Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mišinukai ir MP
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3
mylimuke
Tema jau daug kartų apkalbėta, bet visgi man įdomu, kokių dauguma ax.gif
raciren
gaila, bet mano pieno mazius ragavo vos 5 savo gyvenimo dieneles cry.gif , teko maitint misinuku verysad.gif
-simona-
gaila, kad nelyderiauja MP, mamos, gaila........
mylimuke
QUOTE(-simona- @ 2007 07 04, 04:01)
*

Na kodel, virs 90 proc. vaikuciu ragavo MP, visai neblogai... Tik va gaila is tu 53 proc nezinom, ar ilgai jie ta MP valge g.gif
edvina
4u.gif Įvairovės dėlei pasisakysiu ax.gif Maniškiui jau metukai ir mėnuo, dar vis geriam MP, bet niekada nebuvau kategoriškai nusiteikus prieš mišinukus. Dar gimdymo namuose būnant nusipirkom mišinėlio, beje tos dėžės visos ir nesunaudojom, bet ragavom tikrai ir nesyk. ax.gif O nuo metukų vėl pradėjau vieną kart duoti mišinuką, kad nebūtų toks skausmingas vaikui nujunkymas nuo krūties.
Limcamca
QUOTE(-simona- @ 2007 07 04, 04:01)
*

Na, nemanau, kad ši apklausa atspindi tikrąją situaciją. Pvz. mano pirmasis sūnus valgė tik MP, antrasis tik MP ir mišinuką, taigi automatiškai balsavimui turėjau rinktis trečiąjį variantą. Ir taip gali daryti kelios mamos, ypač turinčios po kelis vaikus: nes vienas valgo tik MP, o kitas tik mišinuką. mirksiukas.gif
athina
QUOTE(-simona- @ 2007 07 04, 02:01)
*

nesuprantu ko tau gaila - ar tai cia konkursas kuri kazkas turi laimeti, ar objektyvi apklausa g.gif
ragnez
QUOTE(athina @ 2007 07 06, 09:44)
objektyvi apklausa  g.gif
*

griezhtai imant, tai nera objektyvi ir statistishkai reikshminga aplklausa - visu pirma, dalyvauja tik "suinteresuotos" mamos, visu antra, neaishku, ka reishkia maitinimas "ir MP, ir mishinuku". kaip rashe Limcamca, ji viena vaika maitino tik MP, antra - ir MP, ir misinuku. kita gal naujagimi savaite maitino MP, paskui savaite - MP ir mishinuku, o toliau - tik mishinuku... trechia - kuriuo nors zhindymo laikotarpiu trumpam primaitino mishinuku, o toliau tese tik MP... zhodzhiu, variantu gausybe ir nenuostabu, kad trechiosios grupes atsakymu yra daugiausia.
athina
QUOTE(ragnez @ 2007 07 06, 10:45)
griezhtai imant, tai nera objektyvi ir statistishkai reikshminga aplklausa
*

butent, ir as suprantu kad tai tik paprasta apklausa, o ne kazkoks konkursas kuri turi kas nors laimeti - cia ta objektyvuma turejau parasyti kabutese ax.gif
-simona-
QUOTE(athina @ 2007 07 06, 10:44)
nesuprantu ko tau gaila - ar tai cia konkursas kuri kazkas turi laimeti, ar objektyvi apklausa  g.gif
*

