Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar 1 metų vaikui pienas kaip gėrimas ar maistas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
_Ligitukas_
Sveikos, iškilo toks klausymas, karvės pienas vienerių metų vaikui kaip gėrimas ar kaip maistas, pareiškite prašau savo nuomonę? 4u.gif
ingere
Oi, net nežinau kaip ir atsakyti blink.gif Aš pati laikau gėrimu, bet kai maniškė išpliumpina puodelį, jaučiasi pakankamai soti ir daugiau nieko neįkiši iš maisto. Bet jai saikingai prie košės ar prie bulvių duodant atsigerti, tai žinoma, kad laikau gėrimu rolleyes.gif
nebijau
QUOTE(ingere @ 2007 07 03, 14:31)
Oi, net nežinau kaip ir atsakyti blink.gif Aš pati laikau gėrimu, bet kai maniškė išpliumpina puodelį, jaučiasi pakankamai soti ir daugiau nieko neįkiši iš maisto. Bet jai saikingai prie košės ar prie bulvių duodant atsigerti, tai žinoma, kad laikau gėrimu rolleyes.gif
*

Vaikas gali ispliumpinti ir stikline vandens-jausis sotus del to mirksiukas.gif
ingere
QUOTE(nebijau @ 2007 07 03, 15:35)
Vaikas gali ispliumpinti ir stikline vandens-jausis sotus del to mirksiukas.gif
*

Na maniškė vandens stiklinės neišgertų schmoll.gif. Tačiau išgėrusi sulčių, nesijaučia tokia soti, kaip išgėrusi pieno. g.gif
ramux
Aš manau, kad ir tas ir tas. mirksiukas.gif
_Ligitukas_
O tai kaio mūsų tėvų laikais, kuri neturėdavo savo pienelio, maitindavo karvės pienu, ir visi išaugo, o aš pati manau kad tai maistas mirksiukas.gif
mii
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 07 05, 13:24)
O tai kaio mūsų tėvų laikais, kuri neturėdavo savo pienelio, maitindavo karvės pienu, ir visi išaugo, o aš pati manau kad tai maistas  mirksiukas.gif
*

bet vienų metų vaikui tai tikrai mažoka vien pieno. Aš manau, kad tai gėrimas, šiaip ar taip jau tokie vaikai valgo įvairų maistą, o pienelio tik retkarčiais pageria mirksiukas.gif
_Ligitukas_
QUOTE(mii @ 2007 07 05, 13:36)
bet vienų metų vaikui tai tikrai mažoka vien pieno. Aš manau, kad tai gėrimas, šiaip ar taip jau tokie vaikai valgo įvairų maistą, o pienelio tik retkarčiais pageria  mirksiukas.gif
*

Na mes tai kasdiena prieš miega geriam pienelio, ir jie man išmiega visą naktį lotuliukas.gif
ryyd
kai vaikas jau 3 kartus valgo ivairu maista, mano nuomone, pienas lieka gerimu, kuriuo galima pasisotinti mirksiukas.gif
zuasta
Manau ,kad nuo 1 metų- tai jau gėrimas
jurgaval
manau visiems ateina laikas skirtingai, vieniems virs metu buna o pieneli geria ir buna pakankamai sotus kitiems ne. musiskis gere ilgiau kaip metus, nors papildomo maisto gaudavo nuo 6 menesiu, bet pienas jam buvo viskas, dienom ir naktim neatskiriami. Kita maista valgydavo, bet nelabai daug. o po pusantru metu turejome priverstinai isimti pieno produktus (pasireiske alergija), dabar nuo stalo neatitraukiam, velai vakare net nevalgo visa seima, nes labai perkrauna skranduka nakciai. Kas tik valgo taip ir jis prisistato. doh.gif zodziu dabar nesiskundziam , neturim JOKIU problemu su maistu thumbup.gif
taip kad manau reikia spresti pacioms, ziureti kaip vaikuciui geriau.
Luana
kažkur esu skaičiusi, kad pienas ir vaikam ir suaugusiems yra maistas, nors maniškė geria pienuką valgydama ką nors rimčiau, tai pas mus kaip ir gėrimas g.gif . Mano nuomone viskas priklauso nuo situacijos ir nuo vaikučio blush2.gif
Kribuk
Manau, kartu ir gėrimas, ir maistas. Dabar pradėjau duot vaikiško pieno su vanile, tai jo ryte 220 išgeria ir iki 12h nieko nenori.
Fenomenali
QUOTE(Kribuk @ 2007 07 24, 13:36)
Manau, kartu ir gėrimas, ir maistas. Dabar pradėjau duot vaikiško pieno su vanile, tai jo ryte 220 išgeria ir iki 12h nieko nenori.
*

