QUOTE(mikki @ 2007 07 10, 19:23) o pas mane niekaip pienelis nesusitvarko,gal ka patarsit.pirma savaite kaip isaiskejo pusbadziu savo vaikuti laikiau (mazuliui dabar 1,5 sav), nes nepriaugo svorio ne gramo ir klykdavo,kol susipratom.dabar istisai maitinu-is abieju papuku,kabo apie valanda kol isciulpia.gydytojas liepe damaitinti,jei po MP dar prasys.Bet davem misinuko-taaaip atpylineja,kad baisu.Ziauriai noriu MP maitinti,pavalgius maziukui dar nusitraukiu kelis lasus,kad tik gamintusi gausiau.svoris nukrito ir man,maitinuosi uz du-gal pienelis kaloringesnis bus.zodziu vargstam  pasiguosiu ir as man ygiai ta pati situacija tik man daktare liepe nusitraukt ir ziuret kiek ml yra buvo tik 10 ml liepe duot papa poto dar misinuka NAN1 siandie daviau tai labai daug atpylinejo bet uztai jau 3val miega taip dar nera buve visada pamiegodavo 10min ir vel rekia  idomu atsiras man pienelio daugiau ar ne?
rikutis
2007 07 13, 18:58
QUOTE(edita22 @ 2007 07 13, 18:31) pasiguosiu ir as man ygiai ta pati situacija tik man daktare liepe nusitraukt ir ziuret kiek ml yra buvo tik 10 ml liepe duot papa poto dar misinuka NAN1 siandie daviau tai labai daug atpylinejo bet uztai jau 3val miega taip dar nera buve visada pamiegodavo 10min ir vel rekia  idomu atsiras man pienelio daugiau ar ne? kokios jus dar mazuliukes! kaip faina!  na siaip juk daznai buna, kad pirmomis dienomis truksta pieno, tikiuosi, kad viskas susitvarkys. sekmes ir kantrybes!
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 19:44) Tai labai liuks 100ml. O kiek siaip suvalgo ml? Ziurek, gal ir misinuko neprireiks net  per anksti apsidziaugiau  per kitus traukimus is abieju vos 50ml sukrasptau  o dar viena krutis "uztruko".ismuse guzais,matyt pienelis susitovejo,o maziukas per silpnai traukia,kad mamai padetu.su pientraukiu nelabai einasi,vaikstau kopustais apsidesciusi-sakiau jei jau valgyti negalima ju,tai nors taip  va per diena sukrapsciau pora doziu MP,tai nakti lengviau valgys,nei misinukai
mylimuke
2007 07 13, 19:56
QUOTE(edita22 @ 2007 07 13, 18:31) pasiguosiu ir as man ygiai ta pati situacija tik man daktare liepe nusitraukt ir ziuret kiek ml yra buvo tik 10 ml liepe duot papa poto dar misinuka NAN1 siandie daviau tai labai daug atpylinejo bet uztai jau 3val miega taip dar nera buve visada pamiegodavo 10min ir vel rekia  idomu atsiras man pienelio daugiau ar ne? Tikrai atsiras, tik nenuleisk ranku, juk dar maziukai esat, tai pienukas reguliuojasi, gaminasi.Per kiekviena maitima duok kruti, jei verks poto, dar misinuko. Paskui dar nusitrauk, jei bus ka, nors ir tuos kelis ml, kad tik skatintum gamyba. Dar tik kelios dienos, matyt pienukas dar nespejo uzsigaminti kaip reikiant. Sekmes jums ir kantrybes QUOTE(mikki @ 2007 07 13, 20:05) per anksti apsidziaugiau  per kitus traukimus is abieju vos 50ml sukrasptau  o dar viena krutis "uztruko".ismuse guzais,matyt pienelis susitovejo,o maziukas per silpnai traukia,kad mamai padetu.su pientraukiu nelabai einasi,vaikstau kopustais apsidesciusi-sakiau jei jau valgyti negalima ju,tai nors taip  va per diena sukrapsciau pora doziu MP,tai nakti lengviau valgys,nei misinukai  Dazniau pamasazuok kruti sukamais judesiais link spenelio. Man padejo.
