sveikos mamos,
jau senokai pas jus nesilankiau,nes praejo ta paniska baime del vaikelio. vis dar beria, vienintele mesa kuri tinka stirniena, vaisius- obuolys, darzoves -kalafioras ir brokolis,grudai ryziai ir kukuruzai. misinukas milupa nutri junior. VIskas, visas vaiko meniu o jam jau 14 men. Bet svarbiausia vaikas auga! NOreciau paskat. tas hurios kaitina tgkrai verta nes pati maitinau iki11 men. Laikiausi ziaurios dietos. Butinai konsultuokites su alergologais, ir svarbiausia tikekim alegija maistui isaaugama iki 2 metu! sekmes!
skruzdeda
2006 01 09, 23:23
QUOTE(Dyna @ 2005 12 24, 00:49) Man truputį keistas klausimas - labai daug mamų negali maitinti,  O pvz aplink mane beveik visos artimesnės ar tolimesnės pažystamos ir giminaitės maitina, ir visos kažkokios pieningos.  Ir maitinimą nutraukia net dėl savo sveikatos, o todėl kad prasideda studijos, ar išeina į darbą. Kas dėl hypoalerginės dietos, sutinku, kad ilgai (metus ar daugiau) trunkanti dieta ištiesų alina motiną. Bet kad hypoalerginės dietos (kaip rodo moksliniai tyrimai) daugumai reikia tik pirmąjį pusmetį laikytis, nes iki šio amžiaus subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, ir alerginių reakcijų MP ryškiai sumažėja. Aš griežtos hypoalerginės dietos laikiausi 6 mėn, o dabar viską valgau, bet dukros nuo mano pieno nebeberia. Nu kad visas panervinti vėl išoksiu su savo skeptišku poziūriu  Kaip jau taip visos tokios ir pieningos... Vat nuėjau į temą kur diskutuojama iki kiek laiko maitino mamos ir kodėl nujunkino, tai pagrindinė priežastis ir buvo dėl sveikatos. O kad ne visos gali maitinti, pavyzdžių ilgai ieškoti nereikia. Perskaityk šio forumo kad ir žinutę #129. Mazis, o kodėl iki 11 mėnesių maitinai? Kodėl dabar nebemaitini? Juk alergiškus kūdikius rekomenduojama maitinti kuo ilgiau ir metukai tikrai nėra riba? Ar jau taip ramiai galima įsitikinus sakyti, kad jeigu laikaisi hypoalerginės dietos, tai padeda. Tai gal kas bandė kada nustoti laikytis ir pastebėjo, kad ta dieta visiškai nieko neįtakoja? Ar jos laikaisi, ar nesilaikai, vistiek vaikučio neberia? TAi o jeigu neberia, kam jos laikytis.
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 09, 23:23) Ar jau taip ramiai galima įsitikinus sakyti, kad jeigu laikaisi hypoalerginės dietos, tai padeda. Tai gal kas bandė kada nustoti laikytis ir pastebėjo, kad ta dieta visiškai nieko neįtakoja? Ar jos laikaisi, ar nesilaikai, vistiek vaikučio neberia? TAi o jeigu neberia, kam jos laikytis. Mano mažylei greitai metukai, maitinau ir ruošiuosi maitinti dar bent iki rudens  . Laikausi hipoalergines dietos nuo 2 menesio. Mano sveikata normali (neisivaizduoju kodel turetu buti kitaip  ). Ir sūnų maitinau iki 1,7 metų. Nenuplikau, sveikų dantų dar iki pastojimo neturėjau  . Negaliu tvirtai teigti, bet man neatrodo kad maitinimas silpnina sveikatą  . O hipoalerginė dieta - tikrai veikia. Patikrtinta. Pvz. jei aš išgeriu bent porą gurkšnių alaus, mano mažę iš karto išberia
Ingėnas
2006 01 11, 20:53
QUOTE(rutulux @ 2006 01 11, 20:00) Reikia, mamkos, jūsų patarimo: žandų raudonis nepraėjo, nors išbandžiau keturias tepalų rūšis. Turbūt reiks pirkt a-derma arba weledos, bet aš ne apie tai. Mum reikalingi tyrimai nustatyti kam alergiškas. Tyrimai atliekami tik Kaune ar Vilniuj. Kur mum važiuoti, o gal geriau privačiai. Apie tyrimus buvo rašyta daug, bet kai reik nuspręsti, tai net nebežinau kur geriau. Ir ar tirtis tik maistui ar ir aplinkai? Niu va kiek klausimų prirašiau  Privačiai tirtis, tai nemanau, kad tikslinga. Jau geriau tuos pinigėlius gydytojai į vokelį, jei ką. Aš pati dėl savęs esu buvusi ir privačiai ir Alergologiniame Vilniuje, nors ten irgi be siuntimo ėjau. Skirtumas tik toks, kad privačiai ilgai ir maloniai šneka, o rezultatas gi vistiek nepasikeis. Beje Northway Vilniuje irgi daro tyrimus,tipo naujausiais aparatais, bet kainelės, kai skambinausi, tai bišky O tirtis manau geriau palete "mix panelė". T.y. pradžiai ir aplinkos, ir maisto alergenams. Weledos tepalas alergiškiems be alergologo konsultacijos tai kažin ar tinka  Juk būna jautrių įvairiausiom žolelėm, ką ten gali žinoti  Ir tepalų yra visokiausių, bet jeigu kažkas labai alergizuoja, tai pirmiausia reikia aišku priežasties ieškoti, vien tepliojimai čia nepadės.
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 10, 00:23) Ar jau taip ramiai galima įsitikinus sakyti, kad jeigu laikaisi hypoalerginės dietos, tai padeda. Tai gal kas bandė kada nustoti laikytis ir pastebėjo, kad ta dieta visiškai nieko neįtakoja? Ar jos laikaisi, ar nesilaikai, vistiek vaikučio neberia? TAi o jeigu neberia, kam jos laikytis. mums ši dieta tikrai padėjo.  jei tik nusižengdavau jai, pvz suvalgydavau kokią bandelę, picos gabalėlį - dukrytės žandai po 1-2 dienų užrausdavo.  bet taip buvo tik iki 7 mėn. dabar viską valgau, ir nieko.
