Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vyras skolina pinigus žmonai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
_zuwedra_
Dar ir taip buna? doh.gif
Mano manymu tai nenormalu...
Zuikis-Puikiss
Kazkaip man tai ( musu seimoje) nera tokiu dalyku, kaip vyras skolintu man lt, rasiau anksciau, kad pas mus labai namie paprastai del tu finansu, visi pinigai vienoj vietoj, tikrai manau kad cia apsurdas skolinti savo zmonai...nezinau dar sugalvok taip blink.gif
Papildyta:
QUOTE(neli @ 2007 11 19, 15:13)
Manau, kad šeimyna bendra, pinigai irgi turėtų būti bendri, aišku, kad abidvi pusės juos galėtų leisti pagal savo ir kitų poreikius ir protingai.
*

drinks_cheers.gif
marimacho
niu ir keistenybes cia blink.gif

mano nuomone, kad seimoje pinigine turi buti viena. pas mus dabar tokia situacija, kad as mokaus dieniniam magistrantura, todel dirba tik vyras ir niekada neiskilo klausimas del pinigu skaiciavimo schmoll.gif man nei prasyt nei sakyt nereikia, kai man reikia pinigu blink.gif

o tai tie kurie skolinates, tai kaip skaiciuojat komunalinius mokescius, maisto islaidas, ir vaikams reikalingus daiktus, kas perka? g.gif ir dar pasvieskit, mes dabar dartomes remontus, tai kas uz juos turetu moketi? lotuliukas.gif niu niekiap neisivaizduoju tokio gyvenimo

niu dar tokiu ciudu negirdejau blink.gif
Zuikis-Puikiss
QUOTE(marimacho @ 2007 12 12, 22:42)
niu ir keistenybes cia  blink.gif

mano nuomone, kad seimoje pinigine turi buti viena. pas mus dabar tokia situacija, kad as mokaus dieniniam magistrantura, todel dirba tik vyras ir niekada neiskilo klausimas del pinigu skaiciavimo  schmoll.gif  man nei prasyt nei sakyt nereikia, kai man reikia pinigu  blink.gif

o tai tie kurie skolinates, tai kaip skaiciuojat komunalinius mokescius, maisto islaidas, ir vaikams reikalingus daiktus, kas perka?  g.gif ir dar pasvieskit, mes dabar dartomes remontus, tai kas uz juos turetu moketi?  lotuliukas.gif  niu niekiap neisivaizduoju tokio gyvenimo

niu dar tokiu ciudu negirdejau  blink.gif
*

as taipat pagalvojau apie buta, tarkim jei zmona gyvena pas vyra tai ji gal jam uz nuoma moka??.. lotuliukas.gif idomiai cia
marimacho
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2007 12 12, 23:28)
as taipat pagalvojau apie buta, tarkim jei zmona gyvena pas vyra tai ji gal jam uz nuoma moka??.. lotuliukas.gif  idomiai cia
*

ne nu cia dar geriau butu lotuliukas.gif
o tai kaip su vaikais? smile.gif vienas moka uz viena vaiko maitinima kitas uz kito lotuliukas.gif
niu man cia cirkai biski lotuliukas.gif
Arsua32
QUOTE(slota @ 2007 12 02, 23:18)
as manau, kad seimoje nera zodziu "mano/tavo" yra tik "musu"
*

Pilnai sutinku 4u.gif
given444
na, nereikia cia taip i vienus vartus musti, kaip paskutiniam puslapy visi pavaret. skolintis yra ir normalu, ir NE, atsižvelgiant į aplinkybes.

kai zmona nedirba, augina vaiką- kalba kita. tačiau kai du žmonės dirba... būkim lankstūs, racionalūs ir ŽMONIŠKI, ir nesislėpkim už lozungų "bendra šeima - bendra piniginė". nes gyvenimo realijos būna šiurpesnės už bet kokius "gerus vieningumus". gal pasidalinkim pavyzdžiais.
vat, abu , pora, dirba, tačiau žmonelė tokia-kad jai visad, nuolat, išlaidėlėms, reikės daugiau pinigų. kiek batų vyras per sezoną nusiperka, kiek žmona? kiek moterų batai kainuoja, kiek vyrų? tikrai paieškojus, (o jei žmona svaigsta dėl paskutinių madų 100-200lt kainos išsiskiria.) bet čia net ne svariausias argumentas. aš, kaip moteris, suskaičiuoju savo išlaidas. man kosmetikai, kojinėms, kurios plyšta greičiau nei vyrų vilnonės ar kitokios, tikrai visad reiks daugiau išlaidų. tai ką, tuomet,-man visad atspūtus vyrą melžti? arba širdy galvoti-va, už tuos tuos niekučius, mokėsiu pati, bet užtat ant batelių neužteks-tai prašysiu vyro, viskas BENDRA - tai niekur jis, brangutis, nedings.
gal ir ŠI SITUACIJA- (nepulkit manęs) -būtų normali, jei žmona lygiai taip pat duotų vyrui pinigus, bet jis, jei žmogus ne pamišęs dėl skudurų, neperka marškinėlių ar triusikėlių po keturis-tris naujus kas mėnesį, tai situacija keičiasi (bent jau vyro širdyje). jei jis toks, jei neperka, tai taip išeina-kad žmona iš jo ims ir ims, o jis iš geros širdies ir "bendrumo vardan", turės duot ir duot, ir nebandyk, zaraza, mintyse suburbėti.