Limcamca
2007 07 13, 21:03
QUOTE(mikki @ 2007 07 13, 20:05) per anksti apsidziaugiau  per kitus traukimus is abieju vos 50ml sukrasptau  o dar viena krutis "uztruko".ismuse guzais,matyt pienelis susitovejo,o maziukas per silpnai traukia,kad mamai padetu.su pientraukiu nelabai einasi,vaikstau kopustais apsidesciusi-sakiau jei jau valgyti negalima ju,tai nors taip  va per diena sukrapsciau pora doziu MP,tai nakti lengviau valgys,nei misinukai  Jeigu guzai, eik į dušą, po šiltu vandeniu krūtis atsipalaiduoja ir masažuojant lengviau guzus išmasažuosi
mylimuke
2007 07 14, 09:21
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 13, 22:03) Jeigu guzai, eik į dušą, po šiltu vandeniu krūtis atsipalaiduoja ir masažuojant lengviau guzus išmasažuosi  Aha, as anksciau atsimenu, kai islisdavau is silto duso, tai pienas ciurkslem eidavo
sunkiai mum tas pienukas bega  guzus pramasazavau lyg,skausmas atlego,bet mano geroji krutis pasidare nebegera-vos pienas bega,mazai sukrapstau  per para vo skeliem maitinimam MP iseina  dziaugiuosi kad nors tiek,nes maziukui jau pilveli pucia,stena nabagas istisai
mylimuke
2007 07 14, 12:26
QUOTE(mikki @ 2007 07 14, 13:17) sunkiai mum tas pienukas bega  guzus pramasazavau lyg,skausmas atlego,bet mano geroji krutis pasidare nebegera-vos pienas bega,mazai sukrapstau  per para vo skeliem maitinimam MP iseina  dziaugiuosi kad nors tiek,nes maziukui jau pilveli pucia,stena nabagas istisai  Na nors tiek. Mes irgi jau mazai turim, bet stengiuos nors kazkiek duoti
Nijolija
2007 07 14, 21:31
na va pasisakysiu ir as gyvenu anglijoje turiu 4 metu mergyte ir 5savaiciu mergyte maitinau tris sav normaliai bet taip nusilpau nes pati supratau kad man niekas nepadeda nes vyras dirba o artimuju daugiua kaip ir nera drauges vistiek ne seima tai mergaite ciunkindavau valandom kol atsirado pieno tai vyresnioji nuolat zyzdavo valgyti negaledavau as jos net i darzeli nuvesti nusilpau.....po to susidare guzai ir ant galo mastitas dvi sav,gydziausi pulioujantcius papus valgem misineli kaip apsigydziau pieno vos beliko vakar daviau kruti bet jau pienelio visai nedaug ir ka pasakysiu as visai nesuku galvos del to nes nutrauksiu maitinima ir maitinsiu misinukais matau kad mamos net per daug kritiskai ziuro i misinius ir tik savo pienu taip tai yra gerai tikrai pirma maitinau bet ka padarysi kritikuoti neina tu kurios nemaitina ar turi vos vos pieno ,dabar mano valgo misini ir ka laimingas vaikas ,gauna vaistuku nuo pilvelio ir gerai atpila gal truputi bet tik kartais ,tai dabar skaitosi as bloga mama ? nes paskaicius kitas temas apie maitinima per daug kritikos ,vaikas mano buvo ir yra mylimas ,na zinau mamytes pienelis nuo ligu ir .t.t o dabar turiu klausimuka maniske gime 4kg o dabar pas daktarus eisime kita sav. as manau kad ji mazai suvalgo misinio tik 120ml.ar ne daugiau turetu suvalgyti tokio svorio vaikelis ? na valgom 7kartus per para ,ACIU uz pasisakymus
mylimuke
2007 07 14, 21:44
QUOTE(sapokiene @ 2007 07 14, 22:31) na va pasisakysiu ir as gyvenu anglijoje turiu 4 metu mergyte ir 5savaiciu mergyte maitinau tris sav normaliai bet taip nusilpau nes pati supratau kad man niekas nepadeda nes vyras dirba o artimuju daugiua kaip ir nera drauges vistiek ne seima tai mergaite ciunkindavau valandom kol atsirado pieno tai vyresnioji nuolat zyzdavo valgyti negaledavau as jos net i darzeli nuvesti nusilpau.....po to susidare guzai ir ant galo mastitas dvi sav,gydziausi pulioujantcius papus valgem misineli kaip apsigydziau pieno vos beliko vakar daviau kruti bet jau pienelio visai nedaug ir ka pasakysiu as visai nesuku galvos del to nes nutrauksiu maitinima ir maitinsiu misinukais matau kad mamos net per daug kritiskai ziuro i misinius ir tik savo pienu taip tai yra gerai tikrai pirma maitinau bet ka padarysi kritikuoti neina tu kurios nemaitina ar turi vos vos pieno ,dabar mano valgo misini ir ka laimingas vaikas ,gauna vaistuku nuo pilvelio ir gerai atpila gal truputi bet tik kartais ,tai dabar skaitosi as bloga mama ? nes paskaicius kitas temas apie maitinima per daug kritikos ,vaikas mano buvo ir yra mylimas ,na zinau mamytes pienelis nuo ligu ir .t.t o dabar turiu klausimuka maniske gime 4kg o dabar pas daktarus eisime kita sav. as manau kad ji mazai suvalgo misinio tik 120ml.ar ne daugiau turetu suvalgyti tokio svorio vaikelis ? na valgom 7kartus per para ,ACIU uz pasisakymus Siuo metu turetu suvalgyti 800 ml, t.y. 1/5 kuno svorio. 7 kartai*120ml=840ml Visiskai normaliai, net 40ml per daug  Is tikruju tai nereikia taip jau reguliuoti to maisto kiekio, jei svoris gerai auga, lai valgo kiek nori ir kada nori. Maniske zymiai maziau suvalgo nei jai priklauso, bet as ne kiek nesijaudinu
ingutera
2007 07 15, 12:33
o kokiais mišinukais geriausia damaitinti mažiuką?matau kad trūksta maistelio vargšiukei...
