Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
gugutele
mano mazei labai gerai tiko aptamil 1,
Miegaliuke S
QUOTE(gugutele @ 2007 10 19, 22:53)
mano mazei labai gerai tiko aptamil 1,
*

saunuoles
gggiedrex
Maniske neeme kruties tai nutraukineju pientraukiu ir duodu is buteliuko, gerai nes zinau kiek suvalgo o ir speneliai liko sveiki thumbup.gif . dar pora kartu i para duodu misinuko HUMANA AR thumbup.gif
Kemere
Savo mazosios krutimi nemaitinu jau apie pora menesiu.nesigavo mums deramai ismokti zysti ,o gal ir as nemokejau jos gerai paduoti..net ir nebezinau dabar,kokia padariau klaida.grizus is ligonines maitinau Emilyte pati,iki asaru ji ja "grauzdavo" o as iki asaru kentedavau,kol ji uzvalgys,bet nepavalgydavo,todel likdavo alkana ir pikta,prisidejo pilvelio skausmai,nes taip valgydama prirydavo daug oro,nors pienuko buvo bet jo jau mazejo,krutine supuliavo,atsirado pieno sastovis-temperatura,nusipirkom pientrauki ir iki dabar nutraukineju pienuka ir mazyle maitinu is buteliuko,be pykciu,ir pilvelio skausmu smile.gif .pieno daug,saldytuve apie 4 butelius laukia savo eiles smile.gif bet koks vargelis ji nutraukinet,o ypac nakti.bandziau mazajai kada cia tai duoti kruti,bet ne...labai geros nuotaikos turi buti,kad ja paimtu,o kaip busi geros,kai esi alkanas.. g.gif

sekmes jusu mazyliams smile.gif
g-r-a
Mum iš pradžių labai nesisekė maitintis: verysad.gif iš krūties nutraukdavo labai mažai- teko nutraukinėti pientraukiu (pragariškas darbas wacko.gif) ir to neužtekdavo net iš abiejų krūtų schmoll.gif - papildomai gėrėm mišinuką. Spenelius nukramtė mirtinai doh.gif , tai vėliau naudojau antspenius. Paskui pagalvojau, kad užteks čia žaisti ir daviau žysti tik krūtį. Oi kaip baisu buvo ! bijau.gif Reikėdavo duoti abi krūtis ir kas valandą blink.gif . Maniau išprotėsiu- taip spenelius skaudėjo doh.gif . Tai truko dieną ar dvi. Stogas nenuvažiavo vien todėl, kad gėriau valerijonų lašus. Vėliau pieno padaugėjo ir užtekdavo vienos krūties dviem valandom 4u.gif . Bet tik pradedi nervintis, žiūrėk pieno ir sumažėja. Taip su pieno pagausėjimais ir sumažėjimais gyvenom apie du tris mėnesius. Dabar viskas susitvarkė- speneliai sugijo, pienelio yra pakankamai biggrin.gif . Maitinu kas dvi tris valandas ir nesuku sau galvos. Svarbiausia nesinervinti, dėl nieko nesijaudinti, būti geros nuotaikos ir gerai maitintis bei gerti pakankamai skysčių.
Visoms pradedančioms maitinti ir abejojančioms linkiu kantrybės ir jum tikrai pavyks mirksiukas.gif . Reikia tik to labai, labai norėti smile.gif . Ir žinoma nepulti į neviltį, jei nepasisektų 4u.gif
trr
o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku rolleyes.gif ), o tam paprasciausiai reikia kantrybes. speneliai irgi buvo nugrauzti, vaikas net mesos pavalgydavo doh.gif blink.gif (tskant, mamienos), bet perpykau ant saves ir kentejau dantis sukandus, tiesiog is principo, ir po triju dienu nuo vaiko seiliu ir pieno tie speniai labai staigiai sugijo. ir pieno mazejima sustabdziau pakeitusi vaiko padeti, pradejusi gerti daugiau skysciu, bei duodama valgyt is abieju krutu per viena maitinima. dar suzinojau apie masaza, sildyma, saldyma, nutraukima kada tai galima daryti ir kada nelabai, ir jokiu prietaru, jokiu arbatu ir chalvu ar kazkokio specifinio maisto. ir taip nuo dvieju savaiciu iki siol (jau puse metu) pientraukis dulka po stalu, ir jokiu buteliuku. Taigi, jokiu budu nieko nekaltinu, bet is savo patirties sakau, kad kartais mamos nevisai tinkamai tam pasiruose, o ne vienai pienas dingo deka patareju mociuciu ir tetu schmoll.gif doh.gif .
ccikas
QUOTE(trr @ 2008 03 06, 14:47)
o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku  rolleyes.gif  ), o tam paprasciausiai reikia kantrybes. speneliai irgi buvo nugrauzti, vaikas net mesos pavalgydavo  doh.gif  blink.gif  (tskant, mamienos), bet perpykau ant saves ir kentejau dantis sukandus, tiesiog is principo, ir po triju dienu nuo vaiko seiliu ir pieno tie speniai labai staigiai sugijo. ir pieno mazejima sustabdziau pakeitusi vaiko padeti, pradejusi gerti daugiau skysciu, bei duodama valgyt is abieju krutu per viena maitinima. dar suzinojau apie masaza, sildyma, saldyma, nutraukima kada tai galima daryti ir kada nelabai, ir jokiu prietaru, jokiu arbatu ir chalvu ar kazkokio specifinio maisto. ir taip nuo dvieju savaiciu iki siol (jau puse metu) pientraukis dulka po stalu, ir jokiu buteliuku. Taigi, jokiu budu nieko nekaltinu, bet is savo patirties sakau, kad kartais mamos nevisai tinkamai tam pasiruose, o ne vienai pienas dingo deka patareju mociuciu ir tetu  schmoll.gif  doh.gif .
*

Labai panasiai ir mums buvo smile.gif . Aiskiai del info trukumo ir nepagelbejimo gimdymo namuose kaip zindyti, kudikis taip "nugrauze" spenelius, kad spardydavau lovos krasta is skausmo, kai zyzdavo doh.gif . Bet net nezadejau taip lengvai pasiduoti schmoll.gif . Spenelius jau teko gydyti, nes jau kraujavo ir laaaabai skaudejo, bet tepdama Garmastan ir dedama antspenius juos susigydziau ir toliau sau sekmingai maitinau. Vienas dar labai ilgai skausmingas buvo, tai irgi "isgelbejo" antspenis ta speneli prisijaukinti smile.gif . Kai verkdavo pavalgius is vienos kruties, pasiulydavau kita, nes viena krutis nuo pat pradziu gamina maziau pienelio. Svarbu nenuleisti ranku ir paciai imtis ivairios iniciatyvos. Tik isbandzius viska, galima teigti, kad niekas nepagelbejo.

