Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Karpos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
-NONA-
Sveikutes ,turim beda verysad.gif maziukui ant pirstuko atsirado dvi baisios karpos verysad.gif Jau ir kosmetologijos kabinete lankemes nemazai kartu doh.gif ,manau jam nepadeda tik pinigelius traukia. g.gif Procedura atlieka saldant azotu. g.gif Gal kas buvot susidure su tokia problemele, verysad.gif vaikui 1m,7 men .Dar gydytoja liepe aplink su adatele badyti doh.gif ,bet kaip tai padaryt tokiam vaikui neisivaizduoju. g.gif verysad.gif
strazdanėlė...
mes ant delniuko turim karpučių nuo gimimo, bet kolkas dar nieko nedarėme, ruošiamės eiti pas gyd, kad apžiūrėtų mirksiukas.gif
-NONA-
QUOTE(mažiausia @ 2007 06 28, 10:47)
mes ant delniuko turim karpučių nuo gimimo, bet kolkas dar nieko nedarėme, ruošiamės eiti pas gyd, kad apžiūrėtų  mirksiukas.gif
*

Na jei mazytes tai dar nieko. 4u.gif 4u.gif o pas mus tai jos tesiog valandom tinsta. doh.gif
strazdanėlė...
QUOTE(knooopke @ 2007 06 28, 12:28)
Na jei mazytes tai dar nieko. 4u.gif  4u.gif  o pas mus tai jos tesiog valandom tinsta. doh.gif
*

pas mus tfu tfu tfu stovi vietoj, visai mažulytės, šiaip net nesijaučia kai imi už rankytė, jos ant delniuko kelios smile.gif kas nežino, tai net nepastebi rolleyes.gif
tytuka
Karpos nuo ranku labai greitai nudegintos turetu nukristi, juk ten oda tokia plonyte! Be to mums israse Galium - Heel N homeopatini preparata skirta stiprinti odos imuniteta, butent karpu atveju. Ir sis preparatas skirtas vaikams. Daugiau kaip 50% vaiku savaime isnyksta jo pagerus ar bent jau pristabdo. Geriamas 30 d. kas puse metu.
Teisingai daro, kad jas saldo, tik gal azotas buvo nugaraves? Pabandykit pas kita gydytoja. bigsmile.gif
mystical
QUOTE(knooopke @ 2007 06 28, 00:51)
Sveikutes ,turim beda  verysad.gif  maziukui ant pirstuko atsirado dvi baisios karpos verysad.gif  Jau ir kosmetologijos kabinete lankemes nemazai kartu doh.gif  ,manau jam nepadeda tik pinigelius traukia. g.gif  Procedura atlieka saldant azotu. g.gif Gal kas buvot susidure su tokia problemele, verysad.gif  vaikui 1m,7 men .Dar gydytoja liepe aplink su adatele badyti  doh.gif ,bet kaip tai padaryt tokiam vaikui neisivaizduoju. g.gif  verysad.gif
*

Kiek suprantu, azotas nepadėjo. Mano dukrai užteko vieno užšaldymo ir per keletą dienų išnyko. Pabandyk pakeisti kosmetikos kabinetą
IngaKate
O gal vertėtų kreiptis pas dermatologą (odos gydytoją) ? tongue.gif
-NONA-
QUOTE(mystical @ 2007 07 01, 18:58)
Kiek suprantu, azotas nepadėjo. Mano dukrai užteko vieno užšaldymo ir per keletą dienų išnyko. Pabandyk pakeisti kosmetikos kabinetą
*

Turbut reiks g.gif ,gulames i ligonine del sirdutes kai grysim keisim i kita gydytoja. 4u.gif 4u.gif

QUOTE(IngaKate @ 2007 07 01, 19:12)
O gal vertėtų kreiptis pas dermatologą (odos gydytoją) ?  tongue.gif
*

Tai dermatologas mus ir isvare i mokama kosmetikos kabineta. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tipo jie nieko negali patart vaikas dar mazas. g.gif
IngaKate
QUOTE(knooopke @ 2007 07 01, 21:21)
Turbut reiks  g.gif ,gulames i ligonine del sirdutes kai grysim keisim i kita gydytoja. 4u.gif  4u.gif
Tai dermatologas mus ir isvare i mokama kosmetikos kabineta. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Tipo jie nieko negali patart vaikas dar mazas. g.gif
*

blink.gif blink.gif Va tai tau.
Ilganosė
Be to mums israse Galium - Heel N homeopatini preparata skirta stiprinti odos imuniteta, butent karpu atveju. Ir sis preparatas skirtas vaikams. Daugiau kaip 50% vaiku savaime isnyksta jo pagerus ar bent jau pristabdo. Geriamas 30 d. kas puse metu.

