Va diskutuojam kelintoje temoje apie karves piena vaiku mitybai. gal kas zinote koki geriausia duoti vaikui? Naturalu, pusriebi, 1%,2%? As kalbu apie pirktini piena.Gal kas zinote kokios firmos kokybiskiausia? O jei naminis, kokiu santykiu ji skiesti? Ir is vis ar galima vaikui naminio?
Geriausiai vaikui duot naminio pieno, bet ji butinai reikia virinti, kadangi per zalia piena galima uzsikresti encefalitu. Dar zinau kad negalima duot riebaus pieno, vaiko pilvui tai negerai. Aplamai, kiek teko skaityt dietologu nuomone, piena reikia rinktis kuo liesesni, nes pienas geriamas ne del riebalu, o del kalcio.
Rasma, o ka apie dvaro piena galvoji. Emilis ji gerdavo ir geria, o Miglei su juo koses jau verdu. Beje, Emilis tikro kaimisko pieno nelabai ir begeria - per riebus jisai jam.
O tai vistik nuo kokio amziaus tinkamiausia vaikuj pradeti duoti pirktini piena ? Lyg nuo metu ? O gal geriau dar palaukti ?
Aš pradėjau vaikams duoti karvės pieną maždaug nuo 1,2 mėn. Kai maniškiai nealergiški, tai viskas tvarkoj buvo, labai mėgsta Rasma, dar norėjau tavęs paklausti - ar galima duoti vaikams pieną, kurio labai ilgas galiojimas (iki pusės metų, atrodo)?
Pažiūrėjau. Nu nieko nesupratau
Rasma, aš turėjau omeny - ar nėra į tą ilgo galiojimo pieną prikišta kokių konservantų, priedų ar dar nežinia ko, ko vaikams negalima? Nes ko jis taip ilgai galioja, a? O tu, mačiau, nusimanai, ir nesigink
Visazine visazine
Tikrai Rasma, nera cia ko kuklintis, daug zinai apie maisto produktus, itariu, kad ne tik apie juos????
o kai as savo beibiukui ppradejau duoti piena , tai jam buvo isbere zandukus, po to pakeiciau piena i Zemaitijos piena 2.5 RIEB., tas kur bactokath technologija (ar kaip ten jis) su sumazuntu laktozes kiekiu.....ir kaip jus galvojat??/susitvarke zandukai, dingo berimas, taigi DRASIAI GALIU TEIGTI, KAD MUMS GERIAUSIAS ZEMAITIJOS PIENAS, CIA PATIRTIS, O NE REKLAMA., KAP SAKOMA PATYREM ANT SAVO KAILIO.
As pradejau girdyti karves pieneliu nuo 9 men. Vaikui viskas gerai ,neberia, turim 6 dantukus, hemoglobinas ir gi norma. As tai manau , dabartine nuomone , kad misinukai geriau uz karves piena nera teisinga. As nekalbu apie alergiskus karves pienui leliukus.
gali būti, kad tavo mažylis tiesiog netoleruoja laktozės, todėl jums piena ssu sumažintu laktozės kiekiu ir tinka
Mes duodam vaikams karves piena gal nuo kokiu 11 men. po truputi. O nuo metuku ir menesio-dvieju- tik karves pienelis, tik i keliones paimdavom maziems Tutteli skysta misineli pakeliuose- labai patogu. Perkam ilgo galiojimo piena, pageidautina- Lase (latviska), o jei tokio nera, tai ir lietuviskas tinka is bedos
Naminiu pienu vaiku negirdau. Ir manes nieks nepriverstu jo gerti. Riebus, neskanus. Tiesa, mano vaikai nealergiski.
O va maniskis mazius tai is vis nepripazysta tokio daikto kaip naturalus pienas
Mums tai geriausias karvės pienas iš kaimo, geriausios karvytės aišku, aukščiausios rūšies. (Močiutė kaime gyvena), ji atvirinu ir praskiedžiu virintu vandeniu, tai tiksliai nežinau koks riebumas gaunas, bet Arnučiui labai patinka
na aisku geriausia yra karves naturalus pienas,bet kai jo nera o is babuciu pirkt man kazkaip nelabai
na man jis tikrai labai skanus,nesijaucia tos "varke" ir tikrai skoniu laaaaaaabai panasus i namini,tiesiog net neatskirsi
tiesa pamirsau parasyt,kad tas pienas 2.5% riebumo
Maniškei jau tuoj tuoj metukai, tai bandžiau šiandien gryno pavirinto karvės pieno pakišti, kad pati bent kiek paisėčiau. Spjovė taip, tarsi kokio žibalo būčiau į burną pripylus. Paskui dar pusvalandį cypinau, bandydama įvairiausiais būdais tą pieną sugirdyt...Anei lašo...Nu negi taip stipriai skonis nuo mamos pieno skiriasi?