Tiesa, dar buvo toks momentas, kad inirtingai atsisakinejo papulio del slogytes. Kurios, beje, taip plika akimi nesimate (vidine). Supratau tik, kai pradejo neprakvepuoti per nosi ir snopuoti doh.gif . Tai irgi buvo nelengva zindyti, kai tik apziojus rekdavo ir mesdavo kruti, bet kantriai (per men. laiko) su visokiais pozu keitimais ir kitais bandymais perejom ir ta etapa (nors 100 kartu jau asara kabejo ant blakstienu). Istvermes Jums mielosios!! 4u.gif
mama_x2
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 01, 20:51)
Bent jau dėl to sutinku su tavim  drinks_cheers.gif  biggrin.gif
*

QUOTE(amri13 @ 2007 10 01, 20:52)
TADA  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
lotuliukas.gif
Papildyta:
bigsmile.gif  VALIOOOOOOOOOOOO! PAGALIAU JOS DELKAZKO SUTARE!!!!!!!!!!!!!  thumbup.gif
*

oooo, kaip seniai buvau cia biggrin.gif

blemba, paskaitau vis apie maitinima / nemaitinima ir po siai dienai isnyra prisiminimai... gimdymas - nuostabus, nors labai ilgas, bet prisimenu graziai, gydytoju, aplinkos deka. taciau tik pagimdzius vaikas visiskai neieskojo kruties. juokavom kad gime pavalges biggrin.gif ir per tas 2 val gimdykloj neime visiskai kruties, nezindo. palatoj po gimdymo sesele atejo, paspaude prie kruties maza ir vel nieko...
ir kaip jau sakius buvau - vaikui baisi gelta (aiskino kad todel kad nevalgo pakankamai), daugiau nei norma nukritusio svorio ir israsant irasiukas popieriuose ,,problemos su maitinimu" ir viso gero...
tai jei taip visom??? o naujagimiams palanki ligonine... prasai pamokyt kaip vaika tvarkyt rytais - apiplaut ir pan. sako ziurek. ziuri, klausi ar ir man taip daryt, atsako ,,ne, cia mes tik daba taip"... tai BBBBB(nu nesikeiksiu) kaip paskuj gali gryzt namo laiminga ir sau rymot vaika maitinant? stebiuos kad nenumarinau mazo ir bent kazkiek maitinau...
jola24
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau, grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g. thumbup.gif tai pasirodo pieno kaip ir sočiai buvo...
Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg.
mama_x2
va del to ,,neuztenka" tai visos pergyvena, o be reikalo.
beja, su istraukimu - kol nepaimiau pientraukio, nezinojau ka reiskia ,,istrauktapavalgo - nebudavo to schmoll.gif
sobieska
QUOTE(jola24 @ 2008 03 10, 23:10)
Pasidalinsiu ir aš  savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš  ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau,  grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g.  thumbup.gif  tai pasirodo pieno kaip ir sočiai buvo...
Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg.
*

Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... g.gif Mano sūnui 4 mėn irgi damaitinu maisteliu tik vakare prieš miegą, labai kažkodėl žindant krūtį tampa neramus...ar pienas per liesas, ar apetitas būtent vakare pakilęs...šiaip mes kas mėnesį priaugam 1 500, kaip gydytoja sako - geras mamos restoranas.
smelita
QUOTE(sobieska @ 2008 03 14, 23:12)
Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... g.gif Mano sūnui 4 mėn irgi damaitinu maisteliu tik vakare prieš miegą, labai kažkodėl žindant krūtį tampa neramus...ar pienas per liesas, ar apetitas būtent vakare pakilęs...šiaip mes kas mėnesį priaugam 1 500, kaip gydytoja sako - geras mamos restoranas.
*

as niekaip nesuprantu kodel mamos taip sielojasi jei negali maitinti pacios.mano dvieju savaiciu mergyte kai maitinau pati budavo labai nerami.kas valanda valgyt reikalaudavo.karta sesias valandas vis paciulpia papuly uzsnusta ir vel klykia.nesuprantu kas darosi .papai kaip spygutes bet sakau juk pastoviai pienas gaminasi negali jo tryukt,tuo labiau vandeny kibirais geriau.turejau misinuko namuose galvoju reik padaryti nenores nevalgys bus kazkas kita.tai 120ml vaikas iskart suvalge ir ramiausiai uzmigo.ir nuo tada kai pradejau duoti misinuka vaikas ramu ramiausias.nekty miega ilgai.nereik kankintis su tuo zindymu,zinai kiek suvalge,gali bile kada islekt reikalus tvarkytis nesuki sau galvos kad turi gryzt nes gal jau rekia is alkio.as tik uz AM.bet kiek turejau savo patirties tokios.ir prisimenu zindyma kaip kosmara
gggiedrex
QUOTE(LISTUKE @ 2008 03 18, 12:47)
as niekaip nesuprantu kodel mamos taip sielojasi jei negali maitinti pacios.mano dvieju savaiciu mergyte kai maitinau pati budavo labai nerami.kas valanda valgyt reikalaudavo.karta sesias valandas vis paciulpia papuly uzsnusta ir vel klykia.nesuprantu kas darosi .papai kaip spygutes bet sakau juk pastoviai pienas gaminasi negali jo tryukt,tuo labiau vandeny kibirais geriau.turejau misinuko namuose galvoju reik padaryti nenores nevalgys bus kazkas kita.tai 120ml vaikas iskart suvalge ir ramiausiai uzmigo.ir nuo tada kai pradejau duoti misinuka vaikas ramu ramiausias.nekty miega ilgai.nereik kankintis su tuo zindymu,zinai kiek suvalge,gali bile kada islekt reikalus tvarkytis nesuki sau galvos kad turi gryzt nes gal jau rekia is alkio.as  tik uz AM.bet kiek turejau savo patirties tokios.ir prisimenu zindyma kaip kosmara
*

As pilnai suprantu ir pritariu, nors pati dar duodu ir savo pienelio bet traukiu su pientraukiu. damaitinu misiniu. Bet jei butu buve taip kaip jums negalvodama buciau pasielgus taippat
lbj
QUOTE(amri13 @ 2007 07 03, 15:46)
pratesiu temele, nes pratesimo kaip ir neradau  unsure.gif jei yra, tai atsiprasau ir sujunkit mus  4u.gif
noreciau, kad ir toliau mammytes turetu kur pasisakyti ir issipasakoti. tik bukim geros - sikart be pykciu  4u.gif
*

aš taip pat savo kudikėli tik nepilnas dvi savaitėles pamaitinau, neturėjau pienuko, aišku aplinkiniai puolė smerkti, atseit krūtinę saugau. seselė ir ta apšaukė, kad kaip tu čia neturi pieno, kitoms net iš vaikų namų pasiėmus vaikutį pieno atsiranda, o tu pieno neturi
gggiedrex
QUOTE(lbj @ 2008 03 27, 14:01)
aš taip pat savo kudikėli tik nepilnas dvi savaitėles pamaitinau, neturėjau pienuko, aišku aplinkiniai puolė smerkti, atseit krūtinę saugau. seselė ir ta apšaukė, kad kaip tu čia neturi pieno, kitoms net iš vaikų namų pasiėmus vaikutį pieno atsiranda, o tu pieno neturi
*

