Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neskiepyti vaikai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lauralin
Mano mergyte negavo nei vieno skiepo ir as jos neskiepysiu.Sia varasa buvom Indijoj ir nieko neatsitiko,auga visiskai sveika,net persalimo ligom dar nesirgo.Turi naturalu imuniteta,nepazeista jokiom vakcinom,netikiu tais skiepais.Nors gydytoja mane bara,bet as sakau veliau,kad jai butu ramiau mirksiukas.gif
flight
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 09 09, 21:16)
O man nesiformuoja tie antikuniai nors tu ka:) Buvau graziai paskiepyta dyvyliktoj klasej, bet laukdamasi pirmo vaikucio antikuniu nebuvo raudonukei.
*

Taip tikrai būna, todėl skiepas nuo raudonukės mergaitei yra tokia gana sąlyginė apsauga... g.gif
Aš persirgusi natūraliai, tai imunitetas iki šiol yra smile.gif
Euguteee
o as nzn ka daryt,del tu skiepu g.gif .Jau labai as pries esu juos. doh.gif
Liutaure
Ir mano sirdis nelinksta skiepyti savo mazojo, ypac po vyresniosios skiepijimo patirties g.gif , nenoriu, bet jei zinociau, kad nebus reakcijos, skiepyciau noredama apsaugoti unsure.gif , esu girdejus, kad jei berniukas perserga kiaulyte, tai uzauges gali netureti vaiku unsure.gif , cia po visu kiaulyciu, ar po komplikacijos
pandorita
QUOTE(Liutaure @ 2007 09 12, 23:32)
Ir mano sirdis nelinksta skiepyti savo mazojo, ypac po vyresniosios skiepijimo patirties  g.gif , nenoriu, bet jei zinociau, kad nebus reakcijos, skiepyciau noredama apsaugoti  unsure.gif , esu girdejus, kad jei berniukas perserga kiaulyte, tai uzauges gali netureti vaiku  unsure.gif , cia po visu kiaulyciu, ar po komplikacijos

o nuo ko galima apsaugoti skiepijant? g.gif
aš irgi pradėjau domėtis tom ligom, nuo kurių skiepijama, tai apie kiaulytę galiu pasakyti, kad ta nuomonė "neturės vaikų" susijusi su tuo, kad sergant kiaulyte kartais (apie 10 proc. berods) pasitaiko kaip komplikacija vienpusis sėklidės uždegimas, kuris trečdaliu atveju gali sukelti sėklidės funkcijų sutrikimą. Bet visa tai tuo lengviau pagydoma, kuo anksčiau diagnozuojama; galiausiai, berniukai turi juk ne vieną sėklidę...
nežinau, man neatrodo, kad kiaulytė keltų didžiausią grėsmę iš tų ligų, nuo kurių skiepijama...
flight
QUOTE(pandorita @ 2007 09 13, 08:36)
nežinau, man neatrodo, kad kiaulytė keltų didžiausią grėsmę iš tų ligų, nuo kurių skiepijama...
*

Gaila, kad kuo grėsmingesnė liga, tuo mažiau efektyvus vakcinavimas...Pvz., meningitas - net paskiepytas vaikas sėkmingai gali susirgti kita jo atmaina ir numirti...stabligė - vakcina tiek susilpinnta, kad dažnai tiesiog nesusidaro imunitetas...skeipas nuo erkinio encefalito neapsaugo nuo Laimo ligos... ir t.t. ir t.t...
Liutaure
aciu Pandorita uz issamu paaiskinima del tos kiaulytes smile.gif visiskai sutinku, kad kiaulyte nera pati baisiausia, kur kas baisiau yra difterija ar meningitas unsure.gif unsure.gif at kokliusas, jauciu neskiepysiu ax.gif nors abiems atvejais tai didele atsakomybe
Liutaure
Va, man idomu, nueisiu pas gydytoja ir sakysiu : nusprendziau neskiepyti, na nebent kai bus didesnis. Ka ji gali sakyt, gal prades berti argumentus ''UZ'', o ar man uzteks pasakyti, kad skiepai neprivalomi, ir kad as jais nelabai pasitikiu, ar ji tures skiepyti vaika, jei dekim, reikes skiepyti 1-2 metu ? g.gif
Vilmoshka
Sveikos, SM.
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. Ir žiūriu, kad šita tendencija vis auga, plečiasi. Savo pirmąją dukrą prieš 10 metų skiepijom pagal tada galiojusias taisykles ir tradicijas. Bet praėjo jau tiek metų, o kažkas radikaliai pasikeitė?
Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl? g.gif
Green.apple
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 09 20, 21:51)
Sveikos, SM.
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. ...Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl?  g.gif
*

