Tęskime diskusijas toliau
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 06 28, 10:42) Aciu, tau, Pingvinukas, uz naujus namucius!
Tęsdama temą grįžtu prie stabligės klausimo - teko girdėti, kad stabligės vakcina taip susilpninta, kad neretai skiepijant nuo jos net nesusidaro imunitetas
QUOTE(flight @ 2007 06 29, 15:28) Tęsdama temą grįžtu prie stabligės klausimo - teko girdėti, kad stabligės vakcina taip susilpninta, kad neretai skiepijant nuo jos net nesusidaro imunitetas nemanau, kad esme 'vakcinos silpnume',- net persirgus imunitetas itin retai susidaro, tai kad nuo skiepu susidaro apskritai stebuklas yra, nera ko noret
O man keista kodėl visi taip garsiai Lietuvoje reklamuoja įvairias vakcinas, nuo hepatitų, šiltinės, vėjaraupių ir n kitų vakcinų, o va apie revakcinacija Stabligės vakcina suaugusiems nieko nekalbama, ar to jau nebereikia?
Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija. Ji net nesuprato kai pasakiau jog žinau jog vyresnis vaikas stipriau reaguoja į stabligės vakcina, ji to net nežinojo
uuups, o tu savo vaiką skiepijai nuo stabligės
Mano mažasis negavęs jokių skiepų QUOTE(uups @ 2007 06 29, 22:13) net persirgus imunitetas itin retai susidaro, tai kad nuo skiepu susidaro apskritai stebuklas yra, nera ko noret Viena pediatre minejo, kad yra gan nemazas procentas paskiepytu nuo stabliges vaiku, kuriems nesusidare imunitetas (konkreciau nezinau, bet ji turi priejima prie reguliariai daromu tyrimu). T.y. mamos sedi ramios kaip belgai (vaikas juk paskiepytas!), o realiai tos apsaugos nera... Bevarde, gaila, bet pediatrai daznai nedaug nusimano apie imunologija, zino ta pakankamai siaura privaloma medziaga, kuria perskaite studiju metu ir tiek... QUOTE(bevardė @ 2007 06 30, 10:49) O man keista kodėl visi taip garsiai Lietuvoje reklamuoja įvairias vakcinas, nuo hepatitų, šiltinės, vėjaraupių ir n kitų vakcinų, o va apie revakcinacija Stabligės vakcina suaugusiems nieko nekalbama, ar to jau nebereikia? Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija. Ji net nesuprato kai pasakiau jog žinau jog vyresnis vaikas stipriau reaguoja į stabligės vakcina, ji to net nežinojo be abejo, reikia revakcinuotis ir suaugusiems, tik kad turbut biznio niekam nera gero, tai ir nereklamuoja O pediatre tai visishkas nesamones shneka Nors ji teisi del vienos vakcinos,- difterijos,- nepaskiepijus vaiko iki 6 metu nerekomenduojama skiepyt del labai dideliu komplikaciju galimybes. QUOTE(Pingvinukas @ 2007 06 30, 11:34) uuups, o tu savo vaiką skiepijai nuo stabligės Mano mažasis negavęs jokių skiepų ne,manishkis kol kas neskiepytas. Bet dar neesu apsisprendus kad skiepysiu ar neskiepysiu nuo stabliges ir difterijos. Tavo gydytoja elgiasi neetishkai... o gal kaip tik sese nuskriaudet QUOTE(flight @ 2007 06 30, 12:10) Viena pediatre minejo, kad yra gan nemazas procentas paskiepytu nuo stabliges vaiku, kuriems nesusidare imunitetas (konkreciau nezinau, bet ji turi priejima prie reguliariai daromu tyrimu). T.y. mamos sedi ramios kaip belgai (vaikas juk paskiepytas!), o realiai tos apsaugos nera... d tas galioja bet kuriai ligai. O taip pat ir persirgus kai kuriais atvejais imunitetas gali nesusidaryt ar but trumpalaikis. Is esmes ir labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai... QUOTE(uups @ 2007 06 30, 09:40) labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai... Taigi... Įdomu, kas