QUOTE(Arvena @ 2009 08 25, 22:21)
o man Jausmė, Jautrė , Garsė ar Judrė gražiau nei Vanesa, Stela, Perlita ar Amanda ir panašūs vardai
......

Man taip pat
QUOTE(crazy4you @ 2009 07 31, 22:30) Ko tik neprisimasto Absurdu absurdas Papildyta: QUOTE(*JULIJA* @ 2009 06 22, 16:40) Belzebutas?? Dieve, iš kur jie traukia tokius vardus
nesupykit,bet man kazkaip atrodo ir tiesiog pastebejau,kad kuo zemesnis zmoniu intelektas,tuo mandresnius vardus stengiasi duoti arba kokius uzsienietiskus,kurie net negraziai skamba musu ausiai...
QUOTE(Lolita123 @ 2009 08 27, 20:45) nesupykit,bet man kazkaip atrodo ir tiesiog pastebejau,kad kuo zemesnis zmoniu intelektas,tuo mandresnius vardus stengiasi duoti arba kokius uzsienietiskus,kurie net negraziai skamba musu ausiai... Na nuo intelekto tai tikrai nepriklauso. Nuo intelekto priklauso tik "madrumo" rūšis. Žemesnio intelekto renkasi "serijalinius", aukštesnio (greičiausiai todėl, kad daugiau apsišvietę) atranda "įdomesnių egzempliorių". Čia žinoma kalbu tik apie tuos, kurie nori išsiskirti iš minios ir ieško išskirtinių vardų. Čia žinoma tik mano nuomonė ir pastebėjimai QUOTE(Nijoliuks @ 2009 08 14, 22:44) Mes dar laukiam savo angeliuku, bet jie jau turi savo vardelius (dvynukai). Mes gyvename uzsienyje ir vyras yra uzsienietis. bet mes rinkome vardus lietuviskus nes jau pavardes bus vyrø. Paprasti vardai ir lengva istarti uzsienieciam. O kai paziurejau vardu reiksmes labai apsidziaugiau. Jie atitinka charakterius berniuku. O kaip jūs žinot berniukų charakterius, jei jie gims tik spalį QUOTE(Justutis @ 2007 06 26, 05:27) - pastebėjau, kažkas nori pavadinti savo vaiką Elektra. Na, juk tai kaip ir daiktas, ar reiškinys, tai kodėl nepavadiname savo vaikučio lietumi ar kėde? Čia toks noras atsirado iš aktorės (?) (neatsimenu Neskaičiau visos temos, gal kas nors apie tai jau kalbėjo. Elektra yra graikiškas vardas, dar iš senovės graikų mitų ir dramų (pvz. Sofoklio "Elektra"). Reikšmė - gintaras. O žodis "elektra" būtent kilęs iš pastebėjimo, kad gintarą patrinus vilnoniu audiniu jis įsielektrina.
Temos autorė visškai neišprususi. Yra irnternetas ir prieš rašant nesamones galima ir pagooglinti.
Vardas Elekrta: Graikų mitologijoje Elektros (gr. Ήλέκτρα) vardu buvo trys personažai. Agamemnono ir Klitemnestros duktė, Oresto, Ifigenijos ir Chrisotemidės sesuo. Okeano ir Tetijos dukra, su Dzeusu susilaukė Dardano, Jasiono ir Harmonijos. Plejadė arba okeanidė, su Taumu susilaukė Iridės ir harpijų.
Sveiki, pasidalinsiu ir as savo patirtimi, kad geriau stengtis, kad kuo retesanis vardelis vaikuciams tiktu, nes dabar tikrai jau pasimokiusi rinkciau kuo RETESNI varda, nes kai tokiu pat daug girdi, net nebesmagu pasidaro
O pakeist, jau veloka... Musu abieju mergaiciu vbardaui, patenka i trejetuka vardu populiariausiu
Na taip Kamilė ir Gabija labai dažni vardai.Pažįstu kaip bebūtų keista tik vieną Kamilę. O Gabijas net keturias...
Retas vardelis, tai dar nereiskia, kad tiks ir patiks vaikuciui. O be to, kai retas, tai sunku ir isiminti- (Pavyzdziui Iskarijotas). O tai ir gyvenime gali sudaryt kliuciu. Be to, jei sudetingai rasomas ar istariamas irgi be rysio , kokioj poliklinikoj kol supras registraturoj. Taciau, retas irgi gali but grazus
QUOTE(Migdole @ 2009 11 22, 20:13) Retas vardelis, tai dar nereiskia, kad tiks ir patiks vaikuciui. O be to, kai retas, tai sunku ir isiminti- (Pavyzdziui Iskarijotas). O tai ir gyvenime gali sudaryt kliuciu. Be to, jei sudetingai rasomas ar istariamas irgi be rysio , kokioj poliklinikoj kol supras registraturoj. Taciau, retas irgi gali but grazus pritariu tavo minciai, bet pavyzdi tai biski ne ta pasirinkai. Judas Iskarijotas isdave Jezu Kristu ir krikscionims tai tikrai zinomas vardas vien is kunigo pamokslu per Velykas.
istikro vardai suzinojau daug ka lemia..tik nezinau ar tiesa?
