Mamytes, kreipiuosi i jus, kadangi mums dar tik eina trecia savaite, o mes jau nebeuztenkamepienelio. Nusitraukineju, bet ir jo neuztenka, nes traukiuosi tik 3-4kartus per diena. Nezinau ka daryti. Pieno nera daugiau. Damaitinu misinuku Tutteli, bet pradesiu duoti Aptamil. Gaila, nes mamytes pienas toks vertingas, bet nera tai nera. Kaip jus tvarkotes su tuom?
linkime pacio geriausio
erika, o kodel traukiesi pienuka?
Žinok aš irgi bandžiau traukti pirmą mėnesį ir daviau po 70-100 ml., bet paskui neužtekdavo. Kad ir koks geras pientraukis, vistiek neištraukdavo. Nes dar bandžiau duoti dukrytei, tai ta dar turėdavo ką patraukti. Sako, kad vaikas vistiek geriau už betkokį pientraukį ištraukia.
Man, beje maždaug tokiu laiku (apie 4 sav.) irgi pieno žymiai sumažėjo
jei tik pradedi primaitint arba nusitraukinet, pieno automatiskai mazeja....tol mazes, kol visai nieko neblikt...
QUOTE(Upsiukas @ 2005 01 26, 15:52) jei tik pradedi primaitint arba nusitraukinet, pieno automatiskai mazeja....tol mazes, kol visai nieko neblikt... Nebūtinai pieno sumažėja, kai pradedi primaitint. Aš primaitinu nuo 3 savaičių ir dabar mano mažylei jau pusė metų, o pieno tikrai nemažėja. Reikia tik mamos pasiryžimo ir žinoti, kaip teisingai primaitinti. Man atrodo, pagrindinės taisyklės, kad pieno nesumažėtų yra - visada duoti pirmiausia krūtį, o paskui mišinuką ir geriausia buteliuko nenaudoti arba kuo rečiau, o mišinuką sugirdyti kitais būdais. Po maitinimo nusitraukti su pientraukiu. Ir dar reikia sekti, kad vaikelis neatprastų žįsti krūties, kai yra sotus, t.y., dažnai duoti krūtį kaip čiulptuką, kai nori tik pačiulpti, o ne valgyti. Ir pieno tikrai nesumažės, greičiausiai net padaugės
Nusitraukiu piena todel kad mano krutys didokos o maziukas neistraukia kiek jam reikia. Jis suvalgo po 100-110ml, o pas mane vienoje yra tik 50-30ml. Vaikas nepavalgo. Valgo kas 15 min. tai tikrai nera normalu. As pradedu nervintis, mane neramina tai, o viskas atsiduoda dar ir pienukui. As darau taip. Nusitraukiu ryte per pietus ir vakare, o nakti duodu misinuka. Ir kai neuztenka pieno duodu misinuka. Kruti jis ima ir meta, tada pradeda verkti. O mano spenelius nevalge ligonineje. Nemnau kad darau blogai. Nebeliks tai nebeliks, duosiu misinuku. Kazkodel manau kad dar priklauso ir nuo mamos noro maitinti krutimi. Kazkodel pas mane jo nera. Manau nera, nes vaikutis nuo pirmu dienu labai sunkiai eme kruti. Zinau kad kai kurios mane gal net ir smerksite kad taip darau, bet as rami, mano maziukas sotus , o ko dar reikia kad visi butu patenkinti.
Norejau paklausti ERINOS, kiek kartu nusitraukineji pienuka?
Niekas taves nesmerks...
O jei noro nera...tai svarbu kad vaikiukas sotus butu...laikykis
na del nutraukto pieno galiu pakartoti visiems shimta kartu girdeta dainele: pientraukiu nutraukto pieno kiekis tikrai neparodo, kiek jo yra ish tiesu - kudikis visada ishtraukia daugiau.
pavyzdys: mazhiu maitinau iki 6 men tik savo pienu. o kai prireike pienelio pirmajai koshei, per vargus pritraukdavau 50 ml ish abieju krutu. ir niekaip neitikinsit manes, kad 6 men kudikis, normaliai priaugantis svorio, pasitenkina tokiu kiekiu pieno beje, pieno kiekis nuo krutu dydzhio nepriklauso. tik jeigu jos labai pritvinkusios, tada gali buti sunkiau zhysti - verta priesh maitinant nutraukti truputi, kad kudikiui butu lengviau. erika, jei kudikis visai nezhinda, o tik nutraukineji, tai pienukas gali netrukus ir visai ishnykti. ypach, jeigu nutraukineji retai. tavo mazhius kruti meta greichiausiai todel, kad ish kruties pienas bega ne taip lengvai kaip ish buteliuko. niekas taves nesmerkia ir nesiruoshia, panashu, kad tu pati del to pergyveni... sekmes.
zinok, kad dar gal ne viskas prarasta. man pienas beveik isnyko kokiu 2 savaiciu vaikeliui kai buvo. visi - ir mamos, ir gydytojai - sake, kad jau jo tikrai nepadauges, kad nusitraukinejant pieno mazeja, tik vaikas sugeba gerai istraukti. taigi as pradejau primaitinti ir nusitraukineti po kiekvieno maitinimo. istraukdavau pradzioje juokingai - po 5 ar 10 gramu. o po to jo vis daugejo ir daugejo. dabar vaikui 4,5 menesio, o pieno jau 3 menesiai kai visiskai pakanka, net ir suniui atlieka. beda tik ta, kad kai pradejau primaitinti, tai po kiek laiko sunelis visiskai atsisake kruties ir dabar valgo tik is buteliuko. gal reikia ziureti, kokie zindukai, gal Avento atseit atkartoja motinos kruti, gal is ju valgydamas neatsisakys kruties. taigi as sakau, kas reikia laaaabai didelio noro maitinti savo pienu ir dar didesnio vargo ji nusitraukineti ne reciau kaip kas 3 valandos. manau, kad tas vargas atsipirks.