sveikute! 4u.gif
siulau paskaityt temos ,,Neskiepyti vaikai"- pirma tema (nes visai nesenai buvo atidaryta jau antra) ir ,,Vakcinos- uz ir pries". sitose temose rasi daug idomiu diskusiju ir nuomoniu tu mamyciu, kurios atsisake skiepyt savo vaikiukus ir ju motivacijas smile.gif tai gi, patogiai isitaisyk prie kompo ir pradek skaityt mirksiukas.gif
Liutaure
4u.gif Sveikos
Svarbiausia priezastis yra mano ankstesne patirtis, nes skiepijant dukryte buvo didele reakcija-keliu paru karsciavimas iki 41 laipsnio ir daugiau. Neberasau kiek nes tokiu momentu blink.gif meti termometra ir leki atnesti vaistu. Po visu skiepu atsirado ligos, sumazejo atsparumas, imunitetas ir t.t.
Antra priezastis, gal veliau atsiras vienvalenciu vakcinu (o gal net yra), kuriomis bus skiepijama nuo vienos ligos taip gal bus lengviau pernest.
Trecia priezastis, gal net ne nuo visu ligu reiks skiepyt, gal kas pasikeis, tiesiog manau nebutina vaika toki maza skiepyt, reikia sustipret mirksiukas.gif
O bene svarbiausia priezastis - mano sirdis taip sako, kad nereikia, kad palaukt, toks mazylis wub.gif auga stiprus ir man labai gaila tokius "nuodus" leist smile.gif
Papildyta:
kitaip tariant labai bijau dideliu komplikaciju, po to kai perskaiciau skiepu informacinius lapelius ir SM pasisakymus
Vilmoshka
Oi, nu man jau baisu dėl tų skiepų darosi... Nežinau, kaip reikės apsispręsti... Mano dukra skiepyta nuo gimimo, vienintelis dalykas, nuo kurio neskiepijom, tai - vėjaraupiai. Kažkaip neapsisprendžiam... Bet k reikės daryt šį kartą, neišmanau... g.gif
Green.apple
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 09 21, 14:17)
Bet k reikės daryt šį kartą, neišmanau... g.gif
*

pasidomek, paskaityk, surink visas uz ir pries. ir padaryk isvada- ar reikia tavo vaikiukui pirmaisiais gyvenimo metais tu skiepu? g.gif o gal net ju ir is vis nereikia?... rolleyes.gif
Papildyta:
o mes neskiepyjam del to, kad praradom savo mylima dukryte, kuriai buvo 2.4 metukai... verysad.gif mano minetose temose as gan smulkiai aprasiau musu angeliuko neilgo gyvenimo istorija...
Linea...
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi, dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B. Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?
pandorita
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 22, 05:09)
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena  gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi,  dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B.  Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?

na, mes nekartosim HB ir daugelio kitų skiepų, nors apylinkės gydytoja sako tą pati (ne tik apie hepatitą, bet ir apie kitus skiepus) kaip ir tau. gydytoja, manau, norėjo tokiu būdu paskatinti jus skiepytis. iš kur ji žino, kad suformuos imunitetą, o gal deformuos?
negalvok, kad po pirmos dozės ten aktyvios bacilos gyvena ir laukia dar kelių dozių, o po to jos užsičiaups... organizmas jau tikriausiai "suvirškino" tą pirmą dozę.
uups
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 22, 02:09)
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena  gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi,  dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B.  Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?
*

Nekartoto vakcinos yra blogai tuo, kad nesusiformuos imunitetas. Ty, pirmasis skiepas bus absoliuciai betikslis ir nereikalingas, tik pritershes organizma, ir tiek. Antra vertus, gali buti, kad organizmas susidures su hepB gautu naturaliais keliais, antikunius gamins kiek greiciau. Kalbeti apie kazkokia zala yra absurdas.
Mane labai erzina tokie medikai, gasdinantys neaishkiais dalykais. Jusu, kaip mamos pareiga yra ju paklausti, o mediku,- jums paaishkinti taip, kad suprastumet,- kaip formuojasi imunitetas po skiepo, trukumus, privalumus, galimas ligos komplikacijas ir pan.
Lietuvoj zmones (man bent toks jausmas) aklai pasitiki medikais ir ju sprendimais ir neklausineja. Tai galioja kalbant ne tik apie skiepus. Nzn, as gal labai ishlepus, bet jei man idomu,- issireikalausiu konsultacijos su epidemiologu/imunologu, jei kazkokia rimtesne liga,- gausiu bent 2-3 mediku nuomones apie galima gydyma ir prognozes tiek ji taikant, tiek ne. Kazkaip susinervinau...sorry ax.gif
Linea...
aciu mergaites 4u.gif apsisprendziau, kad nebekartosime . as ne Lietuvoje, bet JAV. PEdiatre dar nezino, kad atsisakysime skiepu, nors kaip uzsiminiau, kad noresiu palaukti, ji kaip tik pirma uzkalbejo skaiciusi straipsni pediatrijos zurnale, kad kaip tik buvo svarstoma kokiu tikslu skiepija visus kudikius be isimties, jei HEP B vakcina nusidevi iki paauglystes amziaus. Tada as jai pasakiau, kad as kaip tik galvoju apie skiepijima veliau, arba isvis neskiepyjima.tai ta musu pediatre net pasisiause, sako nesupraskit manes klaidingai, as tik uz vakcinas, ir tik uz skiepus. Na o as sakau, nelabai...taip ir baigesi. Antro menesio vizite pasakiau, skiepysim trecia menesy, na o trecio menesio vizite bus kaip matyti, ka ji sakys. O as kazkada kalbejau su kiniete daktare, ir ji uzmate mano skiepu pase hep B vienas skiepas, mes jo nekartojom su vyru, tai ji uzsimine, oi oi kaip blogai imunitetui taip skiepu neuzbaigti. Tad as prisiminusi si ivyki norejau uzklausti. Bet manau taip pat kuo maziau nuodu, tuo organizmui geriau 4u.gif
uups
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 24, 02:42)
aciu mergaites  4u.gif apsisprendziau, kad nebekartosime . as ne Lietuvoje, bet JAV.
*

