Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Karvės pienas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
daivajazz
Sūnus augo gerdamas karvės pieną nuo pusės metų. Bet nuo metų užpuolė alergija begalo stipri. Padarė tyrimus ir nustatė kad alergija yra karvės pienui ir jautienai. Karvės pieną vėl pradėjo gerti tik būdamas jau mokinys. Tokios patirties gydant alergiją nė vienai nelinkėčiau. O dukrytę dar maitinu pati. Jai dabar 1,3 m. Galvoju pabandyti duoti karvės pieno. Košes visada viriau ir verdu tik ant vandens. Sūnus kitokių ir nevalgo, o mažoji nuo pieniškų košių žiaugčioja.
undinėle
nu as pavizdziui taip ir nesupratau tai koks gi karves pienas geriau 1% ar virs 2% ? vieni taip sako kiti kitaip ????? tai kaip istikro, as is pradziu daviau 2,5% bet jis man labai mazai valge,tada pabandziau 1% pienuka tai dabar ir daugiau valgyt pradejo... g.gif huh.gif blink.gif
Prikolnaja
Nuo pat 8menesiu perku dvaro naturalu ir nieko normaliai valgo,o apie piena 1%mano mama sako taip-vandenukas po bidonu skalavimo blush2.gif
PaMeL
paprasta karves pirktini piena duodu vaikui nuo metu nes nuo 8 men mes pieno negerem 4u.gif tai heriamdarab visi vienoda 3% thumbup.gif
Paranormali
biggrin.gif As net neatsimenu jauciu nuo 6men mes jau karves piena gerem, iki dabar, aisku jis nera toks kaip LT, bet normaliai!
maziukui pirkau visada Zemaitijos pieno pienuka butelyje su raudonu kamstuku, jis berods jei neklystu su sumazintu laktuliozes kiekiu g.gif
linmauric
smile.gif aš savo sūnui duodu nuo 8 mėn karvės pieno ir kuo puikiausiai gėrė,aš perku mū pienuką.
Rituska
pienas turi buti ne maziau 3.2 proc. riebumo...

iki pusantru metu duoti nerekomenduojama. mes pabandem 11 men, isbere,atidejom velesniam laikui...

alergija laktozei gali pasireiksti ivairiai nuo isberimo, raudonu zandu,sausos odos iki vemimo ir viduriavimo...
mamytes, bukit budrios
adj
Mums panašios diagnozės. Gal per riebų pieną geriam?.. g.gif g.gif
Domuks
Mes karvės pieną naudojam tik košėm,iki 1,6 m gėrėm mišinukus,pienas jam niekad nepatiko.Kol buvo mažesnis džiaugiausi,kad nepatinka,nebuvo pagundos jam duot,o tai dar gal ir mus būtų užpuolus alergija.Dabar gi norėčiau jau kad gertų,bet tik pamato,kad gėrimas baltas,iškart schmoll.gif.
JuMa
gavo vakar paragaut... nu ir pastate gurksni nugeres ant stalo bonke,.... nepatiko.....
Anistėja
mes geriam "Sveikas pradas" 1% thumbup.gif
MŪsų pediatrė sakė, kad metinukams nerekomenduojamas riebesnis nei 2,5% pienukas.
grazina37
mano sunelis isiragaves isgere 50g, bet po to 3 dienas vidurevo ,tai dabar jau nenori ir pieniskos koses ,ryte ir vakare valgo nes buna isalkes ,yra tokiu nuomoniu kad tai vaiko ispuikimas ,bet deje ne ,as ji pati maitinau iki 1,3metu ir jam turbut nesiderina MP ir karves pienas 4u.gif
adrytės mama
Aš dukrytei jau apie 2 savaites duodu kaimiško virinto pienuko. Iki tol gėrėme parduotuvėje pirktą ne mažiau kaip 3,2 proc. riebumo. Kodėl pradėjau duoti kaimišką pieną, net pati nežinau, tikriausiai paveikė aplinkinių kalbos, kad neva "krautuvinis" prastas, neaišku ko pridėta ir pan. Šiaip esam alergiškos pieno baltymui, bet ypatingai stipraus bėrimo nėra, todėl ir nekeičiu į pieno mišinukus. Bet čia perskaičiau, kad vienos mamytės vaikutį taip pat bėrė nuo pienuko, o pradėjus gerti pienuką sumažintu laktozės kiekiu, bėrimas praėjo. Reiks ir man pabandyti, gal mačys smile.gif Bet kur tu rasi geriau kaip mamytės pienuką biggrin.gif
nebijau
QUOTE(Domuks @ 2006 05 02, 20:28)
Mes karvės pieną naudojam tik košėm,
*