kitas variantas. vyrui patinka mašina. jis ją mylį, perka visokius daikčiukus, kas mėnesį šlifuoja, etc. tai jis irgi turi teisę pasiimti iš žmonos? žmona irgi turi suspėt su savo poreikiais, ir su vyro žaislais, - o jei jie atskiras mašinas turi, vėl dilema? jei mašina bendra, ir jie kartu važinėja, žmonai kyla klausimas, ar visi modernūs pribumbasai mašinos riedėjimui po miestą jau tokie būtini?

išvadėlės: nereikia arklio mastu įsižeidus spangti apie VYKIMĄ Į keliones skolos vardan, apie atidavimą pinigų vyrui, kai sėdima namie auginant vaiką! tačiau abiems dirbantiems, tačiau skirtingus poreikius turinčiai porai reikia apsvarstyti. ir turėti saiką! kai KADA PASISKOLINTI! kai kada nesiskolinti - paprašyti
rolleyes.gif o ne varyti vien ant to: "na, davei priesaiką mylėti, tai dabar duok duok duok...." o gal kita pusė niekad tiek nepaprašys pinigų dėl kitokių savo poreikių (daug kuklesnių), tai kaip tada... ?

šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...vaikai serga, mažesnis uždarbis. gauta kelionė ar premija. namie maži vaikai ir vienas iš poros nedirba. tuomet aišku, nieks lapelių neturi pasirašinėti. !!!
tačiau....jei žmonelė tik pamato moteriškus kailinėlius arba dar kokį siuvenyrą, ir tik alpsta pati sau ar draugei -- va va , jis turės man dadėti būtinai kaipgi nekitaip, ....ir taip pasikartoja nemažai ir nuolat - atsižvelgiant į kiekvienos temperamentą ir pomėgius - tai VA toks NUSISTATYMAS nenormalus, manau...

!!!! ne skolinimas - ar nesiskolinimas - tampa normalu ar nenormalu, bet sutuoktinių maniPULIAVIMAS BŪTENT PINIGINIAIS DALYKAIS cool.gif
Mupi
QUOTE(zuzu @ 2007 12 13, 11:25)
na, nereikia cia taip i vienus vartus musti, kaip paskutiniam puslapy visi pavaret. skolintis yra ir normalu, ir NE, atsižvelgiant į aplinkybes.

kai zmona nedirba, augina vaiką- kalba kita. tačiau kai du žmonės dirba...  būkim lankstūs, racionalūs ir ŽMONIŠKI, ir nesislėpkim už lozungų "bendra šeima - bendra piniginė". nes gyvenimo realijos būna šiurpesnės už bet kokius "gerus vieningumus". gal pasidalinkim pavyzdžiais.
vat, abu , pora, dirba, tačiau žmonelė tokia-kad jai visad, nuolat, išlaidėlėms, reikės daugiau pinigų. kiek batų vyras per sezoną nusiperka, kiek žmona? kiek moterų batai kainuoja, kiek vyrų? tikrai paieškojus, (o jei žmona svaigsta dėl paskutinių madų 100-200lt kainos išsiskiria.)  bet čia net ne svariausias argumentas. aš, kaip moteris, suskaičiuoju savo išlaidas. man kosmetikai, kojinėms, kurios plyšta greičiau nei vyrų vilnonės ar kitokios, tikrai visad reiks daugiau išlaidų. tai ką, tuomet,-man visad atspūtus vyrą melžti? arba širdy galvoti-va, už tuos tuos niekučius, mokėsiu pati, bet užtat ant batelių neužteks-tai prašysiu vyro, viskas BENDRA - tai niekur jis, brangutis, nedings.
gal ir ŠI SITUACIJA- (nepulkit manęs) -būtų normali, jei žmona lygiai taip pat duotų vyrui pinigus, bet jis, jei žmogus ne pamišęs dėl skudurų, neperka marškinėlių ar triusikėlių po keturis-tris naujus kas mėnesį, tai situacija keičiasi (bent jau vyro širdyje). jei jis toks, jei neperka, tai taip išeina-kad žmona iš jo ims ir ims, o jis iš geros širdies ir "bendrumo vardan", turės duot ir duot, ir nebandyk, zaraza, mintyse suburbėti.

