Aukim ir stiprėkim kartu
Nusprendžiau atidaryti šią temą, nes alergiškų vaikučių mitybos ypatumai yra labai ir labai plati tema. O receptų tema lai lieka tik receptams
Aukim ir stiprėkim kartu
Sveikos mamytes!
Senokai cia nebuvau. Norejau paklaust jusu, gal zinot ar yra kokiu alergiskems vaikuciams vitaminu? Jau zinokit nebezinau ka su savo panele daryt Ir taip smulkaus sudejimo, o dar nieko nevalgo, tai visai kudenka pasidare
Mes tai geriam po šaukštuką žuvų taukų ir daugiau nieko. Bet jei reikėtų, tai manau paieškočiau kokių paprasčiauaių rusiškų vitaminų vaikams baltomis tabletėmis ir jas trinčiau į miltukus.
O tu žuvų taukų duodi? Mes tai ilgai dvejojom, bijojom alerginės reakcijos, bet kai pradėjom duoti, tai odelės būklė netgi pagerėjo ir ,jei išberia, greičiau nugija
Melsva
Peptidi tutteli mišinuką ryte ir vakare, taip, kaip buvo pratęs žįsti. O ir dabar dar vis duodu ryte 230ml ir košes balinu su 100ml. Dar gauna maždaug 150ml (tiek telpa puodelyje) kefyro ir pusę (kartais ketvirtį) lietuviško kalcio tabletės (250mg kalcio).
Cole, o kokio amziaus tavo vaikelis buvo kai nujunkei?
Ar pries nujunkyma to misinelio irgi davei? Kur jo galima nusipirkt (nepykit kad as tundra, bet visa laika tik mano pienu maitinomes.. nu ir kitu maistu dabar Nes visi sako, kad priesalerginiai misinukai kartus.. Ir dar - ar nuo kefyro neberia? Koki duodi (riebumas, firma)? Po kiek pradejai duot? P.S. Labai gerai kad vel sita tema pradejote, nes labai jau reikia jusu patarimu..
Sveikos mamulios!
Senai nebuvom siame skyrelyje Del vitaminu musu vaikuciams tai as klausiau alergologes. Ji mums patare susilaikyti, kadangi dazniausiai buna vaikams multivitaminai, ir jeigu sualergizuos, tai bus neaisku nuo kokio konkios vitaminu grupes beria konkreciai. Taip kad geriau nerizikuoti
Mano alergologė irgi patarė pirmiausia žuvų taukus duoti (o ką daryti, jei juos pamačius mergička lekia toliau negu mato?
QUOTE Ir dar - ar nuo kefyro neberia? Koki duodi (riebumas, firma)? Po kiek pradejai duot? Mano mergytės nuo kefyro neberia, dažniausiai duodu kefyrą su spanguolėmis ir vit. C. Bet šiaip dar geria ir kitokius : kefyrą "Lengvai", ar dar kokį kitą, žiūriu, kad riebumas neviršytų 2,5%. Tik kad išgeria ji to kefyro kaip žvirblis porą lašiukų.
Aciu mamytes!
Zuvies tauku ir as kol kas ne duodu, nes dydytoja sake kad ir gali buti ne maza reakcija, bet tur but reikia mums pabandyt, o gal ir tiks. Tuos vitaminus "Junga" zinok visai nesenai kazkur esu macuis, bet dabar nebepamenu kur? jei kartais vel uztaikisiu, tai butinai pranesiu
Melsva, kai nujunkiau buvo kažkur metai ir mėnuo. Pienukas tiesiog pats baigėsi, o susigražint labai ir nesistengiau
Pradėjom nuo to, kad rytinį žindymą pakeičiau į mišinuką, o kai pienukas visai baigėsi, tai ir vakarinį. Taip ir perėjom prie mišinuko visai neskausmingai, be ašarų. Matyt pataikiau laiką Peptidi Tutteli yra "Rimi" prekybos centruose ir Eurovaistinėse. Nuo kefyro nederia. Duodu "Dvaro" kefyrą. Pradėjau duoti nuo 50ml, po keleto savaičių 100ml, dabar jau 150ml.
Aciu Cole, jau man truputi aiskiau
Matai maniske pienuka tik naktimis geria (retkarciais dar ryte arba vakare, bet paprastai tik tuomet, jeigu dantys dygsta ar negaluoja), diena valgo koses, darzovienes, geria sultis arba vandenuka.. Tai man ir galvosukis: jeigu nutrauksiu naktinius pavalgymus, tai kada ta misineli duoti? Keisti kazkuri maitinima?