tai turbut nemaitinai MP unsure.gif jei suklydau...atsiprašau 4u.gif o dėl kažkokio konkurso, kaip čia sakei...nėra nė kalbos, gaila tame, kad Lietuvoje (ar lietuvės užsienyje) nepakankamai žino apie MP naudą, taip pat trūsta žinių apie gerą žindymo techniką, o dėl įgūdžių trūkumų maitina mažai ( gal net sunkai, t.y. su skausmu). remiuosi ne tik šia apklausa ( nes čia per mažai apklaustųjų), o kita literatūra. ax.gif
Limcamca
QUOTE(-simona- @ 2007 07 09, 09:52)
tai turbut nemaitinai MP  unsure.gif  jei suklydau...atsiprašau  4u.gif o dėl kažkokio konkurso, kaip čia sakei...nėra nė kalbos, gaila tame, kad Lietuvoje (ar lietuvės užsienyje) nepakankamai žino apie MP naudą, taip pat trūsta žinių apie gerą žindymo techniką, o dėl įgūdžių trūkumų maitina mažai ( gal net sunkai, t.y. su skausmu). remiuosi ne tik šia apklausa ( nes čia per mažai apklaustųjų), o kita literatūra.  ax.gif
*

Lietuvoje yra pakankamai daug informacijos, ir labai daug mamyčių maitinančių vaikus MP. Gal nesi buvusi kitose šalyse, ir pati nežinai tikros situacijos. Kai kuriose šalyse tikrai daug mažiau yra maitinančių MP.
mylimuke
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 09, 10:05)
Lietuvoje yra pakankamai daug informacijos, ir labai daug mamyčių maitinančių vaikus MP. Gal nesi buvusi kitose šalyse, ir pati nežinai tikros situacijos. Kai kuriose šalyse tikrai daug mažiau yra maitinančių MP.
*

Tik is knygos neismoksime. Butina, kad dar GN viska parodytu jau su kudikiu ant ranku. O tikrai ne visada personalas geranoriskai ir kantriai nusiteikes ax.gif
Limcamca
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 10:53)
Tik is knygos neismoksime. Butina, kad dar GN viska parodytu jau su kudikiu ant ranku. O tikrai ne visada personalas geranoriskai ir kantriai nusiteikes  ax.gif
*

Apie ką tu čia kalbi? Aš ne apie teoriją kalbu, o apie tai, kad Lietuvoje yra daug informacijos kaip žindyti vaiką: ir iš knygų, ir iš gydytojų ir t.t. pusės.
mylimuke
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 09, 10:55)
Apie ką tu čia kalbi? Aš ne apie teoriją kalbu, o apie tai, kad Lietuvoje yra daug informacijos kaip žindyti vaiką: ir iš knygų, ir iš gydytojų ir t.t. pusės.
*

Apie ta pati kalbu. Kas is tu knygu ir gydytoju (daznai i tai atmestinai ziurinciu), kai viena ir kita eina sau? g.gif Ir teorija ir praktika suderinti reiktu, tada butu ok ax.gif O tai mamos paskaito knygu, prisiklauso vienokios mociuciu patirties, kitokios draugiu, gydytojai dar kitaip sneka, tai net nebezinai kartais, kas teisus ir ko klausyti doh.gif
Limcamca
unsure.gif
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 17:44)
Apie ta pati kalbu. Kas is tu knygu ir gydytoju (daznai i tai atmestinai ziurinciu), kai viena ir kita eina sau?  g.gif  Ir teorija ir praktika suderinti reiktu, tada butu ok  ax.gif  O tai mamos paskaito knygu, prisiklauso vienokios mociuciu patirties, kitokios draugiu, gydytojai dar kitaip sneka, tai net nebezinai kartais, kas teisus ir ko klausyti  doh.gif
*

O tai išvadoje ką siūlai? Ko klausyti? Knygos blogai, gydytojai nepadeda, močiutės irgi nieko vertos, draugės irgi. Tai ko klausyt? Supermamiečių patarimų? cool.gif
mylimuke
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 09, 22:10)
O tai išvadoje ką siūlai? Ko klausyti? Knygos blogai, gydytojai nepadeda, močiutės irgi nieko vertos, draugės irgi. Tai ko klausyt? Supermamiečių patarimų?  cool.gif
*

