mano mazei labai gerai tiko aptamil 1,
Maniske neeme kruties tai nutraukineju pientraukiu ir duodu is buteliuko, gerai nes zinau kiek suvalgo o ir speneliai liko sveiki
Savo mazosios krutimi nemaitinu jau apie pora menesiu.nesigavo mums deramai ismokti zysti ,o gal ir as nemokejau jos gerai paduoti..net ir nebezinau dabar,kokia padariau klaida.grizus is ligonines maitinau Emilyte pati,iki asaru ji ja "grauzdavo" o as iki asaru kentedavau,kol ji uzvalgys,bet nepavalgydavo,todel likdavo alkana ir pikta,prisidejo pilvelio skausmai,nes taip valgydama prirydavo daug oro,nors pienuko buvo bet jo jau mazejo,krutine supuliavo,atsirado pieno sastovis-temperatura,nusipirkom pientrauki ir iki dabar nutraukineju pienuka ir mazyle maitinu is buteliuko,be pykciu,ir pilvelio skausmu
sekmes jusu mazyliams
Mum iš pradžių labai nesisekė maitintis:
Visoms pradedančioms maitinti ir abejojančioms linkiu kantrybės ir jum tikrai pavyks
o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku
QUOTE(trr @ 2008 03 06, 14:47) o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku Labai panasiai ir mums buvo Tiesa, dar buvo toks momentas, kad inirtingai atsisakinejo papulio del slogytes. Kurios, beje, taip plika akimi nesimate (vidine). Supratau tik, kai pradejo neprakvepuoti per nosi ir snopuoti QUOTE(mylimuke @ 2007 10 01, 20:51) QUOTE(amri13 @ 2007 10 01, 20:52) oooo, kaip seniai buvau cia blemba, paskaitau vis apie maitinima / nemaitinima ir po siai dienai isnyra prisiminimai... gimdymas - nuostabus, nors labai ilgas, bet prisimenu graziai, gydytoju, aplinkos deka. taciau tik pagimdzius vaikas visiskai neieskojo kruties. juokavom kad gime pavalges ir kaip jau sakius buvau - vaikui baisi gelta (aiskino kad todel kad nevalgo pakankamai), daugiau nei norma nukritusio svorio ir israsant irasiukas popieriuose ,,problemos su maitinimu" ir viso gero... tai jei taip visom??? o naujagimiams palanki ligonine... prasai pamokyt kaip vaika tvarkyt rytais - apiplaut ir pan. sako ziurek. ziuri, klausi ar ir man taip daryt, atsako ,,ne, cia mes tik daba taip"... tai BBBBB(nu nesikeiksiu) kaip paskuj gali gryzt namo laiminga ir sau rymot vaika maitinant? stebiuos kad nenumarinau mazo ir bent kazkiek maitinau...
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau, grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g.
Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg.
va del to ,,neuztenka" tai visos pergyvena, o be reikalo.