būtų, jeigu "tos ligos" iš tiesų imtų siautėti aplinkui, nes galimi įvairūs scenarijai, bent keletas jų QUOTE(uups @ 2007 06 30, 19:40) be abejo, reikia revakcinuotis ir suaugusiems, tik kad turbut biznio niekam nera gero, tai ir nereklamuoja Tai va, kad neapmoka(o kainuoja virs 40 Lt) As irgi uz apgalvota vaikiuku skiepyjima ar ne QUOTE(bevardė @ 2007 06 30, 13:49) Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija. a ne? QUOTE(uups @ 2007 06 30, 19:40) 1) Nors ji teisi del vienos vakcinos,- difterijos,- nepaskiepijus vaiko iki 6 metu nerekomenduojama skiepyt del labai dideliu komplikaciju galimybes. 2) dar neesu apsisprendus kad skiepysiu ar neskiepysiu nuo stabliges ir difterijos. 3) Is esmes ir labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai... 1) o kokios buna komplikacijos tokiu atveju? 2) ir as 3) logiska... bet jei isgirsi, kad siaucioja difterijos epidemija visai salia, o vaikui jau 7-8 metai ir jis neskiepytas nuo difterijos, ka tada daryt? QUOTE(daivaja @ 2007 07 01, 20:50) As irgi uz apgalvota vaikiuku skiepyjima ar ne QUOTE(Green.apple @ 2007 07 01, 21:27) pasiguglink siaip bishki nusishnekejau nu, siaip visos sitos komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos QUOTE(uups @ 2007 07 01, 14:58) komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos Gal gali plačiau ir konkrečiau? Labai įdomu pasidarė... QUOTE(delfinas @ 2007 07 02, 06:49) na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas . Tiesiog mokykloj. Isejau ish pamokos, jauciau, kad reik skubet pas med sesute, jos kabinetas buvo uzhrakintas,tai ir luzhau koridoriuj. Atsipeikejau jau po greitosios vizito,- gretimam kabinete dirbusi stomatologe hazkaip mane aptiko, ar kaip ten buvo beje, rasho, kad jei nuo shios vakcinos buvo kokiu komplikaciju vaikui, jo broliams/seserims greiciausiai bus tas pats QUOTE(uups @ 2007 07 02, 04:10) na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas . Ačiū
Delfinas, sveikinu tavo sūnelį su gimtadieniu
oi, neishsigask, su atmintim viskas gerai,- rashiau tik kad shokas buvo po revakcinacijos, taip smulkiai nerashius
oi, tikrai, su shvente jus visus
Labai ačiū už sveikinimus Pingvinuk ir uups
Dėkui Green.apple
jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų. Labai liųdna, kad kai auginau savo pirmus vaikus tokių žinių įgyti negalejau. Bet kartais pasiguodžiu tuom, kad kažkaip savaime gavosi, kad mano vaikai skiepus jau gavo budami ne kūdikiai: sūnų skiepyjau vėlai, nes rudeninukas ir poliklinikose siautėjo tai gripas, tai dar kas, tai nuvažiuoti negalėjau.....tai taip ir užsitempė iki 1,1metų. Su dukrą panašiai gavosi, pirmą skiepa aiškų gavo GN, o likusius surinkau po 1,3 metų. Bet galiu pasidalinti liūdnoką patirtimi, mano abu vyresnėliai- ALERGIŠKI. O visos alergijos pasireiškė vaikams tarp 4-6 metų iki to nebuvo NIEKO....? Tai užtat dabar bandysiu apsaugoti savo trečią vaikutį-dukrytę. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu). QUOTE(mamuliauske @ 2007 07 04, 13:29) 1. jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų. 2. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais. 3. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu). 1. sveika prisijungus!!! 2. ar galetum mestelt nuorodas kur ka skaitet? 3. o as dar galutinai neapsisprendziau... gal skiepysiu nuo stabliges bet tik po metu, o gal ir daug veliau...