*

[/quote]
O šito vaistuko būna eilinėse vaistinėse ar reikia homeopatinėje ieškot?
Lelija33
Kai dukrai buvo 6 metukai, labai daug karpų turėjo. Labai bijojo eit pas gydytojus, tai nupirkom vaistą "WARTNER", atrodo. Visos karpos išnyko thumbup.gif
aldara
Aš savo dukrai gydžiau senoviniu būdu ir labai padėjo.Karpa patrini česnaku ir užriši maišelį.Jei vaikui negraužia galima ir griežinėlį uždėjus palaikyti.Palaikai kurį laiką ir taip keleta dienų. Aš net neprisimenu kiek laikydavau atrodo visai trumpai.Ir po keletos dienu karpos sudžiūvo ir nukrito thumbup.gif
Zana4
štai čia pasiskaityk, gal ką gero perskaitysi, daug patarimų :
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=156873
Kipse1
Duosiu 100 patarima, parduotuvese yra parduodamas tepalas 100% SYPER CESTOTEL rusiskas pavadinimas, vaikeliui plonu sluoksniu reikia tepti ryte bei vakere, bei netvirtai apristi, kad nekistu i burnyte, po savaites nieko nebelieka, patikrinta priemone!
Ilganosė
o kokiose parduotuvėse ir kokiam skyriui ieškoti?
donateja
as pirkau turguje mokejau 3lt.bet pokycius pastebejau tik po gero menesio blink.gif
deltadu
Mano vienuolikos metu sunuo atsirado ant padu.Dideles ir trukdo vaikscioti.Ar chirurginiu budu jas salina?
Jastrumskiene
Nekankinkit savo vaikuciu skausmingom procedurom be jokio reikalo.Dipsei pritariu visu 100% del cesnako,nes pati esu isbandziusi sita varianta ir dar draugei pasiuliau ,tai ji net nepastebejo kai per kokias 3 dienas isnyko savvaime.As vaikysteje turejau dideli plota karpuciu ant pado, tai nupjauni truputi cesnako ,kad issiskirtu sultys ir patrini,kai nudziuva sultys vel nupjaunat gabaliuka cesnako,kad vel issiskirtu sultys,na nezinau,kokias 15 min kiekviena diena manau pakaktu.Mamytes patikekite,tai pats pigiausias ir neskausmingiausias ,ne karta patikrintas budas.Sekmes mamytems.Kas padarysite ir isnyks atsiliepkite.
editukas2
o maniskiui karpa uzaugo ant nosies galiuko ir vis didejo ir didejo visi galvojo kad jam ten bubis sako nuvalik jam o ka nuvalysi jei ten karpa nuejom pas daktare o ji sako tik hirurginiu budu nupjauti galim ir dar su narkoze nes kazkaip tu vaistu kur nuo karpu yra negalima naudoti ant veido bet man kazkaip del karpos narkoze duoti netiko visai galvojau paziuresim kas toliau jei dides tai ka darysi bet po kiek laiko ji pati mum nudziuvo taip ir likau nes g.gif upratus
Preila
kai buvo dvieju metu,sunui ant pirstuku atsirado karputes<tai bandem su duofilm,jei gerai dabar prisimenu pavadinima,bet nepadejo.
Po kokiu metu pacios dingo. smile.gif
loja5
Sunui atsirado karpa ant pilvo, o siandein nezinai kas pasidare - visas plotas aplink ja paraudo unsure.gif toks vaizdas paziurejus tarsi spenelio forma igavo g.gif kazin ar gali karpos supiktybeti? Gal kas zinot? Vaziuosim siandein pas gydytoja bet vistiek labai neramu verysad.gif
sprinza
Dar vienas iš liaudiškų būdų - patepti ugniažolės sultimis, tai tokia piktžolė, žydinti geltonai. Perlaužus jos stiebelį išsiskiria geltonas skystis, tepantis rankas. Dabar kaip tik pakrūmiuose pilna šių žolių, galit pabandyt.
milea
savo dukrai 5 m sutepiau 3 buteliukus gaminamų vaistinėje vaistų ir nepadėjo dar prisikankinom kiek, nes kiekvieną vakarą reikia tept. Nesenai išgirdau per tv apie "Acet..." (neprisimenu pavadinimo), su acto rūgštim, tai iš 7 karpų po dviejų tepimų 2ų- neliko. gydome toliau. gerai tai kad tepti reikia kartą per savatę.
Pusele_
aš savas išsigydžiau tokiu tepaliuku DUOFILM ar bent labaipanašiai, išmirkini karpa vandenį (ar vandens proceduru) biškipakrapštai jos viršūnėlę ir užtepi, ,n aturėjau tokią kaip siamo dvynę ir po nemenkos kovos išnyko,nes vis atželdavo doh.gif
vigai
Aš savo vaikams visas karpas nugydau su acto esencija . Su ausų krapštuku pavilgai į acto esenciją ir patepi karpą. Tik reikia tai daryti kiekvieną dieną net ir kelis kartus. Rezultatas priklausys nuo įsisenėjimo - nuo mėnesio iki pusmečio. Kos kas visos nugijo- nebrangu ir neskausminga...
Dalia.tu
Sveikos mamytes! Gal kuri zinot kaip isnaikinti vaikui karpas? Naudojam piestuka,bet visai nepadeda doh.gif

