Pirma tema čia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=46104Gal kas gali pasidalinti patirtimi kiek daugiausiai turėjote cezario operacijų? Dabar laukiuosi antro, bet turim su vyru minčių susilaukti ir 3-4 vaikiuko, tik nežinau kaip dėl rizikos. Ar padidėja persileidimo rizika su kiekvienu cezariu, ar sunkiau pastoti ir išnešioti? Gal yra čia mamyčių kurioms buvo atliktos 3-4 cezario operacijos?
taburete
2007 07 01, 22:44
QUOTE(Chloe @ 2007 07 01, 22:59) Gal yra čia mamyčių kurioms buvo atliktos 3-4 cezario operacijos? aš turiu 3 cezariukus bent jau mano gydytojas sakė, kad nėra ribų. Aišku, padidėja rizika - gali plyšti gimda, svarbu kur prisitvirtina placenta. Todėl patariamos didesnės pertraukos tarp nėštumų. Lietuvoj po 3 cezarių rekomenduojama sterilizacija - bent jau man pasiūlė. Bet mėgstu netikėtumus
taburete
2007 07 01, 23:03
Pirmą kartą, kai nuėjau, ant placentos buvo hematoma. Nes buvom ką tik susiremonavę butą ir padėjau MB nešiot baldus Gydytojas garantavo, kad viskas bus OK, bet, gi pati žinai, kaip būna nėštukėm su baimėm ir paranojom.. Kai nėštumas buvo apie 1 mėn, pasirodė kraujingos išskyros, dėl ko labai supanikavau. Pasidėjo man vos ne isterija  Pilvas sukietėjo..Galvojau - viskas Nulėkiau pas gydytoją, bet jis nieko nerado  Jokio kraujo net požymių nebuvo. Taip ir nesupratau, kas ten buvo.. O šiaip toliau viskas buvo OK. Nuo antro nėštumo buvo praėję 6 metai, taip, kad randai visi jau buvo sugiję..
eladzius
2007 07 15, 18:34
Jei darai savo noru cezari koki geriau rinktis planini?
taburete
2007 07 15, 20:51
QUOTE(violete @ 2007 07 15, 19:34) Jei darai savo noru cezari koki geriau rinktis planini? nu šiaip leliukui geriau, kad jis pats pradėtų rodyt, kad jau nori lauk.. bet čia jau kaip gydytojas patars..
Aš turėjau dvi operacijas su 1,9 metų pertrauka. Viskas gerai. Tik savijauta buvo prastesnė po antros.
Ieva-Pieva
2007 07 19, 21:45
o kaip vyksta visas procesas? atvažiuoju nevalgius, negėrus, po klizmos. o toliau? kažkokius tyrimus daro? vyrui dalyvaut leidžia? kiek laiko trunka operacija? kada atneša leliuką pamaitint?
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 07 19, 22:45) o kaip vyksta visas procesas? atvažiuoju nevalgius, negėrus, po klizmos. o toliau? kažkokius tyrimus daro? vyrui dalyvaut leidžia? kiek laiko trunka operacija? kada atneša leliuką pamaitint?  Gali atvaziuot ryte, gali gultis ligoninen is vakaro. Atvaziuoji, kaip ir pati rasai: negerus, nevalgius. Padaro klizma (kai kam leidzia pacioms pasidaryt namie), apskuta plaukus putkos virsuje (  ), pasodine ant kedes i slapimo pusle iveda kateteri (atsiprasau mediku uz gal netinkamai panaudotus zodzius...  ), nuveza i operacine, padaro nejautra (man dare spinaline, iveda tarp stuburo slanksteliu kazkoki s..., t.y. ale kateteri, per kuri leidzia vaistus), tada nebejauti koju ir pradeda operuoti. Anesteziologas (jei tikrai geras ir ne koks psichas, koki turejau per antra Cezari) tau gali net papasakoti ka daktarai daro: prapjauna pilva, issiurbia vandeni, istraukia leliuka, atiduoda ji sesutem ar leliuko laukianciai daktarei, jos ji apziuri, ivertina ir po keliu minuciu tau parodo. Tuo tarpu daktarai "sutvarko" mama. Susiuva ir psio. Nuo pilvo prapjovimo iki leliuko gmimo viskas trunka apie 15 min, kiek ilgiau "tvarko" mama. Po visko tave nuves i palata ir jei tu jausies gerai ir noresi, iskart atnes leliuka. Toks Cezars buna tada, kai visiskai nera jokiu komplikaciju. Jei operacijos metu tau bus negera, tuomet, padidine vaistu doze, tave pamigdys... Pirma para dazniausia neleidzia stotis. Pirmos trys dienos, bent jau man buvo pakankamai sunkios. Po savaites lakstysi kaip "nauja"
SiguteS
2007 07 20, 11:49
Man buvo 2 cezarei, tarp ju 2,5metu pertrauka. Ir po pirmo ir po antro nebuvo jokiu komplikaciju, pirmos dienos labai sunkios, bet po savaites laksciau kaip niekur nieko, na aisku nebuvo kur trauktis Kadangi nutiko nelaime ir antro leliuko nebeturime, tai noriu vel lauktis. Mano gydytojas sako kad galiu pastoti kad ir dabar, praejus 4men. Juk kaip gamta duos taip ir bus, o byna visaip... ir taip  ir taip Sekmes mamytes
vaiddda-d
2007 07 20, 13:05
QUOTE(SiguteS @ 2007 07 20, 12:49) Man buvo 2 cezarei, tarp ju 2,5metu pertrauka. Ir po pirmo ir po antro nebuvo jokiu komplikaciju, pirmos dienos labai sunkios, bet po savaites laksciau kaip niekur nieko, na aisku nebuvo kur trauktis Kadangi nutiko nelaime ir antro leliuko nebeturime, tai noriu vel lauktis. Mano gydytojas sako kad galiu pastoti kad ir dabar, praejus 4men. Juk kaip gamta duos taip ir bus, o byna visaip... ir taip  ir taip Sekmes mamytes Nuosirdi uzuojauta del sunelio
Sveikutes, as turejau tris cezrius. pirma buvo labai netiketa, nes neplanavom operacijos. Taip viskas greit ivyko ir dar su visokiom komplikacijom ir liudna pabaiga. Kad is proto neiseiciau, po pusmecio laukiausi sunelio, kadangi nedaug laiko buvo praeje - vel cezaris. Viskas gerai. Berniukas sveikas, as truputi ilgiau sveikau. Du nestumai ir dvi operacijos - buvau labai silpna. Bet atsigavau. Po astuoniu metu vel nusprendem lauktis. Vienas vaikutis negerai pamanem. Trecias cezaris patiko, nes buvau neuzmigdyta, suneli padejo ant krutines. Vyras dalyvavo operacijoje. po penkiu dienu buvau isleista i namus. savijauta sakyciau nebloga. Bet daugiau gydytoja nepatare lauktis. Vel butu operacija. Be to priekine gimdos sienele labai isplonejusi, galiu ir neisnesioti leliaus. Gali plyst gimda. Paskutinis cezaris, kaip ir antras, buvo planinis. Vykau i ligonine savaite pries operacija. Atliko tyrimus (mano zemas spaudimas ir kaip visada mazakraujyste). Norejo operuoti po veliniu, bet mes issiprasem, kad pries. Gydytoja apsidziauge, kad buvom ikyrus, nes ir sio maziaus nebutume sulauke. Gimda jau tada buvo suplonejusi, jei butu prasidejusi veikla - dievai zino kaip cia butu buve. Bet tai gal tik mano toks likimas. Jei dvi pirmos operac. butu kaip paskutine - laukciausi ir nesukciau sau galvos.