beja, su istraukimu - kol nepaimiau pientraukio, nezinojau ka reiskia ,,istrauktapavalgo - nebudavo to QUOTE(jola24 @ 2008 03 10, 23:10) Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau, grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g. Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg. Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... QUOTE(sobieska @ 2008 03 14, 23:12) Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... as niekaip nesuprantu kodel mamos taip sielojasi jei negali maitinti pacios.mano dvieju savaiciu mergyte kai maitinau pati budavo labai nerami.kas valanda valgyt reikalaudavo.karta sesias valandas vis paciulpia papuly uzsnusta ir vel klykia.nesuprantu kas darosi .papai kaip spygutes bet sakau juk pastoviai pienas gaminasi negali jo tryukt,tuo labiau vandeny kibirais geriau.turejau misinuko namuose galvoju reik padaryti nenores nevalgys bus kazkas kita.tai 120ml vaikas iskart suvalge ir ramiausiai uzmigo.ir nuo tada kai pradejau duoti misinuka vaikas ramu ramiausias.nekty miega ilgai.nereik kankintis su tuo zindymu,zinai kiek suvalge,gali bile kada islekt reikalus tvarkytis nesuki sau galvos kad turi gryzt nes gal jau rekia is alkio.as tik uz AM.bet kiek turejau savo patirties tokios.ir prisimenu zindyma kaip kosmara QUOTE(LISTUKE @ 2008 03 18, 12:47) as niekaip nesuprantu kodel mamos taip sielojasi jei negali maitinti pacios.mano dvieju savaiciu mergyte kai maitinau pati budavo labai nerami.kas valanda valgyt reikalaudavo.karta sesias valandas vis paciulpia papuly uzsnusta ir vel klykia.nesuprantu kas darosi .papai kaip spygutes bet sakau juk pastoviai pienas gaminasi negali jo tryukt,tuo labiau vandeny kibirais geriau.turejau misinuko namuose galvoju reik padaryti nenores nevalgys bus kazkas kita.tai 120ml vaikas iskart suvalge ir ramiausiai uzmigo.ir nuo tada kai pradejau duoti misinuka vaikas ramu ramiausias.nekty miega ilgai.nereik kankintis su tuo zindymu,zinai kiek suvalge,gali bile kada islekt reikalus tvarkytis nesuki sau galvos kad turi gryzt nes gal jau rekia is alkio.as tik uz AM.bet kiek turejau savo patirties tokios.ir prisimenu zindyma kaip kosmara As pilnai suprantu ir pritariu, nors pati dar duodu ir savo pienelio bet traukiu su pientraukiu. damaitinu misiniu. Bet jei butu buve taip kaip jums negalvodama buciau pasielgus taippat QUOTE(amri13 @ 2007 07 03, 15:46) pratesiu temele, nes pratesimo kaip ir neradau noreciau, kad ir toliau mammytes turetu kur pasisakyti ir issipasakoti. tik bukim geros - sikart be pykciu aš taip pat savo kudikėli tik nepilnas dvi savaitėles pamaitinau, neturėjau pienuko, aišku aplinkiniai puolė smerkti, atseit krūtinę saugau. seselė ir ta apšaukė, kad kaip tu čia neturi pieno, kitoms net iš vaikų namų pasiėmus vaikutį pieno atsiranda, o tu pieno neturi QUOTE(lbj @ 2008 03 27, 14:01) aš taip pat savo kudikėli tik nepilnas dvi savaitėles pamaitinau, neturėjau pienuko, aišku aplinkiniai puolė smerkti, atseit krūtinę saugau. seselė ir ta apšaukė, kad kaip tu čia neturi pieno, kitoms net iš vaikų namų pasiėmus vaikutį pieno atsiranda, o tu pieno neturi reikejo tiem zmonem pasakyt kad burna issiplautu pries tokias nesamones snekant, man net pikta pasidaro kai zmones kisasi ne i savo reikalus, ne vienas ant mishinuku uzaugo sveikutelis. As savo pienuko jau tik pora kartu per diena duodu o visus kitus kartus mishinukais ir tikrai nesuku sau galvos
Na va,ass savo lelytes is vis nemaitinau krutine.
LABUTIS, TOKS KLAUSIMĖLIS, O KAIP JUS NUTRAUKIAT TA MAITINIMA KRUTIMI, KAIP SU TO LIKUSIU PIENU KRUTIJE, KA DARYTI KAD NESIGAMINTU?