mylimuke
2007 07 15, 13:27
QUOTE(ingutera @ 2007 07 15, 13:33) o kokiais mišinukais geriausia damaitinti mažiuką?matau kad trūksta maistelio vargšiukei... O is ko sprendi, kad truksta? Kaip jusu svoris auga? Ar pakankamai tustinates, slapinates? Nera geriausio misinuko, kuriuo galetum primaitinti, tai nuo paties kudikio priklauso. Vieniems tinka vienoks, kitiems kitoks. Ziurek, kad neuzkietetu viduriukai, stebek, ar nera alergines reakcijos. Dar del visa ko pasitark su gydytoja del sito reikalo.
o ar gali MP buti nesotus?Maitinau du maitinimus is eiles MP ir po ju jis niekaip neuzmiega  keliu savaiciu vaikutis nemiega 5 val is eiles.bijau permaitinti ir taip jau duodu po 110,120ml tiekMP tiek misinio.Pagal svori gana,bet...Pavalges skalbia soske,lyg valgyt noretu
rikutis
2007 07 16, 09:19
QUOTE(mikki @ 2007 07 15, 20:51) o ar gali MP buti nesotus?Maitinau du maitinimus is eiles MP ir po ju jis niekaip neuzmiega  keliu savaiciu vaikutis nemiega 5 val is eiles.bijau permaitinti ir taip jau duodu po 110,120ml tiekMP tiek misinio.Pagal svori gana,bet...Pavalges skalbia soske,lyg valgyt noretu  sveika  , gal mazuliui ne pienuko truksta, o ka nors skauda? kazkaip sako kad ciulpimas maziukus ramina, kai skauda ka nors... gal diegliai pilveli skriaudzia? maniskis kai kente tuos diegliukus irgi tiuti taaaip ciulpdavo, o pabandyk pasiulyt valgyti ar gerti- kategoriskas sekmes
mylimuke
2007 07 16, 17:14
QUOTE(mikki @ 2007 07 15, 20:51) o ar gali MP buti nesotus?Maitinau du maitinimus is eiles MP ir po ju jis niekaip neuzmiega  keliu savaiciu vaikutis nemiega 5 val is eiles.bijau permaitinti ir taip jau duodu po 110,120ml tiekMP tiek misinio.Pagal svori gana,bet...Pavalges skalbia soske,lyg valgyt noretu  Maniske irgi su soske draugauja, taip yra todel, kad maitinant is buteliuko pilnai nepatenkinamas ciulpimo refleksas, nes is buteliuko valgo kur kas trum0piau nei zistu kruti. Tai siuo atveju soskiukas gal netgi reikalingas. Beto tai ir nusiraminimo priemone, ir nebutinai kanors skaudant. Mes uzmiegam tik su soskiuku. Del sotumo, tai tikrai misinukas sotesnis, bet nereiskia, kad is MP neprivalgo... Visokiu vaikuciu buna, gali ir tiek manau nemiegoti. O kas kiek laiko jus valgot?
ingutera
2007 07 16, 18:09
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 15, 14:27) O is ko sprendi, kad truksta? Kaip jusu svoris auga? Ar pakankamai tustinates, slapinates? Nera geriausio misinuko, kuriuo galetum primaitinti, tai nuo paties kudikio priklauso. Vieniems tinka vienoks, kitiems kitoks. Ziurek, kad neuzkietetu viduriukai, stebek, ar nera alergines reakcijos. Dar del visa ko pasitark su gydytoja del sito reikalo. atrodo, kad tuštinasi ir šlapinasi pakankamai, dėl svorio dar tik trečiad pas daktarę, tai žinosiu tiksliai, bet pagal rūbelius tai paaugus lelytė. tik va vis bando kažkur lyg kąst, kap krūties ieškodama, tai į ranką, i žandą kai priglaudžiu. ir šiaip nelabai rami. o ir pagal krūtinę matau, kad kartais ji tikrai nepilna.