Laivite
2007 07 23, 14:44
QUOTE(Akva @ 2007 07 19, 22:08) Gali atvaziuot ryte, gali gultis ligoninen is vakaro. Atvaziuoji, kaip ir pati rasai: negerus, nevalgius. Padaro klizma (kai kam leidzia pacioms pasidaryt namie), apskuta plaukus putkos virsuje (  ), pasodine ant kedes i slapimo pusle iveda kateteri (atsiprasau mediku uz gal netinkamai panaudotus zodzius...  ), nuveza i operacine, padaro nejautra (man dare spinaline, iveda tarp stuburo slanksteliu kazkoki s..., t.y. ale kateteri, per kuri leidzia vaistus), tada nebejauti koju ir pradeda operuoti. Anesteziologas (jei tikrai geras ir ne koks psichas, koki turejau per antra Cezari) tau gali net papasakoti ka daktarai daro: prapjauna pilva, issiurbia vandeni, istraukia leliuka, atiduoda ji sesutem ar leliuko laukianciai daktarei, jos ji apziuri, ivertina ir po keliu minuciu tau parodo. Tuo tarpu daktarai "sutvarko" mama. Susiuva ir psio. Nuo pilvo prapjovimo iki leliuko gmimo viskas trunka apie 15 min, kiek ilgiau "tvarko" mama. Po visko tave nuves i palata ir jei tu jausies gerai ir noresi, iskart atnes leliuka. Toks Cezars buna tada, kai visiskai nera jokiu komplikaciju. Jei operacijos metu tau bus negera, tuomet, padidine vaistu doze, tave pamigdys... Pirma para dazniausia neleidzia stotis. Pirmos trys dienos, bent jau man buvo pakankamai sunkios. Po savaites lakstysi kaip "nauja"  Viskas aprasyta 100 %  man ir taip pat buvo  Tik pas mane buvo anesteziologas grieko vertas vyrukas  jis prabuvo salia manes visa laika ir jei tik spaudimas sukildavo tai iskart klausdavo kas kaip , kaip jauciuosi
rugsėjė
2007 07 23, 15:00
... turejau 2 cezarius, po 1 tik 3a para atsisedau lovoj. 2as cezaris.... nuo jo prasidejo kosmaras... prasiau kad operuotu nes tonai kudikio krito iki 50, bet sake kad vaikas mazas pagimdysi(36sav), islaike 4val ir tada operavo... ka darysi,skauda neskauda pas savo angeliuka keturiom klinikose po paros sliauziau i reanimacini,nezinau is kur tada buvo jegu................ir vel verkiu............ reikia mum labai tos seses, bet labai bijau... ...uzsiprase sunus kaledoms dovana: stebuklinga lazdele, paburs ir kad sese butu su mumis... daugiau negu graudu...
QUOTE(liudnute @ 2007 07 23, 17:00) ... turejau 2 cezarius, po 1 tik 3a para atsisedau lovoj. 2as cezaris.... nuo jo prasidejo kosmaras... prasiau kad operuotu nes tonai kudikio krito iki 50, bet sake kad vaikas mazas pagimdysi(36sav), islaike 4val ir tada operavo... ka darysi,skauda neskauda pas savo angeliuka keturiom klinikose po paros sliauziau i reanimacini,nezinau is kur tada buvo jegu................ir vel verkiu............ reikia mum labai tos seses, bet labai bijau... ...uzsiprase sunus kaledoms dovana: stebuklinga lazdele, paburs ir kad sese butu su mumis... daugiau negu graudu... Kokia dar jautri Tavo širdies žaizda. Reikia, būtinai reikia Jums sesės ar broliuko  Susikaupk, mama, ir gyvenk Papildyta:QUOTE(Chloe @ 2007 07 01, 23:59) Gal yra čia mamyčių kurioms buvo atliktos 3-4 cezario operacijos? Yra toks atvejis Kauno Klinikose užfiksuotas, kai po 3 cezarių moteris ketvirtą vaiką pati pagimdė. Žinau vieną stikliuko mėgėją ir savo "romantiško" potraukio nevaldančią bobelę, kuriai jau 4 cezariai daryti. Atrodo, paskutinės operacijos metu daktarai jau reikalavo iš jos sutikimo sterilizacijai. Na, bus matyt, ar gausis jai penktas cezaris. Pati turėjau 2, ir tikiuos, ateity bus ir trečiasis. Nieko čia baisaus. Svarbu yra moters nusiteikimas, sveikatos būklė.
SiguteS
2007 07 27, 06:20
Mamytes pasidalinkite prasau patirtimi. Kiek daugiausia Jum daryta cezariu ir koks trumpiausias laikas tarp ju? Ka gydytojai sako, as zinau, bet idomu kokia patirtis del trumpo laiko tarp pjuviu?
