Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Surinkite savo gyvūnų išmatas!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Zitlali
Pirma tema čia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(echidna @ 2007 06 25, 15:46)
Čia ir yra didžiausia problema. Aiškinomės su viena ponia kas tai yra vieša vieta Vilniaus mieste. pasirodo viskas kas neprivatu ir neaptverta. nesvarbu laukai ar miškai, šuns paleisti juose negalima pgal taisykles. Atseit yra vedžiojimo aikštelės, ten ir pasileist, kad išsilakstytų. bet man tai net minties nekyla eit į tokią aikštelę prie namų. dydis toks, kad net žiurkė neišsilakstytų, prie pat gatvės, vartų nėra. ko ten eit jei už 200 metrų laukai ir miškai?? Ir blogiausia, kad kiek tokių aikštelių matau visos jos panašios, išskyrus tą nedaugelį kur dresuotojai dirba. Ir niekaip aš nesuprantu, kaip tokio dydžio aikštelėse gali didelis šuo išsilakstyt. todėl sėkmingai paleidinėju šunį viešose vietose t.y. laukuose ir miške ir savo įpročių keisti neketinu.
O kad savivaldybei susišviestų didelį miško gabalą skirti šunų pasiklasktymui niekaip man nesitiki. Iki tokių kaip užsienyj dogpark'ų mūsiškiam dar 100 metų š...ais plaukti, ir tai didžiai abejoju, kad priplauks. Nėra LT "šunų kultūros", istoriškai nesusiklostė tokiam žemdirbių valstiečių krašte, kur nereikėjo aviganių, o medžioklė su šunimis buvo kilmingųjų privilegija, aprasti gi lietuviai kilpas statydav. tai ir mąsto dabar dauguma, kad šuniui vieta prie būdos....
*

Deja pilnai sutinku verysad.gif Bet jei padaugėtų skundų gyventojų, dėl prastų šunų aikštelių, tai galbūt susigriebtų.. NEs jei nieko nedarysim, niekas ir nesikeis..
tati
kad ir tos pacios aiksteles - ne issigelebjimas.
na sutvarke Klaipedoje kelis aiskteles, valio. Bet ... tie patys suninikai ateina su savo agresyvokais sunimis, nepriziuri ju - gali sau pestis kiek tik nori, o neduokdie tu jo suni "nuskriausi"!
o dar blogiau tai, kad kai sunelis nusilengvina toje aiksteleje, niekas net nesivargina tu kakiu surinkti. tai isivaizduokit, kas darosi mazoje aiksteleje, kurioje kasdien pridaro maziausiai 20 sunu blink.gif
netobula
Paciame Talino miesto centre yra irengta puiki aikstele sunims issilakstyti. Ji integruota i vietines reiksmes parkiuka, kuriame atskiros zonos skirtos riedutininkams, vaikuciams ir pan. Tvarkingoje aiksteleje yra suoliukai seimininkams prisesti, dezes, skirtos sunu ismatoms, visa aikstele aptverta. Jokiu siuksliu ten nemaciau, viskas priziureta, dera prie parkiuko. Aiksteleje savo augintinius mielai paleidzia issilakstyti vietiniai gyventojai.

Jei tokia aikstele butu mano gyvenamajame rajone, mielu noru ten vesciau savo suni, kuris dabar neturi jokiu galimybiu palakstyti. Kadangi gyvenam miesto centre, tenka vesti suni pavedzioti tik su grieztu antkakliu, net ir per karscius su antsnukiu, tik su komanda "greta" - suniui gryna kancia, priesingu atveju tuoj pat atsiranda veikeju, rekianciu skerdziamu parsu balsais, kad "va, kokioje vietoje suni vedzioja/s..kdina/be antsnukio, ant tokio ilgo sniuro" ir t.t. Nerinkau sunio s.. ir nerinksiu tol, kol nebus isvedziojimo aiksteliu ir konteineriu, skirtu butent sunu ismatoms. Siuo metu tiesiog nera vietu, kur galeciau "teisetai" ismesti sunio "s"...

Zmones tersia aplinka nepalyginimai daugiau negu sunys, tik kazkodel tokia problema lyg ir "pamirstama", juk lengviausia issirekti ant ramiai savo suni vedziojancio zmogaus "susirink sunio s...", o besikeikianciu paaugliu grupelei, dauzanciu alaus butelius tiesiog po kojomis, bijoma bent zodi istarti. Galu gale, ar galima vienareiksmiskai saukti, kad sunu augintojai "nekulturingi", kai tuo tarpu grazios seimyneles su vaikuciais taip "kulturingai" (tuscia stikline ir plastmasine tara, polietileniniais maiseliais, net panaudotais vaiku "pampersais") uztersia visus imanomus gamtos kampelius, kad baisu ne tik zmogui per jas eiti, bet ir suni vesti... Be to, butu labai malonu, kad mamos, kurios taip garsiai rekia "surinkit savo gyvunu ismatas", ismokytu savo vaikucius pakelti numesta nuo ka tik suvalgyto saldainio popieriuka ar plastmasini limonado buteliuka, isaiskintu, kad patiems nachaliskai lysti ir erzinti sunu negalima.

As esu "uz kultura", bet bukime vienodai kulturingi visose gyvenimo srityse ir situacijose, tuomet nebereiks piktu ir beprasmiu diskusiju apie tai, kas kulturingas, o kas ne 4u.gif
Zitlali
Labai teisingai parašei Ryža Lape smile.gif drinks_cheers.gif
Dėl vaikų lindimo prie šunų gryna teisybė. Nesuprantu kaip mamos leidžia ar tiksliau nekreipia dėmesio kai mažas vaikas lenda prie šuns. Dažnai vaikai prie maniškių lenda, buvo toks irgi atvejis, mama stovi, telefonu kalba o vaikas kokių trijų metų mano šuniui lūpas tampo. Gerai, kad šalia stovėjau. Mano šunys kantrūs, vaikus toleruoja, tačiau nemiršta iš džiaugsmo. Aš mamai šaukiu, kad vaiką pasivestu, nes neleidžia man praeiti, kibina tuos šunis, o ji nekreipia dėmesio. Nulis reakcijos. O mano patinėlis, svoris jo 34 kg, pradėjo vaiką stumdyti (atsirėmė į vaiką), jis parkrito. O tada sekė didžiausias skandalas... Nu ir ką tu įrodysi smile.gif Bet išties, kaip gali būti priimtas įstatymas rinkti išmatas, kai pagal įstatymus jų negalima realiai mesti į konteinerius?
Bekasė
QUOTE(Zitlali @ 2007 06 28, 09:14)

Dėl vaikų lindimo prie šunų gryna teisybė. Nesuprantu kaip mamos leidžia ar tiksliau nekreipia dėmesio kai mažas vaikas lenda prie šuns.
*

o kaip jus leidziate ir nekreipiate demesio kaip jusu sunys lenda prie zmoniu ar net juos suzaloja?

Ryza_Lape - kaip gali reikalauti is kitu, kad jie nesiukslintu, jeigu pati siukslini?
Zitlali
Silvute, pastaba - mano šunys niekada nelenda prie svetimų žmonių lauke, juolab niekada nėra nieko sužaloję. Va ir matosi, kad pagal pavienius atvejus žmogus vertina visus šunininkus... doh.gif
Arija
Namie auginu levretę, mažulytį šuniuką , kuri tikrai niekam nekelia grėsmės. Prie pat Neries, išeini pro kiemo duris, nusileidi nuo kalnio ir štai panerys. Su vaikų aikštelėmis, laukais, asfaltuotu keliuku (kuriuo mašinos jau nebevažiuoja) ir kiek toliau (einant paneriu) šunų aikštele. Su savo levrete beveik niekad neinu iki aikštelės, nes ji tiesiog PAVOJINGA. Ar užteks pasakyt, kad ten visokie valkatos ir kiti neaiškūs tipai geria? Ir rezultate pilna stiklų, žmonių išmatų... Nekalbu apie tai aikštelės tvora skylėta, žemė kaip po atominio karo (išrausta), žolės nėra, o visi mediniai buomai ir t.t. sulaužyti ar sudeginti. Tai man ten vest savo levretę? Už aikštelės yra didelis laukas. A la futbolo aišktelė (matyt kažkada buvus), bet dabar tiesiog laukas su šiuo metu gana aukšta žole. Nu ir ką, mes ten sau ramiausiai vaikštinėjam be pavadėlio ir antsnukio. Kaip ir visam panery. Einam sau ramiai ir vargo nematom wink.gif O jeigu kas nors ką nors sako tai net neklausom. Aš esu atsakingas už savo šunį 100 %, bet aš ir esu rami dėl jos tuo pačiu 100 %. Pirmiausia ji yra maža ir visiškai neagresyvi. Visiškai. Antra, pakviesta ateina, o ir niekur nebėga. Trečia, ji nepasitiki svetimais ir tikrai nebėga nei bičiliauti nei kitaip susipažinti. Išvis, svetimi jai tabu ir Alba į juos nekreipia nei mažiausio dėmesio. Gali prabėgt kaip pro sieną. Lygiai tas pats su katėm ar kitais šunimis. Albai jie visai nerūpi ir nepuola gaudyt nei kačių nei kitų šunų. Aišku pamačius šuniuką susidomi, uodegyte pakelia, bet jeigu aš neleidžiu tai ir nebėga uostytis. Tuo esu labai patenkinta. Ir nors mes vaikštom kaip dvi bobulytės ramiai (niekaip negaliu jos prajudint jokiais žaidimais, jai žymiai įdomiau uostinėt viską lotuliukas.gif ), bet kaip suprantu kai kam neįtiktume, nes mano šuo be pavadėlio ir antsnukio. Ar ne taip?