Noriu pasidalinti patirtim, kaip buvo mums. Sunu bere jau nuo pat gimimo.Koki antra menesi praejo, o vel viskas prasidejo 3,5men.Pleiskanojo galvyte, visi gydytojai kaip susitare, luobas.Ko tik nedariau, per savaite ataugdavo dar didesnis.Kol nepaskaiciau, kad kartais taip prasideda alergija.Taip ir buvo. Pati laikiausi dietos, bet pagerejimu nepastebedavau, pradedavau viska valgyti, zymiai blogiau t.p. nebuvo.7men gulejom ligoninej, darem mix kraujo tyrima.Deja, alergijos niekam nerode.Tik bendras kraujo tyrimas parode galima alergija.O vaiko koju linkiai, riesiukai ir galvyte pastoviai degdavo,zanduku mums niekad nebere. Visa laika maitinau pati, tik po ligonines (o gal taip ir turejo buti) pradejo mazeti pieno.Per dvi savaites jo tiek sumazejo, kad teko primaitinti misinuku.Geriam iki dabar sojos misinuka. 1m padarem vel testa tik maisto produktams ir ... alergija pienui, rugiams, avizoms, kepimo mielems,kiausiniui. Dabar jau aiskiau, ka daryti. Bet po pagerejimo, vel riesiukai kaip tarta nutarkuoti.Pastoviai lankomes pas alergologa Antakalnyje.Ir labai tikiuosi, kad kada nors visa tai isaugsime. Del kremu, a derma kremas su avizom mums labai tiko kai nebuvo taip salta.O ir pagal kaina, iseina pigiau, nei pirkti mazas pakuotes kitokiu kremu. O dabar tepu labai riebiu kremu, vis dar ieskau, kuris tiktu.Gal kuri patartu, kokius kremukus (riebius)naudojat? Aciu:)
Vat su luobu ir aš niekaip nesusitvarkau  spėk išvalyt ir vėl atauga  gal kas bandėt "Kerasal"? Ar tinka jis alergiukams kažin Gegne, o niekad nebandėt išimt iš raciono ir sojos mišinį? Tas riešų, linkių bėrimas ir mums buvo pagr problema, dar kakliuką ir užausiukus žiauriai draskydavosi  O riebūs kremai nepadėjo  vienintelis - Essex Lotion  bet tept reik dažnai - po 4-5 kartus per dieną
rutulux
2006 01 14, 09:28
Kalbant apie kremus mum rekomendavo Locobase emulsiją (aliejus vandenyje 70:30) Indikacijos: labai sausa oda, atopinis dermatitas. Tepti 2-3 kartus per dieną plonu sluoksniu. Mum padeda.
Man vienas geriausių iš visų bandytų Excipial U Lipolotion - mum pakankamai riebus. O dabar mano pusbrolis Anglijoj augina vaikiuką-alergiuką, jiems išrašė tokį tepalą Dipro-Base, nu ten tai riebumas!!!  Dabar jokių kitokių lauktuvių neprašau, tik to tepaliuko
ramunių mergaitė
2006 01 15, 13:34
Sveikos mamytės  . Iki šiol apie alergijas nieko nesidomėjau, nes nemaniau, kad būtina. Pas mus tokia gana keista alergija pieno produktams, į kurią ankščiau nekreipiau dėmesio, bet po šio savaitgalio pasidarė neramu. Viskas nuo pradžių: jau pirmą vaikelio gyvenimo dieną ant kūnelio pastebėjau kelias raudonas dėmes su spuogeliu vidury. Pediatras pasakė, kad tai alergija kažkam  . Kol maitinau MP tų spuogelių vis daugėjo, vieni atsirasdavo, kiti nunykdavo pačiose įvairiausiose kūno vietuose. O kai visai nutraukiau MP ir maitinau tik mišiniu -spuogelių sumažėjo iki 1-2, bet visai neišnyko. Tada dar nekreipiau į juos dėmesio. Įvedusi į valgiaraštį pieno produktus, jų vėl ryškiai padaugėjo. Tada supratau, nuo ko tie spuogiukai, nes kai maitinau MP, pati nemažai vartojau pieniškų produktų. Mūsų gydytoja patarė gana ribotai, bet vistiek duoti kefyro, jogurto, sviesto, sūrio. Šį savaitgalį vaiką prižiūrėjo seneliai, tai jie ūkiškai pamaitino vaiką bulvių koše skiesta karvės pienu, o kad dar skaniau būtų, įdėjo šaukštelį grietinės  . Kai pamačiau vaiką, išsigandau - visa nugarytė išberta tais spuogais  . Gal kas nors man patartumėt, ar visai išimti iš valgiaraščio pieno produktus, ar tiesiog ir toliau "ribotai", bet duoti jų? Bijau kad ištisai alergizuojant, neįvaryčiau dar didesnės alergijos  ... O gal išsitirti... Patarkit jei kas galit, labai būčiau dėkinga
QUOTE(Slapux @ 2006 01 14, 17:47) mamos, gal kuri žinot (visai nukrypau nuo alergiukų maitinimo temos  ) - nuo pirštukų nerealiai lupasi odytė, nuo kojų ypač  čia dėl alergijos gali būt vaikystėje man ir mano broliui taip būdavo, ypač žiemą ir pavasarį. Gydytoja sakė, kad dėl vitaminų tūkumo.  Pagerdavom multivitaminų ir praeidavo. QUOTE(elyte @ 2006 01 15, 14:34) Gal kas nors man patartumėt, ar visai išimti iš valgiaraščio pieno produktus, ar tiesiog ir toliau "ribotai", bet duoti jų? Bijau kad ištisai alergizuojant, neįvaryčiau dar didesnės alergijos  ... O gal išsitirti... o tu tik raugintus pieno produktus (kefyrą, jogurtą) palik valgiaraštyje. Jei bers toliau - tada jau ko gero teks ir visai išimti pieno produktus. O tyrimus, manau, būtina pasidaryti.
elyte, jei matai, kad akivaizdžiai nuo pieno produktų - neverta nė tirtis, tokiem mažiukam nieko išsamesnio tikrai neparodys  o pieno produktus patarčiau visiškai išimti ir tik aprimus alergijai po truputį įvesti raugintus  pagirdyk zyrteku, kad neįsijautrintų per daug  po trečdalį tabletytės kartą dienoj, pavakary geriausia. Spragtuk, na linkiu sulaukti sesytės
WildFire
2006 01 16, 13:16
Sveikutės Gal jūs ką man patarsit... Prieš nepilną mėnesį pradėjau duoti pieno mišinuko APTAMIL2 (mums 7 mėnesiai). Pirmą dieną atsirado du spuogeliai, antrą daug smulkių nedideliam plotelyje, trečią spuogeliai išnyko ir liko toje vietoje nedidelė raudona dėmelė. Dar po paros ji pavirto į nežymią rausvą dėmelę. Kadangi ji nebekito, nusprendėm kad mišinys nebealergizuoja... Ir laukėm kol odelė sugis. Bet prabėgo keturios savaitės ir pakitimų jokių... Nusipirkau tuomet APTAMIL HA, tai po jo sudavimo išbėrė vieną žanduką palie akytę virš tos dėmelės... Ar čia alergija pieno mišiniui?... Ir ką tokiu atveju daryt??? Savo pieno turiu nebedaug, plius mažiukas jį pripažįsta tik rytais, kitu paros metu kanda, pyksta, netraukia... O valgyt nori.
