Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neskiepyti vaikai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
flight
Maniškė (1.5m.) irgi kosti naktimis, jau pora mėn g.gif Prisiskaičiau apie kokliušą, net išsigandau unsure.gif
pandorita
QUOTE(bevardė @ 2008 09 09, 16:26)
Idomu ar yra dar vaikų kuriems uždrausta skiepytis kokliušo vakcina, ką gydytojai jiems siūlo, nes bent jau užkrečiamų ligų skyrius man jokios alternatyvos nepateikė.

Maniškiui uždrausta; prieš metus pediatrė kalbėjo apie analogišką vakciną, bet be kokliušo komponento g.gif Aišku, pavadinimo neminėjo...
pupa999
Kodel uzdrausta ?
vija
QUOTE(flight @ 2008 09 09, 16:34)
Maniškė (1.5m.) irgi kosti naktimis, jau pora mėn  g.gif Prisiskaičiau apie kokliušą, net išsigandau  unsure.gif
*

Kokliušo kosuliai yra priepuoliniai, spazminiai, kosti serijom, tikrai skiriasi nuo paprasto kosulio.
bevardė
QUOTE(pandorita @ 2008 09 09, 16:44)
Maniškiui uždrausta; prieš metus pediatrė kalbėjo apie analogišką vakciną, bet be kokliušo komponento  g.gif Aišku, pavadinimo neminėjo...
*

Tai va kad pries metus berods dar buvo DT Vax (nuo difterijos ir stabliges vaikam) o dabar nebera ir nebus. Liko tik suaugusiūjų vakcina bet ja skiepija nuo 15 ar 16 metų.
Jei nesunku kai lankysites pas gydytoja gal jos uzklaustum kokią vakciną ji turejo omenyje. Jūsų vaikutis kaip suprantu dar neskiepytas.
pandorita
QUOTE(pupa999 @ 2008 09 10, 06:10)
Kodel uzdrausta ?

Turėjo neuroreakciją - nepertraukiamą aukštų dažnių klykimą apie 3 val.

QUOTE(bevardė @ 2008 09 11, 13:34)
Tai va kad pries metus berods dar buvo DT Vax (nuo difterijos ir stabliges vaikam) o dabar nebera ir nebus. Liko tik suaugusiūjų vakcina bet ja skiepija nuo 15 ar 16 metų.
Jei nesunku kai lankysites pas gydytoja gal jos uzklaustum kokią vakciną ji turejo omenyje. Jūsų vaikutis kaip suprantu dar neskiepytas.

Pamėginsiu užklaust. Mūsiškis gavo visus rekomenduojamus skiepus iki 3 mėn. Šiaip pastebėjau, jog po kiekvieno skiepo jis darėsi vis neramesnio būdo, o po paskutinio turėjo miego sutrikimų. Ir - nežinau, ar sutapimas - kitą dieną po skiepo jau nebežindo.
pupa999
QUOTE(pandorita @ 2008 09 11, 11:22)
Turėjo neuroreakciją - nepertraukiamą aukštų dažnių klykimą apie 3 val.
Pamėginsiu užklaust. Mūsiškis gavo visus rekomenduojamus skiepus iki 3 mėn. Šiaip pastebėjau, jog po kiekvieno skiepo jis darėsi vis neramesnio būdo, o po paskutinio turėjo miego sutrikimų. Ir - nežinau, ar sutapimas - kitą dieną po skiepo jau nebežindo.
*

Aisku. Mano irgi taip pat klykdavo bet labai trumpai kokia 15-30 sekundziu, bet is kart po skiepo daug kartu per diena, paskui su laiku retejo retejo kol nustojo ir taip pat zisti nustojo normaliai, iki tol kuo graziausiai valgydavo, o po to kariauti reikedavo kelias minutes ptraukdavo ir vsio. Tik stai mano daktare bande man isaiskinti, kad cia viskas normalu.... bet mano zodis paskutinis...o daktare irgi pakeiciau rolleyes.gif
noli
neseniai pradejau dometis skiepais ,l pasigailejau kad savo vyresni skiepijau, kazkaip pasitikejau gyd,ji apie jokias komplikacijas man nekalbejo.
mazesnio tikrai neskiepysiu, deja mes jau pradejom skiepus ,bet dar ne visa kursa suleido.galvoju del stabliges difterijos, jam dabar 1metai skiepyciau aisku veliau.
bet gal kas zinot, kur pasiklausti jei dabar neskiepysi nuo stabliges tai susizeidus per kiek laiko turi suleisti ta antitetanini seruma,kad nesusirgtu stablige. g.gif
uups
QUOTE(noli @ 2008 09 12, 14:53)
neseniai pradejau dometis skiepais ,l pasigailejau kad savo vyresni skiepijau, kazkaip pasitikejau gyd,ji apie jokias komplikacijas man nekalbejo.
mazesnio tikrai neskiepysiu, deja mes jau pradejom skiepus ,bet dar ne visa kursa suleido.galvoju del stabliges difterijos, jam dabar 1metai skiepyciau aisku veliau.
bet gal kas zinot, kur pasiklausti jei dabar neskiepysi nuo stabliges tai susizeidus per kiek laiko turi suleisti ta antitetanini seruma,kad nesusirgtu stablige. g.gif
*

jeigu jam metai, tai jis jau skiepytas nuo stabliges-difterijos...
apskritai ash niekaip nesuvokiu, kam jus darot toki jovala,- puse kurso suvarot i vaika, paskui nusprendzhiat kad neskiepysit...velniam toks shiukslinimas? g.gif per silpna mano smegenine unsure.gif dar suprasciau, jei buvo kazkokia grand reakcija i skiepa... g.gif
realiai,- jei viena doze suleista,- vaikas jau igija kazkoki imuniteta, yra skiepytas...

Cia panashiai, kaip duot pavalgyt tris shaukshtelius ir paskui atimt visa bliuda ir palikt alkana g.gif
noli
QUOTE(uups @ 2008 09 12, 16:28)
jeigu jam metai, tai jis jau skiepytas nuo stabliges-difterijos...
apskritai ash niekaip nesuvokiu, kam jus darot toki jovala,- puse kurso suvarot i vaika, paskui nusprendzhiat kad neskiepysit...velniam toks shiukslinimas?  g.gif  per silpna mano smegenine unsure.gif dar suprasciau, jei buvo kazkokia grand reakcija i skiepa... g.gif
realiai,- jei viena doze suleista,- vaikas jau igija kazkoki imuniteta, yra skiepytas...