Kitas šuo tai vipetas, kuris gyvena pas mano močiutę prie manęs. Jie gyvena prie Sapieginės kalnų, miško ir vietų lankomą daugiausia tik šunininkų. Atleiskite, ten nemačiau nei vieno šuns su pavadėliu ar tuo labiau antsnukiu. Vietos daug, taigi jeigu kokie šunys vienas kitam nesimpatizuoja visada turi kur pasitraukti. Bet buvo tokia situacija... Kadangi Vipas visada ten laksto ir šeip labai retai kada išeina į visuomenę tai tą vietą tiesiogiai sieja su laisvumu, bendravimu ir t.t. Jis pašauktas atbėga, yra valdomas, bet ten būnant tiesiog atsipalaiduoji ir jeilauki tai nebent kitų žmonių su šunimis. Ir štai mes kartą lakstom ir atbėga žmogus... Sportininkas. Nespėjom, net sureaguot kai Vipas visas laimingas sveikintis pribėgo. Šuo nebuvo išsišiepęs, pasišiaušęs, nelojo, neurzgė. Bėgikas nusilaužė pagalį, mojuot juo,ėmė rėkt ant mūsų, kad va šitas šuo pasiutęs ir t.t. Iškoliojo visais įmanomais žodžiais. Sakė, kad neparašyta šuniui ant kaktos, kad jis nepasiutęs ir t.t. Sutinku, taip ir yra, BET argi mes (aš, močiutė ir mano maža sesutė) vedžiotų palaidą pasiutusį vipetą biggrin.gif Pasisiūliau va dabar pat nubėgt ir atnešt jo skiepų knygelę, bet tada jis tik baisiai pasimetė ir jau skiepų knygelės pasirodo nebereikia ax.gif Su juo buvo neįmanoma susišnekėt nors mes iškart pasikvietėm šunį, pasakėm, kad ne[iktas, pasiūlėm knygelę skiepų atnešt ir t.t. Bėgikas tik pažadėjo, kad kitą kart pamatęs nušaus šunį. Pažadėjo man (paauglei) ir mano močiutei. Lengva koliot pensininkę ir vaiką, kažin ką būtų pasakęs stambiam vyrukui rolleyes.gif Nes atrodo žmogus padorus, o ten aplink gyvena tikria pasiturintys žmonės ir man atrodo žema grasint nušaut... Tai negi miške, ten kur vedžiojam, vipeto nepaleist. Pabrėžiu, VIPETO. Jeigu kam neaišku šie šunys yra kurtai, skirti lenktynėms, visai neturintys agresijos. Su mumis tuo metu buvo ir mūsų levretė, kuri irgi užkliuvo, kad be pavadėlio... Tai ką siūlot?

Jeigu kam įdomu kaip atrodo "blogieji" vieptas ir levretė, pažiūrėkit čia.
#Mia#
QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 15:28)
Ir štai mes kartą lakstom ir atbėga žmogus... Sportininkas. Nespėjom, net sureaguot kai Vipas visas laimingas sveikintis pribėgo. Šuo nebuvo išsišiepęs, pasišiaušęs, nelojo, neurzgė. Bėgikas tik pažadėjo, kad kitą kart pamatęs nušaus šunį. Pažadėjo man (paauglei) ir mano močiutei. Lengva koliot pensininkę ir vaiką, kažin ką būtų pasakęs stambiam vyrukui rolleyes.gif Nes atrodo žmogus padorus, o ten aplink gyvena tikria pasiturintys žmonės ir man atrodo žema grasint nušaut... Tai negi miške, ten kur vedžiojam, vipeto nepaleist. Pabrėžiu, VIPETO. Jeigu kam neaišku šie šunys yra kurtai, skirti lenktynėms, visai neturintys agresijos. Su mumis tuo metu buvo ir mūsų levretė, kuri irgi užkliuvo, kad be pavadėlio... Tai ką siūlot?

Jeigu kam įdomu kaip atrodo "blogieji" vieptas ir levretė, pažiūrėkit čia.
*

Is kur tam zmogui zinoti, kad TAVO suo nekanda? Is kur zinoti, kad jis nekanda pries tai nesuurzges? O kai issigando ir prizadejo nusauti. Nu kodel zmogus negali ramiai pabegioti, o turi suprasti, kad i ji begantis suo yra geras? Ir koks skirtumas, kad aplink gyvena pasiturintys zmones? Jie privalo visas veisles zinoti ir visu sunu charakterius?

O siulau: vedzioti su antsnukiu ir pavadeliu, o paleisti ten, kur skirta sunims arba nuosavoje valdoje.
Vicious Vici
kokie jūs visi gudrūs siūlytojai rolleyes.gif kažin ar patys taip jau ir laikotės absoliučiai visų išleistų įstatymų ir nei vieno niekada nepažeidinėjat? žinot, sunku patikėti rolleyes.gif jei taip būtų, tai tų įstatymų ir įstatymų sergėtojų nebereiktų biggrin.gif
Bekasė
QUOTE(Zitlali @ 2007 06 29, 14:54)
Silvute, pastaba - mano šunys niekada nelenda prie svetimų žmonių lauke, juolab niekada nėra nieko sužaloję. Va ir matosi, kad pagal pavienius atvejus žmogus vertina visus šunininkus...  doh.gif
*

tu irgi neisskyriai, kad tik keliu vaiku tevai leido vaikus prie tavo sunu ar prie kitu listi ( tiksliau nesudrausmino) - parasei taip, lyg tai daryti visi.
As irgi mazu vaiku mama, bet asmeniskai mano vaikai prie sunu nelenda. Vakar buvome viename renginy, tai sunus atejes prie manes, paprase ji nuvesti prie vieno suniuko, nes norejo ji paglostyti - paciam prie jo listi mintis net nekilo.
Arija
QUOTE(#Mia# @ 2007 06 30, 19:00)
Is kur tam zmogui zinoti, kad TAVO suo nekanda? Is kur zinoti, kad jis nekanda pries tai nesuurzges? O kai issigando ir prizadejo nusauti. Nu kodel zmogus negali ramiai pabegioti, o turi suprasti, kad i ji begantis suo yra geras? Ir koks skirtumas, kad aplink gyvena pasiturintys zmones?  Jie privalo visas veisles zinoti ir visu sunu charakterius?

O siulau: vedzioti su antsnukiu ir pavadeliu, o paleisti ten, kur skirta sunims arba nuosavoje valdoje.
*

Taip, jis negali žinot, kad MANO šuo nekanda, bet... Esi mačius kaip atorodo vipetas? Jeigu ten ir užklysta žmonės, tai jie pamate Vipą išsižioja ir stebi kaip jis laksto. Ir jų žodžiai visada būna "koks gražus, elegantiškas ir inteligentiškas šuo". Nes vipetai taip ir atrodo. Nedideli, plonyčiai, "lengvi". Aristokratų šunys. Ir dar niekas nėra jo išsigandęs. Ir visi kiemo vaikai jį glosto, myluoja ir t.t. Tai jei jo net vaikai nebijo tai juokinga kaip normalus, suaugęs ir sportiškas vyras jo išsigando. O grąsint močiutei ir vaikams, kad nušaus jų šunį unsure.gif Taip elgiasi normalūs vyrai? Man kažkaip atrodo, kad labai drąsu jam buvo pagrąsint ir pasirodyt. Spėju, kad jeigu tuo atveju jį būtų vedžiojęs kas nors kitas jis tik nubėgtų. Nevyriška...
Aš visąlaik pabrežiu, kad išsigando būtent vipeto. Ir neveltui. Pasidomėk apie juos kiek nors.

