Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neskiepyti vaikai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pingvinukas
SENA TEMA ČIA

Tęskime diskusijas toliau 4u.gif Smagių pokalbių mirksiukas.gif
Green.apple
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 06 28, 10:42)
SENA TEMA ČIA

Tęskime diskusijas toliau  4u.gif Smagių pokalbių  mirksiukas.gif
*

Aciu, tau, Pingvinukas, uz naujus namucius! thumbup.gif
flight
Tęsdama temą grįžtu prie stabligės klausimo - teko girdėti, kad stabligės vakcina taip susilpninta, kad neretai skiepijant nuo jos net nesusidaro imunitetas g.gif Gal kas ką žinote išsamiau?
uups
QUOTE(flight @ 2007 06 29, 15:28)
Tęsdama temą grįžtu prie stabligės klausimo  - teko girdėti, kad stabligės vakcina taip susilpninta, kad neretai skiepijant nuo jos net nesusidaro imunitetas  g.gif Gal kas ką žinote išsamiau?
*

nemanau, kad esme 'vakcinos silpnume',- net persirgus imunitetas itin retai susidaro, tai kad nuo skiepu susidaro apskritai stebuklas yra, nera ko noret rolleyes.gif matyt, patogenas itin mutatyvus ir virulentishkas unsure.gif
bevardė
O man keista kodėl visi taip garsiai Lietuvoje reklamuoja įvairias vakcinas, nuo hepatitų, šiltinės, vėjaraupių ir n kitų vakcinų, o va apie revakcinacija Stabligės vakcina suaugusiems nieko nekalbama, ar to jau nebereikia?

Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija. Ji net nesuprato kai pasakiau jog žinau jog vyresnis vaikas stipriau reaguoja į stabligės vakcina, ji to net nežinojo blink.gif Tik karksėjo apie kokliušo vakcinos reakciją temperatūrą. Susinervinau ir tikrai suabejojau ar ji pati suvokia ką šneka ar tiesiog nori taip mane priverst paskiepyt savo vaiką.
Pingvinukas
uuups, o tu savo vaiką skiepijai nuo stabligės ax.gif

Mano mažasis negavęs jokių skiepų 4u.gif Kai tik pasirodome poliklinikoje, gydytoja sako "sesę tai paskiepijote, o jį nuskriaudėte"... Vis siūlo paskiepyti...

flight
QUOTE(uups @ 2007 06 29, 22:13)
net persirgus imunitetas itin retai susidaro, tai kad nuo skiepu susidaro apskritai stebuklas yra, nera ko noret  rolleyes.gif 
*

Viena pediatre minejo, kad yra gan nemazas procentas paskiepytu nuo stabliges vaiku, kuriems nesusidare imunitetas (konkreciau nezinau, bet ji turi priejima prie reguliariai daromu tyrimu). T.y. mamos sedi ramios kaip belgai (vaikas juk paskiepytas!), o realiai tos apsaugos nera...

Bevarde, gaila, bet pediatrai daznai nedaug nusimano apie imunologija, zino ta pakankamai siaura privaloma medziaga, kuria perskaite studiju metu ir tiek...
uups
QUOTE(bevardė @ 2007 06 30, 10:49)
O man keista kodėl visi taip garsiai Lietuvoje reklamuoja įvairias vakcinas, nuo hepatitų, šiltinės, vėjaraupių ir n kitų vakcinų, o va apie revakcinacija Stabligės vakcina suaugusiems nieko nekalbama, ar to jau nebereikia?

Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija. Ji net nesuprato kai pasakiau jog žinau jog vyresnis vaikas stipriau reaguoja į stabligės vakcina, ji to net nežinojo  blink.gif  Tik karksėjo apie kokliušo vakcinos reakciją temperatūrą. Susinervinau ir tikrai suabejojau ar ji pati suvokia ką šneka ar tiesiog nori taip mane priverst paskiepyt savo vaiką.
*

be abejo, reikia revakcinuotis ir suaugusiems, tik kad turbut biznio niekam nera gero, tai ir nereklamuoja rolleyes.gif vakcina tai valstybe apmoka...