QUOTE(Slapux @ 2006 01 15, 20:45) pagirdyk zyrteku, kad neįsijautrintų per daug  po trečdalį tabletytės kartą dienoj, pavakary geriausia o zyrteką galima duoti vaikams iki metų?  Nes mūsų pediatrė neleido dukrytei nei zyrteko, nei claritino duoti.  Parekomendavo pora dienų pagerti man po pusę tabletės tavegilio (pati maitnu dukrą). Dar labai įdomu, o kokius geriamus vaistus alergologai skiria mažiems kūdikiams?
QUOTE(dadu @ 2006 01 17, 19:58) Kramtomos kalcio tabletes tinka tiems kurie alergiski pieno baltymui. Maniskis jas triauskina, net ausys linksta.  Aš tai tų vaikiškų pabijojau - ten skonių pridėta  Tai mes nusipirkom paprastas Ca+Mg, šitos irgi "eina" kuo puikiausiai
rutulux
2006 01 23, 06:29
Su mandarinais juokauti negalima, ypač jei vaikiukas linkęs į alergiją. Aš išvis girdėjau, kad dabar yra užvaryta siunta mandarinų į visus prekybos centrus, ir jie užkrėsti, kuom  nepamenu. Toj uždarytoj temoj skaičiau apie ryžių gėrimą. Iš pradžių dėjau tik į košes, o vakar jau daviau einant miegoti. Patiko. Nes už alfare žymiai saldesnis. Nu turbūt nieko tokio jei pakeisiu  . Dar Milupos košės yra naujos be pieno ir cukraus. Bet turbūt žinojot. Iš tų, kur mažesniem nuo 4 mėn. galima ir gėrima padaryt. Tai sakau, gal geriau bus jei tą gėrimą gers. Kaip manot?
rutulux
2006 01 23, 15:05
QUOTE(lovely @ 2006 01 23, 11:42) Sveika!Mes taip pat alergiski pieno baltymui ir laktozei. Milupos koseles be pieno tikras issigelbejimas, bet ju vienu nepasaldintu vaikas negere  Taigi nusipirkau fruktozes ir pasaldinu, tuomet viskas gerai. Siuo metu mes su sauksteliu visas koses valgome, tik vakarais sinlac ryzius is buteliuko, nes jam patinka, kad gali pats pasilaikyti!  Ryžių bio gėrimas tas kur naturalus (būna dar su vaisiais) labai saldus, tai aš fruktozės nebedėsiu. Šiaip mes košes irgi su šaukštu šiupeliuojam, bet aš noriu jam vakare, vietoj alfare.
skruzdeda
2006 01 23, 22:40
QUOTE(Gegne @ 2006 01 18, 14:55) Labai aciu visoms uz patarimus.Pabandysim ir mes tuos naujus kremus. O del sojos misinuko... jau ir taip sumazinau jo kieki, geria vaikas tik vakare pries miega ir tik 200 ml.kartais ir tiek buna maza, praso daugiau.Pagal kraujo tyrima i soja buvo reakcija, bet l.maza (i piena 23 balai, i soja 5).Mastau del ozkos pieno. Bet taip pat esu prisiskaiciusi visokiu nuomoniu, dar neapsisprendziau. Esam bande Nestle HA1, alergizavo.O is pat pradziu gerem Isomila, veliau perejom prie Nestle NAN soja.Si misinuka gere labiau (matyt,pagal skoni labiau patiko), nors Isomilas nealergizavo. Jeigu vaikas geria sojos misinuka, tai gal jis gertu ir koki nors Aptamil Pepti? Visokiu blogu dalyku raso apie sojos misinuko girdyma vaikinukams. Sako, kad jis turi moterisku hormonu ir kazkaip paitakoja vaikinuko vaisinguma ar panasiai. Tiksliai nezinau. Beto sako tuos sojos misinius gamina tik is genetiskai modifikuotu soju. Nezinau, ar tai labai blogai, nes mes vat geriam Similac'a, kuris irgi turi savyje kazka genetiskai modifikuoto... Ir dar sako, kad sojos misinukais uzauge vaikai turi problemu koncentruojant demesi. Mokykloje jie daugiau issiblaske. Bet cia tai man siek tiek skamba keistai.
Mano vaiki siaubingai isbere. Net akys uztine, buvo 38,5 tempereturos, dabar laikosi 37. O pagirdziau ji skietu ozkos pienu.Gere noriai, o i antra diena pradejo listi spuogeliai, ir kuo toliau, tuo labiau.Siandien jau penkta diena, o pagerejimo nera.Buvom pas alergologa, prirase vaistu, tepalu.Gaila tik, kad Elidelio nebegalime tapti, nes butina daryti pertrauka.Tik jis gerai padedavo. Dar vis tikejausi,kad jei karves pieno negeli gerti, tiks ozkos.Pasirodo, kad ir jis netinka.Gersim ir toliau sojos misinuka. Priskaiciau apie ji priestaringu minciu, bet kad niekas kitas mums netinka.Kiek bandem hidrolizuotus misinukus, visi alergizavo. O ir vaikas jau nebe kudikis. Gal po truputi pavyks ir nuo sojos atpratinti.Nors dabar tik pamato kazka balto, tai dreba, kaip nori.
zingara
2006 01 24, 19:07
Elyte, tu turbut juokauji su mandarinais?Apie citrusinius vaisius alergiskam vaikuciui reikia pamirsti!Ir dar tokiam mazam, net metuku neturinciam, tai jokiais budais negalima!!!!Nepyk, kad baru, bet vaikiuko gaila Mes irgi alergiski viskam is eiles, bet, rodos,alergija mazeja. Veiduka beria vis maziau, daugiau nugaryte.Ir tai tik tada , kai kokiu nors nesamoniu privalgau neiskentusi.O vaikis mano ant grieztos dietos sedi- ryziu, kukuruzu, grikiu koses be pieno, ir bulviene su kopustu ir mesyte.Jokiu dziuvesiu ar baranku, nes iskart isberia, mat yra alergija kvieciams I is misinuku mums labai tiko Aptamil pepti, nuo Tuttelli peptidi isbere, o soja tai as irgi nepasitikiu, labai jau daug negeru dalyku girdeti Gegne, jums matyt ir ozkos pieno baltymai netiko, gal geriau nerizikuoti ir gerti misinuka, nors ir nesinori tos chemijos  Aptamilo nebandet?