O dėl paleidimo aikštelėse ar savoj teritorijoj... Nu štai čia galiu ginčytis iki mirties. Namo mano močiutė neturi, aištelė- toli. Tada išvis nepaleidinėt? Na vilniaus gyvūnų laikymo taisyklės akcentuoja, kad šuo turi būt laikomas pagal jo veislės poreikius. Žinai kokie vipeto poreikiai? Jis yra kurtas, lenktyninis šuo, jam būtina daug lakstyt. Ir jis laksto miške, ten, kur dažniausiai žmonės nelaikantys šunų neužklysta. O ir dėl viso pikto jis vedžiojamas tokiu metu, kada žmonių nebūna. Ryte kai jau visi darbe, dieną kai irgi visi darbe ir vėlai vėlai vakare, kada dauguma miega. O jeigu ir užklysta, minėjau aukščiau, tik žavisi. Ir tai labai normali reakcija matant tokį šunį, kurias bent Lietuvoj, laikomas kaip namų šuo. Jeigu išvis nepaleistume, irgi nusižengtumėme taisyklėms. O ieškot aikštelės, močiutei tiesiog per sunku. O prie pat namų miškas, pasakiškos sąlygos šuniui.

Niekas, niekada vipetams nededa antsnukių (nebent bėgant lenktynėse, kad šunys dėl grobio nesusipyktų, o ir tai, antsnukiai specialūs). Bet mes turim anstnukį. Nes kartais tenka eit pas vaterinarą pėščiom. Tada uždedam. Bet ten, miške, jis visada lakstė ir lakstys be pavadėlio ir be antsnukio, nes to reikalauja jo prigimtis. O jeigu tokie myž.niai vyrukai jo bijo, tai tik jų asmeninis reikalas.
Bekasė
QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 19:13)
Bet ten, miške, jis visada lakstė ir lakstys be pavadėlio ir be antsnukio, nes to reikalauja jo prigimtis.
*

tai jeigu jau prigimtis suns reikalauja daug lakstyti, tai kuriu velniu reikia ji laikyti neturint tam salygu?

QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 16:28)
Sakė, kad neparašyta šuniui ant kaktos, kad jis nepasiutęs ir t.t. Sutinku, taip ir yra, BET argi mes (aš, močiutė ir mano maža sesutė) vedžiotų palaidą pasiutusį vipetą :
*

turejom viena toki nemastanti kaimyna. Suni, kuris buvo uzpuoles ir apkandzioje kelis zmones beveik nuolat vedziodavo jo dukra ( tada jai gal 10- 12 metu buvo).
Ir tai pagal tave yra pakankamas rodiklis, kad suo yra neagresyvys ir niekada nepuola kitu?
Surfinija
QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 19:13)
O dėl paleidimo aikštelėse ar savoj teritorijoj... Nu štai čia galiu ginčytis iki mirties. Namo mano močiutė neturi, aištelė- toli. Tada išvis nepaleidinėt? Na vilniaus gyvūnų laikymo taisyklės akcentuoja, kad šuo turi būt laikomas pagal jo veislės poreikius. Žinai kokie vipeto poreikiai? Jis yra kurtas, lenktyninis šuo, jam būtina daug lakstyt.

Na, nenumirk tik besiginčydama biggrin.gif
Atleisk, bet tai, ką parašei - ne argumentas. Žmogus prieš įsigydamas bet kokį gyvūną turi gerai pagalvoti apie jo poreikius, priežiūrą ir pasverti savo galimybes. Jei to nepadarė jūsų šeimyna prieš įsigydama augintinį - sorry, bet tai jau jūsų bėdos. Nestoju ginti vyriškojo sportininko (tokį atleto portretą nupiešei rolleyes.gif ), bet kažin, ar aplinkinių pareiga gilintis į veislių ypatumus, jei šios ar kitos veislės šunį kažkas pašonėje augina. Hobis - gal, bet tikrai ne pareiga schmoll.gif
Šį kartą, bent jau manęs, neįtikinai savo teisumu smile.gif
Vicious Vici
QUOTE(Silvute @ 2007 06 30, 19:19)
tai jeigu jau prigimtis suns reikalauja daug lakstyti, tai kuriu velniu reikia ji laikyti neturint tam salygu?

tai čia tau atrodo, kad sąlygų nėra... o išmintingi žmonės jas suranda ir nekreipia dėmesio į kažkokius postus forume arba į kažkokio paranoiko lakstančio vyro...
Arija
Aikštelės nėra, bet yra visas miškas, kur žmonės užklysta labai retai ir šuo ten išsilaksto iki valios thumbup.gif Ir aš manau, kad tai yra pačios puikiausios sąlygos vipetui. Jeigu kiekvienas žmogus prieš pirkdamas šunį pirktų namą ar keltųsi gyvent prie tų tragiškų šunų aikštelių... Na pripažinkit, nelabai realu. Šunininkai ieško vietų kur vedžiot ir vistiek užkliūna. Aš nevedu niekada į jokius parkus ar ten kur žmonių daug. Visaip stengiamės išvengt žmonių ir va, nepavyko viena kart. Bet man tikrai nėra normalu kai atletiškas vyriškis bijo šuns kuris jam kelių nesiekia, neurzgė, nelojo, nebuvo pasišiaušęs... unsure.gif Aš tikriausiai nieko neįrodysiu, o ir labai neistengiu wink.gif Levretė ir toliau vaikščios su manim paupy be pavadėlio (niekada nebėga prie žmonių, šunų ar kačių), o vipetas lakstys miške. Aš visu 100 % žinau, kad jie niekada nieko nepadarys svetimam žmogui. O jeigu nors kiek abejočiau, be antsnukio tikrai nepaleidinėčiau wink.gif Bet kadangi eus tikra tai yra kaip yra. Ir vis tiek kad įtiktume irzliai visuomenei slepiamės kiek tik galim (su vipetu, nes jis didesnis už levretę, kuri išvis miniatiūrinis šuniukas). O žmonėms reikėtų labiau domėtis šunimis ir atsikratyt savo baimių, kaip ir šunininkam šviest visuomenę ir agresyvesnius šunis vedžiot su antsnukiais ir pavadėliais ir paleidinėt tik aikštelėse. Bet aš niekad nesutiksiu, kad normalūs, nepavojingi ir dresuoti šunys būtų taip suvaržomi. Kitas reikalas jei šuo tikrai kelia pavojų kitiems.
manjana
QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 15:28)
Namie auginu levretę, mažulytį šuniuką , kuri tikrai niekam nekelia grėsmės.

Arija, prie mano namų gyvena vipetas Vipas. Suaugęs, solidus, be galo inteligentiškas šuo. Jis nesidomi jokiais aplinkiniais - nei žmonėmis, nei šunimis, svetimu privengia, nesileidžia net paglostomas, niekad neprieitų artyn. Be abejo, jis vedžiojamas be pavadžio ir antsnukio, nes tam tiesiog nėra poreikio. Prie namų -- didelė aikštė, ten visi vedžioja šunis, kartais ateina ir mamos/auklės su vaikais. Taigi, vieną dieną Vipas bindzeno ten pro šalį, uostinėdamas žolę, ignoruodamas apilinkinius, kaip visada; moteriškė, jo šeimininkė, taip pat vaikštinėjosi. Tolėlliau buvo pora auklių su vaikais. Viena auklė metė vaiką, pasigirebė pagalį, pripuolė ir užvanojo šuniui per galvą blink.gif
Kam reikia antsnukio - šuniui ar žmogui? Ko ta "auklytė" išmokys vaikus? Kad jeigu tau kas nepatinka - tai pagaliu per galvą?

QUOTE(#Mia# @ 2007 06 30, 17:00)
Is kur tam zmogui zinoti, kad TAVO suo nekanda? Is kur zinoti, kad jis nekanda pries tai nesuurzges? O kai issigando ir prizadejo nusauti. Nu kodel zmogus negali ramiai pabegioti, o turi suprasti, kad i ji begantis suo yra geras?

Nesuvoki, kad civilizuotoje visuomenėje yra kitų būdų spręsti nesutarimams, ne tik nušauti arba pagaliu per galvą trinktelėti?

