Japoniene
2006 01 17, 18:31
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 17, 16:57) Gerb. moderatore, Nemalonus dalykas, bet, deja, ir vel turiu "apskusti" Smilga Saule. sikart "Raudonkepuraites" temoje eilinikart isreiske nepasitenkinima tuo, kad dziaugiuosi "Klevelio" darzeliu. man rodos, tiesiog nepadoru komentuoti kt. - visiskai svetimo - zmogaus postus. siulau nereikalingus sios dalyves postus istrinti, o ja pacia ispeti. Aciu uz supratima  Aš taip atsargiai norėčiau paklausti, o tu (Jūs) daboji kur kas ką apie Klevelį pasisako ir skubi prieštarauti jei tai neatitinka tavo nuomonės?
QUOTE(Spragtukas @ 2005 03 26, 21:32) Labai geru atsiliepimu apie Raudonkepuraite negirdejau  Girdejau, kad lanko ir asocialiu seimu vaikai. Gal geriau i KLEVELI - jis gi netolies yra  Tik tiek, kad ten alergiskiems vaikams pirmenybe kaip ir nemandagu vieno darželio temoje jį patį menkinti iškeliant kitą darželį kaip geresnę alternatyvą. Beje, mano draugės NĖRA asocialios ir priėmiau kaip įžeidimą sau ( sako, kokie tavo draugai, toks ir tu pats, ar ne? ) QUOTE(Spragtukas @ 2005 06 03, 21:17) Kada dar statys r kol pastatys minetaki AKROPOLI - klausimas. jau turbut treti metai tas kalbas girdziu. be to, buvo labai stiprus protestas is tevu bei pedagogu puses del sio vienintelio darziuko alergiskiems vaikams uzdarymo, taigi, atsizvelgta ir i tai. ir darzelis dirba toliau  netrikdomai. Kristuks - je vaikas alergiskas, tai tik i KLEVELI, nes Raudonkepuraitej maisto netaiko, kiek teko girdeti. va, uzsidaro KLEVELIS liepa, bet i Raudonkepuraite, be kita ko, negaliu vesti butent del maisto. Akropolį stato ir tikrai tikrai esi patenkinta tokia kaiminyste?  Paukštelis pačiulbėjo, kad visai ką kita kalbi  (Negražu, pasikartosiu, Raudonkepuraitės temoje Klevelį reklamuot, o mamyčių patirtis neatsiranda iš oro - kritiką, kad ir kokia ji būtų, reiktų objektyviau vertint QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 17, 15:57) Gerb. moderatore, Nemalonus dalykas, bet, deja, ir vel turiu "apskusti" Smilga Saule. sikart "Raudonkepuraites" temoje eilinikart isreiske nepasitenkinima tuo, kad dziaugiuosi "Klevelio" darzeliu. man rodos, tiesiog nepadoru komentuoti kt. - visiskai svetimo - zmogaus postus. siulau nereikalingus sios dalyves postus istrinti, o ja pacia ispeti. Aciu uz supratima  pradžioj norėjau pirštu pagrūmot ir paprašyt pasižiūrėt pirma į save, bet po kelių kartų perskaitymo supratau - uh, mieloji, esat didelė pokštininkė QUOTE(Japoniene @ 2006 01 17, 18:31) Aš taip atsargiai norėčiau paklausti, o tu (Jūs) daboji kur kas ką apie Klevelį pasisako ir skubi prieštarauti jei tai neatitinka tavo nuomonės? Teisingai darai, reikia šiuo metu labai labai atsargiai klaust - mielasis Spragtukas laukiasi, tai kaip ir galima pateisint grasinančių laiškų viešą pristatymą O dabar į temą: buvau kelis kartus Raudonkepuraitėje, girdėjau 3 vaikučių ( tų pačių draugių vaikai nedarželio aplinkoj) atsiliepimus apie darželį ir su kokiu malonumu vaikai eina į jį. Apsinuodyjimo ar nepriežiūros atvejų neteko pastebėt. Taigi..