reikejo tiem zmonem pasakyt kad burna issiplautu pries tokias nesamones snekant, man net pikta pasidaro kai zmones kisasi ne i savo reikalus, ne vienas ant mishinuku uzaugo sveikutelis. As savo pienuko jau tik pora kartu per diena duodu o visus kitus kartus mishinukais ir tikrai nesuku sau galvos ax.gif
odessa
Na va,ass savo lelytes is vis nemaitinau krutine. verysad.gif Nes neturejau pienuko,dvi paras kankinomes abi,kas valanda verkdavo,valgyt noredavo,o gydytojai pasakius kad neturiu pienuko,sako nenusisnekek,kiek turi tiek vaikiukui ir uztenka.Del to ir tiek ilgai kankinomes,vergdavom abi.Paskuj kitos sesutes paklausiau ar neturi misinuko,tai atnese.Dukryte suvalge beveik 150ml blink.gif ir uzmigo,tai galvojau duosiu misinuko kol atsiras pienukas,betkai jau po savaitikes pienukas atsirado,dukryte nebeime papo unsure.gif .Nusitraukinejau,maitinau is buteliuko,bet labai smarkiai atpilinejo.tai isviss nutraukiau ta zaidima.ir va jau 10men mergytei ir viskas thumbup.gif
Karina123
LABUTIS, TOKS KLAUSIMĖLIS, O KAIP JUS NUTRAUKIAT TA MAITINIMA KRUTIMI, KAIP SU TO LIKUSIU PIENU KRUTIJE, KA DARYTI KAD NESIGAMINTU?
nES MES TURIM IRGI TA PAČIA PROBLEMA, PIENO LABAI MAŽAI APIE 60 ML GAUNASI IŠ KRUTIES, TAI MIŠINUKAIS MAITINU, TIK VA NEŽINAU KA SU KRUTINE DARYTI KAIP UŽDARYTI TA FABRIKELI, KAD NEPAKENKTI SAU

BUSIU LABAI DĖKINGA JEI PASIDALINSIT 4u.gif
gggiedrex
QUOTE(Karina123 @ 2008 04 01, 19:51)
LABUTIS, TOKS KLAUSIMĖLIS, O KAIP JUS NUTRAUKIAT TA MAITINIMA KRUTIMI, KAIP SU TO LIKUSIU PIENU KRUTIJE, KA DARYTI KAD NESIGAMINTU?
nES MES TURIM IRGI TA PAČIA PROBLEMA, PIENO LABAI MAŽAI APIE 60 ML GAUNASI IŠ KRUTIES, TAI MIŠINUKAIS MAITINU, TIK VA NEŽINAU KA SU KRUTINE DARYTI KAIP UŽDARYTI TA FABRIKELI, KAD NEPAKENKTI SAU

*

jei tik po tiek yra tai problemu neturetu kilti, paprasciausiai reciau maitinti ir gerti stipria metu arbata, po truputi turetu pieno mazeti
siguliukas17
Ir mums problemu buvo su pieneliu. Vaikutis buvo labai neramus vis inkste nes nebuvo to pienelio pradzioje. Negalejau vaiko alkano laikyti tai daviau buteliuka. Kai gryzom namo pradejo gamintis pienukas, bet speneliai dideli ir idubo nieko jis neistrauke ir bandziau su anspeniais nieko nesigavo. Bandziau ir ranka nusitraukineti tai vos vos buvo. Ipilus i buteliuka pabandziau sugirdyti tai schmoll.gif viska isspjaude. Poto man blogai pasidare su koja net neatsikeliau is lovos turejau stiprius vaistus leisti tai negalejau duoti ir tu keliu lasu. Aisku cia Anglijoje burtininkes daktares sake kad galiu maitinti nors net nezino kas ten per vaistai doh.gif Labai pati verkiau kaip gavosi su tuo pieneliu nes visa laika sakydavau kad noriu kuo ilgiau ismaitinti vaika krutimi, o taip gavosi kad mano vaikas nuo gimimo valgo misinuka verysad.gif
LoraV.M.
As bandziau kaip imanydama ilgiau maitinti krutimi. Aisku, abiems mano mazylems jo neuzteko, bet vienam maitinimui pakakdavo ax.gif Bet staiga paneles pradejo pykti, muistytis, spauti kruti. Negalejau patiketi, kad pienuko per mazai. Nusitraukus isitikinau, kad jo tikrai truksta schmoll.gif Baisiai nervavausi, kad nebegaliu ismaitinti savo aukseliu. Vis galvoje skambejo pediatres zodziai, kad pieno gamyba itakoja pacios mamos isitikinimas ir nusiteikimas maitinti. As buvau is tu, kurios norejo kuo ilgiau maitinti pacios. Bet taip jau isejo... Ir nervuotis nera reikalo, nes buna dar blogiau - tada ir vaikai jaucia mamos nerima blink.gif Siais laikais yra nuostabiu misinuku. Mano mazylems jau 4 menesiai ir tfu tfu tfu dar niekuo nesirgo lotuliukas.gif
renatienė
QUOTE(Karina123 @ 2008 04 01, 19:51)

*

jei maitinate krūtimi tai retinti maitinimus, jei naudojatės pientraukiu vis mažiau ir rečiau nuraukinėti
Nosferatu
QUOTE(LoraV.M. @ 2008 04 08, 15:00)
As bandziau kaip imanydama ilgiau maitinti krutimi. Aisku, abiems mano mazylems jo neuzteko, bet vienam maitinimui pakakdavo ax.gif  Bet staiga paneles pradejo pykti, muistytis, spauti kruti. Negalejau patiketi, kad pienuko per mazai. Nusitraukus isitikinau, kad jo tikrai truksta  schmoll.gif  Baisiai nervavausi, kad nebegaliu ismaitinti savo aukseliu. Vis galvoje skambejo pediatres zodziai, kad pieno gamyba itakoja pacios mamos isitikinimas ir nusiteikimas maitinti. As buvau is tu, kurios norejo kuo ilgiau maitinti pacios. Bet taip jau isejo...  Ir nervuotis nera reikalo, nes buna dar blogiau - tada ir vaikai jaucia mamos nerima  blink.gif Siais laikais yra nuostabiu misinuku. Mano mazylems jau 4 menesiai ir tfu tfu tfu dar niekuo nesirgo  lotuliukas.gif
*