***Meskute***
2007 07 27, 13:50
Man su pirmu dare cezari kadangi dukrytes tonai pradejo dinkti ir man akusere sake kad kita planuot tik po 2 metu ,taciau man idomu ar paciai leis gimdyt arir vel cezaris bus
vilka_vagilka
2007 08 13, 20:06
Kiek anksčiau gimdymo termino paskiria planinį cezarį? Tą prasme, juk nedaro planinio cezario būtent kai sueina gimdymo terminas, daro kažkiek anksčiau, kiek anksčiau?
Ieva-Pieva
2007 08 13, 20:22
QUOTE(vilka_vagilka @ 2007 08 13, 20:06) Kiek anksčiau gimdymo termino paskiria planinį cezarį? Tą prasme, juk nedaro planinio cezario būtent kai sueina gimdymo terminas, daro kažkiek anksčiau, kiek anksčiau? kažkur buvo tema susijusi su cezariu, tai daugumai 38tą sav. daro
taburete
2007 08 13, 20:25
QUOTE(vilka_vagilka @ 2007 08 13, 21:06) Kiek anksčiau gimdymo termino paskiria planinį cezarį? Tą prasme, juk nedaro planinio cezario būtent kai sueina gimdymo terminas, daro kažkiek anksčiau, kiek anksčiau? bent jau mano gydytojas norėjo sulaukti termino. Bet, kadangi tai buvo Kūčios, padarė 4 dienom ankščiau, t.y. 39 savaitę.
*sniegena*
2007 08 13, 20:35
QUOTE(vilka_vagilka @ 2007 08 13, 21:06) Kiek anksčiau gimdymo termino paskiria planinį cezarį? Tą prasme, juk nedaro planinio cezario būtent kai sueina gimdymo terminas, daro kažkiek anksčiau, kiek anksčiau? man planini cezario pjuvi kaip tik ir turejo atlikt ta diena,kai buvo nustatyta jog turiu gimdyt t.y.liepos 5d. bet norejo i ligonine guldyt viena diena anksciau-liepos 4d. ,bet nesulaukiau .liepos trecia prasidejo nestiprus saremiai,nuvaziavau,ir viskas...Jau du metukai ir menuo mano dukrytei
o kaip ten gydytojai rekomenduoja del pastojimu? ar tik ne dvieju metu tarpa? Tipo kad organizmas mamytes atsigautu. Gal tas pats galioja ir cezariams? Ne tiek del operacijos, kiek del bendros organizmo busenos - jei metus maitini, po metu vel nestumas - gali atrodyti kaip ta katyte, kur vaikus veda du kartus per metus..
Maniuta
2007 08 14, 10:13
brač nežinojau kad cezarį daro anksčiau termino. jug vaikiukas dar nesubrendęs. paaiškinkit būkit geros kodėl? niekaip nesuprantu. sėdžiu išsigandus.  man daktare nieko nesakė, nors cezaris planuojamas.
38 savaičių vaikiukas jau būna visiškai subrendęs
*GAILĖ*
2007 08 14, 10:41
QUOTE(vilka_vagilka @ 2007 08 13, 21:06) Kiek anksčiau gimdymo termino paskiria planinį cezarį? Tą prasme, juk nedaro planinio cezario būtent kai sueina gimdymo terminas, daro kažkiek anksčiau, kiek anksčiau? QUOTE(Maniuta @ 2007 08 14, 11:13) brač nežinojau kad cezarį daro anksčiau termino. jug vaikiukas dar nesubrendęs. paaiškinkit būkit geros kodėl? niekaip nesuprantu. sėdžiu išsigandus.  man daktare nieko nesakė, nors cezaris planuojamas. na man paskyrė cezarį 2 dienos iki gimdymo termino. o 38 savaitę kaip kažkas rašė, jau stengiasi nedaryt dabar. gydytoja sakė, kad tokia praktika buvo prieš kurį laiką, bet ji negera, nes vaikas dar nėra pilnai subrendęs. todėl dabar cezarį daro 40 savaitę. Papildyta:QUOTE(Chloe @ 2007 08 14, 11:37) 38 savaičių vaikiukas jau būna visiškai subrendęsjei vaikas būtų visiškai subrendęs 38 savaitę, tai gamtos ir būtų taip surėdyta, kad gimdymas prasidėtų 38 sav. bet jei jau taip sutverta, kad nėštumas trumka 40 savaičių, tai matyt dar vyksta kokie nors svarbūs vystymosi procesai vaisiui.