smilga saule
2006 01 17, 19:38
Pritariu  mamoms,man irgi jau kaskaip keista pradejo darytis,nepasakysiu tiksliai ,bet daugelyje temu teko pastebeti ta pati,ir neduok dieve zodis pries,tuojau izeidineja.
smilga saule
2006 01 17, 19:49
QUOTE(Japoniene @ 2006 01 17, 13:47) parengiamojoj (t.y. dabar) tai ir 10 Lt nemokam, tai per susirinkimą patys tėvai nusprendėm ir sumetėm neatsimenu... po 5 lt. atrodo. O anksčiau tai net juokas imdavo kaip auklėtojos su centais ataskaitas duodavo per susirinkimus už tuos 10 Lt. Nors negaliu sakyti buvo tėvelių kuriems tai labai įdomu buvo. Cia parasiau apie tuos kur banke moki.Tai aukletojos ir taip vargses priverstos prasyti vis kasko jau taip nesmagiai jauciasi net matosi,jos tai isviso nieko ten nenusuktu,tik galbut pati direktore kaskaip nesusitvarko ar nesugeba su finansais. O as pati tai kiek apejau darzeliu ,nezinau man patiko bendravimas aukletoju labiausiai,vistiek kaip bebutu sienos geriau ar blogiau atrodo svarbiausia atmosfera.
Spragtukas
2006 01 17, 21:40
QUOTE(Japoniene @ 2006 01 17, 18:31) Aš taip atsargiai norėčiau paklausti, o tu (Jūs) daboji kur kas ką apie Klevelį pasisako ir skubi prieštarauti jei tai neatitinka tavo nuomonės? Na, kadangi prasidejo masinis puolimas, atsakau i jusu pastebejimus. Aha, daboju  atsakiau i klausima? taip, jei mano nuomone kitokia, as ja issakau.
Spragtukas
2006 01 17, 21:45
QUOTE(Žuvė @ 2006 01 17, 19:22) kaip ir nemandagu vieno darželio temoje jį patį menkinti iškeliant kitą darželį kaip geresnę alternatyvą. Beje, mano draugės NĖRA asocialios ir priėmiau kaip įžeidimą sau ( sako, kokie tavo draugai, toks ir tu pats, ar ne? ) Akropolį stato ir tikrai tikrai esi patenkinta tokia kaiminyste?  Paukštelis pačiulbėjo, kad visai ką kita kalbi  (Negražu, pasikartosiu, Raudonkepuraitės temoje Klevelį reklamuot, o mamyčių patirtis neatsiranda iš oro - kritiką, kad ir kokia ji būtų, reiktų objektyviau vertint pradžioj norėjau pirštu pagrūmot ir paprašyt pasižiūrėt pirma į save, bet po kelių kartų perskaitymo supratau - uh, mieloji, esat didelė pokštininkė Teisingai darai, reikia šiuo metu labai labai atsargiai klaust - mielasis Spragtukas laukiasi, tai kaip ir galima pateisint grasinančių laiškų viešą pristatymą O dabar į temą: buvau kelis kartus Raudonkepuraitėje, girdėjau 3 vaikučių ( tų pačių draugių vaikai nedarželio aplinkoj) atsiliepimus apie darželį ir su kokiu malonumu vaikai eina į jį. Apsinuodyjimo ar nepriežiūros atvejų neteko pastebėt. Taigi..  as nerasiau, kad Tavo drauges asocialios. yra vaiku is asocialiu seimu. o tokiu yra kone kiekvienam darziuke. nemenkinu kitu darzeliu, savojo privalumus pabreziu. o ka - uzdrausta girti savo darzeli? kur tai parasyta? Akropolio kaimynyste man netrukdo vesti savo vaiko i MUMS PATI GERIAUSIA DARZELI. Kad laukiuosi - tai jau ne tamstos reikalas ir prasau nekisti nosies ten, kur nereikia. tiesiog nepadoru kaltinimus sieti su nestumu. juolab izeidineti besilaukiancia moteri isties negarbinga. nebijai, kad peles uzpuls? Apie apsinuodijima nerasiau - nemaisyk.
