mylimuke
2007 07 03, 08:49
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 09:44) Naivumas tavo neišpasakytas  Nelinkiu to labiausiai aišku, bet sirgs. Ir pamatysi, kaip griebsis tavo bet kokios pasiūlytos pagalbos. Kas liečia ritmą: o tau savaime neaišku, kad bet koks pasikeitimas vaiką išmuša iš režimo: kelionė, aplinka, kitokie balsai, pačių tėvų elgsena kitokia. Visa tai išmuša vaiką iš vėžių, o ne uošvis. Kita vertus, jei važiuoju kur nors su vaiku, tai to ir tikiuosi, kad miegos greičiausiai ne savo laiku, valgys irgi ne ir pan. Jei nenori, kad išsimuštų iš ritmo, - nevažiuok. Jei važiuoji, prisitaikai, bet ne niurni ant kiekvieno kampo. As ir neniurnu ant kiekvieno kampo  Juk nesedesi vien tik namie iki kol vaikutis uzaugs. Jei ir vaziuojam kazkur, tai stengiuos,kad kuo maziau dienos ritmas pasikeistu. Ar jeigu jau vaziuojam, tai nusispjaut i viska, lai miega diena, keliasi 2 nakties, zaidzia iki paryciu?Tau tai patiktu? Del sirgimo, tai pasitikiu gydytojais, kas liecia vaistus ir gydyma, o ne bobuciu auksine ismintim. O nuramint moku ir pati.
Limcamca
2007 07 03, 08:52
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 09:49) As ir neniurnu ant kiekvieno kampo  Juk nesedesi vien tik namie iki kol vaikutis uzaugs. Jei ir vaziuojam kazkur, tai stengiuos,kad kuo maziau dienos ritmas pasikeistu. Ar jeigu jau vaziuojam, tai nusispjaut i viska, lai miega diena, keliasi 2 nakties, zaidzia iki paryciu?Tau tai patiktu? Del sirgimo, tai pasitikiu gydytojais, kas liecia vaistus ir gydyma, o ne bobuciu auksine ismintim. O nuramint moku ir pati. Niu šaunuolė, kad pasitiki ir moki. O tikrai taip: jei aš pati vaiką išmušu iš vėžių (t.y. kur nors jį vežuosi) tai tikrai tikiuosi bet kokios jo reakcijos: ir geros ir blogos. IR esu viskam pasiryžusi. Bet taip gera, kad nuvažiuoji pas senelius, matyti, kaip seneliai rūpinasi ir nori žaisti, myluotis ir pan. su anūkėliu
sirdute
2007 07 03, 09:33
Limcamca, gal tau viskas ir buvo gerai, bet kai buvau ka tik po gimdymo (pirmus menesius), mano nervai buvo tikrai itempti ir tie mamos nuolatiniai priekaistai, kad vaikas susals, apreng, tu neturi pieno, duok misinuko ir t.t labai nervuodavo. Dabar as pasakau, kad elgiuosi kaip daktare patare ir tiek, i dideles diskusijas nesileidziu, bet pradzioj tikrai pykausi su mama. Jei buciau klausiusi, isauginciau toki vaika, kad ir vasara prie +30 reiketu kojines deti.
Limcamca
2007 07 03, 09:39
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 10:33) Limcamca, gal tau viskas ir buvo gerai, bet kai buvau ka tik po gimdymo (pirmus menesius), mano nervai buvo tikrai itempti ir tie mamos nuolatiniai priekaistai, kad vaikas susals, apreng, tu neturi pieno, duok misinuko ir t.t labai nervuodavo. Dabar as pasakau, kad elgiuosi kaip daktare patare ir tiek, i dideles diskusijas nesileidziu, bet pradzioj tikrai pykausi su mama. Jei buciau klausiusi, isauginciau toki vaika, kad ir vasara prie +30 reiketu kojines deti. jei būtum klausius mamos, išaugintum tokį vaiką, kokia pati esi
sirdute
2007 07 03, 09:44
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 10:39) jei būtum klausius mamos, išaugintum tokį vaiką, kokia pati esi  Na tai va, pati mamos pieno gavau 3savaites, visa vaikyste buvau ligu maiselis ir be antibiotiku neissiversdavau. Tikrai nenoriu to linketi savo vaikui.
Limcamca
2007 07 03, 09:46
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 10:44) Na tai va, pati mamos pieno gavau 3savaites, visa vaikyste buvau ligu maiselis ir be antibiotiku neissiversdavau. Tikrai nenoriu to linketi savo vaikui. na, jei nepatenkinta savimi, tada kitas reikalas
sirdute
2007 07 03, 09:54
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 10:46) na, jei nepatenkinta savimi, tada kitas reikalas  Labai idomiai cia tu isverti. Taip, as nepatenkinta tuo, kad visa vaikyste is ligu neissikapstydavau. Ir nepadedavo tas mamos nuolatinis rupinimasis, kad tik as nesusalciau - prirengdao baisiausiai, o as vis tiek greit persaldavau. Ar nemanai, kad tai tik del to, kad buvau neuzgrudinta, o netgi perkaisdavau? Cia nera pasitenkinimas savimi ar nepasitenkinimas, tiesiog mano mastymas kitoks nei mamos ir kodel tureciau jos klausyti?