Sviekos mamos,
Dziaugiuosi kad as neviena kuri neskiepijo savo vaiko. Mano suneliui 8 menesiai ir jis neturi ne vieno skiepo. Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus. Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu. Tarp kitko, Vilnius auga sveikas ir tviras. Neseniai persirgom vejaraupiais (uzsikrete nuo manes keliaujant Europoje). Vaikas prasirgo iprastine lengva forma (man buvo sunkiau). Siaip kas skaito angliskai ir domisi literatura ant www.amazon.com galima atrasti idomiu knygu apie skiepus (uzsisakyti). Manau tikrai verta mamoms paskaitineti ypac kai skiepu info yra tokia iskreipta (ypac pediatru). QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 08:04) Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu. Sveikutė Aš Kanadoj ir pas mus viskas šiek tiek paprasčiau (bet 'oficialios įstaigos' betgi kartais mėgsta ant galvos tuo klausimu palipti). Vieną lietuvaitę mamą JAV tikrai žinau, kuri nevakcinuoja, bet jinai čia nebeapsilanko. Jeigu nori jos koordinačių, parašyk man AŽ
Aciu Delfine, butu labai idomu ypac jei ji gyvena FL.
Delfine, ar butu galima taves paklausti per AZ? QUOTE(* Linužė * @ 2007 08 05, 18:54) Delfine, ar butu galima taves paklausti per AZ? Ko paklausti?
Sveikos mamaitės
Mūsų dukrelei dabar 2 metukai ir 3 mėnesiai. Pradžioje tvarkingai skiepijomės, o paskui išsigandome MMR skiepo -- labai jau daug internete prirašyta apie to skiepo galimas baisias komplikacijas. Poliklinikoje gydytoja mus labai smarkiai barė už tai, kad atsisakome skiepyti MMR. O kaip jūs, auginančios vaikučius išvis be skiepų elgsitės dėl MMR? Skiepysite kai vaikučiams bus kokie 6 metukai? O gal skiepysite ne MMR, o vienvalentėmis vakcinomis? O gal jūsų vaikučiai jau natūraliai persirgo tymais/raudonuke/kiaulyte ir jiems skiepų nebereikia? O dar rugsėjį norime pradėti leisti į darželį, dabar galvojame ar priims mus be to nelemto MMR skiepo? Oi, abejojame, laužomės, nežinome kaip daryti. Prašau, pasidalinkite savo patirtimi, gal padės mums apsispręsti?
Valkata o tu Lietuvoje gyveni? Jei taip tai problemų dėl darželio dėl praleistų skiepų tikrai neturėsite
QUOTE(valkata @ 2007 08 17, 05:48) O kaip jūs, auginančios vaikučius išvis be skiepų elgsitės dėl MMR? Skiepysite kai vaikučiams bus kokie 6 metukai? O gal skiepysite ne MMR, o vienvalentėmis vakcinomis? O gal jūsų vaikučiai jau natūraliai persirgo tymais/raudonuke/kiaulyte ir jiems skiepų nebereikia? O tai čia jau MMR kaip ir privilegijuota kokia vakcina ar kaip?
Sveikos mamos...tikrai jau, kad vakcinacija labai opus klausimas...ypac tevams, kurie apie tai susimasto...nes yra tokiu, kurie...ech...o galila...mus paskiepijo nuo tuberkuliozes ir hepatito b...
QUOTE(i.l-ė @ 2007 08 23, 23:56) vienminciu ne itin daug...kartais toks aplinkiniu poziuris, lyg butume laukiniai kokie Daktarų darbas toks, o aplinkiniams nėra ko skelbtis, kad nevakcinuoji, ir viskas bus tvarkoj
o kaip dėl vėjaropių vakcinos? Sako gydyt., kad iki mokyklos reikia paskiepyti...tik ji yra mokama. Kaip manote, tai būtina ar tik eilinis pasipelnymas...o gydyt.dalyvauja toje politikoje?