Mielos amytes, kaip jums paaiskinti. Nezinau kodel bet tikrai jauciu kad paprasciau man nusitraukineti, o jau pradejau tai jau kaip nors. Atistiko taip, kad mano sunelis valgo kas 15 minuciu. Tai nera gerai. Man miela kad vaikutis pavalges, miega ramiai, o kaip ten bus toliau su tuo pienu tai nezinia. Neliks tai neliks. O jau nebe tie laikai kai reikedavo virti klijukus visokius. Duodu Aptamil dabar, o poto pienuka savo nutraukta. laiminga esu kad nors kiek yra.
QUOTE(Saran @ 2005 01 26, 17:05) zinok, kad dar gal ne viskas prarasta. man pienas beveik isnyko kokiu 2 savaiciu vaikeliui kai buvo. visi - ir mamos, ir gydytojai - sake, kad jau jo tikrai nepadauges, kad nusitraukinejant pieno mazeja, tik vaikas sugeba gerai istraukti. taigi as pradejau primaitinti ir nusitraukineti po kiekvieno maitinimo. istraukdavau pradzioje juokingai - po 5 ar 10 gramu. o po to jo vis daugejo ir daugejo. dabar vaikui 4,5 menesio, o pieno jau 3 menesiai kai visiskai pakanka, net ir suniui atlieka. beda tik ta, kad kai pradejau primaitinti, tai po kiek laiko sunelis visiskai atsisake kruties ir dabar valgo tik is buteliuko. gal reikia ziureti, kokie zindukai, gal Avento atseit atkartoja motinos kruti, gal is ju valgydamas neatsisakys kruties. taigi as sakau, kas reikia laaaabai didelio noro maitinti savo pienu ir dar didesnio vargo ji nusitraukineti ne reciau kaip kas 3 valandos. manau, kad tas vargas atsipirks. Saran, o kaip nusitraukinėji - rankomis ar pientraukiu? Aš irgi iki šiol nusitraukinėju po kiekvieno maitinimo - 5 kartus per dieną, bet rankomis, nes su pientraukiu man gaunasi blogiau arba tas pats. Tik man dar toli iki mišinuko atsisakymo, gal kad rankomis nusitraukinėju
Zinote, as turiu du pientraukius, taciau atvirai paskysiu kuo brangesnis tuo prastesnis. O nusitraukti pabaigiu visada rankomis. geriu daug kmynu arbatos su pienu. Tikiu kad pienuko nedings, o kad nemaitinsiu krutimi tai jau toks dalykas atsitiko, nieko nepakeisiu. Masazuoju daug krutis. bandziau nusitraukineti dazniau, kas 3-4 valandos, taciau pieno buvo dar maziau. Manau kad kiekviena mama jaucia kas geriausia savo vaikui. As manau kad mano lialius pavalges, sotus, nezirzia perdaug. O man ramybe sirdziai kai sunelis pavalges. Tik va visa diena nesitustina, stena, gal cia nuo misiniu. Bet ......masaziukas padeda.
egliuke, as nusitraukineju tik rankomis. kai igudau, tai tereikia 10-15 minuciu tam reikalui. turiu pientrauki, bet su juo nieko neiseina, be to, skauda su juo. patarciau tau nusitraukineti dazniau: teko skaityti, kad reikia ne maziau nei 6-8 kartus per para. man tai iseina 6-7 kartai, nes nakti dabar keliuosi tik karta, kita tingiu baisiai. jei sakai, kad tau pieno dar nepakanka, o vaikas valgo 5 kartus, tu turi nusitraukineti kokius 7-8 ir duoti signala smegenims(kurios ir lemia pieno gamyba), kad tiek , o ne maziau tau to pienuko turi prigaminti. sekmes
Mano buvo ta pati situacija. Aisku primaitindavau, bet ir pastoviai nusitraukinedavau. Stengdavausi dazniau nutraukti piena, kad gamintusi kuo daugiau. Ir tikrai padaugejo, nors kai kas sako kitaip. bet mano patirtis tokia.
Patarimas butu - dazniau nusitraukineti, nes gi QUOTE(Erika_v @ 2005 01 26, 16:39) Vaikas nepavalgo. Valgo kas 15 min. tai tikrai nera normalu. As pradedu nervintis, mane neramina tai, o viskas atsiduoda dar ir pienukui. . Sveikute. Mano mažius pirmomis savaitėmis išdarinėjo tokius pat bajerius - kas 15 min. vis reikalavo valgyti, atrodė amžinai alkanas ir suirzęs.