Iki 6 men. ir niekuo ir neturi susirgt, jai normaliai auginate. Po 6men. tik prasideda bedeles, mazeja atsparumas ligoms ir ryskiai sumazeja imunitetas vaikiukams. verysad.gif
egle.m
Man pavyko ismaitinti mazyle tik du menesius. Mane piktina tie gydytojai, kurie sako, jog visos gali maitinti, tik noro motinos neturi. NESAMONE schmoll.gif Kadangi mano mama neturejo pieno, tai jau ligonineje as viska dariau, kad jis pas mane kuo daugiau gamintusi. Po CZ iskart uzdejo vaika ant krutines, pirma vakara, kol gulejau renimacijos palatoj issiprasiau, kad atnestu pamaitinti du kartus. Visa kita diena gulejo prie papo. Parvaziavus namo geriau kmynu arbatas su pienu doh.gif Rezultatas toks, kad po nepilnu poros menesiu nebeuzteko pieno. Teko primaitinti misinukais, o po keliu savaiciu pienukas visai dingo. Nei geri norai nepadejo verysad.gif
Taip, kad nesijaudinkit mamytes jeigu neturit pienuko. As pati uzaugau sveika ir pagimdziau sveika mergaite. 4u.gif
-Sandrita-
mano mazyle nuo pat pirmos akimirkos tai tik atnese neeme mano kruties schmoll.gif nesuprato matyt ko mes is jos norim doh.gif tad ir siandien turiu keltis vidury nakties pienuko traukti, o jo 500 ml is karto, ji net nesuvalgo tiek doh.gif pilu kriauklen ir viskas, valgo koses jau, tad pienukas tuos bus visai nereikalingas o jo turiu ojojoojojojojoiiiii paskaiciau kad stipri metu arbata mazina pienuka, reiks pabandyti, nes sitaip vargstu o pienuka vistiek tenka ispilti verysad.gif
gggiedrex
QUOTE(sandritalt @ 2008 04 12, 12:10)
mano mazyle nuo pat pirmos akimirkos tai tik atnese neeme mano kruties  schmoll.gif  nesuprato matyt ko mes is jos norim  doh.gif  tad ir siandien turiu keltis vidury nakties pienuko traukti, o jo 500 ml is karto, ji net nesuvalgo tiek  doh.gif  pilu kriauklen ir viskas, valgo koses jau, tad pienukas tuos bus visai nereikalingas o jo turiu ojojoojojojojoiiiii paskaiciau kad stipri metu arbata mazina pienuka, reiks pabandyti, nes sitaip vargstu o pienuka vistiek tenka ispilti  verysad.gif
*

Tikrai uzjauciu kad tokia padetis man buvo panasiai, bet jau pieneli visai sumazinau jau beveik nera. o pienuka savo juk gali uzssaldyti kameroje specialiuose maiseliuose ir bet kada galesi paskaninti kosytes smile.gif jei nori pienuka sumazinti pomazu mazink nusitraukimu skaiciu ir pienuko kieki, kai krutis labai prisipildys pamasazuok pagal laikrodzio rodykle ir zinoma bent pora kart per diena gerk stiprios metu arbateles, taippat patariu vartoti maziau skysciu jei imanoma. Sekmes 4u.gif
Speige
QUOTE(lbj @ 2008 03 27, 14:01)
*

Jeigu visom nesamonem tikesim, tai ir teveliui pieno gali atsirasti, jei daznai prie krutines des ir LABAI nores. Man taip gydytoj KMUKe sake, nes as pienelio neturejau cry.gif. Jauciausi labai bloga mama. Grizusi is ligonines, kas dvi valandas zadindavau savo dukryte, kad ji imtu kruti, o ji issiziojus kaip lapas miegodavo. Ir tiesa, LABAI NOREJAU, kad tureciau pienelio. Deja...
-Sandrita-
QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 12, 11:48)
Tikrai uzjauciu kad tokia padetis man buvo panasiai, bet jau pieneli visai sumazinau jau beveik nera. o pienuka savo juk gali uzssaldyti kameroje specialiuose maiseliuose ir bet kada galesi paskaninti kosytes smile.gif  jei nori pienuka sumazinti pomazu mazink nusitraukimu skaiciu ir pienuko kieki, kai krutis labai prisipildys pamasazuok pagal laikrodzio rodykle ir zinoma bent pora kart per diena gerk stiprios metu arbateles, taippat patariu vartoti maziau skysciu jei imanoma. Sekmes 4u.gif
*

ismeciau vakar pilna kamera saldyto pienuko, kai reikejo negere atsildyto. Stengiuosi mazinti nusitraukinejimus, bet nelabai sekasi, skausmas neimanomas verysad.gif pradejau gerti metu arbatele. O del skysciu tai nzn kaip iseis... burna net isdziusta kaip gerti noriu, atrodo isgerciau visa vandenuka, bet stengiuosi tik suvilgyti, nestumo metu buvo CD gal tai dar turi itakos? g.gif
gggiedrex
QUOTE(sandritalt @ 2008 04 13, 12:37)
ismeciau vakar pilna kamera saldyto pienuko, kai reikejo negere atsildyto. Stengiuosi mazinti nusitraukinejimus, bet nelabai sekasi, skausmas neimanomas  verysad.gif  pradejau gerti metu arbatele. O del skysciu tai nzn kaip iseis... burna net isdziusta kaip gerti noriu, atrodo isgerciau visa vandenuka, bet stengiuosi tik suvilgyti, nestumo metu buvo CD gal tai dar turi itakos?  g.gif
*

Zinok reikia kantrybes tai ilgas ir sunkus procesas bet jei tikrai bus blogai nerizikuok nueik pas seimos daktara ar ginekologa ir paprasyk kad israsytu laktacija mazinanciu vaistu, tik tai irgi nemalonu nes tie daktarai pradeda moralizuot kad ko nemaitini ir tt
-Sandrita-
QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 13, 11:41)
Zinok reikia kantrybes tai ilgas ir sunkus procesas bet jei tikrai bus blogai nerizikuok nueik pas seimos daktara ar ginekologa ir paprasyk kad israsytu laktacija mazinanciu vaistu, tik tai irgi nemalonu nes tie daktarai pradeda moralizuot kad ko nemaitini ir tt
*

nu apsisarvuosim kantrybe ir ziuresim kiek procesas pasistumes i prieki drinks_cheers.gif
Dan79
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 16:52)
Keista manyti, kad kudikis nenori kruties. Taip nebuna. Jei cepelina duotum, ir tam issiziotu. Gal nemokejo paimt kruties, tingejo traukti (juk nutraukta tai valge, kodel tada sakai, kad nenorejo butent tavo pieno?). Nekaltinu taves, bet keistas isvadas padarei.
*