Cia panashiai, kaip duot pavalgyt tris shaukshtelius ir paskui atimt  visa bliuda ir palikt alkana  g.gif
*

tai kad vat gi sakau kad pries menesi suzinojau apie skiepu zala.o mano mazas labai sirgo todel man atrodo kad skiepytas jis tik 1kart nuo DSK.gerai kad jus kazkas paprotino anksciau nei mane.nuo durnumo vakcinu nera smile.gif
Papildyta:
tiesa pasakius as ne apie tai kausiau bigsmile.gif
ir nereikia smerkti,geriau veliau negu niekada spresti:ax:
delfinas
QUOTE(uups @ 2008 09 12, 06:28)
Cia panashiai, kaip duot pavalgyt tris shaukshtelius ir paskui atimt  visa bliuda ir palikt alkana  g.gif

Čia jau priklauso nuo to, kaip į visą tą reikalą pažiūrėsi ax.gif. Vakcina ne vitaminas kokis (nors ir anie nieko gero dažniausiai).
uups
QUOTE(delfinas @ 2008 09 12, 17:46)
Čia jau priklauso nuo to, kaip į visą tą reikalą pažiūrėsi ax.gif. Vakcina ne vitaminas kokis (nors ir anie nieko gero dažniausiai).
*

anujo mastau.gif nepazhiurejau ish kitos puses...jei vaikis barbituratu dezhike atsisuko, tai geriau po 3 tablechiu atimt, aishku...nelaukt kol visas praris lotuliukas.gif
visvien megstu nuosekluma visuose reikaluose ax.gif
delfinas
QUOTE(uups @ 2008 09 12, 08:49)
megstu nuosekluma visuose reikaluose ax.gif

Esu linkusi manyti, kad žmogus vienu ar kitur klausimu padaro sprendimą pagal tuo metu jo turimos informacijos kiekį ir pobūdį. Tokiu būdu nematau jokio nenuoseklumo, jeigu tėvai nusprendžia vakcinavimo netęsti, kai pradeda tuom domėtis ir atranda informacijos, kuri anuos neramina smile.gif.

Jo, gerai Tu čia apie tuos barbitūratus lotuliukas.gif.
Green.apple
Vija, kaip reikaliukai jūsų? Kaip vaikiukas? gal jau sveikstat po truputį? smile.gif
vija
QUOTE(Green.apple @ 2008 09 23, 01:26)
Vija, kaip reikaliukai jūsų? Kaip vaikiukas? gal jau sveikstat po truputį?  smile.gif
*

Kostim. Jau net kartais nebegirdžiu, įprato ausys. Būna kelias dienas mažiau, paskui vėl padažnėja. Pulmonolgė sakė, taip gali būti, gali paūmėti šaltuoju sezonu. Jokie vaistai, tame tarpe ir paxeladinas, jo neslopina, nes kosulį sukelia centras smegenyse. Per pusmetį turėtų po truputį nuslopti. Tikiuosi per Kalėdas nebekosėsim smile.gif
Green.apple
QUOTE(vija @ 2008 09 23, 18:51)
Kostim. Jau net kartais nebegirdžiu, įprato ausys. Būna kelias dienas mažiau, paskui vėl padažnėja. Pulmonolgė sakė, taip gali būti, gali paūmėti šaltuoju sezonu. Jokie vaistai, tame tarpe ir paxeladinas, jo neslopina, nes kosulį sukelia centras smegenyse. Per pusmetį turėtų po truputį nuslopti. Tikiuosi per Kalėdas nebekosėsim smile.gif
*

o tu turi viena vaiką ar daugiau? jei daugiau, tai kaip kiti? g.gif ir dar norėjau paklaust- ar tikrai tas kokliušas yra baisi ir nemaloni liga? ar dažnai vemia vaikiukas besikosėdamas? ir kiek jam ar jai metų? gal žinai, kur jis galėjo tą brudą pasigaut? 4u.gif
vija
QUOTE(Green.apple @ 2008 09 23, 23:33)
o tu turi viena vaiką ar daugiau? jei daugiau, tai kaip kiti?  g.gif ir dar norėjau paklaust- ar tikrai tas kokliušas yra baisi ir nemaloni liga? ar dažnai vemia vaikiukas besikosėdamas? ir kiek jam ar jai metų? gal žinai, kur jis galėjo tą brudą pasigaut? 4u.gif
*

Yra vyresnė dukra, bet ji skiepyta. Va kiti šeimos nariai neužsikrėtėm. Sunku pasakyt, kur pasigavo, čia bet kur gali.
Kokliušas yra baisi liga naujagimiams ir kūdikiams. Vyresnėms jis lengvesnis, nors gali būti, kad kiekvienas atvejis kitoks. Pvz mano vyresnėlė, būdama 4m, n neįtikėtinai lengvai prasirgo vėjaraupiais. Taigi dabar ir tas kokliušas mažajai (jai tuoj 3m) nėr labai baisus, iki vėmimo kosėjo gal keletą kartų ir tai, jei būdavo ką tik pavalgius, ir to vėmimo vėmimu nepavadinsi, atpila šiek tiek maisto ir tiek.
Jei priepuoliai būtų stiprūs, tai aišku nieko gero, ir oro pritrūksta, ir internetas gąsdina kraujagyslių bei plaučių įtrūkimais, bet mūsų atvejis tikrai nesunkus - tiesiog užsitęsęs kosulys ir tiek, be dusulių ir mėlynavimų.
Šiaip jei galėčiau sugrąžinti laiką atgal, vistiek neskiepyčiau. Nu va prasirgo ir bus ramu likusį gyvenimą. Aš net vis dar suabejoju, ar čia kokliušas, bet turiu tyrimo rezultatus: abu skaičiukai gerokai viršija normą.
Green.apple
QUOTE(vija @ 2008 09 23, 23:51)
bet mūsų atvejis tikrai nesunkus - tiesiog užsitęsęs kosulys ir tiek, be dusulių ir mėlynavimų.

joo... tikrai lengva forma... sveikite! 4u.gif
Raja28
http://rutube.ru/tracks/34246.html?v=61744...8e7577e372d68f8