nu zinai doh.gif ...JAV sedint info trukumu skustis nederetu. Jei ligonine padori, tai gausit konsultaciju i valias. Musu vaikas iki 4 men augo taip pat JAV,- apie skiepus kaskart mums iskilus klausimu itin issamiai konsultuodavo, prireikus kviete specialiai mums imunologa pokalbiui ir tt ir tp.
Ir 'nuodais' skiepu vadint gal irgi nereiketu unsure.gif Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...
Linea...
QUOTE(uups @ 2007 09 24, 01:20)
nu zinai doh.gif ...JAV sedint info trukumu skustis nederetu. Jei ligonine padori, tai gausit konsultaciju i valias. Musu vaikas iki 4 men augo taip pat JAV,- apie skiepus kaskart mums iskilus klausimu itin issamiai konsultuodavo, prireikus kviete specialiai mums imunologa pokalbiui ir tt ir tp.
Ir 'nuodais' skiepu vadint gal irgi nereiketu unsure.gif  Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...
*

As jokiu informacijos trukumu ir nesiskundziu, kaip tik gal "dziaugiuosi" vienos krypties nuomones gausa. Na bet dekui uz tavo patarimus, jei matysiu reikala esant pasitelgsim ir imunologu konsultacija.
Ligonines Illinojaus, Childrens memorial ir Northwestern, labai normalios, gydytojos klasikines, ir gydymo metodai tokie patys. Dar karta dekoju uz atsaka i mano zinute.
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2007 09 22, 03:59)
Nekartoto vakcinos yra blogai tuo, kad nesusiformuos imunitetas. Ty, pirmasis skiepas bus absoliuciai betikslis ir nereikalingas, tik pritershes organizma, ir tiek. Antra vertus, gali buti, kad organizmas susidures su hepB gautu naturaliais keliais, antikunius gamins kiek greiciau. Kalbeti apie kazkokia zala yra absurdas.
Mane labai erzina tokie medikai, gasdinantys neaishkiais dalykais. Jusu, kaip mamos pareiga yra ju paklausti, o mediku,- jums paaishkinti taip, kad suprastumet,- kaip formuojasi imunitetas po skiepo, trukumus, privalumus, galimas ligos komplikacijas ir pan.
Lietuvoj zmones (man bent toks jausmas) aklai pasitiki medikais ir ju sprendimais ir neklausineja. Tai galioja kalbant ne tik apie skiepus. Nzn, as gal labai ishlepus, bet jei man idomu,- issireikalausiu konsultacijos su epidemiologu/imunologu, jei kazkokia rimtesne liga,- gausiu bent 2-3 mediku nuomones apie galima gydyma ir prognozes tiek ji taikant, tiek ne. Kazkaip susinervinau...sorry  ax.gif
*

Man kaip tik atrodo, kad cia zmones priema daktaro zody vos ne kaip Dievo balsa. "Daktaras sake", ir labai daug kur taip. As ir pati mokiausi imunologija antrame kurse, ir labai gerai pamenu ka mokemes apie skiepus. Juk ir pirmagimy skiepijau. O kai ketvirtam menesy atsirado dermatitas, svarsciau nuo kokio gi maisto, nors valgem tik ryziu kose prie misinuko. "Juk daktare sake"-"kazkuo apmaitinau". Na nesvarbu upps, nesu as kokia tai naivuole, beje, daktarai kaip susitare sakys ta paty, 2 ar trys ar 5 kad ir kiek nuomoniu tu pasitelgtum. Esu tikra jie duos zalia sviesa skiepams.
Sakykim skiepai leidziami, po imunologo konsultacijos/tyrimu. Skiepus organizmas toleruoja. Ar tai reiskiasi kad jokiu salutiniu poveikiu nebus 2 savaites, tai jau jie nepasireiks apskritai??
Green.apple
QUOTE(uups @ 2007 09 24, 09:20)
  Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...
*

na tik ne is Lietuvos mediku... jie gali papasakot tik viena vakcinavimo puse- koks tai geras ir nepakeiciamas budas apsisaugoti nuo ligu doh.gif pradedant nuo Usonio doh.gif

Merginos, kurios neskiepyja savo vaikiukų ir domisi skiepais!

Turiu jums pasiūlymą!!!

Lietuvoje info apie skiepų žalingus šalutinius poveikius laaabai mažai!!!

Siūlyčiau padaryti taip:
jei kas is jūsų randa kokią nors info- nesvarbu kokia kalba-
lietuvių, rusų, anglų, vokiecių ar net lenkų-
parasykite nuorodą, kad galėtų paskaityti ir kitos
.