O pediatre tai visishkas nesamones shneka blink.gif alergishi vaikai neprognozuojami,- alergijos gali umeti (beje, tie patys skiepai gali labai smarkiai priisdet prie paumejimo) , o gali buti ir 'ishaugamos'...ne ekstrasense ji kad zinotu kas ir kaip bus.
Nors ji teisi del vienos vakcinos,- difterijos,- nepaskiepijus vaiko iki 6 metu nerekomenduojama skiepyt del labai dideliu komplikaciju galimybes.

QUOTE(Pingvinukas @ 2007 06 30, 11:34)
uuups, o tu savo vaiką skiepijai nuo stabligės  ax.gif

Mano mažasis negavęs jokių skiepų  4u.gif Kai tik pasirodome poliklinikoje, gydytoja sako "sesę tai paskiepijote, o jį nuskriaudėte"... Vis siūlo paskiepyti...
*

ne,manishkis kol kas neskiepytas. Bet dar neesu apsisprendus kad skiepysiu ar neskiepysiu nuo stabliges ir difterijos.
Tavo gydytoja elgiasi neetishkai... o gal kaip tik sese nuskriaudet mirksiukas.gif

QUOTE(flight @ 2007 06 30, 12:10)
Viena pediatre minejo, kad yra gan nemazas procentas paskiepytu nuo stabliges vaiku, kuriems nesusidare imunitetas (konkreciau nezinau, bet ji turi priejima prie reguliariai daromu tyrimu).  T.y. mamos sedi ramios kaip belgai (vaikas juk paskiepytas!), o realiai tos apsaugos nera...
*
d

tas galioja bet kuriai ligai. O taip pat ir persirgus kai kuriais atvejais imunitetas gali nesusidaryt ar but trumpalaikis. Is esmes ir labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai...
delfinas
QUOTE(uups @ 2007 06 30, 09:40)
labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai...

Taigi... Įdomu, kas būtų, jeigu "tos ligos" iš tiesų imtų siautėti aplinkui, nes galimi įvairūs scenarijai, bent keletas jų ax.gif.
daivaja
QUOTE(uups @ 2007 06 30, 19:40)
be abejo, reikia revakcinuotis ir suaugusiems, tik kad turbut biznio niekam nera gero, tai ir nereklamuoja rolleyes.gif  vakcina tai valstybe apmoka...

*

Tai va, kad neapmoka(o kainuoja virs 40 Lt) ax.gif ir dar vakcinos vien nuo stabliges pvz nera--ji suporuota su difterija kartu... Zinau, nes vyras, pries vaziuodamas i kalnus, nori pasiskiepyti, tai dabar ieskosi info mirksiukas.gif

As irgi uz apgalvota vaikiuku skiepyjima ar ne 4u.gif Ir tik ne pirmaisiais gyvenimo metais.Kazkaip kvailai net atrodo--saugo vaikiukus nuo aplinkos bakteriju, kiti vos ne steriliai augina --o va tokius "kokteiliukus" (t.y. vakcinas) tiesiai i krauja pirmomis gyvenimo dienomis doh.gif Kai nezinia nei kokia dar vaiko imunine sist, turi jis ar ne kokiu igimtu sutrikimu...
Green.apple
QUOTE(bevardė @ 2007 06 30, 13:49)
Vakar man pediatrė skėlė, kad kuo ilgiau neskiepysiu mažiaus, tai jis kaip alergiškas vaikas stipriau reaguos bus didesnė alerginė reakcija.
*

a ne? g.gif

QUOTE(uups @ 2007 06 30, 19:40)
1) Nors ji teisi del vienos vakcinos,- difterijos,- nepaskiepijus vaiko iki 6 metu nerekomenduojama skiepyt  del labai dideliu komplikaciju galimybes.

2) dar neesu apsisprendus kad skiepysiu ar neskiepysiu nuo stabliges ir difterijos.