dalia_4
Sveiki. Kiek peržiūrėjau žinučių niekur neradau atsakymo į savo problemą. Dukrai 2 metai ir 4 mėn. Turim karpų ant užpakalio. Viena didesnė "motininė", o nuo jos atsirado ir dar kelios mažesnės. Gal kas esat susidūrę su karpų gydymu ant užpakalio?
Pas gydytojus eiti baisiai bijom - "klykiam" iš tolo pamatę baltą chalatą...

Ačiū.
Betukas
QUOTE(dalia_4 @ 2008 09 26, 21:58)
Sveiki. Kiek peržiūrėjau žinučių niekur neradau atsakymo į savo problemą. Dukrai 2 metai ir 4 mėn. Turim karpų ant užpakalio. Viena didesnė "motininė", o nuo jos atsirado ir dar kelios mažesnės. Gal kas esat susidūrę su karpų gydymu ant užpakalio?
Pas gydytojus eiti baisiai bijom - "klykiam" iš tolo pamatę baltą chalatą...

Ačiū.
*

Labukas
Mums buvo ta pati problema. Pačiame raviuke užpakaliuko doh.gif Pradėjo daugėti, didėti. Nuėjom pas dermatologę, sako reik šaldyti. Pabandė užtėti azoto doh.gif Išlėkėm klykdamos iš kabineto, daugiau nesidavė. Tada nupirkau " Čistotel" (rusiškas) ir tepliojau laiks nuo laiko. Ir ką, dingo thumbup.gif Ne iškart, bet dingo. Joms ten labai gera terpė daugintis, kaip aiškino daktarė..Šilta, drėgna... doh.gif
Pabandykit tą skysčiuką, gal padės, tik nepersistenkit trinti labai, nes jis irgi bjaurokas, gali graužti. Aš tik su ausų krapštuku pavilgiusi vos patakšnodavau ir viskas. Sėkmės mirksiukas.gif
shantal
Sūneliui ant padukų atsirado (kai pradėjo baseiną lankyti), bandysiu česnako sultimis naikint.
renesanse
QUOTE(shantal @ 2009 02 05, 17:05)
Sūneliui ant padukų atsirado (kai pradėjo baseiną lankyti), bandysiu česnako sultimis naikint.
*

