Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vegetarizmas ir žindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
vaikasx
Sveikutes, esu vegetare, norejau kitu mamyciu patarimo apie tai kaip tureciau maitintis. Nes ispradziu buvau prisiskaiciusi, isejo, kad vos ne visko tureciau atsisakyti. Visur daug raso kaip turetu maitintis zindanti mama, bet niekur neradau, apie tai kaip turetu maitintis vegetare. Nuo sojos pastebejau, kad mano mergaitei pucia pilvuka ir siaip jai nuo daugelio darzoviu ir vaisiu pusdavo.
Rustė
labas, aš manau, kad turėtum valgyti viską kas ir priklauso.

tik kogero kaip ir kitom žindyvėm reikėtų vengti ankštinių daržovių, kopūstų, paprikų, kad mažiukui pilvelio nepūstų.

aš ne vegetarė,nežinau kokie produktai pakeičia mėsos baltymus, bet manau turėtum jų valgyti, bet kaip ir visko - saikingai.
vaikasx
QUOTE(Rustė @ 2007 06 26, 08:42)
labas, aš manau, kad turėtum valgyti viską kas ir priklauso.

tik kogero kaip ir kitom žindyvėm reikėtų vengti ankštinių daržovių, kopūstų, paprikų, kad mažiukui pilvelio nepūstų.

aš ne vegetarė,nežinau kokie produktai pakeičia mėsos baltymus, bet manau turėtum jų valgyti, bet kaip ir visko - saikingai.
*

Na dabar as jau valgau beveik viska, taciau mano mazajai nuo tiek daug dalyku pute pilvuka, kad kartais atrodydavo, jog vos ne visko tureciau atsisakyti, kad tik vaikeliui lengviau butu, bet tada kita problema, jei nesimaitinsiu pilnavertiskai, nusilpsiu ir pienelio gali pradeti mazeti, o taip norisi, kad mazyte kuo ilgiau gautu mamytes pienelio. Todel ir atidariau sia temele, norejau suzino kaip kitoms mamytems panasioje situacijoje sekasi. Gal jos vartoja kokius vitaminus, na kur nesciosioms ir maitinancioms skirti, nes as tai vartojau visa nestumo metu, paskui paskaiciau, kad per ilgai gerti negalima, tai nustojau.
tytuka
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 26, 19:20)
Na dabar as jau valgau beveik viska, taciau mano mazajai nuo tiek daug dalyku pute pilvuka, kad kartais atrodydavo, jog vos ne visko tureciau atsisakyti, kad tik vaikeliui lengviau butu, bet tada kita problema, jei nesimaitinsiu pilnavertiskai, nusilpsiu ir pienelio gali pradeti mazeti, o taip norisi, kad mazyte kuo ilgiau gautu mamytes pienelio.  Todel ir atidariau sia temele, norejau suzino kaip kitoms mamytems panasioje situacijoje sekasi.  Gal jos vartoja kokius vitaminus, na kur nesciosioms ir maitinancioms skirti, nes as tai vartojau visa nestumo metu, paskui paskaiciau, kad per ilgai gerti negalima, tai nustojau.
*

Mano seimos daktare vegetare ir sekmingai maitino dukra MP iki metu. Pabandysiu paieskot informacijos.
Papildyta:
Beje, tai ji laikesi vidurzemio dietos. Is vitaminu tai patartina vartoti omega3, folio rugsti ir vitamina b12. Jei tik yra galimybe pasikonsultuoti su kokiu gydytoju vegetaru kaip suderinti maista, kad vaikiukui nepustu pilvelio.
vaikasx
QUOTE(tytuka @ 2007 06 28, 16:21)
Mano seimos daktare vegetare ir sekmingai maitino dukra MP iki metu. Pabandysiu paieskot informacijos.
Papildyta:
Beje, tai ji laikesi vidurzemio dietos. Is vitaminu tai patartina vartoti omega3, folio rugsti ir vitamina b12. Jei tik yra galimybe pasikonsultuoti su kokiu gydytoju vegetaru kaip suderinti maista, kad vaikiukui nepustu pilvelio.
*

Oi kaip gerai butu! thumbup.gif nes matai as jau geriau vitaminus (Pregnacare) visa nestuma, paskui paskaiciau, kad reikia pertrauka padaryti, tai nebegeriu, dabar perkuosi tuos jogurtinius gerimus su probiotikais ir omega3
Na o nelabai as cia zinau gydytoju vegetaru, bent jau baltu, nes babajai, gal jie ir vegetarai kai kurie, bet ka jie man patars, jak man ju tas maistas, astrus kaip velnias blush2.gif O kiek savo seseles klausiau, tai jinai nezino, o ir siaip sako kokia cia problema, viska galima valgyti, mamos valgomas maistas jos nuomone neitakoja, pilvelio skausmu vaikui, jinai man aiskina, kad tik buteliuku maitinamiems vaikuciams pucia pilvuka! ir ka tu jai!
tytuka
Pabandysiu as jai paskambinti sivakar, kada jau bus namuose po darbu (jei tik nebus kur atostogu isvaziavus) ir parasysiu bigsmile.gif
tytuka
Ateinancia savaite eisiu pas ja, tai paklausinesiu ir parasysiu, tik dar nezinau kuria savaites diena ax.gif
tytuka
Sveikute,
tai va, pasikonsultavau. Sake, kad galima valgyti viska, tik vengti skrandyje rugstanciu ir fermentuojanciu darzoviu, dziovinto, fermentinio surio. Gerti daug pieno, kiausiniu valgyti tik karta per savaite, ne daugiau. O daugiau tai viska valgyti. Sekmes! mirksiukas.gif
garbaniukee
iš baltymų tai ypatingai tinka lęšiai. pilnaverčiai baltymai ir pilvuko nepučia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.