3) Is esmes ir labai maza suaugusiuju dalis yra revakcinuota, taip, kad jei tos ligos siautetu aplink,- kristu zmones kaip lapai...
*

1) o kokios buna komplikacijos tokiu atveju? g.gif

2) ir as unsure.gif

3) logiska... bet jei isgirsi, kad siaucioja difterijos epidemija visai salia, o vaikui jau 7-8 metai ir jis neskiepytas nuo difterijos, ka tada daryt? unsure.gif

QUOTE(daivaja @ 2007 07 01, 20:50)
As irgi uz apgalvota vaikiuku skiepyjima ar ne 4u.gif Ir tik ne pirmaisiais gyvenimo metais.Kazkaip kvailai net atrodo--saugo vaikiukus nuo aplinkos bakteriju, kiti vos ne steriliai augina --o va tokius "kokteiliukus" (t.y. vakcinas) tiesiai i krauja pirmomis gyvenimo dienomis doh.gif Kai nezinia nei kokia dar vaiko imunine sist, turi jis ar ne kokiu igimtu sutrikimu...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
uups
QUOTE(Green.apple @ 2007 07 01, 21:27)

1) o kokios buna komplikacijos tokiu atveju?  g.gif

*

pasiguglink mirksiukas.gif visos galunes ishtinimas, konvulsijos, karsciavimas, klykimas keleta valandu (idomu kodel..ish skausmo? blink.gif ), hypotonic-hyporesponsive episode (nzn kaip lietuvishkai), kolapsas ir tt.
siaip bishki nusishnekejau blush2.gif .... oficialioji medicina tai rekomenduoja skiepyt neziuredama kiek zmogui metu... tik nuo 4 metu rekomenduoja naudoti vakcinas su sumazintu diterijos toksoido kiekiu.... ax.gif

nu, siaip visos sitos komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos blink.gif
delfinas
QUOTE(uups @ 2007 07 01, 14:58)
komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos blink.gif

Gal gali plačiau ir konkrečiau? Labai įdomu pasidarė...
uups
QUOTE(delfinas @ 2007 07 02, 06:49)
Gal gali plačiau ir konkrečiau? Labai įdomu pasidarė...
*

na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas . Tiesiog mokykloj. Isejau ish pamokos, jauciau, kad reik skubet pas med sesute, jos kabinetas buvo uzhrakintas,tai ir luzhau koridoriuj. Atsipeikejau jau po greitosios vizito,- gretimam kabinete dirbusi stomatologe hazkaip mane aptiko, ar kaip ten buvo unsure.gif Liepe griezhtai nebesiskiepyt ta vakcina daugiau...
beje, rasho, kad jei nuo shios vakcinos buvo kokiu komplikaciju vaikui, jo broliams/seserims greiciausiai bus tas pats rolleyes.gif
delfinas
QUOTE(uups @ 2007 07 02, 04:10)
na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas .

Ačiū 4u.gif. Man su atmintim nekas (nes neprisimenu, kad būčiau tai skaičiusi anksčiau blush2.gif) doh.gif.
Pingvinukas
Delfinas, sveikinu tavo sūnelį su gimtadieniu happybday.gif birthday.gif
uups
oi, neishsigask, su atmintim viskas gerai,- rashiau tik kad shokas buvo po revakcinacijos, taip smulkiai nerashius ax.gif

oi, tikrai, su shvente jus visus 4u.gif
delfinas
Labai ačiū už sveikinimus Pingvinuk ir uups 4u.gif. Didelis jau mano berniokas užaugo...
Green.apple
QUOTE(delfinas @ 2007 07 02, 22:24)
Didelis jau mano berniokas užaugo...
*

Didziausi sveikinimai mamytei ir jos suneliui!!! user posted imageuser posted image
delfinas
Dėkui Green.apple 4u.gif.
mamuliauske
4u.gif labas

jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų.
Labai liųdna, kad kai auginau savo pirmus vaikus tokių žinių įgyti negalejau. doh.gif doh.gif doh.gif
Bet kartais pasiguodžiu tuom, kad kažkaip savaime gavosi, kad mano vaikai skiepus jau gavo budami ne kūdikiai: sūnų skiepyjau vėlai, nes rudeninukas ir poliklinikose siautėjo tai gripas, tai dar kas, tai nuvažiuoti negalėjau.....tai taip ir užsitempė iki 1,1metų. Su dukrą panašiai gavosi, pirmą skiepa aiškų gavo GN, o likusius surinkau po 1,3 metų. Bet galiu pasidalinti liūdnoką patirtimi, mano abu vyresnėliai- ALERGIŠKI. blink.gif Mes su vyru esam sveiki sportuojantis žmonės (nerukantys, alkogolis min) o sūnui net Bronchinė astma diagnuozota, bet jis šaunuolis, daug pats sportuoja, vaistų nenaudoja (bet čia jau kitą temą), manau įveiks. g.gif O dukrai latetinė šienligė, tai buna kam jautri, tai ne....
O visos alergijos pasireiškė vaikams tarp 4-6 metų iki to nebuvo NIEKO....?