Gal iki dviejų mėnesių tiesiog visa para praguledavau su kinderiu papa į burnytę įkišus, valgė labai dažnai, vis galvojau - nėra pieno ir norėjau varyt pirkt mišinėlio. Nors tai jau varė man isteriją, kantriai laikiausi instrukcijos ir tą patį patyrusios draugės patarimų, kad pienuko turi pasigaminti tiek kie reikia vaikeliui ir kuo dažniau maitini - tuo daugiau jo gaminasi. Manau kad jei nusitraukinėji turi tai daryti kuo dažniau. Sekmės ir kantrybės.
Ne vienas nusitraukinejimas neatstos vaiko traukos
Svarbiausia kuo dazniau duoti kruti, kad ir kas 15 min...ir pieno atsiras. O misinukai tai tik blogiausiu atveju, jei pvz. neauga vaiko svoris. O jei vaikas sotus, tai ir tingi zysti, ypac jei sunkiau bega pieniukas. Pradzioj ir man buvo sunku, ir spjuadavo kruti, ir nevalgydavo, ir daznai valgydavo - visko buvo, bet nepasidaviau tom provokacijom ir iki siol dar pieniuko yra QUOTE(Erika_v @ 2005 01 26, 19:09) Zinote, as turiu du pientraukius, taciau atvirai paskysiu kuo brangesnis tuo prastesnis. O nusitraukti pabaigiu visada rankomis. geriu daug kmynu arbatos su pienu. Tikiu kad pienuko nedings, o kad nemaitinsiu krutimi tai jau toks dalykas atsitiko, nieko nepakeisiu. Masazuoju daug krutis. bandziau nusitraukineti dazniau, kas 3-4 valandos, taciau pieno buvo dar maziau. Manau kad kiekviena mama jaucia kas geriausia savo vaikui. As manau kad mano lialius pavalges, sotus, nezirzia perdaug. O man ramybe sirdziai kai sunelis pavalges. Tik va visa diena nesitustina, stena, gal cia nuo misiniu. Bet ......masaziukas padeda. Paklausykit profo Negalima masažuoti krūtų. Susidaro mikrokraujosrūvos,kurios vėliau gali būti mastopatijos bei vėžio pradžia Kodėl nemaitini natūraliu būdu? Taip,spenelius skauda pirmas tris savaites. Oi kaip skauda. Svarbu spenelių priežiūra. Yra begalės nuostabių tepalų. Veliau papukai prisitaikys ir nebeskaudės. O šiaip skaitau ir galvoju ,kad ir ką mes čia rašysim vis tiek darysi savaip (arba kaip patars šalia bobutė). Teisingai : ant mišinuko dėžutės parašyta kiek ten daug vitaminų,ant papo tokio užrašo nėr Ir dar : viršuje yra tema : sėkmingo žindymo paslaptys. Nueik ir viską perskaityk.Nepyk,kad piktai rašau QUOTE(DiDiDu @ 2005 01 27, 00:20) Paklausykit profo Negalima masažuoti krūtų. Susidaro mikrokraujosrūvos,kurios vėliau gali būti mastopatijos bei vėžio pradžia Kodėl nemaitini natūraliu būdu? Taip,spenelius skauda pirmas tris savaites. Oi kaip skauda. Svarbu spenelių priežiūra. Yra begalės nuostabių tepalų. Veliau papukai prisitaikys ir nebeskaudės. O šiaip skaitau ir galvoju ,kad ir ką mes čia rašysim vis tiek darysi savaip (arba kaip patars šalia bobutė). Teisingai : ant mišinuko dėžutės parašyta kiek ten daug vitaminų,ant papo tokio užrašo nėr Ir dar : viršuje yra tema : sėkmingo žindymo paslaptys. Nueik ir viską perskaityk.Nepyk,kad piktai rašau
net ramiau pasidare paskaicius, nes mano mazylei tik svaite o pas mane krutine kaip issileidus padanga
QUOTE(SummerXXX @ 2005 01 27, 09:55) net ramiau pasidare paskaicius, nes mano mazylei tik svaite o pas mane krutine kaip issileidus padanga Visu pirma sveikinu sulaukus mazyles! Nestresuok, kad krutys nesprogsta. Maziau sansu pieno stazei
Sutinku, kad reikia dazniau glausti prie kruties, kad reikia duoti kada tik vaikutis to nori. Nesu tokia vat kaip kai kurios is jusu. Nu man nesinori visai to daryti. Nevisos gi turi daryti taip kaip sakot. Nevisoms taip iseina, nevisos turi tiek kantrybes, valios, noro. Myliu savo maziuka, bet jo klykinti nesiruosiu. Todel valgom naktimis misinukus, o jei uztenka ir mano pienuka, o diena tik mano pienuka. Aisku, jis nutrauktas, bet glaustau as tavo savo maziu netik prie kruties, bet ir prie visos savo mylincios sirdies.
