Noreciau paklausti gal yra tu kurios turi igimta gimdos kaklelio zaizdele ir geria kontraceptikus. Man kazkada ginekologe sake kad butent kontraceptikai sukele zaideles pakitimus. Kontraceptikus geriu 5 metai. Paskyre del spuogu ir nereguliariu menesiniu. Bijau mesti kontraceptikus kad vel nebus menesiniu ir veidas bus vieni spuogai. O gal mane tik prigadino?
Turiu igimta zaizdele, geriau kontraceptikus virs 2 metu, po to pagimdziau, turejau spirale, dabar isidejau zieda. Visos priemones daug maz tiko ir patiko. Pakitimu gali buti del begales priezasciu, svarbu laiku juos pastebet ir imtis priemoniu
Turiu ir as tokia zaizdele. Ginekologe tik liepe man pakeisti kontraceptines tabletes is Novynete i Lindynette20. Jei abejoji del savo geriamu kontraceptiniu tableciu, pasikonsultuok su kita ginekologe, nes gali buti, kad tie, kuriuos vartoji, netinka.
Man idomiausia kad pasake, jog apskritai kontraceptikai sukelia pakitimus, uz tai dabar galvoju ar toliau gerti. Kauno klinikose geriausia patarima del zaizdeles dave- gimdyti. O kas kad as tam nepasiruosus. Ginekologes tik gimdyt pataria. Vartojau Diane 4 metus pradejo netikti, perejau prie Regulon irgi manau kad nelabai man tinka. Viena ginekologe kazkada buvo sakius, jeigu kada keisiu tai tik i Janinne. Nezinau ka daryt. O gydymu Jums neskyre zaizdelei?
Mano zaizdele po visu tyrimu paliko ramybei, ir pasake kol nera jokiu pakitim, nieko su ja daryti nereikia. Nei degint, nei saldyt, nei kazkaip kitaip gydyt, neapsimoka. Gimdyt irgi patare neskubet (kai tik aptiko, man buvo 15
Mano žaizdelę ginekologas norėjo kuo skubiau šalinti konizacijos būdu. Pamatęs onkocitologinio tyrimo rezultatus liepė kuo greičiau ruoštis šiai procedūrai, nes jei nesusigriebsiu, tai gali ir vėžiukas pasirodyti
Gerai, kad sugalvojau apsilankyti pas kita gydytoją ir pakartotinai padaryti tyrimą. Beje, tyrimus ji siunčia į Santariškių onkologinį. Ir ką jūs manot, gydytoja, pamačiusi atsakymą, pasakė, kad nereikia jokios konizacijos. Tik nepasiaiškinau, ar tai čia KT pašalinis poveikis, ar jie tik šiaip gali suklaidinti. Reiks kitą kartą paklausti gydytojos.
Labai idomu. O pas koki tu gydytoja lankesi? Man irgi vis nustato pakitimus ir ima ne tik citologini bet ir biopsija, bet gydymo jokio neskiria. Noreciau rasti kita gydytoja, man is kliniku nelabai patiko, bet to Kaune jau negyvenu..
Zbitka, turbūt tie pakitimai nėra labai dideli, kad neskiria jokio gydymo. Bet įdomu, kodėl tada ima ir biopsiją.
Aš lankiausi privačiame kabinete, onkocitologinis tyrimas - 45 Lt. Jei šis variantas tinka, galiu duoti tikslias koordinates.