taburete
2007 08 14, 11:16
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 14, 11:13) brač nežinojau kad cezarį daro anksčiau termino. jug vaikiukas dar nesubrendęs. paaiškinkit būkit geros kodėl? niekaip nesuprantu. sėdžiu išsigandus.  man daktare nieko nesakė, nors cezaris planuojamas. mano gydytojas sakė (ir aš tikiu), kad kiekviena diena buvimo pilve reikalinga leliukui. Todėl geriausia laukti (jei įmanoma), kol prasideda sąrėmiai. Man antrą cezarį taip ir darė - laukėm sąrėmių. Na o trečią buvo nutarta daryti 4 dienom ankščiau, kad nereiktų nuo Kūčių stalo į operacinę varyt..
o merginos ar galit pasakyt, kiek dienų kraujavot? aš 3 pirmas dienas stipriai kraujavau, dabar praėjo 12 dienų, bet aš vėl stipriai kraujuoju ? gal negerai
Mano sunelis gime sausi, bet jau dabar pradejau nedrasiai apie antra nestuma svajoti - nenoriu as tu keliu metu sustiprejimui laukti
sveikos, merginos iskilo man toks klausimas paskutiniu metu (nzn, gal jau kada nors tai ir apatarinejot) - kai planuojamas cezaris, ar jus susimastet apie tai, kokia diena geriau pasirinkti?  as cia apie tai, kad zmogaus gimimo data vis tiek vienaip ar kitaip itakoja jo likima  tikrai nesu pamisus del horoskopu, bet is dalies tikiu, kad vaikas savo gimimo laika pasirenka neatsitiktinai. bet kaip tada daryti, kai tas gimimo laikas yra planuojamas? tikiuosi, supratot ko norejau paklausti ir pasidalinsit nuomonem
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 14, 12:13) brač nežinojau kad cezarį daro anksčiau termino. jug vaikiukas dar nesubrendęs. paaiškinkit būkit geros kodėl? niekaip nesuprantu. sėdžiu išsigandus.  man daktare nieko nesakė, nors cezaris planuojamas. man darė cezarį kaip buvo likę iki termino 3 dienos bet norėjo daryti laiku tik aš laukiausi dvynių ir jau vieną pati buvau gimdžiusi tai liepė atvažiuoti prieš penkias dienas kad nieko netikėto neatsitiktų nes iš dvynių vienas buvo atbulas kai atvažiavau tai jau buvo keturių pirštų atsidarymas tai tik dėl to operavo greičiau mums jau aštuoni su puse
Maniuta
2007 08 16, 09:46
sajas - kaip smagu turėti trijulę! kler - o dėl datos planavimo tai geras klausimas. bet čia reikia pas kokius astrologus klausti. yra gi palankios dienos, nepalankios. jei ką sužinosi, pranešk ačiu visoms, paguodėt. su gydytoju kalbėjau. iš tikrūsų ankščiau laiko anksčiau operavo, dabar to nepraktikuoja, nebent situacija susiklosto nepalanki.
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 16, 09:46) kler - o dėl datos planavimo tai geras klausimas. bet čia reikia pas kokius astrologus klausti. yra gi palankios dienos, nepalankios. jei ką sužinosi, pranešk kad klausimas geras, tai ir as zinau  galvojau, gal jau kas nors bus ir atsakyma rades
Ingredd
2007 08 17, 20:09
Jei as pati noriu cezario operacijos, ar gali buti kad mano pasirinkta gydytija ta atsisakys daryt, gal kuriai taip buvo nutike?