Karves pienu(parduotuviniu 2,5 proc) pradejau is pradziu balinti koseles jau nuo 4,5 men. Taip patare pediatre. Kadangi nieko nenutiko, vaikas valge noriai-ir is viso koses ant pieno virti pradejau. Kai pamaciau, kad irgi viskas puiku, jokio berimo-nuo 6 men. viena skystaji matinima pradejau duoti parduotuvinio pieno. Taip neskausmingai perejome prie karves pieno vartojimo thumbup.gif ir jau nuo kokiu 7 menesiu visus maitnimus gerem (balinom) karves pienu. Beje, pediatre sake, kad nuo pieno riebumo nepriklauso, vaikas alergiskas ar nealergiskas, alergizuoja karves pieno baltymai, o ju yra vienodas kiekis tiek 1, tiek 3 proc pieno riebume. 4u.gif
nuria
Mes karves piena naudojam tik kosems, vieno mano maze negeria. Pradejome kazkur 14 menesiu. Anksciau pirkome 2.5 riebumo. Dabar imam piena is musu mociutes kaime - 2 km. spinduliu jokio kelio, jokiu masinu... O riebumas - praktiskai grietinele ax.gif
vyšnia
Mūsų pediatrė taip pat rekomendavo ne riebesnį nei 2,5% pieną. O nuo kaimiško man pačiai vidurius paleidžia (dėl to, kad labai riebus), tai mažajam tikrai neišdrįsčiau duoti. Tai ir gaunasi kurioziška situacija - važiuojame į kaimą pas promočiutę ir vežamės savo miestietiško pieno biggrin.gif
Ania
Mano vyresnis karvės pieną neskiestą geria nuo kokiu metukų o mažių maitinau iki pusantrų pati o po to palapsniui irgi pripratinom prie karvės pieno. Mano tėvai turi ekologinį pienininkystės ūkį ir vidutinis pieno riebumas būna (tikrina kas mėnesį) apie 3,8%. Ir nieko,vaikai labai mėgsta. Kai atostogavom Palangoj tai pieną teko pirkti.Vaikai atsisakė gert ir kaltino kad vandens į pieną pripylėm.
boruzka
Mes geriam 1,5% riebumo piena
mamsik
Mano vyresnėliai nuo pusės metukų gėrė neskiestą karvės pieną (iš tėvų ūkio) ir nieko, labai gerai toleravo.smile.gif
garuolyte
Mano mažylis 11 mėn. pieno paragavo ir su malonumu geria. Perku dvaro naturalų ir truputį skiedžiu karštu vandeniu, bet tik tam, kad taip greičiau penas pašyla iš šaldytuvo išimtas.
Sirdukas
As pradejau karves piena po truputi duot nuo beveik metuku... Is pradziu daviau skiesta, zinoma! Daktare patare pirk tik BIO, kadangi tik sios karves negauna hormonu, o kitoms leidziami hormonai...
Dabar planuojam atvaziuot i Lt ir norejau paklaust, ar tokio BIO pieno yra parduotuvese ar tik pas mociutes kaimuose!? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ania @ 2006 06 23, 10:49)
... Mano tėvai turi ekologinį pienininkystės ūkį ir vidutinis pieno riebumas būna (tikrina kas mėnesį) apie 3,8%. ...
*