nES MES TURIM IRGI TA PAČIA PROBLEMA, PIENO LABAI MAŽAI APIE 60 ML GAUNASI IŠ KRUTIES, TAI MIŠINUKAIS MAITINU, TIK VA NEŽINAU KA SU KRUTINE DARYTI KAIP UŽDARYTI TA FABRIKELI, KAD NEPAKENKTI SAU BUSIU LABAI DĖKINGA JEI PASIDALINSIT QUOTE(Karina123 @ 2008 04 01, 19:51) LABUTIS, TOKS KLAUSIMĖLIS, O KAIP JUS NUTRAUKIAT TA MAITINIMA KRUTIMI, KAIP SU TO LIKUSIU PIENU KRUTIJE, KA DARYTI KAD NESIGAMINTU? nES MES TURIM IRGI TA PAČIA PROBLEMA, PIENO LABAI MAŽAI APIE 60 ML GAUNASI IŠ KRUTIES, TAI MIŠINUKAIS MAITINU, TIK VA NEŽINAU KA SU KRUTINE DARYTI KAIP UŽDARYTI TA FABRIKELI, KAD NEPAKENKTI SAU BUSIU LABAI DĖKINGA JEI PASIDALINSIT jei tik po tiek yra tai problemu neturetu kilti, paprasciausiai reciau maitinti ir gerti stipria metu arbata, po truputi turetu pieno mazeti
Ir mums problemu buvo su pieneliu. Vaikutis buvo labai neramus vis inkste nes nebuvo to pienelio pradzioje. Negalejau vaiko alkano laikyti tai daviau buteliuka. Kai gryzom namo pradejo gamintis pienukas, bet speneliai dideli ir idubo nieko jis neistrauke ir bandziau su anspeniais nieko nesigavo. Bandziau ir ranka nusitraukineti tai vos vos buvo. Ipilus i buteliuka pabandziau sugirdyti tai
As bandziau kaip imanydama ilgiau maitinti krutimi. Aisku, abiems mano mazylems jo neuzteko, bet vienam maitinimui pakakdavo
QUOTE(Karina123 @ 2008 04 01, 19:51) LABUTIS, TOKS KLAUSIMĖLIS, O KAIP JUS NUTRAUKIAT TA MAITINIMA KRUTIMI, KAIP SU TO LIKUSIU PIENU KRUTIJE, KA DARYTI KAD NESIGAMINTU? nES MES TURIM IRGI TA PAČIA PROBLEMA, PIENO LABAI MAŽAI APIE 60 ML GAUNASI IŠ KRUTIES, TAI MIŠINUKAIS MAITINU, TIK VA NEŽINAU KA SU KRUTINE DARYTI KAIP UŽDARYTI TA FABRIKELI, KAD NEPAKENKTI SAU BUSIU LABAI DĖKINGA JEI PASIDALINSIT jei maitinate krūtimi tai retinti maitinimus, jei naudojatės pientraukiu vis mažiau ir rečiau nuraukinėti QUOTE(LoraV.M. @ 2008 04 08, 15:00) As bandziau kaip imanydama ilgiau maitinti krutimi. Aisku, abiems mano mazylems jo neuzteko, bet vienam maitinimui pakakdavo Iki 6 men. ir niekuo ir neturi susirgt, jai normaliai auginate. Po 6men. tik prasideda bedeles, mazeja atsparumas ligoms ir ryskiai sumazeja imunitetas vaikiukams.
Man pavyko ismaitinti mazyle tik du menesius. Mane piktina tie gydytojai, kurie sako, jog visos gali maitinti, tik noro motinos neturi. NESAMONE
Taip, kad nesijaudinkit mamytes jeigu neturit pienuko. As pati uzaugau sveika ir pagimdziau sveika mergaite.