sveikutes,

turbut ziurejot si filmuka apie skiepus? as kai paziurejau mane istiko galima sakyti sokas!!!!!!!!!!!!!!!!!
skaiciau jusu pasisakymus tik ne visus, daug kas ivardija skiepus ne nuodais bet tai netiesa, nes pagrindine sudedamoji dalis yra formalinas-cheminis nuodingas preparatas.
filmukas ilgokas bet verta paziureti jis pilnai mane itikino daugiau nebeskiepyti savo zirnio ir gailiuosi kad nesuzinojau apie tai anksciau.
Rusijoje vakcinu kurejai net knygas yra isleide apiue skiepo kontraindikacijas ir galimas patologijas ir ar tai butu galima pavadinti ne nuodu.daug kas nutylima, nes nera jokiu tyrimu, jokiu ataskaitu kaip viena ar kita vakcina veike, koks vaiko imunitetas.
zmogus taip sutvertas mano manymu, kad jau turi imuniteta, kuris kovoja su ligomis, beto dabar ir vaistu yra visokiu.kas buvo seniau tai nesvaros , higienos stokos pasekmes, dabar ir vaiku ligos kitokios vezys autizmas diabetas alergijos ir tai aprasoma prie kiekvieno skiepo kaip galimos komplikacijos, tad mano manymu skiepai cia turi itakos.
bimkutele
aš žiūrėjau kelis filmukus kartu su vyru.net verkiau kai rodė po skiepo vaikinuką ir mergytę mažą.baisu ir pagalvoti,kaip gali nutikti.ir džiaugiuosi,kad mano dukrytei grįžo klausa.aš kol kas iki metukų atsisakiau skiepų,bet atsisakysiu visiškai.beto mano sesers dukrytė po skiepo pradėjo sunkiau kvėpuoti,padarius tyrimus paaiškėjo,kad astma.na gal tik sutapimas,kaip dauguma sako,ir mano dukrytei klausa buvo dingus,ir čia tik sutapimas unsure.gif keli gydytojai visgi pasakė atvirai,kad tai reakcija į skiepą verysad.gif
rence*
Atejau cia patarimo blush2.gif MAno sunus neskiepytas pg kalendoriu. Po 4men skiepo (DTP+Hib+Polio) issivyste alergine reacija, kuri sunkiai pasidave gydymui (buvo isbertas kunelis, gydemes hormoniais vaistais). Gydytoja nenorejo pripazinti kad cia tokia reakcija i skiepa, bet as nutariau kol kas susilaikyti nuo skiepu, butent bijau salutiniu reakciju. blink.gif Taciau siandien vaikelis pargriuvo lauke ir susimuse kakta, zaizdeles nebuvo tik guzas isdygo doh.gif PAmasciau,juk jis neskiepytas nuo stabliges ir kaip mat visko prisigalvojau. Realiai zemiu ir pan nepateko i organizma bet ka gali zinoti, akim visko neizvelgsi blink.gif Po keliu dienu eisime pas savo gydytoja ir zinau kad ji vel primins apie neatliktus skiepus, isvadins motina kuri rizikuoja savo vaiko sveikata ir gyvybe doh.gif blink.gif
uups
QUOTE(rence25 @ 2008 10 13, 22:08)
Atejau cia patarimo blush2.gif  MAno sunus neskiepytas pg kalendoriu. Po 4men skiepo (DTP+Hib+Polio) issivyste alergine reacija, kuri sunkiai pasidave gydymui (buvo isbertas kunelis, gydemes hormoniais vaistais). Gydytoja nenorejo pripazinti kad cia tokia reakcija i skiepa, bet as nutariau kol kas susilaikyti nuo skiepu, butent bijau salutiniu reakciju.  blink.gif  Taciau siandien vaikelis pargriuvo lauke ir susimuse kakta, zaizdeles nebuvo tik guzas isdygo doh.gif  PAmasciau,juk jis neskiepytas nuo stabliges ir kaip mat visko prisigalvojau. Realiai zemiu ir pan nepateko i organizma bet ka gali zinoti, akim visko neizvelgsi blink.gif  Po keliu dienu eisime pas savo gydytoja ir zinau kad ji vel primins apie neatliktus skiepus, isvadins motina kuri rizikuoja savo vaiko sveikata ir gyvybe doh.gif  blink.gif
*

tai kokio tu cia patarimo nori, nesupratau? blink.gif

shiaip, jei i kiekviena nukritima shitaip reaguosi,- skiepyk ir kuo greichiau, nes ishprotesi labai greitai.... o vaikui motina kaip ir sveiko proto geriau turet g.gif
rence*
QUOTE(uups @ 2008 10 13, 23:17)
tai kokio tu cia patarimo nori, nesupratau? blink.gif

shiaip, jei i kiekviena nukritima shitaip reaguosi,- skiepyk ir kuo greichiau, nes ishprotesi labai greitai.... o vaikui motina kaip ir sveiko proto geriau turet g.gif
*

Jau kokias ironiskas pasisakymas blink.gif blink.gif Idomu ar pati to sveiko proto tiek daug turi g.gif unsure.gif Sprendziant is pasisakymo tai abejoju doh.gif

Medicinoje buna visokiu kuriozu blush2.gif Ir nera cia ko stebetis. Kol kas savo vaiko neskiepyju bet ta padarysiu tikrai- ypac nuo tokiu baisiu lig kaip stablige, difterija blink.gif

Daugiau patarimo cia tikrai neieskosiu doh.gif
dange
QUOTE(rence25 @ 2008 10 14, 13:40)
Jau kokias ironiskas pasisakymas blink.gif  blink.gif  Idomu ar pati to sveiko proto tiek daug turi g.gif  unsure.gif Sprendziant is pasisakymo tai abejoju doh.gif

Medicinoje buna visokiu kuriozu blush2.gif Ir nera cia ko stebetis. Kol kas savo vaiko neskiepyju bet ta padarysiu tikrai- ypac nuo tokiu baisiu lig kaip stablige, difterija blink.gif 

Daugiau patarimo cia tikrai neieskosiu doh.gif
*

Na gal nereikia taip jautriai mirksiukas.gif Tikiuosi uups nesupyks, jei pamėginsiu "išversti" tai, ką ji bandė pasakyti: jei panikuojate dėl kiekvieno guzo, nusibrozdinimo ir nugriuvimo(sakau tai be jokios ironijos) paskiepykite vaiką, nes ateityje vaikui augant tokie "nuotykiai' pasikartos nekartą.Konkrečiu atveju baimintis nereikėtų, stabligės sukėlėjas yra anaerobinė bakterija, kuriai daugintis organizme reikalingos gilios, prastai besidrenuojančios žaizdos(durtinės, gilios pjautinės), bet jokiu būdu ne guzai ir paviršiniai nubrozdinimai 4u.gif
Kaštonė
uups, pavarei cool.gif , ale patinka man tavo stilius biggrin.gif .
noli
QUOTE(Kaštonė @ 2008 10 14, 17:26)
uups, pavarei  cool.gif , ale patinka man tavo stilius  biggrin.gif .
*

o man visai nepatinka toks grubumas( tipo stilius).
viska galima ir normaliai paaiskint,nes ne visi zmones tiek skaite ,,gal, kaip tu,, todel patarimo nori is ,,protingesniu,,Jei as teisingai suprantu, tam ir sukurta si tema, kad ne tik ,,blevyzgot,,. g.gif
uups
achiu, dange 4u.gif

sorry, bet ash manau, kad tame konkrechiame poste buvo nesuformuluota problema, del kurios prashoma patarimo (ko prashoma?- patart skiepyt ar ne? nusprest ar berimas buvo skiepu komplikacija? patart kaip kalbeti su gydytoja, apie skiepus?) tai pirma, o antra, - niekas, apart abieju tevu, negali prisimti atsakomybes uz tai skiepyti, ar neskiepyti vaika. Net patart gali tik gydytojas, ishvardydamas galimus variantus/komplikacijas/ligu - pashaliniu reakciju tikimybes/grafikus ir pan.