Padėkime viena kitai kuo daugiau surinkti info apie skiepus!

tai gi mano pirma nuoroda mirksiukas.gif - ją gavau nuo mamytės, kuri irgi neskiepyja savo vaikiuko. straipsnis apie dar vienos vakcinos žalingą šalutinį efektą. Gal bus įdomu.
http://www.msnbc.msn.com/id/20825107/wid/1...#storyContinued
Linea...
Green. Apple heart.gif , labai gera ydeja deti jau turimus ir naujus straipsnius i viena tema 4u.gif

As nesu dabar namuose, bet turiu issisaugojusi kompe ka esu radusi, pasistengsiu ir as dasideti. 4u.gif

uups
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 24, 17:48)
Aja. s jokiu  informacijos trukumu ir nesiskundziu, kaip tik gal  "dziaugiuosi" vienos krypties nuomones gausa. Na bet dekui uz tavo patarimus, jei matysiu reikala esant pasitelgsim ir imunologu konsultaci
Ligonines Illinojaus, Childrens memorial ir Northwestern, labai normalios, gydytojos klasikines, ir gydymo metodai tokie patys. Dar karta dekoju uz atsaka i mano zinute.
*

Nzn... bent mes Bostono, Children's Hospital gavom visapusishka info, ir, (kas mane shokiravo)netgi rekomendaciju neskiepyti nuo stabliges ir difterijos bent iki poros metuku, jei jau atsisakau kitu skiepu. Beje, vaikas negaves nei vieno skiepo, o dermatitas, deja, buvo.

Imunologijos mokiausi pati, isivaizduoju ka mokeisi.
Gilintis i skiepu tema cia tingiu, nes man jau koktu ketvirtus metus ta pati per ta pati rashyt wacko.gif

QUOTE(Green.apple @ 2007 09 24, 17:51)

Siūlyčiau padaryti taip:
jei kas is jūsų randa kokią nors info- nesvarbu kokia kalba-
lietuvių, rusų, anglų, vokiecių ar net lenkų-
parasykite nuorodą, kad galėtų paskaityti ir kitos

labai sveikintina iniciatyva, bet ash pasitikeciau tik Medline publikuotais straipsniais ir oficialiu US komitetu duomenimis (nac skiepu zhalos atlyginimo ir pan) mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(Green.apple @ 2007 09 24, 20:51)
na tik ne is Lietuvos mediku... jie gali papasakot tik viena vakcinavimo puse- koks tai geras ir nepakeiciamas budas apsisaugoti nuo ligu doh.gif pradedant nuo Usonio  doh.gif
*

jeigu taip jau domedamasi negali surasti gydytoju, kurie issakytu nuomone atsizvelgdami i tavo isitikinimus ir vaiko sveikata, tai tavo problema ir nereikia del to taip klykauti.
Mano vaiko gydyja mazajai buvo sudariusi atskira skiepu kalendoriu - perslinkti menesiai pagal pirma skiepijimo data + ismesti skiepai, kurie kaip maneme gali tureti daugiau zalos negu naudos ( as pati nemanau, kad skiepai yra tik zala). Gaila tiktais, kad neina suzinoti ar tasai triusas buvo naudingas.
Green.apple
QUOTE(Silvute @ 2007 09 24, 21:43)
Mano vaiko gydyja mazajai buvo sudariusi atskira skiepu kalendoriu  - perslinkti menesiai pagal pirma skiepijimo data + ismesti skiepai, kurie kaip maneme gali tureti daugiau zalos negu naudos

ar galetum parasyt savo gydytojos koordinates? blush2.gif gali rasyt i AZ. smile.gif
Liutaure
Siandien buvome pas gydytoja, mums 4 menesiai smile.gif ir pasakiau gydytojai, kad kol kas nesiskiepysim, bent iki metu, o ji sako, kad po metu sunkiau pernesa, tai pasakiau, kad vistiek kol kas neskiepysim, tai sako, gerai, iki pavasario biggrin.gif , o kaip pavasari bus mes matysim mirksiukas.gif
Sakykit ar kas zinot ar yra imanoma Lietuvoje pasiskiepyti vienvalenciais skiepais, taip turbut vadinasi skiepai nuo vienos ligos g.gif mane mama tokiais skiepijo ir nebuvo jungtiniu kaip dabar ir jokiu reakciju man nebuvo, tada butu galima pasirinkt ligas kuriu reikia labiausiai thumbup.gif
vija
QUOTE(uups @ 2007 07 02, 14:10)
na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas . Tiesiog mokykloj. Isejau ish pamokos, jauciau, kad reik skubet pas med sesute, jos kabinetas buvo uzhrakintas,tai ir luzhau koridoriuj. Atsipeikejau jau po greitosios vizito,- gretimam kabinete dirbusi stomatologe hazkaip mane aptiko, ar kaip ten buvo  unsure.gif Liepe griezhtai nebesiskiepyt ta vakcina daugiau...
beje, rasho, kad jei nuo shios vakcinos buvo kokiu komplikaciju vaikui, jo broliams/seserims greiciausiai bus tas pats rolleyes.gif
*