mano mazyle nuo pat pirmos akimirkos tai tik atnese neeme mano kruties
QUOTE(sandritalt @ 2008 04 12, 12:10) mano mazyle nuo pat pirmos akimirkos tai tik atnese neeme mano kruties Tikrai uzjauciu kad tokia padetis man buvo panasiai, bet jau pieneli visai sumazinau jau beveik nera. o pienuka savo juk gali uzssaldyti kameroje specialiuose maiseliuose ir bet kada galesi paskaninti kosytes QUOTE(lbj @ 2008 03 27, 14:01) aš taip pat savo kudikėli tik nepilnas dvi savaitėles pamaitinau, neturėjau pienuko, aišku aplinkiniai puolė smerkti, atseit krūtinę saugau. seselė ir ta apšaukė, kad kaip tu čia neturi pieno, kitoms net iš vaikų namų pasiėmus vaikutį pieno atsiranda, o tu pieno neturi Jeigu visom nesamonem tikesim, tai ir teveliui pieno gali atsirasti, jei daznai prie krutines des ir LABAI nores. Man taip gydytoj KMUKe sake, nes as pienelio neturejau QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 12, 11:48) Tikrai uzjauciu kad tokia padetis man buvo panasiai, bet jau pieneli visai sumazinau jau beveik nera. o pienuka savo juk gali uzssaldyti kameroje specialiuose maiseliuose ir bet kada galesi paskaninti kosytes ismeciau vakar pilna kamera saldyto pienuko, kai reikejo negere atsildyto. Stengiuosi mazinti nusitraukinejimus, bet nelabai sekasi, skausmas neimanomas QUOTE(sandritalt @ 2008 04 13, 12:37) ismeciau vakar pilna kamera saldyto pienuko, kai reikejo negere atsildyto. Stengiuosi mazinti nusitraukinejimus, bet nelabai sekasi, skausmas neimanomas Zinok reikia kantrybes tai ilgas ir sunkus procesas bet jei tikrai bus blogai nerizikuok nueik pas seimos daktara ar ginekologa ir paprasyk kad israsytu laktacija mazinanciu vaistu, tik tai irgi nemalonu nes tie daktarai pradeda moralizuot kad ko nemaitini ir tt QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 13, 11:41) Zinok reikia kantrybes tai ilgas ir sunkus procesas bet jei tikrai bus blogai nerizikuok nueik pas seimos daktara ar ginekologa ir paprasyk kad israsytu laktacija mazinanciu vaistu, tik tai irgi nemalonu nes tie daktarai pradeda moralizuot kad ko nemaitini ir tt nu apsisarvuosim kantrybe ir ziuresim kiek procesas pasistumes i prieki QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 16:52) Keista manyti, kad kudikis nenori kruties. Taip nebuna. Jei cepelina duotum, ir tam issiziotu. Gal nemokejo paimt kruties, tingejo traukti (juk nutraukta tai valge, kodel tada sakai, kad nenorejo butent tavo pieno?). Nekaltinu taves, bet keistas isvadas padarei. Buna, kad vaikas nenori kruties. Kovojau ir as diena nakti, bet ta kova laimejau as ir iki siol maitinu. jam jau 8 menesiai.
na va mamytes, papasakosiu ir as savo istorija
MP geriausias maistas kudikiui, taciau to negalinti daryti mamyte neturetu jaustis kalta, uzuot ji turetu stengtis butu gera mama, suteikti sauguma ir siluma, atsiduoti savo siela vaikeliui, kad jis jaustusi mylimas man skaudu kai mamytes blogai jaucias, nes pati taip jauciaus, bet pradejau skaityti daug psichologines literaturos, ir radau sielos ramybe
Mamytes tos kurios nusitraukinejat su pientraukiu,visos nakti nusitraukiat piena?