Jus jau man atleiskit ir dovanokit, bet susinervinu, kai ateina zmogus ir pradeda verkti del gumbo (kai net nebuvo nubrozdinimo!!!) ir svaichiot apie stablige. Tai tik rodo, kad zmogus neturi elementaraus supratimo... ka galima patart? g.gif - daugiau paskaityt, bet jei zmogus jau atidejo vaiko skiepus, net nezinodamas kas ir kaip, tai tiek jam ir terupi...o jei grubiai atsakius pazhada 'butinai paskiepyt vaika nuo mirtinu ligu', tai kiek suprantu, planas jau yra...viskas aishku ir sudeliota irnesakyk.gif

noli- 5 metus 'blevyzgoju' skiepu tema... net nzn g.gif ...turbut tiesiog reikia ishsiimti tema ish favoritu, nes jauchiu, kad pasakiau viska, ka zinau- noriu pasakyt... nereiks nervintis del kiekvieno uzhejusio 'pasitart' del gumbo...
nu jei zmogui rupi, tai kodel negali pasiguglint nors pagrindu??? nedaeina man schmoll.gif
bimkutele
QUOTE(noli @ 2008 10 16, 14:25)
o man visai nepatinka toks grubumas( tipo stilius).
viska galima ir normaliai paaiskint,nes ne visi zmones tiek skaite ,,gal, kaip tu,, todel patarimo nori is ,,protingesniu,,Jei as teisingai suprantu, tam  ir sukurta si tema, kad ne tik ,,blevyzgot,,. g.gif
*

drinks_cheers.gif
noli
mirksiukas.gif yra tik mazyte problemele, ieskant info apie skiepus l daug straipsniu yra anglu klb ir ne visi ja taip ,,gerai,, moka.
pediatru apie skiepus klaust isvis beprasmiska , nes ju nuomone- tai yra,, geriausias budas apsisaugoti nuo mirtinu ligu,,. rolleyes.gif aisku dar yra kiti gydytojai. doh.gif
o toje literaturoje kuria skaiciau, kai kuriu atsakymu neradau,gal nemoku ieskot, nezinau. blush2.gif ,todel kai ko klausiau ir mamyciu. drinks_cheers.gif aciu joms.
vilniusw
QUOTE(noli @ 2008 10 18, 15:33)
mirksiukas.gif yra tik mazyte problemele, ieskant info apie skiepus l daug straipsniu yra anglu klb ir ne visi ja taip ,,gerai,, moka. 
pediatru apie skiepus klaust isvis beprasmiska , nes ju nuomone- tai yra,, geriausias budas apsisaugoti nuo mirtinu ligu,,. rolleyes.gif aisku dar yra kiti gydytojai. doh.gif
o toje literaturoje kuria skaiciau, kai kuriu atsakymu neradau,gal nemoku ieskot, nezinau. blush2.gif ,todel kai ko klausiau ir mamyciu. drinks_cheers.gif aciu joms.
*

Kad Lietuvoj liudna situacija tai manau tiesa. Mamos kurios nekalba anlgliskai atrasti literaturos sia tema prilygsta nuliui. Pediatru nuomone yra paprasciausia vienasaliska ir labai siaura. Baisu kai skaitai cia kai kuriu mamu pasisakymus apie tai ka ju vaikai ir jos pacios iskentejo po skiepu ir jos ne nemano kad net turi pasirinkima paprasciausia savo vaiko nebeskiepyti, bet ir toliau nesa savo vaikelius skiepytis nesuprasdamos kad po blogos reakcijos gali buti dar blogesne arba paprasciausia gali nebetekti savo vaiko. Primena S. Milgrano liudnai pagarsejusi eksperimenta-jei autoritetas liepia tai ir zudyti galima. Net nezinau ka patarti ir kur tos info pasisemti mamom kurios gyvena Lietuvoj. Manau nebloga ideja pasiskaitineti bent temas apie skiepus, nes kai kurios mamos turi dagiau ziniu sia tema, pagaliau pereiti temas apie skiepu reakcijas ir kitas. Ir manau svarbiausia klausytis savo vidinio balso ypac jei ped. primygtinai reikalauja skiepytis po blogos reakcijos. Tik jus pati geriausiai pazistate savo vaikeli ir matote kas su juom daresi po skiepu-atsisakyti antros, trecios dozes po blogos reakcijos bus tik jusu vaikui i nauda, tai yra mitas kad jei pradejai nebegalima sustoti. Dar, jei jus pati ar jusu vyras turejo bloga reakcija kada i skiepa verta susimastyti. Neverta zavetis naujovemis-skiepai nuo baisiausiu ligu israsti seniai, pagaliau tos baisiausios kai kurios ligos jau net nebeegzistuoja issivysciusiame pasaulyje. Galiausiai yra labai daug vaikuciu kurie nera skiepyti, beje JAV vyrauja ryski tendencija-issilavine ir pasiturintys tevai maziausiai skiepija savo atzalas... Kaip bebutu keista bet nera visisai jokiu moksliniu irodymu kad skiepai yra efektingi ir nezalingi! Ir dar, yra daugybe irodymu kad mamos pienas vaikui tai labai stipri apsauga ir ne tik. Maitinkite savo mazius ilgai jei galite-jam tai bus pati geriausia dovana nuo jusu.
Papildyta:
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 17:18)
Kad Lietuvoj liudna situacija tai manau tiesa.  Mamos kurios nekalba anlgliskai atrasti literaturos sia tema prilygsta nuliui.  Pediatru nuomone yra paprasciausia vienasaliska ir labai siaura.  Baisu kai skaitai cia kai kuriu mamu pasisakymus apie tai ka ju vaikai ir jos pacios iskentejo po skiepu ir jos ne nemano kad net turi pasirinkima paprasciausia savo vaiko nebeskiepyti, bet ir toliau nesa savo vaikelius skiepytis nesuprasdamos kad po blogos reakcijos gali buti dar blogesne arba paprasciausia gali nebetekti savo vaiko.  Primena S. Milgrano liudnai pagarsejusi eksperimenta-jei autoritetas liepia tai ir zudyti galima. Net nezinau ka patarti ir kur tos info pasisemti mamom kurios gyvena Lietuvoj.  Manau nebloga ideja pasiskaitineti bent temas apie skiepus, nes kai kurios mamos turi dagiau ziniu sia tema, pagaliau pereiti temas apie skiepu reakcijas ir kitas.  Ir manau svarbiausia klausytis savo vidinio balso ypac jei ped. primygtinai reikalauja skiepytis po blogos reakcijos.  Tik jus pati geriausiai pazistate savo vaikeli ir matote kas su juom daresi po skiepu-atsisakyti antros, trecios dozes po blogos reakcijos  bus tik jusu vaikui i nauda, tai yra mitas kad jei pradejai nebegalima sustoti.  Dar, jei jus pati ar jusu vyras turejo bloga reakcija kada i skiepa verta susimastyti.  Neverta zavetis naujovemis-skiepai nuo baisiausiu ligu israsti seniai, pagaliau tos baisiausios kai kurios ligos jau net nebeegzistuoja issivysciusiame pasaulyje.  Galiausiai yra labai daug vaikuciu kurie nera skiepyti, beje JAV vyrauja ryski tendencija-issilavine ir pasiturintys tevai maziausiai skiepija savo atzalas...  Kaip bebutu keista bet nera visisai jokiu moksliniu irodymu kad skiepai yra efektingi ir nezalingi! Ir dar, yra daugybe irodymu kad mamos pienas vaikui tai labai stipri apsauga ir ne tik.  Maitinkite savo mazius ilgai jei galite-jam tai bus pati geriausia dovana nuo jusu.
*

