Sveikos, iškilo toks klausymas, karvės pienas vienerių metų vaikui kaip gėrimas ar kaip maistas, pareiškite prašau savo nuomonę?
Oi, net nežinau kaip ir atsakyti
QUOTE(ingere @ 2007 07 03, 14:31) Oi, net nežinau kaip ir atsakyti Vaikas gali ispliumpinti ir stikline vandens-jausis sotus del to
Aš manau, kad ir tas ir tas.
O tai kaio mūsų tėvų laikais, kuri neturėdavo savo pienelio, maitindavo karvės pienu, ir visi išaugo, o aš pati manau kad tai maistas
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 07 05, 13:24) O tai kaio mūsų tėvų laikais, kuri neturėdavo savo pienelio, maitindavo karvės pienu, ir visi išaugo, o aš pati manau kad tai maistas bet vienų metų vaikui tai tikrai mažoka vien pieno. Aš manau, kad tai gėrimas, šiaip ar taip jau tokie vaikai valgo įvairų maistą, o pienelio tik retkarčiais pageria
kai vaikas jau 3 kartus valgo ivairu maista, mano nuomone, pienas lieka gerimu, kuriuo galima pasisotinti
Manau ,kad nuo 1 metų- tai jau gėrimas
manau visiems ateina laikas skirtingai, vieniems virs metu buna o pieneli geria ir buna pakankamai sotus kitiems ne. musiskis gere ilgiau kaip metus, nors papildomo maisto gaudavo nuo 6 menesiu, bet pienas jam buvo viskas, dienom ir naktim neatskiriami. Kita maista valgydavo, bet nelabai daug. o po pusantru metu turejome priverstinai isimti pieno produktus (pasireiske alergija), dabar nuo stalo neatitraukiam, velai vakare net nevalgo visa seima, nes labai perkrauna skranduka nakciai. Kas tik valgo taip ir jis prisistato.
taip kad manau reikia spresti pacioms, ziureti kaip vaikuciui geriau.
kažkur esu skaičiusi, kad pienas ir vaikam ir suaugusiems yra maistas, nors maniškė geria pienuką valgydama ką nors rimčiau, tai pas mus kaip ir gėrimas
Manau, kartu ir gėrimas, ir maistas. Dabar pradėjau duot vaikiško pieno su vanile, tai jo ryte 220 išgeria ir iki 12h nieko nenori.
O mums - iprotis, kuris negali buti niekuo pakeistas
O manoji geria piena gal po koki litra per diena (o, vos ne eilemis:) )
Bet maisto kito-ne-a nenori, neikist, tai sakau gal maistas, kitaip butu numirus badu QUOTE(mamusia 9 @ 2008 08 29, 15:39) O manoji geria piena gal po koki litra per diena (o, vos ne eilemis:) ) Bet maisto kito-ne-a nenori, neikist, tai sakau gal maistas, kitaip butu numirus badu maniske isgerdavo 1-2 litrus misinelio per diena, ir nieko kito nevalge , viena diena ismeciau visus buteiukus, liepiau gert is puodelio.buvo isteriju, buvo asaru ir nevalgymo, po keliu dienu pradejo daugiau ir ivariau valgyt, uztenka puodelio pieno ir kosyciu, sriubyciu valgo pienisku, trukumo tikrai nebus
Aš manyčiau, kad gal ir tas, ir tas
As manau,kad maistas,nes kaloriju nemazai palyginus turi
As taip pat manau, kad ir tas, ir tas.
Mes ryte (apie6-7val) ir vakare (apie puse9-9val) isgeriam misinuko (skirto nuo 1metu) apie 220-250ml., o dienos metu dar stipriai koses valgom 3kartus ir dar ka nors siaip nugvelbiam O gal jau galima gerti ir nevirinta pienuka?
Na pati sau ir atsakysiu-skaiciau apie piena, pasirodo, jis yra maistas, o ne gerimas!