Nu prigąsdinot čia... Mano mažė neskiepyta, vis galvoju, kad gal reiktų nuo difterijos paskiepyt, bet matau, kad jei skiepyt, tad reikia skubėt (jai dabar 2m)!!
Pelene
As irgi viena is Jusu, kuri neskiepija savo mazosios. Augindama suneli nezinojau zalingos informacijos apie skiepus, tai jis skiepytas pas mane iki 1metuku ir dar viena karta bunant 2metuku. Dziaugiuos, kad dabar turiu, kur pasisemt ziniu apie skiepus, mamyciu patirties del ju savo vaikiukams( tik gaila, kad neigiamos verysad.gif ) Iki 1metuku savo mazosios tikrai neskiepysiu schmoll.gif Nenoreciau, kad skiepas kaip nors pakenktu mano Salomejai - mamos sirdis sako, jog nereikia jos skiepyt. Niekad sau neatleisciau , jei del skiepo netekciau dukreles unsure.gif Aisku, gydytojai i mane paziurejo kaip i neprotinga unsure.gif Siunte laiskus i namus, kad atvesciau paskiepyt dukrele, ne karta skambino ir aiskino skiepu nauda. Paskutinio skambucio metu mano vyras pasake, kad MES TVIRTAI NUSPRENDEM NESKIEPYT DUKRELES IKI 1 METU. Tai dabar jau ramu, nebeskambina mums.
delfinas
QUOTE(uups @ 2007 09 24, 11:28)
labai sveikintina iniciatyva, bet ash pasitikeciau tik Medline publikuotais straipsniais ir oficialiu US komitetu duomenimis (nac skiepu zhalos atlyginimo ir pan)  mirksiukas.gif

O tai jau kokių kitų šalių kokie šaltiniai, kad ir labai oficialūs, nurašyti yr? g.gif

Aš esu dėjusi ir pridėjusi nuorodų į visokius įdomesnius info šaltinius - kartotis neturiu jokio noro smile.gif. O šiaip tai idėja šauni bigsmile.gif.
uups
QUOTE(delfinas @ 2007 09 25, 00:00)
O tai jau kokių kitų šalių kokie šaltiniai, kad ir labai oficialūs, nurašyti yr? g.gif
*

pardon,- priesh labai oficialius ash irgi nieko priesh tongue.gif Gali but ir ne US smile.gif

Ash apskritai priesh jokius nieko priesh, tik kad reikia paprastai turet papildomu ziniu, jog suprastum kad nesamone skaitai biggrin.gif
Liutaure
Pelene,

ar tau gydytoja neminejo, kad po metu sunkiau pernes skiepus, man taip sake vakar g.gif bet nepaisant to as susilaikau bent jau kol kas smile.gif
Bekasė
QUOTE(Green.apple @ 2007 09 24, 22:11)
ar galetum parasyt savo gydytojos koordinates?  blush2.gif gali rasyt i AZ.  smile.gif
*

jau i viena az atsakinejau, tai atsakysiu viesai
gaila, bet po "dekretiniu" jinai nebegrizo i senaja darbo vieta.
Galiu tik pasakyti pavarde Jurgita Romelyte ( gal ir pasikeite pavarde po vestuviu i Ubartiene)
Papildyta:
QUOTE(Liutaure @ 2007 09 24, 22:27)
Sakykit ar kas zinot ar yra imanoma Lietuvoje pasiskiepyti vienvalenciais skiepais, taip turbut vadinasi skiepai nuo vienos ligos  g.gif  mane mama tokiais skiepijo ir nebuvo jungtiniu kaip dabar ir jokiu reakciju man nebuvo, tada butu galima pasirinkt ligas kuriu reikia labiausiai  thumbup.gif
*

mums uzsakinejo musu gydytoja ( tiksliau seimos gydytoju kabinetas)
kadangi kokliusu nesiskiepijome, tai stabliges ir difterijos vakcinos buvo vienavalentes.
pandorita
QUOTE(Silvute @ 2007 09 25, 11:19)
jau i viena az atsakinejau, tai atsakysiu viesai
gaila, bet po "dekretiniu" jinai nebegrizo i senaja darbo vieta.
Galiu tik pasakyti pavarde Jurgita Romelyte ( gal ir pasikeite pavarde po vestuviu i Ubartiene)

Įdomu ax.gif o ji dabar išvis nebedirba ar dirba kokioje kitoje vietoje?

Gal dar kas nors galite rekomenduoti nešališką gydytoją? (ne tik skiepų atžvilgiu, bet ir šiaip natūralistinių pažiūrų)
Green.apple
QUOTE(delfinas @ 2007 09 25, 03:00)
Aš esu dėjusi ir pridėjusi nuorodų į visokius įdomesnius info šaltinius - kartotis neturiu jokio noro smile.gif. O šiaip tai idėja šauni bigsmile.gif.
*

nu gi, Delfine, netingek! mirksiukas.gif nors pora geru straipsneliu i musu foruma idek! mirksiukas.gif net eilerastukas isejo lotuliukas.gif
o siaip viska ka naujo randi- dek nuoroda cia, ok? mirksiukas.gif

QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 25, 04:21)

aciu,Linuze! aciuks.gif o tai db skaitysiu!!! thumbup.gif

o mano pagrindinis saltinis- http://homeoint.org/kotok/privivki.htm ten atsiranda vis naujasniu straipsniu, zmones isvercia ir patalpina ten, ir visada nurodytas tikro straipsnio puslapis- is kur jis paimtas. ir dazniausiai verciami butent mediku straipsniai.
Linea...
QUOTE(Green.apple @ 2007 09 25, 06:36)
aciu,Linuze!  aciuks.gif o tai db skaitysiu!!!  thumbup.gif

o mano pagrindinis saltinis- http://homeoint.org/kotok/privivki.htm ten atsiranda vis naujasniu straipsniu, zmones isvercia ir patalpina ten, ir  visada nurodytas tikro straipsnio puslapis- is kur jis paimtas. ir dazniausiai verciami butent mediku straipsniai.
*

Tai kad nera uz ka, cia dauguma Delfino ideti straipsniai. As dabar skaitau mercola, mastau gal ir knyga nusipirksiu, kakzaip uzsikabinau biggrin.gif

delfinas
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 26, 11:13)
Tai kad nera uz ka, cia dauguma Delfino ideti straipsniai. As dabar skaitau mercola, mastau gal ir knyga nusipirksiu, kakzaip uzsikabinau biggrin.gif

Mercola mane, žinok, bent kiek baugina - anot jo, viskas yr negerai... Na, beveik viskas ax.gif. Puodai blogi, soja (beveik visa) bloga, grūdai maisto racione blogai ir t.t. Mane depresija beveik buvo apėmusi, kai daug Mercola skaitydavau, tai dabar tik laikas nuo laiko pasižiūriu smile.gif.
Linea...
QUOTE(delfinas @ 2007 09 26, 16:28)
Mercola mane, žinok, bent kiek baugina - anot jo, viskas yr negerai... Na, beveik viskas ax.gif. Puodai blogi, soja (beveik visa) bloga, grūdai maisto racione blogai ir t.t. Mane depresija beveik buvo apėmusi, kai daug Mercola skaitydavau, tai dabar tik laikas nuo laiko pasižiūriu smile.gif.
*

as i ji taip stipriai dar neisigilinau, skaiciau tik kas liecia vakcinas. apie puodus esu girdejusi, kad tie ketaus , atrodo yra geriausi, soja turbut del to, kad modifikuota, ar ne?, o del grudu nieko nesu girdejusi g.gif Va kas man buvo ydomu paskaitineti apie vandeny, na kad skonis man jo kazkoks rugstesnis kai kuriu gamintoju jau senokai pajutau, paskui skaiciau kad floras vendenuky negerai, o mano vaiku vandeny buvo deta floro, tad pradejau dometis koks vanduo yra gerai...pasirodo kai kurie gamintojai deda nitratu, ar kt priemaisu, nors ir labai nedidelis procentas, minimalus beveik... Ai , siaip bendram isprusimui ydomu man ji paskaitineti, o paskui zmogus ka sau atsirenki... 4u.gif
ababa
QUOTE(lauralin @ 2007 09 12, 11:28)
Mano mergyte negavo nei vieno skiepo ir as jos neskiepysiu.Sia varasa buvom Indijoj ir nieko neatsitiko,auga visiskai sveika,net persalimo ligom dar nesirgo.Turi naturalu imuniteta,nepazeista jokiom vakcinom,netikiu tais skiepais.Nors gydytoja mane bara,bet as sakau veliau,kad jai butu ramiau  mirksiukas.gif
*

Įdomu, kaip jus išleido neskiepytus užsienin? g.gif Šiaip aš jokia detalesne informacija nesidomėjau dėl išleidimo užsienin nesiskiepijus, bet mūsų gydytoja tokias kalbas šneka: vat, neskiepysit - negalėsit į užsienį išvykt.

Dar gązdina darželiu: vat į darželį, kai norėsit eit, reikės Jums sveikatos pažymos, kad visi skiepai gauti ir pan. Bet man atrodo, kad pažymoje turi būti įrašas, jog pauostarąjį laiką nesirgo infekcinėmis ligomis. O skiepų nedarymas neturėtų būti priežastimi neišrašymu pažymos, ar kad su tokia pažyma nepriimtų į darželį ? g.gif