As asmeniskai siulyciau suderint literaturos ir gydytojo patarimus,bet galutine isvada turi padaryti pacios mamytes nuojauta ax.gif
ugniukas
Labukas mergaites bye1.gif niu va ir as palikau balsa... as irgi savo maziu maitinu ir tuo ir tuo.. nes negana jam MP ax.gif jau nuo pirmos savaites pradejau papildyti jo raciona Aptamil misinuku,menesio laiko suvalgo 140ml misinuko,ir dar puse valandos ant papo sedi doh.gif apzora jis pas mane.. Pradzioj labai apgrauze spenelius,net iki kraujo,todel ir teko nusitraukineti ir gydytis .... As tiesa pasakius uz misinukus nieko pries,dabar ir SB galiu palikti spirga ir islekti valandelei savo reikaliukais.. Maitinciau krutimi,tai pastoviai jis ant ranku man ir prie papo,nes nedavalgo ... tai va .. pasisakiau hihihi.gif
Nerytė
kol turejau MP tai maitinai ir net negalvojau nutraukti, po to sumazejo tai damaitinau misinuku, o dabar misinukas + darzoves, koses, vaisiai
mylimuke
O jus kai pradedat damaitinti misinuku sumazejus pieno, tai nutraukiat visai maitinima, ar dar stengiates issaugot tiek MP, kiek dar yra?
-simona-
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 09, 10:05)
*

man ir nereikia lakstyt po kitas salis, tam yra statistika. lietuvoje yra tos informacijos, bet ji NEPAKANKAMAI platinama (juk ne visos mamos lanko motinystes mokykleles ir t.t.) tikiuos su laiku labiau bus prieinama( ar net gi tarnybos uzsiims tuo paltinimu) apie MP nauda, sekminga maitinima. 4u.gif
Limcamca
QUOTE(-simona- @ 2007 07 11, 02:39)
man ir nereikia lakstyt po kitas salis, tam yra statistika. lietuvoje yra tos informacijos, bet ji NEPAKANKAMAI platinama (juk ne visos mamos lanko motinystes mokykleles ir t.t.) tikiuos su laiku labiau bus prieinama( ar net gi tarnybos uzsiims tuo paltinimu) apie MP nauda, sekminga maitinima.  4u.gif
*

Nu, aš nelankiau nė vienos motinystės mokyklos, bet kažkaip tų žinių vistiek turėjau. Kas nori tas randa, ir kaip jau sakiau, nelaukia, kol kas ant lėkštutės atneš.
mylimuke
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 11, 08:34)
Nu, aš nelankiau nė vienos motinystės mokyklos, bet kažkaip tų žinių vistiek turėjau. Kas nori tas randa, ir kaip jau sakiau, nelaukia, kol kas ant lėkštutės atneš.
*

O as buvau paskaitelej toj, lygtais "jo didenybe - naujagimis" vadinasi, viska su smulkmenom rasiau, ka pasakojo, naudinga, glausta informacija, bet po to net nebuvau atsivertus, kazkaip neprireike ax.gif
rut
dar ir dabar maitinu savo mazuti MP buvo laikas kai atrode kad nepakanka MP tai duodavau misinuko.... paskui truputi susirgo ir pradejo negert misinuko o tada pamaciau kad MP visiskai pakanka ax.gif wub.gif
_Ligitukas_
Jai būtų buvusi kita galimybė tai tik būčiau pati maitinusi, bet augom gerai ir ant mišinuko, o dabar jau karvės pienelį visai skaniai gerem blush2.gif
ugniukas
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 10, 17:42)
O jus kai pradedat damaitinti misinuku sumazejus pieno, tai nutraukiat visai maitinima, ar dar stengiates issaugot tiek MP, kiek dar yra?
*

as MP maitinu pagr naktim kol dar galiu...ir kazkaip nakti man jo pasigamina normaliai ax.gif bet pagr misinukas,ir jau turbut pabaigsiu maitinima krutim,bet dar neapsisprendziau
mylimuke
QUOTE(ugniukas @ 2007 07 16, 18:31)
as MP maitinu pagr naktim kol dar galiu...ir kazkaip nakti man jo pasigamina normaliai  ax.gif  bet pagr misinukas,ir jau turbut pabaigsiu maitinima krutim,bet dar neapsisprendziau
*