Parasyk i privata. Dekoju
QUOTE(zbitka10 @ 2005 01 27, 11:27) Noreciau paklausti gal yra tu kurios turi igimta gimdos kaklelio zaizdele ir geria kontraceptikus. Man kazkada ginekologe sake kad butent kontraceptikai sukele zaideles pakitimus. Kontraceptikus geriu 5 metai. Paskyre del spuogu ir nereguliariu menesiniu. Bijau mesti kontraceptikus kad vel nebus menesiniu ir veidas bus vieni spuogai. O gal mane tik prigadino? MANO LYGIAI TOKIA PATI SITUACIJA. TIK KAD SPUOGELIU NETURIU. TAI VA, SIANDIEN EINU DARYTIS ONKOCITOLOGINI TYRIMA, TAI KAI GAUSIU ATSAKYMA TAI PARASYSIU KOKS GI TU KT POVEIKIS ZAIZDELEI. NERIMAUJU
Gydymo nereikia nes pakitimai dar nedideli, bet vistiek bijau kad ilgainiui nesuvezetu...Be to as negimdzius tai negali operuoti. Man jau irgi puse metu greitai vel reikes pas daktarus..Pakeiciau kontraceptikus is Regolon i Jeanine
nu ką, ir man buvo aptikta žaizdelė. gimdžiau, bet ji nepranyko, o dar labiau išsipletė. darė onkocitologinį tepinėlį - nieko blogo nerado. dabar vėl kartos. geriu kt. o kai gydytojai pasakiau kad nebegeriu, liepė gerti kitas. bet nelabai supratau ar čia būtinai dėl žaizdelės? to ji neakcentavo. tik paklausė ar neplanuoju vaikelio jei nutraukiau kt gerimą. kur čia planuosi, kai pirmąjai tik 8 mėn.
bet reikės tiksliai išsiaiškinti kaip ten su žaizdele ir KT. kas kam daro kokį poveikį?? aš pakeičiau iš jeanine į cileste, po kurio laiko nuo tablečių pereisiu prie pleistro. QUOTE(ESLAUDA @ 2005 02 08, 14:46) MANO LYGIAI TOKIA PATI SITUACIJA. TIK KAD SPUOGELIU NETURIU. TAI VA, SIANDIEN EINU DARYTIS ONKOCITOLOGINI TYRIMA, TAI KAI GAUSIU ATSAKYMA TAI PARASYSIU KOKS GI TU KT POVEIKIS ZAIZDELEI. NERIMAUJU NU NEZINAU MERGAITES, NUEJAU, APZIUREJO, SAKE VISKAS TEN GRAZU, ONKOCITOLOGINIO TIKRAAI NEREIK DARYT, TAI TIK PAEME PAPRASTA TEPINELI IR VISKAS. MAN IDOMU AR GALI PLIKA AKIM MATYTI, KAD NEREIKIA ONKOCITOLOGINIO? QUOTE(ESLAUDA @ 2005 02 09, 12:55) NU NEZINAU MERGAITES, NUEJAU, APZIUREJO, SAKE VISKAS TEN GRAZU, ONKOCITOLOGINIO TIKRAAI NEREIK DARYT, TAI TIK PAEME PAPRASTA TEPINELI IR VISKAS. MAN IDOMU AR GALI PLIKA AKIM MATYTI, KAD NEREIKIA ONKOCITOLOGINIO? Gal kaip kada.Siaip patyrusi gydytoja mato situacija.Bet...Cia as is savo patirties...Viena(ji operuojanti) apziurejo,dare kolposkopija,pasake,kad 2 laipsnio displazija ir kad reikia operuot.Nuejau pas kita,paziurejo,sako-visai nebaisiai atrodo,padare onkocitologini-gan ryskus pakitimai...Tada ryzaus operacijai,operavo pirmoji gydytoja.Biopsijos(kuria visada daro per tokias operacijas)rezultatai-labai ryskus pakitimai...Sekanti stadija jau butu vezys.Tada gydytoja pasake,kad LABAI LAIKU apsisprendziau operacijai. Man atrodo,kad onkocitologini verta pasidaryti,kad ramiau paciai butu. QUOTE(Raima @ 2005 02 03, 12:22) Mano žaizdelę ginekologas norėjo kuo skubiau šalinti konizacijos būdu. Pamatęs onkocitologinio tyrimo rezultatus liepė kuo greičiau ruoštis šiai procedūrai, nes jei nesusigriebsiu, tai gali ir vėžiukas pasirodyti Gerai, kad sugalvojau apsilankyti pas kita gydytoją ir pakartotinai padaryti tyrimą. Beje, tyrimus ji siunčia į Santariškių onkologinį. Ir ką jūs manot, gydytoja, pamačiusi atsakymą, pasakė, kad nereikia jokios konizacijos. Tik nepasiaiškinau, ar tai čia KT pašalinis poveikis, ar jie tik šiaip gali suklaidinti. Reiks kitą kartą paklausti gydytojos. Na,visoms skirtinga situacija.Viska lemia tyrimu rezultatas.Mano atveju,operacija buvo be abejones reikalinga.As esu skaiciusi,kad kontraceptikai gali sukelti pakitimus,bet kai as masciau ar operuotis vasara ir prasiau,kad gydytoja israsrytu KT,ji nieko nesake del to.
