Veliau ar anksciau ateina laikas kai vaikas nori tureti savo pinigu, nuo kada verta duoti juos ir kiek? Ar tai turetu buti fiksuota suma tarkim kas savaite, ar kiekviena diena? ka manote
As kisenpinigiupadejau duoti nuo tada, kai maniskis pradejo eit i pirma klase. O duodu ivairiai, kartais lita, kartais du ar tris. Bet ne daugiau. Ir duodu kasdien, o ne savaitei, nes kitaip per viena diena visa savaites norma istaskytu.
Bet buna dienu ar net savaiciu, kai neduodu ne cento. Taip as ji baudziu uz tam tikrus negerus poelgius.
Smurka tuos pinigus jis gali naudoti kaip patinka? o jeigu pietaut reikia pav. cia jau papildomai?
papietaut jis gali ir namie.
Maniske irgi gauna kaip kada, o pietums atiduodam mokytojai, tai ji jei paliekam prailgintoj uzsako. Nors mano kai ziurke pagal horoskopa, tai taip ir yra bandele nusiperka, o kitus uzsispaudzia. Per savaite gauna 2-3 litus.
Mano 6.5 m dukryte pirmoke, tai kisenese nuolat kazkas skamba
Dziaugiuosi, kad turiu sazininga dukryte. Pinigai musu namuose nera slapstomi. Mano pinigine visada matomoje vietoje, o smulkus nuolat metosi ant lentyneles prieskambaryje. Bet dukra ne cento nepaima neatsiklausus. Saunuole
Nu maniskis irgi pinigu is musu nenudziauna, bet kisenpinigius saziningai isleidzia saldumynams
tai mokyklose jeigu pietauja tai aukletojai galima duot pinigus? ar gerai supratau?
o kaip vaikai pirmi prasyt pinigeliu pradejo, ar tiesiog jiems davete pirma karta o po to jau prasyt, o gal nepraso visai, duodate kaip alga
As ne tai kad kas savaite duodu, bet jei pustuste pingine dadedu, tai kiek suskaiciavau mazdaug tiek iseina. Pirmom dienom tai budavo, kad uzsiperka bandeliu, kad namie dar savaitei uztenka, dabar kazkaip atsidziauge, bet jei sureliu uzsimano daugiau isleidzia, kita savaite visai tik koki karta nusiperka, o siaip is namu kazka pasiima.
Pas mus irgi buvo iprasta, kad pinigine atvirai, dicke niekad neimdavo nepasakius, tik va maziuke megsta tvarka iniginej padaryti: metala palieka, o visus popierius ismeta ( pinigus, korteles ir pan.).
dar klausimukas iskilo, ar naudojat kisenpinigiu kaip bausme ar paskatinima, va tu geras padarei ta ar ana, daugiau tau, o jeigu atsikalbineja, ir t.t. - maziau arba neduodat visai?
Aš tai duodu nepriklausomai nuo elgesio. Iš principo tie pinigaikol kas skirti pavalgymui. Kai pernai pradėjo eiti į mokyklą, pirmąmėnesį nuprikau talonus pietums- po 3 litus, bet už 3 litus ne ką pavalgysi- sriuba, blynai ir kompotas. Sriubą priverstinai susitarėm , kad suvalgo bent 5 šaukštus, ir jei neskanu, daugiau gali nevalgyti. Blynai gan riebūs ir nelabai skanūs, todėl jau nuo kito mėnesio pradėjau duoti pinigų, kad nusipirktų, ką nori. Kadangi dar mažutė, duodavau tiek, kiek trūkdavo iki 5 litų- kad galėtų nusipirkti to , ko norisi. Jei kartais nusipirkdavo saldainių iš vaikiško naivumo visada papaskodavo.
As tai duodu kiekv pirmadieni 5 eurus (cia butu, tikriausiai kaip ekivalentas 5 litai) savaitei ir toliau jau sunaus reikalas ar isleis per viena diena, ar susitaupys kitai savaitei ir nusipirks ka nori ( pastaruoju metu taip ir buna). Nebambame, jei perka nesamone kokia (musu akimis ), cia jau jo pinigai. Maistas i sia suma neieina. Bet jis daznai is sios sumos nuperka dovanele sesutei, o sau jau koki didesni mokykloje tarp draugu madinga zaisla, kurio mes is principo neperkame, nes tai yra reklamos itaka
Kadangi pietus valgo namie, duodam tiek, kad pinigineje visada butu 2-3 litai. Sunui 7m.
