Sveiki. Pas musu mazyle yra isskyru is lyties organu. Atrodo nekaip, viskas nuo ju net sulipe.  Klausiau ateinancios sesutes, ar tai normalu ir ar nereiketu bandyti tas isskyras isvalyti. Medike patikino kad jokiu budu negalima nieko liesti. Labai prasau mamytes, kurios turi dukrytes, pasidalinti patirtimi: ar tos isskyros pas naujagime tikrai normalu ir ar nereiketu ju pavalyti? po kiek laiko tai praejo jusu vaikuciams? Is anksto dekoju visoms mamytems
mmergyte
2007 06 27, 08:02
kiek kur skaiciau ir domejausi,tai tikrai nereikia ju is ten krapstyti..taip galime tik pakenkti
Valerija
2007 06 27, 10:20
Kai mano Ievutei buvo mėnuo, teko ligoninėje pagulėti, tai per vieną vizitaciją pamatė, kad jos išskyros tokios kaip snargliai, aš tai nežinojau, kad tai negeros išskyros, tai lepė per dieną pastoviai apiplovinėti(ne tik kai sauskelnes keičiu), tai per kokias keturias diena baigėsi
QUOTE(Valerija @ 2007 06 27, 08:20) Kai mano Ievutei buvo mėnuo, teko ligoninėje pagulėti, tai per vieną vizitaciją pamatė, kad jos išskyros tokios kaip snargliai, aš tai nežinojau, kad tai negeros išskyros, tai lepė per dieną pastoviai apiplovinėti(ne tik kai sauskelnes keičiu), tai per kokias keturias diena baigėsi  Mano tarp kitko irgi Ievute  Sekmes jum
auksineblondine
2007 06 27, 19:01
Ir mano dukrytei gimus buvo iskyru, jos tokios balksvos, bet as nuvalydavau kai keisdavau sauskelnes ir tiek. Nemaniau, kad cia kas bloga gali but  Dabar lyg ir nepastebiu
Mano abiems dukrytems taip buvo.As atsargiai isvaliau ir nieko,viskas gerai  .
strazdanėlė...
2007 06 28, 10:33
o mums tai buvo paaiškinta, kad jas nuvalyti tik tiek kiek jų paviršiuj, giliau ten lįsti ir krapštyti tikrai nereikia
mylimuke
2007 06 28, 10:54
Mums GN sake, kad nereikia valyti, tai as ir nevaliau. Begant laikui maudant ar prausiant sikniuka pacios issiplove savaime, dabar nera.
laura-jur
2007 06 28, 11:07
mums tai nebuvo bet drauges mergaitei buvo tai nuplaudavo su medetku nuoviru tai padejo ir siaip sako kad kai mergytes maudom reiktu ramuneliu arba medetku nuoviro pilti i vonele
Man sesute taip pat sake kad ju krapstyti tikrai nereikia, nes galima pakenkti, po keliu dienu isskyru neliko
sirdute
2007 06 28, 14:55
man dar gimdymo namuose pasake, kad pasikaitinciau aliejuko ir su juo retkarciais pavalyciau tas isskyras. O as ploviau tik su vandeniu kelis kartus per diena ir viskas susitvarke per pirmaji menesi.
Rudaakė
2007 06 28, 18:58
Pas mano krupa tarp lupyciu ten irgi yra tokiu baltu idomiu isskyru, gleiviu, ar kaip jas pavadinti, tokios baltos baltos ir lipnios tokios, nezinau kaip paaiskint  Ar ju irgi negalima liesti? Bijau as ten krapstyti, gal sakau apsauga kokia dabar
mylimuke
2007 06 28, 19:34
QUOTE(Rudaakė @ 2007 06 28, 19:58) Pas mano krupa tarp lupyciu ten irgi yra tokiu baltu idomiu isskyru, gleiviu, ar kaip jas pavadinti, tokios baltos baltos ir lipnios tokios, nezinau kaip paaiskint  Ar ju irgi negalima liesti? Bijau as ten krapstyti, gal sakau apsauga kokia dabar  Jos pasisalins savaime, isvalyti nereikia, nes tai savotiska apsauga nuo bakteriju. Bet veliau ju atsirasti vel nebeturetu.
Man daktare sake nekreipti demesio - taip turi buti
Man gydytoja grieztai prisake - nelisti ten. Stebiu kas vyksta, bet nelendu. Aisku, nera ''jokio grozio'', gyslytes, baltumai, bet kol kas man niekas itarimo jokio nesukele. Jei pasirodytu abejotinos gleives ar isskyru pasirodytu per daug ar dar kas nors, primygtinai rodyciau gydytojai, nors kokiu telefonu ir pasakytu, kad : taip turi buti...
-edita-
2008 02 06, 18:54
manajai irgi pirma menesiuka buvo, as is pradziu ju nelieciau, bet po to po truputi apvalydavau atsargiai ir dabar nebera nieko. skaiciau, kad gali buti balksvos isskyros, tai nieko blogo, viskas vyksta del hormonu.
iloniux
2008 02 06, 19:09
buvo abiem dukrytem, specialiai ju nevaliau, bet keisdama sauskelnes pavalydavau, net neatsimenu kada isnyko bet greit.
Klepesova
2008 02 06, 20:12
Buvo pas mano dukrytę irgi tarp lūpyčių ten išskyrų  Tokios kaip varškytė giliai klostelėse iš šonų. Na aš truputuką aliejuku pavalydavau- bet labai nedaug- ir tik praėjus kelioms savaitėms po gimdymo. Ir dar- mes maudydavom ramunėlių nuoviru "pagražintame" vandenyje- ir jos pamažu, pamažu išnyko... Taip kad specialiai krapštyt nebuvo- bet po maudynių jei kas valydavosi nuvalydavau.
Mazhylja
2008 04 20, 18:10
manajai pirma men taip buvo,bet as pavalydavau truputuka ir po kazkiek laiko tai dingo
Mano mergytei buvo kraujingu isskyru is maksties,kai ji gime.Daktare sake,kad tai normalu,cia nuo mamos hormonu taip buna,
mano dukrytei irgi buvo išskyrų- tokių kaip gleivės, bet gydytoja sakė, viskas normalu, valosi organizmas
Varinija
2010 09 22, 20:48
isskyros issivalys savaime,jos kaip skydas nuuo infekciju...
|
|