O mes valgom jau tik kas 4 maitinima (isvis 5 i diena), mazai jau tikrai, bet dar nenutraukineju, pasibaigs naturaliai, kai reiks. cool.gif
graimonda
Savo mažulėlį maitinti reikia labai didelio noro, ištvermės, aišku daug poilsio, daug skysčių, nesinervinti ir tada pienuko užteks ilgam. Kartais atrodo, kad pieno daug neturiu, bet pailsiu ir vėl viskas kaip buvę.
Vai2x
Vyresnėlį maitinau tik MP beveik iki 1 metų, o po to jau karvės pieną gerė. tikiuosi ir mažei MP užteks dar ilgai. smile.gif
ugniukas
niu va... mano vaikui 7sav... ir visiskai perejom ant misinuku ax.gif gaila,kad MP nebeturiu,ka pdarysi ,stengsimes uzaugti ir taip biggrin.gif ir galiu pasakyti,kad tikrai neblogai pakolkas sekasi .. 7sav - 6kg 68gr sveriam hihihi.gif
vasarele85
labukas na ta tema galiu ir as pasisakyti, savo pirmaji vaikiuka matinau tik pusantro menesiuko o po to davaiu misinukus tai db labai gailiuosi kad tokia vista buvau doh.gif ir nemaitinau ilgiau na db turiu antra vaikiuka ir manau kad ji maitinsiu iki pusmecio tai tikrai savo pienuku biggrin.gif nes kas geriau uz mamos pienuka biggrin.gif kai pirmaji maitinau misinukais tai ir dantys istrupejo priekiniai ir buvo nuo karves pieno alergiaj isivares kuri velaiu i astma persimete bet piu piu issigydem tai nebenoriu tokiu bedu daugiau mirksiukas.gif uztat as uz mamytes pienuka o ne misinukus smile.gif
violal
Aš tik už MP, bet ką daryti toms, kurioms po savaitės ar dviejų pienukas tiesiog nustoja gamintis verysad.gif
Iksija
Misinuko mano berniukas net nera ragaves, vis dar maitinu pati, ilgam nebuvau palikus, o kai iseidavau porai valandu ir palikdavau pritraukto pienelio, tai jo ir neprireikdavo, gal todel, kad su buteliuku nesusidraugauja... Man grizus mazylis godziai privalgydavo, istustindavo abi krutis...
Pradejau primaitint papildomu maisteliu, mielai valgo, bet MP vistiek pats skaniausias. thumbup.gif
Labai labai dziaugiuosi, kad galiu pati maitinti ir iki metu tikrai maitinsiu, nebent pats atsisakys, o po metu ziuresim.
Is pradziu turejau plana- pusmetis (nebuvo lengva, teko daug pastangu idet, apsisarvuot kantrybe), dabar- metai, o kaip bus paskui, aplinkybes parodys.
Linkiu visoms mamytems kantrybes ir nusiteikimo maitinti pacioms, o kai teigiamai nusiteiki, tai ir pienelis atsiranda.
Babe
Iki 1,1m tik MP , ir misinuku net neragavom , dabar geriam paprasta piena ax.gif
daika
smile.gif valgėm tik MP
Ievulyte
Mp 3 savaites, o po to mp + misinukas verysad.gif liudna, bet mp kiekio pagausint nesiseka verysad.gif
ruteliux
gaila bet maniskis tik 3savaites gavo MP, tai teko maitinti misinuku verysad.gif
ligituka
o mes jau dvi savaitės,kaip mamos pienelio nevalgom,nes pasibaigė,kadangi nutraukinėt reikėjo,nes mažisu papo neimė,pabandęs iš buteliuko...tai dabar taip gaila,kad pienelis dingo... verysad.gif
MarryJane
As nuo 3 sav primaitinu misinuku. 50 proc. MP ir 50 misinukas. Ir tai MP nusitraukineju, nes neima kruties doh.gif . Nors laukdamasi net neabejojau, kad maitinsiu. Deja gyvenime daznai viskas pasisuka ne taip kaip mes norim... verysad.gif
agniesska
as pati maitinau iki penkiu menesiu ,o tada pradejom jau misinukus ragauti ir iki metuku juos gerem smile.gif
Angelina 2007
Is pradziu savo pieno turejau labai mazai, reikejo primaitinti ir misinukais, jug nepaliksi vaiko alkano, o po to pienukas atsistate ir mums netruksta net iki siol.
jjurgitas
pimajam savo mazyliui mano pienuko buvo per mazai todel ji primaitindavau APTAMIL'iu. o antrajam suneliui visiskai pakako tik MP wub.gif wub.gif wub.gif
sigitela
kol turesiu savo pienuko, tol ir maitinsiu, kol kas jo netruksta, o ir patogu, bent man, ir mazylei sveika mirksiukas.gif
MarryJane
QUOTE(MarryJane @ 2008 09 23, 22:42)
As nuo 3 sav primaitinu misinuku. 50 proc. MP ir 50 misinukas. Ir tai MP nusitraukineju, nes neima kruties  doh.gif . Nors laukdamasi net neabejojau, kad maitinsiu. Deja gyvenime daznai viskas pasisuka ne taip kaip mes norim...  verysad.gif
*

