Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Išskyros iš lyties organų pas naujagimę
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Xema
Sveiki.

Pas musu mazyle yra isskyru is lyties organu. Atrodo nekaip, viskas nuo ju net sulipe. g.gif Klausiau ateinancios sesutes, ar tai normalu ir ar nereiketu bandyti tas isskyras isvalyti. Medike patikino kad jokiu budu negalima nieko liesti.
Labai prasau mamytes, kurios turi dukrytes, pasidalinti patirtimi: ar tos isskyros pas naujagime tikrai normalu ir ar nereiketu ju pavalyti? po kiek laiko tai praejo jusu vaikuciams? Is anksto dekoju visoms mamytems smile.gif
mmergyte
kiek kur skaiciau ir domejausi,tai tikrai nereikia ju is ten krapstyti..taip galime tik pakenkti ax.gif
Valerija
Kai mano Ievutei buvo mėnuo, teko ligoninėje pagulėti, tai per vieną vizitaciją pamatė, kad jos išskyros tokios kaip snargliai, aš tai nežinojau, kad tai negeros išskyros, tai lepė per dieną pastoviai apiplovinėti(ne tik kai sauskelnes keičiu), tai per kokias keturias diena baigėsi mirksiukas.gif
Xema
QUOTE(Valerija @ 2007 06 27, 08:20)
Kai mano Ievutei buvo mėnuo, teko ligoninėje pagulėti, tai per vieną vizitaciją pamatė, kad jos išskyros tokios kaip snargliai, aš tai nežinojau, kad tai negeros išskyros, tai lepė per dieną pastoviai apiplovinėti(ne tik kai sauskelnes keičiu), tai per kokias keturias diena baigėsi mirksiukas.gif
*

Mano tarp kitko irgi Ievute tongue.gif Sekmes jum 4u.gif
auksineblondine
Ir mano dukrytei gimus buvo iskyru, jos tokios balksvos, bet as nuvalydavau kai keisdavau sauskelnes ir tiek. Nemaniau, kad cia kas bloga gali but g.gif Dabar lyg ir nepastebiu unsure.gif
irena@
Mano abiems dukrytems taip buvo.As atsargiai isvaliau ir nieko,viskas gerai bigsmile.gif .
strazdanėlė...
o mums tai buvo paaiškinta, kad jas nuvalyti tik tiek kiek jų paviršiuj, giliau ten lįsti ir krapštyti tikrai nereikia mirksiukas.gif
mylimuke
Mums GN sake, kad nereikia valyti, tai as ir nevaliau. Begant laikui maudant ar prausiant sikniuka pacios issiplove savaime, dabar nera.
laura-jur
mums tai nebuvo bet drauges mergaitei buvo tai nuplaudavo su medetku nuoviru tai padejo ir siaip sako kad kai mergytes maudom reiktu ramuneliu arba medetku nuoviro pilti i vonele
rmux
Man sesute taip pat sake kad ju krapstyti tikrai nereikia, nes galima pakenkti, po keliu dienu isskyru neliko smile.gif
sirdute
man dar gimdymo namuose pasake, kad pasikaitinciau aliejuko ir su juo retkarciais pavalyciau tas isskyras. O as ploviau tik su vandeniu kelis kartus per diena ir viskas susitvarke per pirmaji menesi.
Rudaakė
Pas mano krupa tarp lupyciu ten irgi yra tokiu baltu idomiu isskyru, gleiviu, ar kaip jas pavadinti, tokios baltos baltos ir lipnios tokios, nezinau kaip paaiskint 4u.gif blush2.gif Ar ju irgi negalima liesti? Bijau as ten krapstyti, gal sakau apsauga kokia dabar g.gif
mylimuke
QUOTE(Rudaakė @ 2007 06 28, 19:58)
Pas mano krupa tarp lupyciu ten irgi yra tokiu baltu idomiu isskyru, gleiviu, ar kaip jas pavadinti, tokios baltos baltos ir lipnios tokios, nezinau kaip paaiskint  4u.gif    blush2.gif  Ar ju irgi negalima liesti? Bijau as ten krapstyti, gal sakau apsauga kokia dabar  g.gif
*

Jos pasisalins savaime, isvalyti nereikia, nes tai savotiska apsauga nuo bakteriju. Bet veliau ju atsirasti vel nebeturetu.
eiwile
Man daktare sake nekreipti demesio - taip turi buti ax.gif
TJolke
Man gydytoja grieztai prisake - nelisti ten. Stebiu kas vyksta, bet nelendu. Aisku, nera ''jokio grozio'', gyslytes, baltumai, bet kol kas man niekas itarimo jokio nesukele. Jei pasirodytu abejotinos gleives ar isskyru pasirodytu per daug ar dar kas nors, primygtinai rodyciau gydytojai, nors kokiu telefonu ir pasakytu, kad : taip turi buti... ax.gif
-edita-
manajai irgi pirma menesiuka buvo, as is pradziu ju nelieciau, bet po to po truputi apvalydavau atsargiai ir dabar nebera nieko. skaiciau, kad gali buti balksvos isskyros, tai nieko blogo, viskas vyksta del hormonu.
iloniux
buvo abiem dukrytem, specialiai ju nevaliau, bet keisdama sauskelnes pavalydavau, net neatsimenu kada isnyko bet greit.
Klepesova
Buvo pas mano dukrytę irgi tarp lūpyčių ten išskyrų 4u.gif Tokios kaip varškytė giliai klostelėse iš šonų. Na aš truputuką aliejuku pavalydavau- bet labai nedaug- ir tik praėjus kelioms savaitėms po gimdymo. Ir dar- mes maudydavom ramunėlių nuoviru "pagražintame" vandenyje- ir jos pamažu, pamažu išnyko... Taip kad specialiai krapštyt nebuvo- bet po maudynių jei kas valydavosi nuvalydavau. 4u.gif
Mazhylja
manajai pirma men taip buvo,bet as pavalydavau truputuka ir po kazkiek laiko tai dingo
Kettim
Mano mergytei buvo kraujingu isskyru is maksties,kai ji gime.Daktare sake,kad tai normalu,cia nuo mamos hormonu taip buna,
Soni
mano dukrytei irgi buvo išskyrų- tokių kaip gleivės, bet gydytoja sakė, viskas normalu, valosi organizmas 4u.gif
Varinija
isskyros issivalys savaime,jos kaip skydas nuuo infekciju...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.