Buna, kad vaikas nenori kruties. Kovojau ir as diena nakti, bet ta kova laimejau as ir iki siol maitinu. jam jau 8 menesiai.
joviliukste
na va mamytes, papasakosiu ir as savo istorija smile.gif pagimdziau dukryte, mazyte coliuke gime, taj is karto isveze i maziuku (neo natal) skyriu, as ta nakti apsiurejau maziuke, bet ji buvo inkubatoriui, kita diena liepe nusitraukinet piena.pieno daug turejau, taciau tik sus svirkstu per siaudeli girdziau verysad.gif sirdid plysta prisiminus.prisaldziau aligonines saldytuva savo pieno.na mazyte po biski pradejo imti kruti, atvaziuodavo is specialios klinikos sesele ir padedavo man maitinti.viskas sekesi sauniai biggrin.gif grizom namo, viskas sekesi geraj...kol viena diena atejo sesele, pasvere, sako svoris nukrito verysad.gif vadinas neuztenka pienelio.grieztai sako daduok misinelio.na zinoma jau kita diena taip ir padariau, nes galvojau kad tai bus geriausia mano mazyliai.po men.ji jau neeme kruties, taj nusitraukinejau ....taip vargau apie 2 men.mano priesas tapo tas pientraukis doh.gif tajp skadedavo, o jis nieko neistraukia, geriausiai padedavo karstas dusas - nueinu, taj pienas upeliais begdavo duse, tad palengvedavo rolleyes.gif na bet pienelio eme mazeti ir mazeti, vis minkydavau pientrauky, bet rezultati liudino, pienelio eme mazeti.na ka, jauna mama esu, pagimdziau 21 metu.aplink nera artimuju, tad neturejau jokiu patarimu ir paguodos.pienelis dingo.bet nesijauciau blogai, nes zinojua kad padariau viska ka galejau del savo mazutes....iki kol, neprisikaiciau SM viskokiu baisybiu, kaip misinukai blogai, ir kokios blogos mamos kurios nemaitina, kokios savanaudes, atima visa kas geriausia is mazyliu.gavau soka doh.gif pradejau jaustis blogai pries savo dukryte, vyra, pries save....aciu dievui mano brangusi padejo man atsipeiketi wub.gif dukryte sveikute, nedidelio svorio( nes gime mazyte) bet aktyvi, protinga, gabi ir grazi.....taj mano turtas, mano gyvenimas....dziaugiuosi kad ji salia, taj svarbiausia wub.gif mes sauniai sutariam, bandau neprarasti rysio su ja, nors jau viska pavalgo pati, is buteliuko maitinu as, ant rankyciu, kaip zindoma kudikeli, ir ji taip pat ziuri man i akis, glosto mane wub.gif mes dziugiames viena kita.

MP geriausias maistas kudikiui, taciau to negalinti daryti mamyte neturetu jaustis kalta, uzuot ji turetu stengtis butu gera mama, suteikti sauguma ir siluma, atsiduoti savo siela vaikeliui, kad jis jaustusi mylimas 4u.gif

man skaudu kai mamytes blogai jaucias, nes pati taip jauciaus, bet pradejau skaityti daug psichologines literaturos, ir radau sielos ramybe ax.gif mylinti mama yra ir ta kuri maitina is buteliuko mirksiukas.gif aukit sveiki ir dideli visi 4u.gif
Liettuvaitte
Mamytes tos kurios nusitraukinejat su pientraukiu,visos nakti nusitraukiat piena? g.gif as netraukiu,12 nakties nusitraukiu po to tik 6 ryto, g.gif ir man daznai neiseina nusitraukti,as traukiu taip mazdaug: 6,10,14,18,21,00 val.
Raganiauskiene
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 16:52)
Keista manyti, kad kudikis nenori kruties. Taip nebuna. Jei cepelina duotum, ir tam issiziotu. Gal nemokejo paimt kruties, tingejo traukti (juk nutraukta tai valge, kodel tada sakai, kad nenorejo butent tavo pieno?). Nekaltinu taves, bet keistas isvadas padarei.
*

o maniskis taip pat neeme krutines. ko tik neisbandziau. doh.gif mano mama ir kaip tu, kad tipo kazka ne taip darau. tai pasisodinau ja ir parodziau ka, kaip darau. pasak jos viskas teisingai, o mano bernas iki pamelynavimo reke, bet krutines neeme doh.gif schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(joviliukste @ 2008 04 14, 15:11)
na va mamytes, papasakosiu ir as savo istorija  smile.gif pagimdziau dukryte, mazyte coliuke gime, taj is karto isveze i maziuku (neo natal) skyriu, as ta nakti apsiurejau maziuke, bet ji buvo inkubatoriui, kita diena liepe nusitraukinet piena.pieno daug turejau, taciau tik sus svirkstu per siaudeli girdziau  verysad.gif sirdid plysta prisiminus.prisaldziau aligonines saldytuva savo pieno.na mazyte po biski pradejo imti kruti, atvaziuodavo is specialios klinikos sesele ir padedavo man maitinti.viskas sekesi sauniai  biggrin.gif grizom namo, viskas sekesi geraj...kol viena diena atejo sesele, pasvere, sako svoris nukrito  verysad.gif vadinas neuztenka pienelio.grieztai sako daduok misinelio.na zinoma jau kita diena taip ir padariau, nes galvojau kad tai bus geriausia mano mazyliai.po men.ji jau neeme kruties, taj nusitraukinejau ....taip vargau apie 2 men.mano priesas tapo tas pientraukis  doh.gif tajp skadedavo, o jis nieko neistraukia, geriausiai padedavo karstas dusas - nueinu, taj pienas upeliais  begdavo duse, tad palengvedavo  rolleyes.gif na bet pienelio eme mazeti ir mazeti, vis minkydavau pientrauky, bet rezultati liudino, pienelio eme mazeti.na ka, jauna mama esu, pagimdziau 21 metu.aplink nera artimuju, tad neturejau jokiu patarimu ir paguodos.pienelis dingo.bet nesijauciau blogai, nes zinojua kad padariau viska ka galejau del savo mazutes....iki kol, neprisikaiciau SM viskokiu baisybiu, kaip misinukai blogai, ir kokios blogos mamos kurios nemaitina, kokios savanaudes, atima visa kas geriausia is mazyliu.gavau soka  doh.gif pradejau jaustis blogai pries savo dukryte, vyra, pries save....aciu dievui mano brangusi padejo man atsipeiketi  wub.gif dukryte sveikute, nedidelio svorio( nes gime mazyte) bet aktyvi, protinga, gabi ir grazi.....taj mano turtas, mano gyvenimas....dziaugiuosi kad ji salia, taj svarbiausia  wub.gif mes sauniai sutariam, bandau neprarasti rysio su ja, nors jau viska pavalgo pati, is buteliuko maitinu as, ant rankyciu, kaip zindoma kudikeli, ir ji taip pat ziuri man i akis, glosto mane  wub.gif mes dziugiames viena kita.