kitas variantas. vyrui patinka mašina. jis ją mylį, perka visokius daikčiukus, kas mėnesį šlifuoja, etc. tai jis irgi turi teisę pasiimti iš žmonos? žmona irgi turi suspėt su savo poreikiais, ir su vyro žaislais, - o jei jie atskiras mašinas turi, vėl dilema? jei mašina bendra, ir jie kartu važinėja, žmonai kyla klausimas, ar visi modernūs pribumbasai mašinos riedėjimui po miestą jau tokie būtini?
išvadėlės: nereikia arklio mastu įsižeidus spangti apie VYKIMĄ Į keliones skolos vardan, apie atidavimą pinigų vyrui, kai sėdima namie auginant vaiką!  tačiau abiems dirbantiems, tačiau skirtingus poreikius turinčiai porai reikia apsvarstyti. ir turėti saiką!  kai KADA PASISKOLINTI!  kai kada nesiskolinti - paprašyti
rolleyes.gif  o ne varyti vien  ant to: "na, davei priesaiką mylėti, tai dabar duok duok duok...."  o gal kita pusė niekad tiek nepaprašys pinigų dėl kitokių savo poreikių (daug kuklesnių), tai kaip tada... ?

šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...vaikai serga, mažesnis uždarbis. gauta kelionė ar premija. namie maži vaikai ir vienas iš poros nedirba. tuomet aišku, nieks lapelių neturi pasirašinėti. !!!
tačiau....jei žmonelė tik pamato moteriškus kailinėlius arba dar kokį siuvenyrą, ir tik alpsta pati sau ar draugei -- va va , jis turės man dadėti būtinai kaipgi nekitaip, ....ir taip pasikartoja nemažai ir nuolat - atsižvelgiant į kiekvienos temperamentą ir pomėgius -  tai  VA toks NUSISTATYMAS nenormalus, manau...

!!!! ne skolinimas - ar nesiskolinimas - tampa normalu ar nenormalu, bet sutuoktinių maniPULIAVIMAS BŪTENT PINIGINIAIS DALYKAIS  cool.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif aukso mintys mirksiukas.gif
Origami
QUOTE(zuzu @ 2007 12 13, 10:25)
šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...............
*

mums nereikia nieko jausti - išjausti - išskyrus tai, kad turime jausti kokio masto norai ir silpnybės turi būti pas abu, kad šeimai "neišeit i bankrotą"

Nebus taip, kad zmona vaikščios su prabangiausiais kailiniais (dasiskolinus iš vyro:oh ), o vyras dar vieną sezoną su tais pačiais batais (nes daskolino žmonai kailiniams smile.gif ir dabar lauks kol skola grazins.

aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais smile.gif

bet tai yra mano šeimos suvokimas ir vyrą paisrinkau su tokiu pačiu suvokimu -
o jei susitinka du žmonės, kurių supratimu pinigai turi būti atskiri- tai ir gerai, svarbu abu laimingi smile.gif
Leticija
QUOTE(Ji @ 2007 12 14, 22:47)

aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais  smile.gif

*

o tavo uzdirbti pinigai tai vyro pinigai? bigsmile.gif

mes kiekvienas savo alga leidziam kaip norim, aisku, yra paskola, maistas ir pan. dalykai, kur dedam viska per puse, kai ka moka vyras, nes jis daugiau uzdirba, o tai kas lieka nuo algos kiekvienas isleidziam kaip norim ir nera jokiu priekaistu, kur ir kada isleisti pinigai. Kartais ir skolinames vienas is kito. rolleyes.gif
lambda
QUOTE(Ji @ 2007 12 14, 22:47)
aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais  smile.gif