Limcamca
2007 07 03, 09:58
Pati parašei, kad: "Jei buciau klausiusi, isauginciau toki vaika, kad ir vasara prie +30 reiketu kojines deti". O juk mama tave išaugino, reiškiasi tau nepatinka tai, kaip tave augino, išaugino ir pan. O juk ir nebūtina, kad požiūriai į vaiko auginimą sutaptų. Bet, kam kai kuriose situacijose kelti audrą, ten kur ji visai nereikalinga. Jei galima tiesiog paklausyti, nusišypsoti ir daryti savo. Man keista, kaip jūs nepagarbiai atsiliepiate apie savo vaikų senelius ir neįsivaizduoju, kaip tokioje situacijoje reiktų išauklėti vaiką, kad jis mylėtų senelius. Jei pats pastoviai ant jų burbuliuoji
sirdute
2007 07 03, 10:06
Cia tikriausiai toks jau musu auklejimas, nes ir tie patys seneliai savo anukams kalba - kokia bloga tavo mama, kad taves neaprengia silciau. Matyt, kaip buvom aukleti, taip ir patys elgiames. Gal ir noretusi pasikeisti, bet prigimtis savo duoda - tiesiog issiverzia pyktis.
mylimuke
2007 07 03, 10:27
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 09:52) Niu šaunuolė, kad pasitiki ir moki. O tikrai taip: jei aš pati vaiką išmušu iš vėžių (t.y. kur nors jį vežuosi) tai tikrai tikiuosi bet kokios jo reakcijos: ir geros ir blogos. IR esu viskam pasiryžusi. Bet taip gera, kad nuvažiuoji pas senelius, matyti, kaip seneliai rūpinasi ir nori žaisti, myluotis ir pan. su anūkėliu  Man tai net pavydu, kai kiti ima  Aisku leidziu paimti ir pazaisti, negi dabar atimsiu Papildyta:QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 10:33) Limcamca, gal tau viskas ir buvo gerai, bet kai buvau ka tik po gimdymo (pirmus menesius), mano nervai buvo tikrai itempti ir tie mamos nuolatiniai priekaistai, kad vaikas susals, apreng, tu neturi pieno, duok misinuko ir t.t labai nervuodavo. Dabar as pasakau, kad elgiuosi kaip daktare patare ir tiek, i dideles diskusijas nesileidziu, bet pradzioj tikrai pykausi su mama. Jei buciau klausiusi, isauginciau toki vaika, kad ir vasara prie +30 reiketu kojines deti.  Mums tas pats. Liepia vaika prie +30 aprengt, dar uzklot, o nemato, kad visa nugaryte slapia nuo prakaito. Paskui taip ir suserga, kai vejas perpucia slapia nugara. Ir man vis kartodavo, kad nesikankinciau nusitraukinedama, geriau duociau misinuka, bet as nepasidaviau
Limcamca
2007 07 03, 10:29
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 11:27) nu negaliu komentuoti, nes su tokiu jausmu prie senelių ir savo vaiko nesu susidūrus
sirdute
2007 07 03, 10:58
na, pavydo, kad kazkas kitas ima i rankas ir zaidzia tikrai nejauciu, bet nepatinka, kai kisasi i auklejima. Kai man patarineja, jauciuosi lyg menkinama, lyg as pati nemoku rupintis savo vaiku.
mylimuke
2007 07 03, 11:01
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 11:29) nu negaliu komentuoti, nes su tokiu jausmu prie senelių ir savo vaiko nesu susidūrus  Na ne piktas tas pavydas. Baltas, kaip sakoma  Norisi visą laiką mažiukę myluoti, bučiuoti
na man vyro mama rado isvis nerealuma del ko priekaistauti:vaikas vaiksto be juostos galvytei(ta kur uzdengia tik ausis) juk ir vasara vejas yra ir kambaryje skersvejis,vaikas su ja turi nuolat vaikscioti,as jai saltai paaiskinau,kad iki siol nesisaugojom skersvejo ir nesusirgom ,kazin kodel?o ji vistiek savo,tipo uzauginau 2 tai geriau zinau.deja,mums daktare paaiskino,kad vejo nereik bijoti,ausyciu neperpus,nebent butu zvarbus vejas ziema ar velyva rudeni,skersvejo nereik bijot,reik vaika grudinti.ir dar mano brangejai anytai neitiko,kad vaikas raukosi(nA cia jau nieko nepakeisi tevelis ismoke,beto mums visai patinka,tada atrodo toks mazas pikciukas mielas  ) o pavydo nejauciu,nors nenoriu ,kad vyro mama nesiotu,bet cia jau is egoistisku paskatu
mylimuke
2007 07 03, 11:09
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 11:58) na, pavydo, kad kazkas kitas ima i rankas ir zaidzia tikrai nejauciu, bet nepatinka, kai kisasi i auklejima. Kai man patarineja, j auciuosi lyg menkinama, lyg as pati nemoku rupintis savo vaiku. Tai jau tikrai Papildyta:QUOTE(Reika @ 2007 07 03, 12:02) na man vyro mama rado isvis nerealuma del ko priekaistauti:vaikas vaiksto be juostos galvytei(ta kur uzdengia tik ausis) juk ir vasara vejas yra ir kambaryje skersvejis,vaikas su ja turi nuolat vaikscioti,as jai saltai paaiskinau,kad iki siol nesisaugojom skersvejo ir nesusirgom ,kazin kodel?o ji vistiek savo,tipo uzauginau 2 tai geriau zinau.deja,mums daktare paaiskino,kad vejo nereik bijoti,ausyciu neperpus,nebent butu zvarbus vejas ziema ar velyva rudeni,skersvejo nereik bijot,reik vaika grudinti.ir dar mano brangejai anytai neitiko,kad vaikas raukosi(nA cia jau nieko nepakeisi tevelis ismoke,beto mums visai patinka,tada atrodo toks mazas pikciukas mielas  ) Na mes kartais dedamės juostą, bet tik kai stipresnis ir šaltesnis vėjas. O šiaip ypatingai nesisaugom.