O kam su tais sintetiniais priedais duodi? Negi paprasto pienuko negeria?
ingere
QUOTE(Kribuk @ 2007 07 24, 15:36)
*

O koks tas vaikiškas pienas su vanile?
Alisra
O mums - iprotis, kuris negali buti niekuo pakeistas doh.gif
mamusia 9
O manoji geria piena gal po koki litra per diena (o, vos ne eilemis:) )
Bet maisto kito-ne-a nenori, neikist, tai sakau gal maistas, kitaip butu numirus badu
joviliukste
QUOTE(mamusia 9 @ 2008 08 29, 15:39)
O manoji geria piena gal po koki litra per diena (o, vos ne eilemis:) )
Bet maisto kito-ne-a nenori, neikist, tai sakau gal maistas, kitaip butu numirus badu
*

lotuliukas.gif nebutu....
maniske isgerdavo 1-2 litrus misinelio per diena, ir nieko kito nevalge , viena diena ismeciau visus buteiukus, liepiau gert is puodelio.buvo isteriju, buvo asaru ir nevalgymo, po keliu dienu pradejo daugiau ir ivariau valgyt, uztenka puodelio pieno ir kosyciu, sriubyciu valgo pienisku, trukumo tikrai nebus schmoll.gif
Gabred
Aš manyčiau, kad gal ir tas, ir tas rolleyes.gif , mes geriam naminį karvės pienuką ryte ir prieš nakties miegelį smile.gif , nors po rytinio pienuko praėjus kuriam laikui dar kažką vaikas suvalgo, taip pat ir vakare, kokią 19val pavalgo, bet paskui dar ir pienuko atsigeria smile.gif
rasyte
As manau,kad maistas,nes kaloriju nemazai palyginus turi 4u.gif o man iskilo toks klausimas ypac toms,kuriu vaikai geria daug pieno pvz apie litra,o tai ka jie dar valgo dienos metu ar tiek pat kiek ir kiti vaikai kurie negeria pieno,bet kur jiems tada lenda g.gif Klausiu,nes dukra labai nevalgi,bet pienuka geria bent 3 kart dienoj,bet kito labai mazai valgo,nei kosiu,nei jogurtu,tik varskes sureliai,jautiena labai megsta naturaliai isvirta,vaisiai ir dar darzoves naturalios,cia taip valgiarastis pasikeite po susirgimo stomatitu,anksciau ir koses valge,ir jogurtus,bet negere pieno visai,Idomu butu isgirsti jusu nuomone 4u.gif
linamask
As taip pat manau, kad ir tas, ir tas.
Mes ryte (apie6-7val) ir vakare (apie puse9-9val) isgeriam misinuko (skirto nuo 1metu) apie 220-250ml., o dienos metu dar stipriai koses valgom 3kartus ir dar ka nors siaip nugvelbiam biggrin.gif Siaip geriam ir pienuka (vietoj misinuko), tik kad ryte as ji labai tingiu virinti-tai misinukas paprasciau...
O gal jau galima gerti ir nevirinta pienuka?
linamask
Na pati sau ir atsakysiu-skaiciau apie piena, pasirodo, jis yra maistas, o ne gerimas! smile.gif Be to, nuo metu galima duoti ir nevirinta pienuka, tik pasildyti truputi istraukus is saldytuvo. Tai dabar mes kuo puikiausiai vietoj misinuku geriam pienuka! biggrin.gif
rikutis
Mamos pienas- maistas ir gėrimas, karvės pienas- vienareikšmiškai TIK gėrimas metukų sulaukusiam vaikui mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(linamask @ 2008 10 02, 10:00)
Na pati sau ir atsakysiu-skaiciau apie piena, pasirodo, jis yra maistas, o ne gerimas!  smile.gif  Be to, nuo metu galima duoti ir nevirinta pienuka, tik pasildyti truputi istraukus is saldytuvo. Tai dabar mes kuo puikiausiai vietoj misinuku geriam pienuka!  biggrin.gif
*

na jei pienas maistas, tai gal vien juo ir maitinti??? lotuliukas.gif
nevirinto pieno vaikui duoti galima, jei jis parduotuvinis, pasterizuotas. Naminio, kaimiško pieno nevirinto duoti nerekomenduojama dėl tikimybės užsikrėsti erkiniu encefalitu (jei karvei įkąs erkė- nešiotoja, jos pienas perduos šią ligą) mirksiukas.gif
linamask
QUOTE(rikutis @ 2008 10 02, 11:05)
1. na jei pienas maistas, tai gal vien juo ir maitinti???  lotuliukas.gif
2. nevirinto pieno vaikui duoti galima, jei jis parduotuvinis, pasterizuotas. Naminio, kaimiško pieno nevirinto duoti nerekomenduojama dėl tikimybės užsikrėsti erkiniu encefalitu (jei karvei įkąs erkė- nešiotoja, jos pienas perduos šią ligą)  mirksiukas.gif
*