Prieš pora dienų gavau oficialų laišką iš policijos nuovados. Mano kaimynei skirtas įspėjimas, ji supažindinta su baudžiamąja atsakomybe pagal LR BK 145 str. Už ką? Už tą patį: grąsino nušauti mano šunis ir dar mane tuo pačiu smile.gif Jei kam dar nesusišvietė - toks elgesys yra nusikaltimas.

Jeigu matote, kad kaimynas važinėja 60 km/h, kai galima tik 50 km/h - ar šauna į galvą išdaužyt jo mašinos stiklus? Duot jam į snukį? Pagrasinti nušauti? Kažkodėl ne. Kodėl tokios idėjos šauna į galvą pamačius šunį, vedžiojamą ne pagal taisykles?..
Shyna
Na va - siandien pjoviau savo veja, ir per viduri trydos gabalas atsiprasant.. Nezinau kieno suns ir nesuzinosiu, ale nu ir pikta ir nemalonu, ir kaip as galiu savo katyte paleisti palakstyt ant pieveles (jai patinka zolytes skabyt) jei ten sunys tustinasi... Iseitis vienintele - tvertis tvora, taip ir darysiu, tik nezinau kada, nes brangiai kainuoja verysad.gif liudna is tikruju del tokios situacijos, gyvenam ne mieste, o kaime kur nuosavu namu kvartalai, pievos aplink - cia zmones gali savo sunis savo kiemuose laikyt, o kas is butu vedzioja, gali i pievas vest - viskas cia pat.. palaidu sunu lyg ir nera..

Pas mus namo (kotedziuko) teritorija aptverta, bet atskiru savo skypuku netverem, ale teks - juokingai atrodys gabaliukais sutvarstytas sklypas - o ka daryt?

nu va, pasiguodziau.. verysad.gif
Arija
QUOTE(manjana @ 2007 06 30, 22:35)
Arija, prie mano namų gyvena vipetas Vipas. Suaugęs, solidus, be galo inteligentiškas šuo. Jis nesidomi jokiais aplinkiniais - nei žmonėmis, nei šunimis, svetimu privengia, nesileidžia net paglostomas, niekad neprieitų artyn. Be abejo, jis vedžiojamas be pavadžio ir antsnukio, nes tam tiesiog nėra poreikio. Prie namų -- didelė aikštė, ten visi vedžioja šunis, kartais ateina ir mamos/auklės su vaikais. Taigi, vieną dieną Vipas bindzeno ten pro šalį, uostinėdamas žolę, ignoruodamas apilinkinius, kaip visada; moteriškė, jo šeimininkė, taip pat vaikštinėjosi. Tolėlliau buvo pora auklių su vaikais. Viena auklė metė vaiką, pasigirebė pagalį, pripuolė ir užvanojo šuniui per galvą  blink.gif
Kam reikia antsnukio - šuniui ar žmogui? Ko ta "auklytė" išmokys vaikus? Kad jeigu tau kas nepatinka - tai pagaliu per galvą?
Nesuvoki, kad civilizuotoje visuomenėje yra kitų būdų spręsti nesutarimams, ne tik nušauti arba pagaliu per galvą trinktelėti?

Prieš pora dienų gavau oficialų laišką iš policijos nuovados. Mano kaimynei skirtas įspėjimas, ji supažindinta su baudžiamąja atsakomybe pagal LR BK 145 str. Už ką? Už tą patį: grąsino nušauti mano šunis ir dar mane tuo pačiu smile.gif Jei kam dar nesusišvietė - toks elgesys yra nusikaltimas.

Jeigu matote, kad kaimynas važinėja 60 km/h, kai galima tik 50 km/h - ar šauna į galvą išdaužyt jo mašinos stiklus? Duot jam į snukį? Pagrasinti nušauti? Kažkodėl ne. Kodėl tokios idėjos šauna į galvą pamačius šunį, vedžiojamą ne pagal taisykles?..
*

Manjana 4u.gif aciuks.gif

Na va, puikus pavizdys. Kad ne tik šuninkai yra blogis, žmonėms gerokai trūksta kultūros, o ypaš mūsų augintiniu atžvilgiu. Kažkaip niekas nešaudo triukšmaujančių kaimynų (kada jie naktim muziką leidžia visu grasu, o maža sesutė verkia ir miegot negali) ar šeip nepatinkančių žmonių. Kodėl žmogui kuris tave erzina negrąsinam, kad jį nušausim? Kodėl nedaužom pagaliais ar pan.? O šunis ir jų šeimininkus galima gąsdint ir t.t. Kodėl? Jeigu kas nors užkliūva, kvieskit policiją, ji išsiaiškins. Bet grąsinti...
Aš pripažįstu,aš kalta dėl atvejo su bėgiku, bet normalus ir civilzuotas žmogus pamatęs, kad šuo tikria nieko nedaro nepuls grąsint. O mano Vipas bet kokiu atveju nieko nebūtų daręs. Jis vaikšto ten, ir ten paprastai nėra žmonių, o ir žmonės ten vaikštantys dažniausia šunininkai. Prisipažįstu, jeigu nespėju sureaguot jis bėga sveikintis visas laimingas su žmonėm. Kalta. Bet nepateisinu grąsinimų.

Kitas variantas su Alba. Mes su ja vaikštom paupy kur visada yra žmonių, mamų su vaikais ir t.t. Ir Alba jų tiesiog nemato. Mato tik mane ir savo visus kvapus ant žemės biggrin.gif Ir vaikštom sau ramiai ...

P.S. Manjana, tas Vipas kur prie tavęs gyvena Maniškio Vipo pusiau brolis biggrin.gif
#Mia#
QUOTE(Arija @ 2007 06 30, 18:13)
O grąsint močiutei ir vaikams, kad nušaus jų šunį unsure.gif  Taip elgiasi normalūs vyrai? Man kažkaip atrodo, kad labai drąsu jam buvo pagrąsint ir pasirodyt. Spėju, kad jeigu tuo atveju jį būtų vedžiojęs kas nors kitas jis tik nubėgtų. Nevyriška...
Aš visąlaik pabrežiu, kad išsigando būtent vipeto. Ir neveltui. Pasidomėk apie juos kiek nors.

*

Nemanau, kad domesiuos kas yra tas vipetas, nes man giliai dzin sunu veisles tol, kol neturiu salygu ju auginti. Ir kiekviena karta matydama atbeganti suni tikrai nesiruosiu bandyti atsiminti jo veisles ir charakterio.

QUOTE(manjana @ 2007 06 30, 20:35)

*

Geriausias pavyzdys, neskiriama kai grasinama zmogui, o kai suniui. Nesusitapatinkite su sunimis ir nereikes grasinti. O as tavo kaimynes vietos isprovokuociau suni ir tu susimoketum didesne bauda, ne uz grasinima nusauti zmogu (uz grasinima nusauti suni baudos negausi), o uz zmogaus uzpuolima. Kaimyne padare klaida - pirma neparase pareiskimo, tu suzaidei geriau.
Jei kaimyno vazinejimas 60km/h keltu gresme man ar mano seima tikrai netyleciau ir nelaukciau.
P.S. tik dar karta pasikartosiu blush2.gif atskirkite zmogu nuo suns.
manjana
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 17:31)
Geriausias pavyzdys, neskiriama kai grasinama zmogui, o kai suniui.

Ane? Kaip įdomu.

"Jeigu matote, kad kaimynas važinėja 60 km/h, kai galima tik 50 km/h - ar šauna į galvą išdaužyt jo mašinos stiklus?"

Manau puikiausiai skiriama. Šuo yra mano nuosavybė. Niekas neturi teisės gadinti ar grasinti sugadinti mano nuosavybę. Jeigu bando - atsakys už tai įstatymų numatyta tvarka pagal BK 145 str. Plius už realius veiksmus atsakys dar ir pagal BK 310 str.

O as tavo kaimynes vietos isprovokuociau suni

Labai norėčiau pamatyti, kokiu būdu jai tai pavyktų lotuliukas.gif

ir tu susimoketum didesne bauda, ne uz grasinima nusauti zmogu (uz grasinima nusauti suni baudos negausi),

Gausi.
BK 145 str, 2 p.
"2. Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų."

Žinote ponia, vat už šuns vedžiojimą be antsnukio tai tikrai tiek metelių negausiu lotuliukas.gif

Kaimyne padare klaida - pirma neparase pareiskimo, tu suzaidei geriau.