O aš turiu klausimą truputuką ne į temą...
Turbūt dauguma Jūsų esat dirbančios, ir norėjau paklausti, kur būna vaikas,kai Jūs išeinate į darbą? Šiuo metu maniškė būna su aukle, bet aš vis dažniau pagalvoju, kokia finansinė našta nusimestų, jei eitų į daržą, aš ir šiaip visom keturiom už daržą esu. Bet kaip ten su mityba? Kai primaitins kokiom pieniškom sriubom, ten juk niekas nesicackina... Gal turit ką patart?
Katuka, Kaune yra alergisku vaiku darzelis, bet ten vaikucius priima tik nuo 3 metu (na gal ir kelaiis menesiais anksciau) Ten yra spec mityba, antialergine patalyne. Saviski esu ten uzrasius bet tik nuo rudens, nes dabar dar jis permazas. Ten yra dvi grupes tu alergiuku, vaikai jose nuo 3 iki 6 metuku. Tas man labai patinka, nes vaikai gali bendraut ir su jaunesniais ir su vyresniais.
Darzelis vadinasi "Klevelis" randasi Griunvaldo g. Salia busimo Kauno Akropolio.
Nežinau ar vietoj įsikišiu, nes maniškis su alergija kaip ir nesusijęs, tačiau darželyje, kurį mes lankom kiekvienais metais reikia užpildyti anketą, kurioje yra punktas "Kokiems maisto produktams Jūsų vaikas alergiškas, ką mėgsta, ko ne". Ir įrašytų į šį punktą maisto produktų neduoda tam vaikeliui, nors darželis paprastas, tikrai neskirtas specialiai alergiškiems vaikams. Tikrai žinau, kad neduoda, nes yra keletas alergiškų vaikų, o vienas netgi ypač. Tai tada tą maisto produktą pakeičia kuo nors kitu (pvz. nepila padažų, ant duonytės netepa sviesto, vietoj kokio pyragaičio duoda bananą ir pan.) Be to pirkom grupei anklodėles ir pagalvytes susimetę, tai irgi tėveliai pasiūlė iš nealergizuojančių medžiagų.
Nežinau gal Kaune darželiuose kitaip
Neringucia, taip aisku lengva neuztepti sviesto, ar neduodi pyragelio bet daznai vaikai buna alergiski pav kvieciam, o jie daug kur ieina, pieno produktai taip pat labai daug kur ieina. Yra vaiku alergisku bulvem ir pan. As nedrisciau kolkas vesti vaiko i paprasta darzeli, nes netikiu, kad ten butu suziureta vaiko mityba tiek kiek reikia.
Pav kai as lankiau darzeli musu grupeje buvo viena mergaite alergiska zuviai, tai kai mes valgydavome zuvies kotletus, jai duodavo mesos kotletuka, bet mergaitei vistiek budavo nezymi alergija, kol issiaikino, kad virtuveje dalinant maista po grupes ta mesos kotletuka idedavo prie zuvies kotletu, o to ir uztekdavo, kad mergaitei pasireikstu alergija. Maniskis taip pat labai stipriai alergiskas zuviai ir viesiems pieno produktams, net suriui ar kefyrui. Uztenka vos prisiliest, o reakcija baisine
Sveikos alergiuku mamytes.
Norejau suzinoti,kaip man geriau pasielgti sioje situacijoje. Alergologai mums nustate alergija pieno produktams. Liepe nevartoti jokiu pieno produktu ir jeigu per 1.5 men nepraeis,
lucky, žinau, kad labai lauki patarimo, bet šiuo atveju man labai sunku ką patart
Be to, kraujo tyrimas parodo įgimtą (tikrąją) alergija. Jei alergija neįgimta (netikroji) kraujo tyrimas gali parodyti, kad vaikas nėra alergiškas nei vienam iš tiriamų alergenų, nors taip nėra. Dar žinau tokį dalyką, kad jei vaikiukas mažas (kažkur iki 3-jų metų), tai odelės dūrio tyrimai ant rankutės yra netikslūs. O netikslūs todėl, kad: jei odelė parausta, reiškia tam produktui tikrai alergiškas, jei odelė neparausta, tai dar nereiškia, kad tam produktui nėra alergiškas. Gal kuri mamytė galės geriau patart
Maniskis irgi be skiepu. O del darzelio, kodel sakai kad visos ligos garantuotos? Negi darzelyje siuaucia stablige, difterija, hepatitas B. Persalimo ligos vaikus puola nepriklauomai jis skiepytas ar ne. Na kokliusas baisu, tymai raudoniuke, vejaraupiai baisu, bet skiepas irgi negarantuoja kad vaikas tom ligom nesirgs, net neaisku ar tikrai paskiepytas ir susirges sirgs lengva forma. Saviski leisiu i darzeli net ir neskiepyta. Nebent iki to laiko ir isdrysiu ji paskiepyti.