QUOTE(zingara @ 2006 01 24, 19:07) Apie citrusinius vaisius alergiskam vaikuciui reikia pamirsti! Nu nereikia taip kategoriškai. Mano mažius, pvz. alergiškas pienui stipriai, kviečiams, žuviai šiek tiek, o va citrusinius gali valgyti. Nieko nesidaro. Net brėžinuką ant rankos specialiai prašiau padaryti ir nerodė jokios alergijos. Aišku, mažam vengiau duoti, bet dabar jau smaližiauja, netgi kiek nori (na, ne kg aišku)
rutulux
2006 01 27, 05:45
Niu čia aš vėl su savo klausimais. Pastebėjau, kad žandai mažiau raudoni ir išberti, nes kokią savaitė ar daugiau nebeduodu ... bulvių. Kažką buvau girdėjus apie alergiją krakmolui, bet kažkaip nekreipiau ypatingo dėmesio. Ar gali taip būti? Tai ką tada man jam virti. Praeitoj temoj skaičiau, kad viena mama stirnieną su grikiais virė. Prie jų tinka morkos, o kaip su kitom daržovėm tada
O aš pastebėjau kad mano sūnų beria nuo Espumizano,tada bandžiau Sab simplex bet dar labiau bėrė o kai sirgo ir turėjo gerti sirupus nuo kosulio tai taip išbėrė kad net akių vokai ištino,pasirodo jam netinka sirupo pavidalo vaistukai,tai dabar su pilvo pūtimais kovojam su Babynos lašais į arbatėlę nes šiaip jie kartūs  .Bandysim mėnesį pagert Tuteli peptidi ir pradėsim košes valgyt labai tikiuosi kad viskas susitvarkys nes jau veidukas pagražėjo labai  Sėkmės jums ir jūsų vaikučiams,
Limcamca
2006 01 28, 10:02
Sveikutės, turiu pasakyti liūdna, bet mes į jūsų būrį jungiamės. Esame alergiški, tik vis dar neaišku kam. Vakar pasiėmėm kraujo tyrimą, ir nors nuo mažens sakė, kad vaikas alergiškas pieno produktams, tyrimas parodė atvirkščiai. REzultatai, kad pieną jis vartoti gali, alergiškas karvei, arkliui, šuniui, katei. Tokių dalykų namie neturim  Tiesa, dar parodė dvi erkutės, tai vakar namie atlikom generalinį namų tvarkymą, tikiuosi dabar jau pagerės. Didžiausia problema, kad labai kasosi kojytes, nes jam labai niežti. Ir dėl to negali miegoti naktimis. Išbandėme Essex, Eucerin, A-Derma kremukus, bet jie nepadeda. Gal žinote kas nors dar kokį kuris stipriai drėkintų. ir būtų nuo niežėjimo? Tiesa, dar problema su pienuku. Vistik vengiame jo duoti, ir po to kai pabandėm sojų mišinuką irgi pabėrė. Nupirkom Tutelli peptidi, bet numetė bonką į šoną, neskanu  ką dar galima jam pasiūlyti, kad būtų kažkas panašaus į pieną, ir kad numalšintų tą įprotį, kažką vakare ir ryte iš buteliuko atsigerti?
Kiek supratau, daretes bendraji maisto ir ikvepiamu alergenu sarasa.Mums jis netiko, nes nerode nieko, o vaikas visas isbertas.Siulyciau pasidaryti tik maisto alergenu testa.Mums po gero pusmecio padarius, parode, ko reikia vengti. Tikrai manau, kad sis testas duos daugiau naudos. Sekmes:)
Limcamca
2006 01 30, 09:23
Gegne, kad mes dabar tfu tfu tfu gerai atrodom. Keista, kad tie pabėrimai dabar dažniausiai ant kojyčių, o ne ant veiduko. Man toks durnas klausimas kilo, mes esame jautrūs menkei, o mūsų žuvų taukai iš menkės. Kaži ar galima duoti, ar reiktų pakeisti? Ar apskritai kitokių būna?
Limcamca
2006 01 31, 09:20
QUOTE(Veitė @ 2006 01 30, 09:49) Limcanca, rašei, kad bandėt ir A-Derma krema, bet ar būtent EXOMEGA, ar kokį kitą?? Nes mes turėjom paprastą ten kažkokį A-Dermos ir mums netiko, o va EXOMEGA padėjo nerealiai ir išgydė odelę Dėl pieno, tai gal pabandykit Nestle Junior pienuką nuo 1 metų, jis toks vanilinis skanus, bet aš dedu mažiau miltukų, nei ten nurodyta, nes baisiai jau saldus tas pienas gaunasi. Na, mažoji labai mėgsta prieš miegą pagurkšnot  Dėl A-Derma mums rekomendavo kažkokį tai su avižomis, tai šitą ir bandėme. Bet ačiū tau labai labai už patarimus. Aš vis žiūrėdavau į tą vanilinį pienuką ir galvodavau ar galima ar ne  labai tau ačiū. QUOTE(violet @ 2006 01 30, 15:45) Mamytes, Noriu paklausti , kada vaikai isauga alergija pieno baltymams? Dažniausiai sako, kad iki trijų metų išaugs. Mus irgi visi taip ramina, kad iki trijų metų viskas bus gerai. O bandėte kas nors kokius homeopatinius vaistukus naudoti?