Ieva-Pieva
2007 08 18, 08:50
QUOTE(Ingredd @ 2007 08 17, 20:09) Jei as pati noriu cezario operacijos, ar gali buti kad mano pasirinkta gydytija ta atsisakys daryt, gal kuriai taip buvo nutike? gali, jei tam nėra rimtų priežasčių
QUOTE(Ingredd @ 2007 08 17, 20:09) Jei as pati noriu cezario operacijos, ar gali buti kad mano pasirinkta gydytija ta atsisakys daryt, gal kuriai taip buvo nutike? klausimas kyla, kodėl nori cezario..nieko nėra geriau už natūralų gimdymą.žinoma, už pinigus viską padaro..tik kam to reikia  jei dėl baimės tai neverta taip daryti, nabent labai rimtos priežastys, aš kitą vaikiuką noriu pati gimdyti, juk viskas ištveriama, nors ir prasikankinau 10 val. iki cezario, vistiek geriau natūraliai
Mama_brunetė
2007 08 18, 10:07
QUOTE(bafi @ 2007 08 18, 10:09) klausimas kyla, kodėl nori cezario..nieko nėra geriau už natūralų gimdymą.žinoma, už pinigus viską padaro..tik kam to reikia  jei dėl baimės tai neverta taip daryti, nabent labai rimtos priežastys, aš kitą vaikiuką noriu pati gimdyti, juk viskas ištveriama, nors ir prasikankinau 10 val. iki cezario, vistiek geriau natūraliai  Pritariu, as taip pat 12 val. prasikankinau iki kol nusprende daryt cezari, bet sutikciau dar 10 kartu iskesti tokius skausmus kad tik galeciau pati pagimdyti, nes dabar ta randa nuolatos jauciu, pvz. kai mazius prispaudziau uzsilipes ant pilvo, tai toks nemalonus jausmas
boruzele78
2007 08 18, 10:19
mamytes kam save zaloti tom operacijom  gymdykit naturaliai galu gale juk jei neistveret skausmo prasykit nuskausminimu  nesuprantu tas moteriskes kurios laukiasi 1 vaikucio dar svarsto gal cezari darytis  aisku as nepritariu jei ten 10val. atsikankini jau mato kad nieks neiseina tada operuoja tai yra baisu po tiek laiko atsikankint , bet cia jau gyd. smerkiu As ir pirma dariausi planini cezari , bet buvo priezastis tam : pirmaeige sedmenim , o dabar laukiu antro ir jei viskas gerai jei gyd. pritars bandysiu pati stenet
Nagi nedaro medikai tu operaciju be priezasties.. Nebuna taip, kad moteriske pasake - man darykit cezari, as negimdysiu, o jie ir daro, kaip avineliai.. yra tam tikru priezasciu, kai naturalus gimdymas gali bloguoju pasibaigti mamytei ar vaikeliui.. kai apendicitas kamuoja, tai atrodo ne vienas nesako: neoperuokit, mirsiu naturaliai.. Cia irgi tas pats..
neoperuokit, mirsiu naturaliai..
QUOTE(bafi @ 2007 08 18, 10:09) nors ir prasikankinau 10 val. iki cezario, vistiek geriau natūraliai  nesuprantu tokio požiūrio  Kam gali patikti kentėti?
!!!STOP STOP STOP !!!!!
! TAIP GRAZIAI IR I TEMA PRADEJOT IR STAIGA VEL - PASLO PAIECHALO!
nu baikit vel su tais kas kam geriau - tie patys postai senojoj temmoj jau isdiskutuoti, kiek galima....
QUOTE(Mama_brunetė @ 2007 08 18, 10:07) Pritariu, as taip pat 12 val. prasikankinau iki kol nusprende daryt cezari, bet sutikciau dar 10 kartu iskesti tokius skausmus kad tik galeciau pati pagimdyti, nes dabar ta randa nuolatos jauciu, pvz. kai mazius prispaudziau uzsilipes ant pilvo, tai toks nemalonus jausmas  QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 08 20, 11:30) nesuprantu tokio požiūrio  Kam gali patikti kentėti?  QUOTE(Jurava @ 2007 08 20, 12:11) O ką reiškia kankintis? Aš aišku išbandžiau tik sąrėmius iki 7 cm. kaklelio atidarymo, bet jie man buvo malonus. Net epidūro nebuvo minties prašyti. Taip norėjau pati pagimdyti pirmą vaikelį, kad apie cezario galimybę net nepagalvojau, o teko daryti, nes vaiko vandenys buvo žali, galvutė neteisingai įsistačiusi. O dabar kad antrą leistų gimdyti pačiai, tai reikia kryžiaus kelius nueiti, teisingą gydytoją surasti. O jei vis dėl to bus kitų objektyvių priežasčių planiniam cezariui, tai bent noriu, kad gimdymas savaime prasidėtų, kad sąrėmiuose šiek tiek dar spėti pabūti, kol tą vaiką per pilvą trauks.