*

nesąmonė kažkokia

Žmona prašo duok 20 ir vaikui 10 spektakliui.
Duodu 2 po 20 grąžos neimu wub.gif tai taip intymu , nuotaika pagerėja abiems. tongue.gif
Ailuma
QUOTE(marimacho @ 2007 12 12, 22:31)
ne nu cia dar geriau butu  lotuliukas.gif
o tai kaip su vaikais? smile.gif vienas moka uz viena vaiko maitinima kitas uz kito  lotuliukas.gif
niu man cia cirkai biski  lotuliukas.gif
*

o man keista kaip pinigai vienoj vietoj padeti ir abu ima kiek kas nori g.gif ,o jeigu menesio viduri neliks, nes vienas paeme daugiau? ar jus kasdien perskaiciuojat g.gif ?
Musu visi pinigai kortelese, esam susitare kas uz ka moka, kas lieka leidziam savo reikmems. Jeigu ta menesi vyras maziau isleido, o man kazko skubiai prireike bet pinigu neturiu tada nuperka, bet jeigu turi kazka suplanaves pirkti tada pasiskolinu, o gavusi alga atiduodu kad galetu jis nusipirkti ko reikia. Kelionem abu taupom po kiek galime, paskui sumetam bendrai ir ieskom uz ta suma keliones. Uz neplanuotus vaiko pirkinius moka tas kuris tuo metu daugiau laisvesniu pinigu turi. Viskas paprasta kaip du kart du bigsmile.gif .
Man taip labai patogu.
vilte66
sveikos mamyte, pas mane ir gan gera situacija... blush2.gif auginu 1.3 men dukryte, esu nedirbanti, vyras veja lauk, kad eiciau dirbti, bet tada visa mano alga eitu auklei g.gif o kas liecia skolinimasi, tai imu kiek man reikia ir vaikui, aisku neperku sau beleko, tik ko labiausiai jau reikia, bet maniskis pasake kai pradesiu dirbti tai ir ziurek, kad man viska atiduotum... mirksiukas.gif doh.gif o Dieve pagalvojau... nu dar graziau...
roza_roza
Nu niekaip nesuvokiu, kaip gyvenant po vienu stogu, miegant vienoj lovoj ir t.t. skolintis viens is kito pinigu g.gif Tai juk seimos pinigai.... Mes abu dirbame, stengiames ir uzdirbame, kad MUMS butu gera ir patogu gyventi. Kiekvienas perka ta ko jam reikia. Didesnius pirkinius visada aptariame ir suderiname.
Zuikis-Puikiss
QUOTE(vilte66 @ 2007 12 15, 18:29)
sveikos mamyte, pas mane ir gan gera situacija... blush2.gif  auginu 1.3 men dukryte, esu nedirbanti, vyras veja lauk, kad eiciau dirbti, bet tada visa mano alga eitu auklei  g.gif  o kas liecia skolinimasi, tai imu kiek man reikia ir vaikui, aisku neperku sau beleko, tik ko labiausiai jau reikia, bet maniskis pasake kai pradesiu dirbti tai ir ziurek, kad man viska atiduotum... mirksiukas.gif  doh.gif  o Dieve pagalvojau... nu dar graziau...
*

nu va ta paskutine fraze tai kazkas man nesuprantamo schmoll.gif
vilte66
kartais net susimastau ar isviso beliko jam meile man g.gif nes mylintis zmogus manau niekad nevarytu i darba kai namuose mazas vaikas nestuke.gif
marimacho
vilte66, as apakus del tokiu tavo vyro zodziu blink.gif
Mupi
Mano drauge vis skusdavosi man, kad ja vyra uja uz tai, kad ji be galo islaidi, kad jis parnesa ir atiduoda jai visa alga iki paskutinio cento, kad jis toks dosnus, kad net nenori zinoti, kaip ji juos tvarko ir kur juos deda blink.gif o ji neva nemoka su tais pinigais elgtis, nes antroje menesio puseje tu pinigu jau nelieka bendram katile schmoll.gif as paklausiau, tai kaip jis isgyvena atiduodamas jai visus pinigus ir net nezinodamas kur jie padeti, pasirodo, kad vyras kiekviena ryta praso pas ja pinigu savo islaidom unsure.gif as jai patariau, ta kiekviena ryta ir uzrasyti kiek jis ju paima, menesio gale paaiskejo, kad paima jis ju gerokai daugiau, nei ten padeda doh.gif vien savo ielaidom, o kur bendri reikalai doh.gif Va taip kartais buna su tais bendrais katilais tongue.gif
Neprasta
QUOTE(vilte66 @ 2007 12 15, 19:15)
kartais net susimastau ar isviso beliko  jam meile man  g.gif  nes mylintis zmogus manau niekad nevarytu i darba kai namuose mazas vaikas  nestuke.gif
*

