Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mėnesinių datos koregavimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Viskas apie menstruacijas
lana
Ar yra galimybe issaukti menesines anksciau laiko? Gal ir juokingai skamba, bet tai labai svarbu! Lytiniu santykiu neturejau, kontraceptiniu vaistu nevartojau, menesines turetu buti apie 25, noreciau, kad jos prasidetu 20... Prasau padeti... Aciu!
ligitukeB
Tai visai nejuokinga.Esu girdejus apie vaistus,kurie issaukia menesines,tik nezinau kaip jie vadinasi.Zinau,kad tai kazkokios ampoles.Ju galima isigyti vaistinej (ir man atrodo,kad be recepto).Pasitark su vaistininke.Dar yra toks liaudiskas budas:100 gr. degtines ir pagulet labai karstoj vonioj.Tik nezinau ar sitas budas veiksmingas...
Smurka
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nu sakes! As sutikciau, kad jos daugiau man gyvenime nebepasirodytu, o tu ju nori kuo greiciau. As tikrai nezinau, kaip tas menesines greiciau "iskviesti", bet ir nesuprantu, kam tau to reikia? Ko savo organizma panorai paerzint?
saltrune
Viskas įmanoma. Aišku, gaila, kad labai vėlai susigriebei, todėl tektų naudoti drastiškesnes priemones ir garantijos, kad suveiks 100proc. nėra Be to gali būti pašalinių reiškinių. Šiap lengviau mėnesines atitlinti, negu iššaukti anksčiau. Norinrt atitolinti galima gerti vaistą Norcolut tabletės, 5 mg 3 kartus dienoj, pradėti vartoti likus 3 dienoms iki numatytų mėnesinių pradžios. Nebevartojant vaisto, mėnesinės atsiranda po 2-3 dienų.
O šiaip geriausia ciklą reguliuoti geriant kontraceptikus- jei kurį mėnesį reikia, kad nebūtų mėnesinių- tiesiog nedaryti 7 dienų tarpo tarp kontraceptikų,o iškart pradėti gerti kitą pakuotę, arba jei pakuotėje 28 tab- negerti paskutinių 7 "tuščių" tab, o iškart pradėti gerti kitą pakuotę. Šiuo metodu negalima naudotis du mėn iš eilės.
Visi preparatai hormoniniai , todėl šie metodai netinka, jei žindote kūdikį. Sėkmės! biggrin.gif
Smilte
QUOTE (lana @ 2003 12 16, 10:25)
Ar yra galimybe issaukti menesines anksciau laiko? Gal ir juokingai skamba, bet tai labai svarbu! Lytiniu santykiu neturejau, kontraceptiniu vaistu nevartojau, menesines turetu buti apie 25, noreciau, kad jos prasidetu 20... Prasau padeti... Aciu!

Yra tokios tabletes "postinor" kurios sukelia kraujavima,bet jos labai kenksmingos ir dazniausiai naudojamos po atsitiktiniu santykiu kai manai kad gali buti pastojusi,o seip tai kiti sako kad citrinos reikai daug valgyti,bet as kai bandziua kazkada man tai nepadejo sad.gif
saltrune
Postinoras padėtų, jei iki mėnesinių būtų likę daugiau laiko, o dabar jau per vėlu jam smile.gif
ligitukeB
QUOTE (Smilte @ 2003 12 16, 09:25)
QUOTE (lana @ 2003 12 16, 10:25)

Yra tokios tabletes "postinor" kurios sukelia kraujavima,bet jos labai kenksmingos ir dazniausiai naudojamos po atsitiktiniu santykiu kai manai kad gali buti pastojusi,o seip tai kiti sako kad citrinos reikai daug valgyti,bet as kai bandziua kazkada man tai nepadejo sad.gif

Man sitos tabletes padare labai neigiama poveiki:as dvi dienas vemiau ,o ir menesines buvo LABAI skausmingos ir ilgos.
Smilte
QUOTE (ligitukeB @ 2003 12 16, 11:31)
Man sitos tabletes padare labai neigiama poveiki:as dvi dienas vemiau ,o ir menesines buvo LABAI skausmingos ir ilgos.

As ir sakau kad jos ziauriai kenksmingos ir beje ju galima tik viena per menesi sunaudoti.jos juk ne tam skirtos huh.gif dazniausiai po isprievartavimu naudojama
saltrune
Postinoro galima 4 tab per mėn. 1 tabletės gai nepakakti, todėl dabar rekomenduoja išgerti bent dvi ( pirmą kaip galima greičiau, antrą- po 12val po pirmos).
Pati esu jas gėrusi prieš daug metų, kai buvau studentė, o vyras gyveno kitame mieste, kontraceptikai tada tik atsiradę Lietuvoj ne per seniausiai, gan didelių dozių, todėl pabandžius vienus- netiko, tad "saugojomės" natūraliais metodais arba iš bėdos Postinoru. O kad 1 tabletės ne visada pakanka, turiu lakstantį aplink įrodymą. biggrin.gif
Erika Čerškuvienė