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 16, 18:14) Maniske irgi su soske draugauja, taip yra todel, kad maitinant is buteliuko pilnai nepatenkinamas ciulpimo refleksas, nes is buteliuko valgo kur kas trum0piau nei zistu kruti. Tai siuo atveju soskiukas gal netgi reikalingas. Beto tai ir nusiraminimo priemone, ir nebutinai kanors skaudant. Mes uzmiegam tik su soskiuku. Del sotumo, tai tikrai misinukas sotesnis, bet nereiskia, kad is MP neprivalgo... Visokiu vaikuciu buna, gali ir tiek manau nemiegoti. O kas kiek laiko jus valgot? valgom kas 3 val mazdaug.buna kad mazius pramiega,anksciau zadindavom,dabar numojau ranka-isalks pats prabus.bet jei kokias 4 val nesikelia-vistiek zadinu,nes prabunda kaip zveriukas  o del soske stai ko gero tu teisi-paciulpes kazkiek ispjauna pats.matyt nurimsta
sveikutes ir as prie jusu prisijungiu.Maitinau tik nepilnas 2 sav.Pienelio tai buvo,bet...Pirmiausia maziuke neturejo sveikatos.Neistrauke pienuko.O mano nusitraukinejimas baigesi didelem problemom.Atsirado guzai.Paskui ligonine,masazai,laselines.Nuo minkymo uzsikimso skyliukai visi.Pienelis gaminosi,o per kur isbegt nebuvo.Zodziu teko vaistu pagalba gamyba pienelio stabdyt.Oi,nei prisimint nenoriu.Va kokia istorija.
mylimuke
2007 07 17, 10:01
QUOTE(ingutera @ 2007 07 16, 19:09) atrodo, kad tuštinasi ir šlapinasi pakankamai, dėl svorio dar tik trečiad pas daktarę, tai žinosiu tiksliai, bet pagal rūbelius tai paaugus lelytė. tik va vis bando kažkur lyg kąst, kap krūties ieškodama, tai į ranką, i žandą kai priglaudžiu. ir šiaip nelabai rami. o ir pagal krūtinę matau, kad kartais ji tikrai nepilna. Na tai palaukit gydytojos nuomones geriau. Jei teisingai prisimenu, tai minimaliai reiktu apie 500g priaugti O del tos kruties ieskojimo, tai cia del igimto ciulpimo reflekso. Pakutenk pirstu zanduka ir pamatysi, kaip atsisuks i ta puse ieskodama papuko  Cia normalu. Krutine gali buti nepilna, nes vienu metu joje buna apie 20-30ml pieno, o gamina jis zindant.
QUOTE(Limcamca @ 2007 07 10, 19:53) O kodėl be laktozės? AR jūs jai alergiški? Juk jis labai svarbus vaiko racionui, ir šiaip sau jos neduoti negalima Kai nori atsakyti keliems žmonėms, tai tiesiog spaudi tos žinutės "cituoti". Tų "cituoti" gali prisirinkti kiek nori ir paskui spausti rašyti atsakymą, ir į tarpus rašai. O kai nori pacituoti tik vieną žmogų, tada iš karto prie to asmens žinutės spaudi atsakyti ir automatiškai išmeta į atsakymo langelį.  QUOTE(saulele2 @ 2007 07 11, 10:08) mums vakar pripazino bronhine astma,abiems mano suneliams,tai labai liudna,prirase kalna vaistu.tai galvoju gal pasitarti tokiu atveju koki misinuka duoti,kruties nebeduodu nes labai skaudziai kanda. Bronchine astma labai rimta liga. Uzjauciu nuosirdziausiai.  BET, zinok, labai daznai vaikai iki 3 metu ir paauglystes laikotarpiu ISAUGA daugeli ligu, ypac alergijas. Stenkites nevalgyt alergisko maisto ir tikiuos viskas susitvarkys.  Svarbu neprovokuot priepoliu.
rikutis
2007 08 01, 13:40
kazkaip mamytes visai pamirsom apie sia temele...
aha, tikrai. bet as tyliai viena pagalvoju. kad gal nereikia niekam jos  labai to noreciau
rikutis
2007 08 01, 16:25
QUOTE(amri13 @ 2007 08 01, 16:05) aha, tikrai. bet as tyliai viena pagalvoju. kad gal nereikia niekam jos  labai to noreciau  teisybe sakai... na bet ir senbuves nutilo kaip augat, ka valgot?