as pradejau pratint prie pieno taip-pildavau i kose,paskui po truputi duodavau pagert,dabar pilnu tempu geriam MUSU piena.
Turbut kad tikrai skiriasi nuo mamytes pienelio. Kai as baigiau saviske maitinti, tai tik po septyniu menesiu pradejo gerti karves piena. Iki tol tik paziuredavo, pamatydavo, kad baltas skystis, ir - neeeeeeeee. Nors jogurtus, surelius, varskyte, tai mego
Ale, lygiai tas pats. As jai ir viena misinuka, ir kita,ir karves pienuka, o ji - beeee. Na, gerai, galvoju, ka daryt? Iseitis turi buti. O pabandysiu duot kaip as geriu su pienu. Ir
Mes jau geriam! Jau porą savaičių- pasirodo merginai reikėjo nevirinto duoti ir...šalto. Dabar jau beveik po puslitrį išlapnoja.
Mamytes noriu jusu paklausti kokiu santykiu skiesti karvutes pienuka .Ir ar jis nepakenktu triju su puse menesio mazyliui.
Sveikos mamytes. Norejau ir as paklausti: Ar galima 7 men. vaikui balinti koses parduotuves pienu? Pvz.,"Dvaro" ir kt. Dar maitinu pati, bet turejau misinelio tai nuo 5 men balinau koses misineliu.
Na va ir as dar noriu pasiklausti
Ar virinat ta parduotuvini piena, ar virinti reikia tik kaimiska? Maniskei greit 9 menesiai, galvoju grudu kosytes pradeti balinti karves pienu, taip gal po truputi pripras ir kai ateis laikas gales ir gerti, ar geriau taip neeksperimentuoti? Sakykim pradziai po koki sauksteli pilant? Siandien pabandziau duoti Nordic kose i rlabai puikiai tiko , nors viriau tik su vandeniu. O gal geriau tokia kose ir toliau tegu valgo be pieno?
Kaip ten iš tikro reikia, tai aš nežinau. Bet tik girdėjau, kad kaimišką pieną virinti būtina. O parduotuvinio pieno aš nevirinu, o tik pakaitinu. O pienelio(truputį) į košytes aš pildavau. Nuo 9 mėnesių, košes galima virti piene.
Mano drauge jau nuo 4 ar 5 mensio savo dukrytei pradejo duoti klijukus
As pradejau duoti karves piena nuo 8men.ir nieko neatsitiko,maitinau pati,bet ir damaitindavau"HIPP"misinukais,ir "Millupos" koselem,nes labai valgus vaikas buvo,ir dabar nesiskundzia apetitu,nors tikrai nera storas,negrudu-kiek nori tiek valgo..,bent mums tai nebuvo jokiu alergiju,kaip,kad kalba,kad nuo karves pieno atsiranda,gal ir atsiranda,mums neatsirado,ir gere lelius kaimiska pienuka,aisku is pradziu biski skiedziau labai nedaug,o paskui be pieno nei minutes,gere vietoj vandens..........As manau,kad kiekviena mama daro taip,kaip jai atrodo geriausia,gal ir as nebuciau davus pieno iki metu,bet mano mama viena karta kaip nuvaziavom i svecius,tai nuejo misinuko padaryt,na atnese butekiuka-lelius isgere,savo norma sau patenkintas,o kita diena paskambino ir paklause,kaip maziukas jauciasi,o jautesi,kaip visada,tai ir pasake,kad tada atnese pienelio,o ne misinio,tai nuo tos dienos,tik piena ir gere,o kaip paragavo hippo,tai isspjove net..........va taip va!
As irgi taip manau, pas daugeli man pazystamu vaiku, mintaciu misiniais kalcio trukumas, mes pradejom karves piena nuo 7men., ir kalcio turim per akis. Pirma karta davus tokio pieno reik labai vaika ziureti, baisios elergijos , dusimai visokie ...