Man buvo radę žaizdelę prieš pirmą gimdymą. Po gimdymo po kokio gero pusmečio paprasčiausiai ją užšaldė (nebeprisimenu, kaip tiksliai vadinasi ta procedūra - kažkas su "krio...") ir viskas gražiai užgijo. Neseniai pagimdžiau antrą kartą - ir viskas puiku. Žaizdelės nėra, gimdymas buvo normalus... O kodėl negydo negimdžiusioms? Šiaip aš irgi gėriau kontraceptikus, iki pirmoj nėštumo beveik 5 metus, bet man nieko nesakė, kad tai galėtų būti KT poveikis
Prie ko cia kontraceptikai ir zaizdele?
Pasak mano ginekologes, tarp kontraceptiku vartojimo ir gimdos kaklelio zaizdeles yra vienintelis rysys: geriant KT apsisaugoma nuo nestumo, bet ne nuo lytiskai plintanciu ligu. Pasak jos, dazniausiai gimdo skaklelio zaizdele atsiranda nuo papilomos viruso ir chlamidijozes. Abi infekcijos vyrams neturi jokiu simptomu, ji gali tunoti ju organizame nuo paausglyste slaiku nesukeldama jam jokiu simptomu. Moterims sios infekcijos taip pat gali niekaip nepasireiskti, taciau begant metams jos ramiai atlieka savo darba- kint agimdos kaklelio lasteles, laikui begant gali issivystyti vezys. Anot mano ginekologes, kiekvienai pacientei nustaciusi gimdos kaklelio zaizdele, ji siuncia tikrintis nuo siu infekciju. Anot jos 2 is triju grizta su teigiamais atsakymais.
Papilomos virusas neisgydomas, chlamidijoze isgydoma sunkiai. Bet nuo cia reikia pradeti gydyti gimdos kaklelio zaizdele....Mano ginekologe sako, kad naivu tiketi, kad ji yr aigimta. Taip buna tik retais atvejais. Gal jus turite kitokiu ginekologu nuomoniu? Nes as dabar savo zaisdele turiu tikrintis kas 3 menesius, ir kaskart turiu isgyvent- ar ras vezi ar ne.... Sunkoka darosi.