Spragtukas
2006 01 17, 21:50
QUOTE(smilga saule @ 2006 01 17, 19:38) Pritariu  mamoms,man irgi jau kaskaip keista pradejo darytis,nepasakysiu tiksliai ,bet daugelyje temu teko pastebeti ta pati,ir neduok dieve zodis pries,tuojau izeidineja. Vau, Tu tiesiog seklys-morka - visas mano zinutes perskaitai?  linkiu susirasti idomesniu dalyku gyvenime. akivaizdu, kad ju stokoji... uzuojauta. Dekoju uz sukurstyta "pekla" ir eilini smeizta mano adresu. tikiuosi, man neteks daugiau gyvenime susidurti su tokia akiplesa kaip tu. linkiu sekmes ir pamirsk mano varda. syki pasakei viso gero - neieskok priezasciu is naujo priekabiauti VISOMS MAMOMS, rasancioms siame skyrelyje, linkiu diskutuoti i tema, nes akivaizdu, kad pacios gryba "apjaunat" ne i tema. pazadu daugiau soje temoje nesilankyt ir juolab nerasyt. laimingai
Japoniene
2006 01 17, 21:52
Ačiu dievui supratau, kad esu neasociali tarpkitko asocialių vaikų mūsų grupėje nėra, čia gal pasisekė. Kitas toks klausimas pasistojo iš kur tokios "puikios" žinios apie raudonkepuraitę? Čia taip iškarto atsakei į prieš tai užduotą klausimą, tai bandau dar vieną pateikti (atsargiai, nes pelių bijau, juk išdaviau kur gyvenu  ) O žuvė teisi ir jai pritariu 100% Ji tikrai turi žinių apie Raudonkepuraitę, ne vienus metus bendraujam ir ne vienus metus giriam šitą darželį.
Japoniene
2006 01 17, 21:57
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 17, 22:50) VISOMS MAMOMS, rasancioms siame skyrelyje, linkiu diskutuoti i tema, nes akivaizdu, kad pacios gryba "apjaunat" ne i tema. pazadu daugiau soje temoje nesilankyt ir juolab nerasyt. laimingai  O vat dabar aš susinervijau ne į temą pokabius pati išprovokavai o dabar pastebėjimus reiški. uhh esių į klevelio skyrelį papasakosiu savo patirtį apie vieną mėnesį praleistą Klevelyje. Ot.
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 17, 21:45) 1. as nerasiau, kad Tavo drauges asocialios. yra vaiku is asocialiu seimu. o tokiu yra kone kiekvienam darziuke. 2. nemenkinu kitu darzeliu, savojo privalumus pabreziu. o ka - uzdrausta girti savo darzeli? kur tai parasyta? Akropolio kaimynyste man netrukdo vesti savo vaiko i MUMS PATI GERIAUSIA DARZELI. 3. Kad laukiuosi - tai jau ne tamstos reikalas ir prasau nekisti nosies ten, kur nereikia. tiesiog nepadoru kaltinimus sieti su nestumu. juolab izeidineti besilaukiancia moteri isties negarbinga. nebijai, kad peles uzpuls? 4. Apie apsinuodijima nerasiau - nemaisyk. 1. hmm  išsigini dabar pati savo žodžių: minėjai, kad tik TAVAME darželyje nėra tokių vaikų, dabar gi kalbi atvirkščiai. 2. tarkim ilgai įsivaizdavau, kad VDU dėsto kas yra moralė ir dora. Paaiškinu: nevedant savojo vaiko į Raudonkepuraitę kalbėti apie blogumus, kuriuos gali pastebėti tik nuolat besilankantys tėveliai, hmm, kas tai? Gražu iš tavo pusės? 3. Neįžeidinėjau, kaip galėjai taip pagalvoti? Beje, tave atsimenu iš kito darželio menkinimo, taigi, ar ne tamsta pati kalta dėl nepritarimo? 4. O čia buvo mano asmeninė nuomonė apie Raudonkepuraitę iš patikimų šaltinių.