Tai užtat dabar bandysiu apsaugoti savo trečią vaikutį-dukrytę. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu).

Green.apple
QUOTE(mamuliauske @ 2007 07 04, 13:29)
1. jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų.

2. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais.

3. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu).
*

1. sveika prisijungus!!! drinks_cheers.gif

2. ar galetum mestelt nuorodas kur ka skaitet? ax.gif

3. o as dar galutinai neapsisprendziau... gal skiepysiu nuo stabliges bet tik po metu, o gal ir daug veliau... ax.gif na ir dar gal nuo difterijos, nors dar tikrai nezinau...
vilniusw
Sviekos mamos,
Dziaugiuosi kad as neviena kuri neskiepijo savo vaiko. Mano suneliui 8 menesiai ir jis neturi ne vieno skiepo. Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus.
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu.
Tarp kitko, Vilnius auga sveikas ir tviras. Neseniai persirgom vejaraupiais (uzsikrete nuo manes keliaujant Europoje). Vaikas prasirgo iprastine lengva forma (man buvo sunkiau).
Siaip kas skaito angliskai ir domisi literatura ant www.amazon.com galima atrasti idomiu knygu apie skiepus (uzsisakyti). Manau tikrai verta mamoms paskaitineti ypac kai skiepu info yra tokia iskreipta (ypac pediatru).
delfinas
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 08:04)
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla.  Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu.

Sveikutė 4u.gif

Aš Kanadoj ir pas mus viskas šiek tiek paprasčiau (bet 'oficialios įstaigos' betgi kartais mėgsta ant galvos tuo klausimu palipti). Vieną lietuvaitę mamą JAV tikrai žinau, kuri nevakcinuoja, bet jinai čia nebeapsilanko. Jeigu nori jos koordinačių, parašyk man AŽ 4u.gif.
vilniusw
Aciu Delfine, butu labai idomu ypac jei ji gyvena FL.
Linea...

Delfine, ar butu galima taves paklausti per AZ? 4u.gif
delfinas
QUOTE(* Linužė * @ 2007 08 05, 18:54)
Delfine, ar butu galima taves paklausti per AZ? 4u.gif

Ko paklausti? ax.gif
valkata
Sveikos mamaitės smile.gif

Mūsų dukrelei dabar 2 metukai ir 3 mėnesiai. Pradžioje tvarkingai skiepijomės, o paskui išsigandome MMR skiepo -- labai jau daug internete prirašyta apie to skiepo galimas baisias komplikacijas.

Poliklinikoje gydytoja mus labai smarkiai barė už tai, kad atsisakome skiepyti MMR.

O kaip jūs, auginančios vaikučius išvis be skiepų elgsitės dėl MMR? Skiepysite kai vaikučiams bus kokie 6 metukai? O gal skiepysite ne MMR, o vienvalentėmis vakcinomis? O gal jūsų vaikučiai jau natūraliai persirgo tymais/raudonuke/kiaulyte ir jiems skiepų nebereikia?

O dar rugsėjį norime pradėti leisti į darželį, dabar galvojame ar priims mus be to nelemto MMR skiepo?

Oi, abejojame, laužomės, nežinome kaip daryti.

Prašau, pasidalinkite savo patirtimi, gal padės mums apsispręsti?
bevardė
Valkata o tu Lietuvoje gyveni? Jei taip tai problemų dėl darželio dėl praleistų skiepų tikrai neturėsite mirksiukas.gif O dėl MMR tai tau užtektų dukryte paskiepyti nuo raudoniukės, nes jos vienvalentė vakcina yra, o va kiaulytės nėra.
Pingvinukas
QUOTE(valkata @ 2007 08 17, 16:48)
O dar rugsėjį norime pradėti leisti į darželį, dabar galvojame ar priims mus be to nelemto MMR skiepo?
*

Negali nepriimti, skiepai neprivalomi 4u.gif
delfinas
QUOTE(valkata @ 2007 08 17, 05:48)
O kaip jūs, auginančios vaikučius išvis be skiepų elgsitės dėl MMR? Skiepysite kai vaikučiams bus kokie 6 metukai? O gal skiepysite ne MMR, o vienvalentėmis vakcinomis? O gal jūsų vaikučiai jau natūraliai persirgo tymais/raudonuke/kiaulyte ir jiems skiepų nebereikia?