Beje Goda, kaip jums sekasi, ar yra kokiu geresniu rezultatu bandant alergija isaugt?
nusipirkau peptidi tutteli, siandien ragausim
labai bijau tu baltymu, tegul ir hidrolizuotu iki minimumo, bet greit reikes nujunkyti, tai visvien misineli teks ragaut
Nezinau ar galima taip daryti, bet gal tam kad misinys hidrolizuotas vaikui butu skanesnis galima idet i ji fruktozes?
Beje, idomu butu suzinot ar alergisku vaiku mamytes skiepijo savo mazulius, kokios reakcijos jiems buvo ar nebuvo, kokias vakcinas rinkotes?
Aš skiepijau mokama vakcina už 150Lt. Kažkaip ypatingai nesualergizavo, o reakcijos į skiepą apskritai nebuvo
nu ka, paragavom misinelio. .. Valge nenoriai, keleta gurksneliu, is buteliuko visai neima, ciumpa uz soskes ir svieda per visa kambari...
Atsigerem vakare, o siandien atsibudo... veidelis raudonas ryskiai nuo ausies iki ausies Tai sedziu apakus ir negaliu patiket, negi nuo misiniuko? Nes mes nieko alergizuojancio daugiau nenaudojom, labai seku savo ir jos maista.
Jei veidelis raudonas del alergijos, ir nieko apart Tutteli Peptide nedavei, vadinasi kaltas misinys. Bet siulau truputi palaukti, kartais dar nereiskia laikinas uzraudimas kad tai jau baisi alergija tieisog organizmo reakcija i nauja produkta. Stebek vaikuti ir jo zandukus. Sio misinio sudety yra laktozes, kuri galbut galejo sualergizuot. Alfare misinys irgi yra is hidrolizuotu isrugu baltymu kaip Tutteli Peptide, tik jame visai nera laktozes, ko pasekoje tas Alfare misinys dar kartesnis
Vaje, Melsva, tikėkimės, kad tai laikina reakcija
Mano didžkis nuo 2,4 metų (kai mečiau maitinti) negeria jokio pieno ir beveik nevalgo kitų pieno produktų iki šiol, nors nėra alergiškas, tiesiog nemėgsta šiaip. Na, truputį grietinės į sriubą ar sviesto ant duonos, ir kokį sūrelį per savaitę. Tai stomatologė tuo nesidžiaugia, ji vis ragina vartoti pien. produktus dėl dantukų. Na, jo dantys nėra labai blogi, bet kaip penkiamečiui 5 užplombuoti yra jau daug.
O mažius alergiškas pieno baltymui, jam negalima visiškai nieko pieniško, nes vien užtepus ant odos, atsiranda pūslės. Todėl aš dar net nesiruošiu nutraukti žindymo, tikėdama, kad dantims tai turi didelę įtaką (neskaitant visų kitų MP pliusų).
Goda, vaika leisiu i "Kleveli" Ten yra dvi grupes tik alergisku vaiku, siulyciau ir saviski ten kuo greiciau uzrasyti. Labai ziuri maista, ten nera jokiu pienisku produktu, jokiutu pagrindiniu alergenu, vaikam jei reikia sustato visiskai atskira meniu, ten eina vaikuciai alergiski ne tik pienui kiausiniam zuviai (pastarosios ten irgi grieztai draudziama) bet ir alergiski ryziam, bulvem ir pan. Vailkai miega ant antialergines patalynes, stiagiamasi islaikyti juo svaresne aplinka, nes daug astmininku ten. Tik tiek kad labai nepatogi vieta, bet ka jau padarysi.