QUOTE(Limcamca @ 2006 01 31, 09:20) O bandėte kas nors kokius homeopatinius vaistukus naudoti? mes beveik pusę metų gėrėme homeopatinius žirniukus, kurie mums be galo padėjo, nes buvo visai prastai
QUOTE(IDA2 @ 2006 01 31, 12:28) Aš mažei nedariau tyrimų kam ji alergiška. Bet va pradėjau girdyti Duphalac ir vėl išbėrė  . Koks biesas yra tuos sirupuose kad nuo jų beria  Maniškę irgi nuo sirupų beria, tad gydomės tabletėm  O didžiausią reakciją iššaukia amoksicilino grupės antibiotikai  tyrėmės, tai būtent amoksicilinui reakcijos nėra, bet kažkokį velnią deda į jo sirupą (hiconsil labiausiai) - gal jums pravers, nes ne mano vienos pupai nuo jų stipri reakcija  Visa kaip nuplikyta buvo, baisu ir prisimint  Su sirupiniais vitaminais ir vaistais nuo temperatūros irgi siūlyčiau atsargiai Dėl pieno baltymų - maniškei jau 1m ir 9 mėn, tai jau porą mėn bėrimų nebėr, retai kada koks linkiukas beparausta  bet pieno aš jai neduodu gert, tik į košes biškiuką pilu. Vakare peptidi geria  jau ir varškę po šaukštą valgo ir jogurtus  alergologė sako - duokit pieną jei nebeberia po biškiuką ragaut - bet aš dar bijau
Bishojo
2006 01 31, 18:27
QUOTE(itas @ 2006 01 31, 18:14) Panašu, kad tavo vaikiukui kontaktinis dermatitas. jeigu beria tik kojytes, pabandyk paieškoti problemos ten kur ji tikrai gali būti. Ar rūbelius skalbi antialerginiais milteliais? Gal vaikutis turi kokias sintetines kelnytes, arba kokios kitokios vilnos ar kažkas panašaus. Gal guli ant kokio paklotėlio, kur liečiasi kojytės, ir reakcija yra. Gali reaguoti ne tik nuo maisto. O dėl kremukų: labai gerai drėkina sausą odelę ir mažina niežulį Linola Fett N. Super tepalas. Oj, kad nelabai teisingai čia parašei  Kontaktinis dermatitas, nesiginčiju, gali būti, bet atopinis taip pat. Pvz. maniškei VISADA bėrė tik kojų linkius, nebėrė nei veido, nei užpakalio, nieko... Tik kojų linkius. Ir jai yra tikrai ne kontaktinis, o atopinis dermatitas. Čia labai skirtingai kiekvienam
QUOTE(katuka @ 2006 01 31, 18:27) Oj, kad nelabai teisingai čia parašei  Kontaktinis dermatitas, nesiginčiju, gali būti, bet atopinis taip pat. Pvz. maniškei VISADA bėrė tik kojų linkius, nebėrė nei veido, nei užpakalio, nieko... Tik kojų linkius. Ir jai yra tikrai ne kontaktinis, o atopinis dermatitas. Čia labai skirtingai kiekvienam  Maniškiui taip pat kojytes, sulenkimus beria, bet irgi atopinis dermatitas. Ir tik visiškai nevartojant nieko, susijusio su pieno baltymu, išnyksta. Ir dar kol kas neišaugome. Nors akivaizdžiai pamažėjo reakcija. Kontaktinis dermatitas man pačiai būna nuo kai kurių metalų, pvz nikelio. Nors pusvalanduką prie nuogos odos pabus, jau ta vieta rausta, niežti. O žuvų taukus mums liepė gerti (tik kad jis gertų  ), nors alergija žuviai yra šiokia tokia. Gyd. sakė, kad taukuose baltymo nėra. Ida2, patyrinėk atidžiai etiketas, gal rasi ką nors bendro - dažiklį, gal dar ką
QUOTE(Degutė @ 2006 01 31, 19:28) Maniškiui taip pat kojytes, sulenkimus beria, bet irgi atopinis dermatitas. Ir tik visiškai nevartojant nieko, susijusio su pieno baltymu, išnyksta. Ir dar kol kas neišaugome. Nors akivaizdžiai pamažėjo reakcija. ir mum berdavo rankų, kojų linkius, dar kakliuką  jokių bėrimų ant veiduko, pilvo ar nugaros nebuvo - irgi atopinis dermatitas
QUOTE(Raganėlė @ 2006 01 31, 22:50) mamytės man labai įdomu tai jei vaikas alergiškas pienui, tai netinka ir varškės jogurtai kefyras? o kaip vaikas kalcio gauna tuomet?  Mums pvz. netinka niekas, ničniekas iš pieniškų produktų. O kalcio gauna tabletikėm QUOTE(Limcamca @ 2006 02 01, 09:40) Mamkos, jūs man kvailai paaiškinkit, pas mus irgi diagnozė atopinis dermatitas, bet siunčia pas alergologą. Kuom čia susiję?? Aš galvojau čia odos liga ir gydyti reikia pas dermatologą? Nu tai atopinis dermatitas ir yra alergijos išraiškos forma. Gal jums alergologas padaręs tyrimus, nustatęs alergenus, sutvarkys mitybą (pvz), tai ir odos bėrimai tada dings. Vien gydant odą nieko nebus. Čia tik pagalbinė priemonė visokie kremai ir tepalai. Pagrindinis dalykas - atrasti alergizuojančius elementus. Sėkmės pas alergologus
Raganėlė
2006 02 01, 12:14
Mamkos, jūs man kvailai paaiškinkit, pas mus irgi diagnozė atopinis dermatitas, bet siunčia pas alergologą. Kuom čia susiję?? Aš galvojau čia odos liga ir gydyti reikia pas dermatologą? [/quote] tai jus tai nors siunčia, o mums dermatologas pasakė, kad čia yra sausos odos problema, su alergija čia nieko bendro nėra, nebent kai vaiko odelė liečiasi prei sintetikos ar vilnos tuomet kai jam "kanda", tai gali sukelti nemalonų pojūtį ir neverta vaiko kankinti jokiais tyrimais, nes tai tėvams sunkiausia (jiems tai tampa kaip gyvenimo būdas). žodžiu "susiparinau" daba juodai, nes nežinau kuom tikėt ir ką daryt bet kadangi registravausi ir pas alergolą tai reiks pasiklausyt ka ji sakys. o kaip pasireiškia astma, nes man sakė daktaras, kad atopinio dermatito ligos kaip broliai ir sesės yra šienligė ir bronchinė astma
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 01, 09:40) O jūs turbūt pas kokį homeopatą Gargžduose kreipėtės? Aš irgi labai noriu pas tokį nuvesti, bet turiu gydytoją tik Panevėžyje mums tuos žirniukus pediatrė pasiūlė, kai dar Kaune gyvenom
Raganėlė
2006 02 01, 14:39
mums labai teigiamą poveikį turėjo dermatologo rekomendacija vaikų su atopiniu dermatitu neperkaitinti, nors mes miegodavom visada vėsiame kambaryje, bet dabar ir nesistengiu peršiltai užkloti. bei dienos metu prirengti, nežinau ar nuo to bet bėrimas praėjo (raudonumas dar liko  ). ir jei tik labiau užšyla vaikas iškart ir pasirodo neigiamos reakcijos ant veiduko
spalvyte
2006 02 01, 22:32
Sveikutės,
Mums jau 8. Kažkada rašiau, kad mus ir nuo Tutteli Pepti beria, o dabar jau valgom, daržovių košę su triušiena, bananą, obuolių tyrelę, šiandien išbandėm ryžių košę ir lyg nieko. Tik iškilo klausimas ir norėčiau išgirti jūsų patarimų: Kuo užgerti košę, girdėjau, kad juoda arbata alergizuoja. Kokią arbatėlę jūs duodate? Gal galima bandyt kokias sultis? Ar gardinat grūdų košes kuo nors?
Raganėlė
2006 02 01, 22:49
mano supratimu irvasai sveikam vaikiukui nėra reikalo siūlyti juodos arbatos ir kuo ilgiau, geriausiai vandenukas manau kmynų gerai būtų ar šiaip kokių žolelių.