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 16:52) Keista manyti, kad kudikis nenori kruties. Taip nebuna. Jei cepelina duotum, ir tam issiziotu. Gal nemokejo paimt kruties, tingejo traukti (juk nutraukta tai valge, kodel tada sakai, kad nenorejo butent tavo pieno?). Nekaltinu taves, bet keistas isvadas padarei. o maniskis taip pat neeme krutines. ko tik neisbandziau. Papildyta: QUOTE(joviliukste @ 2008 04 14, 15:11) na va mamytes, papasakosiu ir as savo istorija MP geriausias maistas kudikiui, taciau to negalinti daryti mamyte neturetu jaustis kalta, uzuot ji turetu stengtis butu gera mama, suteikti sauguma ir siluma, atsiduoti savo siela vaikeliui, kad jis jaustusi mylimas man skaudu kai mamytes blogai jaucias, nes pati taip jauciaus, bet pradejau skaityti daug psichologines literaturos, ir radau sielos ramybe butent, pritariu joviliukste nes ir as kiek bandziau ieskoti informacijos apie maitinima kudikio su misinuku, nieko gero neradau. visur tik kaip maitinti krutine. net siutas eme, lyg as tycia negaliu maitinti savo sunaus krutine. manau turetu but daugiau informacijos suteikia ir ligoninej apie tai kaip reikia pasirinkt misinukus, kokeis kiekiais maitint ir t.t. o ne kaltinti motinas del to, kad negali maitinti, kad is vaiko atima kas geriausia. QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 04 16, 20:32) o maniskis taip pat neeme krutines. ko tik neisbandziau. Papildyta: butent, pritariu joviliukste nes ir as kiek bandziau ieskoti informacijos apie maitinima kudikio su misinuku, nieko gero neradau. visur tik kaip maitinti krutine. net siutas eme, lyg as tycia negaliu maitinti savo sunaus krutine. manau turetu but daugiau informacijos suteikia ir ligoninej apie tai kaip reikia pasirinkt misinukus, kokeis kiekiais maitint ir t.t. o ne kaltinti motinas del to, kad negali maitinti, kad is vaiko atima kas geriausia. taip jau yra, gaila bet taip jau yra, mamytes maitinancios misineliais savo aukselius yra laikomos kazkodel "blogomis" mamomis apie maitinima misinuku niekada ir nesurasite per daug informacijos(o ypac jei tikites surasti ka nors gero) o ypac SM , nes dauguma cia zindymo salininkiu gali parasyti lb skaudziu dalyku, o mamytes, maitinancios misineliais dazniausiai nesikisa, nes jom taj skaudi tema, nenori jos liesti.....taip jau yra, taciau , raganiauskiene, svarbiausia, kad vaikuciai auga, sveiki ir laimingi.kai mano mazoji krykstauja is dziaugsmos, suprantu kad viska darau gerai, kad esu gera mama, del savo dukrytes kalnus perkopciau ir upes perplaukciau
As tai neturiu pasiteisinimo, kodel nuo pat gimimo nemaitinu pati.... Aisku, tikejaus ir ruosiausi maitinti pati, prisipirkau ir naktiniu su sagom ir antspeniu ir ikloteliu ir pan. Priezastys nemaitinimo, ko gero, psichologines... Nuo pat gimdymo viskas pasisuko kazkokia neaiskia - iki siol man mistine linkme. Gimdymas buvo sunkus (nuosirdziai nesitikejau, nes visuomet buvau pakanti skausmui ir tikejaus viska istverti lengvai). Vaikuti trauke ir su vakumu, ir su replemis (nesupratau pati saves, kodel nesugebejau isstumti??) Po gimdymo jauciau... (nezinau koks tinkamas zodis) gal isgasti? nebesuvokima, kodel viskas taip vyksta? ir kai man vaikeli padejo ant krutines, as turbut buvau issigandusi ne maziau nei jis (negaliu to paaiskinti, kodel vietoj laukiamos euforijos jauciausi butent taip). Priespienio nesimate, sedet negalejau, bandziau kazkaip nemoksiskai det vaika prie krutines, jam nesigavo ciulpti, jis reke, sesutes pacios atnese misinuka, net nesusimascius sumaitinau... po to vis bandziau deti prie krutines, bet is viso maciau tik 1-2 lasus priespienio, ir turbut nepatikejau kad vaikelis pajegus ciulpti, istraukti ir stimuliuoti. Mano vyras prie to dar vis kartojo "tu gi neturi pieno" ir kiso misinuka, tas nepadejo irgi. Stresavau be galo be krasto. Grizus namo is ligonines, uzsibreziau maitinti pati, nes galvojau namu aplinka sumazins stresa. Pienuko lyg pradejo rastis. Sekancia diena mus pagulde i ligonine nuo geltos. Vel siaubingai stresavau. Liepe po lempa laikyt kuo ilgiau, vadinasi zaidimui su MP kaip ir nebuvo laiko... Apie nusitraukima nebuvo ir kalbos - nebuvo ka traukti, krutine buvo minksta, ir niekas net neketino varveti. Tik maikute keliais lasiukais suslapdavo per nakti... Po 3 dienu nei to nebeliko. Grizom namo, arbatu geriau litrais, dejau vaikeli prie krutines, bandziau zindyti, bet jis kuo toliau tuo daugiau reke, vyras liepe nevirkdyt vaiko, ir as sielodamasi tesiau maitinima misinukais...