QUOTE(rikutis @ 2007 08 01, 17:25) teisybe sakai... na bet ir senbuves nutilo kaip augat, ka valgot?  AUGAM ACIU dIEVUI GERAI  NA O VALGOM SENA GERA APTAMIL 2 O JUS?
rikutis
2007 08 03, 16:18
mes NAN be laktozes. gydytoja pasiule pabandyti paprasta misinuka- karves pieno, nupirkau hippo su probiotikais, oi kaip gailejausi... keturias dienas ji valgem, keturias dienas saukem... grizom prie to paties... o su viduriukais visviena bedos, net slyvos nepadeda...
mylimuke
2007 08 03, 18:04
QUOTE(rikutis @ 2007 08 03, 17:18) mes NAN be laktozes. gydytoja pasiule pabandyti paprasta misinuka- karves pieno, nupirkau hippo su probiotikais, oi kaip gailejausi... keturias dienas ji valgem, keturias dienas saukem... grizom prie to paties... o su viduriukais visviena bedos, net slyvos nepadeda...  Mama sake, burokeliai irgi laisvina vidurius (as sito nezinojau), tik nezinau, ar jums jau galima ju
QUOTE(rikutis @ 2007 08 03, 17:18) mes NAN be laktozes. gydytoja pasiule pabandyti paprasta misinuka- karves pieno, nupirkau hippo su probiotikais, oi kaip gailejausi... keturias dienas ji valgem, keturias dienas saukem... grizom prie to paties... o su viduriukais visviena bedos, net slyvos nepadeda...  vargeli tu mano del tu viduriuku, tai gal ramuneliu arbata pabandykit, ji vidurius laivina, o burokeliu dar nepatarciau as o as nepamenu, ar linu semenukiu jus bandet?
rikutis
2007 08 04, 12:47
QUOTE(amri13 @ 2007 08 03, 19:42) vargeli tu mano del tu viduriuku, tai gal ramuneliu arbata pabandykit, ji vidurius laivina, o burokeliu dar nepatarciau as o as nepamenu, ar linu semenukiu jus bandet?  bandem ramuneles, ir Duphalac sirupiuka, jokio rezultato... va kol gerasias bakterijas pageriam, tai viskas lyg ir susitvarko, nustojam gert- vel tas pats... ech...  linu semenuku nebandem, net nezinau, ar galima 5 menesiu leliukui? o burokeliams tai maniskis dar tikrai per mazas...
QUOTE(rikutis @ 2007 08 04, 13:47) bandem ramuneles, ir Duphalac sirupiuka, jokio rezultato... va kol gerasias bakterijas pageriam, tai viskas lyg ir susitvarko, nustojam gert- vel tas pats... ech...  linu semenuku nebandem, net nezinau, ar galima 5 menesiu leliukui? o burokeliams tai maniskis dar tikrai per mazas... o tu mandyk daktaru paklausti del tu semenu, nes seip llabai geras dalykelis viduriams laisvinti
rikutis
2007 08 04, 12:52
QUOTE(amri13 @ 2007 08 04, 13:50) o tu mandyk daktaru paklausti del tu semenu, nes seip llabai geras dalykelis viduriams laisvinti  aciu  , reiks pasikonsultuot
as jau ir buvau pasigedusi temeles mes jau keitem tris kart misisnuka-vaikutis baisiai isbertas ir nezinau nuo ko.taip nesinori to HA misinuko duoti.dar vis kankinu savo papulius,nusitraukineju pienuka,ale jo tiek mazai mano abzoriukui  o ir vienas kazkodel pienelio neatiduoda,nors anksciau begdavo normaliai  jauciu tuoj rankas nuleisiu
rikutis
2007 08 04, 14:06
QUOTE(mikki @ 2007 08 04, 14:55) as jau ir buvau pasigedusi temeles mes jau keitem tris kart misisnuka-vaikutis baisiai isbertas ir nezinau nuo ko.taip nesinori to HA misinuko duoti.dar vis kankinu savo papulius,nusitraukineju pienuka,ale jo tiek mazai mano abzoriukui  o ir vienas kazkodel pienelio neatiduoda,nors anksciau begdavo normaliai  jauciu tuoj rankas nuleisiu  laikykis iki paskutiniuju, stiprybes tau!