Po truputi gali ipilti pieno. Pirktinio virinti nereikia, pabandyk, pavyzdziui su bifido bakterijom, neskanios grudu koses be pieno, permatomos tokio, as pati tokiu itkrai nemegstu ir savo vaikui neduodu. Tik jei naudosi bifido ar gefilus piena, tai stenkis kad temperatura jo nepasiektu 50 laipsniu - kitaip zus gerosios bakterijos:)
Tule, geriau baltink košeles sojų pienu. Jo būna sauso parduotuvėse. Tai sveikiau. O,jei pirksi karvės pieną- tai geriau 1% arba pieniškas pasukas. Išlieka visos naudingos medžiagos, o riebalų mažiau.
Reiks pabandyti, sojos pieno dar neisbandziau, o skonis jo toks kaip karves pieno?
Mamos, kokį pieną naudojate savo mažyliams?
Jau nemažai laiko praėjo nuo diskusijų, gal pasikeitė nuomonės. Kokį rekomenduotumėt? Dvaro populiariausias, kaip matau, dar MŪ. o kitų nebandėt, Žemaitijos, Panevėžio ir pan?
Kokio tikrai nepatartumėt?
Man asmeniškai Dvaro pienas skaniausias
Mes karves piena pradejom vartoti nuo 6 men.. Perku tik Zemaitijos piena 3.2 riebumo ir neskiedziu, bet visada virinu.
Vakar pirma karta pabandziau kose uzbalinti karves pienu, nes nelabai valge vandenyje virtas, o savo pieno vos kelis lasus galiu "numelzti"
p.s. piena naudojau MUSU(2.5), bet tik todel ,kad toki turejau, nereklamuoju labai, bet man jis lyg ir visai nieko
man atrodo kad kai kurios mamyte per anksti pradeda pienuko duoti.Neseniai skaiciau kad vaikams net iki triju metu nerekomenduojama, nes pienas nera labai maistingas, be to gali buti alergija ir pilvukas nelabai priima.as tai sakiau bent iki metu tai tikrai neduosiu
Mums 1.1 metukų, bet pieno nei į burną. Nelabai ir prievartauju. Ar noriai geria gryną pieną jūsų mažiai?
QUOTE(Kopa @ 2005 04 15, 16:45) Mums 1.1 metukų, bet pieno nei į burną. Nelabai ir prievartauju. Ar noriai geria gryną pieną jūsų mažiai? Manoji pirktinio pieno, jei duodu atsigert, tai nepripazista.. "Galima gerti 3,2 proc. riebumo, pasterizuota karves piena. Liesesnio pieno duoti nepatariama, kadangi vaikui reikalingas tam tikras riebalu kiekis, riebesnio taip pat nereiketu vartoti, kadangi vaikas jus sotuma, ir gali sumazeti vaiko apetitas. Isgeriamo pieno kiekis neturetu virsyti 0,5 litro per diena. Gyd.ped. Eugenija"
Mano mažiui 1.1 m. Pradėjau duot karvės pieną parduotuvinį. Tiko, neberia. Tik atsibodo virinti. Kažin gal galima būtų duot nevirintą? jis vistiek pasterilizuotas.
Kiek girdėjau, tai pienas vaikučiams nelabai tinka, nes jis yra sukurtas teliukams, o ne vaikams. Jeigu balinti košytes, tai aišku, kad nieko neatsitiks, bet jeigu norit savo pieną arba mišinį pakeisti pirktiniu, tai nelabai verta. Pvz. mano dukrytė yra alergiška, tai net neturėjau tokių minčių duoti karvės pieno atsigerti arba iš parduotuvės
Nuo metukų laiko pradėjau pirkti "Nestle" pieno miltelius vaikams nuo metų. Ir visai skanus ir maniškė geria su pasigardžiavimu ir dar reikėtų pamatyti kiek jo išgeria Na kas del karves pieno,tai nelabai turiu patirties,bent jau mano ydytoja patare jo duoti gerti vieno kuo veliau,o koseles pradejau virti nuo triju menesiu su karves pienu,taciau pirkau kuo liesesni,Zemaitijos pienas visai nieko buvo. Veliau kai sunus paaugo paaiskejo kad yra elergiskas karves pienui,ir gydytojai pasake kad koses galejau virti tik skiesdama misinuku,o ne karves pienu,tai ir buvo mano mazylio elergijos pradzia.Dabar nebegeria jokio pieno,jogurus valgo,zinau kad negerai,nes organizmas negauna kalcio,todel papildomai duodu kalcio preparatus. Taigi mamos jei yra galimybe,patariu neduoti savo vaikuciams kuo ilgiau to karves pieno Nes kiek zinau dabar sake gimsta kas antras vaikelis alergiskas.