Limcamca
2007 07 03, 11:09
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 11:58) na, pavydo, kad kazkas kitas ima i rankas ir zaidzia tikrai nejauciu, bet nepatinka, kai kisasi i auklejima. Kai man patarineja, jauciuosi lyg menkinama, lyg as pati nemoku rupintis savo vaiku.netaikau tau asmeniškai, bet bendrai. Jei vaikui gimus, pasikvietei nors vieną močiutę į pagalbą, tai iš karto ir parodei, kad nemoki susitvarkyti su savo vaiku. O paskui tą nuomonę labai sunku pakeisti
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 12:09) netaikau tau asmeniškai, bet bendrai. Jei vaikui gimus, pasikvietei nors vieną močiutę į pagalbą, tai iš karto ir parodei, kad nemoki susitvarkyti su savo vaiku. O paskui tą nuomonę labai sunku pakeisti  o as asmeniskai LEIDAU atvaziuoti, o ne pasikvieciau, o dabar va vis tiek problemu turiu bendraujant  matyt vis delto nereikejo leisti nakciai atvaziuot - tik diena, kad pasidziaugtu, o ne migdytu.. cia dar ir i kita tema - ar jusu mociutes jusu anuku nuolat nemigdo? man toks vaizdas, kad beveik nezaidzia ir nekalbina, o nuolat migdo..
Limcamca
2007 07 03, 11:31
QUOTE(Tess @ 2007 07 03, 12:22) cia dar ir i kita tema - ar jusu mociutes jusu anuku nuolat nemigdo? man toks vaizdas, kad beveik nezaidzia ir nekalbina, o nuolat migdo.. Vyro mama taip. Kada benuveži juos ten, ar pasikviesi pas save, tai iš karto ir - miegot. Išreiškiau savo nepasitenkinimą vyrui, o ir nuvežti vaikus stengdavomės tada kai TIKRAI miego norės. Vyras pasakė anytai, kad nemigdyti pastoviai, o kadangi laiką suderindavom, kad pas močiutę miegoti - tai problemos nebeliko
mylimuke
2007 07 03, 12:07
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 12:09) netaikau tau asmeniškai, bet bendrai. Jei vaikui gimus, pasikvietei nors vieną močiutę į pagalbą, tai iš karto ir parodei, kad nemoki susitvarkyti su savo vaiku. O paskui tą nuomonę labai sunku pakeisti  O jei niekad nieko nekvietei ir neprasei?  Atrodo, ir moki susitvarkyti, viskas ok, bet vistiek naglai kisa savo pamokymus  Matyt mociutems atrodo, kad darai negerai, nes jos gi savo vaikus gal kitaip augino. Papildyta:QUOTE(Tess @ 2007 07 03, 12:22) cia dar ir i kita tema - ar jusu mociutes jusu anuku nuolat nemigdo? man toks vaizdas, kad beveik nezaidzia ir nekalbina, o nuolat migdo.. Aha, ir dar pastoviai ciauska, kad va ziurek kaip miego nori, ziovauja, zirzia. O to priezastis gali buti ne tik miego poreikis. Paskui nakti mazai miega Paklausiu dar labiau ne i tema: Kiek laiko jusu maziukai diena daugiausia gali isbuti nemiegoje?
reginute/rugile
2007 07 03, 12:08
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 12:01) Na ne piktas tas pavydas. Baltas, kaip sakoma  Norisi visą laiką mažiukę myluoti, bučiuoti  Na as irgi esu tokia su baltu pavydu. Nors visi ir sako-praso kad bet neduodu. Is pradziu sake kad bijos zmoniu. Bet ji dar labiau judresne ir nieko nebijo. Ir auga ant mamos rankyciu ir jai gerai
[Paklausiu dar labiau ne i tema: Kiek laiko jusu maziukai diena daugiausia gali isbuti nemiegoje? [/quote] paprastai iki kokiu 3 val gali but nemiegojes bet buvo atveju kai per visa diena 3 kartus po 15min nusnaudzia ir viskas
kasiopeja
2007 07 03, 12:17
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 07:58) O juk ir nebūtina, kad požiūriai į vaiko auginimą sutaptų. Bet, kam kai kuriose situacijose kelti audrą, ten kur ji visai nereikalinga. Jei galima tiesiog paklausyti, nusišypsoti ir daryti savo.
Aukso žodžiai Man anksčiau irgi nuo ambicijų stogas kilnojosi, o dabar darau būtent taip. Jeigu patarimas man tinka, mielai juo pasinaudoju. Jei ne - išklausau, pasakau 'ačiū, pagalvosiu' ir apsisukus padarau savaip  Tiesa, kai kurios keistenybės visgi liko  Negaliu pakęsti, kai vyro mama vaiką nakčiai migdo (jei migdo mano mama - jokių problemų). Na, negaliu pakęsti ir tiek. Močiutė ji tikrai gera, jokių priekaištų neturiu, bet nakčiai migdyt vaiko jai nenoriu duot. Protu nesuvokiu, logiškai paaiškinti negaliu, bet viskas viduje verčiasi, jei anyta pasisiūlo migdyt... Ir nesugebu "per save perlipti"
Limcamca
2007 07 03, 12:21
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 13:07) O jei niekad nieko nekvietei ir neprasei?  Atrodo, ir moki susitvarkyti, viskas ok, bet vistiek naglai kisa savo pamokymus  Matyt mociutems atrodo, kad darai negerai, nes jos gi savo vaikus gal kitaip augino. Na, mano nuomonė paprasta tuo klausimu. Kaip tu elgiesi su vaiko močiutėmis, taip tavo vaikas ir marti/žentas elgsis lygiai taip pat su tavimi, kai būsi močiute. Nes vaikai visko mokosi iš mūsų. Tik, bijau, kad močiutės kai būsit lygiai taip pat burbuliuosit, kad nieks nieko neišmano, ir dar anūko neduoda O šiaip, gyvenime vadovaujuosi tuo, kad jei negaliu pakeisti situacijos ar žmogaus, tai ir nekeičiu, keičiuosi pati. Kam man nervuotis, jei anytos vistiek nepakeisiu. Geriau, gyventi taip, kaip man patinka. O iš kitos pusės, nu kas čia blogo tam vaikui atsitiks, jei uošvis jį paims ryte ar jis permiegos su močiute kai ji svečiuose?  Gal reik į viską paprasčiau žiūrėt, nesureikšmint nei savęs, nei savo vaiko.