Laba diena visoms,
noriu pasidalinti savo patirtim. Pries gimdyma buvau nusiteikus maitinti pati, o kursuose pas Semeta tik ir buvo snekama: "taip nebuna, kad pieno nebutu, tik reikia duoti kruti daznai ir pasigamins"... tai as taip optimistiskai ir buvau nusiteikus..nu va...gime dukra, pirmas dvi savaites istisai kabejo prie kruties, nemiegodavo, uzmigdavo tik nakciai (bet kaip paaiskejo veliau tiesiog is nusilpimo..); o as vis netikejau, kad pas mane pieno gali nebuti: gi visi semetos ir kitos maitinimo konsultantes choru kartoja, kad taip but negali, reikia noro ir viskas bus gerai. Pas mane to noro paciai maitinti buvo tiek, kad pas dukra pasirodo krito svoris (paaiskejo, kai pasverem), atsirado taip vadinamos bado ismatos, koncentruotas shlapimas, kas irgi rodo dideli vaiko neprivalgyma, nedaug truko ir butume ligoninen... Gerai, kai viskas gerai, bet deja nevisad taip buna; dabar jau galiu apie tai ramiai kalbeti, bet nors ne - dar negaliu...tik skaudziausia, kad mamos ar konsultantes, kurioms viskas pasiseke, kad ir sunkiai gal is pradziu, bet vis tiek atsirado pieno, nekartotu: "reikia tik noro, daznai maitinti ir pan. ir pieno bus". deja. man buvo labai skaudu, bet pamazu visa tai mazejo, kai maciau kaip mano mazoji auga, shypsosi, krykstauja
Atvirai pasakius mano noras maitinti nestumo metu buvo beprotiskai didelis. Tiekejausi ir tikrai zinojau kad pieno bus, kad duosiu savo lialiui pienuko ir jis augs didelis ir stiprus. Pirma savaite kankinausi juodai. Irgi va istisai prie papuko vaikiukas gulejo. Tik padedavau kai uzmigdavo tuoj vel imdavau nes pradedavo verkti. Jis valgydamas uzmigdavo. Taciau sotumo buvo nulis. Bandziau visaip ir maitindama masazuoti kruti kad subegtu pienas, ir nutraukti duoti is saukstelio, ir laikyti kiek jis nori, bet deja deja vaikuciui to buvo negana. O dabar esu tikrai laiminga. Nu skauda jam pilvuka,o kuriam vaikui to nebuna, juk tai ne lele. Bet matai ir zinau kad sunelis pavalges, pamyluotas mamytes ir tevelio, kurie nesinervina, pailsi. Ir tas auginimas pasidaro toks mielas ir nebevargina. Jus sakote, mano teta sake, kentek sukandusi dantis,o paskui bus gerai viskas. Pacioje pradzioje vaikuciui kaip tik reikia mielos, gerai nusiteikusios mamytes, o ne sedincios sukandus dantis. Todel as pasirinkau toki varianta. Nusitraukiu ir duodu kiek jam norisi, neuztenka- duodu misinuko. Mano gera nuotaika yr ir vaikucio gera nuotaika.
As ilgokai "tariausi" su savo mazyliu del pienuko. Kai gime, pas mene irgi truko pieno, krutys buvo suskilinejusios ir kiekvienas maitinimas buvo tolygus ejimui i musio lauka. Pirmomis savaitemis pirmiausia duodavau kruti ir tik paskui misinio, ir maitindavau 6-8 kartus per para, bet dabar del to visai nesigailiu, o ir skausmas pasimirso (ko tik nepadarysi del tu atzalu).
Mano Meritui dabar jau beveik astuoni menesiai:super , o pieno turiu per akis ir vaikas stiprus ir tvirtas. Tikrai nepatarciau nutraukinet pieno, nes turiu pazistamu, kurioms nesulaukus ir dvieju menesiu tas pienas baigesi, o vaikai vargsai valgo misini ir tikrai gerokai prasciau atrodo uz tuos, kurie maitinami pienu Dabar labai smagu, kai sunus nori valgyti ir pakeliui pasitaiko, pvz., mociute, tai tempia jos megztini ir bando issireikalauti pieno Zodziu, siulyciau pasikamuoti, kad ir koks kosmariskas metas atrodo, bet paskui nereikia nei sildyti, nei tikrinti ar nesugedes, gali visur ramiai keliauti ir abu su vaiku busite patenkinti
As irgi ilga laika maitinau taip: pirma krutis, po to kiek truksta - misinys. Kokiu tik arbatu negeriau - nepadejo. Vienom padeda, kitom - ne. Va, pavyzdys, kad po kiek laiko atsiranda pieno, as irgi laukiau ir tikejausi, kad atsiras, bet deja ne.