Japoniene
2006 01 17, 22:08
QUOTE(Žuvė @ 2006 01 17, 22:59) 1. hmm  išsigini dabar pati savo žodžių: minėjai, kad tik TAVAME darželyje nėra tokių vaikų, dabar gi kalbi atvirkščiai. 2. tarkim ilgai įsivaizdavau, kad VDU dėsto kas yra moralė ir dora. Paaiškinu: nevedant savojo vaiko į Raudonkepuraitę kalbėti apie blogumus, kuriuos gali pastebėti tik nuolat besilankantys tėveliai, hmm, kas tai? Gražu iš tavo pusės? 3. Neįžeidinėjau, kaip galėjai taip pagalvoti? Beje, tave atsimenu iš kito darželio menkinimo, taigi, ar ne tamsta pati kalta dėl nepritarimo? 4. O čia buvo mano asmeninė nuomonė apie Raudonkepuraitę iš patikimų šaltinių.
smilga saule
2006 01 18, 19:07
QUOTE(Japoniene @ 2006 01 17, 21:57) O vat dabar aš susinervijau ne į temą pokabius pati išprovokavai o dabar pastebėjimus reiški. uhh esių į klevelio skyrelį papasakosiu savo patirtį apie vieną mėnesį praleistą Klevelyje. Ot. .O Klevelio temoje patariu atsargiai rasyti savo nuomone ,nes neabejok bus konfliktas jei rasysi kaska kas tau nepatiko  geriau nesigadink sau nuotaikos.Net lankantys ta darzeli zmones kas jiems nepatinka rase i A>Znes kitaip ,puolimas ,bet tik ,kad visi puolimai istrinti jau butum anksciau paskaicius
smilga saule
2006 01 18, 19:12
Geriau parasykit kaip Skarlatina ar niekam nekimba ,as net nelabai suprantu kas tai per liga?
Skarlatina (lot. scarlatina) tai ūminė infekcinė liga, kuriai būdinga angina ir odos išbėrimas. Ligos priežastys Ligą sukelia bakterija A grupės beta hemolizinis streptokokas. Užsikrečiama nuo sergančiojo skarlatina arba sveiko sukėlėjo nešiotojo. Jie gali apkrėsti aplinkinius 3 savaites nuo ligos pradžios, jei laiku nepradeda vartoti antibiotikų ar serga sunkesne ligos forma. Jei vaikas vartoja antibiotikus ir būklė gerėja, paprastai jis nebepavojingas 3 ligos dieną. Infekcija plinta oru. Ligoniui kalbant, čiaudint, kosint, bakterijų su seilių lašeliais patenka į supančią aplinką ir nusėda ant maisto produktų, daiktų, todėl galima užsikrėsti ne tik įkvėpus sukėlėjo, bet ir vartojant apkrėstą maistą (ypač pieną ir jo produktus), naudojantis ligonio daiktais. Bakterijos gali prasiskverbti pro odą sužeidimų vietose. Sukėlėjų patenka į sveiko žmogaus viršutinius kvėpavimo takus, čia jie dauginasi, sukelia uždegimą. Jie išskiria kenksmingų medžiagų, kurios apnuodija visą organizmą, sukelia bėrimą, limfmazgių uždegimą, pažeidžia širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas. Dažniausiai skarlatina serga 2-8 metų vaikai, kartais paaugliai ir suaugusieji. Vaikai iki 1 metų serga retai, nes juos dar tebesaugo iš motinos nėštumo metu gautas imunitetas (jei motina sirgo šia liga). Dažniausiai sergama rudenį ir žiemą. Simptomai Galvos skausmas Pykinimas Bendras silpnumas Bėrimas Gerklės skausmas Karščiavimas Tonzilių paraudimas Kaklo limfmazgių skausmas Skarlatinos trikampis (išbertame veide pabalusi nosies ir smakro oda). Raudonas avietinis liežuvis Ligos eiga Staiga iki 39-40oC pakyla temperatūra, vaikui skauda gerklę, galvą, pilvą, pykina, kartais jis vemia. Parausta, paburksta tonzilės, ant jų dažnai atsiranda apnašų, padidėja, pasidaro