QUOTE(mikki @ 2007 08 04, 14:55) as jau ir buvau pasigedusi temeles mes jau keitem tris kart misisnuka-vaikutis baisiai isbertas ir nezinau nuo ko.taip nesinori to HA misinuko duoti.dar vis kankinu savo papulius,nusitraukineju pienuka,ale jo tiek mazai mano abzoriukui  o ir vienas kazkodel pienelio neatiduoda,nors anksciau begdavo normaliai  jauciu tuoj rankas nuleisiu  o kodel nenori duoti ha misinuko? seip geras jis jautriems vaikuciams
rikutis
2007 08 05, 07:49
QUOTE(mikki @ 2007 08 04, 14:55) as jau ir buvau pasigedusi temeles mes jau keitem tris kart misisnuka-vaikutis baisiai isbertas ir nezinau nuo ko.taip nesinori to HA misinuko duoti.dar vis kankinu savo papulius,nusitraukineju pienuka,ale jo tiek mazai mano abzoriukui  o ir vienas kazkodel pienelio neatiduoda,nors anksciau begdavo normaliai  jauciu tuoj rankas nuleisiu  is tikruju- jei mazuliukas alergiskas, ai be jo ir neissiversit, kodel nenori jo duoti, jei butent jis tavo vaikui butu geriausias?
mama_x2
2007 08 05, 08:46
QUOTE(mikki @ 2007 08 04, 14:55) as jau ir buvau pasigedusi temeles mes jau keitem tris kart misisnuka-vaikutis baisiai isbertas ir nezinau nuo ko.taip nesinori to HA misinuko duoti.dar vis kankinu savo papulius,nusitraukineju pienuka,ale jo tiek mazai mano abzoriukui  o ir vienas kazkodel pienelio neatiduoda,nors anksciau begdavo normaliai  jauciu tuoj rankas nuleisiu  nuo 2 men vaika tik HA maitinu. nieko blogo. ir kuo anksciau duosi - tuo geriau. tas misinys neskanus ir ne visi ji valgo  beje, kai duosi - nenusigask del kako pilkai zalio ir labai smirdincio
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 05, 09:46) nuo 2 men vaika tik HA maitinu. nieko blogo. ir kuo anksciau duosi - tuo geriau. tas misinys neskanus ir ne visi ji valgo  beje, kai duosi - nenusigask del kako pilkai zalio ir labai smirdincio 
*Rykliukė*
2007 08 12, 18:06
QUOTE(sirse @ 2005 03 29, 14:46) .. ir kodėl gi tai nenormalu?  Ar tai, kad tavo vaikas jaučiasi sotus? Jeigu taip,- tai kuo skubiau mesk visus mišinėlius ir buteliukus į šoną!:angry: Kišk į dantis krūtį, marink badu vaiką, kentėk, kai sukandžios krūtis! :angry:Juk niekas daugiau nesvarbu - svarbu, kad tu galėsi visiem girtis - AŠ PATI MAITINU VAIKĄ! (ir nesvarbu kokia kaina) Tikrai nuo to pasijusi geriau???? Nepropoguoju dirbtino maitinimo, bet merginos, nustokit būti fanatikėmis! Metas jau ir apie vaikus pagalvoti! Jeigu jau nesigauna pačiom maitinti (nesakau, kad neverta dar dar ir dar kartą pabandyti duoti vaikui krūtį, pasitarti su tą išmanančiomis), tai bent reikia pasidžiaugti kad bent kiek yra pieno, kad gali duoti ne vien tik mišinėlių. Nes, jeigu nervuosiesi, to pieno tikrai nepadaugės. O tos, kurios visai neturi pieno, galėtų džiaugtis, kad turi kūdikius, ir turi mišinėlių jiems maitinti. Ne vien pieno kiekis apsprendžia - ar tu gera mama.  Čia mano nuomonė  QUOTE(rikutis @ 2007 07 09, 22:34) O as senaja tema tik suradau, dar spejau si bei ta parasyt- ir uzdare Ir as pienelio nebeturiu, tik iki 3savaiciu angeleli temaitinau, ir tai reikdavo dar koki viena buteliuka misinuko tai tikrai i diena daduoti... ir jokios arbatytes nepadejo, nei mociuciu isgirtos chalvos... priaugau+5kg prie 25priaugtu nestumo metu, bevalgydama viska... o vistiek pienelis kaipd dingo taip dingo... zliumbiau kaip mazas vaikas,pasikukciodama, gal koki menesi. Taip norejau kuo ilgiau krutim maitinti- o cia...  kaltinau save- kad mama bloga... va teip va... dabar kazkaip ramiau, bet vistiek, kai pasiziuriu- va pazistamos kleckui jau 8men o ji toliau sekmingai krutim maitina, tai taip sirdele suspaudzia..........  Merginos, kaip mane paguode jusu postai! Jetau, kiek as graudziu asaru isliejau, kai del nugrauztu speneliu jau nebegalejau duoti vaikui zysti kruties. Man tai toks didziulis stresas  . Dar tik savaite su kapeikom kaip maitinu ir buvau ipratusi prie musu su mazyle artumo, bet jau nebegaliu tverti skausmo- kas karta verkiau maitindama, net akys issprogdavo kai mazule godziai traukdavo kruti. Bet baisiau buvo matyti krauja. Pradejau nutraukineti kol sugis speneliai, ir labai bijau kad dings peinelis- o kai pagalvoju apie misinelius- apsipilu asaromis. As viena is tu naturalisciu kuriai praplove smegenis, kad tik naturalus maitinimas yra prevencija pries mastita, tik tokia mama yra pilnaverte mama ir t.t. Tai dabar taip sunku! Bet matau, kad as ne viena tokia ir siek tiek apsiraminau... Gal vis tik nebusiu tokia bloga mama jei nekelsiu streso vaikui maitinant ( mazyle net pradejo neimti kruties, paziuri i mano akis pilnas asaru ir pati tyliai asaroja), o kol kas nusitraukdama kiek Dievas duos pienelio, o jei nebus- pamaitindama misineliu?...