Visa pradzia buvo kazkoks nepaaiskinamas stresas, ligoninej niekas nepamoke ir neparode kaip maitinti, vyras prisidejo su savo komentarais, ir as labai greitai nuleidau rankas, ta pripazistu Norejau paklausti. Mano suneliui 1 menuo, jis suvalgo apie 650ml Aptamil 1 per para per 6 kartus. Sveria apie 5 kg. Ar tai pakankamai? QUOTE(Evi @ 2008 05 20, 21:55) Norejau paklausti. Mano suneliui 1 menuo, jis suvalgo apie 650ml Aptamil 1 per para per 6 kartus. Sveria apie 5 kg. Ar tai pakankamai? ant pakuotes turi but parasyta kiek turi suvartoti menesio kudikis taciau, jei dar paspaudzius krutis issiskiria bent laselis pieno, gali pabandyti elektrini pientrauky, jis labai gerai istraukia piena.as negalejau po gimdymo maitint mazyles, tad naudojaus siuo pientraukiu ir jis man is pradziu vos kelis lasus istraukdavo, bet kuo dazniau traukiau, paskui labai daug pieno turejau.....tik beda gali but paskui kita - vaikelis jau gali but priprates gerti is buteliuko ir prie misineliu skonio, tad pats nebeimtu kruties.o patikek manim, kasdien kas 2- 3 val sedeti su pientraukiu rankose ir minkyti krutis nera didziausias malonumas.as taip kankinausi 2 men.kad istempciau bent isvajotuosius 6 men.su MP. nusiramink, dziaukis kad dabar viskas gerai, dziaukis motinyste, savo stebuklu
Aš savo mažių maitinau tik tris savaitėles, nes su tuo pienuku turėjom problemų. Maniškis taip pat neimė vienos krūties, dar po gimdymo pasakiau sesutei, tai ta pažiūrėjo į mane tokiu smerkiančiu žvilgsniu ir pradėjo ilgą moralą, kad aš tiesiog išsidirbinėju, jaučiausi klaikiai, ji puolė man rodyti kaip žindyti ir po ilgų bandymų, kol nutampė visą krūtinę, pati pripažino, kad tikrai vaikutis neima krūties, tai vyras važiavo pirkti antspenių, šiaip ne taip pradėjo su antspeniais žysti, mano manymu, tai buvo ir gydytojų kaltė, nes iškart po gimdymo mažiuką išnešė į inkubatorių ir dvi dienas maitino švirkštu, bet ne mano pienu
Aš dėl plokščių spenelių negalėjau maitint krūtimi
Šiaip tai mano mažiukei kitą savaitgalį bus metukai, o aš vis dar traukiu ir girdau savo pienuką ~3 kart dienoj. Pieno vis dar gaminasi su kaupu. Užtenka jo ir dviem kruopienėm dienoj užpilt ir dar turbūt apie 0,5l kasdien išpilu lauk. Galvoju daba vasarą pratemt ir rišt, nors kas gali žinot... Papildyta: QUOTE(Liettuvaitte @ 2008 04 16, 19:53) Mamytes tos kurios nusitraukinejat su pientraukiu,visos nakti nusitraukiat piena? Iki ~ 6 mėn traukdavau daugmaž kas 4 val. Tiesa naktį traukdavau tik vieną kartą. Daba jau nebetraukiu tiek. Nuo 9 vakaro iki 9 ryto mano pieno fabrikui išeiginės
Mano nuomone, daug ir nuo situacijos priklauso. Maniskis gimes tvarkingai pazinde, bet paskui vargselis buvo nevalges 15 val... As buvau labai pavargus, 2 paros be miego, leliukas ne i papa ziuredavo, o i gelytes ant mano naktiniu...