skausmingi kaklo limfmazgiai. Ant liežuvio atsiranda gelsvai baltų apnašų. Po 2 dienų liežuvis nusivalo, išryškėja jo speneliai, jis pasidaro panašus į avietę. Praėjus 12-24 valandoms nuo ligos pradžios, visą kūną (ypač pažastis, kirkšnis, pakinklius, alkūnių linkius) išberia smulkiomis raudonomis susiliejančiomis dėmelėmis. Veidas pasidaro ryškiai raudonas, pabalusi lieka tik oda ties nosimi ir smakras (vadinamasis skarlatinos trikampis). Bėrimas laikosi nuo kelių valandų iki 8-10 dienų. Po išbėrimo praėjus kelioms dienoms jis nyksta, temperatūra mažėja. Antrą ligos savaitę kaklo, liemens, ausų, kojų ir rankų oda pradeda šerpetoti, delnų ir padų smarkiai luptis. Tai trunka apie 10 dienų. Pirmi ligos požymiai pasirodo po 1-7 (kartais 12) dienų nuo užsikrėtimo. Tiek laiko trunka vadinamasis inkubacinis (slaptasis) periodas. Ligos eiga gali būti lengva, vidutinio sunkumo ir sunki, kuomet reikalingas gydymas ligoninėje. Vieną kartą susirgus skarlatina, dažniausiai ji nebepasikartoja. Tačiau pasitaiko atvejų, kai šia liga susergama vėl. Komplikacijos Pūlingas ausies, limfmazgių uždegimas, sinusitas, galvos smegenų dangalo uždegimas (meningitas) šių komplikacijų gali atsirasti jau ankstyvoje ligos stadijoje, net kai ligos eiga lengva. Inkstų, širdies raumens uždegimu liga komplikuojasi vėliau. Tuomet reikalingas stacionarinis gydymas. Jei ligos eiga sunki ir laiku nesuteikiama tinkama pagalba, ligonis gali mirti. Tyrimai Atliekamas bendras kraujo tyrimas, kuriam būdingas leukocitų, neutrofilų, eozinofilų kiekio padidėjimas. Padidėja eritrocitų nusėdimo greitis. Šlapimo tyrime gali būti baltymo, urobilino, eritrocitų pėdsakų. Gydymas Jei pastebėjote, kad vaiką išbėrė, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Lengvos eigos skarlatina sergantis vaikas paprastai gydomas namie pagal gydytojo nurodymus. Rekomenduojama 5-7 dienas gulėti lovoje. Gydytojas skiria antibiotikų, dažniausiai peniciliną. Jei yra alergija šiam vaistui, skiriamas eritomicinas arba klindamicinas. Jei ligos sukėlėjas jiems atsparus, skiriami cefalosporinų grupės antibiotikai. Gydoma 10 dienų. Padeda vaistai alergijai gydyti antihistamininiai preparatai. Jei vaikas gydomas ligoninėje, į veną lašinama skysčių. Gerklę galima skalauti ramunėlių, medetkų nuoviru, furacilino, druskos tirpalu, valyti dantis. Jei temperatūra aukštesnė kaip 38,5oC, duodama vaistų nuo temperatūros (pvz., paracetamolio). Būtina duoti gerti daug skysčių, maitinti šiltu poskysčiu, švelniu maistu, vartoti vitaminų. Jei būklė negerėja, pakyla aukšta temperatūra, atsiranda galvos, ausies, širdies skausmai, jos ritmo pakitimai, sutrinka šlapinimasis, kuo skubiau kreipkitės į gydytoją greičiausiai liga komplikavosi. Patarimai Vaiką paguldyti atskirame kambaryje, vėdinti ne rečiau kaip du kartus per dieną. Drėgnu skuduru valyti dulkes, plauti grindis. Ligonio indus, drabužius, rankšluosčius, nosines laikyti atskirai nuo sveikų žmonių daiktų, virinti, dezinfekuoti. Slaugantis asmuo turi dažnai plautis rankas su muilu. Vaikui pasveikus, vieną mėnesį rekomenduojama nelankyti fizinio lavinimo pamokų.