QUOTE(*Rykliukė* @ 2007 08 12, 19:06) Merginos, kaip mane paguode jusu postai! Jetau, kiek as graudziu asaru isliejau, kai del nugrauztu speneliu jau nebegalejau duoti vaikui zysti kruties. Man tai toks didziulis stresas  . Dar tik savaite su kapeikom kaip maitinu ir buvau ipratusi prie musu su mazyle artumo, bet jau nebegaliu tverti skausmo- kas karta verkiau maitindama, net akys issprogdavo kai mazule godziai traukdavo kruti. Bet baisiau buvo matyti krauja. Pradejau nutraukineti kol sugis speneliai, ir labai bijau kad dings peinelis- o kai pagalvoju apie misinelius- apsipilu asaromis. As viena is tu naturalisciu kuriai praplove smegenis, kad tik naturalus maitinimas yra prevencija pries mastita, tik tokia mama yra pilnaverte mama ir t.t. Tai dabar taip sunku! Bet matau, kad as ne viena tokia ir siek tiek apsiraminau... Gal vis tik nebusiu tokia bloga mama jei nekelsiu streso vaikui maitinant ( mazyle net pradejo neimti kruties, paziuri i mano akis pilnas asaru ir pati tyliai asaroja), o kol kas nusitraukdama kiek Dievas duos pienelio, o jei nebus- pamaitindama misineliu?...   uzjausiti tave tai uzjauciu, bet taip tai jau gal nereikia, ka?  antspenius uzsidek AVENT ir viskas bus saunu. nereikes nusitraukineti. is pradziu bus sunku priprasti mazei su jais valgyti, bet paskui viskas bus gerai: ir tau neskaudes, ir ji gales is taves valgyti. tik turek kantrybes pratindama su juo valgyti.
Pumpurėlis
2007 08 12, 20:20
Atsiverčiau čia neseniai šį skyrelį ir pamačiau temą beveik tokiu pat pavadinimu, kokiu buvau pati atidariusi temelę kažkada. Galvoju, kam žmonės kartoja temas, susirandu seną savo temą, žiūriu ji jau uždaryta dėl max puslapių skaičiaus... Oho... Vadinasi, daug mamyčių turi sunkumų maitindamos  Man graužimosi etapas jau praeity. Sūneliui savo pienuko daviau iki 3,5 mėn. Dabar džiaugiuosi, kad nors tiek pienelio turėjau ir manau, kad padariau viską, nusitraukinėdama ir suduodama savo pienuką iki paskutinio lašo. Dabar valgom mišinukus, gražiai augam ir esam patenkinti, nes ir mamytė labiau pailsėjusi ir laimingesnė Kas dėl antspenių, tai mums jie nepadėjo  Mažius per juos traukdavo, bet kadangi taip sunkiau, ištraukdavo labai mažai, pavargdavo ir pasiduodavo... Kantrybės visoms mamytėms  Nusitraukinėkite pienuką, jei mažiai nevalgo iš krūties, stenkitės surinkti viską ką turite ir nesikrimskit dėl to, ko neturite
savo maziuke nuo pat gimimo maitinau savo pienuku, ir duodavau is abieju krutu, tik nezinau kaip tai nutiko, bet viena nakti pakilo temperatura ir pradejo skaudeti kruti, tai net ligoninej atsiduriau, db valgom tik is vienos kruties ir misinukus, o is kitos nusitraukiu ryte ir vakare, tai pritraukiu daugiausiai 40gr. labai nenorejau duoti misinuku, bet juk nelaikysi mazyles alkanos. Dabar turim pilvuko problemu, is pradziu pirkau aptamil HA1, bet vis neissikakodavo, dabar nupirkau tutelli, jei niekas nepasikeis, tai net nezinau koki dar misinuka isbandyti? Kad tik lelytei butu geriau.