Mano giminaitė labai panašioj situacijoj,skirtumas tik tas kad tu esi ištekėjusi,o jie gyvena "susimetę".Prieš metus ji baiginėjo profesinė mokyklą,kai norėdavo ką nors nusipirkti turėdavo iš jo skolintis pinigų,o gavus stipendiją atiduodavo doh.gif Nesuprantu aš tokių dalykų,man išvis nedaeina ką ji su juo veikia,mažas vaikas,o ji išvyta dirbti į kažkokį fabriką,iš darželio nuolat skambina auklėtojos,prašo pasiimtį sergantį sūnų namo,tai savaitė pradirba,savaitė namie vaiką gydo,o draugas visteik veja dirbt doh.gif Kai per giminės susiėjimą pas jį buvo paklausta kada bus vestuvės,tai jis pareiškė,kad su kuo su kuo,bet su ja tai niekada nesituoksiu blink.gif doh.gif Kur pas tą merginukė savigarba tai nesuprantu
Zuikis-Puikiss
QUOTE(Cobra @ 2007 12 15, 20:11)
Mano giminaitė labai panašioj situacijoj,skirtumas tik tas kad tu esi ištekėjusi,o jie gyvena "susimetę".Prieš metus ji baiginėjo profesinė mokyklą,kai norėdavo ką nors nusipirkti turėdavo iš jo skolintis pinigų,o gavus stipendiją atiduodavo doh.gif Nesuprantu aš tokių dalykų,man išvis nedaeina ką ji su juo veikia,mažas vaikas,o ji išvyta dirbti į kažkokį fabriką,iš darželio nuolat skambina auklėtojos,prašo pasiimtį sergantį sūnų namo,tai savaitė pradirba,savaitė namie vaiką gydo,o draugas visteik veja dirbt doh.gif Kai per giminės susiėjimą pas jį buvo paklausta kada bus vestuvės,tai jis pareiškė,kad su kuo su kuo,bet su ja tai niekada nesituoksiu blink.gif  doh.gif Kur pas tą merginukė savigarba tai nesuprantu
*

Nu bet jau cia tai isvis pribloske mane blink.gif
Cigale
QUOTE(vilte66 @ 2007 12 15, 17:29)
sveikos mamyte, pas mane ir gan gera situacija... blush2.gif  auginu 1.3 men dukryte, esu nedirbanti, vyras veja lauk, kad eiciau dirbti, bet tada visa mano alga eitu auklei  g.gif  o kas liecia skolinimasi, tai imu kiek man reikia ir vaikui, aisku neperku sau beleko, tik ko labiausiai jau reikia, bet maniskis pasake kai pradesiu dirbti tai ir ziurek, kad man viska atiduotum... mirksiukas.gif  doh.gif  o Dieve pagalvojau... nu dar graziau...
*

Mergaitė ne tokia jau ir maža, gali į darželį vesti.

lambda
QUOTE(vilte66 @ 2007 12 15, 18:29)
*

g.gif Vaikui 1,3 mėnesio ar 1 metai 3 mėn.
Įtariu , kad ateity bus geresni variantai. Gimėte šiek tiek per anksti biggrin.gif
Mokslai magistratūroje iki dvidešimt keturių. Iki 21 išlaiko tėveliai, poto tris metus brangusis. Poto du nieštumai po 3 metus moka LT sodra.
LAFA iki 30. Tada aplinkiniai dar tris kartus per kairy petį paspjaudo , nes coliukė gali parodyti nagučius.
Origami
vienas iš blogiausiu vyro bruožų - skūpumas unsure.gif o Lietuvių vyrų tai nemaža dalis tuo pasižymi doh.gif , o įdomiausia, kad atsiranda tokių moterų, kurios kudakuoja, "kokios mes nepriklausomos" arba "mums nereikalingi vyro pinigai" , o paskui verkia, kad net vaikų išlaikymui nieko negauna doh.gif
***Žaltvykslė
Nepriklausomomis save vadinti gali tos,kurios save išlaiko.Eiki dirbti.Lai vyras moka auklei(bent pusę),o likusi algos dalis liks tau.Jei neduos-gali teistis alimentus.Paprasta. rolleyes.gif
lambda
QUOTE(kisiukas @ 2007 12 16, 20:13)
Nepriklausomomis save vadinti gali tos,kurios save išlaiko.
*

g.gif Tikrai
Per darbo savaitėlę neužmirškime padiskutuoti apie nedidelę provokaciją
LAFA iki 30.
Sausainis
QUOTE(varana @ 2007 11 14, 20:32)
la.KOKS BENDRAS KATILAS???nesamone.as uzdirbu savo. vyras savo.man nereikia jo pinigu,jam mano.as perku maista,jis moka uz buta...reikia batu?susimetam.negi vyras turi buti asilu,kuris alga atiduoda zmonai,o po to praso ant cigareciu...stokim i ju vieta. ar noretumem atiduoti savo alga vyrui,o paskui prasyt kokiam nagu lakui...o jei nuspres, kad jo nereikia?''abidna''.
zinoma yra visokiu vyru.buna,kad prageria,tada nei seimai,nei sau...
as taip pat is pradziu draskiaus,bet dabar pripratau,ir ka noriu ta perku.P.S.kartas nuo karto,vyras paklausia ar dar turiu pinigu...bet man savu uztenka ir jam ir vaikui,ir benzinui.tik reikia moket pinigelius taupyt ir su jais elgtis.tada nebereikes vyrams ''koju glostyt''.... thumbup.gif
*