mmergyte
2007 07 03, 12:23
QUOTE(Tess @ 2007 07 03, 12:22) cia dar ir i kita tema - ar jusu mociutes jusu anuku nuolat nemigdo? man toks vaizdas, kad beveik nezaidzia ir nekalbina, o nuolat migdo.. o pas mus pastebejau atvirkscia sistema,nors mes dar neturim maziuko,bet matau,kaip su kitais anukais elgiasi,ir man jau tas nepatinka,ji ju neguldo pietu miegelio,tipo nu kaip as vaika migdysiu,juk toks grazus oras lauke,tegu pabuna ten..ir tokiu but vaikai pasimeta is savo rezimo  kaip mane tas erzina,kai griauna seimos susidaryta rezima..
mylimuke
2007 07 03, 12:34
QUOTE(Tess @ 2007 07 03, 13:09) paprastai iki kokiu 3 val gali but nemiegojes bet buvo atveju kai per visa diena 3 kartus po 15min nusnaudzia ir viskas na maniske miega daznai, bet po truputi. Kartais buna, kad miega karta kelias valandas, bet cia retai jai taip uzeina Aisku,geriau kai miega pora kartu po ilgiau, tada galima pasidaryti visus darbus ir t.t. O jei taip po 10min snaudzia, tai vienas darbas visa diena Papildyta:QUOTE(kasiopeja @ 2007 07 03, 13:17) Tiesa, kai kurios keistenybės visgi liko  Negaliu pakęsti, kai vyro mama vaiką nakčiai migdo (jei migdo mano mama - jokių problemų). Na, negaliu pakęsti ir tiek. Močiutė ji tikrai gera, jokių priekaištų neturiu, bet nakčiai migdyt vaiko jai nenoriu duot. Protu nesuvokiu, logiškai paaiškinti negaliu, bet viskas viduje verčiasi, jei anyta pasisiūlo migdyt... Ir nesugebu "per save perlipti"  Tikrai,ir man tas pats. Priezasties ivardint neimanoma, o jausmai butent tokie uzplusta. Ir kurkas dazniau. Na gal su amzium praeis Papildyta:QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 13:21) 1) Na, mano nuomonė paprasta tuo klausimu. Kaip tu elgiesi su vaiko močiutėmis, taip tavo vaikas ir marti/žentas elgsis lygiai taip pat su tavimi, kai būsi močiute. Nes vaikai visko mokosi iš mūsų. Tik, bijau, kad močiutės kai būsit lygiai taip pat burbuliuosit, kad nieks nieko neišmano, ir dar anūko neduoda 2) O šiaip, gyvenime vadovaujuosi tuo, kad jei negaliu pakeisti situacijos ar žmogaus, tai ir nekeičiu, keičiuosi pati. Kam man nervuotis, jei anytos vistiek nepakeisiu. Geriau, gyventi taip, kaip man patinka. 3) O iš kitos pusės, nu kas čia blogo tam vaikui atsitiks, jei uošvis jį paims ryte ar jis permiegos su močiute kai ji svečiuose?  Gal reik į viską paprasčiau žiūrėt, nesureikšmint nei savęs, nei savo vaiko.  1) Nesutikciau, nes zentas/marti ateina visai is kitos seimos, kur galbut buvo auklejami kitaip, nei mes, todel ir elgsis kitaip. O del vaiku tai tikra tiesa. Beveik visais gyvenimo atvejais mes elgiames taip, kaip musu tevai, ir santuokoj, ir santykiuose su vaikais, ir pan. 2) Kad kazkas nepatinka ar vyksta ne taip kaip nori, nebutinai turi kilti didziausi nervai  As pvz visai nesinervuoju. Nu gal nuo charakterio priklauso,vieni nervuojasi del kiekvienos smulkmenos (kaip mano mama), kiti islieka ramus net kritiskose situacijose. As labiau prie antruju 3) Vaikas tikrai nenumirs, nesusirgs. Bet kaip jau sakei, vien nuo isvaziavimo i svecius pasikeicia aplinkybes, tai as stengiuosi, kad kuo maziau vaikas issimustu is ritmo. P.S. Uosvio apskritai nemegstu, ir ne del vaikucio, o del kai kuriu jo asmeniniu savybiu
QUOTE(kasiopeja @ 2007 07 03, 13:17) Tiesa, kai kurios keistenybės visgi liko  Negaliu pakęsti, kai vyro mama vaiką nakčiai migdo (jei migdo mano mama - jokių problemų). Na, negaliu pakęsti ir tiek. Močiutė ji tikrai gera, jokių priekaištų neturiu, bet nakčiai migdyt vaiko jai nenoriu duot. Protu nesuvokiu, logiškai paaiškinti negaliu, bet viskas viduje verčiasi, jei anyta pasisiūlo migdyt... Ir nesugebu "per save perlipti"  o as tave pilnai suprantu. manau, taip yra todel, kad miegas yra labai intymus dalykas, ypac naktinis.. tai yra minutes, kai mama su vaiku artimiausi, todel niekam ju nesinori atiduoti.. o tavo pacios mama yra labai artimas zmogus, gal todel nekyla pykcio
QUOTE(Tess @ 2007 06 27, 08:18) Sveikos, mamytes, ieskau moterisko patarimo... Moterisko, nes cia labai subtilus dalykai..