Na o mes laimejom vis del to kova del maitinimo krutimi thumbup.gif . Gal menesi teko ZIAURIAI pasikankint, bet dabar sekmingai griebiam papa, tik duok. Ir misinuku atsisakem visai, nors vienu metu pienelis praktiskai dinges jau buvo ax.gif Ir kosytes jau ragaujam, tai dabar daug ramiau ant dusios 4u.gif
saulyte111
mes tik uz MP ax.gif
Benita
As irgi buvai tik uz MP, kol po menesio neatsidurem ligoninej del ziauraus atpylinejimo plius, kaip veliau paaiskejo, del per mazai pienuko verysad.gif Gydytojai liepe primaitinti tam tikru rezimu - kas 3 val, ne dazniau. Taip valgem iki 8 men, dazniausiai nusitraukinejau, nes kruties kartais imti nenoredavo. Bet, kaip kazkuri mamyte sake, ne viskas buna taip, kaip suplanuoji blush2.gif
Beautiful Life
Jeigu tureciau galimybe rinktis, tai rinkciausi tik MP, bet matyt genai ir mano fiziologija,deja man to neleido, savo piena turejau tik kol mazylej sukako 1 men. veliau jo neuzteko ir teko primaitinti misinuko, o po savaites jis is vis pasibaige verysad.gif , del to tenka mazyle maitinti misinuku.
ingusia84
as jau 5 menesius maitinu tik MP ir tikiuosi dar ilgai maitinti, mazylis tikriausiai irgi tikisi biggrin.gif karta velavau grizti namo, tai vyras bande duoti misinuka (turejom atsargai nusipirke), bet mazius nusprende palaukti papuko ir misinuko paprasciausiai nevalge lotuliukas.gif
Silvy
Mum menesis nepilnas,tai kolkas mintam tik MP,misinio nesam bande.Labai noreciau savo brangenybes bent iki pusmecio ismaitint pati ax.gif
*Svajone*
įdomus klausimas ar MP ar mišinys g.gif žinoma aš tik už MP tik reikia labai didelio noro ir kantrybės ir tikrai tai įmanoma mirksiukas.gif
Zuikių_dainos
maniškiui jau netoli penkių mėn. kolkas tik MP
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.