Klaida-S. Milgram turetu buti.
uups
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 15:52)
  Kaip bebutu keista bet nera visisai jokiu moksliniu irodymu kad skiepai yra efektingi ir nezalingi! Ir dar, yra daugybe irodymu kad mamos pienas vaikui tai labai stipri apsauga ir ne tik. 
*

siulychiau, vistik, truputuka daugiau paskaityti... nes tokie pareishkimai atrodo kaip rankoj neshamas kazhkieno ibruktas transparantas.... g.gif
moksliniu irodymu, straipsniu apie skiepu efektyvuma yra galybe....
Ir ish kur ta statistika apie ishsilavinusias sheimas JAV? chia rimtai klausiu. Noreciau pamatyt g.gif

dange
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 17:04)
siulychiau, vistik, truputuka daugiau paskaityti... nes tokie pareishkimai atrodo kaip rankoj neshamas kazhkieno ibruktas transparantas.... g.gif
Ir ish kur ta statistika apie ishsilavinusias sheimas JAV? chia rimtai klausiu. Noreciau pamatyt g.gif
*

Klausimas buvo skirtas ne man, tačiau teko skaityti gana įdomų darbą apie rimtus sveikatos sutrikimus po žolinių preparatų naudojimo ir straipsnio autorius tp rėmėsi kažkokio tyrimo duomenimis, jog alternatyviosios medicinos priemonėmis labiausiai pasitiki ir jas perka aukštesnio išsilavinimo, 30-40 metų amžiaus, baltaodės moterys bigsmile.gif
uups
QUOTE(dange @ 2008 10 18, 16:20)
Klausimas buvo skirtas ne man, tačiau  teko skaityti gana įdomų darbą apie rimtus sveikatos sutrikimus po žolinių preparatų naudojimo ir straipsnio autorius tp rėmėsi kažkokio tyrimo duomenimis, jog alternatyviosios medicinos priemonėmis labiausiai pasitiki ir jas perka aukštesnio išsilavinimo, 30-40 metų amžiaus, baltaodės moterys  bigsmile.gif
*

siaip dazniau 'nevakcinuotojai' dalinami i dvi grupes- viena skurdzhiai gyvenantys, zhemo ishsilavinimo, tiesiog nesirupinantys vaiku sveikata zmones, ir kita grupe.- aukstesnio issilavinimo grupe g.gif tik niekur neuzhtikau parashyta kuri gi didesne unsure.gif
vilniusw
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 17:34)
*

Beabejo nesedziu savo hightech laboratorijoje ir neisdarineju eksperimentu, bet butent "nesu kazkieno ibrukta transparanta" besiskaitinedama...
Paneigti vakcinu nezala uztenka apsilankyti VAERS. Neefektinguma-diskutavau apie tai kitose temose, pasiskaityk. Apie mamos pienuko efekta-info nors vezimu vezk. Pvz:. Bacon, J. Prolonged breastfeeding as a prophylaxis for recrrent otitis media. Medical Hypothese 1984.
Chandra, R.K. Immunological spects of human milk. Nutrition Review 1978. ir daugelis kitu.
Apie issilvinusias seimas kalbejau tik apie JAV. Pasigooglink ir atrasi (Kad ir New York times).
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 18:01)
siaip dazniau 'nevakcinuotojai' dalinami i dvi grupes- viena skurdzhiai gyvenantys, zhemo ishsilavinimo, tiesiog nesirupinantys vaiku sveikata zmones, ir kita grupe.- aukstesnio issilavinimo grupe  g.gif  tik niekur neuzhtikau parashyta kuri gi didesne unsure.gif
*

Gal kitose salyse ir veikia sis principas, bet tik ne JAV. Cia nepasiturinys negauna maisto talonu jei pilnai nesurenka visu skiepu ir niekas ju i valdiska mokykla nepriims be ju. Pasiturintys maisto talonu nesivaiko ir gali sau leisti privacias mokyklas, pagaliau issilavine turi noro ir laiko pasidometi vakcinu kontroversija ir priimti sprendima be valdzios ir aplinkybiu spaudimo.
uups
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 17:02)
Beabejo nesedziu savo hightech laboratorijoje ir neisdarineju eksperimentu, bet butent "nesu kazkieno ibrukta transparanta" besiskaitinedama...
Paneigti vakcinu nezala uztenka apsilankyti VAERS.  Neefektinguma-diskutavau apie tai kitose temose, pasiskaityk.  Apie mamos pienuko efekta-info nors vezimu vezk. Pvz:. Bacon, J. Prolonged breastfeeding as a prophylaxis for recrrent otitis media.  Medical Hypothese 1984.
Chandra, R.K. Immunological spects of human milk. Nutrition Review 1978.  ir daugelis kitu. 
Apie issilvinusias seimas kalbejau tik apie JAV.  Pasigooglink ir atrasi (Kad ir New York times).
*

pagal tave, kazhkas ishrado vakcinas, ir nei irodinejo efektyvumo, nei naudos, sako,- ai varom, skiepijam, vistiek ner ka veikt? blink.gif
Apie neefektinguma, pardon, neuzhtikau kurioj temoj diskutavai.
Apie motinos piena net neklausiau,- nera apie ka diskutuot. Tik tiek, kad efektas neilgas,- max 4-6 men specifiniu antikuniu.

einu NYC times skaityt lotuliukas.gif (vis ne cosmopolitan)

Papildyta:
nu akurat,- NYC times tep ir rasho didis.gif Ir net shaltini nurodo thumbup.gif
vienok, yra taip nemananchiu, ir, kiek taip ant greituju suskaichiuoju,- dauguma... pvz
1: Pediatrics. 2003 May;111(5 Part 2):1215-8, Luman ET, McCauley MM, Shefer A, Chu SY. Maternal characteristics associated with vaccination of young children.
cituoju:

We analyzed data from 21 212 children aged 19 to 35 months in the National Immunization Survey. Bivariate and multivariate analyses were used to identify maternal characteristics associated with completion of all recommended vaccinations in these children. RESULTS: Factors most strongly associated with undervaccination included having mothers who were black; had less than a high school education; were divorced, separated, or widowed; had multiple children; were eligible for the Special Supplemental Nutrition Program for Women, Infants and Children (WIC) but not participating; or had incomes below 50% of the federal poverty level

likusios nuomones ta tema cia
rence*
QUOTE(uups @ 2008 10 16, 13:47)
achiu, dange 4u.gif
noli- 5 metus 'blevyzgoju' skiepu tema... net nzn g.gif ...turbut tiesiog reikia ishsiimti tema ish favoritu, nes jauchiu, kad pasakiau viska, ka zinau- noriu pasakyt... nereiks nervintis del kiekvieno uzhejusio 'pasitart' del gumbo...
nu jei zmogui rupi, tai kodel negali pasiguglint nors pagrindu??? nedaeina man schmoll.gif
*

Vis gi nesusilaikiau doh.gif
Manau tau geriausia butu pasielgti taip kaip pati pasiuliai doh.gif blink.gif O ir avataras atitinka rasymo stiliu (greiciau "blevyzgojima" kaip kazkuri mamyte pastebejo) doh.gif Atsirado visazine ir visagale!!!! Kuo maziau tokiu zmoniu forume, o tai jau net paklausti ir pasiguosti negalima blink.gif
Daugiau nesigincisiu su mineta visazine, nes cia tikrai tam nevieta ir nenusileisiu iki tokio lygio doh.gif
dange
QUOTE(rence25 @ 2008 10 18, 18:21)
Vis gi nesusilaikiau doh.gif 
Manau tau geriausia butu pasielgti taip kaip pati pasiuliai  doh.gif  blink.gif O ir avataras atitinka rasymo stiliu (greiciau "blevyzgojima" kaip kazkuri mamyte pastebejo) doh.gif  Atsirado visazine ir visagale!!!! Kuo maziau tokiu zmoniu forume, o tai jau net paklausti ir pasiguosti negalima blink.gif   
Daugiau nesigincisiu su mineta visazine, nes cia tikrai tam nevieta ir nenusileisiu iki tokio lygio doh.gif
*

doh.gif Jei jums tikrai būtų reikalinga informacija skiepų tema ir argumentuota kritiška nuomonė, tai uups pasisakymuose surastumėt daug vertingų dalykų ax.gif Žinoma pasiguodimui ir pavirkavimui ji visiškai netinkama lotuliukas.gif Ale kaip sakoma- tobulų nėra bigsmile.gif
vilniusw
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 18:49)
pagal tave, kazhkas ishrado vakcinas, ir nei irodinejo efektyvumo, nei naudos, sako,- ai varom, skiepijam, vistiek ner ka veikt? blink.gif
Apie neefektinguma, pardon, neuzhtikau kurioj temoj diskutavai.
Apie motinos piena net neklausiau,- nera apie ka diskutuot. Tik tiek, kad efektas neilgas,- max 4-6 men specifiniu antikuniu.

einu NYC times skaityt  lotuliukas.gif  (vis ne cosmopolitan)
Papildyta:
nu akurat,- NYC times tep ir rasho didis.gif Ir net shaltini nurodo  thumbup.gif
vienok, yra taip nemananchiu, ir, kiek taip ant greituju suskaichiuoju,- dauguma... pvz
1: Pediatrics. 2003 May;111(5 Part 2):1215-8, Luman ET, McCauley MM, Shefer A, Chu SY. Maternal characteristics associated with vaccination of young children.
cituoju:

We analyzed data from 21 212 children aged 19 to 35 months in the National Immunization Survey. Bivariate and multivariate analyses were used to identify maternal characteristics associated with completion of all recommended vaccinations in these children. RESULTS: Factors most strongly associated with undervaccination included having mothers who were black; had less than a high school education; were divorced, separated, or widowed; had multiple children; were eligible for the Special Supplemental Nutrition Program for Women, Infants and Children (WIC) but not participating; or had incomes below 50% of the federal poverty level

likusios nuomones ta tema cia
*

O pagal tave jei jau kazkas isrado vakcinas, tai visi turi sakyti: "Ai gal varom skiepytis, kazkas jas isrado tai kodel gi ne?" Jei dar negirdejai tai zinok tu "naudu" visokiu buna.
Apie mamos pienuka: verta "panesti kazkieno transparata" ir daugiau pasiskaityti apie ir vyresnius vaikus ne tik 4-6 men. Matau moki googlinti tai paieskok pati.
Apie NY times tai ne ant to straipsnio uzsokai, straipsnis parasytas 2003 toki grazu neatspindi 2008 situacijos lotuliukas.gif
dange
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 18:41)
O pagal tave jei jau kazkas isrado vakcinas, tai visi turi sakyti: "Ai gal varom skiepytis, kazkas jas isrado tai kodel gi ne?" Jei dar negirdejai tai zinok tu "naudu" visokiu buna.
Apie mamos pienuka: verta "panesti kazkieno transparata" ir daugiau pasiskaityti apie ir vyresnius vaikus ne tik 4-6 men.  Matau moki googlinti tai paieskok pati.
Apie NY times tai ne ant to straipsnio uzsokai, straipsnis parasytas 2003 toki grazu neatspindi 2008 situacijos lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif Straipsnis, neatitinkantis skaitančiojo nuostatos skiepų klausimu- tiesiog neteisingas straipsnis.Trumpam "užmečiau akį" į PubMed'o straipsnius:imtis pakankama, trukmė pakankamai ilga. Klausimas vilniusw- jei manote, kad per penkerius metus tendencijos pasikeitė radikaliai priešinga kryptimi, kokios to priežastys ir gal galima nuorodą į originalųjį tyrimo straipsnį bigsmile.gif
Apie Mp naudą- ji gana plačiai išdiskutuota žindymo ir maitinimo temose mirksiukas.gif
uups
QUOTE(rence25 @ 2008 10 18, 17:21)

Manau tau geriausia butu pasielgti taip kaip pati pasiuliai  doh.gif  blink.gif O ir avataras atitinka rasymo stiliu (greiciau "blevyzgojima" kaip kazkuri mamyte pastebejo) doh.gif  Atsirado visazine ir visagale!!!! Kuo maziau tokiu zmoniu forume, o tai jau net paklausti ir pasiguosti negalima blink.gif   
*

aishku, nenusileisk drinks_cheers.gif
kol ash apsispresiu,- pasinaudaok 'ignoruoti dalyvi' mygtuku,- lengva ir neskausminga mirksiukas.gif

QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 17:41)
Apie mamos pienuka: verta "panesti kazkieno transparata" ir daugiau pasiskaityti apie ir vyresnius vaikus ne tik 4-6 men.  Matau moki googlinti tai paieskok pati.
*

As zinau 'virtuve' tu dalyku. Zinau kiek turi praeiti metu, kiek turi buti padaryta tyrimu, bandymu, irodymu, kol bus pradetas vartoti vienas ar kitas medikamentas ar vakcina. Moku kritishkai skaityti moksline spauda ir zinau kur ja rast.