As tikrai pasakyciau ka manau, nes vaikutis gali priprasti ir noreti miegoti tik su mociute
sirdute
2007 07 03, 13:30
As irgi neprasiau ne karto savo mamos pagalbos, man rodos kiekviena mama pati galvoja, kad reikia padeti ir vaziuoja. Siaip tai mes i namus nieko pirma menesi neisileidom, su vyru vieni tvarkemes, nes gydytoja patare kuo maziau lankytoju, kad neatnestu kokios infekcijos. Bet po to mano mama pradejo kasdien lankytis, nors as ir neprasiau. Ji daugiau tik virtuveje sukosi, man valgyti ruose, vaikas dazniausiai buvo su manimi, nes maitinau pati, o po to miegodavo. Bet visa laika, kol maitindavu, mama ateina pas mane ir pradeda: "O tai pieno dar yra kruti, gal nera jau, gal kita duok". Na, man nesuprantama, kaip galima nepradeti pykti, jei as jai keleta kartu pakartodavau, kad netrukdytu, man reikia atsipalaiduoti, o ji vis tiek apsisuka ir vel apie ta pati: "o tu gydytojai rodei, ar neviduriuoja?" Paziureciau, kaip kitos nepyktumet, kurios cia kalbat, kad su sypsena viska priimat. Maitintumet savo vaika kas pora valandu, po to migdytumet, be poilsio nakti, o po to jums mama tokias nesamones nuolat pradetu kartoti... Pasiziureciau, ar butumet jau tokios su sypsena. Papildyta: Beje, mano anyta atvirksciai niekada manes nesukritikavo, ji mane tik gyre ir iki siol giria, kad esu gera mama, kad maitinu dar savo pienuku vaika, kad taip su viskuo pati susitvarkau. Matyt, viskas nuo zmogaus priklauso.
mylimuke
2007 07 03, 13:33
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 14:25) As irgi neprasiau ne karto savo mamos pagalbos, man rodos kiekviena mama pati galvoja, kad reikia padeti ir vaziuoja. Siaip tai mes i namus nieko pirma menesi neisileidom, su vyru vieni tvarkemes, nes gydytoja patare kuo maziau lankytoju, kad neatnestu kokios infekcijos. Bet po to mano mama pradejo kasdien lankytis, nors as ir neprasiau. Ji daugiau tik virtuveje sukosi, man valgyti ruose, vaikas dazniausiai buvo su manimi, nes maitinau pati, o po to miegodavo. Bet visa laika, kol maitindavu, mama ateina pas mane ir pradeda: "O tai pieno dar yra kruti, gal nera jau, gal kita duok". Na, man nesuprantama, kaip galima nepradeti pykti, jei as jai keleta kartu pakartodavau, kad netrukdytu, man reikia atsipalaiduoti, o ji vis tiek apsisuka ir vel apie ta pati: "o tu gydytojai rodei, ar neviduriuoja?" Paziureciau, kaip kitos nepyktumet, kurios cia kalbat, kad su sypsena viska priimat. Maitintumet savo vaika kas pora valandu, po to migdytumet, be poilsio nakti, o po to jums mama tokias nesamones nuolat pradetu kartoti... Pasiziureciau, ar butumet jau tokios su sypsena.  Ir dar prisigalvoja ligu, kuriu nera (persalo, viduriuoja, pucia pilva, uzkieteje viduriai, ausu uzdegimas ir t.t.) Pagal mama, ji visas ligu maiselis Cia kuri karta pardejo verkti, ir niekaip koki pusvalandi nuraminti negalejom, matyt gal diegliukai buvo (ko pas mus per visa laika buvo vos 3-4 kartus). Tai mama prisigalvojo,kad jai ausu uzdegimas, nes paspaudus ausytes ji dar labiau uzrinka. Bet tai kai vaikas tokios bukles, tai bet kas gali pravirkdyti dar labiau. Zodziu, pradejo isterikuoti, kad susargdinau vaika (mat prie 30 karscio be kepurytes vedziau laukan), apsiverkiau ir as pati, ir vaikas dar labiau. Kosmaras buvo Ar ir tai man reikejo praleisti pro ausis su sypsena? Papildyta:QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 14:30) Beje, mano anyta atvirksciai niekada manes nesukritikavo, ji mane tik gyre ir iki siol giria, kad esu gera mama, kad maitinu dar savo pienuku vaika, kad taip su viskuo pati susitvarkau. Matyt, viskas nuo zmogaus priklauso. maniske irgi viska klauso,ka sakau
mmergyte
2007 07 03, 13:36
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 14:33) Ir dar prisigalvoja ligu, kuriu nera (persalo, viduriuoja, pucia pilva, uzkieteje viduriai, ausu uzdegimas ir t.t.) Pagal mama, ji visas ligu maiselis Cia kuri karta pardejo verkti, ir niekaip koki pusvalandi nuraminti negalejom, matyt gal diegliukai buvo (ko pas mus per visa laika buvo vos 3-4 kartus). Tai mama prisigalvojo,kad jai ausu uzdegimas, nes paspaudus ausytes ji dar labiau uzrinka. Bet tai kai vaikas tokios bukles, tai bet kas gali pravirkdyti dar labiau. Zodziu, pradejo isterikuoti, kad susargdinau vaika (mat prie 30 karscio be kepurytes vedziau laukan), apsiverkiau ir as pati, ir vaikas dar labiau. Kosmaras buvo Ar ir tai man reikejo praleisti pro ausis su sypsena? Papildyta:maniske irgi viska klauso,ka sakau  niu zinok,man atrodo,kad tau paciai truksta ryzto,juk imk ir pasakyk viska kas tau nepatinka,juk tau nebe sesiolika,kad mama tave mokintu,juk pati esi mama ir zinai aks tavo vaikui geriausia,supyks tai supyks,bet bent busi issakius,kas tave slegia,juk ir vaikui jausti kad mama tokioj busenoj negerai..nereikia saukti ar rekti,o tiesiog issikalbeti..o tai mato,kad nesi ryztinga ir mokina tave visi..parodyk,kad moki ir be pamokymu pasirupinti savo maziuku..