Jūsų šitas pasisakymas, kurį komentuoju, buvo perskaitytas šiandien per Lietuvos radiją (9 val. 45 min) laidoje apie skiepus kaip argumentų nelabai turinti nuomonė, kodėl neskiepijote savo vaiko. Aišku, laida buvo vienpusė - apie tai, kad skiepai labai gerai. Buvo paleistas interviu su gyd. Usoniu, kuris yra labai didelis šalininkas skiepų. Apie mamas, kurios neskiepija savo vaikų, buvo sakoma, kad jos neskiepija dėl to, jog kiti vaikai yra paskiepyti, ir dėl to nėra nuo ko užsikrėsti - maždaug, kadangi kiti vaikai paskiepyti, tai kam man skiepyti savo vaiką. Na, naivu būtų tikėtis iš nacionalinio radijo kitos nuomonės - juk valstybė apmoka dauguma vaikiškų skiepų.
pandorita
Na, dėl užsienio ir daržo ir man labai įdomu, kaip ten iš tikrųjų yra g.gif (šiaip įsivaizduoju, kad jei yra tokia teisė ne(si)skiepyt, tai ji turėtų galioti visose valstybinėse institucijose, tik man įdomu, kas ten iš tikrųjų įrašoma vaiko pažymoje darželiui).O dėl Usonio, kiek teko skaityti jo interviu skiepų tematika, tai vienas topinių jo pasisakymų maždaug "aš gi savo anūką paskiepijau, jei skiepai būtų blogybė, argi aš, gydytojas, skiepyčiau savo šeimos narius?" Nu man žiauriai įdomu, kas yra jo įsivaizduojamoji auditorija, į kurią jis kreipiasi su tokiais argumentais... Gal avių banda? g.gif
vija
Skiepai gi yra laisvanoriškas pasirinkimas, tad darželiui jokios įtakos nedaro. Taip, parašo gydytoja pažymoj, ar vaikas skiepytas ar neskiepytas, bet svarbiausia, kad nebūtų neseniai sirgęs ar sergantis kokiom infekcinėm ligom, svarbiausia išvada: 'Vaikas lankyti kolektyvą gali". Užtat šį pažyma galioja ribotą laiką.
Mano neskiepyta dukra pradėjo lankyti darželį šią vasarą.

O dėl užsienio, tai pirmą kartą girdžiu, kad reikia pažymą apie vaikiškus skiepus važiuojant turėti. Jei važiuojat gyventi į užsienį ilgesniam laikui, tai gal ir reikia kokio įrodymo vietiniam gydytojui, kokius skiepus vaikas gavęs.
flight
QUOTE(pandorita @ 2007 10 03, 11:22)
Na, dėl užsienio ir daržo ir man labai įdomu, kaip ten iš tikrųjų yra  g.gif
*

Kiek kartų skridom su neskiepytu sūnum į užsienį, tiek neteko susidurti su reikalavimu pasiskiepyti (ir apskritai, niekam tie skiepai nerūpėjo biggrin.gif ). Gal tik man pačiai būtų rūpėję, jei būtume keliavę, pvz., į kokią Kambodžą... g.gif

Dėl darželio tas pats - sveikatos pažymos reikia tik tam, kad būtų aišku, jog vaikas sveikas ir, kaip jau čia rašė, kolektyvą lankyti gali. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ababa @ 2007 10 03, 11:14)
Jūsų šitas pasisakymas, kurį komentuoju, buvo perskaitytas šiandien per Lietuvos radiją (9 val. 45 min) laidoje apie skiepus kaip argumentų nelabai turinti nuomonė, kodėl neskiepijote savo vaiko.
*

Ane? Neblogai, vienai pusei atstovauja citata iš mamų forumo, kitai - svari mediko nuomonė biggrin.gif Įdomu, kodėl vietoje Usonio interviu negalėjo įdėti kitos citatos iš mamų forumo, pvz. , kur mamos diskutuoja apie "privalomą ketvirto mėnesio skiepą"? cool.gif
Pingvinukas
QUOTE(pandorita @ 2007 10 03, 12:22)
tik man įdomu, kas ten iš tikrųjų įrašoma vaiko pažymoje darželiui).
*

Mano sūnus neskiepytas 4u.gif

Pažymoje, kurią nešėme į darželį, parašyta - ATSISAKĖ SKIEPYTI 4u.gif
uups
nu jus cia ir uzsnekejot blink.gif
yra toks dalykas kaip asmens laisves doh.gif prievarta zmoniu niekas neskiepija. Jei protestuosi,- tau net kraujo neperpils.
O kaip isivaizduojat ta 'neleidimo i uzsieni procesa'? stovi ant sienos kareivukas ir skiepu paso reikalauja??? Musu keturmetis gyvena jau trecioj shalyj savo gyvenime, yra aplankes tris zhemynus. Eina i darzeli, lankosi pas gydytojus, ir, zinoma, eis i mokykla. Niekur niekad nebuvo jokiu problemu del to, kad jis neskiepytas.
Aisku, gali buti kad kai kuriose shalyse kai kurie privatus darzeliai ar mokyklos gali nepriimt neskiepyto vaiko . Arba nevezt i ekskursijas i uzsieni drauge su visa klase (kaip gali ir nepaimti kokio, tarkim, astmatiko vaiko). Cia jau, kaip sakant istaigos vidaus politikos reikalas...Bet is esmes daugumoj shaliu vaikas turi konstitucine teise i moksla,- valstybine istaiga visada privales ji priimt.
ababa
QUOTE(uups @ 2007 10 03, 11:11)
nu jus cia ir uzsnekejot  blink.gif
yra toks dalykas kaip asmens laisves doh.gif  prievarta zmoniu niekas neskiepija. Jei protestuosi,- tau net kraujo neperpils.