Turėjau ir aš tą žaizdelę, KT gėriau apie 4 metus. Bet kas įdomiausia viena gydytoja patarė ją užgydyti vaistais, kažkokiais iš S raidės apie 60 Lt kainuoja, o kita gydytoja jos net nepastebėjo
QUOTE(Pelagija @ 2005 02 13, 23:40) Pasak mano ginekologes, tarp kontraceptiku vartojimo ir gimdos kaklelio zaizdeles yra vienintelis rysys: geriant KT apsisaugoma nuo nestumo, bet ne nuo lytiskai plintanciu ligu. Pasak jos, dazniausiai gimdo skaklelio zaizdele atsiranda nuo papilomos viruso ir chlamidijozes. Abi infekcijos vyrams neturi jokiu simptomu, ji gali tunoti ju organizame nuo paausglyste slaiku nesukeldama jam jokiu simptomu. Moterims sios infekcijos taip pat gali niekaip nepasireiskti, taciau begant metams jos ramiai atlieka savo darba- kint agimdos kaklelio lasteles, laikui begant gali issivystyti vezys. Anot mano ginekologes, kiekvienai pacientei nustaciusi gimdos kaklelio zaizdele, ji siuncia tikrintis nuo siu infekciju. Anot jos 2 is triju grizta su teigiamais atsakymais. Papilomos virusas neisgydomas, chlamidijoze isgydoma sunkiai. Bet nuo cia reikia pradeti gydyti gimdos kaklelio zaizdele....Mano ginekologe sako, kad naivu tiketi, kad ji yr aigimta. Taip buna tik retais atvejais. Gal jus turite kitokiu ginekologu nuomoniu? Nes as dabar savo zaisdele turiu tikrintis kas 3 menesius, ir kaskart turiu isgyvent- ar ras vezi ar ne.... Sunkoka darosi. Na nezinau,man zaizdele rado kai buvo 15m.Sake pagimdysi,kiek nori vaikuciu tada kazka darysim....Praejo tie metai,pagimdziau sunu,kita ginekologe apibare,kad tyliu ir nieko nesiimu.Ji apziurejo zaizda,per telika ir man parode,dabar darysim tyrima del veziniu lasteliu,o paskui jei ne vezys tada gydisim vaistais.Jokiu tu priezasciu kaip : papilomos viruso ir chlamidijozes manes nesiunte tirtis ir net neklause ar tai tiketina pas mane atrasti....Beje,ji man skyre Loette KT,po menesiuko pasirodysiu.Tas tyrimas del veziniu lasteliu kainuos 18lt su centais,nes man 23m,o nemokamai daro moterims nuo 30m. taigi,mano nuomone butu tokia,kad jokiu zaizdeliu negalima savyje nesioti ir ramiai gyventi,nes is kiekvienos kraujuojancios zaizdos gali issivystyti vezys. Dar toks dalykas man nutiko,Loette reikia gerti pirma mmm diena,o man ,kaip dabar matau,kraujuoti eme ta zaizdele,as pamaniusi,jog tai mmm isgeriau pirma piliule....mmm dar nera,o as jau 3 piliules suvartojau,kadangi nutraukti kiek zinau isvis nederetu....Moterytes,sakykit,ar tai labai negerai?....
Maždaug 10% mergaičių ta žaizdelė- įgymtas dalykas. Paprastai tik daro tyrimus bet nieko rimtiasnio nedaro iki "pagimdysi tiek, kiek nori vaikų", nes kartais tas šaldymas ar kaip jis moksliškai vadinamas palieka randelį, kuris apsunkina pastojimą. Dar, po gimdymo kartais vis vien tenka procedurą kartot. Jei nėra pakitimų, žaizdelę tik stebi. Man užšaldė kai buvau 22 ar 23, nes tikrai vaikų iki kokių 30, o gal ir dar vėliau neplanavau, o tie patikrinimai nusibodo.
AS irgi turiu ta igimta zaizdele. manoji gydytoja vis apziuri ir sako, kad mazeja. ar yra tikimybe, kad isvis isnyks?
Man tai nuo tu ziazdeliu susisuko protas. Pradejau nerealiai nepasitiketi savo gydytoja, nes pradejo kilti tokios mintys, kad ji is manes bizniuka nori padaryti. Vienu zodziu, kai padare man tyrimus, tai toki veideli nutaise, kad man cia jau nereliai blogai, galvojau, amen mirstu tikriausiai. tai pajuto mano poziuri, kad del sveikatos pinigu negaila, tai prirase man vaistu uz 500 Lt, kurie neva sunaikins papiloma virusa. pries tai buvau skaicius, ar pati sake, kad jis neisgydomas yra. nu, sakau, jai reikia, tai reikia. pasiskambinau savo pusseserei, kuri yra farmacininke, tai tie vaistai loetuvoj net neregistruoti kazkaip buvo ir tipo, tik vokieciu vaistine jais prekiauja, tai ji nieko negali pasakyti konkreciai. tada nuejau i vokieciu vaistine, jau nusiteikusi pirkti, o vaistininkes i mane tokiom akim kaip paziurejo. sako, cia kremas, o kaip jus zadate juo ta gimdos kakleli pasiekti? man gydytoja liepe tepti kremo ant tampaxu ir kisti giliai i maksti. tai vaistininkes sako, nesamone, cia nebent ginekologas isvirkstu i maksti ar kas nors panaisiai, zodziu, ju fantazija neisnese, kaip as tuos "Pigius" vaistukus cia zadu naudoti.