O tai čia jau MMR kaip ir privilegijuota kokia vakcina ar kaip? g.gif Nevakcinavau jokia ir nežadu jokia vakcinuoti smile.gif. Natūraliai (dar) nesirgo.
i.l-ė
Sveikos mamos...tikrai jau, kad vakcinacija labai opus klausimas...ypac tevams, kurie apie tai susimasto...nes yra tokiu, kurie...ech...o galila...mus paskiepijo nuo tuberkuliozes ir hepatito b... verysad.gif ..daugiau...atsisakeme skiepu, nes pradejome jais labai intensyviai dometis...tik va vienminciu ne itin daug...kartais toks aplinkiniu poziuris, lyg butume laukiniai kokie smile.gif..o daktarai...tiesiog i nevilti varo...jokios info objektyvios...tik tai, kad skiepai taip yra gerai...jog nieko geriau ant sio svieto ir ner...koktu net klausyt...ir varo savo...bando gasdinti baisiomis tu ligu komplikacijomis ir pan...mazdaug..."jus, ka skausmo savo vaikui linkit" ir pan...o kad nuo skiepu gali irgi blogai but, tai jiems vienodai...nepripazista...ir neigia...na, o mes nepaisant spaudimo, laikomes savo... schmoll.gif ...dziugu, kad galima rasti bendraminciu...
delfinas
QUOTE(i.l-ė @ 2007 08 23, 23:56)
vienminciu ne itin daug...kartais toks aplinkiniu poziuris, lyg butume laukiniai kokie  smile.gif..o daktarai...tiesiog i nevilti varo...

Daktarų darbas toks, o aplinkiniams nėra ko skelbtis, kad nevakcinuoji, ir viskas bus tvarkoj ax.gif. Kiekvieno asmens supratimas priklauso nuo jo tuo metu turimos informacijos kiekio, o (ne)vakcinavimas yra tėvų sprendimas ir atsakomybė, o ne aplinkinių ir daktarų smile.gif.
asoptimiste
o kaip dėl vėjaropių vakcinos? Sako gydyt., kad iki mokyklos reikia paskiepyti...tik ji yra mokama. Kaip manote, tai būtina ar tik eilinis pasipelnymas...o gydyt.dalyvauja toje politikoje? g.gif
delfinas
Žodis būtina iš viso nenaudotinas, kai kalba eina apie vakcinas, nes jos nėra privalomos, tik taip yra įteigta ax.gif. Ar labai baisi liga vėjaraupiai? Tau pačiai spręsti 4u.gif.
Agnelė
Sveikos 4u.gif

Na, mes savo dukra skiepijame visais standartiniais skiepais pagal grafika.
Dabar jai jau 1 metai ir beveik 3 men. Emem nemokamus skiepus, jokiu reakciju (temperaturos ir t.t.) nebuvo thumbup.gif Gal tik kiek irzlesne budavo tomis dienomis.

Pries skiepijant, daug domejausi apie skiepus. Skaiciau visus uz ir pries, ko rezultate daugiau uz gydytoja zinojau doh.gif Bet ne apie tai noriu cia parasyti smile.gif

Turejau minciu neskiepyti savo mazes, BET, kaip minejau mes vis gi skiepijames, nes:

1. kai dar buvau nestuke.gif , vienai mano pazistamai atsitiko toks dalykas - jos tada dar 9 menesiu dukryte sunkiai susirgo. Pakilo nesmarkiai temperatura, bet svarbiausia, kad ji labai labai visa ishtino doh.gif ir rankytes, ir kojytes..... atrode baisiai verysad.gif Buvo baiminamasi, kad mazoji neuzdustu. Gydytojai niekaip negalejo nustatyti priezasties ir tai tesesi keleta savaiciu. Taciau Santariskese, ishsiaishkino, kad tai buvo paprasciausias persalimas, na kitaip tariant kaip ir gripas. O tokia mazyles organizmo reakcija buvo del to, kad tai buvo pirmasis jos susirgimas, o ji buvo neskiepyta nei vienu skiepu doh.gif (tame tarpe ir nuo tuberkuliozes). Zodziu, organizmas neturejo jokio sukurto imuniteto. Tai va, gydytojai tada mano pazistamai labai graziai paaishkino, kad skiepai sugalvoti ne vien tik farmacijos kompaniju pelnui, BET JEIGU NEI VIENAS NESISKIEPYTUME, TAI TOMIS VISOMIS LIGOMIS SIRGTU LABAI DAUG ZMONIU kaip tai yra Azijos shalyse. Tiesiog skiepai sudaro lyg savotiska "kevala" visuomeneje.
Juk ne veltui, dar tarybiniais laikais, buvo tuberkuliozes iskaitos, prevencija ir t.t. O dabar, kai ilipi i visuomenini transporta, o ten koks vos prakvepuojantis nuo tuberkuliozes valkata spjaudosi, koseja ir kvepuoja per visa autobusa doh.gif brrr...

2. tai kur kas skaudesne patirtis verysad.gif
Kaimyne med. sesuo pries keleta metu palaidojo savo 29 metu sunu verysad.gif
Istorija buvo tokia: ji dar tarybiniais laikais, kazkaip "isvenge" kai kuriu skiepu savo mylimam berniukui (negaliu cia tiksliai parasyti, nes buvo nepatogu taip smulkiai moteriskes klausineti). Na, tai buvo jos sprendimas. Nepaskiepijo, tai nepaskiepijo. Praejo metai, sunus tapo vyru, apie skiepus buvo seniai pamirshta.
Tik likimo ironija cool.gif Sunus tapo karininku ir skrido i misija. Ir ka jus galvojate, nors ir buvo paskiepytas papildomai dar nuo keletos pavojingu ligu, ishvykes sugebejo pasigauti ju net keleta ir per labai trumpa laika numire verysad.gif Kadangi tai buvo neeilinis atvejis ir dar armijoje uzsienyje, tai buvo atliktas nuodugnus tyrimas, KURIO METU IR PAAISHKEJO, KAD DEL LAIKU NEGAUTU SKIEPU NESUSIDARE REIKIAMAS IMUNITETAS, O GAUTI PAPILDOMI SKIEPAI JAU VYRESNIAME AMZIUJE DAR LABIAU KOMPLIKAVO SITUACIJA. Tai va.

na ir prirasiau doh.gif
tiesiog norejau ishdestyti savo nuomone, kodel mes vis gi skiepijame savo dukra, nors ish pradziu maneme darysia kitaip 4u.gif
Birutka
Agnele, gaila kad tokia patirtis bet negali zinot kaip kiekvienas organizmas sureaguos.O kad vaikystej skiepijo nereiskia kaad ta lkiga suauges nesirgis.Va tetis medikas jau 50m ir pasake kad dabartines vakcižnos nuo tuberkuliozes neveiksmingos.Nemanau ka jis linketu blogo savo vaikam ir ankuma(mes su broliu neskiepyti).O del tolimu saliu tai sutinku ka ten visai kitokios higieninies salygos it tikrai gali pasigaut n ligu. Vykstant tuo labaiu dirbt i tenai reik skiepu.
Mano drauges mergaitei 7m, ir ji 3 kart sertga raudoniuke, ir gan ilgai, ta ka cia skaitos toks imunitetas g.gif
O tuberkulioze tikrai dabar siaucia, kaip tik stairpsni skaiciau ka daba jau jos nebepagydo.Tai ar skiepai apsaugos jei ner vaistu g.gif
Browny
Laba diena 4u.gif as tai is vis nesuprantu tevu, kurie vaikus skiepija nuo tokiu ligu kaip vejaraupiai, gripas, kiaulyte ir pan.... As pati tom ligom esu persirgusi ir mano dukra vejaraupiais persirgusi ir kai gripu suserga tai as priimu tai kaip naturalu virusa. Manau, kad tevam nereiketu bludyti vien tik atsiradus naujai vakcinai... Suprantu tokias ligas kaip tuberkulioze, hepatitas, kurios neisgydomos tai jo as uz skiepus, o ligos, kuriomis persirgus visam gyvenimui atsiranda imunitetas, tai neverta vaiko imunines sistemos apkrauti nesamonem 4u.gif
Agnelė
Birutka, aš suprantu, ka tu nori pasakyti. Su skiepais, panasiai kaip su bendru horoskopu biggrin.gif Tik bendras horoskopas netiks gal 80 proc. zmoniu, o va i skiepus blogai organizmas sureaguos, arba visai nepriims skiepu ir nesudarys imuniteto gal tik kokiems 2-iems proc.
As tiesiog bandau isisvaizduoti kas butu, jei visi 100-ta procentinai aplinkui butu neskiepyti? g.gif
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo? doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom smile.gif
flight
QUOTE(Agnelė @ 2007 09 04, 10:07)
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo?  doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom  smile.gif
*