pandorita
2007 08 22, 14:07
QUOTE(Chloe @ 2007 08 22, 13:33) O dabar kad antrą leistų gimdyti pačiai, tai reikia kryžiaus kelius nueiti, teisingą gydytoją surasti. O jei vis dėl to bus kitų objektyvių priežasčių planiniam cezariui, tai bent noriu, kad gimdymas savaime prasidėtų, kad sąrėmiuose šiek tiek dar spėti pabūti, kol tą vaiką per pilvą trauks. Va šita dalis, kur paryškinta, man labai įdomi. Daug minčių kyla. Pabandžius sudėlioti, turiu tokių klausimų: 1. o ką, gali neleisti antrą kartą gimdyti pačiai? T.y. gali per prievartą atlikti CP? 2. būčiau labai dėkinga, jei mamos, kurioms teko antrą vaiką gimdyti natūraliai po pirmo cezario, parašytų, pas kurį gydytoją jos gimdė (o gal jau yra tokia tema, tada norėčiau nuorodos)
Per prievartą atlikti tikrai negali, bet reikia būti labai stipriai asmenybei, kad nuolat atlaikyti padidintą spaudimą. Kad ir pvz. mano ginekolgė jau dabar pradeda kalbėti apie planinį cezarį, nors man tik 20 sav., o sprendimą leisti gimdyti pačiai ar atlikti cezario pjūvį gydytojas gali priimti tik paskutinėmis nėštumo savaitėmis. Jei matys, kad vaikas apie 4 kg ir daugiau, sėdi ar placentos pirmeiga, tai vienareikšmiškai daro cezario pjūvį. Dar jei per echoskopą pamato, kad randas nekokybiškas, gimda toje vietoje yra plonesnė nei reikia ir tarp gimdymų per mažas laiko tarpas. Nerekomenduojama gimdymo skatinti ir nuskausminti, nes dėl skatinimo kelis kartus padidėja gimdos plyšimo per randą tikimybę, o epidūras sulėtina gimdymo veiklą. Pas mus gydytojai dažnai rizikuoja ir leidžia minimalias dozes, kad ne taip skausmingai ir greičiau vyktų. Užsienyje pilno atsidarymo laukia ilgai, niekas neskuba, bando keisti pozas, taikyti įvairias natūralias priemones. Pas mus kadangi prijungia prie aparatūros ypatingai nepavaikščiosi, gydytojai turi po kelias klientes, skuba, dėl to gali nelaukti, o daryti cezarį. Skaičiau užsienyje vieną praleido apie 32 val. sąrėmiuose, nes kaklelis žiauriai lėtai atsidarinėjo, bet pagimdė pati po cezario, su minimaliom pitocino skatinimo dozėm ir minimaliu epidūru. Ar pas mus kas lauktų beveik 3 paras, kad tu ten tupi gimdykloje? Yra atskira tema, bet ten kažkaip pavardžių niekas neminėjo. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=18140
o tai kaip mama atrode po triju paru saremiu? Kaip jautesi? Kaimieciai karvei neleidzia taip ilgai kankintis - ir versis gali negyvas buti ir karve nusibaigti.. Kazkaip neteko girdeti is ginekologu(su stazu) lupu apie tai, kad gerai ir vaikui ir mamai kai gimdymas paromis tesiasi.. aisku, buna ypatingu atveju, kai saremiai nesunkus, neskausmingi, o vaiko bukle gera. Bet cia isimtys greiciau, nei taisykle.
kiek aš supratau, tai jos tikrai niekas nevertė, nes tai buvo jos tikslas - pagimdyti pačiai po cezario, kai kurios po sąrėmių pačios jo prašo, bet čia viskas atvirkščiai - tikslas kitoks, todėl jos moralinė savijauta (apie fizinę nieko nerašo) buvo itin pakylėta. O vaiko gyvybe manau nei viena nerizikuotu, tik savo fizine savijauta. Bet čia manau ilgas pokalbis vėl gali gautis kas geriau ar kankintis ir pačiai gimdyti, ar čik-čik ir per pilvą vaiką ištraukia. Ir visada bus ir to ir ano šalininkų. Bet nesmerkime žmonių už jų pasirinkimą - kas ką nori tas tą su savo kūnu ir daro, svarbiausiai kad morališkai gerai po to jaustųsi ir kad vaikas nenukentėtų.