MP geriausias maistas kudikiui, taciau to negalinti daryti mamyte neturetu jaustis kalta, uzuot ji turetu stengtis butu gera mama, suteikti sauguma ir siluma, atsiduoti savo siela vaikeliui, kad jis jaustusi mylimas  4u.gif

man skaudu kai mamytes blogai jaucias, nes pati taip jauciaus, bet pradejau skaityti daug psichologines literaturos, ir radau sielos ramybe  ax.gif mylinti mama yra ir ta kuri maitina is buteliuko  mirksiukas.gif aukit sveiki ir dideli visi  4u.gif
*

butent, pritariu joviliukste nes ir as kiek bandziau ieskoti informacijos apie maitinima kudikio su misinuku, nieko gero neradau. visur tik kaip maitinti krutine. net siutas eme, lyg as tycia negaliu maitinti savo sunaus krutine. manau turetu but daugiau informacijos suteikia ir ligoninej apie tai kaip reikia pasirinkt misinukus, kokeis kiekiais maitint ir t.t. o ne kaltinti motinas del to, kad negali maitinti, kad is vaiko atima kas geriausia.
joviliukste
QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 04 16, 20:32)
o maniskis taip pat neeme krutines. ko tik neisbandziau. doh.gif  mano mama ir kaip tu, kad tipo kazka ne taip darau. tai pasisodinau ja ir parodziau ka, kaip darau. pasak jos viskas teisingai, o mano bernas iki pamelynavimo reke, bet krutines neeme doh.gif  schmoll.gif
Papildyta:
butent, pritariu joviliukste nes ir as kiek bandziau ieskoti informacijos apie maitinima kudikio su misinuku, nieko gero neradau. visur tik kaip maitinti krutine. net siutas eme, lyg  as tycia negaliu maitinti savo sunaus krutine. manau turetu but daugiau informacijos suteikia ir ligoninej apie tai kaip reikia pasirinkt misinukus, kokeis kiekiais maitint ir t.t. o ne kaltinti motinas del to, kad negali maitinti, kad is vaiko atima kas geriausia.
*

taip jau yra, gaila bet taip jau yra, mamytes maitinancios misineliais savo aukselius yra laikomos kazkodel "blogomis" mamomis verysad.gif ir kartais jauciuosi nesuprasta, nors ne savo noru pasirinkau, mano mazyle taip pat pati atsisake kruties unsure.gif taciau manau tikrai neverta sedeti ir galetis saves, nes vaikelis taj jaucia, geriau buti linksmai, dziaugtis savo aukseliu 4u.gif o man pvz.labai smagu kai mano maziuke atsinesa pienelio buteliuka, atsiseda man ant keliu, ir tik tada geria wub.gif sultis, vandenuka viska jau geria is puodelio, bet pieneli - tik is buteliuko ir tik ant mano ranku ax.gif ir tai buna musu momentas, kada as ja buciuoju, glostau, ir nejauciu jokio skirtumo, ar jei duodu kruti ar buteliuka, svarbu, kad ji cia, salia manes....tada dziaugiuosi visa sirdimi wub.gif
apie maitinima misinuku niekada ir nesurasite per daug informacijos(o ypac jei tikites surasti ka nors gero) o ypac SM , nes dauguma cia zindymo salininkiu gali parasyti lb skaudziu dalyku, o mamytes, maitinancios misineliais dazniausiai nesikisa, nes jom taj skaudi tema, nenori jos liesti.....taip jau yra, taciau , raganiauskiene, svarbiausia, kad vaikuciai auga, sveiki ir laimingi.kai mano mazoji krykstauja is dziaugsmos, suprantu kad viska darau gerai, kad esu gera mama, del savo dukrytes kalnus perkopciau ir upes perplaukciau mirksiukas.gif
Evi
As tai neturiu pasiteisinimo, kodel nuo pat gimimo nemaitinu pati.... Aisku, tikejaus ir ruosiausi maitinti pati, prisipirkau ir naktiniu su sagom ir antspeniu ir ikloteliu ir pan. Priezastys nemaitinimo, ko gero, psichologines... Nuo pat gimdymo viskas pasisuko kazkokia neaiskia - iki siol man mistine linkme. Gimdymas buvo sunkus (nuosirdziai nesitikejau, nes visuomet buvau pakanti skausmui ir tikejaus viska istverti lengvai). Vaikuti trauke ir su vakumu, ir su replemis (nesupratau pati saves, kodel nesugebejau isstumti??) Po gimdymo jauciau... (nezinau koks tinkamas zodis) gal isgasti? nebesuvokima, kodel viskas taip vyksta? ir kai man vaikeli padejo ant krutines, as turbut buvau issigandusi ne maziau nei jis (negaliu to paaiskinti, kodel vietoj laukiamos euforijos jauciausi butent taip). Priespienio nesimate, sedet negalejau, bandziau kazkaip nemoksiskai det vaika prie krutines, jam nesigavo ciulpti, jis reke, sesutes pacios atnese misinuka, net nesusimascius sumaitinau... po to vis bandziau deti prie krutines, bet is viso maciau tik 1-2 lasus priespienio, ir turbut nepatikejau kad vaikelis pajegus ciulpti, istraukti ir stimuliuoti. Mano vyras prie to dar vis kartojo "tu gi neturi pieno" ir kiso misinuka, tas nepadejo irgi. Stresavau be galo be krasto. Grizus namo is ligonines, uzsibreziau maitinti pati, nes galvojau namu aplinka sumazins stresa. Pienuko lyg pradejo rastis. Sekancia diena mus pagulde i ligonine nuo geltos. Vel siaubingai stresavau. Liepe po lempa laikyt kuo ilgiau, vadinasi zaidimui su MP kaip ir nebuvo laiko... Apie nusitraukima nebuvo ir kalbos - nebuvo ka traukti, krutine buvo minksta, ir niekas net neketino varveti. Tik maikute keliais lasiukais suslapdavo per nakti... Po 3 dienu nei to nebeliko. Grizom namo, arbatu geriau litrais, dejau vaikeli prie krutines, bandziau zindyti, bet jis kuo toliau tuo daugiau reke, vyras liepe nevirkdyt vaiko, ir as sielodamasi tesiau maitinima misinukais...
Visa pradzia buvo kazkoks nepaaiskinamas stresas, ligoninej niekas nepamoke ir neparode kaip maitinti, vyras prisidejo su savo komentarais, ir as labai greitai nuleidau rankas, ta pripazistu sad.gif Ko gero nesuvokiau, kad reikia ideti tiek pastangu. Ypac kai nesi labai pieninga. Nesuvokiau, kodel man nesirodo priespienis po gimdymo. Tas pojutis, kad pagimdziau, o krutys neispampo, liko kaip ir pries nestuma - iki siol nesuvokiamas. Palaikymo gavau nuli. Bandau teisintis pati pries save ir ieskoti informacijos, kad misinukais maitinami vaikai irgi auga sveiki, bet jei turesiu antra vaika, labai tikiuosi nepadaryti visu imanomu klaidu, kurias padariau dabar. Labai tikiuosi maitinti pati nors kuri laika.
Norejau paklausti. Mano suneliui 1 menuo, jis suvalgo apie 650ml Aptamil 1 per para per 6 kartus. Sveria apie 5 kg. Ar tai pakankamai?
joviliukste
QUOTE(Evi @ 2008 05 20, 21:55)