nesusilaikiau nepakomentavus smile.gif

iš pradžių rašot, kad nesąmonių nesąmonė,o vėliau pasirodo, kad jūs pripratote prie to cool.gif tai vadinasi, jūs tik PRIPRATOTE prie to, kas jums ir DABAR nėra priimtina ax.gif
Miliux
Atsakant į temos klausimą ar nomalu, kad vyras skolina žmonai pinigus, atsakau, man tai nenormalu schmoll.gif , jei viena šeima, tai koks dar ten skolinimasis gali būti tarp šeimos. Čia tipo tas pats, kad pvz. aš šiandien nusipirkau mišrainės - vyras nenusipirko, o jis jos nori, tai tipo ją atsiklausęs suvalgo ir grąžina už tą mišrainę žmonai pinigus doh.gif nu juokinga. Juk du suagę žmonės gali savo finansus apsręst kartu ir be jokių skolinimosi, prisiminkint kai kūrėt šeimą ir davėt viens kitam priesaikas "... ir turte ir varge...", vadinasi visada ir viskuom reikia dalintis su tau brangiu žmogumi wink.gif čia aš kalbu apie normalias, stiprias šeimas, o ne kokias degradavusias ir t.t.
Leticija
Kaip jau ankciau rasiau, mes skolinames vienas is kito pinigus, tai tai nebuna skolinimasis del maisto, mokesciu ir pan. Cia kiekvienas zino, kas uz ka moka. Skolinames tada, kai truksta pinigu asmeninem reikmem, pvz. uzsimanau kokio nors drabuzio, rankines ir pan., o asmenines lesos baigiasi tongue.gif Lygiai taip pat ir jis gali is manes pasiskolinti. Nes kodel as is savo asmenininiu pinigu turiu jam pirkt kokias kompo dalis , telefonus ar kazka is technikos, arba kodel jis man turi pirkt skudurus is savo pinigu? tongue.gif
given444
QUOTE(Leticija @ 2007 12 17, 05:30)
Kaip jau ankciau rasiau, mes skolinames vienas is kito pinigus, tai tai nebuna skolinimasis del maisto, mokesciu ir pan. Cia kiekvienas zino, kas uz ka moka. Skolinames tada, kai truksta pinigu asmeninem reikmem, pvz. uzsimanau kokio nors drabuzio, rankines ir pan., o asmenines lesos baigiasi  tongue.gif  Lygiai taip pat ir jis gali is manes pasiskolinti. Nes kodel as is savo asmenininiu pinigu turiu jam pirkt kokias kompo dalis , telefonus ar kazka is technikos, arba kodel jis man turi pirkt skudurus is savo pinigu?  tongue.gif
*

l.teisingai 100 balų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2007 12 17, 07:39)
l.teisingai 100 balų  rolleyes.gif
*

tą ir rašiau ankstesniam savo poste. ne valgiui ar mišrainei skolint normalu - mergos, atsipeikėkit, - o savo asmeninėm reikmėm. man rankinė ar koks mot.pribumbasas kainuos 150lt -- tai ką vyreli, "varge ir džiaugsme" duok man tam pribumbasui? o jis atlėks pas mane mašinai rato ????? už dyką, brangioji, aš gi tavo brangiauuuuuusiasis....... ir dar motociklo sparnui