Siaip labai liudna kad jums negereja, beje ar lankotes vis pas Bliujiene? Tik tarp musu, bet as is jo iseinu, tiksliau vaiko jai nebevesiu, nusivyliau juodai. kaip jau minejau mano vaiko situacija lengveja, jau valgom kvietinius produktus ir kiauliena, kad labaio palengvina mums gyvenima. Bet ir toliau grieztai vengiam zuvies, pieno produktu, kukuruzu, alergizuoja ji melynes, vysnios, siaip is uogu valgom tik raudonus serbentus ir avietes. Vis pabandau i koki kotletuka idet kiausini kaimiska (mociute musu vistas augina) tai kolkas reakcijos butent nuo kiausinio nepastebejau, bet gal todel kad laaaaabai retai kiausinio paragauja, gryno dar net nedaviau. Goda o pas koki alergologa lankotes, ir kada daret paskutini koki tyrima alergenam nustatyt?
lankemes mes pas homeopatus, bet deja musu bukle tuo metu buvo labai prasta tai teko grysti pas savus gyd. nes greitai su hemeopatiniais vaistais nebuna taip dabar ir nenueinu. radom tokia vaistininke kuri daro tepalą is kiaules tauku jis mums labai tiko kadangi musu oda labai sausa jokie esexai nepadeda tai jis mus gelbeja jei kam reiketu galeciau duoti tel.
drambliuk- siaip bliujiene senai nusivyliau nieko ji del musu nesistengia pati turi lyst naglai i akis kad koki siuntima parasytu. viena kart i darbo pabaiga atejau vaistu tai pasake kad dabar tikrai nerasys, bet paciai nefainai turbut pasidare tai parase.israsius taip atsiduso ir sako nu va padariau dideli darba o dabar buvom pas alergologe doc. Leišyte 2 ligoninej, nieko naujo ko buciau nezinojus ji taip pat nepasake tik kad tyrimai kurie nustato alergenus nevisada parodo teisybe pvz. rodo alergija jautienai o kiaulienai ne, bet gali buti atvirksciai. tai net nezinau ka ir manyti. dabar siulo kazkoki tyrima kuris nustato kiek atopinis dermatitas pazeides imunine sistema, bet nezinau ar darysiu nemanau kad kai padarys nuo to pageres tik dar viena popieriu turesim ir vaika pakankinsiu
Vakar saviski is Bliujienes perrasiau pas R. Kalasuniene, A klinikoje Zaliakalnyje. Tai labai apsidziaugiau, kad ta klinika turi alergologe, o ji ateina is Dainavos pol- Darginaviciene, trai su ja uz kysi daug ka susitart galima, ji tokia nepiktybine, tai paprasysim keketa meginuku ant rankytes padaryti, noriu paziuret kaip vaikas realiai reaguoja i kiausini. Tik gaila kad A klinikoje ji dirba tik 1 val per savaite, itariu eiles nerealios
Goda, o kaip dabar Mintauteliui alergija pasireiskia ant viso kunelio, ar bent berimai aprime ar vis slapiuojantys? Ar tikrai nenorit darytis kraujo tyrimo pakartotinai, juk jis jau didelis berniukas ir to tyrimai butu zymiai tikslesni. Nors maniskiui tebuvo 6 men kai ta tyrima darem ir as labai skeptiskai i ji ziurejau, bet kuo tolaiu tuo labiau pamaciau kad tyrtimas buvo lpakankamai tikslus. Nes atkreipiau demesi net ir i pacia silpniausia reakcija, pav kiaulienai rode 1, ar net 0.5, ir nuo jos isties budavo nezymi reakcija. Arkliui rode virs 4, o nuvedziau prie arklio ir nieko, nuvedziau antra karta- patikek pasigailejau
Taip apie tyrima kuris kainuoja apie 150 Lt jis buna triju rusiu
1. 36 aplinkos alergenai 2. 36 maisto alergenai 3. 36 maisto ir aplinkos alergenai Pirma karta dariau ta trecia varianta, nes kitokiu ir nebuvo, o dabar norecaiu tik maisto alergenus nustatyt, nes aplinka mainiskio nealergizuoja.
Sveikos mamytes!