1. As kalbu kaip apie maista, todel, kad isgerus pieno-suvalgoma maziau kitokio maisto, o pati piena duodu tik anksti ryte ir pries nakties miegeli... Tikrai nesiulau maitinti vien pienu biggrin.gif
2. tai zinau mirksiukas.gif
rutuliukas1
Manau, kad maistas, nes gydytoja vietoj misinuko (vaikiukui metukai jau) patare duoti paprasta piena. O misinukas - tai maistas.
joojoooj
maistas, man atrodo
Diuna
Pienas yra maistas,o ne gerimas.Ir jo negalima su niekuo maisyti-valgyti tik atskirai
Akvilexxx
Tikrai maistas, nes mažoji kai valgė iš krūties tai labai jau nenorėdavo normalaus maisto doh.gif o ir vėliau jei gerdavo mišinuką tai tikrai mažiau valgydavo, nes per naktį pasisotindavo ax.gif
Zuikis-Puikiss
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 19, 14:13)
Tikrai maistas, nes mažoji kai valgė iš krūties tai labai jau nenorėdavo normalaus maisto  doh.gif o ir vėliau jei gerdavo mišinuką tai tikrai mažiau valgydavo, nes per naktį pasisotindavo  ax.gif
*

Manaiskis taipat kai valge MP tai isvis iki metu galima sakyti nevalge normalaus maisto, labai mazai..Bet karves pieno jis nenori, nepatinka
mama+mama
o naktį ar geria mažiai pieną g.gif mano net 2kartus po buteliuką patvarko,tada ramiai miega, bigsmile.gif jei duodu arbatos,zirzia neramus būna schmoll.gif mums 1,3m.per parą apie 700-800ml išgeria pieno g.gif
ragnez
maistas. motinos pienas patenkina apie 30 proc. metuku amziaus vaiko energijos poreikio. tikriausiai panasiai yra ir su misiniu.
Breira
Manau,kad maistas. AŠ ir pati duodu pagert pieno,kai jau visai nevalgo nieko,kad pilvukas nebūtų tuščias smile.gif
inrinke
Manau, kad maistas. 4u.gif
lelka
As irgi manau kad maistas biggrin.gif
aurena
galvoju, kad maistas ax.gif
*Madmozela*
Maistas
lunde
Jeigu kalbant apie parduotuvini piena,tai manau,kad gerimas.Nes mes geriam 1,5 riebumo.Riebesnio cia nelabai ir rasi smile.gif
kristule666
o maniske po kruties visai i piena net neziuri.siaubas kaip jai nepatinka...Kiek atsimenu as irgi negerdavau ir dabar nemegstu....
ir turiu nuomone apie piena, kad jis nerai gerai...
Festa
Ir tas ir tas biggrin.gif
Baffie
Sotus gėrimas, po kurio ramiai mano zuika užmiega.
Vegas
QUOTE(Baffie @ 2009 01 21, 16:17)
Sotus gėrimas, po kurio ramiai mano zuika užmiega.
*

Ir aš taip manau kad tai sotus gėrimas, mes geriam pienuką prieš miegą ir iškart atsikėlę o po valandos valgom pusryčius.
Emanuella
manau,kad misinukai yra kaip maistas,nes jie prifarsiruoti ivairiausiu vitaminu ir mineralu,kuriu nerasi kai kuriuose patiekaluose,kuriuos mes gaminam biggrin.gif
agnytyte
manau kad maistas,mes geriam 3,5 proc riebumo
siguliukas17
Gal maistas... dar geriam ryte ir vakare.
kirbe
As manau ,kad metuku laiko vaikuciui,pienukas jau turbut daugiau gerimas,negu maistas...
Dakine
Pienas-ne gerimas,o maistas.Ir ne tik vaikui,o ir suaugusiam.
*Savana*
Panašiai nuo metukų sūneliui duodavau išgerti po stiklinę pieno po vakarienės arba prieš miegą.Mum jis būdavo kaip gėrimas smile.gif
Daugiaziede
Pienas-skystas maistas.Tai ne gerimas.
niekad
gėrimas. ir dar ne baisiai mėgstamas. Bet vakare išgeria apie 100gr ir užmiega smile.gif
zaliake
Manyčiau ir gėrimas ir maistas, mes geriam ryte tik pabudusios, ir vakare po vakarinės košės thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.