Tai va, pasitikek paskui gydytojais. vaiksciojau kaip ne sava. aisku, gydytoja pakeiciau. pries tai dar nuejau pas savaja, pasiemiau savo istorija. labai nemalonu buvo, bet norejau, kad kitas ginekologas paziuretu, ar mirstu, ar dar ne
del to kremo tai geras
Jooo, su tom zaizdelem.
QUOTE(rolana @ 2005 02 21, 17:52) Turėjau ir aš tą žaizdelę, KT gėriau apie 4 metus. Bet kas įdomiausia viena gydytoja patarė ją užgydyti vaistais, kažkokiais iš S raidės apie 60 Lt kainuoja, o kita gydytoja jos net nepastebėjo man panasiai buvo, viena apsilankyma buvo plika akimi matyti, kad ji negerai atrodo, o jau kita apsilankyma (reikejo jau imt tepineli, eme kita gydytoja)nieko nesimate O su onkocitologiniu irgi bajeris: pirmas atejo, kad pakitimu nera-apsidziaugiau, o gyd. sako negali but, kad nera, ir padare antra (tik pajeme biski kita-atrodo gleivines) ir antras atejo,kad nelabai geras ir reikia pridegint..Del pastojimo ir nestumo sake, kad problemu neturesiu. Del KT..as turejau igymta, kuri veliau pradejo keistis ir atsirado pakitimu(man gyd. sake, kad buna daug nuo ko, net nuo tampaxu) KT niekada negeriau. Taip kad pakitimai ne nuo ju.. ir dar bukit atsargios su privaciais kabinetais.As ir kai man poliklinikoj rado, variau privaciai, norejau pasikonsultot dar su vienu spec. Ten mane taip pagasdino-tiesiai sviesiai pasake, kad susirgsiu veziu 100proc. Tada variau vel i poliklinika , jau zliumbdama(ten labai patyrusi gyd., stazuojasi uzsienyje)mane nuramino, kad tikrai ne..Jei tikrinsiuos ir laiku pastebeti pokyciai bus naikinami, viskas bus ok. Bet vistiek sirdelej neramu..tada nuvariau i Diagnostika(pagalvojau vis gi ju klinika varda turi, gal neisdurines..) ten ir patikino, kad viskas bus gerai ir kad jei kasmet tikrinsiuos, tai viska laiku pastebes.. Tai va jei jau varyt privaciai tai gal geriau sumoket daugiau,bet eit i varda turincia klinika.
rado ir man zaizdele..tai uzdegino ja pries kelias dienas. sumokejau 60lt uz vaistus, bet tikrai buvo neskaudi procedura. tik vis nesuprantu is kur ji gali atsirasti, nes gydytojas del jos atsiradimo priezasties taip nieko ir nepasake..