Norejau paklausti. Mano suneliui 1 menuo, jis suvalgo apie 650ml Aptamil 1 per para per 6 kartus. Sveria apie 5 kg. Ar tai pakankamai?
*

ant pakuotes turi but parasyta kiek turi suvartoti menesio kudikis mirksiukas.gif zinoma, vaikuciai yra indvidualus ir tikrai suvalgo skirtingai .mano mazoji suvalgydavo maziau nei puse nurodytos normos doh.gif manau svorio normalaus tavo mazylis mirksiukas.gif nesijaudink, uzaugs sveikas tavo vaikelis 4u.gif nesigreziok atgal ir nekaltink saves, buvo kaltos aplinkybes...nuo streso pienelis nesigamina, jei daug jo patyriai, zinoma kad jo nebuvo ir dar toks nepalaikymas... ziurek i prieky, rupinkis savo mazyliu, nei pirmas nei paskutinis vaikas uzaugantis misineliu pagalba 4u.gif
taciau, jei dar paspaudzius krutis issiskiria bent laselis pieno, gali pabandyti elektrini pientrauky, jis labai gerai istraukia piena.as negalejau po gimdymo maitint mazyles, tad naudojaus siuo pientraukiu ir jis man is pradziu vos kelis lasus istraukdavo, bet kuo dazniau traukiau, paskui labai daug pieno turejau.....tik beda gali but paskui kita - vaikelis jau gali but priprates gerti is buteliuko ir prie misineliu skonio, tad pats nebeimtu kruties.o patikek manim, kasdien kas 2- 3 val sedeti su pientraukiu rankose ir minkyti krutis nera didziausias malonumas.as taip kankinausi 2 men.kad istempciau bent isvajotuosius 6 men.su MP.
nusiramink, dziaukis kad dabar viskas gerai, dziaukis motinyste, savo stebuklu 4u.gif nekaltink kitu ir saves , laikykites mamyte 4u.gif
drugelisxxx
Aš savo mažių maitinau tik tris savaitėles, nes su tuo pienuku turėjom problemų. Maniškis taip pat neimė vienos krūties, dar po gimdymo pasakiau sesutei, tai ta pažiūrėjo į mane tokiu smerkiančiu žvilgsniu ir pradėjo ilgą moralą, kad aš tiesiog išsidirbinėju, jaučiausi klaikiai, ji puolė man rodyti kaip žindyti ir po ilgų bandymų, kol nutampė visą krūtinę, pati pripažino, kad tikrai vaikutis neima krūties, tai vyras važiavo pirkti antspenių, šiaip ne taip pradėjo su antspeniais žysti, mano manymu, tai buvo ir gydytojų kaltė, nes iškart po gimdymo mažiuką išnešė į inkubatorių ir dvi dienas maitino švirkštu, bet ne mano pienu verysad.gif Tad jis tiesiog nemokėjo žysti, namuose atrodė, kad viskas bus gerai, pienelio yra, vaikutis valgo, tačiau po poros savaitėlių mažius tapo neramus, valgydavo kas valandą tiek dieną, tiek naktį, pradėjo kristi svoris, sunerimo net ateinanti sesutė, vėliau paaiškėjo, kad mano pienelis vaikučiui palaiko geltą, tad kelias dienas turėjau nusitraukti ir maitinti mišinukais, po mišinukų vaikelis būdavo ramus ir tik miegodavo, pasirodo, aš marinau jį ir badu doh.gif . Gimdymas buvo komplikuotas, gavau pilną narkozę, tad ir mažėjo pienelis, anot mano gydytojo, taip organizmas apsisaugo nuo išsekimo. Atrodo, stengiausi, kad to pienelio būtų, bet jis tiesiog mažėjo, kol visai dingo. Labai pikta, kai su mažiumi gulėjau ligoninėje dėl akyčių, o gydytojos vos ne moralus skaito, kaip aš galiu nemaitinti MP, tarsi tai daryčiau tyčia, tave smerkia dėl to, kad tu neturi MP.
uksis
Aš dėl plokščių spenelių negalėjau maitint krūtimi verysad.gif Be to ligoninėj po cezario pareiškė, kad pieno pas mane yra mažai, siūlė primaitint mišinukais, bet nepasidaviau. Atsimenu žliumbdavau ir traukdavau pientraukiu. Skaudėdavo pradžioj velniškai doh.gif girdžiau iš pradžių iš puodelio, po to buteliuko. Nepatogu, trigubas darbas... Bet šuo ir kariamas įpranta. Pieną nusitraukt pientraukiu daba teužtrunka 10 min., o vaikiukas auga stiprus ir sveikas, nesirgęs nė menkiausia sloga lotuliukas.gif Be to visada žinodavau, kiek suvalgo ir pieno gamybą pastoviai didindavau nusitraukdama vis daugiau.
Šiaip tai mano mažiukei kitą savaitgalį bus metukai, o aš vis dar traukiu ir girdau savo pienuką ~3 kart dienoj. Pieno vis dar gaminasi su kaupu. Užtenka jo ir dviem kruopienėm dienoj užpilt ir dar turbūt apie 0,5l kasdien išpilu lauk.
Galvoju daba vasarą pratemt ir rišt, nors kas gali žinot... g.gif Iš pradžių svajojau, kad tik to pienuko užtektų iki 3 mėnesiu, vėliau iki 6, 9... Tai taip viskas ir tęsiasi lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Liettuvaitte @ 2008 04 16, 19:53)
Mamytes tos kurios nusitraukinejat su pientraukiu,visos nakti nusitraukiat piena? g.gif as netraukiu,12 nakties nusitraukiu po to tik 6 ryto, g.gif ir man daznai neiseina nusitraukti,as traukiu taip mazdaug: 6,10,14,18,21,00 val.
*

Iki ~ 6 mėn traukdavau daugmaž kas 4 val. Tiesa naktį traukdavau tik vieną kartą. Daba jau nebetraukiu tiek. Nuo 9 vakaro iki 9 ryto mano pieno fabrikui išeiginės lotuliukas.gif
BlueFire
Mano nuomone, daug ir nuo situacijos priklauso. Maniskis gimes tvarkingai pazinde, bet paskui vargselis buvo nevalges 15 val... As buvau labai pavargus, 2 paros be miego, leliukas ne i papa ziuredavo, o i gelytes ant mano naktiniu... doh.gif Paskui gavau pientrauki, nusitraukdavau po 3-5 ml per karta (uztrukdavo valanda) ir su svirkstu sumaitindavau. Svoris nukrito 10%, jau buvo ant ribos. 2 nakti pasakiau sau ir leliukui - gana issidirbinet; dedavau vaika prie kruties ir po lasiuka lasinau priespieni ant spenelio kad jis suprastu is kur tas geris atsiranda. Reke 6 valandas (gerai kad vieni palatoj buvom), bet ISMOKO ZYSTI! Sekmingai iki siol maitinu.