Tiesiog patariu acto esencija naikinti smile.gif patikrintas budas ir labai veiksmingas ax.gif
agne.s
Sveikos mamytes. Mano suneliui ant rankos atsirado karpa. Nusipirkau wartner purskala, o tik paskui perskaiciau, kad ji galima naudoti tik ne jaunesniems kaip 4m vaikams, o mano suneliui 1m 7men doh.gif. Dabar toks nervas ima, kad kazkas blogiau nepasidarytu. Taip pykstu ant saves, kad nepaskaiciau instrukcijos pries atliekant veiksma. Gal kazkuriai is jusu buvo taip atsitike? Kokios pasekmes? Tikiuosi, kad nelabai baisios sad.gif ?
renesanse
QUOTE(agne.s @ 2009 07 27, 03:16)
Sveikos mamytes. Mano suneliui ant rankos atsirado karpa. Nusipirkau wartner purskala, o tik paskui perskaiciau, kad ji galima naudoti tik ne jaunesniems kaip 4m vaikams, o mano suneliui 1m 7men doh.gif. Dabar toks nervas ima, kad kazkas blogiau nepasidarytu. Taip pykstu ant saves, kad nepaskaiciau instrukcijos pries atliekant veiksma. Gal kazkuriai is jusu buvo taip atsitike? Kokios pasekmes? Tikiuosi, kad nelabai baisios sad.gif ?
*

As au tuo wartner karpas sau ir dukrai ant padu naikinau zinok jokio efekto g.gif tik pinigus i bala ismeciau, tai tik su esencija issinaikinom ax.gif
davija
QUOTE(shantal @ 2009 02 05, 16:05)
*

Mano 12m merginą ir karpos ant pado užpuolė, vaikšto raišuodama, kol dar galvojom kas ten, tai jų prisidaugino. Baseiną taip pat lanko... Bandysim ir mes acto esencija...
jurda
QUOTE(vigai @ 2008 09 10, 11:00)
Aš savo vaikams visas karpas nugydau su acto esencija . Su ausų krapštuku pavilgai į acto esenciją ir patepi karpą. Tik reikia tai daryti kiekvieną dieną net ir kelis kartus. Rezultatas priklausys nuo įsisenėjimo - nuo mėnesio iki pusmečio. Kos kas visos nugijo- nebrangu ir neskausminga...
*

mes jau daug ką išbandė, nepadėjo..o kur gaut acto esencijos?
renesanse
QUOTE(jurda @ 2009 09 23, 09:06)
mes jau daug ką išbandė, nepadėjo..o kur gaut acto esencijos?
*

Jos yra pirkti visuose prekybos centruose smile.gif mes prikom 70 % acto esencija, bet veiksmingumas, tai thumbup.gif
gabijosius
dukrytei 7 metai ir ant pado prie pirstuku atsirado karpa,tai nupirkau wartner,bet jokio efekto,tai nuejom pas gydytoja ir pasalinom su lazeriu,aisku saukimo buvo daug,bet dabar liko juoda demele po odele ir jai skauda. g.gif idomu praeis ar reik vel vesti pas gydytoja?kita karta bandysim liaudiskai smile.gif .nes natra karta nuvesti net nepavyktu ax.gif
Swetik
mano 1,5 metu suneliui ant nugaros atsirado plokshchiosios karpos doh.gif nezhinau ko griebtis, bandyti pachiai ar vis del to geriau pas gydytoja? ish anksto achiu uzh atsakymus! 4u.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(agne.s @ 2009 07 27, 01:16)
*

Jums patarčiau stiprint imunitetą mirksiukas.gif Mus kai ligos užpuolė karpos išlindo, pfu pfu pfu nieko netepėm nedeginom karpos dingo tuk tuk tuk tris kartus į medinį stalą
verutekl
Sveikos,

siaip karpos - tai virusas. ir jei jos netrukdo, tai reikia palaukti - kaip atsirado taip ir isnyks. tik kartais uzsitiesia ilgam verysad.gif .
4u.gif
Visosspalvos
Buvo išlindusios kelios nedidelės ant paduko. Patepiau Acetocaustin keletą kartų - padėjo.
Mane pačią kažkada jaunystėje buvo užpuolę, bet tada dar vaistų tokių nebuvo. Tai galima juoktis , bet... pavasarį išgėriau kursą vitaminų gerų ir karpos dingo pačios. Matyt organizmas sustiprėjo ir pats "sukovojo"...
nomb
Na jei tik viena, tai gal laukti ir galima, bet jei ju atsiranda ir daugiau, tai siulau tikrai nieko nelaukti ir nueiti i kosmetolini. Procedura su azotu tikrai nesudetinga 4u.gif
linkakalinka
QUOTE(Jastrumskiene @ 2008 02 25, 17:11)
Nekankinkit savo vaikuciu skausmingom procedurom be jokio reikalo.Dipsei pritariu visu 100% del cesnako,nes pati esu isbandziusi sita varianta ir dar draugei pasiuliau ,tai ji net nepastebejo kai per kokias 3 dienas isnyko savvaime.As vaikysteje turejau dideli plota karpuciu ant pado, tai nupjauni truputi cesnako ,kad issiskirtu sultys ir patrini,kai nudziuva sultys vel nupjaunat gabaliuka cesnako,kad vel issiskirtu sultys,na nezinau,kokias 15 min kiekviena diena manau pakaktu.Mamytes patikekite,tai pats pigiausias ir neskausmingiausias ,ne karta patikrintas budas.Sekmes mamytems.Kas padarysite ir isnyks atsiliepkite.
*