Net jei bus skiepytas, užaugęs turės revakcinuotis smile.gif Ir - nuo kada į privalomą skiepų tvarkaraštį įtraukti skiepai nuo vidurių šiltinės, drugio ir t.t.? bigsmile.gif
mixirk
QUOTE(uups @ 2007 07 02, 00:58)
pasiguglink  mirksiukas.gif visos galunes ishtinimas, konvulsijos, karsciavimas, klykimas keleta valandu (idomu kodel..ish skausmo? blink.gif ), hypotonic-hyporesponsive episode (nzn kaip lietuvishkai), kolapsas ir tt.
siaip bishki nusishnekejau blush2.gif .... oficialioji medicina tai rekomenduoja skiepyt neziuredama kiek zmogui metu... tik nuo 4 metu rekomenduoja naudoti vakcinas su sumazintu diterijos toksoido kiekiu.... ax.gif

nu, siaip visos sitos komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos blink.gif
*

Green.apple
QUOTE(Agnelė @ 2007 09 04, 10:07)
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo?  doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom  smile.gif
*

tai gi geriau tada vakcinuot suaugusi zmogu, negu kudyki. mirksiukas.gif
Titia
QUOTE(Ruduoke @ 2007 09 03, 11:17)
Laba diena  4u.gif as tai is vis nesuprantu tevu, kurie vaikus skiepija nuo tokiu ligu kaip vejaraupiai, gripas, kiaulyte ir pan.... As pati tom ligom esu persirgusi ir mano dukra vejaraupiais persirgusi ir kai gripu suserga tai as priimu tai kaip naturalu virusa. Manau, kad tevam nereiketu bludyti vien tik atsiradus naujai vakcinai... Suprantu tokias ligas kaip tuberkulioze, hepatitas, kurios neisgydomos tai jo as uz skiepus, o ligos, kuriomis persirgus visam gyvenimui atsiranda imunitetas, tai neverta vaiko imunines sistemos apkrauti nesamonem 4u.gif
*

Gripui imuniteto neigiji. Ir baisus ne pats gripas o jo komplikacijos smile.gif
RamuneM
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 18:04)
Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus. 
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. 

Aš šiuo metu gyvenu Pennselvania valstijoje. Prieš ateinant į mokyklą buvo patikrinti visi turimi skiepai. Bet kadangi viską turėjom ką reikia, tai problemų nebuvo. Klausiau iš smalsumo kas būtų, jei nebūčiau turėjusi. Tai sakė, kad šioje valstijoje priimta, kad visi neskiepyti vaikai, jei jų tėvai to nenori daryti, gali mokytis tik namuose. Nei į darželius, nei į mokyklas nepriima, bent valstybinės. Kai man tai ne aktualu, tai daugiau nesidomėjau.