Persiprašau, o už ką jinai galėjo paduoti pareiškimą? Už tai, kad vedžiojau šunis ten, kur jai nepatiko? Nepažeisdama jokių taisyklių? Tai bobai į psichuškę reikia, o ne forumiečių-advokačių paramos lotuliukas.gif
#Mia#
QUOTE(manjana @ 2007 07 01, 17:54)

"Jeigu matote, kad kaimynas važinėja 60 km/h, kai galima tik 50 km/h - ar šauna į galvą išdaužyt jo mašinos stiklus?"

"2. Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba [COLOR]sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą[/COLOR], baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų."

Žinote ponia, vat už šuns vedžiojimą be antsnukio tai tikrai tiek metelių negausiu  lotuliukas.gif
Persiprašau, o už ką jinai galėjo paduoti pareiškimą? Už tai, kad vedžiojau šunis ten, kur jai nepatiko? Nepažeisdama jokių taisyklių? Tai bobai į psichuškę reikia, o ne forumiečių-advokačių paramos  lotuliukas.gif
*

Ta prasme, as rasiau, kad dauzyciau langus? Jei ne paslaptis, kur?
Jei pati pamatei parasei "iki" (arba nieko), o antras dalykas, tavo kaimyne taip pat galejo parasyti, kad siundei ja sunimi (manai policija domesis suns veisle?), paleidai suni ir ji negalejo iseiti.... Aisku, negalejo rasyti, kad vedziojai suni ne pagal taisykles, nes vedzioji su antsnukiu ir pavadeliu, susirinkai sudus lotuliukas.gif, nezinau kaip kreiptis ponia ar panele.
manjana
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 18:11)
Ta prasme, as rasiau, kad dauzyciau langus? Jei ne paslaptis, kur?

Čia prie ko? Rašei, kad aš neskiriu, kur grasinama žmogui, o kur šuniui. Tai buvo parašyta po mano postu apie mašinos langų daužymą - tai čia grasinimas žmogui? Vis rėki, kad mes žmones su šunim sutapatinam, ale panašu kad pati mašinas su žmonės į vieną gretą statai smile.gif Tik gyvūnai mat žemiau smile.gif

Jei pati pamatei parasei "iki" (arba nieko),

Ponia. Malonėkite suprasti vieną dalyką.

Gyvūno vedžiojimas ne pagal taisykles yra pažeidimas, užtaukiantis gyvūno augintojui atsakomybę pagal LR administracinės teisės pažeidimų kodeksą (maksimali bausmė - piniginė bauda ir gyvūno konfiskavimas).
Gyvūno augintojo iškoliojimas, grasinimai susidoroti su juo arba su šuniu, nuolatinis terorizavimas yra nusikaltimas, užtraukiantis atsakomybę pagal LR baudžiamąjį kodeksą (maksimali bausmė - kaliūzė, ir netrumpam).

Taigi mielos ponios, smerkdamos pažeidėjus dauguma kažkodėl stovite nusikaltėlių pusėje... Gražu. Labai gražu. Ir čia mamos, auginančios vaikus... Ką išauginsit? Nusikaltėlius?

Neprotingiau būtų, jeigu jau Jums kas nors nepatinka, trukdo gyventi, kelia grėsmę, kreiptis į atitinkamas institucijas? Kitaip sakant, eiti teisėtu keliu? Ne, kažkodėl mėgaujatės šunų trankymais su pagaliu, šaudymais ir pan...

o antras dalykas, tavo kaimyne taip pat galejo parasyti, kad siundei ja sunimi (manai policija domesis suns veisle?), paleidai suni ir ji negalejo iseiti....

Aha jo, meluoti policijai būtų labai gražu, tikrai Jūsų stilius lotuliukas.gif

Malonu buvo pabendrauti.. Bet su šunininkais, kurie tik pažeidėjus, bet ne nusikaltėlius remia, žinote vis tik maloniau wink.gif
#Mia#
QUOTE(manjana @ 2007 07 01, 18:36)
Čia prie ko? Rašei, kad aš neskiriu, kur grasinama žmogui, o kur šuniui. Tai buvo parašyta po mano postu apie mašinos langų daužymą - tai čia grasinimas žmogui? Vis rėki, kad mes žmones su šunim sutapatinam, ale panašu kad pati mašinas su žmonės į vieną gretą statai smile.gif Tik gyvūnai mat žemiau smile.gif
Ponia. Malonėkite suprasti vieną dalyką.

Gyvūno vedžiojimas ne pagal taisykles yra pažeidimas, užtaukiantis gyvūno augintojui atsakomybę pagal LR administracinės teisės pažeidimų kodeksą (maksimali bausmė - piniginė bauda ir gyvūno konfiskavimas).
Gyvūno augintojo iškoliojimas, grasinimai susidoroti su juo arba su šuniu, nuolatinis terorizavimas yra nusikaltimas, užtraukiantis atsakomybę pagal LR baudžiamąjį kodeksą (maksimali bausmė - kaliūzė, ir netrumpam).

Taigi mielos ponios, smerkdamos pažeidėjus dauguma kažkodėl stovite nusikaltėlių pusėje... Gražu. Labai gražu. Ir čia mamos, auginančios vaikus... Ką išauginsit? Nusikaltėlius?

Neprotingiau būtų, jeigu jau Jums kas nors nepatinka, trukdo gyventi, kelia grėsmę, kreiptis į atitinkamas institucijas? Kitaip sakant, eiti teisėtu keliu? Ne, kažkodėl mėgaujatės šunų trankymais su pagaliu, šaudymais ir pan...
Aha jo, meluoti policijai būtų labai gražu, tikrai Jūsų stilius  lotuliukas.gif

Malonu buvo pabendrauti.. Bet su šunininkais, kurie tik pažeidėjus, bet ne nusikaltėlius remia, žinote vis tik maloniau wink.gif
*

Tai jei nesiruosiu dauzyti langu, panele?, as masinas sulyginu su zmonemis?
Ir reikia suprasti, kad pazeidejai yra geri ir su jais reikia graziai kalbetis, o jei kaimynas nenori begti i policija ir bando pats issiaiskinti su pazeideju (ta prasme aiskintis zodziais) jis tampa nusikalteliu. Saunu.
Ir kaip suprantu tu neaugini vaiku, nes jie trukdytu sunims.
O as dziaugiuosi, kad tikroveje man nereikia bendrauti (ne tik maloniau, bet ir saugiau) su paranojiskais zmonemis, kuriuos visi dauzo pagaliais, saudo..., bet vis "didvyriskais" laiko savo pozicija - nesilaikyti taisykliu ir kaltinti aplinkinius. Ir dekoju, kad pasakete, kad tik pamatai palaida suni is karto reikia rasyti pareiskima (gal kada nors pravers), panele.
Oi pamirsau apie melavima doh.gif , jei zmogus bijo suns jam nereikia meluoti apie savo baimes tongue.gif
Bekasė
QUOTE(manjana @ 2007 07 01, 19:36)

Neprotingiau būtų, jeigu jau Jums kas nors nepatinka, trukdo gyventi, kelia grėsmę, kreiptis į atitinkamas institucijas? Kitaip sakant, eiti teisėtu keliu?
*

kai taip padariau, kaimyne baige sveikintis.
O ka daryti, kai kaikurie nevisprociai nesusipranta, kad isigijus gyvuna, ji ir priziureti reikia.
Bet ziuriu, kad vel teks pas igaliotini apsilankyti
Shyna
xixi smile.gif kai kaimyne pasises savo pievele reiks man atsivesti savo zirgeli kad purpteltu kur per viduri kvapniai smile.gif butu gan aiski uzuomina biggrin.gif Ne grasinimas, ne rekavimas, ne nusikalstama veikla - tiesiog - uzuomina smile.gif dantis uz danti, kakis uz kaki smile.gif
Vicious Vici
QUOTE(Shyna @ 2007 07 02, 09:20)
xixi smile.gif kai kaimyne pasises savo pievele reiks man atsivesti savo zirgeli kad purpteltu kur per viduri kvapniai smile.gif butu gan aiski uzuomina biggrin.gif Ne grasinimas, ne rekavimas, ne nusikalstama veikla - tiesiog - uzuomina smile.gif dantis uz danti, kakis uz kaki smile.gif

nesuprantu tavęs... tai ko iš viso atėjai į šią temą, bandei kažką įrodyti, kad kiti blogi, o tu šventoji, o dabar kaip pasirodė, tai doh.gif rolleyes.gif
Shyna
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 02, 11:01)
nesuprantu tavęs... tai ko iš viso atėjai į šią temą, bandei kažką įrodyti, kad kiti blogi, o tu šventoji, o dabar kaip pasirodė, tai doh.gif  rolleyes.gif
*