Limcamca
2006 02 02, 09:03
QUOTE(Degutė @ 2006 02 01, 11:26) Mums pvz. netinka niekas, ničniekas iš pieniškų produktų. O kalcio gauna tabletikėm Nu tai atopinis dermatitas ir yra alergijos išraiškos forma. Gal jums alergologas padaręs tyrimus, nustatęs alergenus, sutvarkys mitybą (pvz), tai ir odos bėrimai tada dings. Vien gydant odą nieko nebus. Čia tik pagalbinė priemonė visokie kremai ir tepalai. Pagrindinis dalykas - atrasti alergizuojančius elementus. Sėkmės pas alergologus  Supranti, tame ir bėda, kad alergologą rinkomės gerą, bet labai ko gero nepasakė. Nors kiek tyrimų darė, išvada ta pati: eksperimentuokit namie su maistu, ir stebėkit ką suvalgius, pablogėja. O pas jį įvairiai. Šią savaitę geria pieną, ir niekur neraudona. O prieš kelias savaites, irgi gėrė pieną buvo raudona. Aš už tai ir pasimetus. QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 01, 14:39) mums labai teigiamą poveikį turėjo dermatologo rekomendacija vaikų su atopiniu dermatitu neperkaitinti, nors mes miegodavom visada vėsiame kambaryje, bet dabar ir nesistengiu peršiltai užkloti. bei dienos metu prirengti, nežinau ar nuo to bet bėrimas praėjo (raudonumas dar liko  ). ir jei tik labiau užšyla vaikas iškart ir pasirodo neigiamos reakcijos ant veiduko Tą aš irgi pastebėjau. kai tik jam karšta, pradeda kasytis. Ir jei verkia ko nors, susinervuoja, tada irgi kasytis pradeda. QUOTE(spalvyte @ 2006 02 01, 22:32) Sveikutės, Mums jau 8. Kažkada rašiau, kad mus ir nuo Tutteli Pepti beria, o dabar jau valgom, daržovių košę su triušiena, bananą, obuolių tyrelę, šiandien išbandėm ryžių košę ir lyg nieko. Tik iškilo klausimas ir norėčiau išgirti jūsų patarimų: Kuo užgerti košę, girdėjau, kad juoda arbata alergizuoja. Kokią arbatėlę jūs duodate? Gal galima bandyt kokias sultis? Ar gardinat grūdų košes kuo nors? Aš irgi manau, kad juodos arbatos geriau neduot kuo ilgiau. Geriausia paprasta ramunėlių arbatyte, ar šiaip vaikiška kokia. Jei bijai, kad vistiek daug alergizuos, galima daugiau vandeniu praskiesti. Grūdų košes, kai virdavau ne piene, tai būtinai gardindavau, kokiomis tyrelėmis ar šiaip trintu obuoliu. Bet dabar nelabai atsimenu, 8 mėnesių, ką konkrečiai valgėme. Tą ir valgėme turbūt
QUOTE(spalvyte @ 2006 02 01, 22:32) Sveikutės, Mums jau 8. Kažkada rašiau, kad mus ir nuo Tutteli Pepti beria, o dabar jau valgom, daržovių košę su triušiena, bananą, obuolių tyrelę, šiandien išbandėm ryžių košę ir lyg nieko. Tik iškilo klausimas ir norėčiau išgirti jūsų patarimų: Kuo užgerti košę, girdėjau, kad juoda arbata alergizuoja. Kokią arbatėlę jūs duodate? Gal galima bandyt kokias sultis? Ar gardinat grūdų košes kuo nors? su vaistažolėm irgi reiktų atsargiai, nes jos visgi vaistažolės  Sako kitąkart nesuprasi - ir nuo žolelių bert pradeda  Aš sulčių ilgai nedaviau, nuo pirktinių vaikiškų berdavo, o tas suaugusių duot, kad ir tas kubuš  dabar tik šitas pradėjau duot. O atsigert virdavau kompotą arba yra pirkt vaikiška arbata (raudonoj dėžutėj) pakiukais "Nykštukas", ant dėžutės ET NO parašyta arba vandenuką O grūdines košes skanindavau cukrum, druska ar namine uogiene, šaldytom uogom  spėju kad nuo tų visų konservuotų tyrelių mum ir buvo
Mirksniukas
2006 02 02, 10:33
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 02, 09:03) Supranti, tame ir bėda, kad alergologą rinkomės gerą, bet labai ko gero nepasakė. Nors kiek tyrimų darė, išvada ta pati: eksperimentuokit namie su maistu, ir stebėkit ką suvalgius, pablogėja. O pas jį įvairiai. Šią savaitę geria pieną, ir niekur neraudona. O prieš kelias savaites, irgi gėrė pieną buvo raudona. Aš už tai ir pasimetus. Tą aš irgi pastebėjau. kai tik jam karšta, pradeda kasytis. Ir jei verkia ko nors, susinervuoja, tada irgi kasytis pradeda. Aš irgi manau, kad juodos arbatos geriau neduot kuo ilgiau. Geriausia paprasta ramunėlių arbatyte, ar šiaip vaikiška kokia. Jei bijai, kad vistiek daug alergizuos, galima daugiau vandeniu praskiesti. Grūdų košes, kai virdavau ne piene, tai būtinai gardindavau, kokiomis tyrelėmis ar šiaip trintu obuoliu. Bet dabar nelabai atsimenu, 8 mėnesių, ką konkrečiai valgėme. Tą ir valgėme turbūt  Atopinis dermatitas yra toks bjaurus dalykas, kad viskas vyksta bangomis: jei pataikai ant "atoslugio" - gali valgyti bet ka, ir jokio berimo gali nebuti. o jei pataikai "ant bangos" - gali gerti vien vandeni, ir vis tiek isbers. Taigi maistas cia tik antraeilis dalykas. aisku, didziuju alergenu geriau nevartoti (citrusiniai, medus, kvieciai, zuvis, riesutai, sokoladas), o su kiausinio ir pieno baltymais - atsargiai ziureti. kaip tik vakar buvom pas labai gera gydytoja, tai viskas dar galvoje sviezia.  o pries tai 2 kartus buvom klinikose, tai dabar viska nakti prikelta galeciau supasakoti.. Beje, ramuneliu arbatos alergiskiems gerti NEGALIMA!!! tai viena is dazniausiai alergizuojanciu vaistazoliu. ir is viso, vaistazoles juk yra VAISTAS, todel kasdiena ju vartoti negalima, o tuo labiau alergiskiems. galima gerti zaliaja, raudonaja arbata arba, kaip visi alergologai ypac rekomenduoja, sutrinti spanguoles ir padaryti ju arbatele. be to, alergiskiems vaikams cukraus geriau nevartoti (sita tai ir ant saviskio pastebejau), vietoj jo, jei jau reikia - fruktoze arba gliukoze.