Mes su vyru duodame savaitei po 10lt .sunui ir dukrai.nezinau ar tai gerai ar blogai ,bet manau kad suma duota savaitei vercia vaika pati galvoti kaip tinkamiau isleisti pinigus.ar pataupyti kokiam didesniam pirkiniui.sia suma apmokama ir mobilaus saskaita.todel tokiu budu yra priversti galvoti kiek kalba telefonu .
As savo dukrai duodu po 20 kronu (t.y. apie 7-8 litai) kiekviena savaite, tai ji taupo juos, nes mokykloje maitina vaikus, o po to perka kazkokius daiktus, kuriu as nepirkciau, nes man brangu. Zinoma, ji taupo po kelis menesius. O dabar pradejo taupyti barbei -SHER
O jeigu semoje du vaikai, tarkim tarp ju trys metai skirtaumas, kaip manote ar kisenpinigiai turi skirtis ar vis tik duoti po lygiai, juk poreikiai jau is esmes skiriasi...
Mano vaiku skirtumas 2 metai.Seniau duodavom vyresnei daugiau.Dabar po lygiai(po 15lt savaitei).Taip jie ismoko taupyti.Kai atnaujinom kompa,sunus prisidejo 900lt.Jie visada turi nemazai pinigu.Noriu ismokyti negyventi principu "nuo algos iki algos".
Man tokia sistema , duoti tam tikra suma savaitei , taip pat tiktu . Man atrodo , kad taip vaikas ismoksta elgtis su pinigais , geriau jaucia kaip greitai jie istirpsta , jeigu pirksi visokius niekniekius.Bet , kad mano vyras nelabai tam pritaria tai duodam kada papraso.Reikes dar karteli su juo pasikalbet. Visdelto 13metu panele turetu pati spresti kur ir kiek jai isleisti.
ROMA , nejaugi tavo sunus 900lt sutaupe is kisenpinigiu, mano taip tikrai nesugebetu. p.s. O kaip jus darot , kai vaikas eina i gimtadieni , pats perka dovana is sutaupytu pinigu ar jus duodat visa reikalinga suma ?
Mes dukrai duodame kiekviena pirmadieni po 10 lt pietums savaitei (juos paduoda mokytojai) ir kasdiena po 2lt savoms ishlaidoms (tai buna saldumynai)
Draugu gimtadieniams pinigu duodame atskirai,beje dazhniausiai patys jas ir perkame. Be to taupykleje susitaupe apie 160lt!
Perkam dukrai tai kas reikalinga ir kas ne ,kiekviena diena duodam pietum ir dar biski.dabar pvz ledams a rdar kam . Ka ji su jais daro tai jos reikalas,bet vistiek pasiziurau, nes panike didele kas zino...
na o sunus mazas bet jau irgi supranta ka reiskia pinigai O pinigu dovanoms duodu arba perku su dukra kartu, ziurint ko reik,
Mes irgi duodavome suneliui po 1-2 lt per diena, taciau jis juos pradejo isleisti tokiems dalykams, kaip pirkimas ivairiu siuksliu is kitu mokyklinuku. Tai dabar duodu tik mokytojai, kad uz juos galetu bet ka nusipirkti valgykloje.
kišenpinigius vaikui reikia duoti tada, kai:
jis moka vertinti pinigus kai tvarkingai juos laiko kai moka juos skaičiuoti Duoti reikia ne kasdien, o retkarčiias, tarkim, kartą savaitėje kažkokią fiksuotą sumą
Kol kas neduodam, nes nemoka jis tu pinigeliu vertinti
Kai gauna po lituka is "dantuku fejos" Kita diena sako, nusipirkau Dragonball kortu ar pan. Tai tokiam dar neverta duoti, as manau... Bet kai tevas jam doleriais dave, tai ilgai issilaike, tik pries rugsejo 1 isleido-sako, tie pinigai priemonems
Mes duodam kiekvieną savaitę po lygiai kiekvienam fiksuotą sumą. Vyresnieji leidžia savąsias santaupas kaip nori, o mažiausiosios norus pakoreguoju aš.