As esu girdejus,kad vaikelio vardas turi prisisapnuoti besilaukianciai mamytei,ta varda reikia ir duot vaikeliui.man taip ir nutiko
[quote=Jukunda,2009 09 20, 08:35]
Temos autorė visškai neišprususi. Yra irnternetas ir prieš rašant nesamones galima ir pagooglinti. Vardas Elekrta: Graikų mitologijoje Elektros (gr. Ήλέκτρα) vardu buvo trys personažai. [Agamemnono ir Klitemnestros duktė, Oresto, Ifigenijos ir Chrisotemidės sesuo. Okeano ir Tetijos dukra, su Dzeusu susilaukė Dardano, Jasiono ir Harmonijos. Plejadė arba okeanidė, su Taumu susilaukė Iridės ir harpijų. Tai aisku Jukunda labai isprususi... Gal ir savo vaikams (cia vel del to isprusimo) tuos vardus duotum? Temos autore pasidalino savo pastebejimais, kaip jauciasi vaikai (o ypac paaugliai) tokiais vardais pavadinti QUOTE(Justutis @ 2007 06 25, 21:27) Mielosios mamytės! Ilgai lankiausi šiame puslapyje, kol man pavyko (pagaliau!) prisiregistruoti. Tai įvyko šiandien Tikiuosi mane priimsite į savo būrį, nes čia man labai patinka. Su pagarba, Justė.
Žinau tokią istoriją. Motina švepluoja, netaria ž raidės, bet vaikui vardą įdėjo Žygimantas
tai tada gerai kad įdėjo, tuoj iškris
as tik uz normalius vardus lietuviskus, jokiu man svetimybiu nereikia ir man negrazu
Mes su vyru rinkdami vaikam vardus apmastom ar yra galimybė, kad dėl jo mokykloje galėtu pravardžiuoti ar šiaip iškraipyti vardą. Nesinori, kad vaikas stresuotu dėl to.
QUOTE(loseja @ 2010 04 05, 15:21) nesitrankykit sau per kaktą - nesirodys kabinėjimasis QUOTE(šneider @ 2010 08 14, 01:10) Mes su vyru rinkdami vaikam vardus apmastom ar yra galimybė, kad dėl jo mokykloje galėtu pravardžiuoti ar šiaip iškraipyti vardą. Nesinori, kad vaikas stresuotu dėl to. gerai būtų kad daugelis taip manytų
Pas mus svečiavosi giminės iš Italijos ir žiūrėdami foto vaikas vardijo vardus draugų
QUOTE(***Perlita*** @ 2010 09 05, 13:30) Pas mus svečiavosi giminės iš Italijos ir žiūrėdami foto vaikas vardijo vardus draugų Na, Motra tai tikrai nereiškia "mirusi", gal norėjot pasakyt Morta? QUOTE(icing sugar @ 2010 09 05, 14:48) Na, Motra tai tikrai nereiškia "mirusi", gal norėjot pasakyt Morta? Oj
Man kažkodėl atrodo,kad mamos pavadina savo vaikučius "mandrais" vardais vedamos egoistiškų paskatų.. mol man gražiai skamba, tai kokios čia dar bėdos gali būt
Man laaabai gražiai skamba vardas Lietus Taigi mamos, negalvokime vien apie save. Jūs suteikiate žmogui vardą kurį jis nešios VISĄ gyvenimą (ar bent jau iki pilnametystės Svarbiausia yra suteikti vaikui tokį vardą, kuris netrukdytų jam gyventi. O ar tai senoviškas ,naujoviškas, lietuvišas, ispaniškas ir t.t. netaip ir svarbu. Tik rekia blaiviai apmąstyti ar tas Chosė Kalderonas bus laimingas augdamas tarp Pijų,Luknių,Rūtų,Mantų t.y. lietuviškų vardų... Kartais nėra blogai būti juodąja avele, bet negi jūs norite savo vaiką išskirti net jo gėdos kaina? Yra daug gražių vardų kurie nesukelia didesnio diskomforto jiems turintiems. Tai kodėl būtent rinktis tokį,kuris tikrai bus šaltinis išsityčiojimų? Nors kas čia žino kaip bus po dvidešimties metų.. Gal Kunigunda bus pats populiariausias vardas, gal žiū ir prezidentas bus koks Chosė Kalderonas Petrauskas.. Prašau neįsižeisti,čia tik mano nuomonė. QUOTE(Nokyte @ 2011 01 03, 16:34) Labai graziai parasete, sutinku su jumis. Papildyta: QUOTE(dmu @ 2007 06 26, 08:56) nu man visa tai priminė, kaip senais gerais laikais diskutavome su mama, kad dabar daug kas vaikus vadina visokiais bendriniais daiktais - Žvakidėmis, Vazomis, Televizoriais ir t.t. Smagu buvo, bet vis dėlto kažkokio ir graudumo yra... QUOTE(l'eau @ 2010 04 05, 09:11) tai tada gerai kad įdėjo, tuoj iškris ką jau čia kalbėt apie vardus, jeigu elementarios lietuvių kalbos nebemokama O man pastarosiomis dienomis įdomi tema: giminaičiai gyvena užsienyje ir štai gimus sūneliui, pavadina jį tai šaliai būdingu vardu (Lotynų Amerikoje gyvena) Pamenu, gyvenau užsienyje, mano vardas toje šalyje skambėjo beveik kaip jų
manau kad turi atsizvelgti kurioje salyje vaikelis gyvens!