Mirksniukas
2006 02 02, 13:16
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 02, 12:52) kuom saldinti mums irgi problema, nes vaikas jokių arbatų nesaldintų negeria, ilga laiką duodavau vandenuką su svarainių sirupu, bet perskaičiau kad tai citrusinis obuoliukas. o fruktozė tai irgi gaunama iš vaisių  ,kai kuriuos dar labiau alergizuoja. noriu paklausti, galkas jau konsultavosi su gydytojais ar iš savo patirties žino, jei vaikui žandukai prie jūros visiškai susitvarko, o grįžus vėl atsinaujina, tai vis tiek reik manyt, kad gali ir kažkas iš maisto produktų alergizuoti, nors tą pati maistelį vartojom? ir dar klausimėlis ar yra maisto produktų nuo kurių apskritai nealergizuoja? ačiū na, mano mazius geria arbata nesaldinta, tai tokiu problemu neturim. jis ir koses ant vandens virtas be nieko kerta taip, kad ausys linksta, o kai sukapoja didziausia lekste, tai grieztai parodo i puoda ir isakmiu balsu pasako "TEN!" - suprask, duok greiciau dar, kas like. del zanduku raudimo. jeigu tavo maziukui yra atopinis dermatitas, tai zandukai rausti gali ne nuo maisto, o butent del atopinio dermatito. o jis, kaip ir dauguma odos ligu, vasara, ir ypac prie juros pagereja. kaip jau anksciau rasiau - gali vien vandeni gerti, o bers vis tiek - toks tai bjaurus dalykas.
Dėl juodos arbatos aš klausiau alergologę, tai sakė, galiu drąsiai gerti (maitinu, todėl aktualu), o va kavą leido gerti tik natūralią, ne iš aparatų ir ne kokią nors 2-3 viename, nes ten gali būti chemijos. Taigi, silpna juoda arbata neturėtų kenkti. O va ramunėlės nėra gerai. Esu girdėjusi, kad ilgą laiką geriant ramunėlių arbatą galima net žaizdų pasidaryti, nes ji yra dezinfekuojanti. Sakėt kažkuri, kad pienas kartais duoda reakciją, kartais ne. O ar ta pati rūšis? Pirktiniam piene taip pat gali būti visokių ploviklių, vaistų liekanų.
Raganėle, o gal pas jus ir aplinkai yra reakcija? Dulkėms, erkutei, ar kokį gyvūną auginat? Tai irgi gali bėrimu pasireikšti, o ne sloga. Nors prie jūros daug kam susitvarko oda - saulė, grynas oras visada į naudą.
Sultis mano mažius dabar geria paprastas, Cido multivitaminus. Ir nieko nesidaro. O anksčiau net vaikiškų negalėjo gerti. Taip pat negalėjo gerti jokių raudonų arbatų, valgyti raudonų vaisių ir uogų, nieko, kame yra nitratų ir konservantų. Dabar lygtais į tai nebereaguoja. O gydytojai retai pasakys tiksliai alergizuojančius produktus. Tai vistiek lieka X-failai.
Labai norisi tikėti, kad tie minėti broliai ir seserys (šienligė ir astma) mus aplenks.
Mirksniukas
2006 02 02, 15:09
QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 14:42) Laba diena, mamos Gal ką patarsit... Vakar apsilankėm pas pediatrę ir ji nustatė mano mažylei atopinį dermatitą. Yra sausų, paraudusių dėmelių už ausytės, ant nugarytės ties juosmeniu ir užpakaliuko, paraudę kelių linkiai. Kartais paraudimas sumažėja, kartais paryškėja. Tepu Essex kremu sausai odai. Maitinu tik pati kol kas. Prieš savaitę atsisakiau pieno produktų, šioks toks pagerėjimas yra, bet dėmelės dar neišnyko. Gydytoja vakar išrašė Advantan kremo (jis hormoninis), sakė, kad šito uždegimo paprastais kremais ir tepalais neišgydysiu. Ir pieno produktus sakė vartoti, tik riboti reikia. Mano vyras sirgo bronchine astma, tai mažylė turi polinkį į alergija, tai gydytoja sakė, kad atseit nuo mano maisto čia gal nedaug ir priklauso. Bet tai vis tiek kažkam ji alergiška  Tą hormoninį kremą tepti prisibijau. Kaip nustatyti, kas gali alergizuoti? Ką daryti su tuo Advantan? Suprantu, kad gal jau buvo panašios temos čia aptaros, bet visko perskaityti su 4 mėn. kūdikiu tiesiog nelabai išeina man... vakar kaip tik buvom pas tok baisiai faina gydytoja, apie kuri buvau labai geru atsiliepimu girdejusi. jis sake, kad vaistus reikia vartoti pagal paskirti, t.y. nuo tiek metu, kiek anotacijoj ir skelbiama. nes, pvz, dauguma alergologu ar pediatru priraso alergiskiems tokiu vaistu, kurie tik nuo 2metu vaikams skiriami. tai va, tas gydytojas sake, kad pats silpniausias hormoninis tepaliukas yra FUSIDIN H (ar panasiai, dabar to lapuko su pavadinimu neturiu), ir ji galima vartoti vaikiukui nuo 3men. dar jis sake, kad visus vaistinius tepalus reikia naudoti tik tuo atveju, jei vaikui TIKRAI blogai, t.y. jei jis labai kasosi, yra neramus, demes labai baisios. jei to nera, tik paraude ir pleiskanoja - tepti paprastais drekinanciais ir minkstinanciais kremais (essex, excipial (tik be slapalo!!), sebamed). taigi jei pas tavo mazyle nera labai blogai, as tavo vietoje to hormoninio netepciau. mums irgi pediatre buvo parasius hormonini "cutivate" krema, tai nusipirkau, bet taip ir ismeciau nebandziusi. del to, kas gali alergizuoti. siulyciau tau pabandyti atsisakyti kvieciu, nes labai daug maziuku jiems alergiski. aisku, tada labai apsiriboja maistas, nes negalima nei jokiu blynu, nei manu kruopu, nei sausainiu, pyrageliu, tortu, bandeliu, batonu ir duonos. is visu lietuvoje esanciu ruginiu duonu, tikrai rugine, t.y. be kvietiniu miltu, yra vilniaus duonos "Rugelis". na, man tai buvo ziauriai sunku nuo viso to susilaikyti, nes esu baisi "sldaieska" tai kartais "sugriesindavau" - ir pypsiuko odele tuoj sureaguodavo. nors is tiesu, buvo laikas, kai nevalgiau beveik nieko - nei nieko is kvieciu, nei pieno, nei kiausiniu, nei sokolado, riesutu, zuvies, versienos, vistienos, jokio majonezo, pomidoru padazo ir kt galinciu alergizuoti produktu, - ir vis tiek Roka berdavo  va tada tai neviltis totali!! o paskui dar alergologai "paguode", kad kai yra atopinis dermatitas, gali ir visai nieko nevalgyti, bet kai ateis pikas - vaika vis tiek isbers.