labai išsamiai parašiau, net pačiai juokinga
smilga saule
2006 01 19, 11:06
Oho  karantinas gi,bet ir seip labai jau salta eiti
Japoniene
2006 01 19, 11:08
Dabar tiksliai neatsimenu, bet atrodo pernai ir užpernai buvo "užsiciklines" darželis tai vienoj tai kitoj grupėje skarlatinos karantinas, bet nei mano mergaitė, nei draugės mergaitė nesusirgo  Aišku tfu tfu tfu
Japoniene
2006 01 19, 11:11
O aš turbūt prajuokinau svietą savo mergaitę šiandien pirmą dieną po ligos išleidau į daržą, bet sakė kad į lauką neves, o ir mergaitė jau 4 dienos be temperatūros. Vaikas kreizėti namie pradėjo tai ir išleidau. O kurioje grupėje karantinas?
smilga saule
2006 01 19, 16:58
Karantinas nykstuku gal  ,omes tai nutarem neiti savaite kokia nors ,jau praso eiti i darze tai nezinau kaip cia istemsim salta vezioti ,mes masina keiciam tai kosmaras pesti teks durneti namuose ,o pati irgi isprotesiu
Japoniene
2006 01 19, 19:03
Užujauta tau, aš turbūt ir rytoj vesiu. Nes mergina labai jau nori, o ir man egzaminui ruoštis.
Kristuks
2006 01 23, 11:10
Sveikos, mamytės.... labai norim patarimo... mes savo zuikį esam užregistravę į Raudonkepuraitę ir jis ten turėtų pradėti eit nuo šio rudens, nes kaip tik rugsėjį bus trys metai... Bet jis jau dabar labai daug kalba, moka pats valgyti, pats pasiprašo ant puoduko, tik per pietų miegą vis dar dedam pampersą.... Kažin, ar priimtų jį jau šį pavasarį? ir ar gerai būtų pradėti leisti būtent pavasarį? Turbūt jis patektų į vyresnių vaikų grupę? labai lauksiu patarimų....
manau kad galima, nes aš taip dariau su savo dukra. o papuola į vyresnių vaikų grupę, kurie baigia daržą
Japoniene
2006 02 08, 11:29
Ir mes taip darėm vedėm pavasrį porą mėnesių ir po atostogų rudenį. Nebuvo jokių problemų rudenį dėl pasilikimo, meigojimo ir t.t. Plius kai keli mažiukai tai tie vyresnieji labai prižiūri ir globoja. Lengviau adaptuojasi naujoje vietoje, mūsų mergaitė jau antrą dieną sugalvojo iegoti pietų miegą.
Kristuks, reiškia susitiksim pavarį arba rudenį, nes aš irgi leisiu ir žinau kokios bus auklėtojos
Kristuks
2006 02 20, 10:39
Bandom, nuo kada Jūs planuojat pradėti eiti? Ir ar geros auklėtojos? Ar viena, ar dvi ---- kaip čia gaunasi? O tai rudenį mūsų vaikiukai eis jau į kitą grupę ar kaip?
smilga saule
2006 02 20, 16:45
ojoi as jau nusivyliau kiek nuvedu vaika tai tik 2dienos ir serga nu niekaip neina normaliai o seip tai bunam lauke visur vaziuojam kartu ir nieko tik nuvedu i darzeli tai serga is karto,o si karta supykau aukletoja viena uztinus buvo o kita vos prasnekejo ir vaka po ligos atvedziau ant rytojaus vaikas neprasnekejo ,po to dar vyras ir dar as.Nezinau kodel jos eina i darba jei su gerkles visusu visiska neatsakomybe.
Viena auklėtoja bus Daiva, o kita nežinau, nes buvo Živilė, bet ji išėjo į dekretą. O bandysiu pratinti arba nuo gegužės arba nuo birželio. O kur jūs gyvenate?
Kristuks
2006 02 25, 14:43
Mes gyvenam Krėvos g.. Ji lygiagreti Trakų gatvej... Tai, ko gero, susitiksim, o mūsū vaikiukai labai panašaus amžiaus....