Maniuta
2007 08 24, 16:24
QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 08 20, 12:30) nesuprantu tokio požiūrio  Kam gali patikti kentėti?  Reikalas ne tame, patinka ar nepatinka kentėti. aš "kentėjau" 13 val. iki cezario. ir vistiek antram vaikui suteiksiu galimybę gimti natūraliai, visos norim vaikui geriausio.
pandorita
2007 08 24, 17:40
QUOTE(Chloe @ 2007 08 22, 16:50) 1. Per prievartą atlikti tikrai negali, bet reikia būti labai stipriai asmenybei, kad nuolat atlaikyti padidintą spaudimą. 2. Kad ir pvz. mano ginekolgė jau dabar pradeda kalbėti apie planinį cezarį, nors man tik 20 sav., o sprendimą leisti gimdyti pačiai ar atlikti cezario pjūvį gydytojas gali priimti tik paskutinėmis nėštumo savaitėmis. 3. Jei matys, kad vaikas apie 4 kg ir daugiau, sėdi ar placentos pirmeiga, tai vienareikšmiškai daro cezario pjūvį. Dar jei per echoskopą pamato, kad randas nekokybiškas, gimda toje vietoje yra plonesnė nei reikia ir tarp gimdymų per mažas laiko tarpas. Nerekomenduojama gimdymo skatinti ir nuskausminti, nes dėl skatinimo kelis kartus padidėja gimdos plyšimo per randą tikimybę, o epidūras sulėtina gimdymo veiklą. Pas mus gydytojai dažnai rizikuoja ir leidžia minimalias dozes, kad ne taip skausmingai ir greičiau vyktų. Užsienyje pilno atsidarymo laukia ilgai, niekas neskuba, bando keisti pozas, taikyti įvairias natūralias priemones. Pas mus kadangi prijungia prie aparatūros ypatingai nepavaikščiosi, gydytojai turi po kelias klientes, skuba, dėl to gali nelaukti, o daryti cezarį. Skaičiau užsienyje vieną praleido apie 32 val. sąrėmiuose, nes kaklelis žiauriai lėtai atsidarinėjo, bet pagimdė pati po cezario, su minimaliom pitocino skatinimo dozėm ir minimaliu epidūru. 4. Ar pas mus kas lauktų beveik 3 paras, kad tu ten tupi gimdykloje? 5. Yra atskira tema, bet ten kažkaip pavardžių niekas neminėjo. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=181401. bet jei moteris, patyrusi CP, ryžtasi kitam vaikui suteikti galimybę gimti natūraliai, tai juk šiek tiek apie ją pasako, ane? 2. O Tu ketini gimdyti pas savo ginekologę? Ir koks Tavo atveju gautųsi tarpas tarp gimdymų? 3. Čia tai savaime aišku. O histerografiją pas mumis LT ar atlieka? Ar tik per echo pažiūri to rando būklę? 4. o ką darytų tokiu atveju, jei  nepasirašinėtų jokių popierių, kad sutinka operuotis? (čia šiaip smalsauju)5. ačiū už nuorodą, paskaitysiu būtinai
loret30
2007 08 25, 20:22
kiekvienas nėštumas,kitoks,gimdymas-taip pat...kadangi pirmą kart gimdžiau labai sunkiai ir ilgai(su vakuumu,14 valandų,4,6kg dukrytę traumavo)nors ir baigėsi viskas laimingai t.y.pasėkmių neliko,turim žvalią,protingą dukrelę,tačiau antro pati neketinu pati gimgyt ir rizikuot.Dabar kalbėčiau kitaip tik tuo atveju jei vaikelis svertų apie3 kg.
vaivos juosta
2007 08 25, 21:40
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 24, 17:24) ir vistiek antram vaikui suteiksiu galimybę gimti natūraliai, visos norim vaikui geriausio.O kas padaryta blogo iš gydytojų ir mano pusės, jei manoji gimė po CP???  Ne mama aš ? Vaikas - ne vaikas? Klonas?
|
|