Beje, nemanau, kad vaikai, maitinami misiniu, yra "vargsiukai". Galiu parodyti ne viena puiku, zvalu ir protinga vaika, maitinta misiniu. Ir kazkodel mano dukra niekam i vargsele nepanasi, o atvirksciai QUOTE(katinai @ 2005 01 27, 16:27) As irgi ilga laika maitinau taip: pirma krutis, po to kiek truksta - misinys. Kokiu tik arbatu negeriau - nepadejo. Vienom padeda, kitom - ne. Va, pavyzdys, kad po kiek laiko atsiranda pieno, as irgi laukiau ir tikejausi, kad atsiras, bet deja ne. Beje, nemanau, kad vaikai, maitinami misiniu, yra "vargsiukai". Galiu parodyti ne viena puiku, zvalu ir protinga vaika, maitinta misiniu. Ir kazkodel mano dukra niekam i vargsele nepanasi, o atvirksciai Labai gerai tave suprantu, nes mano istorija praktiškai tokia pati Mamytes, mano lialiukas irgi tikrai nepanasus i vargsiuka, nu zinoma dar maziukas, bet..... Sesuo irgi nuo menesio misinuku valgydino, tai dabar jos dukrytei 3 metukai, o atrodo labai ir yra, netik atrodo, sveika mergyte. Cia tikrai kaip kam. Pirmom dienom mane net vyras valgydino,o as vaika. Namai buvo aukstyn kojom, as pavargus, pikta kad vaikutis neprivalgo, o dar skauda gimda traukiasi, skauda spenelius, galvos nebuvo kada issiplauti. Nagai buvo nesutvarkyti. Nu zinoma del lialiuko stengiausi buti kantri ir maniau kad vargas greit baigsis, deja deja.......neviskas taip visoms buna kaip visos teigiate. jei vaikutis valgytu 6-8 kartus tai butu buve super, o tada tiesiog kas 15 min. rekdavo. Mazai jam buvo tikrai. Nusitraukinejimas irgi nera kaifas. Sunkus darbelis, atimantis laiko ir pastangu. Bet del savo maziuko as noriu nors kiek duoti savo pienelio. QUOTE(DiDiDu @ 2005 01 27, 00:20) Teisingai : ant mišinuko dėžutės parašyta kiek ten daug vitaminų,ant papo tokio užrašo nėr Cia tai sauniai pasakei
Okiek mililitrų pieno ar mišinukų turėtų per dieną gaut vaikutis nuo 0 iki 1 mėnesio?Man labai įdomu,nes pirmagimis labai blogai priaugdavo svorio.
QUOTE(emma @ 2005 01 28, 13:51) Okiek mililitrų pieno ar mišinukų turėtų per dieną gaut vaikutis nuo 0 iki 1 mėnesio?Man labai įdomu,nes pirmagimis labai blogai priaugdavo svorio. Vaikuciai valgo labai ivairiai. maniskis suvalgo nuo 100 iki 130ml per diena. Misinuko suvalgo maziau nes jis riebesnis, nu tirstesnis nei pienas. sako kad yra normos bet kiekvienas vaikas valgo kitaip. QUOTE(Erika_v @ 2005 01 28, 16:20) Vaikuciai valgo labai ivairiai. maniskis suvalgo nuo 100 iki 130ml per diena. Misinuko suvalgo maziau nes jis riebesnis, nu tirstesnis nei pienas. sako kad yra normos bet kiekvienas vaikas valgo kitaip. Nu čia tai bent. O kas nustatė kuris riebesnis? Anksčiau buvo paminėta keletas labai didelių nesąmonių. Taigi : Nėra jokių bado išmatų Apie tas tipo bado išmatas parašyta vienoje knygoje apie vaikų auginimą. Tik ta knyga 20 metų senumo,o perleistya pas mus prieš kelis metus. Neturi babkių lietuviai nusipirkti naujų knygų licenzijų tai ir perspausdina bredus visokius.O mūsų moterytės ir tiki rašto žodžiu. Pirmas dvi savaites visų kūdikių svoris krinta Tai normalus reiškinys. Svoris priauginėja per sekančias dvi savaites (trečią ketvirtą). Todėl šnekėti,kad čia vaiko svoris krentra,man pieno neužtenka ir t.t. ir t.p. daugių daugiausia juokinga. Dėl šios priežasties mamos labai dažnai duoda mišinukus.Ten riebiau,tirščiau ir vobšče geriau...Plius keltis nereikia dažnai,papų neskauda ir t.t. Turėsiu laiko dar perliukų paieškosiu
Atvirai paskysiu kad knygomis netikiu ir zurnalu mamoms neperku, nes ten tokia reklama nu tokia reklama, tipo maitinkite motinos savo pienu, tik jis geriausias, bredas ir as tai, nes as va neturiu ir ka? as jau bloga mama? tiriu jaustis kalta kad neturiu, turiu jaustis nepilnavertiskai taip? nesamone. kas kaip moka tas taip ir augina, vienos su savo pienu, kitos su misiniu, trecios su dar kokiu tai klijuku. Mano vaikutis misinuka valgo 8 kartus per para, p o130 ml. Daktare sakop oj kaip daug, taip negalima, fi, kita daktare, mano mama, sako kad puikiausiai gali, bile tik valgo vaikas.