Mylimukas
2007 07 03, 13:38
QUOTE(Tess @ 2007 06 27, 07:18) Sveikos, mamytes, ieskau moterisko patarimo... Moterisko, nes cia labai subtilus dalykai.. ZOdziu, musu mociute (vyro mama) gyvena Kaune, mes Vilniuj. Kai gime sunelis, ji kartais atvaziuodavo mums padeti - kai vyras budavo komandiruotej, ji nakti praleisdavo su manim ir suneliu, duodavo man issimiegot, pati pasiemus suneli i kita kambari (miegodavo ant dideles isskleistos lovos abu). Zinoma, is tikruju tai ji ne tiek man padet noredavo, kiek pabut su anukeliu - ji is tu mociuciu, kur buna isproteje del savo anuku.. Dabar suneliui 3 men, jis miega puikiai, nakti maitinti pasiimu i savo lova ir ismiegam abu iki ryto. O mociute vis kai tik nera vyro prasosi i svecius ir as zinau, kad vel nores miegot su anuku, nors mano nuomone jis turi miegot arba savo lovytej arba su tevais, o ne su mociute. Va siandien ji vel nores prasytis atvaziuot, o as bijau jai pasakyt, kad net jei ir atvaziuos pabendraut, tai nakti vaika migdysim lovytej arba pas mane lovoj.. Na ji labai jautri, gal ir neparodys, bet tikrai isiszeis.. Padekit, gal cia as per griezta - tegu miega jie vienoj lovoj? O jei ne, kaip jai pasakyt???? Susipainiojau visai... Aciu visoms... O aš tai sakyčiau, kad leisk tu jai miegot su savo anūkėliu. Pati atsimenu, kad kai gimė mūsų pirmoji tai mes irgi truputį kovojom su tėvais  Bet dabar, kai jau dukrai 5 metai, tai galiu pažvelkt atgal ir pasakyt, kad kaip smagu dabar, kai tėvai ją pasiima ir leidžia mums kartais atsipūst. Tuo labiau, kad iš parašymo supratau, kad tai nebūna labai dažnai. Tai patariu nuoširdžiai tikrai neatstumk močiutės, pamatysi kaip tuo džiaugsies ateityje. O kita vertus tegul ji eina miegot su anūku, o kai prabus valgyt tu jai pasakyk, kad jį pasiimsi ir, kad jis tada išmiegos su tavim iki ryto..... Ir bus apiems gerai .... arba priimk į lovą vietoj vyro ir bus liuks
gintale
2007 07 03, 13:43
Atsakymas i pacia tema: Tu esi mama ir tu sprendi kur ir su kuo miega tavo vaikas. Kol nepasakysi, mociute nezinos, kad ji elgiasi ne taip kaip tu nori. Tikiuosi tavo vyras yra tokios pat nuomones del vaiko miegojimo su mociute - tai labai svarbu. Budama tavo vietoje pasakyciau, kad pratinu kuo dazniau vaika miegoti savo lovyteje, todel man butu labai svarbu, kad budamas pas jus jis miegotu savo lovoje. Manau ji neuzsigautu i toki pasakayma, o su vyru ssusitarciau, kad tai kas psa mus vyks namuose nakti - liktu tik musu reikalas. Sekmes tau!
mylimuke
2007 07 03, 13:45
QUOTE(mmergyte @ 2007 07 03, 14:36) niu zinok,man atrodo,kad tau paciai truksta ryzto,juk imk ir pasakyk viska kas tau nepatinka,juk tau nebe sesiolika,kad mama tave mokintu,juk pati esi mama ir zinai aks tavo vaikui geriausia,supyks tai supyks,bet bent busi issakius,kas tave slegia,juk ir vaikui jausti kad mama tokioj busenoj negerai..nereikia saukti ar rekti,o tiesiog issikalbeti..o tai mato,kad nesi ryztinga ir mokina tave visi..parodyk,kad moki ir be pamokymu pasirupinti savo maziuku.. Visada sakau viska, kas nepatinka. Ryzto netruksta, tiesiog mano mama visada visus mokina, o takart tiesiog isvede is pusiausvyros... Juk susijaudinau, kai vaikiukas verke, o cia dar kaltinimai
sirdute
2007 07 03, 13:46
Zinokit ne taip lengva kalbetis su kai kuriomis mamomis. As su savaja kalbejausi ne karta, bet ji viska nuleidzia pro ausis, atrodo tam kartui suprato, as net knygas jai rodziau, kad elgiuosi teisingai, o ji vis tiek kita karta atejusi man ta pati pradedavo kalbeti. Dabar maniskei jau 6.5men, tai as pailsiu, nesinervinu taip ir tiesiog nuleidziu viska negirdom, nes nematau prasmes kartoti ta pati. Kai per karscius (+30) namuose mama paklause, kodel neuzmoviau dukrai (5men) kojinyciu, as tik paziurejau i ja paklaikusiu zvilgsniu ir nieko nesakiau. Truksta zodziu tiesiog ir nesinori nervuotis, vis tik viskas vaikuciui persiduoda per pieneli.