Buten tokio riebumo tas "uzsienietiskas" BIO pienas!!! ax.gif
Menuliukas
Norejau paklausti ar butina kaitinti parduotuvini karves pienuka? Ruosiuosi pradeti pratinti prie pirktinio, koll kas geriam misinukus, mums 1.1m. Bet galvoju jei reikia ji dar pavirinti, ka daryti nakti, nes maniske dar karteli per naktele prasosi pienuko.
florida
QUOTE(Menuliukas @ 2006 07 20, 08:51)
Norejau paklausti ar butina kaitinti parduotuvini karves pienuka? Ruosiuosi pradeti pratinti prie pirktinio, koll kas geriam misinukus, mums 1.1m. Bet galvoju jei reikia ji dar pavirinti, ka daryti nakti, nes maniske dar karteli per naktele prasosi pienuko.
*

mes irgi geriam pienuka 2,5 riebumo, is pradziu kaitinau o dabar nebe, manau tai nera butina didesniam vaikui,nes pienukas pasterizuotas. taip ir kitos mamytes sneka, paskaitinek smile.gif
kristik
Na, kiek girdėjau ir skaičiau patarimų bei rekomendacijų, tai visur kalbama, jog metinukams geriausia duoti 2.5 proc. riebumo pienuką, kadangi 3.2 yra per riebus ir sunkiau virškinamas, o 1.0 yra per daug apdorotas ir nelabai vertingas ax.gif
Papildyta:
Beje, kuo sausas pienas yra geresnis už skystą šviežią pieną?!
Prikolnaja
manau pats geriausias yra 2,5%,3,2tikrai per riebu,as pvz.pati tokio negeriu,o 1 ar 1,5% pienas ne pienas,o pienukas is isskalautu bidonu.. 4u.gif
Oksis
Mes geriam 2,5, jis manau pats naturaliausias. Pirmąjąi savo, veždavomės iš kaimo(uošvienės karvių), greitinėlę nugraibydavau, bet vistiek išbėrė, temp. pakilo, buvo per riebus.
AGI
Esu girdėjusi, kad pats sveikiausias ką tik pamelžtas karvės pienas. Aišku, jei gyvulys sveikas, o melžiant laikomasi elementarios švaros. Bet kažin ar dažnas iš mūsų vaikučių gali pasigirti, kad stovi su puoduku prie močiutės, bemelžiančios pievoje karvytę...
Taigi, belieka prisitaikyti. Manau, jei yra galimybė pirkti naminį pieną iš patikimų žmonių, tai tikrai geriau rinktis tokį. Jei ne, tuomet iš parduotuvės, bet irgi geriau natūralų. O dėl riebumo - manau, kad tai labiau mados reikalas, o ne sveikatos tie visi mazo riebumo produktai. Didžioji dalis amerikiečių neatrodo labai sveikai, bet jie sunaudoja kaip tik daugiausiai tokių produktų.
MyWay
sveikiausias pienas, kuris šviežiausias thumbup.gif
ligiukss
Manau sveikiausias yra mamos pienas.O karvės yra gana riebus.Tai manau,kad geriausias nuo 1ik 3 procentų riebumo.Mes geriame 2,5%.
renute
riebesnio nei 2,5% pieno vaikui duoti negalima.
o jei naturalus pienas (ne is parduotuves) butinai reikia virinti.
nes tas riebumas vaikui kenkia.
edisada
Nelabai žinodama visada perku 2.5% riebumo- dabar žinosiu ax.gif
Sniere
Ar normalu, jei vaikutis 1 met.4 menesiu negertu pieno? Jokio, nei misinuku, nei paprasto ?
i.g.
As duodu 2,5 proc. rieb. Kai verdu košes tai skiedžiu vandeniu.