Oi mamos tik nereikia pasakot kad pienukas dings nutraukinejant... Jie teisingai ir reguliariai nutraukinesi jo gali tik dar daugiau atsirasti - pati nutraukineju nuo 3 men ir iki siol vaikas misinuko neragaves, nors nuo puses metu i darba grizau
O nutraukinet pradejau tik del to, kad labai neramus mano mazius buvo ir sesute prigasdino kad gal pienuko neuztenka + 500 g per 3cia men priaugo. Man atrode normalu, o daktarai jau issigando, pasiule nusitraukt. Pirmus kartus gal po 30 ml nusitraukdavau! Pradejus nutraukinet realiai maciau kiek vaikutis suvalgo ir tikrai zinojau, kad pienuko netruksta, taciau jis vis vien priauginejo po 400-500g, bei nebuvo ramus.. bet cia jau padejo masazai bei siek tiek isaugo jis ta dalyka - dabar kai savarankiskesnis, jau visai kitaip elgiasi ir tas piktumas ar neramumas del daugiau ar maziau aiskiu priezasciu pasireiskia. O nestoras ir dabar - penktadieni sveremes tai tik 8,6kg. Ir svoris toks tik del jo labai didelio aktyvumo manau salyginai nedidelis, nes siaip visiskai sveikas ir linksmas vaikutis auga.
na, atleiskit, čia daug ir nesąmonių prišnekėjot
QUOTE(katinai @ 2005 01 27, 14:17) .nu va...gime dukra, pirmas dvi savaites istisai kabejo prie kruties, nemiegodavo, uzmigdavo tik nakciai .tik skaudziausia, kad mamos ar konsultantes, kurioms viskas pasiseke, kad ir sunkiai gal is pradziu, bet vis tiek atsirado pieno, nekartotu: "reikia tik noro, daznai maitinti ir pan. ir pieno bus". deja. jei dukra ištisai kabėjo prie krūties, tai nebuvo laiko, kada tas pienukas prisigamintų. reikia bent dvi valandas palaukti, tada- prašom. taip ir reguliuojasi ta gamyba. jei verkia ištisai, tai tikriausiai ir jūs neturit laiko pailsėti, esat susinervinusi ir pan. tai ir yra didžiausi pienuko gamybos priešai. O valgyti pačios nepamiršot? ir išgerti 3 l skysčių? Sulčių, kisielių, arbatų, sriubų...?? QUOTE(egliuke @ 2005 01 27, 17:50) Todėl kai paskui mažiukė nuolat kabojo ant krūties ir rėkė, kažkaip vis tikėjausi, kad to pieno turi padaugėti, maitinau ištisai Neužtenka tikėtis, reikia pačiai prisidėti. Dar tiriausi pirmi vaikučiai- pieno gamybą reikia išjudinti. Į lauką išeiti pasivaikščioti- iš kart pilnos krūtys Nes kai nuolat čiulpia, tai tikrai neprisigamina QUOTE(DiDiDu @ 2005 01 30, 23:07) Nu čia tai bent. O kas nustatė kuris riebesnis? Anksčiau buvo paminėta keletas labai didelių nesąmonių. Taigi : Nėra jokių bado išmatų Apie tas tipo bado išmatas parašyta vienoje knygoje apie vaikų auginimą. Tik ta knyga 20 metų senumo,o perleistya pas mus prieš kelis metus. Neturi babkių lietuviai nusipirkti naujų knygų licenzijų tai ir perspausdina bredus visokius.O mūsų moterytės ir tiki rašto žodžiu. Pirmas dvi savaites visų kūdikių svoris krinta Tai normalus reiškinys. Svoris priauginėja per sekančias dvi savaites (trečią ketvirtą). Todėl šnekėti,kad čia vaiko svoris krentra,man pieno neužtenka ir t.t. ir t.p. daugių daugiausia juokinga. Dėl šios priežasties mamos labai dažnai duoda mišinukus.Ten riebiau,tirščiau ir vobšče geriau...Plius keltis nereikia dažnai,papų neskauda ir t.t. Turėsiu laiko dar perliukų paieškosiu DiDiDu, o kaip tada nustatyti, ar kūdikiui užtenka mamos pieno? Aš tai tikrai nesu tos srities specialistė, bet vistiek teko pasidomėti tuo ir juk beveik visur rašo apie bado išmatas, be to, dar ir tai, kad per 2 savaites naujagimis turi priaugti gimimo svorį. Beje, mano dukrytei 3 savaičių laiko trūko 200gr iki gimimo svorio, manau, kad jai tikrai neužteko mano pieno, nors kitų požymių kaip tos bado išmatos ar retas šlapinimasis nebuvo. QUOTE(Kopa @ 2005 01 31, 11:08) na, atleiskit, čia daug ir nesąmonių prišnekėjot jei dukra ištisai kabėjo prie krūties, tai nebuvo laiko, kada tas pienukas prisigamintų. reikia bent dvi valandas palaukti, tada- prašom. taip ir reguliuojasi ta gamyba. jei verkia ištisai, tai tikriausiai ir jūs neturit laiko pailsėti, esat susinervinusi ir pan. tai ir yra didžiausi pienuko gamybos priešai. O valgyti pačios nepamiršot? ir išgerti 3 l skysčių? Sulčių, kisielių, arbatų, sriubų...?? Neužtenka tikėtis, reikia pačiai prisidėti. Dar tiriausi pirmi vaikučiai- pieno gamybą reikia išjudinti. Į lauką išeiti pasivaikščioti- iš kart pilnos krūtys Nes kai nuolat čiulpia, tai tikrai neprisigamina Na nežinau kaip ten kitoms buvo, bet aš maitinausi labai gerai, buvo kas mus prižiūri Nors šiaip sutinku, kad reikia ir grynam ore pabūti, ir pailsėti, bet kad realiai tai padaryti labai sunku. Be to, dabar ir poilsio užtenka, ir lauke pabūnam, o to pieno nuo to nedaugėja
Ui Mamytes,patarkit man ka daryti...:mums yra trys savaites,bet jau po pusantros savaites pienuko per para as turejau koki 50-60 ml!!!