LinaGuste, aš manau, kad su tuo tepalu (Advantan), reikia labai atsargiai elgtis. Jei pas jus nėra labai stipriai nuraudusių, labai niežtinčių plotelių, tai geriau apsieiti su paprastu riebiu ar drėkinančiu kremuku. Be to, tą hormoninį tepalą prieš tepant reiktų pamaišyti su kitu kremu, nes jis stiprus. Mano mažiui buvo išrašytas Cutivate hormoninis tepaliukas (gyd. sakė, kad jis švelnesnis), bet ir tai labai retai naudodavau. Tik, kai labai stipriai parausdavo kojų sulenkimai ir paprastu kremu jau nenusiramindavo. Tada užtekdavo vieno patepimo tuo hormoniniu. Dar - juo nepatariama tepti veiduko.
O dėl mitybos tai turi pati žiūrėti - gal alergizuoja chemija maiste (pvz. dešros, gatavos mėsytės, dešrelės...), gal pieno produktai (man pvz. teko jų visiškai atsisakyti), gal kokie vaisiai netinka (raudoni...). Alergologai rekomenduoja vesti kaip ir dienoraštį maisto ir rašytis smulkiai viską, ką valgai, ir kokia po to reakcija. O reakcija gali būti ir iš karto, ir net tik po kelių dienų išryškėti. Ne visada gali iš karto nustatyti. Praeiti irgi gali kartais tik per ilgesnį laikotarpį.
LinaGustė
2006 02 02, 15:30
Dar norėjau paklausti, gal vertėtų į vonią maudant pilti Balmandol aliejaus, kad odelė nesusėtų? Ar geriau kremu teplioti po maudynių? Ir dar sakykit, atopinis dermatitas gali būti ir nuo aplinkos veiksnių: dulkių, vilnos, gyvūnų plaukų, sintetikos ir t.t. O tabako dūmai??
LinaGuste, noriu tik palinkėt kantrybės ir nepasiduok - vaikučiai dažniausiai tuos baisumus išauga, bet reikalinga dieta. Aišku polinkis alergijai liks, ji nepagydoma, bet racionas ir jūsų nuotaika aišku keisis, gerės Visų pirma jokiais hormoniniais tepalais veido tepti negalima, nors kai kurie alergologai vis dar liepia tepliot. Aliejaus kiti nepataria naudot, nes aptraukia plėvele ir odelė nebekvėpuoja. Bet čia vėl išsiskiria alergologų nuomonės. O dėl maisto-mergaitės viską jau surašė, aš irgi pritariu-reikia pasilaikyt dietos Tiesa, jei vistik tepsi hormoniniu tepalu-būtinai "skiesk" jį - 2|3 dėk paprasto  svarbiausia - odelę drėkinti  ne vandeniu aišku  ir muilo maudydama geriau nenaudok
Mirksniukas
2006 02 02, 17:39
QUOTE(IDA2 @ 2006 01 31, 12:28) Aš mažei nedariau tyrimų kam ji alergiška. Bet va pradėjau girdyti Duphalac ir vėl išbėrė  . Koks biesas yra tuos sirupuose kad nuo jų beria  Alergiskiems vaikams jokiu budu NEGALIMA vaistu sirupo pavidalu!!! Ir tabletes turi buti TIK baltos spalvos ir be jokio ten skanaus skonio ar kvapo. Beje, mums rekomendavo gerti GEFILUS bakterijas - jos tipo kaip lakmusas sutraukia alergenus. Gerti reikia ne maziau kaip 2 savaites, o galima ir ilgiau - jos tik i nauda. Tu Gefilus yra 2ju rusiu - kur netinka tiems, kas alergiski pieno baltymui (etikete zalsva) ir kur galima alergiskiems - etikete melyna ir vadinasi Gefilus Plus. Dar viena drauge sake, kad kai laukesi, buvo Vilniuje Santariskese pas kazkoki ten labai garsu ir protinga vaiku gastroenterologa, del pirmojo sunaus alergijos (jam maisto alergija pasireiksdavo viduriavimu). tai va, tas gudrusis gydytojas pasake, kad uzsienyje yra atlikti tyrimai su tuo Gefilus ir nustatyta, kad jei mamyte ji pati geria 3men pries gimdyma ir duoda gimusiam vaikuciui nuo gimimo iki 6men (t.y. visus pirmus puse metu), tai padeda isvengti atopinio dermatito. va taip vat! bandysiu ir as, kai antrojo lauksiuos!
Raganėlė
2006 02 02, 17:40
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 14:16) del zanduku raudimo. jeigu tavo maziukui yra atopinis dermatitas, tai zandukai rausti gali ne nuo maisto, o butent del atopinio dermatito. o jis, kaip ir dauguma odos ligu, vasara, ir ypac prie juros pagereja. kaip jau anksciau rasiau - gali vien vandeni gerti, o bers vis tiek - toks tai bjaurus dalykas.  tai va tu čia irgi taip pat rašai kaip man dermatologas sakė, kad atopins dermatitas su alergija nieko bendro neturi, jį vaikas turi išaugti ir tiek, tik odele kremais teplioti. (o čia forume priskaičiau ir pediatras sakė, kad labai susiję) o dėl aplinkos, tai sunku dar ką ir pasakyti, nes katiną turėjom dar iki nėštumo, dabar jau kokios 3 savaitės išvežtas, tai dar stebiu. nors būdavo pas senelius, ten jokių gyvūnų nėra bet pagėrėjimo nebūdavo. ir dar gal kas teiravosi gydytojų ar prie paprastų (ne hormoninių) tepaliukų veido odelė nepripranta? o Balmandolis manau kad gerai vietoj muilo, jis gi nusiplauna ir nesuerzina odelės. (mums sausaodžiams liepė vengti šarminių prausiklių).
LinaGustė
2006 02 02, 18:02
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 17:39) Alergiskiems vaikams jokiu budu NEGALIMA vaistu sirupo pavidalu!!! Ir tabletes turi buti TIK baltos spalvos ir be jokio ten skanaus skonio ar kvapo. O Panadol skystas, Espumisan? Ir dar gal patarsit... Iki šiol naudoju Essex Plus kremą. Jis sausai odai, toks violetinėj tūbelėj. Bet jau tuoj baigsis. Svarstau, ką pirkti dabar. Galvoju gal Excipial U Lipolotion, parašyta, kad jis tinka atopiniam dermatitui.  O gal ką geriau pasiūlysit
|
|