Na na - na ir kaip pasirodziau? smile.gif Humora aisku ne kiekvienas vienodai supranta lotuliukas.gif
Vicious Vici
QUOTE(Shyna @ 2007 07 02, 10:16)
Na na - na ir kaip pasirodziau? smile.gif Humora aisku ne kiekvienas vienodai supranta  lotuliukas.gif

ach jau dabar humoru viskas pavirto? nu nu... ax.gif tai ir juokis sau, kad kur vaikštai, ten kakiai guli biggrin.gif lotuliukas.gif
Shyna
Oj aciprasau kad isiterpiau i jusu labai rimta ir reiksminga ginca. box.gif

as ne is kakiu juokiuos, bet ir tai ne visiems suprast smile.gif
Irėja
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 18:31)
Nesusitapatinkite su sunimis ir nereikes grasinti. O as tavo kaimynes vietos isprovokuociau suni ir tu susimoketum didesne bauda, ne uz grasinima nusauti zmogu (uz grasinima nusauti suni baudos negausi), o uz zmogaus uzpuolima. Kaimyne padare klaida - pirma neparase pareiskimo, tu suzaidei geriau.
Jei kaimyno vazinejimas 60km/h keltu gresme man ar mano seima tikrai netyleciau ir nelaukciau.
P.S. tik dar karta pasikartosiu  blush2.gif  atskirkite zmogu nuo suns.
*

siaubas doh.gif įdomu, kai kurie SM nariai patys suvokia, ką rašo ar tiesiog rašo kažkokioj afekto būsenoj?
jau įsivaizduoju, risnoja sau ramiai seteris, o aplink sklaidos motrškutė su pagaliais, beisbolkėm ar kokį armatūros gabalą įsitvėrus ir bando išprovokuoti šunį lotuliukas.gif
iš tikro tai būtų labai juokinga, jei nebūtų graudu.
Arija
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 19:31)
Nemanau, kad domesiuos kas yra tas vipetas, nes man giliai dzin sunu veisles tol, kol neturiu salygu ju auginti. Ir kiekviena karta matydama atbeganti suni tikrai nesiruosiu bandyti atsiminti jo veisles ir charakterio.
*

Aš ir nesitikiu, kad dabar kiekvienas ims domėtis šunų veislėmis, bet tie kurie mane ima teisti tegul pasižiūri, kokio šuns išsigando toks kietuolis, kuris vaikams ir senutei grąsina nušaut jų šunį.

QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 19:31)
Geriausias pavyzdys, neskiriama kai grasinama zmogui, o kai suniui. Nesusitapatinkite su sunimis ir nereikes grasinti. O as tavo kaimynes vietos isprovokuociau suni ir tu susimoketum didesne bauda, ne uz grasinima nusauti zmogu (uz grasinima nusauti suni baudos negausi), o uz zmogaus uzpuolima. Kaimyne padare klaida - pirma neparase pareiskimo, tu suzaidei geriau.
*

O aš puikiai skiriu wink.gif Bet, šunį aš pirkau už savo pinigus, esu jo šeimininkė taigi jis priklauso man ir yra mano turtas. Kaip manjana minėjo, negalima kelti grėsmės nei žmogui nei jo turtui, o toks žmogus kuris nusilaužęs pagalį daužo mano šunį, poto grąsina, kad nušaus gali užsitraukti didelę policijos nemalonę. O aš gaučiau baudelę tik už tai, kad paleidau šunį.

Ir išvis, pamąstykit žmoniškai, šunis augina nemažai žmonių. Jie yra šeimos nariai, draugai ir t.t. Ne visi gali turėt namus, o aikštelių išvis labai mažai. Nekalbu apie jų būklę. Visiems šunims būtinas fizinis krūvis, palakstymas be pavadėlio, laisvi žaidimai. Daug šunų augintojų ieško vietelių kur pasislėpt ir niekam netrukdyt. Mes radom. Minėjau šimtus kartu, kad ten žmonės be šunų užsuka labai retai, o jei ir užsuka niekad neturi priekaištų. Ir vat buvo toks incidentas su bėgiku. Tai dabar mums, dėl kažkokio kietuolio galinčio mojuot pagaliais ir grąsint, šuns išvis nepaleidinėt? Ką siūlot?
gatopreto
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 01, 18:31)
O as tavo kaimynes vietos isprovokuociau suni ir tu susimoketum didesne bauda, ne uz grasinima nusauti zmogu (uz grasinima nusauti suni baudos negausi), o uz zmogaus uzpuolima. Kaimyne padare klaida - pirma neparase pareiskimo, tu suzaidei geriau.
*

Tai taip ir sakyk, kad tau svarbu vien tik skandalą sukelti.
O žmogų nuo šuns ir skiriam - šunys žmonių neprovokuoja, kad šie juos pultų g.gif priešingai, nei kai kurie žmonės...
#Mia#
QUOTE(gatopreto @ 2007 07 02, 19:38)
Tai taip ir sakyk, kad tau svarbu vien tik skandalą sukelti.
O žmogų nuo šuns ir skiriam - šunys žmonių neprovokuoja, kad šie juos pultų  g.gif  priešingai, nei kai kurie žmonės...
*

Siaip dazniausiai skaitant reikia matyti visa situacija, o ne viena atskira sakini. Ir jei as susimokeciau bauda uz tai, kad kazkam patinka laikyti palaida suni, skandalo nebutu tik bauda uz suns neprieziura ir materialiniu islaidu padengima nuzpuolus suniui. Ir nereikia pasakoti apie veisles, jei kyla skandalai nera butent tas suo auksinis, nes nei is sio nei is to kaimyne nekels triuksmo.
O kaip gali suo provokuoti, juk jis tik daiktas -turtas.
#Mia#
Nu dar sugalvojau, kazko miegas neima biggrin.gif
Sakykim issiveda kaimynas nusikinti savo pitona, jus ramiai sau sedit ant suoliuko (nekalbu apie vaika, i kuriam kylanti matoma/nuspejam/galima pavoju mamos reaguoja greiciau). Kaimyno augintinis sau ramiai domisi aplinka, nori apziureti suoliuka. Kur baigsis supratimo lygis, kad gyvunelis geras? Siaip pitonas nejaucia zmogaus kaip grobio, todel neziurint i charakteri ar dresavima kol jam nekyla pavojus, niekada nepuls zmogaus. Tiketumete kaimyno supratimu apie aplinkinius?
Vicious Vici
ir kam čia šitaip leistis į fantazijas? doh.gif šuo yra nelyginama su pitonais biggrin.gif šuo prie žmogaus gyvena, pasikartosiu - amžių amžiais, šunis laiko kas antras, kas trečias žmogus, t.y. praktiškai kasdien kur beeitų ar bevažiuotų kažkoks žmogus turi galimybę sutikti šunis ir tai yra įprasta ir natūralu, o kiek jau tų žmonių besidominčių ar laikančių pitonus? g.gif jie nėra tokie įprasti, todėl jų bijoti yra gana natūralu ax.gif
manjana
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 02, 21:42)
nes nei is sio nei is to kaimyne nekels triuksmo.