Žodis būtina iš viso nenaudotinas, kai kalba eina apie vakcinas, nes jos nėra privalomos, tik taip yra įteigta
Sveikos
Na, mes savo dukra skiepijame visais standartiniais skiepais pagal grafika. Dabar jai jau 1 metai ir beveik 3 men. Emem nemokamus skiepus, jokiu reakciju (temperaturos ir t.t.) nebuvo Pries skiepijant, daug domejausi apie skiepus. Skaiciau visus uz ir pries, ko rezultate daugiau uz gydytoja zinojau Turejau minciu neskiepyti savo mazes, BET, kaip minejau mes vis gi skiepijames, nes: 1. kai dar buvau Juk ne veltui, dar tarybiniais laikais, buvo tuberkuliozes iskaitos, prevencija ir t.t. O dabar, kai ilipi i visuomenini transporta, o ten koks vos prakvepuojantis nuo tuberkuliozes valkata spjaudosi, koseja ir kvepuoja per visa autobusa 2. tai kur kas skaudesne patirtis Kaimyne med. sesuo pries keleta metu palaidojo savo 29 metu sunu Istorija buvo tokia: ji dar tarybiniais laikais, kazkaip "isvenge" kai kuriu skiepu savo mylimam berniukui (negaliu cia tiksliai parasyti, nes buvo nepatogu taip smulkiai moteriskes klausineti). Na, tai buvo jos sprendimas. Nepaskiepijo, tai nepaskiepijo. Praejo metai, sunus tapo vyru, apie skiepus buvo seniai pamirshta. Tik likimo ironija na ir prirasiau tiesiog norejau ishdestyti savo nuomone, kodel mes vis gi skiepijame savo dukra, nors ish pradziu maneme darysia kitaip
Agnele, gaila kad tokia patirtis bet negali zinot kaip kiekvienas organizmas sureaguos.O kad vaikystej skiepijo nereiskia kaad ta lkiga suauges nesirgis.Va tetis medikas jau 50m ir pasake kad dabartines vakcižnos nuo tuberkuliozes neveiksmingos.Nemanau ka jis linketu blogo savo vaikam ir ankuma(mes su broliu neskiepyti).O del tolimu saliu tai sutinku ka ten visai kitokios higieninies salygos it tikrai gali pasigaut n ligu. Vykstant tuo labaiu dirbt i tenai reik skiepu.
Mano drauges mergaitei 7m, ir ji 3 kart sertga raudoniuke, ir gan ilgai, ta ka cia skaitos toks imunitetas O tuberkulioze tikrai dabar siaucia, kaip tik stairpsni skaiciau ka daba jau jos nebepagydo.Tai ar skiepai apsaugos jei ner vaistu
Laba diena
Birutka, aš suprantu, ka tu nori pasakyti. Su skiepais, panasiai kaip su bendru horoskopu
As tiesiog bandau isisvaizduoti kas butu, jei visi 100-ta procentinai aplinkui butu neskiepyti? O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo? QUOTE(Agnelė @ 2007 09 04, 10:07) O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo? Net jei bus skiepytas, užaugęs turės revakcinuotis QUOTE(uups @ 2007 07 02, 00:58) pasiguglink siaip bishki nusishnekejau nu, siaip visos sitos komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos QUOTE(Ruduoke @ 2007 09 03, 11:17) Laba diena Gripui imuniteto neigiji. Ir baisus ne pats gripas o jo komplikacijos QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 18:04) Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus. Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. Aš šiuo metu gyvenu Pennselvania valstijoje. Prieš ateinant į mokyklą buvo patikrinti visi turimi skiepai. Bet kadangi viską turėjom ką reikia, tai problemų nebuvo. Klausiau iš smalsumo kas būtų, jei nebūčiau turėjusi. Tai sakė, kad šioje valstijoje priimta, kad visi neskiepyti vaikai, jei jų tėvai to nenori daryti, gali mokytis tik namuose. Nei į darželius, nei į mokyklas nepriima, bent valstybinės. Kai man tai ne aktualu, tai daugiau nesidomėjau. Aš kaip ir visos mamos daug skaičiau apie skiepų pliusus ir minusus, prisiskaičiau įvairių pusių istorijų. Visos jos baisios ir nelinkiu nei vienai mamai to patirti. Man pasisekė, akd turėjau visada nuostabią pediatrę. Tikrai gydytoja dirbanti iš visos širdies. Su ją taip pat pasikalbėjom apie tai. Tai ji atvirai pasakė, kad tiek viena, tiek kita pusė vienodai teisios ir nėra teisingesnio ar blogesnio kelio. Liepė labai smulkiai išklausinėti savo tėvų ir vyro tėvų kaip ten buvo su mūsų skiepų reakcijom. Jei jos buvo normalios, tai skiepyti. Jei buvo kažkokių komplikacijų, tai sakyti jai, o tada jau galvosim ką daryti. Su vyro tėvais tai visai buvo lengva, nes jie padovanojo labai smulkų dienoraštį apie vyro visus pasiekimus nuo gimimo iki paauglystės. Tai žinau kiek kartų, kokiomis ligomis sirgo net kaip jis gydytas. Visi skiepai praėjo kaip nebuvę. Aš taip pat jų nejutusi. Todėl drąsiai paskiepijau vaikus. Jokių reakcijų neturėjo. Tik vidurinėlis po vienos, lyg trijų mėnesių, visą dieną miegojo. O kaip bus ateityje su ligom, tai niekas nėra aiškiaregis. Stiprybės savo priimtuose sprendimuose
Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau
QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 15:23) Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio). QUOTE(uups @ 2007 09 09, 19:18) o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio). 1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų... 2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada? 3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip? QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 17:16) 1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų... 2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada? 3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip? 1. Tikrai taip 2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas. 3. Kur cia taip skaitei? As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel
O man nesiformuoja tie antikuniai nors tu ka:) Buvau graziai paskiepyta dyvyliktoj klasej, bet laukdamasi pirmo vaikucio antikuniu nebuvo raudonukei. Po gimdymo mane ligoninej paskiepijo, bet vel niekas nesusidare. Ir zinau ne viena toki atveji. Dabar vel laukiuosi, mano pirmas sunus neskiepytas nuo nieko ir nezadu jo vien del to skiepyti, kad jis galetu susirgti ir mane apkresti. Juk is esmes bet kas gali apkresti.
Man atrodo, kad dar daug itakos duoda nusiteikimas. Jei zmones nepasiskiepija ir bijo, kad kiekvienam zingsnyje ju tyko kokia vampyriskai nusiteikusi erke ar kokia kita bacila, tuoj pat sukelsianti visas ypatingas komplikacijas, tai vien jau ta baime sumazina imuniteta.... Man viena akusere, kuri siaip jau pries skiepus, ligoninej buvo sakiusi: jei jus taip bijote ligu ir komplikaciju, jei vien apie tai galvosite nepasiskiepyje, tai verciau skiepykites, nes taip galima ir nuprotet ligu belaukiant:) QUOTE(uups @ 2007 09 09, 20:43) 1. Tikrai taip 2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas. 3. Kur cia taip skaitei? As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel Taip skaičiau keliuose šaltiniuose, bet namie turiu tik vieną, į kurį galėčiau duoti nuorodą - "Padėkime augti", p. 134... O skiepytis vien dėl to, jog yra kažkokia tikimybė... taigi nuo skiepų ji nedings, galvojau, yra kokių kitokių būdų... |