Ilindau cia pasiskaitinet, kas musu laukia:( mano mergytei dar tik trys menesiukai ir kolkas maitinu tik savo pienuku, bet taip kad neturiu galimybiu ishsiaishkinti nuo ko ja beria, nes kiek bandau ka naujo ivest - ish karto reakcija... laukiu nesulaukiu puses metuku, gal sakau tada butu imanoma pasidaryti tyrima, gal ka nustatytu... ar yra shansu, kad alergija lelyte ishaugtu? ar taip kam nors buvo? patarkit ka nors ish patirties? nes mane jau depresija puola nuo shitu musu nesibaigianciu bedeliu... kur tuos tyrimus daro uz 150 lt? ir ar jie pasiteisina bent kiek?
Meg vienas patarimas butu toks, nenutrauk tik maitinimo is kruties, minimum iki 1 metuku, nes jei vaikutis taip reaguoja i tavo suvalgyta maista tai baisuy pagalvot kaip jis sureaguos pats suvalges tam tikra produkta. Sunku tau dabar islaikyti sotu ir visaverti pienuka.
Nevartok jokio pienisko produkto, bet gerk kalci. Nevalgyk jautienos ir versienos, net ju buljono negerk. Rinkis liesa klialiena, palepink save triusiena ar nutrijos mesa, pastarojoje labai daug vertingu medziagu. Vistiena geriau rinkis ne parduotuves, geriau ras moteriske kuri tikrai kaime vistas augina ant grudu. taip pat nevalgyk pirktiniu kiausiniu, vel gi tinkamiausi mociutes kaimo, nes ten vistos nesiariamos kombikormais kurie dazniausiai ir sukelia alergija. Patarciau daugiau valgyti kepeneliu- tai gelezies saltinis tau ir tavo vaikuciui. Nevalgyk grieztai jokios zuvies ir grybu. Liudna bet is meniu turetum isbraugti visus kvietinius produktus, ne tik batona sausainius, bandeles, bet ir sviesia duona. Dabar parduotuvese buna pirkti grynai rugines duonos. Taip pat gali valgyti ruginius paplotelius (panarsyk po sveiko maisto lentynas). Paprastus makaronus gali pakeist ryziu makaronais. Koses rinkis atsargiai, manu ir kvieciu geriau nevalgyk, grikius labai atsargiai, stebedama ar nesureaguoja tavo vaikutis. Lieka ryziai, rugiai, avizos, mieziai. Individualiai ir sie dribsniai gali alergizuot. Kad kose nebutu tokia skysta, balint pabandyk sojos pieno milteliais. Darzoves, visos lapines bei agurkai. Koustas aisku pus vaikuciui pilveli, bet kalafijora ar brokoli gali valgyt. Grieztai jokiu pomidoru papriku. Morku negalima. Bulves pries virdama ar kepdama gerai ismirkyk vandenyje kad krakmolas iseitu nes jis daznai alergizuoja. Obuolius valgyk tik lietuviskus, atsargiai bandyk banana. Kitu vaisiu venk. QUOTE(lucky @ 2005 02 04, 11:15) Jus kalbat apie alergenu nustatyma is kraujo ? Cia tas tyrimas uz kuri reikia moketi apie 150 ar cia kazkoks kitoks? zinok isbertas visas kunelis ir labai kasosi.mes jau du kartus darem tuos tyrimus ir maisto ir isores . daremes vilniuje. dabar mum ju daryti nereikia sake kad naujo nieko neparodys. o darginaviciene labai gerai zinau jei duosi pinigeliu tai ziures mes pas ja lankemes kol davem o po to kai nustojom jos sesele pasake kad eikit i savo poliklinika negi nera pas jus kad cia vazinejat tai ir daugiau nebuvom QUOTE Nors maniskiui tebuvo 6 men kai ta tyrima darem ir as labai skeptiskai i ji ziurejau, bet kuo tolaiu tuo labiau pamaciau kad tyrtimas buvo lpakankamai tikslus. Nes atkreipiau demesi net ir i pacia silpniausia reakcija, pav kiaulienai rode 1, ar net 0.5, ir nuo jos isties budavo nezymi reakcija. Arkliui rode virs 4, o nuvedziau prie arklio ir nieko, nuvedziau antra karta- patikek pasigailejau Todel tikrai tikiu kad mokant tyrimo rezultatus teisingai interpretuot galima daug ka nustatyti. O mes pasidarėme tyrimą ir visur buvo 0 klasė, pienas rodė 7, avižos 6, ir t.t. Tai pas jus irgi taip buvo, ar kur nors rodė 1,2,3,4 klases? Man gydytoja aiškino, kad to, ko dar negavęs organizmas, tai ir nerodo alergijos, pvz. krevetėms rodė 0. O tai, Drambliuk, tu nedavei visų tų produktų, kur buvo nors kažkokia reakcija?