nu skirkim, skirkim ribas skolinimosi, skirkim dalykus DAIKTUS - mergos, gi visos čia esat su išsilavinimais, ar ne bigsmile.gif
Ailuma
As irgi pastebejau kad kai kurios labai jau ribotai ziuri, juk niekas nesako kad misrainei reikia skolintis ar vaistam doh.gif , man labai patinka kad vyras pats padovanoja kvepalus ar koki papuosala, kai jis to nori, o ne kai as prasau.
Kartais pasiulo ir koki ruba nupirkti, bet kai JIS to nori o ne as.
O jeigu as kazko noriu, pati ir perku, neturiu pinigu tada pasiskolinu, pas ji yra kreditine kortele kuria visada panaudoja, tai kodel jis po to turi grazinti bankui pinigus, o ne as?
Skraiduolė
O aš tai ir jam paskolinu ir pati pasiskolinu biggrin.gif . Paskutinė situacija tokia: reik į balių, o kaip tik pudra baigėsi, reik pėdkelnių, pamačiau tušui akciją, žodžiu truk plyšk reikia pirkti. O išlaidos mano mėnesio jau į pabaigą. Atėjau pas MB ir pasiskolinau, o po savaitėlės atidaviau. Ir kokia čia tragedija? Nepuolu aš jam aiškinti kad mano tie keli pirkiniai kainuos 150 litukų ir daugiau. Todėl ir jam galvos neskauda ir man ramu. Kam man tos bereikalingos sapalionės, kam aš pudrą tokią brangią perku, ar pėdkelnes kartą užsidėjus suplėšau? Va tada ir prasideda "bendri pinigai" g.gif .
Leticija
Man tai sita situacija irgi patinka tuo, kad nereik aiskintis del to, kur padejau "bendrus pinigus" arba kodel tiek daug isleidau. Jam taipogi nereik aiskintis, kur isleido savo pinigus.
***Žaltvykslė
QUOTE(Leticija @ 2007 12 17, 13:19)
Man tai sita situacija irgi patinka tuo, kad nereik aiskintis del to, kur padejau "bendrus pinigus" arba kodel tiek daug isleidau. Jam taipogi nereik aiskintis, kur isleido savo pinigus.
*

Taip ir aš gyvenu ir esu labai patenkinta.Noriu perku kremą už 15 lt,noriu-už 200Lt.
Miliux
Nu mūsų, kad ir bendras, bet tikrai niekada neaiškinu už kiek pirkau kokį rūbą ar kosmetikos, jis beje irgi, jai biudžetas bendras, tai dar nereiškia kad už kiekvieną išleistą litą reikia atsiskaityt mirksiukas.gif
Na dar nepasakiau vieno svarbaus dalyko, kad mano sąskaita tai tik mano, o MB sąskaita bendra mirksiukas.gif
Ailuma
QUOTE(Miliux @ 2007 12 17, 19:08)
Na dar nepasakiau vieno svarbaus dalyko, kad mano sąskaita tai tik mano, o MB sąskaita bendra mirksiukas.gif
*

Kazkodel labai blondiniskai nuskambejo bigsmile.gif .
marimacho
QUOTE(matomama @ 2007 12 18, 11:22)
Kazkodel labai blondiniskai nuskambejo  bigsmile.gif .
*

o ka tu turi pries blondines box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif blush2.gif
Ailuma
QUOTE(marimacho @ 2007 12 18, 10:28)
o ka tu turi pries blondines  box.gif  box.gif  box.gif  box.gif  box.gif  blush2.gif
*

Nieko, jeigu tik plauku spalva sviesi mirksiukas.gif .
idomumas
kazkaip neseimyniskai visai atrodo..
Miliux
QUOTE(idomumas @ 2007 12 18, 12:14)
kazkaip neseimyniskai visai atrodo..
*

O čia beje, dviejų žmonių tarpusavio susitarimas, kaip ir kokiu būdų yra tvarkomas šeimos biudžetas mirksiukas.gif
marimacho
QUOTE(Miliux @ 2007 12 18, 15:02)
O čia beje, dviejų žmonių tarpusavio susitarimas, kaip ir kokiu būdų yra tvarkomas šeimos biudžetas mirksiukas.gif
*

simtu procentu sutinku drinks_cheers.gif kaip kam gerai, kaip du zmones susitaria, taip ir gyvena...

isskyrus atvejus, kad kai moteris augina vaika, o vyras drista isrezt, kad turesi viska grazint, tai cia jau ka as zinau blink.gif kur cia izvelgiat seima? blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Ramasta
kiekvienam savo, bet man tai nepriimtina. pas mus yra bendras biudžetas wub.gif
shara
QUOTE(Miliux @ 2007 12 18, 14:02)
*

drinks_cheers.gif
Pas mus irgi bendras biudzetas,bet nematau nieko blogo jei kuris nors turi dar ir savo saskaita.
delita
Atsigaves po staigios ir sunkios operacijos tevukas mamai pradejo atidavineti skolas (kiek isleista jo gydymui, gydytojams, kelionems i sanatorijas ir t.t.), nors iki ivykio biudzetas buvo bendras..... mes buvom visi soke, ir tai "nurasem" kaip ilgos narkozes pasekmes g.gif ...............o cia skaitau....pasirodo TAI normalu.