Taip kadmamos ne nuleiskit ranku (ir papu biggrin.gif ). Kuo daugiau informacijos tuo geriau
Kamė
Sveikos mamytės smile.gif .Skaitau ir džiaugiuosi kokios kantrios mamos ir nusitraukinėja pieniuką ,kad tik mažiam būtų gerai.Aš auginu dvi mergaites,didžioji 7 metų, mažė 1,6 metų.tai pirmąją maitinau pati krūtim iki 10 mėn.(iki 7 mėn.tik pienu,nes ir taip svėrė 12kg)po to pradėjau mokint iš buteliuko gerti,nes suprastėjo labai sveikata,tai ir pienukas sumažėjo,o kai išvežė į ligoninę naktį(taip dvi savaites savo vaiko nemačiau )ir nebegalėjau net nutraukti, nes gydė antibiotikais.
na o mažąją maitinau iki 1.1metų niekad nenutraukinėjau,nes išvalgydavo abi krūtis iki užmigimo ir augo kaip ant mielių.Paskui pradėjau primaitint ir viską užgerdavo pieniuku.Iš buteliuko nieko negėrė pradėjo iškart iš puoduko.Tai va ir nežinau ką reiškia nusitraukinėt pienelį,nes man tik reikėdavo nusiplauti krūtį ir pakišt savo mažei.Niekad nereikėjo nei buteliukų plaut ,nei naktį kelt šildyt maistelio biggrin.gif O nepatogumas tas ,kad pabėgt trumpam iš namų galėdavau tik tarp maitinimų 4u.gif Labai dėl maitinimo palaikė vyras, nes aš puse dienos su vaiku pragulėdavau kol pamaitindavau,tai ir valgyt nespėdavau padaryt,o jis ramindavo sakydavo kad maitink kuo ilgiau ,padėsiu kaip tik galėsiu 4u.gif
kristinita
QUOTE(BlueFire @ 2009 05 08, 13:04)
Mano nuomone, daug ir nuo situacijos priklauso. Maniskis gimes tvarkingai pazinde, bet paskui vargselis buvo nevalges 15 val... As buvau labai pavargus, 2 paros be miego, leliukas ne i papa ziuredavo, o i gelytes ant mano naktiniu...  doh.gif  Paskui gavau pientrauki, nusitraukdavau po 3-5  ml per karta (uztrukdavo valanda) ir su svirkstu sumaitindavau. Svoris nukrito 10%, jau buvo ant ribos. 2 nakti pasakiau sau ir leliukui - gana issidirbinet; dedavau vaika prie kruties ir po lasiuka lasinau priespieni ant spenelio kad jis suprastu is kur tas geris atsiranda. Reke 6 valandas (gerai kad vieni palatoj buvom), bet ISMOKO ZYSTI! Sekmingai iki siol maitinu.

Taip kadmamos ne nuleiskit ranku (ir papu  biggrin.gif ). Kuo daugiau informacijos tuo geriau
*

ot šaunuolytė 4u.gif teisingai, nereikia nuleisti papų..tfu t.y.rankų lotuliukas.gif iš tikro pati pradžia sunkiausia...po to jau lengviau...dabar nespėju atsigult ant lovos, maniškis verčiasi ant pilvo ir tiesia kaklą kad duočiau pažįst wub.gif pačiai nebereikia koreguoti nei padėties...ir apskritai greičiau pažįsta...nuojauta kužda, kad tuoj jau ir priroposim, nes jau labai nori lotuliukas.gif o tada jau mama niekur nebepabėgs blink.gif lotuliukas.gif
sagute2
JO, saunuole, nervai atlaike !!! O man nepavyko ismokyt, nedave man vaikiuko iskart, o tik ant penktos paros, dejau tikrai daug pastangu..... Bet nesiparinu, traukiu su pientraukiu iki siol, po 4-5 val. per para ir atsigert ir kosem uztenka thumbup.gif
misdrieziuke
as net nezinau ka kaltinti del to kad nemaitinau.ar save,ar medikus.
tik pagimdziau ir suneli isnese.atejo i reanimacija po poros valandu,patampe papus ir pareiske kad nieko nebus-isejo.dave vaikui misinuko.paskui nakti atnese man vaika ir vel iskarto misinuko.kita diena kita jau sesele mokino visa diena,bet vaikas miegojo ir net neeme nei kruties,nei buteliuko.taigi vakare vel buteliukas.trecia diena i kruti net ziuret nenorejo.o ir pienelis pas mane nesigamino ar kaip ten,nes kad ir pati su rankom traugdavau,tai vienas kitas lasas tik isbegdavo.taigi,pora savaiteliu su pientraukiu pritraukdavau viena maitinima per diena,o paskui tarsi kas uzriso.
tiesa,kai vaikui buvo 4 men,netiketai pradejo benti pienelis,bet jau parukydavau,tai ta diena nedaviau to pienelio,o kita diena jo vel nebuvo... sleep.gif
na uzaugom su misinukais.gal daugiau paslogavo,bet ka padarysi.nemanau kad myliu ji maziau... biggrin.gif
ramintukas
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 03 01, 19:47)

na uzaugom su misinukais.gal daugiau paslogavo,bet ka padarysi.nemanau kad myliu ji maziau... biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
EvitaMaria
Skaitau ir manau, kad daugumoj tai gydytojai meškos paslaugų pridaro, ypač cezariukams. Mano draugei su pirmu vaiku irgi taip buvo - kai atnešė vaiką po dienos, tai nieko nesigavo. O su antru tai vyras jau po valandos nuvarė pas gydytojus, apšaukė visus ir išsireikalavo, kad vaiką atneštų mamai. Ir sėkmingai pavyko startuot su žindymu.
Šaunuolės atkakliosios mamytės. Požiūris visa ko lemtis - kai nenuleidi papų smile.gif ir rankų - daugiausia šansų, kad pavyks. O kai nuleidi ir pasiduodi - 100 proc., kad kitaip ir nebus... Tik labai svarbu bloga patirtim kitų nemokinti. Nes blogiausia, kai sako "o, čia tau matyt pienas baigiasi - man irgi taip buvo - pirk mišinuką ir t.t.". Paskui jau post faktum klausai žmogaus ir gaila darosi, kad klaidingą diagnozę padarė - tada net gaila gadint nuotaiką ir įtikinėt, kad galima buvo situaciją taisyti..

Pvz. vartojant antibiotikus žindyti galima.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.