Papildyta:
QUOTE(Sniere @ 2007 02 08, 15:48)
Ar normalu, jei vaikutis 1 met.4 menesiu negertu pieno? Jokio, nei misinuku, nei paprasto ?
*

Mano dukrytė taip pat negeria, bet atrodo visai sveikai .Man atrodo jai to pieno visai netrūksta, o ir mūsų gydytoja nusistačius prieš pieną.
Maarit
Karvės pieną pradėjau duoti maždaug nuo pusantrų metukų.O iki tada gėrė mišinukus.
Perku natūralų 3,2 % riebumo pieną, o kai nuvažiuojam pas mano mama duodu nevirintą kaimišką pieną
Kažkur skaičiau, kad pats geriausias pienas vaikams - ožkos ir nevirintas. Jei rasiu daugiau apie tai parašysiu
Vėjo Laisvė
kai pradejau virti kosytes, tai liesame piene 1proc riebumo, dabar jau geriam 2,5 proc riebumo karves piena 4u.gif
renute
QUOTE(Vilmuxa @ 2007 02 09, 00:50)
Karvės pieną pradėjau duoti maždaug nuo pusantrų metukų.O iki tada gėrė mišinukus.
Perku natūralų 3,2 % riebumo pieną, o kai nuvažiuojam pas mano mama duodu nevirintą kaimišką pieną
Kažkur skaičiau, kad pats geriausias pienas vaikams - ožkos ir nevirintas. Jei rasiu daugiau apie tai parašysiu
*

tikrai?
kazkaip abejoju del to nevirinto!
gi visi mikrooragizmai ir bakterijos su pienu persiduoda.
naturalu reikia virinti butinai, nes prie 100 laipsniu temperaturos zusta visi brudai.
o parduotuvinis jau ar taip ar taip yra pasterizuotas taigi antra karta to daryti nereikia.
na nebent jau labai mamyte nori ir antra karta nepakenks.
Maarit
QUOTE(renuteg @ 2007 02 09, 15:29)
kazkaip abejoju del to nevirinto!
gi visi mikrooragizmai ir bakterijos su pienu persiduoda.
naturalu reikia virinti butinai, nes prie 100 laipsniu temperaturos zusta visi brudai.
o parduotuvinis jau ar taip ar taip yra pasterizuotas taigi antra karta to daryti nereikia.
na nebent jau labai mamyte nori ir antra karta nepakenks.
*

Rašo kad pieną reikia tik pakaitinti, o kodėl neprisimenu. Parašysiu daugiau kai pasiimsiu iš mamos tą knygutę, kurioje apie tai rašoma.
O pieno nei kaimiško, nei parduotuvinio nevirinau ir nevirinsiu ax.gif
Oskute
Na mano mažės patirtis su pieno produktais nelabai kokia. Labai noriai gėrė pieną, (pradėjau duoti nuo 1 m.), po kokio mėnesio išgerdavo kokį 400 ml per dieną. Bet prasidėjo problemos su pilvuku, l. stiprus pūtimas, vaikas pastoviai zirzė, atsibusdavo naktį ir raitydavosi nesurasdama pozos miegui.