Seniau,kai mamos mus augino - nebuvo tiek tų mišinėlių, karvės pieną pradėdavo duot labai anksti - ir nieko, nebuvo tiek alergiškų vaikų. Kas yra alergijų priežastis - nežinia, bet manau ne karvės pienas.
Gal galėtumėt patarti kur galėčiau nusipirkti 1kg pieno miltelių?Kiek domėjausi internete,pakuotės ne mažesnės kaip 25kg.
QUOTE(astajan @ 2005 07 01, 12:22) Seniau,kai mamos mus augino - nebuvo tiek tų mišinėlių, karvės pieną pradėdavo duot labai anksti - ir nieko, nebuvo tiek alergiškų vaikų. Kas yra alergijų priežastis - nežinia, bet manau ne karvės pienas. seniau seniau.... seniau ir buvo SENIAU. nesuprantu tokiu palyginumu - o tada buvo taip, o tada anaip.. na buvo, taip buvo bet nebera ir nebebus to kas buvo pries 10, 20, 30, 40 ir t.t.t metu! ka gali zinoti, gal visi mes buvom alergiski, tik visiems atrodem "sveiki, nes zandai uch kokie raudoni" QUOTE(san @ 2005 06 07, 11:48) o tai kazi is ko tie nestle pieno milteliai padaryti? aiskiai sakau pavadinima A D A P T U O T I P I E N O M I S I N I A I QUOTE(Zhiema @ 2005 07 12, 12:46) seniau seniau.... seniau ir buvo SENIAU. nesuprantu tokiu palyginumu - o tada buvo taip, o tada anaip.. na buvo, taip buvo bet nebera ir nebebus to kas buvo pries 10, 20, 30, 40 ir t.t.t metu! ka gali zinoti, gal visi mes buvom alergiski, tik visiems atrodem "sveiki, nes zandai uch kokie raudoni" pritariu 100 procentų Mano anyta taip mano vyrą užaugino alergišką Manau viskas yra gerinama(mityba taip pat), o ne bloginama, todėl nematau nieko blogo mišiniuose
Girdejau (pati pasiskambinau i KMUK), kad nuo karvės pieno, ir tai jau įrodyta moksliškiai, skrandyje atsiranda mikrokraujavimai, kurių nesimato. Ir paskui, vaikui augant, gali kilti visokių problemų. Tai mano dukrai jau 1,2 metai ir kol kas bijau duoti karvės pieno.
Neseniai skaiciau, kad vaikams net iki 3 metukų nerekomenduojama duoti karvės pieno, ir geriausia duoti arba mišinuką arba sausą pieną. Tai aš jį (sausą pieną) perku Baltarusijoje, kadangi Lietuvoje nemačiau. Maitinau iki 3 men., paskui duodavau "Hipp I" mišinuką, o nuo 7 men. pradejau duoti baltarusišką ТОНУС-2, kadangi nepasitikiu užsienietiškiems mišinukams. Ir ragauti ragavau tą baltarusišką mišinuką, man labai patiko jo skonis. Patarkit, Ačiu
Mano mažiui jau metukai ir planavau kaip ir pereiti prie karvės pieno
Įdomu sužinoti daugiau mamyčių nuomonių apie karvės pienuko vartojimą
DUKRAI KARVES PIENO DUODU NUO 11 MEN.BET IKI SIOL MUMS TINKA TIKTAI 1%RIEBUMO "MUSU"PIENAS.NUO RIEBIASNIO SKAUDA PILVUKAS IR VAIKAS LABAI BLOGAI MIEGO NAKTIMIS.
Uzauginau dukra nuo pat gimimo duodama namini karves piena (ne ta is parduotuves) ir jis buvo tikrai riebesnis nei 1%,jokiu alergiju nesam tureje nei kudikysteje nei dabar neturime
|