uždėjau savo mažyliui česnako griežinėlį ant pirščiuko, užklijavau pleistriuku ir žiūrėsiu kas gausis.
jei nepamiršiu-po kelių dienų parašysiu ar kas gavosi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(sprinza @ 2008 05 08, 10:33)
Dar vienas iš liaudiškų būdų - patepti ugniažolės sultimis, tai tokia piktžolė, žydinti geltonai.  Perlaužus jos stiebelį išsiskiria geltonas skystis, tepantis rankas.  Dabar kaip tik pakrūmiuose pilna šių žolių, galit pabandyt.
*

jau geras kelias saviates tepu šita ugniažole, bet nepadeda mums - truputi pajuodavo ji, bet nenyksta. Dar priedo plėstis pradėjo unsure.gif
Pasišiaušęs
Aš nugydžiau rusiškais vaistais rolleyes.gif
linkakalinka
QUOTE(davija @ 2009 09 19, 22:28)
Mano 12m merginą ir karpos ant pado užpuolė, vaikšto raišuodama, kol dar galvojom kas ten, tai jų prisidaugino. Baseiną taip pat lanko... Bandysim ir mes acto esencija...
*

mano merginai ant pado karpą išgydėme rusišku pleistru (žalias toks karpomas). Jis ten apdegino net visą odą aplinkui, nusilupo, nusiraitė oda su visa karpa. Tad patarimas su šitu pleistru - atsargiai- tik ant pačios karpos dėti galima.
svarbu padėjo thumbup.gif
2jolitka
yra gaminamu vaistuku karpoms salinti
bukara
Yra homeopatiniai zirniukai Thuja Complex 12,0,- kaina 5 Lt, Panevezio homeopatineje vaistineje gaminami.Jie butent nuo karpu, kandilomu..Mano mazyliui buvo netgi odos moliuskas,- tokios mazytes karputes,- tai pagerem dvi savaites ir dingo thumbup.gif , o odos gydytojai liepe salint arba degint..
Vitada
QUOTE(linkakalinka @ 2011 09 26, 23:04)
mano merginai ant pado karpą išgydėme rusišku pleistru (žalias toks karpomas). Jis ten apdegino net visą odą aplinkui, nusilupo, nusiraitė oda su visa karpa. Tad patarimas su šitu pleistru - atsargiai- tik ant pačios karpos dėti galima.
svarbu padėjo  thumbup.gif
*

Šitie tinka toli gražu ne visoms karpoms. Vadinamas karpų peilis, kuris nupjauna karpą. Kitoms tik jas didina doh.gif Man išpjovė lazeriu ant kojos... Atsidaro šalia doh.gif
Nojus21
Sveikos, as tokiu klausimu.. nebezinau kur beskaityt, ieskojau internete bet nieko gero neradau, gal is patirties kas ka pagelbes.
Pradejau lankyt sporto kluba su baseinais ir tt.. po savaites atsirado karpa prie pedos sono (kur seniau esu turejes).. na gerai, cia dar nieko baisaus, bet dar po savaites.. Atsirado nedidele (koks 1-2mm ant tiek pat) ant varpos galvutes. Gavau sioki toki soka. Jos vadinamos "Smailiagalės kondilomos (anogenitalinės) – labai smulkūs, rožiniai arba raudoni minkšti speneliai. Jomis apsikrečiama lytiškai santykiaujant." Esme, kad su niekuo isskyrus savo drauge nesantykiavau, o ir jinai nera gyvenime turejus karpu ir dar tokioj vietoj.. Na bet dabar esme ne is kur atsirado, o kaip man ja panaikint? Kolkas fiziskai diskomforto dar jokio ner, bet prisiskaiciau, kad gali didet poto ir tt jei nenaikinsi, tai kaip su ja elgtis? Apie tuos wartner nelabai kokie atsiliepimai, ka naudot? Gelbekit doh.gif