Vaika misineliais primaitinu jau nuo savaites,nes neuztekdavo pieno...Ir kuo tolyn,tuo blogyn Nusitraukineju Avent pientraukiu ir dabar jau viena karta per para,nes jei traukiu du ar daugiau kartu-tai pieno is vis juokingai buna-koks 30 ml QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 17:04) Ui Mamytes,patarkit man ka daryti...:mums yra trys savaites,bet jau po pusantros savaites pienuko per para as turejau koki 50-60 ml!!! Vaika misineliais primaitinu jau nuo savaites,nes neuztekdavo pieno...Ir kuo tolyn,tuo blogyn Nusitraukineju Avent pientraukiu ir dabar jau viena karta per para,nes jei traukiu du ar daugiau kartu-tai pieno is vis juokingai buna-koks 30 ml Toks vaizdas,kad niekas nieko neskaito Iš kur žinai,kad nėra pieno? Pientraukis neparodo tikro kiekio,nes pienas gaminasi ir vaikučiui žindant. Jeigu vaikas nežinda papo tai pieno nebus Jis nesigamina pats savaime. Krūtinė turi gauti stimulą : čiulpimą. ypač pirmą mėnesį. O pas mamą ir močiutę : sovietų laikais išvis reta kuri žindyti galėjo,nes vaiką prie krūties duodavo jau pavalgiusį mišinukų bei 3 parą po gimdymo. Nėra stimuliacijos nėra pieno. Patarimas : Jeigu nors viena pediatrė jums pataria nusimelžti pieną ir patikrinti kiek vaikas suvalgo : nebeikite daugiau pas ją Yra paprastesnis būdas patikrinti. Pasverkit vaiką prieš ir po valgio. Svarstykles galima išsinuomoti. Pirmas dvi svavaites svoris krenta ir jis negali būti lygus jau gimusio svorio. Ar vaikas pavalgė patikrinama labai paprastai. Nuo 3 paros turi būti 6 šlapios sauskelnės per parą. Man kartais atrodo,kad aš čia iki užkimimo galiu įrodinėti savo teisybę,bet vis tiek daug kam lengviau patikėti tuo ką sako mama ir kaimynė ar knygos,kuriuose info pasenusi jau 20 metų. Vaikai išaugs,bet mes nežinom kaip tai atsilieps jiems vėliau. Jau dėl sojos maisto netyla kalbos. Sojos mišinėliai stimuliuoja estrogenų gamybą. Gerai jei mergaitė,o berniukams? Dar neužaugo sojų karta. Kai užaugs pamatysim. QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 17:04) Ui Mamytes,patarkit man ka daryti...:mums yra trys savaites,bet jau po pusantros savaites pienuko per para as turejau koki 50-60 ml!!! Vaika misineliais primaitinu jau nuo savaites,nes neuztekdavo pieno...Ir kuo tolyn,tuo blogyn Nusitraukineju Avent pientraukiu ir dabar jau viena karta per para,nes jei traukiu du ar daugiau kartu-tai pieno is vis juokingai buna-koks 30 ml Saulute, tau pienuko mažėja, nes vaikutis nečiulpia papuko. Jei šito nepakeisi, pienas išvis pradings QUOTE(DiDiDu @ 2005 01 31, 17:33) Pirmas dvi svavaites svoris krenta ir jis negali būti lygus jau gimusio svorio. Ar vaikas pavalgė patikrinama labai paprastai. Nuo 3 paros turi būti 6 šlapios sauskelnės per parą. Man kartais atrodo,kad aš čia iki užkimimo galiu įrodinėti savo teisybę,bet vis tiek daug kam lengviau patikėti tuo ką sako mama ir kaimynė ar knygos,kuriuose info pasenusi jau 20 metų. Vaikai išaugs,bet mes nežinom kaip tai atsilieps jiems vėliau. Jau dėl sojos maisto netyla kalbos. Sojos mišinėliai stimuliuoja estrogenų gamybą. Gerai jei mergaitė,o berniukams? Dar neužaugo sojų karta. Kai užaugs pamatysim. Na mamytės, gal nesipykstam?