Aš kaip ir visos mamos daug skaičiau apie skiepų pliusus ir minusus, prisiskaičiau įvairių pusių istorijų. Visos jos baisios ir nelinkiu nei vienai mamai to patirti. Man pasisekė, akd turėjau visada nuostabią pediatrę. Tikrai gydytoja dirbanti iš visos širdies. Su ją taip pat pasikalbėjom apie tai. Tai ji atvirai pasakė, kad tiek viena, tiek kita pusė vienodai teisios ir nėra teisingesnio ar blogesnio kelio. Liepė labai smulkiai išklausinėti savo tėvų ir vyro tėvų kaip ten buvo su mūsų skiepų reakcijom. Jei jos buvo normalios, tai skiepyti. Jei buvo kažkokių komplikacijų, tai sakyti jai, o tada jau galvosim ką daryti. Su vyro tėvais tai visai buvo lengva, nes jie padovanojo labai smulkų dienoraštį apie vyro visus pasiekimus nuo gimimo iki paauglystės. Tai žinau kiek kartų, kokiomis ligomis sirgo net kaip jis gydytas. Visi skiepai praėjo kaip nebuvę. Aš taip pat jų nejutusi. Todėl drąsiai paskiepijau vaikus. Jokių reakcijų neturėjo. Tik vidurinėlis po vienos, lyg trijų mėnesių, visą dieną miegojo. O kaip bus ateityje su ligom, tai niekas nėra aiškiaregis.

Stiprybės savo priimtuose sprendimuose 4u.gif
pandorita
Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau smile.gif Noriu paklausti mamyčių, kurios neskiepyja ir nusimano apie skiepus. Tarkim, aš nepaskiepiju vyresnėlio nuo raudoniukės ir pradedu lauktis kito vaikučio. Kaip aš galėčiau apsaugoti jį savo pilvelyje nuo raudoniukės? Juk galimas daiktas , kad vyresnėlis susirgs ir tokiu atveju, būtų tikimybė, kad aš užsikrėsiu ir užkrėsiu dar negimusį vaikutį?
uups
QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 15:23)
Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau smile.gif Noriu paklausti mamyčių, kurios neskiepyja ir nusimano apie skiepus. Tarkim, aš nepaskiepiju vyresnėlio nuo raudoniukės ir pradedu lauktis kito vaikučio. Kaip aš galėčiau apsaugoti jį savo pilvelyje nuo raudoniukės? Juk galimas daiktas , kad vyresnėlis susirgs ir tokiu atveju, būtų tikimybė, kad aš užsikrėsiu ir užkrėsiu dar negimusį vaikutį?
*

o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? g.gif
jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio).
pandorita
QUOTE(uups @ 2007 09 09, 19:18)
o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? g.gif
jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio).

1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų...
2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada?
3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip?
uups
QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 17:16)
1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų...
2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada?
3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip?
*

1. Tikrai taip drinks_cheers.gif
2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas.
3. Kur cia taip skaitei?
As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel rolleyes.gif
Ievuzhe
O man nesiformuoja tie antikuniai nors tu ka:) Buvau graziai paskiepyta dyvyliktoj klasej, bet laukdamasi pirmo vaikucio antikuniu nebuvo raudonukei. Po gimdymo mane ligoninej paskiepijo, bet vel niekas nesusidare. Ir zinau ne viena toki atveji. Dabar vel laukiuosi, mano pirmas sunus neskiepytas nuo nieko ir nezadu jo vien del to skiepyti, kad jis galetu susirgti ir mane apkresti. Juk is esmes bet kas gali apkresti.
Man atrodo, kad dar daug itakos duoda nusiteikimas. Jei zmones nepasiskiepija ir bijo, kad kiekvienam zingsnyje ju tyko kokia vampyriskai nusiteikusi erke ar kokia kita bacila, tuoj pat sukelsianti visas ypatingas komplikacijas, tai vien jau ta baime sumazina imuniteta.... Man viena akusere, kuri siaip jau pries skiepus, ligoninej buvo sakiusi: jei jus taip bijote ligu ir komplikaciju, jei vien apie tai galvosite nepasiskiepyje, tai verciau skiepykites, nes taip galima ir nuprotet ligu belaukiant:)
pandorita
QUOTE(uups @ 2007 09 09, 20:43)
1. Tikrai taip  drinks_cheers.gif
2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas.
3. Kur cia taip skaitei?
As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel rolleyes.gif

Taip skaičiau keliuose šaltiniuose, bet namie turiu tik vieną, į kurį galėčiau duoti nuorodą - "Padėkime augti", p. 134...
O skiepytis vien dėl to, jog yra kažkokia tikimybė... taigi nuo skiepų ji nedings, galvojau, yra kokių kitokių būdų...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.