Nusipirkau vitaminu kompleksa, cesnakus vakarais valgau, kad tik ta bjaurybe organizmas pats kaip nors isstumtu..
Pasišiaušęs
QUOTE(Nojus21 @ 2011 10 25, 00:25)
Sveikos, as tokiu klausimu.. nebezinau kur beskaityt, ieskojau internete bet nieko gero neradau, gal is patirties kas ka pagelbes.
Pradejau lankyt sporto kluba su baseinais ir tt.. po savaites atsirado karpa prie pedos sono (kur seniau esu turejes).. na gerai, cia dar nieko baisaus, bet dar po savaites.. Atsirado nedidele (koks 1-2mm ant tiek pat) ant varpos galvutes. Gavau sioki toki soka. Jos vadinamos "Smailiagalės kondilomos (anogenitalinės) – labai smulkūs, rožiniai arba raudoni minkšti speneliai. Jomis apsikrečiama lytiškai santykiaujant." Esme, kad su niekuo isskyrus savo drauge nesantykiavau, o ir jinai nera gyvenime turejus karpu ir dar tokioj vietoj.. Na bet dabar esme ne is kur atsirado, o kaip man ja panaikint? Kolkas fiziskai diskomforto dar jokio ner, bet prisiskaiciau, kad gali didet poto ir tt jei nenaikinsi, tai kaip su ja elgtis? Apie tuos wartner nelabai kokie atsiliepimai, ka naudot?  Gelbekit  doh.gif

Nusipirkau vitaminu kompleksa, cesnakus vakarais valgau, kad tik ta bjaurybe organizmas pats kaip nors isstumtu..
*

Kondilomos tai tikrai nuo lytinių santykių. Aš esu turėjus. Pati nepastebėjau, gydytoja pasakė. Man juos nudegino gydytoja. Šiais laikais gal jau kitaip jas šalina.
Siūlyčiau apsilankyti pas urologą 4u.gif ir pačiam tikrai su jokiais wartner negydyti schmoll.gif
Partnerė turbūt irgi turi mirksiukas.gif todėl gydymas reikalingas abiems.

Ir dar - pastiprinkit organizmus mirksiukas.gif nusilpo imuninė sistema ir kondilomos užpuolė mirksiukas.gif
Papildyta:
Atsiradus bet kokiems naujiems dariniams ar išaugoms išorinių lytinių organų srityje, visuomet patartina kreiptis į gydytoją ginekologą, kuris pirmiausia nustatys, ar šis darinys nėra piktybinis, ir skirs atitinkamą gydymą.
Gydantis moteriai, reikia gydyti ir partnerio kondilomas, esančias lytinių organų srityje.
Svarbu ligos neužleisti, neleisti kondilomoms prisidauginti ir išplisti.
Būtina gydyti bakterinę infekciją, laikytis švaros, stiprinti imunitetą.
linkakalinka
QUOTE(linkakalinka @ 2011 09 26, 22:00)
uždėjau savo mažyliui česnako griežinėlį ant pirščiuko, užklijavau pleistriuku ir žiūrėsiu kas gausis.
jei nepamiršiu-po kelių dienų parašysiu ar kas gavosi  rolleyes.gif
Papildyta:
jau geras kelias saviates tepu šita ugniažole, bet nepadeda mums - truputi pajuodavo ji, bet nenyksta. Dar priedo plėstis pradėjo  unsure.gif
*

tai va - nepadėjo nė česnakas.
Važiavau į vaistinę ir pirkau ugniažolės super ekstraktą (~2 lt).
Po trijų vakarinių procedūrų (griežtai pagal nurodymus, kad nenudegintų odytės palei nagiuką) pajuodavo ir pati iškrito. Kokie laimingi buvome - pagaliau atsikratėme thumbup.gif
o mažiukas dar savaitę rodė kad popos nebėra thumbup.gif
labai tvarkingai gražiai nukrito, nieko nepažeidėme thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.