mylimuke
2007 07 03, 13:50
QUOTE(Mylimukas @ 2007 07 03, 14:38) O aš tai sakyčiau, kad leisk tu jai miegot su savo anūkėliu. Pati atsimenu, kad kai gimė mūsų pirmoji tai mes irgi truputį kovojom su tėvais  Bet dabar, kai jau dukrai 5 metai, tai galiu pažvelkt atgal ir pasakyt, kad kaip smagu dabar, kai tėvai ją pasiima ir leidžia mums kartais atsipūst. Tuo labiau, kad iš parašymo supratau, kad tai nebūna labai dažnai. Tai patariu nuoširdžiai tikrai neatstumk močiutės, pamatysi kaip tuo džiaugsies ateityje. O kita vertus tegul ji eina miegot su anūku, o kai prabus valgyt tu jai pasakyk, kad jį pasiimsi ir, kad jis tada išmiegos su tavim iki ryto..... Ir bus apiems gerai .... arba priimk į lovą vietoj vyro ir bus liuks  Anyta vietoj vyro?  Nu cia tai "auksine" mintis  Tai gal dar vyra issiust pas teva gyvent kartu, o anyta pasilikt visam laikui?  Pades visur ir visada. Nesuprantu tada, ka jusu vyrai veikia, kai jus naktimis vargstat? Negi vyras negali pasiimti nakciai vaikiuko,o jus iseiti i kita kambari pailseti? Papildyta:QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 14:46) Zinokit ne taip lengva kalbetis su kai kuriomis mamomis. As su savaja kalbejausi ne karta, bet ji viska nuleidzia pro ausis, atrodo tam kartui suprato, as net knygas jai rodziau, kad elgiuosi teisingai, o ji vis tiek kita karta atejusi man ta pati pradedavo kalbeti. Dabar maniskei jau 6.5men, tai as pailsiu, nesinervinu taip ir tiesiog nuleidziu viska negirdom, nes nematau prasmes kartoti ta pati. Kai per karscius (+30) namuose mama paklause, kodel neuzmoviau dukrai (5men) kojinyciu, as tik paziurejau i ja paklaikusiu zvilgsniu ir nieko nesakiau. Truksta zodziu tiesiog ir nesinori nervuotis, vis tik viskas vaikuciui persiduoda per pieneli. Knygos tai dar nieko, bet kai maniske po gydytojo patvirtinimo, kad nereikia daryti to ar ano, atkakliai tvirtina, kad butinai reikia, tai jau ir nusisaut norisi Lyg butu kokia gyd. specialiste
mmergyte
2007 07 03, 13:51
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 14:45) Visada sakau viska, kas nepatinka. Ryzto netruksta, tiesiog mano mama visada visus mokina, o takart tiesiog isvede is pusiausvyros... Juk susijaudinau, kai vaikiukas verke, o cia dar kaltinimai  gal griezciau tada paimk viska i savo rankas,nes kaip parodai asaras,parodai kad esi silpna ir tave galima mokinti QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 14:50) Nesuprantu tada, ka jusu vyrai veikia, kai jus naktimis vargstat? Negi vyras negali pasiimti nakciai vaikiuko,o jus iseiti i kita kambari pailseti? va man irgi idomu,kodel vyras niekur nedominuoja?nei su savo mama pasikalba,nei mamytems padeda?
mylimuke
2007 07 03, 13:53
QUOTE(mmergyte @ 2007 07 03, 14:51) gal griezciau tada paimk viska i savo rankas,nes kaip parodai asaras,parodai kad esi silpna ir tave galima mokinti Tai buvo tik karta, o siaip tai kovoju "nagais ir dantim" uz savo nuomone del vaikiuko  Del asaru, tai ir taip kartais susigraudinu,gaila gi kai maziukas kencia ir verkia
gintale
2007 07 03, 13:53
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 13:46) Zinokit ne taip lengva kalbetis su kai kuriomis mamomis. As su savaja kalbejausi ne karta, bet ji viska nuleidzia pro ausis, atrodo tam kartui suprato, as net knygas jai rodziau, kad elgiuosi teisingai, o ji vis tiek kita karta atejusi man ta pati pradedavo kalbeti. Dabar maniskei jau 6.5men, tai as pailsiu, nesinervinu taip ir tiesiog nuleidziu viska negirdom, nes nematau prasmes kartoti ta pati. Kai per karscius (+30) namuose mama paklause, kodel neuzmoviau dukrai (5men) kojinyciu, as tik paziurejau i ja paklaikusiu zvilgsniu ir nieko nesakiau. Truksta zodziu tiesiog ir nesinori nervuotis, vis tik viskas vaikuciui persiduoda per pieneli. Nelengva. Jei nuleidzia pro ausis, tai reiskia tu sakai ne taip, kad jie uzstrigtu ausyse. Visa esme kaip ir ka tu sakai. Sekmes!
mmergyte
2007 07 03, 13:59
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 14:53) Tai buvo tik karta, o siaip tai kovoju "nagais ir dantim" uz savo nuomone del vaikiuko  Del asaru, tai ir taip kartais susigraudinu,gaila gi kai maziukas kencia ir verkia  gaila,aki kencia,bet leliukas jaucia ir mamos emocijas,tai kad tada tai jau negaila,kad ir kaip sunku reikia tvardytis,arba istrukti is namu palikus mazyli teciui prasiblaskyti..asaros leliukui tikrai nepadeda
sirdute
2007 07 03, 14:11
QUOTE(gintale @ 2007 07 03, 14:53) Nelengva. Jei nuleidzia pro ausis, tai reiskia tu sakai ne taip, kad jie uzstrigtu ausyse. Visa esme kaip ir ka tu sakai. Sekmes! Nemanau, kad sakau kazka ne taip, tiesiog mamos nuomone jau nusistovejusi per tiek gyvenimo, ji augino mus su sese taip ir jai nesuprantama, kaip gali buti kitaip. Pvz: mano dukryte bere, as laikiausi hipoalergines dietos, o ji vistiek sako, kad valgyciau viska, ja beria ne nuo maisto. Gal ir ne nuo maisto, bet tuomet kodel kai pradejau laikytis tos dietos, berimas dingo po kurio laiko. Ir dabar jei suvalgau kazko neleistino, vel isberia. Juk tai akivaizdus irodymas, kad beria nuo maisto, bet mano mama vis tiek tvirtina kad cia is viso ne berimas, kad cia gal kokia liga. Ir jai niekas, jokie zodziai neirodys, kad yra mano tiesa, o ne jos.