Man nepriimtinas toks diskutavimas. Nurodyk konkretu straipsni apie specifinius antikunius motinos piene ar vaiko kraujyje 6 men po gimimo ir dikutuosim smile.gif o ne varykim populistinius shukius g.gif
NYC straipsnis buvo 2007 metu, sausio 16 d.. Tu paciu metu spalio menesio straipsnis mokslinej spaudoj, nurodantis, jog aukstesnio issilavinimo zmones 'tvarkingiau' skiepija savo vaikus....
vilniusw
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 19:29)
aishku, nenusileisk  drinks_cheers.gif
kol ash apsispresiu,- pasinaudaok 'ignoruoti dalyvi' mygtuku,- lengva ir neskausminga mirksiukas.gif
As zinau 'virtuve' tu dalyku. Zinau kiek turi praeiti metu, kiek turi buti padaryta tyrimu, bandymu, irodymu, kol bus pradetas vartoti vienas ar kitas medikamentas ar vakcina. Moku kritishkai skaityti moksline spauda ir zinau kur ja rast. 

Man nepriimtinas toks diskutavimas. Nurodyk konkretu straipsni apie specifinius antikunius motinos piene ar vaiko kraujyje 6 men po gimimo ir dikutuosim  smile.gif o ne varykim populistinius shukius g.gif
NYC straipsnis buvo 2007 metu, sausio 16 d..  Tu paciu metu spalio menesio straipsnis mokslinej spaudoj, nurodantis, jog aukstesnio issilavinimo zmones 'tvarkingiau' skiepija savo vaikus....
*

Na tai ir pasidalink cia tuom info is savo "virtuves", o ne varyk arogantiskus sukius ypac mamom kurios maziau ismano. Nes daug kam buten tokia diskutavimo forma ir nera priimtina. Beje,ne tu cia viena mokanti mastyti ir skaityti. Dar karta apie mamos pienuka: Silferdal, et al. Protective effects of breastfeeding on invasive Hameophilus influenzae infection: a case control study in Swedish preschool children. International Journal of Epidemiology 1997.
Prisipazinsiu pasiklydau savo "hightech laboratorijoje' ir dabar neberandu konkreciai info apie issilavinima ir skiepu tendencijas. Butinai pasiknisiu. Kas gyvena JAV ir seka literatura ir ziniasklaida apie skiepus, paskutiniu metu nemazai ypac ziniasklaidoje buvo diskutuojama apie tai.
Dange, kad ir kaip puikiai studija yra sukirpta, bet jei pasikeicia kai kurie socioekonominiai faktoriai (kaip pvz. maisto talonu atveju), studija nebera reiksminga.
vilniusw
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 21:18)
Na tai ir pasidalink cia tuom info is savo "virtuves", o ne varyk arogantiskus sukius ypac mamom kurios maziau ismano.  Nes daug kam buten tokia diskutavimo forma ir nera priimtina.  Beje,ne tu cia viena mokanti mastyti ir skaityti.  Dar karta apie mamos pienuka: Silferdal, et al. Protective effects of breastfeeding on invasive Hameophilus influenzae infection: a case control study in Swedish preschool children. International Journal of Epidemiology 1997.
Prisipazinsiu pasiklydau savo "hightech laboratorijoje' ir dabar neberandu konkreciai info apie issilavinima ir skiepu tendencijas.  Butinai pasiknisiu. Kas gyvena JAV ir seka literatura ir ziniasklaida apie skiepus, paskutiniu metu nemazai ypac ziniasklaidoje buvo diskutuojama apie tai.
Dange, kad ir kaip puikiai studija yra sukirpta, bet jei pasikeicia kai kurie socioekonominiai faktoriai (kaip pvz. maisto talonu atveju), studija nebera reiksminga.
*

http://www.seattlechildrens.org/home/about...6/07/001101.asp
cia siek tiek kalbama apie skiepu tendencijas yra ir kitu-pagooglinkit
dange
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 20:48)
*

Suprantu, todėl ir paklausiau, kas gi taip radikaliai pasikeitė JAV per pastaruosius penkerius metus socialiniame ir ekonominiame kontekste bigsmile.gif Na sunku patikėti, kad tokios šalies kaip JAV vakcinavimo apimtys būtų nulemtos....maisto talonų bigsmile.gif
P.S vilniusw, dėl arogancijos pasisakymuose...... na kaip čia korektiškiau pasakius g.gif Artimiausią pvz pamatytum pažvelgusi į veidrodį lotuliukas.gif Bet diskutuoti visdar įdomu mirksiukas.gif
vilniusw
QUOTE(dange @ 2008 10 18, 22:11)
Suprantu, todėl ir paklausiau, kas gi taip radikaliai pasikeitė JAV per pastaruosius penkerius metus socialiniame ir ekonominiame kontekste  bigsmile.gif Na sunku patikėti, kad tokios šalies kaip JAV vakcinavimo apimtys būtų nulemtos....maisto talonų  bigsmile.gif
P.S vilniusw, dėl arogancijos pasisakymuose...... na kaip čia korektiškiau pasakius  g.gif Artimiausią pvz pamatytum pažvelgusi į veidrodį  lotuliukas.gif Bet diskutuoti visdar įdomu  mirksiukas.gif
*

tikriausiai kad vien talonai nieko daug nenulems, nezinau kas, bet manau i kruva susidejo daug faktoriu pvz.: ziniasklaida, antivakcinatoriu "propaganda", sumazejes pasitikejimas farmacininkais ir medikais.. Pagaliau vien jau isilavinimo faktorius
Del arogancijos... taip kartais sunku be jo ir sarkazmo apsieiti, bet upps'o atveju arogancija pasireiskia tiesiog nevietoje.
RamuneM
Pati dabar gyvenu Amerikoje, tai galiu pasakyti, kad pavyzdžiui, mes tvarkom žaliai kortai dokumentus ir jei neturim skiepų paso bei išrašo kokiomis ligomis prasirgę, tai net nedaro jokių tyrimų, o suskiepimą per vieną kartą visus skiepus. Skrisiu į Lietuvą visus medicininius išrašus daryti. Aišku, gali mokėti pinigus iš savo kišenės tyrimamas ir tada nedarys visko iš eilės. Bet ko gero įsivaizduojate kokios kainos čia medicinos. Pigiau skristi į Lietuvą ir susitvarkyti skiepų išrašus doh.gif