Mamos pienas- maistas ir gėrimas, karvės pienas- vienareikšmiškai TIK gėrimas metukų sulaukusiam vaikui
Papildyta: QUOTE(linamask @ 2008 10 02, 10:00) Na pati sau ir atsakysiu-skaiciau apie piena, pasirodo, jis yra maistas, o ne gerimas! na jei pienas maistas, tai gal vien juo ir maitinti??? nevirinto pieno vaikui duoti galima, jei jis parduotuvinis, pasterizuotas. Naminio, kaimiško pieno nevirinto duoti nerekomenduojama dėl tikimybės užsikrėsti erkiniu encefalitu (jei karvei įkąs erkė- nešiotoja, jos pienas perduos šią ligą) QUOTE(rikutis @ 2008 10 02, 11:05) 1. na jei pienas maistas, tai gal vien juo ir maitinti??? 2. nevirinto pieno vaikui duoti galima, jei jis parduotuvinis, pasterizuotas. Naminio, kaimiško pieno nevirinto duoti nerekomenduojama dėl tikimybės užsikrėsti erkiniu encefalitu (jei karvei įkąs erkė- nešiotoja, jos pienas perduos šią ligą) 1. As kalbu kaip apie maista, todel, kad isgerus pieno-suvalgoma maziau kitokio maisto, o pati piena duodu tik anksti ryte ir pries nakties miegeli... Tikrai nesiulau maitinti vien pienu 2. tai zinau
Manau, kad maistas, nes gydytoja vietoj misinuko (vaikiukui metukai jau) patare duoti paprasta piena. O misinukas - tai maistas.
maistas, man atrodo
Pienas yra maistas,o ne gerimas.Ir jo negalima su niekuo maisyti-valgyti tik atskirai
Tikrai maistas, nes mažoji kai valgė iš krūties tai labai jau nenorėdavo normalaus maisto
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 19, 14:13) Tikrai maistas, nes mažoji kai valgė iš krūties tai labai jau nenorėdavo normalaus maisto Manaiskis taipat kai valge MP tai isvis iki metu galima sakyti nevalge normalaus maisto, labai mazai..Bet karves pieno jis nenori, nepatinka
o naktį ar geria mažiai pieną
maistas. motinos pienas patenkina apie 30 proc. metuku amziaus vaiko energijos poreikio. tikriausiai panasiai yra ir su misiniu.
Manau,kad maistas. AŠ ir pati duodu pagert pieno,kai jau visai nevalgo nieko,kad pilvukas nebūtų tuščias
Manau, kad maistas.
As irgi manau kad maistas
galvoju, kad maistas
Maistas
Jeigu kalbant apie parduotuvini piena,tai manau,kad gerimas.Nes mes geriam 1,5 riebumo.Riebesnio cia nelabai ir rasi
o maniske po kruties visai i piena net neziuri.siaubas kaip jai nepatinka...Kiek atsimenu as irgi negerdavau ir dabar nemegstu....
ir turiu nuomone apie piena, kad jis nerai gerai...
Ir tas ir tas
Sotus gėrimas, po kurio ramiai mano zuika užmiega.
manau,kad misinukai yra kaip maistas,nes jie prifarsiruoti ivairiausiu vitaminu ir mineralu,kuriu nerasi kai kuriuose patiekaluose,kuriuos mes gaminam
manau kad maistas,mes geriam 3,5 proc riebumo
Gal maistas... dar geriam ryte ir vakare.
As manau ,kad metuku laiko vaikuciui,pienukas jau turbut daugiau gerimas,negu maistas...
Pienas-ne gerimas,o maistas.Ir ne tik vaikui,o ir suaugusiam.
Panašiai nuo metukų sūneliui duodavau išgerti po stiklinę pieno po vakarienės arba prieš miegą.Mum jis būdavo kaip gėrimas
Pienas-skystas maistas.Tai ne gerimas.
gėrimas. ir dar ne baisiai mėgstamas. Bet vakare išgeria apie 100gr ir užmiega
Manyčiau ir gėrimas ir maistas, mes geriam ryte tik pabudusios, ir vakare po vakarinės košės
|