žinau tavo gatvę, tai mes kaimynės , kas dabar žiūri tavo vaiką?
Kristuks
2006 03 15, 10:05
Turim auklytę...
mano auklė kiekvieną dieną vedžioja Liną į lauką į parką, pasakoja apie vaikus, bet Roko neminėjo
sveikutės, mano dičkis lankė "Raudonkepuraitę", planuojam ir mažiuką leisti, tik va, sužinojom kad Daiva jau nebedirba
Kristuks
2006 04 03, 09:57
Sveiki, norėjau dar dėl "Raudonkepuraitės" paklausti tokį klausimėlį... Ten mažokos grupės ir vaikai toj pačioj patalpoj ir žaidžia, ir miega..  kažkaip nelabai gerai... .... Gal jie dažniau serga?
Kristuks
2006 04 04, 08:50
Buvau nuėjusi į Raudonkepuraitę tartis dėl priėmimo pavasarį. Tai vedėja sakė, kad ne anksčiau kaip nuo birželio 1d... Beje, dar pasiūlė skirti darželiui 2% nuo pajamų mokesčio...Prašom... Ir dar sakė, kad, ateinant naujam vaikui, siūloma paaukoti darželiui... Kas gali ir kiek gali - čia nėra nustatyto dydžio... Kažin, kiek paprsatai aukojama???
nemanau, kas kituose darželiuose, kur vaikai atskirai miega ir atskirai žaidžia, mažiau serga. Maniškis ar nėjo iš viso darželį ar ėjo - panašiai sirgo. O kad serga visi vaikai tai faktas. Be to, kai vaikai miega, tai miega visi, o ne vieni lieka žaisti, o kiti miega. Dėl paramos darželiui, tai čia sunku atsakyti, maniškis jau seniai ėjo. Gal kas kiek gali - manau nuo kokio 100- 400 Lt, o gal gali padėt kažkokiom priemonėm - dažais, popierium, įrankiais ir pan. O jei negali pinigėliais - tai darbu - kažką sukalt, pagamint, paremontuot.
aš irgi buvau darželyje ir sužinojau kad Daiva išvažiuoja gyventi į Angliją ar Airiją, bet supažindino vedėja su nauja auklėtoja, man ji pasirodė visai nieko
Tai kad ten visos auklėtojos , man atrodo fainos. Ypač patinka , kad darželis mažas, tai visus vaikus auklėtojos pažįsta, kad ir ne savo grupės.
Kristuks
2006 04 06, 19:40
Čikaga, o jūsų berniuką lyg ir mačiau šiandien parke... Ar jis su tokiu rusvu paltuku, kur kapišoniukas su ausytėm??
aha, mano
DaivaB.
2006 08 25, 11:44
labas visoms mano mergaitė nuo rudens eis į Raudonkepuraitę, o auklėtojoms rugsėjo pirmą reikia nunešt kokią dovanėlę? Girdėjau, jei ką nuneši, geriau vaiką prižiūri.
Kristuks
2006 08 25, 11:50
Mes irgi bandysim lankyti nuo rugsėjo 1d... Beje, o tą rugsėjo pirmą kelintą val ateiti? Gal žinot? Ir kas tą dieną vyks??? O dėl dovanėlių... auklėtojom... Sakau, gal saldainių dėžutės užtektų...
DaivaB.
2006 08 25, 12:21
aš kitą savaitę nešiu sveikatos pažymą, tai pasiklausiu, kas tą dieną vyks. Klausiau draugės, kuri veda vaiką į kitą darželį, tai sakė, jokių rugsėjo 1 nebūna darželyje. Ateini, vaiką palieki, kaip įprastą dieną. Taigi yra tokių vaikų, kurie visą vasarą lanko darželį, ir tą 1-oji jau kaip ne šventė gaunasi. Bet man taip nemalonu, tuos "kyšius" nešt.
Ten auklėtojos labai geros, žiūri vienodai gerai visus vaikus - ar nuneši dovanėlę, ar ne, bet manau, kad kiekvienam malonu saldainių ar kavos gauti.