As buvau davus pieno misini, tai rode kad vaikas alergiskas pienui. bet nebuvau davus o alergija rode suriui, kiausiniui, kvieciam, zuviai, kiaulienai, jautienai, rode alergioja arkliui, nors vaiaks gyvenime nebuvo mates arklio, alergija kiaulei karvei, ju irgi nebuvo mates. Alergijos nerode citrusam sokoladui riesutam, nors siu produktu nebuvo ir dar nera gaves. Nerode alergijos pelesiams dulkems.
QUOTE(katuka @ 2005 02 07, 08:19) O mes pasidarėme tyrimą ir visur buvo 0 klasė, pienas rodė 7, avižos 6, ir t.t. Tai pas jus irgi taip buvo, ar kur nors rodė 1,2,3,4 klases? Man gydytoja aiškino, kad to, ko dar negavęs organizmas, tai ir nerodo alergijos, pvz. krevetėms rodė 0. O tai, Drambliuk, tu nedavei visų tų produktų, kur buvo nors kažkokia reakcija? Vajetau, ka reiskia 6,7 klase? Pas mus buvo maximum 4 klase, o zuvis ir pienas sukelia zaibiska alergine reakcija, uztenka prisiliesti. Tai kas buna, jei 7 alergijos klase?..
vat ir nezinau, ka dabar man daryti ir kaip maitintis. Nutraukiau zindyma pries 2 savaites, mergyte kazkaip ir nepasigedo (nes valge tik naktimis ir uzteko keliu kartu neduoti, o panesioti). Jai tuoj bus metukai. Pagal Jusu rekomendacijas nupirkau Peptidi Tuteli misinuka, kad pakeisciau piena... Ir ka - ji negeria! Buteliuka sviedzia per visa kambari, is puodelio irgi atsisako, raukosi? Jeigu kose uzbalinu - spjauna , nevalgo.
Dziaugiuosi kad Bebe koses bent kalciu praturtintos. Dabar geriam tik vandeneli ir praskiestas persiku/abrikosu/kriausiu sultis. Bandom kas keleta dienu po sauksteli kefyro Gal bandete kuri auginti mazyle be misinuko ir be pieno? Gal kokiu vitaminu ar mineraliniu medziagu duoti...
Melsva, vaikai gali nemegti Tutteli Pepttide misinio, nes jis kartus, o mamos pienas saldus. Todel patarciau i misinuka idet truputi fruktozes, taip ji pasaldinti, fruktoze alergijos nesukelia
as turiu keleta klausimuku, gal kas galesite atsakyti...
Mano merguzele jau valgo 3 koses, o kitus kartus MP. Kruopu koses dariau su vandenuku, bet priusiskaiciau, kad vertingesnes koses vis gi yra su pienu arba misinuku. Kadangi kosei nelabai galiu to pieno pritraukti, tai nusprendziau nusipirkti misinuko. Jai itariama alergija pieno baltymui. Pabandziau Hipp (nebeprisimenu kaip tiksliai vadinosi, kazkaip AH1 gal, zodziu alergiskiems vaikuciams) tai kazkaip man raudonavo jos zandukai. Tai dabar nusipirkau Milupos SOM (taip ant dezutes parasyta), specialus sojos misinys. Ka manote apie toki misini? gal visai ne toki pasirinkau...gal reiktu ne sojos misinius rinktis?
VilmaM, pamirsk visus misnius ir virk koses ant vandens. nepatariu jokio misinio, nebijok vaikui nieko nenutiks verdant kose ant vandens, maniskis po siai dienai valgo vandenyje, o jau toks stiprus vyrukas uzauges, kad oi oi oi. Beje atsargiai rinkis koses. Ir dar karta sakau, jokio misinio i koses. Ateiciai, jei tavo vaikas alergiskas karves pieno baltymui jam netiks jokie HA misiniai, todel kaip imanoma stenkis kuo ilgiau maitinti savo pienu (pati venk pienisku produktu, bet vartok kalci), ir apie primaitinima misiniu net negalvok, jei nori isvengt rimtu bedu.