Mėnesines atitolinti ar pagreitinti galima būtų,jei vartotumėte kontraceptines tabletes.Nerekomenduoju,,žaisti''nei su Norkoliutu,nei su Postinoru.Pasidarysite problemų tokių,kad po to gali tekti gydytis sutrikusį mėnesinių ciklą.
Horn
Del tam tikru priezasciu noreciau, jog sekanti menesi menesines prasidetu 7 dienomis veliau. Ar yra naturalus budas, vaistai, galintis "pavelinti" menesines?Nevartoju jokiu kontraceptiniu priemoniu.
Rita Matulionytė
Ne. Menesines galima pareguliuoti tik naudojant hormoninę kotracepciją.
Smurka
Liepos 3-10 dienomis išvykstu į kelionę. Ir vos jai įpusėjus man jau bet kurią dieną gresia mėnesinės. Tačiau jų visai nesinori, kai tiek daug visokių vandens pramogų. Pasiūlymai naudoti OB ar Tampax pirmosiomis mėnesinių dienomis man negalioja, nes kraujavimas būna gana gausus, o jei tuo metu kaip tik plauksiu raftingais, tai ir pasikeisti jų nebus galimybės

Žodžiu, esmė aiški. Reikia, kad mesntruacijos vėluotų kokias 4-5 dienas. Ar yra būdų tai padaryti? Esu įsitikinusi, kad yra, nes kaip tada sportininkės plaukikės olimpinėse žaidynėse dalyvauja?

Beje, kiek gali pagelbėti natūralūs "atidėjimo" būdai, tokie, kaip citrinos sultys ir pan?
Rita Matulionytė
Menstruacijų ciklą patikimai galima reguliuoti vartojant hormoninius kontraceptikus-nedaryti 7 dienų pertraukos.Bet jei Jūs šių preparatų nevartojate,tai pradėti ciklo reguliavimą jau vėlu."Natūralūs" būdai išties visiškai neveiksmingi.
SilvijaG
Laba diena, gerb. Gydytoja.
Norėjau sužinoti ar galima kokiais nors vaistais paankstinti mėnesines? Ar tai labai pakenktų organizmui? Toks klausimas jau buvo uzduotas prieš pusantrų metų, bet gal dabar atsirado kokių nors naujovių.
Mes su vyru ruošiamės važiuoti pailsėti į Turkiją. Vykstame pirmą kartą, tai bus mūsų šiek tiek pavėluotas medaus mėnuo. Kelionė jau užsakyta, o kaip tik jos metu turėtų buti mėnesinės.
Jei vaistai labai kenksmingi organizmui, tai ką jūs manote apie maudynes baseine ir jūroje įsidėjus tamponą? Dar noriu pridurti, kad man įdėta spiralė.
Iš anksto abu su vyru dėkojame už atsakymą.
Rita Matulionytė
Mėnesines galima pakoreguoti tik kurį laiką naudojant hormoninius kontraceptikus.
Ir baseine ir jūroje galima maudytis įsidėjus tamponą, tik tomis dienomis kai kraujavimas gausus, po maudynių tamponą iš kart pasikeiskite.
Ugnisss
laba diena,
si savaitgali mano vestuves. su vyru data pasirinkome tokia, per kuria menesines jau butu pasibaigusios. bet jos veluoja (nestumo testas neigiamas). galbut uzsilaike del streso? jei geriausiu atveju prasidetu rytoj, arba netgi ir siandien, per vestuves vistiek jausciausi nemaloniai, nesvari...
patarkit kokiais patikimais budais galima atitolint menesines?
aciu.
Aurėja

i 
Į jūsų klausimą gydytoja galės atsakyti kai grįš iš atostogų, po rugsėjo 12 dienos.
Rita Matulionytė
Nevartojant hormoninės kontracepcijos, jokiais būdais ciklo koreguoti neįmanoma.
ingau
sveiki, man neuzilgo bus daroma operacija,eiles laukiau 2 men. dabar gydytojas perspejo kad butinai turiu buti prasirgus, arba iki menesiniu ne maziau savaites, operacija susijusi su venomis. menesines kaip tik ispuola i ta savaite kada numatyta operacija. ar yra kazkokiu medikamentu su kuriu pagalba as galeciau tai pagreitint, operacija uz dvieju savaiciu. aciu
Rita Matulionytė
Mėnesines galima pakoreguoti tik vartojant hormoninę kontracepciją. Jei Jūs jos nevartojate, jokiomis priemonėmis mėnesinių nepaankstinsite.
Tinka
Laba diena,
norėčiau konsultacijos.
gegužės meėnesį važiuojame 10 dienų į šiltus kraštus pailsėti. ir kaip tik tuo metu man bus mėnesinės. ar įmanoma kaip nors jas perstumti į vėlėesni ar ankstesnį laiką? kontraceptikų vartoti nenorėčiau, nes planuojame vaikelį.
gal yra kokių liaudiškų metodų, kurie padėtų iki to laiko likusius tris sirgimus paankstinti, kad ir viena diena. ta prasme ciklą padaryti ne 27, o 26 dienų. kartais jis toks būna ir natūraliai, bet dažniausiai 27 dienos.
ačiū labai
Rita Matulionytė
Mėnesinių ciklą galima pakoreguoti tik vartojant hormoninę kontracepciją.
Blue_rose
LAba diena,
Norejau paklaust ar yra galimybe negeriant KT paankstinti menesines nors 4-5 dienom, kokiais nors medikamentais ar kreiptis pas ginekologe?
Aciu uz atsakyma!
Rita Matulionytė
Ne, tokios galimybės nėra.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.