*

Be abejo, kad neperpils kraujo ir neskiepys, jei nepasirašysi. Bėda ta, kad taip šneka Šeškinės poliklinikos (Vilniuje) pediatrės. Dėl užsienio man konkrečiai pasakė, kad neišleis (ir beje, ne tik mūsų apylinkės, bet ir pavaduojanti, kai mūsiškė atostogavo). Dėl darželio taip kategoriškai nesakė, bet paminėjo, kad jei jūs nesiskiepysit, kils pavojus kitiems vaikams darželyje. Šitas teiginys man išvis buvo nesuprantamas: jeigu skiepyti vaikai yra apsaugomi nuo ligų, tai kokį pavojų jiems gali kelt neskiepytas vaikas? g.gif
Dar pabrėžė, kad užsienyje, ir būtent Amerikoje neleidžia neskiepytų vaikų į darželius. Taip ir buvo mintis pasakyti: lygiuojatės į šalį, kur autizmu vaikai serga daug daugiau nei pvz, Europos šalyse - bet nutylėjau..., nes gydytoja nebuvo linkusi bartis. Dabar gydytoja jau žino mano tvirtą apsisprendimą bent jau ankstyvoje vaikystėje neskiepyti, tai nieko ir nebesako.
uups
QUOTE(ababa @ 2007 10 03, 09:27)
Dar pabrėžė, kad užsienyje, ir būtent Amerikoje neleidžia neskiepytų vaikų į darželius.
*

Melavo. Butent del tu autizmu ir pan priezasciu daugelis tevu JAV dabar pasirenka neskiepyti savo vaiku, taip kad ten tikrai nieko nenustebinsi neskiepytu vaiku.
pandorita
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 03, 12:11)
Pažymoje, kurią nešėme į darželį, parašyta - ATSISAKĖ SKIEPYTI  4u.gif

nu va.. tai kodėl vieniems rašo "kolektyvą lankyti gali", o kitiems "atsisakė skiepyti" g.gif
vija
QUOTE(pandorita @ 2007 10 03, 12:57)
nu va.. tai kodėl vieniems rašo "kolektyvą lankyti gali", o kitiems "atsisakė skiepyti"  g.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Taigi toj pačioj pažymoj viską ir parašo. Nu jei aiškiau, tai kairėj pusėj apie skiepus (skiepytas/neskiepytas/kodėl), dešinėj - apie bendrą vaiko sveikatos būklę, apie atliktą tyrimą (dėl kirmėlių) ir pačioj pabaigoj išvada: KOLEKTYVĄ LANKYTI GALI. Pažyma iš dviejų lapų, ten viskas telpa mirksiukas.gif
delfinas
QUOTE(uups @ 2007 10 03, 02:11)
kaip isivaizduojat ta 'neleidimo i uzsieni procesa'? stovi ant sienos kareivukas ir skiepu paso reikalauja???

Aha, būtent šitaip ir įsivaizduoju - įdarbintas vienas papildomas kareivukas vakcinoms tikrinti bigsmile.gif lotuliukas.gif.

QUOTE(ababa @ 2007 10 03, 02:27)
paminėjo, kad jei jūs nesiskiepysit, kils pavojus kitiems vaikams darželyje. Šitas teiginys man išvis buvo nesuprantamas: jeigu skiepyti vaikai yra apsaugomi nuo ligų, tai kokį pavojų jiems gali kelt neskiepytas vaikas?  g.gif

Taigi būtent, kad prasilenkia tokie teiginiai su elementaria logika smile.gif. Nors dabar jau pasigirsta nuomonių, kad neskiepyti vaikai visumoj yra sveikesni už skiepytus, bet šito gi nepamatuosi taip lengvai, nes visokių parametrų yr smile.gif.

Blogai yr, kai tėvai nevakcinuoja vaiko todėl, kad "bijo adatų" arba todėl, kad "visi suvakcinuoti, todėl man nereikia"... Dėl to paskui tokios radijo laidos iškraipo realybę ir nepateikia normalių nevakcinavimo priežasčių ax.gif.
inro
Sveikos, mamos,

Dirbu zurnale "Sveikatos ABC", nutariau parasyti apie skiepus. Pati turiu 2 mazus berniukus, 3,5 ir 2 metuku ir neskiepyjau ne vieno. Esu skeptiska skiepu atzvilgiu, manau, kad jie silpnina naturalu igimta imuniteta, todel kvieciu ir jus skeptiskas pasakyti savo nuomone. Gal sutiktumete tapti straipsnio heroje ir issakyti savo nuomone arba patirti, susijusia su vaiku skiepais. Lauksiu skambuciu arba sms. Mano tel. 8677 99980 Ingrida. Nuosirdziai, lauksiu.
balta
QUOTE(inro @ 2007 10 10, 09:17)
Sveikos, mamos,

Dirbu zurnale "Sveikatos ABC", nutariau parasyti apie skiepus. Pati turiu 2 mazus berniukus, 3,5 ir 2 metuku ir neskiepyjau ne vieno. Esu skeptiska skiepu atzvilgiu, manau, kad jie silpnina naturalu igimta imuniteta, todel kvieciu ir jus skeptiskas pasakyti savo nuomone. Gal sutiktumete tapti straipsnio heroje ir issakyti savo nuomone arba patirti, susijusia su vaiku skiepais. Lauksiu skambuciu arba sms. Mano tel. 8677 99980 Ingrida. Nuosirdziai, lauksiu.
*

inro, kokia šauni idėja thumbup.gif
Ačiū, kad apie tai rašysi 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.