Žodžiu išmetėm pieną iš savo meniu nuo gruodžio.Duodam retkarčiais Semper mišinio, valgo jogurtus. Balandį eisim pas daktarę, paklausim ar verta vėl bandyti duoti. Man negeras įtarimas, kad mes jam alergiški. Nuo varškės bėrė, pilvas irgi buvo išpūstas.
Žana B
as tai perku 2,5 rebumo ir mes tik naudojam kosei virti o gert dar neduodu
Jersey
Duodu 2.5 riebumo , piena kai pabande tai ir pradejo nariai gerti apie 1 metu 2 men, tik naktimis dar daydavau misinuka Nestle Junior , bet tik todel kad as ji galedavau pasideti prie lovos jau paruosta siltai ir paduot maziukai kai atsikeldavo nakti , nes esu tingine ir tingejau keltis sildyti pieno doh.gif , o kai jau pradejo nebesikelt pries pora menesiu arba keltis tik apie 7 ryto tai duodu pienuko pasildyto, jai patinka per diena isgeria ( ir sunaudoju kosems ) apie litra pieno. Buvau davusi kada 3.5 riebumo , bet gydytoja pasake kad nereiketu , nes kam apsunkinti skranduka ( ji sunkiau virskina ) uztenka ir 2,5 %. Penrku pieno zvaigzdziu su vakumine rankeele labai mums skanus 4u.gif
-simona-
mes irgi po 1-ojo gimtadienio pradėjom naudot pienuką iš parduotuvės(tai būna 2,5 proc.riebumo pvz., Mū, ar 1 proc riebumo ,,Sveikuolių")reik žiūrėt, kad ir patiems būtų skanus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Oskute @ 2007 02 09, 23:32)
Na mano mažės patirtis su pieno produktais nelabai kokia. Labai noriai gėrė pieną, (pradėjau duoti nuo 1 m.), po kokio mėnesio išgerdavo kokį 400 ml per dieną. Bet prasidėjo problemos su pilvuku, l. stiprus pūtimas, vaikas pastoviai zirzė, atsibusdavo naktį ir raitydavosi nesurasdama pozos miegui.

Žodžiu išmetėm pieną iš savo meniu nuo gruodžio.Duodam retkarčiais Semper mišinio, valgo jogurtus. Balandį eisim pas daktarę, paklausim ar verta vėl bandyti duoti. Man negeras įtarimas, kad mes jam alergiški. Nuo varškės bėrė, pilvas irgi buvo išpūstas.
*

kai būvo problemų su pilvukų mes vartojom jogurto kapsules, būna vaistinėse, bet jei alergija, tai jau reikia tyrimų, stebėt ar vaiko neberia, ar nevemia.
ligiukss
Mes geriam ir 2,5 riebumo pieną.
Maarit
Kažkada žadėjau parašyti apie pieną

Štai ką radau knygutėje Sultys - sveikatos šaltinis

Pats naudingiausias vaikų ir suaugusių organizmui - šviežias ožkos pienas.
Jokiu būdu pieno negalima kaitinti daugiau kaip 47 laipsnių, nes žūsta enzimai.Todėl niekuomet nereikia gerti pasterizuoto pieno. Geriausia gerti šviežią ką tik pamelžtą ožkos pieną.
Įrodyta, kad vartojant karvės pieną organizme gaminasi daug gleivių, o geriant ožkos pieną - jų nebūna.

Teoriškai - taip, o praktiškai - tenka gerti pasterizuotą pieną verysad.gif
vilma*
Mes nuo metuku geriam 2,5 proc. riebumo pienuka biggrin.gif , klausiau gydytojos gal maziau riebu duot, bet sake tada nebus is jo jokios naudos biggrin.gif .
isgeriam mes apie 500 ml/d , daugokai, bet labai nori.
Jurgitukas1
Mes negeriam pienuko, nes alergiska jam maze doh.gif Bet tikiuosi, kad greit issaugsim ax.gif Tada tenkinsimes pirktiniu ir pasterizuotu, nes mociutes karves pienas labai toooli smile.gif
kiri111
Dazniausiai geria 2,5% o kartai ir riebesni-naturalu. 4u.gif
Margarita 25
Dabar duodu 2,5 riebumo, o kai maziukas budavo tai duodavau liesesni. Pradejau duot nuo 8menesiu kazkur.
rasiukas82
ka galvojate apie piena MU ?
ligiukss
QUOTE(rasiukas82 @ 2007 05 01, 12:23)
ka galvojate apie piena MU ?
*

Ar tas pienas kur tetrapakuose yra?
renute
QUOTE(ligiukss @ 2007 05 01, 14:23)
Ar tas pienas kur tetrapakuose yra?
*

jeigu taip, tai jie nelabai tinka.
nes kuo ilgesnė realizacija, tuo daugiau ten visokių priedų, kad pienas šviežias išsilaikytu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.