Taip kadmamos ne nuleiskit ranku (ir papu
Sveikos mamytės
na o mažąją maitinau iki 1.1metų niekad nenutraukinėjau,nes išvalgydavo abi krūtis iki užmigimo ir augo kaip ant mielių.Paskui pradėjau primaitint ir viską užgerdavo pieniuku.Iš buteliuko nieko negėrė pradėjo iškart iš puoduko.Tai va ir nežinau ką reiškia nusitraukinėt pienelį,nes man tik reikėdavo nusiplauti krūtį ir pakišt savo mažei.Niekad nereikėjo nei buteliukų plaut ,nei naktį kelt šildyt maistelio QUOTE(BlueFire @ 2009 05 08, 13:04) Mano nuomone, daug ir nuo situacijos priklauso. Maniskis gimes tvarkingai pazinde, bet paskui vargselis buvo nevalges 15 val... As buvau labai pavargus, 2 paros be miego, leliukas ne i papa ziuredavo, o i gelytes ant mano naktiniu... Taip kadmamos ne nuleiskit ranku (ir papu ot šaunuolytė
JO, saunuole, nervai atlaike !!! O man nepavyko ismokyt, nedave man vaikiuko iskart, o tik ant penktos paros, dejau tikrai daug pastangu..... Bet nesiparinu, traukiu su pientraukiu iki siol, po 4-5 val. per para ir atsigert ir kosem uztenka
as net nezinau ka kaltinti del to kad nemaitinau.ar save,ar medikus.
tik pagimdziau ir suneli isnese.atejo i reanimacija po poros valandu,patampe papus ir pareiske kad nieko nebus-isejo.dave vaikui misinuko.paskui nakti atnese man vaika ir vel iskarto misinuko.kita diena kita jau sesele mokino visa diena,bet vaikas miegojo ir net neeme nei kruties,nei buteliuko.taigi vakare vel buteliukas.trecia diena i kruti net ziuret nenorejo.o ir pienelis pas mane nesigamino ar kaip ten,nes kad ir pati su rankom traugdavau,tai vienas kitas lasas tik isbegdavo.taigi,pora savaiteliu su pientraukiu pritraukdavau viena maitinima per diena,o paskui tarsi kas uzriso. tiesa,kai vaikui buvo 4 men,netiketai pradejo benti pienelis,bet jau parukydavau,tai ta diena nedaviau to pienelio,o kita diena jo vel nebuvo... na uzaugom su misinukais.gal daugiau paslogavo,bet ka padarysi.nemanau kad myliu ji maziau...
Skaitau ir manau, kad daugumoj tai gydytojai meškos paslaugų pridaro, ypač cezariukams. Mano draugei su pirmu vaiku irgi taip buvo - kai atnešė vaiką po dienos, tai nieko nesigavo. O su antru tai vyras jau po valandos nuvarė pas gydytojus, apšaukė visus ir išsireikalavo, kad vaiką atneštų mamai. Ir sėkmingai pavyko startuot su žindymu.
Šaunuolės atkakliosios mamytės. Požiūris visa ko lemtis - kai nenuleidi papų Pvz. vartojant antibiotikus žindyti galima. |