DiDiDu,tu nepyk taip smarkiai
As perskaiciau pries rasydama visa,ka snekejote anksciau,bet savos situacijos nemaciau,uz tai ir rasiau,kad pagelbetume,kas susidurete su tuo. Juk niekam nebuvo 50-30 ml i para pieno... Del genu,tai gincykites kiek norite-labai persiduoda is mamu ir mociuciu,deja Bandysiu dabar duoti kruti kiekvienu maitinimu ir primaitinsiu,kai pritruks maziukui valgio.O jeigu pasiseks QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 19:20) DiDiDu,tu nepyk taip smarkiai As perskaiciau pries rasydama visa,ka snekejote anksciau,bet savos situacijos nemaciau,uz tai ir rasiau,kad pagelbetume,kas susidurete su tuo. Juk niekam nebuvo 50-30 ml i para pieno... Del genu,tai gincykites kiek norite-labai persiduoda is mamu ir mociuciu,deja Bandysiu dabar duoti kruti kiekvienu maitinimu ir primaitinsiu,kai pritruks maziukui valgio.O jeigu pasiseks Saulute, tu plačiau parašyk apie save. Kodėl nuo savaitės duodi mišinį? Kas nusprendė, kad savaitės vaikiukui trūko pieno?? Niekas neskaičiuoja pienuko pagal tai, kiek nusitraukia, nes vaikelis ištraukia daug geriau nei tu sugebi nutraukti. Nusitraukti gali tik po to, kai jau davei krūtį, jei pieno tikrai mažai ir nori padauginti jo. Tu rašyk, kaip tau sekasi, čia tikrai mamos patars, kaip toliau elgtis QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 17:04) Ui Mamytes,patarkit man ka daryti...:mums yra trys savaites,bet jau po pusantros savaites pienuko per para as turejau koki 50-60 ml!!! SAulute2003, nusitraukimas tikrai neparodo kiek pienuko yra.Aš pvz:. nors maitinu jau metus, dabar ko gero nepritraukčiau ir 20 ml. Vaika misineliais primaitinu jau nuo savaites,nes neuztekdavo pieno...Ir kuo tolyn,tuo blogyn Nusitraukineju Avent pientraukiu ir dabar jau viena karta per para,nes jei traukiu du ar daugiau kartu-tai pieno is vis juokingai buna-koks 30 ml
Na tikrai nenoriu pyktis, ir tikrai esu natūralaus maitinimo šalininkė, bet klausimas taip aršiai ginančioms natūralų maitinimą: kodėl jūs negalite patikėti, kad būna išskirtinių atvejų, kai pieniukas nesigamina? Kartoju - išskirtinių. Kaip gimsta žmonės su širdies ydomis, sutrikusia klausa, taip gali ir čia būti kažkokių sutrikimų. Na negalima taip aklai įrodinėti savo teisybę, tuo labiau, kad niekas net nesako, kad jūs neteisios.
Aš abu vaikus maitinau pati, tiesa, problemų buvo, bet išsprendžiamų. Tačiau labai nemėgstu sektantiško požiūrio - kas mąsto kitaip nei aš, tas neteisus. Visko būna, visko pasitaiko, nepulkit taip mamyčių kurios ir taip jau yra nuskriaustos, nes negali maitinti. Ir pritariu kažkuriai mamytei, kad galima kūdikėliui ir kitaip parodyti besąlygišką meilę. Jei jau gamta arba gyvenimas atėmė galimybę priglausti prie krūties, tai tikrai neatėmė glausti prie mylinčios širdies. Dabar galit prikalti mane prie sienos...
As sutinku kad nera taip jau svarbiausia kad lialiukas butu maitinamas vien tik mamytes pieneliu. Man pvz: to daryti visai nesinori. as nezinau kodel, tiesiog jauciu dideli diskomforta ir man nepatinka. Myliu savo maziuka labai, labai rupinuosi jo gerbuviu, bet jei nemaitinu tai dar nereiskia kad esu bloga mama, ar kad galvoju apie savo patoguma. Vaikutis laminga, kai gerai nusiteikusi ir mama ir tetis. Manau priklauso geris, gera savijauta ir nuo to, kokia atmosfera tvyro namie, pas tevelius viduje. Zinoma kaip pagalvoji tai pacios pienelis nepakeiciamas, juk KAI NESIOJI SAVYJE MAITINI SAVO KRAUJU, KAI GIMSTA MAZIUKAS MAITINI SAVO DVASIA. man taip neiseina. bet meile nemazeja o dideja kasdien.
Labutis
As suprantu, kad paciai maitinti yra labai gerai,bet jeigu pienuko nera tai ka reiskia as blogesne mama? Pienuko truko man is pat pradziu QUOTE(blondine @ 2005 02 01, 23:36) Na tikrai nenoriu pyktis, ir tikrai esu natūralaus maitinimo šalininkė, bet klausimas taip aršiai ginančioms natūralų maitinimą: kodėl jūs negalite patikėti, kad būna išskirtinių atvejų, kai pieniukas nesigamina? Kartoju - išskirtinių. Kaip gimsta žmonės su širdies ydomis, sutrikusia klausa, taip gali ir čia būti kažkokių sutrikimų. Na negalima taip aklai įrodinėti savo teisybę, tuo labiau, kad niekas net nesako, kad jūs neteisios. Aš abu vaikus maitinau pati, tiesa, problemų buvo, bet išsprendžiamų. Tačiau labai nemėgstu sektantiško požiūrio - kas mąsto kitaip nei aš, tas neteisus. Visko būna, visko pasitaiko, nepulkit taip mamyčių kurios ir taip jau yra nuskriaustos, nes negali maitinti. Ir pritariu kažkuriai mamytei, kad galima kūdikėliui ir kitaip parodyti besąlygišką meilę. Jei jau gamta arba gyvenimas atėmė galimybę priglausti prie krūties, tai tikrai neatėmė glausti prie mylinčios širdies. Dabar galit prikalti mane prie sienos... NIekas gi nesako kad nebūna išskirtinių atvejų, bet jei mama neduoda vaikučiui krūties, o po to sako kad pas mane mažai pieno ir klausia kodėl tai ką jai pasakyti |