Limcamca
2007 07 03, 14:16
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 15:11) Nemanau, kad sakau kazka ne taip, tiesiog mamos nuomone jau nusistovejusi per tiek gyvenimo, ji augino mus su sese taip ir jai nesuprantama, kaip gali buti kitaip. Pvz: mano dukryte bere, as laikiausi hipoalergines dietos, o ji vistiek sako, kad valgyciau viska, ja beria ne nuo maisto. Gal ir ne nuo maisto, bet tuomet kodel kai pradejau laikytis tos dietos, berimas dingo po kurio laiko. Ir dabar jei suvalgau kazko neleistino, vel isberia. Juk tai akivaizdus irodymas, kad beria nuo maisto, bet mano mama vis tiek tvirtina kad cia is viso ne berimas, kad cia gal kokia liga. Ir jai niekas, jokie zodziai neirodys, kad yra mano tiesa, o ne jos.  Gali būti, kad ir tiesa. Jei mergytė serga nealerginiu atopiniu dermatitu, ją gali berti ir ne nuo maisto.
gintale
2007 07 03, 14:20
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 14:16) Gali būti, kad ir tiesa. Jei mergytė serga nealerginiu atopiniu dermatitu, ją gali berti ir ne nuo maisto. Man panasiai buvo. Saugojausi nuo maisto, ir regis kartais pataikydavau. Galiausiai ramumo delei kei buvo paberta nuejome pas dermatologa kur dukrytei nustate dermatita.
sirdute
2007 07 03, 14:25
Mes irgi kai buvo isberta nuejom pas dermatologe, ji prirase vaistu kurie visiskai nepadejo, o buvo antibiotikai su hormonais. Buvom ir pas alergologe, ji sake, kad gali buti alergija nuo skiepu. Papildyta: Beje, dermatitas issivysto irgi del alergijos.
gintale
2007 07 03, 14:30
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 14:25) Mes irgi kai buvo isberta nuejom pas dermatologe, ji prirase vaistu kurie visiskai nepadejo, o buvo antibiotikai su hormonais. Buvom ir pas alergologe, ji sake, kad gali buti alergija nuo skiepu. Papildyta:Beje, dermatitas issivysto irgi del alergijos. tai tikriausiai jums gydytoja neuzakcentavo kada ir kiek hormoniniu vastu vartoti. Nes jie dazniausiai yra skiriami niezuliui nuimti kai vaikuti smarkiai isberia ir jis kasosi.. Tokiu atveju patepama tik keleta kartu ir labai nedaug. na, jei tu skaitai organizmo neatspatuma kaip galimybe alergijai - tada sutinku, nes butent del to jos atsiranda.
Limcamca
2007 07 03, 14:34
QUOTE(sirdute @ 2007 07 03, 15:25) Mes irgi kai buvo isberta nuejom pas dermatologe, ji prirase vaistu kurie visiskai nepadejo, o buvo antibiotikai su hormonais. Buvom ir pas alergologe, ji sake, kad gali buti alergija nuo skiepu. Papildyta:Beje, dermatitas issivysto irgi del alergijos. Alergologai irgi taip pat gydo beje. O antibiotikus su hormonais reikia mokėti tepti, kad jie nepadarytų žalos Dermatitų yra visokių: ir alerginių ir ne.
mylimuke
2007 07 03, 15:30
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 15:16) Gali būti, kad ir tiesa. Jei mergytė serga nealerginiu atopiniu dermatitu, ją gali berti ir ne nuo maisto. Bet ar gali buti jau toks sutapimas, kad tik uzvalgius kazko neleistino isberia? Tada gal bertu nepriklausomai nuo mamos suvalgyto maisto...
Limcamca
2007 07 03, 15:35
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 16:30) Bet ar gali buti jau toks sutapimas, kad tik uzvalgius kazko neleistino isberia? Tada gal bertu nepriklausomai nuo mamos suvalgyto maisto... Gali. Su dermatitais ir alergijomis geriau nė vieno galimo varianto neatmesti
mylimuke
2007 07 03, 15:41
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 16:35) Gali. Su dermatitais ir alergijomis geriau nė vieno galimo varianto neatmesti  na bet jeigu mama nevalgys neleistino maisto, tai vistiek dermatitas bus? O gal kaip ir su alergija - isnyks ir galbut po kurio laiko nebeatsinaujins?
Limcamca
2007 07 03, 16:01
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 03, 16:41) na bet jeigu mama nevalgys neleistino maisto, tai vistiek dermatitas bus? O gal kaip ir su alergija - isnyks ir galbut po kurio laiko nebeatsinaujins? nu jei dermatitas nealerginis, tai taip valgydamas-nevalgydamas tik dar labiau susimaišysi, todėl, kad reikia gydyti, o ne žaisti su maistu. Kas liečia dėl to, kad dėl skiepų, - tai tiesa. Skiepai labai išmuša vaikučio organizmą iš vėžių, todėl gali prikibti alergijos. O jos taipogi gali būti ir maistui ir ne. Gali būti, kad alergija išnyksta ir neatsinaujina, bet būna, kad atsinaujina, būna, kad vienas ar kitas produktas nors anksčiau ir buvai nealergiškas, patampa alergišku ir pan. Tai sunkios ir klastingos ligos, todėl nereikia atmesti nė vieno varianto. Beje, mes ne apie temą
mylimuke
2007 07 03, 18:43
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 03, 17:01) nu jei dermatitas nealerginis, tai taip valgydamas-nevalgydamas tik dar labiau susimaišysi, todėl, kad reikia gydyti, o ne žaisti su maistu. Kas liečia dėl to, kad dėl skiepų, - tai tiesa. Skiepai labai išmuša vaikučio organizmą iš vėžių, todėl gali prikibti alergijos. O jos taipogi gali būti ir maistui ir ne. Gali būti, kad alergija išnyksta ir neatsinaujina, bet būna, kad atsinaujina, būna, kad vienas ar kitas produktas nors anksčiau ir buvai nealergiškas, patampa alergišku ir pan. Tai sunkios ir klastingos ligos, todėl nereikia atmesti nė vieno varianto. Beje, mes ne apie temą  Nuo mociuciu iki alergiju perejom na mums buvo nuo sokolado alergija, ta tikrai jau zinau, nes kai tik nebeemiau ne kasnio,tai daugiau niekada ir nebere  O kazin, per kiek laiko isnyksta alergija ir jau gali nebeatsinaujinti? Kiek reikia laiko, kad organizmas taptu nebetoks jautrus vienam ar kitam produktui?
|
|