Pasvajok doh.gif lotuliukas.gif
Daugumai šunys kliūna vien todėl, kad yra. Nepriklausomai nuo jų laikymo ir vedžiojimo sąlygų smile.gif

Kaimynė, beje, mano koliojo pro balkoną - matyt bijojo kad šunys pas ją įšoks lotuliukas.gif Išsilauš grotas ir įšoks lotuliukas.gif
Zitlali
Uoj, šiandiena išbadžiau ne tylėjimo ar normalaus argumentavimo taktiką (kai sakai, kad surenki kakius ir,kad išmanai įstatymą ir jo nepažeidinėji) o rėkimo atgal. Pasijutau nefainai, nes gerklę skaudėjo, bet jau iki tiek man išėdė smegenis su tuo cypimu, kad aš stovėjau ir rėkiau jai į veidą visokiais žodžiais ką apie ją galvoju.. ją matyt šokas ištiko ir burbėdama nuėjo namo, kur po to pro langą vis dirščiojo viena akim, bet SUVEIKĖ biggrin.gif O sako nenusileisk iki jų lygio.. bet, kad neįmanoma jau gyventi su tom isterikėm..
#Mia#
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 08:48)
ir kam čia šitaip leistis į fantazijas? doh.gif šuo yra nelyginama su pitonais biggrin.gif šuo prie žmogaus gyvena, pasikartosiu - amžių amžiais, šunis laiko kas antras, kas trečias žmogus, t.y. praktiškai kasdien kur beeitų ar bevažiuotų kažkoks žmogus turi galimybę sutikti šunis ir tai yra įprasta ir natūralu, o kiek jau tų žmonių besidominčių ar laikančių pitonus? g.gif jie nėra tokie įprasti, todėl jų bijoti yra gana natūralu ax.gif
*

Todel, kad tai mados dalykas. Skaiciau (ir nuotraukos buvo), bet nepamenu kur blush2.gif , kad net vaikus palieka su pitonais. Kazkur lyg tai Indijoj (bet tiksliai neprisimenu). Tai keiciasi tik supratimas, kas bus naminis gyvunelis. O tiek sunu kiek dabar tikrai per mazius nelaike (neskaitant nuosavu kiemu).
Lygiai taip pat naturalu, kad kitas zmogus bijo suns, gal is prigimties, gal buvo uzpultas ir pasiulymas dometis veislemis ir suprasti, koks kieno charakteris taip pat naturaliai sukelia pasipriesinima.
Bekasė
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 03, 18:38)
Todel, kad tai mados dalykas.
*

arba iprociai, tradicijos.
Pvz indijoje karves garbinamos, bet as tikrai priestarauciau ( kaip manau ir dauguma kitu ) jeigu kaimynas sugalvotu laikyti balkone karve.
O pitonas siuo atveju yra daug mielesnis gyvunas uz sunis - nei jisai triuksmauja, nei sika visur kur papuola, nei zmones puola ir zaloja ( bent jau Lt negirdejau per paskutinius metus tokio atvejo).

O siaip prisiminiau nutikima. Namuose auginame smiltpele - prie musu jinai jau priprato ir nors rankomis nesidziaugia, bet ir nekanda ( nei man, nei vaikams), bet uztat draugei ikando.
Vicious Vici
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 03, 17:38)
Todel, kad tai mados dalykas. Skaiciau (ir nuotraukos buvo), bet nepamenu kur  blush2.gif  , kad net vaikus palieka su pitonais. Kazkur lyg tai Indijoj (bet tiksliai neprisimenu). Tai keiciasi tik supratimas, kas bus naminis gyvunelis.  O tiek sunu kiek dabar tikrai per mazius nelaike (neskaitant nuosavu kiemu).
Lygiai taip pat naturalu, kad kitas zmogus bijo suns, gal is prigimties, gal buvo uzpultas ir pasiulymas dometis veislemis ir suprasti, koks kieno charakteris taip pat naturaliai sukelia pasipriesinima.

sutinku, bet jei tave dėl kažkokios priežasties pastoviai pultų tiek lauke, tiek dar ir forume, ką tu nesigintum? ax.gif šunininkam jau iki gyvo kaulo įgriso tas, tai jau nebežino ką ir atsakyti, tai patarė veislėmis domėtis, kad netektų taip bijoti. Nors mintis visai gera ax.gif

juk mūsų baimės - mūsų rūpestis, argi nežinot? - "bijai vilko, neik į mišką"...

vėl turiu kartotis: bijau vorų - stengiuosi nesudaryti sąlygų namuose atsirasti voratinkliams ir po landynes nevaikščioti, natūralu, ane? g.gif bijau aukščio - neinu į karuseles, renkuosi pirkti butą pirmame aukšte, nevažiuoju į kalnus, argi ne taip? g.gif
tai bijote šunų ir kadangi jie yra šiaip jau ne koks brudas ar šlykštus vabalas, kuriuos diklofosu galima nupurkšti, tai tada domėkitės veislėmis, kodėl gi ne? juk tai jūsų bijančių rūpestis ax.gif pamatysit kovinį, tai traukitės iš kelio, pamatysit levretę, seterį, mopsą, atsipalaiduokit ir eikit švilpaudami smile.gif
palengvinsit dalią patys sau ir šunininkam ax.gif 4u.gif
Bekasė
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 21:27)

tai bijote šunų ir kadangi jie yra šiaip jau ne koks brudas ar šlykštus vabalas, kuriuos diklofosu galima nupurkšti, tai tada domėkitės veislėmis, kodėl gi ne? juk tai jūsų bijančių rūpestis ax.gif pamatysit kovinį, tai traukitės iš kelio, pamatysit levretę, seterį, mopsą, atsipalaiduokit ir eikit švilpaudami smile.gif
palengvinsit dalią patys sau ir šunininkam ax.gif  4u.gif
*

nori pasakyti, joks mopsas,seteris ar levrete nera nei karto uzpuole zmogaus?
Jeigu yra, tai domejimasis siuo atveju visai nepades, nes galimybe, kad suo uzpuls yra - o tai ir yra svarbiausia.
Is sunininku ir yra reikalaujama, kad ju sunys neturetu galimybe suzeisti zmogaus, bet deja kai kuriems i tai yra nusispjauti.
Vicious Vici
QUOTE(Silvute @ 2007 07 03, 21:20)
nori pasakyti, joks mopsas,seteris ar levrete nera nei karto uzpuole zmogaus?
Jeigu yra, tai domejimasis siuo atveju visai nepades, nes galimybe, kad suo uzpuls yra - o tai ir yra svarbiausia.
Is sunininku ir yra reikalaujama, kad ju sunys neturetu galimybe suzeisti zmogaus, bet deja kai kuriems i tai yra nusispjauti.

aš ir visi kiti forumiečiai, kurie vedžioja be pavadžio - garantuojam už savo šunis, negi to maža? o jei kažkoks idiotas, skustagalvis vedžioja be pavadžio kovinį šunį, kuris yra puolęs ar gąsdinęs jus, tai ant jo ir liekite savo pyktį, jam kvieskite policiją ir t.t. ir t.t. prie ko čia šis forumas ir tokio tipo diskusijos jame? g.gif Čia šnekasi žmonės, kuriems tikrai rūpi jų šunys, kurie išleidžia apie šimtą, net daugiau litų už savo šunį į mėnesį, už jo sveikatą, gerą išvaizdą, dersūrą, tai ko jūs taip čia bijote ir priekaištaujate, nu nesuprantu aš jūsų ir niekad nesuprasiu schmoll.gif

pabumbėkit ant to, ko reikia, vat tada didvyrimės jus laikysime cool.gif
#Mia#
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 20:27)
sutinku, bet jei tave dėl kažkokios priežasties pastoviai pultų tiek lauke, tiek dar ir forume, ką tu nesigintum? ax.gif šunininkam jau iki gyvo kaulo įgriso tas, tai jau nebežino ką ir atsakyti, tai patarė veislėmis domėtis, kad netektų taip bijoti. Nors mintis visai gera ax.gif

juk mūsų baimės - mūsų rūpestis, argi nežinot? - "bijai vilko, neik į mišką"...

vėl turiu kartotis: bijau vorų - stengiuosi nesudaryti sąlygų namuose atsirasti voratinkliams ir po landynes nevaikščioti, natūralu, ane? g.gif bijau aukščio - neinu į karuseles, renkuosi pirkti butą pirmame aukšte, nevažiuoju į kalnus, argi ne taip? g.gif
palengvinsit dalią patys sau ir šunininkam ax.gif  4u.gif
*

Bet puola tada, kai ramiai pasako "nerinkau sudu ir nerinksiu", "kodel as turiu rinkti, jei bomzai butelius dauzo" ir pan. T.y. kaltinama visuomene, isskyrus turincius sunis.
Bet jei tu zinai, kad namuose augantys vorai nepavojingi, tai tai ramiai atsipalaiduoji ir pasisvilpaudama gyveni. O jei kazkas salia taves paleidzia vora pasivaikscioti ir sako, jis nenuodingas, galetum atsipalaiduoti ir galvoti, kad tai tavo problema?
Ir kodel "bjaurus vabalai" ? Jei zmogus, auginantis pvz. tarakonus (maciau tokius didelius, pagal kazkokios salos pavadinima), pasakytu bjaurus sunys, neisizeistum? Kodel sunys iskeliami auksciau kitu galimu naminiu gyvuneliu?

QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 21:25)
aš ir visi kiti forumiečiai, kurie vedžioja be pavadžio - garantuojam už savo šunis, negi to maža? o jei kažkoks idiotas, skustagalvis vedžioja be pavadžio kovinį šunį, kuris yra puolęs ar gąsdinęs jus, tai ant jo ir liekite savo pyktį, jam kvieskite policiją ir t.t. ir t.t. prie ko čia šis forumas ir tokio tipo diskusijos jame? g.gif Čia šnekasi žmonės, kuriems tikrai rūpi jų šunys, kurie išleidžia apie šimtą, net daugiau litų už savo šunį į mėnesį, už jo sveikatą, gerą išvaizdą, dersūrą, tai ko jūs taip čia bijote ir priekaištaujate, nu nesuprantu aš jūsų ir niekad nesuprasiu schmoll.gif

pabumbėkit ant to, ko reikia, vat tada didvyrimės jus laikysime cool.gif
*

Zinai, atsikelus i nama pakeiciau tvarka - palaidas rotveileris nebevaiksto (issiveda ant grandines ir su kazkokiu) antsnukiu. Ir niekada nepagalvojau, kad as turiu pasitraukti jam is kelio ir tyleti, bet didvyre nesijauciu.
Sitoj temoj yra snekama apie gyvunu (arba ju seimininku nesupratimo) daroma zala zmonems (nu pvz. kai vaikas pareina sudinais batais) ir nera jokiu skirtumo, kiek kas isleidzia uz menesi. Ir niekas nepriekaistauja ar bijo, kas vyksta jusu namuose, o atsiranda skirtumas, kai zmogus, neturintis suns, privalo taikstytis su kito zmogaus pomegiais, pamindamas savo jausmus.
P.S. nu ir kaip man, pamaciusiai suni, suprasti ar seimininkas garantuotas uz savo suni ir ar ta nedings suniui kazka pamacius ar sugalvojus (nu nera suo daiktas be jausmu).
Vicious Vici
tai va kai užpuls tada ir bijok bei ieškok teisingumo, o kam tu dabar čia klavišus be reikalo maigai, kai nei tave kas puola, nei ką cool.gif ir savo pyktį, nerimą ir dar kažką ant nekaltų forumiečių ir jų šunų išlieji g.gif
Bekasė
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 22:25)
aš ir visi kiti forumiečiai, kurie vedžioja be pavadžio - garantuojam už savo šunis, negi to maža?

jeigu tas suo uzpuls zmogu, kaip manai ar jam bus koks nors skirtumas nuo tavo zodziu ir garantiju?
O kad tokiu atveju yra buve ( kai seimininkas garantuoja, o suo pasielgia visai kitaip) nemanau, kad pulsi gincytis.

Pvz, kai kuriomis ligomis sergamumas yra pakankamai mazas ( procentaliai), bet abejoju ar tai labai guodzia mamas, kuriu vaikai nuo tos ligos mirsta.
Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 03, 23:13)
tai va kai užpuls tada ir bijok bei ieškok teisingumo, o kam tu dabar čia klavišus be reikalo maigai, kai nei tave kas puola, nei ką cool.gif ir savo pyktį, nerimą ir dar kažką ant nekaltų forumiečių ir jų šunų išlieji g.gif
*

mane suo buvo uzpuoles ir ikandes.
Beje, tai buvo kaimynu suo su kuriuo buvo ne karta zaista.
Tai pagal tave as jau turiu teise reikalauti, kad visi sunys butu su antsnukiais ir trumpais pavadeliais prie seimininko koju, nes faktas jau yra ivykes - tik kad pvz tu manes neklausai.
Ir kodel manai, jog situacija turi ivykti, jog butu galima kazka keisti.
Gal vadovaujiesi posakiu " kvailiai mokosi is savo klaidu, o protingi is svetimu" ir kol tau neatsitiko konkreti situacija, tol viskas kas vyksta aplinkui yra nereiksminga.
P.S ne tokios jus jau ir nekaltos, jei net elementariausiu taisykliu nesugebate laikytis
#Mia#
QUOTE(Silvute @ 2007 07 03, 22:21)
mane suo buvo uzpuoles ir ikandes.
Tai pagal tave as jau turiu teise reikalauti, kad visi sunys butu su antsnukiais ir trumpais pavadeliais prie seimininko koju, nes faktas jau yra ivykes  - tik kad  pvz tu manes neklausai.
Ir kodel manai, jog situacija turi ivykti, jog butu galima kazka keisti.
Gal vadovaujiesi posakiu " kvailiai mokosi is savo klaidu, o protingi is svetimu" ir kol tau neatsitiko konkreti situacija, tol viskas kas vyksta aplinkui yra nereiksminga.
P.S ne tokios jus jau ir nekaltos, jei net elementariausiu taisykliu nesugebate laikytis
*

Ne, neteisingai supratai lotuliukas.gif . Tu gali reikalauti tik is kaimyno, kad suo butu su antsnukiais, o kitiems tai bus galima taikyti tada kai uzpuls konkreciai tave (nes ar uzpuole kitus paprasciausiai nezinosi, o seimininkas sakys "garantuoju").
Bekasė
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 04, 00:34)
Ne, neteisingai supratai  lotuliukas.gif . Tu gali reikalauti tik is kaimyno, kad suo butu su antsnukiais, o kitiems tai bus galima taikyti tada kai uzpuls konkreciai tave (nes ar uzpuole kitus paprasciausiai nezinosi, o seimininkas sakys "garantuoju").
*

o gal paprasciausiai netiketi visais, nes vieno zodziai jau neissipilde.
Kur garantija, kad kitu uzsipildys?
Kodel as ju zodziu tvirtuma turiu bandyti savo kailiu?
O to suns jau nebera - bet po mano uzpuolimo tevai rase skunda ir kaimynas gavo bauda.
manjana

*

"Elementarių taisyklių"? Pagal tas elementarias atisykles aš turėčiau abar pulti pirkti didžiulį kokių 10 ha sklypą ir jį aklinai apsitverti, ir tik ten vedžioti šunis. Žinai, kai "elementarių taisyklių" laikymasis man kainuoja pora mln.lt. - nu jo, matyt nesugebu jų laikytis...
Vicious Vici
Tai pagal tave as jau turiu teise reikalauti, kad visi sunys butu su antsnukiais ir trumpais pavadeliais prie seimininko koju, nes faktas jau yra ivykes  - tik kad  pvz tu manes neklausai.

tai ir eik ir aiškinkis su kaimynu, ne visi šunys tokie kaip kaimyno, maniškė kelių nesiekia ir net nervuoja mane kas kartą, kad nori kiekvienam tokiam bambekliui ir galbūt visai nekenčiančiam šunų uodegą pavyzginti rolleyes.gif tai dėl ko aš ją turiu rišti? nerišau ir nerišiu, o jei neturi ką daugiau veikti, tai gali ir toliau čia rašinėti, aš prabėgom užbėgdama į šią temą vistiek visada tau rasiu kontrargumentų cool.gif
Bekasė
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 04, 09:45)
tai ir eik ir aiškinkis su kaimynu, ne visi šunys tokie kaip kaimyno, maniškė kelių nesiekia ir net nervuoja mane kas kartą, kad nori kiekvienam tokiam bambekliui ir galbūt visai nekenčiančiam šunų uodegą pavyzginti rolleyes.gif tai dėl ko aš ją turiu rišti? nerišau ir nerišiu, o jei neturi ką daugiau veikti, tai gali ir toliau čia rašinėti, aš prabėgom užbėgdama į šią temą vistiek visada tau rasiu kontrargumentų cool.gif
*

argumentu neradai nei vieno, tik savo nepasitenkinima reiski.
Su kaimynu buvo issiaiskinta, to suns nebera. Sunys man jokiu nepatogumu nekelia - trukdo tik seimininkai, kurie savo hobiu nesugebe pasirupinti ir iesko to, ko nepamete.

manjana, tai gal pries isigyjant suni reikejo pagalvoti apie jo laikymo salygas, o ne po to kaltinti kitus, kad tau ju nesuteikia.
Juolab ,kad salygos nera tokios kokias tu parasei - paprasciausiai tu turi uztikrinti, kad tavo suo nesiukslintu ir nekeltu visiskai jokio pavojaus aplinkiniams ( t.y negaletu prie ju prisiartinti, jeigu aplinkiniai to nenori). Jei tau tam reikia 10 ha sklypo, tai nieks nekaltas
Normaliems zmonems uztenka trumpo pavadelio, jeigu suo didelis antsnukio ir maisiuko s susirinkti arba sikdinti sunu aisktelese.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.