pavyzdys suveikė kryptingai - dalį savo finansų dabar ji laiko pas jį.
tiesa, o pas mus dar tokia tvarka, jei vaikai per savaitę kažką sulaužo, sudaužo ar pan., tą savaitę negauna nieko
mes kiekviena savaite kiekvienam vaikui duodam po 20lt
As ir duodu kas savaite fiksuota suma.Dukrai (vyresne) truputi daugiau.Nes dazniau su draugais eina i kina tad moka is savu.Bet mano vaikai turi galimybe prie kisenpiningiu dar uzsidirbti daugiau.Yra darbai kurie ivertinti konkrecia suma.Pvz.masinos siurbliavimas,gelyno ravejimas arba laistymas ir tt.Tai jiems labai veikia.O as manau,kad zino jog pinigus reikia uzdirbti.
QUOTE(Keiti @ 2004 03 16, 09:10) O jeigu semoje du vaikai, tarkim tarp ju trys metai skirtaumas, kaip manote ar kisenpinigiai turi skirtis ar vis tik duoti po lygiai, juk poreikiai jau is esmes skiriasi... Taip, ir poreikiai ir galimybės išleisti skirias. Mūsų šeimoje vaikas gauna savaitei tiek litų, kiek turi metų Manau kišenpinigiai yra didelis žingsnis į realybę. Išleidai pirma dieną visus savaitės pinigus, 6 dienas NIEKO neturėsi. Buvai neatsargus, išsiblaškes pametei - neturi. Nori - gali taupyti ir nusipirkti ir brangų žaislą. Nori - gali nupirkti dovaną draugei, mamai ar sesei... Mano vyriausioji labai džiaugias kai būtent iš savo pinigų duoda elgetai centų, džiaugiuos ir aš, nes matau kaip vaikas atranda ne tik turėjimo bet ir davimo džiaugsmą.
2 lt i diena pilnai uztenka bulkutei ir arbatai ir dar lieka
Kviečiame paskaityti straipsnį šia tema tituliniame supermama.lt puslapyje -va čia "Vaiko kišenpinigiai"
Kisienpinigius pradejau duoti, kai vaikas pradejo eiti i mokykla.... Duodu kiekviena diena 2-3 litus....As manau kad tai yra pakankamai...... Nors jei duociau 5 litus, tai isleistu irgi.....:-)
Skiriu kiekvienam po 10 lt mėnesiui,pietus valgo namie,į mokyklos valgyklą vis tiek neina.O kai užsimano kažkokio konkretaus daikto,paprastai pati nuperku.
Per mokslo metus duodu po 3 Lt. kasdien. Vasarą - po 1Lt. ledui
Kaip darote vasara,ar vaikas gauna atostoginiu pinigu?
As tai isskyriau abiems po atitinkama suma kaip atostoginius.Ir tegu jie jeis disponuoja kaip sumasto.Perka ka nori,nes tai tik ju pinigai. Kaip elgesi kitos mamos? Pasidalinkit patirtimi.
Maniškis atostogauja pas senelius. Tai jam skirta 10Lt į savaitę savom išlaidom (ledam, čipsam ir pan.), kad iš senelių neprašinėtų.
Musiskis visada turi pinigu,bet kai nori ka nusipirkti atsiklausia,o perka tai kortas Harrio Potterio tai pokemonu,kartais cipsu ar zurnala,karta net guminei valciai uzteko,o ir rieducius su visu apsaugos komplektu buvo nusipirkes.Pinigu jam pritaupo bebyte,kadangi retai matosi tai ji vis smulkius jam taupo,o kai susimato atiduoda ir kas karta vis daugiau(man tai nepatinka)pries paskutini karta virs 50 euru pries pat skrydi i Lietuva.Kai issikeite i litus net men pavydas paeme,bet juos leido kontrolioujamas,pats klause ar gali ir ka gali pirkti.