QUOTE(studente86 @ 2007 10 27, 19:03) rado ir man zaizdele..tai uzdegino ja pries kelias dienas. sumokejau 60lt uz vaistus, bet tikrai buvo neskaudi procedura. tik vis nesuprantu is kur ji gali atsirasti, nes gydytojas del jos atsiradimo priezasties taip nieko ir nepasake.. tai tik vadinama žaizdele, tai tiesiog kitokios spalvos epitelis (rausvesnis) ir atliekant apžiūrą atrodo kaip "žaizdelė". gleivinė yra sudaryta iš kelių sluoksnių ir toje "žaizdelėje" trūksta viršutinio sluoksnio. tai gali būti įgimta arba atsirasti dėl įvairių ligų. apie šią "žaizdelę" yra atskira tema: grožis ir sveikata-šeimos ir moters sveikata-žaizdelė gimdos kaklelyje. žaizdelė gimdos kaklelyje
Ziuriu cia kometaru visokiu ir labai daug neteisingu....
Faktas vienas - ar tu gimdysi, ar negimdysi - zaizdele savaime NEDINGS. Tiesiog gimdymo metu ji gali atsinaujint, tad operacija butu beprasmiska. O laikyti zaizdele jei jau nebeplanuoji gimdymu - tai kaip sedejimas ant leto veikimo bombos - viena diena tiesiog gausit blogus tyrimu rezultatus, nes ju kelias tik vienas - piktybejimo link. Gerai, jei spejat tyrimus pasidaryti ne per velai ir laiku griebtis operacijos..... bet ar visada reikia TIEK laukti? QUOTE(miauka @ 2006 06 29, 17:59) ir dar bukit atsargios su privaciais kabinetais.As ir kai man poliklinikoj rado, variau privaciai, norejau pasikonsultot dar su vienu spec. Ten mane taip pagasdino-tiesiai sviesiai pasake, kad susirgsiu veziu 100proc. Tada variau vel i poliklinika , jau zliumbdama(ten labai patyrusi gyd., stazuojasi uzsienyje)mane nuramino, kad tikrai ne..Jei tikrinsiuos ir laiku pastebeti pokyciai bus naikinami, viskas bus ok. Bet vistiek sirdelej neramu..tada nuvariau i Diagnostika(pagalvojau vis gi ju klinika varda turi, gal neisdurines..) ten ir patikino, kad viskas bus gerai ir kad jei kasmet tikrinsiuos, tai viska laiku pastebes.. Tai va jei jau varyt privaciai tai gal geriau sumoket daugiau,bet eit i varda turincia klinika. žiauru, ko tik žmonės nepadaro, kad galėtų daugiau pinigų gaut. Šaunu kad šįkart viskas gerai gavos. O nežinia, galbūt yra kur dar tokių apgautų moterų kurios tiki jog serga vėžiu, nors taip nėra, ir moka pinigus tiem aferistam QUOTE(studente86 @ 2007 10 27, 19:03) rado ir man zaizdele..tai uzdegino ja pries kelias dienas. sumokejau 60lt uz vaistus, bet tikrai buvo neskaudi procedura. tik vis nesuprantu is kur ji gali atsirasti, nes gydytojas del jos atsiradimo priezasties taip nieko ir nepasake.. man taipogi žazdelę rado, o dėl jos uždeginimo tai sakė kad bus galima tik tada kai prisigimdysiu sau pakankamai vaikų
Sveiki, Siandien buvau pas ginekologe ir ji man pasake kad mate gimdos kaklelio maza zaizdele. Labai esu issigandusi. Sake ateiti po keliu menesiu kai bus 25 metai ir tada padarys tyrimus nemokamai. Ar galiu tiek laiko laukti ar eiti konsultuotis pas kita gydytoja?
QUOTE(kamilla_2 @ 2011 06 08, 15:31) Sveiki, Siandien buvau pas ginekologe ir ji man pasake kad mate gimdos kaklelio maza zaizdele. Labai esu issigandusi. Sake ateiti po keliu menesiu kai bus 25 metai ir tada padarys tyrimus nemokamai. Ar galiu tiek laiko laukti ar eiti konsultuotis pas kita gydytoja? manau per daug nera reikalo jaudintis... man irgi pernai metu rugseji mate zaisdele.... kaip tik ana savaite vel buvau pas gine irgi pakartojo, kad ji tebera... bet nesake, kad ten kazkas baisaus |