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 02 01, 15:55) Beje, idomu butu suzinot ar alergisku vaiku mamytes skiepijo savo mazulius, kokios reakcijos jiems buvo ar nebuvo, kokias vakcinas rinkotes? As skiepijau, reakcijos nebuvo. O kas alergizuoja net nezinau normaliai, jau 1,5 men neiseina tu raudonu demiu isgydyti. Bandysim Elideli. Gal jis pades. Melsva o mano dukra alergiska butent vitaminam, pabandziau pagerti nuo plauku slinkimo, tai isbere iskarto. Tai jei ji pati gertu isvis nezinau kas butu.
Maniske irgi koses tik ant vandens virtas valgo, tik paduok.
Mums irgi nustate alergija pieno baltymui. kadangi mano pacios pieno jau nedaug belike,tai irgi gyd patare duot sojos misinius. O nuo jos taip pradejo berti,kad net graudu buvo i vaika ziuret Del vitaminu, tai kiek zinau labai daznai alergizuoja B grupes. Mes irgi ju nelabai "megstam", o kitus lyg ir toleruojam.
Oi rasau nebezinau kazkelinta karta, bet vel pakartosiu, vaikam, kurie yra alergiski karves pieno baltymui jokiu budu neduokita HA misiniu, nes jie skirti tik alergijos profilaktikai, bet jei alergija jau pasireiske, sie misiniai nebetinka. Tinka tik Alfare arba Tutteli pepptide, bet jie yra labai kartus ir vaikai nelabai juos megsta. Kartais isimtinais atvejais tinka sojos misinys, jei vaikas nera alergiskas sojos baltymui (maniskiui tinka, nors iki 1,5 metuku gerem Alfare). Siu dvieju misiniu kaina didele 40 Lt. Kadangi VilmaM dar pati maitina savo pienu, tai nieko nenutiks kad vaiko koses bus virtos ant vandens, spes ta misini panaudot, kai mamos pieno nebeliks
na tokio amziaus savo sunui pirkdavau Milupos firmos ryziu arba avizine kose, ji buvo be jokiu priedu. Kukuruzus pirkau Bebe firmos, bet po to paaiskejo kad vaikas kukuruzam alergiskas, beje avizom irgi
Jus kalbat apie ALFARE. Mums jie absoliuciai netiko, ir ne del to, kad kartus (mazius si misini valge
na maniskis neviduriavo, nes ryziais uzkistas gal buvo. Be alfare yra Tutteli Ppettide irgi uz 40 Lt ir Neocate us 180 Lt, Alfare ir Neocate gali buti kompensuojami 100 proc. tik Neocate skiria ypatingai sunkiems ligoniams, mazai sansu gauti ta kompensacija, nebent kokiam menesiui.
Mano dukryte apie 4 menesius geria Pepti Junior, jai is karto pasidare geriau nors aisku alergija visiskai nedingo.
Pepti Junior yra is hidrolizuotu baltymu, kaip ir daugelis HA grupes misiniu, norint kad alergizuotu kuo maziau reikia vartoti hidrolizuotu isrugu baltymu misinius.
Katuka, kadangi nesu davus jokio pienisko produkto, tai neduodu ir actimel, jei taviskiui tinka jogurtas ar kefyras, gali pabandyti duot actimel, tik be jokio priedo, o paprasciausia. QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 02 28, 08:53) Oi rasau nebezinau kazkelinta karta, bet vel pakartosiu, vaikam, kurie yra alergiski karves pieno baltymui jokiu budu neduokita HA misiniu, nes jie skirti tik alergijos profilaktikai, bet jei alergija jau pasireiske, sie misiniai nebetinka. Tinka tik Alfare arba Tutteli pepptide, bet jie yra labai kartus ir vaikai nelabai juos megsta. Kartais isimtinais atvejais tinka sojos misinys, jei vaikas nera alergiskas sojos baltymui (maniskiui tinka, nors iki 1,5 metuku gerem Alfare). Nu as dar pridesiu-gydytoja sake, kad alergiskiems dar tinka Nutri Junior misinys-cia jei jau ir Pepptidi netiks-nmu tipo labai labai jau alergiskiems. Mes jau Pepptidi isgerem 2 pakuotes berimas daug mazesnis,nu like dar tokie neryskus keletas spuogeliu, tai nezinau ar duoti dar Pepptidi ar jau bandyti Nutri Junior, nors kaip alergologe raso, kad per menesy turetu isnykti berimas-nejaugi taip ilgai? |