Na pas mus nuo vasaros su tuo reikalu ir pasikeitimu daug ivyko.Dukra uzpuole juoda taupymo manija.O sunus palengva taupo ir perka.Kati nusipirko visa slalomo slidziu komplekta + salma.Tad jau daug ramiau su tais kisenpiningiais pasidare.
Manoji vyresnėlė su pinigais "bendrauja" nuo 4m, kadangi tokio amžiaus pradėjo lankyti muzikos mokyklą.Važiuoja ten 2kartus per savaitę. Praeitais mokslo metais kiekvienam važiavimui duodavau po 2lt, šiemet po 3lt. Pinigėliais labai patenkinta. Žino, jei vieną kartą pirks mažiau, tai kitam kartui turės daugiau, arba, jei kelis kartus pirks mažiau, tai susitaupys daugiau
Per vasara arba as perku leda,arba pati eina i parduotuve
Per mokslus Mūsų dukra jau ketvirtokė, o pinigėlius mėgsta labai, teisingiau mėgsta juos leisti. Įtariu serga pirkimo manija. Kasdien jai duodu po 3 lt, čia kartu pietums ir dar kam nors. Tai retai beparsineša. Kartais užeina taupymo manija, bet neilgam, tol, kol pamato "gerą" daiktą.
Mes saviškei duodam 2,50. Bet dabar nusprendėm duoti į savaitę 10 lt. ir tegu sukasi, tegu mopkinasi pati tvarkytis
Kiekvienai dienai sunui (jam 12 metu) duodam 3-5lt pavalgymui mokykloje. Perka ir valgo ka nori - kartais pietus, kartais tik bandele su arbata. Vakare paklausiu kiek liko, pagal tai zinau kiek duoti sekanciai dienai, kad turetu ne maziau 3lt. Jei nori su draugais nulekti i kavinuke kokiu cebureku
Turiu klausimėlį. Man septyniolika ir aš dar visus savo pinigus gaunu tik iš tėvų, bet man nepakanka jokioms pramogoms ar tuo labiau taupyklėms. Kaip manote, kiek septyniolikos metų mergina turėtų gauti arbatpinigių?
QUOTE(DziNNy @ 2006 03 19, 15:27) Turiu klausimėlį. Man septyniolika ir aš dar visus savo pinigus gaunu tik iš tėvų, bet man nepakanka jokioms pramogoms ar tuo labiau taupyklėms. Kaip manote, kiek septyniolikos metų mergina turėtų gauti arbatpinigių? Tikslaus atsakymo į tavo klausimą niekur nerasi. Turėtum savo poreikius derinti su tėvų galimybėmis. Manau, kad septyniolikmetei turėtų užtekti 15 Lt. Na, neaišku, kam būtent skiri tuos pinigėlius - pietums ar pramogoms. O gal kažkokios smulkmenos atsisakiusi, galėtum sutaupyti keletą litų? QUOTE(DziNNy @ 2006 03 19, 14:27) Turiu klausimėlį. Man septyniolika ir aš dar visus savo pinigus gaunu tik iš tėvų, bet man nepakanka jokioms pramogoms ar tuo labiau taupyklėms. Kaip manote, kiek septyniolikos metų mergina turėtų gauti arbatpinigių? Ziurint kokios tavo pramogos ir kiek tevams atseina tavo mobiliojo saskaita
maniškė ketvirtokė. Kiekvieną pirmadienį gauna 12,50 lt visai savaitei pietums (po 2,50 lt dienai). Viską ir pravalgo. Visiems kitiems reikalams gauna papildomai. Pasako kam ir kiek ir duodam. kol kas gan protingai prašo.
Sveikos,
norėjau paklausti kaip kovojat su tuo, kad paaugliai, pietums gautus pinigus naudotų pagal paskirtį, t.y. pavalgymui , o ne vien tik saldumynų pirkimui.
man tai duoda kisenpinigiu savaitei kokius 7 litus,to uztenka
Sveikutes.As savo panelei i diena idedu po 3 litus,nes eina mokykleleje i valgykla valgyt,o jei gauna siaip pinigeliu uz savo gera elgesi,tai deda i taupykle,bet kartais ja pakrapsto,bet siaip tai taupo
|