Atleiskit, bet man tikrai Tai nera normalu. Musu seimos biudzetas bendras ir net neisivaizduoju kitokio, jokio katilo nera, yra atskiros saskaitos, kuriomis internetu naudojuosi as. Kadangi dabar esu vaiko auginimo atostogose, kiekviena menesi persivedu sau reikalinga pinigeliu suma i savo saskaita. Jei kartais neturiu pinigeliu saskaitoje, drasiai galiu atsidaryti vyro pinigine (kaip beje ir jis mano) ir pasiimti tiek kiek man reikia....aisku, jei palieku visiskai ja tuscia, perspeju. Kiekviena didesni pirkini aptariam, jam svarbi mano nuomone (kaip beje ir man jo)... mes paprasciausiai pazistam vienas kita, pasitikim vienas kitu...
veziukasR
Kol turėjom bendrą biudžetą, tol neturėjom nieko ir nuolat klimpom skolose, tada pagal mano paskaičiavimus pasidalinom išlaidas, kiekvienas žinom už ką atsakingas ir kiek galim išleisti, dideliems daiktams pirkti susimetam, jeigu kažkuriam pritrūksta savo poreikiams pinigėlių, pasiskolinam vienas iš kito ir iš algos atiduodam ir gyvenam SUPER gerai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(delita @ 2007 12 30, 16:53)
Atsigaves po staigios ir sunkios operacijos tevukas mamai pradejo atidavineti skolas (kiek isleista jo gydymui, gydytojams, kelionems i sanatorijas ir t.t.), nors iki ivykio biudzetas buvo bendras..... mes buvom visi soke, ir tai "nurasem" kaip ilgos narkozes pasekmes  g.gif ...............o cia skaitau....pasirodo TAI normalu.

Atleiskit, bet man tikrai Tai nera normalu.
*

o vat šitai tai tikrai nėra normalu, net jei biudžetas ir atskiras, bet liga yra liga ir norėdama, kad mano vyras būtų gyvas ir sveikas sukiščiau nors ir visus pinigus ir nieko atgal nepaprašyčiau schmoll.gif
Gediminas28
Na chebryte, cia tai pavarot, kazkaip komentaru net pritrukau. Vyras skolina pinigus zmonai:) Manau abu verti vienas kito:)
jurgita-d
perskaiciau visa temele.nu daug nusisnekejimu prisakyta buvo ir kap kazkas pastebejo-puolimu i krastutinumus.
ir vieno dalyko nesupratau niekaip-kodel jei moteris skolinasi pinigus is vyro ir takim atvirksciai,yra apmokestinamas (bent jau komentatoriu mintyse) seksas????
ir butent kad uz tai skolingas vyras.kodel???negi tai malonumas tik jam?ir tai tik jo meiles israiska zmonai?o zmonai tai vien tik pareiga???nesamone kazkokia.

o siaip del temos autores klausimo ar normalu kad seimoje skolinasi vienas is kito pinigus-tai atsakymas vienas-kiek zmoniu tiek nuomoniu.jeigu tai priimtina abiems tai yra normalu,jei kazkuriam nepriimtina,tai jam nenormalu.
tokius dalykus kaip finansai reiketu aptarti pries bendra gyvenima,kad paskui nebutu-uz ko as istekejau(ka as vedziau),ar tai normalu ar ne.

mes su vyru is anksto susitareme naudoti pinigus bendrai.ir to iniciatore buvau as,nors uz vyra uzdirbu daugiau.tiesiog toki modeli maciau savo tevu namuose ir man tai atrodo labai normalu.
kol nera vaikelio dar,mano atlyginima kaupiam korteleje,kad greiciau atiduoti paskola,o is vyro atlyginimo stengiames issiversti.abu turim galvas ir neislaidaujam.perkam tai ka reikia.del pasaliniu pirkiniu,malonumu,laisvalaikio ir panasiai,tariames,derinam,kad per daug neislaidaut,o kartu kad per daug nesusispaust ir netekt gyvenimo dziaugsmo:)
tiesiog ne vienas nesam islaidunai ir pasitikim vienas kitu:)

taip kad tikrai,normalu yra tai kas abiems yra priimtina,tegu tai buna ir skolinimasis is vyro ar zmonos.
Surry
QUOTE(Gediminas28 @ 2008 01 06, 02:08)
Na chebryte, cia tai pavarot, kazkaip komentaru net pritrukau. Vyras skolina pinigus zmonai:) Manau abu verti vienas kito:)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pritariu drinks_cheers.gif !!!
Lordas1
Bandra šeima - bendri pinigai. Kažkokia nesąmonė skolint sutuoktiniui doh.gif
loret30
lotuliukas.gif dar ir taip būna lotuliukas.gif
g.gif Na jau kad prisiskolinčiau tai jis man už viską mokėti gautų,algos neužtektų...
blink.gif o jei rimtai tai čia ne šeimoj,o tarp kaimynų taip gali būti...
Tmxs
Jai esat seima kokie dar gali but skolinimai, juk viskas bendra ir dalinaties viska... nesuprantu tokiu dalyku..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.