Mūsų valstijoje, konkrečiai mūsų mieste ir mūsų rajone, kuris jau laikomas vienas iš geriausių, saugiausių ir kitaip patraukliausių pirmas klausimas ar vaikai paskiepinti. Jei ne, tai nepriima į valstybinę mokyklą. Vyresnėliai skiepyti ir jei nors neturėjo jokių reakcijų po skiepų tuoj pat, bet atsirado etopinis dermatitas lyg iš giedro dangaus. Va tada ir pradėjau domėtis apie skiepus. Aišku niekas tuo netiki, bet aš nerandu kitos priežasties. Išknisau kiek galėjau ir suradau patarimus kaip padėti savo vaikams: daug neapdoroto maisto, per kurį gaunami enzimai, daug būti lauke ir aišku stiprinti imunitetą, kad nesirgti ir nereiktų antibiotukus vartoti. Kadangi mūsų gyvenimo būdui visai nesunkiai tai daryti, tai dermatito nebėra. Bent kol kas. Aišku medikai teigia, kad išaugo. Koks gali būti išaugimas, jei nėra šiuo metu jokių skiepų, tai apvalėm organizmą. Tačiau jau daugiau į skiepus nenoriu net žiūrėti. Mažiukas neskiepytas. Kol kas dar nelankom nieko, bet nuo kitų metų jau reiks. Spėju teks paprakaituoti.

Dabar daug kam bandau patarti, kad pirmiau pasidomėtų skiepais, bet deja daugelis pažiūri į mane kreivai, kaip kokią neišmanelę ax.gif
uups
QUOTE(vilniusw @ 2008 10 18, 19:48)
Na tai ir pasidalink cia tuom info is savo "virtuves", o ne varyk arogantiskus sukius ypac mamom kurios maziau ismano.  Nes daug kam buten tokia diskutavimo forma ir nera priimtina.  Beje,ne tu cia viena mokanti mastyti ir skaityti.  Dar karta apie mamos pienuka: Silferdal, et al. Protective effects of breastfeeding on invasive Hameophilus influenzae infection: a case control study in Swedish preschool children. International Journal of Epidemiology 1997.
Prisipazinsiu pasiklydau savo "hightech laboratorijoje' ir dabar neberandu konkreciai info apie issilavinima ir skiepu tendencijas.  Butinai pasiknisiu. Kas gyvena JAV ir seka literatura ir ziniasklaida apie skiepus, paskutiniu metu nemazai ypac ziniasklaidoje buvo diskutuojama apie tai.
*

ka konkretaus nori suzinot is mano 'virtuves'? kiek laiko uztrunka nuo vaisto sukurimo iki vaistines lentynos? kokie jam keliami reikalavimai registracijai? kaip vyksta testavimas? kurie zurnalai yra 'patikimi' ir kurie ne? kur mokiausi?kur dirbau? g.gif

nelabai suprantu kodel nuo pareishkimo, jog 'nera irodytas vakcinu efektyvumas ir naudingumas' staiga buvo nuvairuota prie zhindymo, kurio naudos net neginchiju g.gif
Beje, apie shi minetaji straipsni,- taip, cia rashoma apie zhindymo nauda.... ir Haemophilus influenzae, kuri kerta silpno imuniteto asmenis,- kudikius- vaikus ir senukus... nuo 5 metu vaikai net nevakcinuojami,- nebera prasmes,- ju imunitetas yra pakankamai stiprus susitvarkyti su vienu ish galimu meningito sukeleju. Jei atsirastu toks ar panashus straipsnis (nepamirstant, jog cia ilgo laikotarpio ekologine studija su galybe 'jei' , ko autoriai, kiek supratau net neginchija) apie stablige, kokliusha ar hepatita,- pasaulis plotu katuchiu ir turbut nepatingetu zhindyt tuos vaikus ir 5 metus doh.gif

Papildyta:
QUOTE(RamuneM @ 2008 10 18, 22:01)
neturėjo jokių reakcijų po skiepų tuoj pat, bet atsirado etopinis dermatitas lyg iš giedro dangaus. Va tada ir pradėjau domėtis apie skiepus. Aišku niekas tuo netiki, bet aš nerandu kitos priežasties. Išknisau kiek galėjau ir suradau patarimus kaip padėti savo vaikams: daug neapdoroto maisto, per kurį gaunami enzimai, daug būti lauke ir aišku stiprinti imunitetą, kad nesirgti ir nereiktų antibiotukus vartoti. Kadangi mūsų gyvenimo būdui visai nesunkiai tai daryti, tai dermatito nebėra. Bent kol kas. Aišku medikai teigia, kad išaugo. Koks gali būti išaugimas, jei nėra šiuo metu jokių skiepų, tai apvalėm organizmą.
*

mano vaikas nera skiepytas, zhindytas iki 2 metu, gyvenime negaves antibiotiku (tfu, tfu, tfu)...atopinis dermatitas, deja, ishtiko 'lyg ish giedro dangaus'. Bet irgi 'Ishaugo'. Kitokia, bet panashi istorija... tik skiepai neitraukti mirksiukas.gif
RamuneM
QUOTE(uups @ 2008 10 18, 23:09)
mano vaikas nera skiepytas, gyvenime negaves antibiotiku (tfu, tfu, tfu)...atopinis dermatitas, deja, ishtiko 'lyg ish giedro dangaus'. Bet irgi 'Ishaugo'. Kitokia, bet panashi istorija... tik skiepai neitraukti  mirksiukas.gif

Na va, ir taip būna.

Man tą patį kelios pažįstamos bandė įrodyti, kad skiepai nei prie ko ir neturi jokio ryšio su etopiniu dermatitu. Gal ir neturėjo mano konkrečiu atveju, bet patikrinti jau negaliu. Tačiau į skiepus pradėjau žiūrėti atsargiai, ne taip kaip į iki to laiko buvau šventai įsitikinusi, kad tai tik gėrys blush2.gif
uups
QUOTE(RamuneM @ 2008 10 18, 22:24)
Man tą patį kelios pažįstamos bandė įrodyti, kad skiepai nei prie ko ir neturi jokio ryšio su etopiniu dermatitu. Gal ir neturėjo mano konkrečiu atveju, bet patikrinti jau negaliu. Tačiau į skiepus pradėjau žiūrėti atsargiai, ne taip kaip į iki to laiko buvau šventai įsitikinusi, kad tai tik gėrys  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif i bet koki medikamenta, skiepa, procedura, ar net maista reikia zhiureti atsakingai...
visad buna dvi medalio puses....
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.