DaivaB.
2006 08 30, 13:20
Labutis Tai va, buvau Raudonkepuraitėj, nunešiau vaiko sveikatos pažyma. Tai sakė, bus 09 01 10 val. šventė, galit ateit, galit ir nuo pirmadienio. Parodė grupę ir auklėtojas, tai žinosim, kam gėlytes nešt. Be to, mūsų grupėj bus nemažai naujokėlių, tai sakė, kad galės pirmom dienom ir su mamytėm pabūt, paskui palikt porai valandų.
Kažin kokia auklėtoja pirmamečiams bus 2008 metais? Gal žinote kuri dabar dirba su trečiamečiais, kuriam aukšte ir kurioj pusėj grupė?
Kristuks
2006 09 20, 13:36
Trimetukai dabar pirmame aukšte, "Zuikučių" grupėj. Kairėje pusėje. Auklėtojos ten dvi. Kiek supratau, abi naujos ... na bent jau prieš metus, kiek girdėjau, kad buvo kitos visai.... Dėl gerumo... subjektyvus dalykas....... Teko "girdėti" ir "matyti", kaip "zuikučiai" guldomi miegelio... tai kažkaip pavydas suėmė, kai girdėjau, kad kituose darželiuose ir lopšinės padainuojamos, ir galvelės paglostomos, ir skersvėjų nebūna.....
QUOTE(Kristuks @ 2006 09 20, 14:36) Trimetukai dabar pirmame aukšte, "Zuikučių" grupėj. Kairėje pusėje. Auklėtojos ten dvi. Kiek supratau, abi naujos ... na bent jau prieš metus, kiek girdėjau, kad buvo kitos visai.... Dėl gerumo... subjektyvus dalykas....... Teko "girdėti" ir "matyti", kaip "zuikučiai" guldomi miegelio... tai kažkaip pavydas suėmė, kai girdėjau, kad kituose darželiuose ir lopšinės padainuojamos, ir galvelės paglostomos, ir skersvėjų nebūna.....  tai va, mano dičkis į zuikučių grupę ėjo, būtent tada dar dirba DAIVA  , dabar kažkokios naujos  , o mažylis taip išeitų irgi pakliūtų į tą pačią zuikučių grupę...kristuks tavo mažiukas tokio pat amžiaus kaip ir mano , gal leisi irgi į Raudonkepuraitę?
saldute
2006 09 20, 13:50
mano sunus si darzeli lanko jau antrus metus. ir kadangi viena aukletoja isleista dekretiniu atostogu, tai jau nuo 2006 pavarasio ja pavadavo viena is dabartiniu trimetinuku "zuikuciu" grupes aukletoju. tai Gitana. apie galiu pasakyti tik gerai, tai nuostabus, siltas zmogus. o del pasaku ar lopsiniu pries miega - pas mus vaikai patys paprase, tai kaip aukletoja minejo, dabar ir penkiu nebeuztenka. kai vaikucius suguldo, kai kure patys uzmiega, kitus pasupa, pabuna salia, galvyte paglosto. pati tai puikiai maciau, nes sunus kadangi pradejo lankyti si darzeli 3 neturedamas, tai pasiimdama ji pries pietu miegeli namo, maciau. o be to grupese ne po 5-10 vaiku yra, net 20 susirenka. tad ir aukletojomsd fiziskai sunku visus apciuciuot. bet sis darzelis tikrai
Kristuks
2006 09 20, 14:08
Dėl mažiuko... dar nežinau, ar leisim į tą patį darželį? O dėl migdymo ir kitų niuansų .... čia jau kaip kas ką pastebi, kaip kam pasiseka...., kaip kas kiek jautriai reaguoja Visiškai sutinku, kad sunku su tais 20 "zuikučių", kurie dar tokie nesavarankiški ir pan., bet juk toks jų darbelis..... Kažkaip teko pastebėti ne visai gerų dalykų (nors pradžioj daug ką mačiau pro rožinius akinius)....
|
|