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 07 29, 21:48) Man dar Rapolas ziaurus vardas - asociacijos su dideliu ropojanciu vabalu Kazkada SM buvo tema, apie mergaites varda Kunigunda Idomu kokia jos pavarde Aj, vargses darzeliu aukletojos ir mokytojos - isimink tokias nesamones Skaiciau neseniai, kad jau duoda mamytes vardas + tevelio, ar atvirksciai Marija + Andrius - Marijandra. Agne+Tomas - Tomagnas. Ziauru ania? kaip veisliniams šuniukams...... kažkas tokio nenusakomai, pritrūkau kokio mandraus žodžio
Labutis
kad jau vėloka, bet abu vardai dera ir nėra itin panašūs, va kokia gustė ir justė jau būtų nelabai kas
Na, tikrai, jokius dbr vardus duoda
Geriausia, tai prieš porą metų dukra pasakoja: -Mūsų šeimininkutės sūnus Geniukas - Koks - paklausiau - Geniukas?? Kas čia per vardas Manoji: - Nu, ne, Geniukas.. Tai iš to smalsumo, po kurio laiko paklausiau, koks jos vaikučio vardas - Denis, pasirodo, o visi taip ir vadino Geniukas QUOTE(edisada @ 2011 09 24, 06:09) Na, tikrai, jokius dbr vardus duoda Geriausia, tai prieš porą metų dukra pasakoja: -Mūsų šeimininkutės sūnus Geniukas - Koks - paklausiau - Geniukas?? Kas čia per vardas Manoji: - Nu, ne, Geniukas.. Tai iš to smalsumo, po kurio laiko paklausiau, koks jos vaikučio vardas - Denis, pasirodo, o visi taip ir vadino Geniukas Tai kad Germantė normalus ir gražus lietuviškas vardas, tik nėra jis dažnas... http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/germante/ Kas dėl Danilų, tai tarp rusų arba lenkų irgi dažnas variantas, tai taip pat man nieko keisto...
Man tai labai gražus vardas Kunigunda, tuo labiau, kad tokią draugę turiu, tokiu vardu. Kažkaip niekad jokių asociacijų nekilo, niekas nepravardžiavo jos niekad.
O vat ta pati Kunigunda nusvilo savo mažiukei išrinkus , atrodytų paprastą- Vytės vardą. Namie yra dar 2 vaikai, vyresni jau, mokyklinukai. Ir vat, atvažiavo brolis su sūneliu 2 metų, tas vaikšto po kambarius ir ieško draugės, ir be perstojo klausinėja kur Vytė, kur vytė. manot didesnieji nepasigavo?Sesę pradėjo kurvyte vadint
Drauge sunu norejo pavadint Titu .. Atrodo, grazus lietuviskas vardas, kurio ir kilme lietuviska ... Taciau kai anglai isgirdo (ji gyvena UK), atkalbejo ja nuo vardo Titas, nes panasiai anglu k. skamba zodis papai
QUOTE(Lotyna @ 2012 03 31, 23:19) Drauge sunu norejo pavadint Titu .. Atrodo, grazus lietuviskas vardas, kurio ir kilme lietuviska ... Taciau kai anglai isgirdo (ji gyvena UK), atkalbejo ja nuo vardo Titas, nes panasiai anglu k. skamba zodis papai Lotyna, o per kurį galą Titas yra lietuviškos kilmės vardas? Ir kas tai per anglai, kurie nėra girdėję apie Romos imperatorių Titą? Beje, tai ir krikščionių šventojo vardas. QUOTE(Ašaka @ 2012 04 02, 11:43) Lotyna, o per kurį galą Titas yra lietuviškos kilmės vardas? Ir kas tai per anglai, kurie nėra girdėję apie Romos imperatorių Titą? Beje, tai ir krikščionių šventojo vardas. Nu jo, drauge klaidingai informavo Matyt, jiems visgi labiau asocijuojas su papais nei su Romos imperatorium, del to ir atkalbejo
Kad ir kaip ten bebutu Titu savo vaiko tikrai negaleciau pavadint
|