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 12, 21:20) Kantrybės visoms mamytėms  Nusitraukinėkite pienuką, jei mažiai nevalgo iš krūties, stenkitės surinkti viską ką turite ir nesikrimskit dėl to, ko neturite  tiesiog skaitau savo mintis  mano situacija panasi.as ir stengiuosi iki paskutinio laselio MP atiduoti savo kudikiui.nuo traukimo rankas skauda,aptirpsta,bet nepasiduodu,kad nors tuos kelis lasus gautu  pienelis kasdien jau senka,nebezinau kaip ji islaikyti.per vargus pradedu kisti papuka vaikui,gal bent iki 2 men islaikysim pieneli
jardita
2007 08 14, 18:38
As nieka negalvojau kad norint maitinti krutimi susiduri su tiek problemu. Jau buvau nusprendus prasyti gydytoju kad man kaip nors isnaikintu ta piena, bet siuo metu jau lyg ir apsipratau.Ligoninei po gimdymo sessutes pradejo man nutraukti pieneli su atvirksciu svirkstu per didziausius skausmus. Vaikas kuo toliau tuo maziau norejo imti kieta kruti, o alkanas , tai maitinom nutrauktu su stiklinyte. Aciu dievui pasitaike dar zmogus kuris man ismasazavo krutis, nutrauke PO puodeli nuo vienos ir kitos kruties pieno. (Vis galvoju kad jei sis zmogus laiku butu atejes ir pakonsultaves gal ir tolimesniu problemu buciau isvengus). Grizus namo pradejo kilti temperatura (manau nuo krutu), krutyse guzai, kvietem keleta kartu krutu masaziste. Kol galu gale kai temperatura pasieke 41 laipsni pagulde i ligonine. siuo metu jau antra savaite kaip esu namie, vaikstau i lauka tik su paklode ideta i liemenuka, kad krutu vejelis neperpustu. Toliau nusitraukineju rankomis, temperatura vel turiu (aciu dievui ji neauksta kelios dalys virs 37laipsn).
mylimuke
2007 08 15, 10:09
QUOTE(jardita @ 2007 08 14, 19:38) As nieka negalvojau kad norint maitinti krutimi susiduri su tiek problemu. Jau buvau nusprendus prasyti gydytoju kad man kaip nors isnaikintu ta piena, bet siuo metu jau lyg ir apsipratau.Ligoninei po gimdymo sessutes pradejo man nutraukti pieneli su atvirksciu svirkstu per didziausius skausmus. Vaikas kuo toliau tuo maziau norejo imti kieta kruti, o alkanas , tai maitinom nutrauktu su stiklinyte. Aciu dievui pasitaike dar zmogus kuris man ismasazavo krutis, nutrauke PO puodeli nuo vienos ir kitos kruties pieno. (Vis galvoju kad jei sis zmogus laiku butu atejes ir pakonsultaves gal ir tolimesniu problemu buciau isvengus). Grizus namo pradejo kilti temperatura (manau nuo krutu), krutyse guzai, kvietem keleta kartu krutu masaziste. Kol galu gale kai temperatura pasieke 41 laipsni pagulde i ligonine. siuo metu jau antra savaite kaip esu namie, vaikstau i lauka tik su paklode ideta i liemenuka, kad krutu vejelis neperpustu. Toliau nusitraukineju rankomis, temperatura vel turiu (aciu dievui ji neauksta kelios dalys virs 37laipsn). Kiek tavo maziukui amziaus? Dar dedi prie kruties ar tik nusitraukineji?
jardita
2007 08 15, 12:46
QUOTE Kiek tavo maziukui amziaus? Dar dedi prie kruties ar tik nusitraukineji? mano maziukui truputeli daugiau nei menuo. Kuri laika vis dedavau prie krutines bet net jei jis ir paima kruti jis jos nezinda. Net ligoninei buvo atejusi sesute pasiziuret kodel vaikas nezinda. Tai valanda laiko ji bande mano kudiki priversti taisyklingai paimti kruti ir zysti, per ta laika ji pasake kad tikri zindymo gurksniai buvo gal tik kokie 5, o visa kita laika vaikas makalavosi liezuviu. Bandziau duoti kruti su anspieniais (mano speneliai idube) tai irgi ne ka geriau. Tai zodziu rezultatas nekokie. Valanda laiko mano vaikas gali but isikandes kruti bet vistiek jis alkanas; pamiega pamakaluoja, tai as jau geriau nusitraukiu pienuka ir duodu jam is buteliuko. (nes vienu ar kitu atveju vistiek reiks traukti).
QUOTE(jardita @ 2007 08 15, 13:46) mano maziukui truputeli daugiau nei menuo. Kuri laika vis dedavau prie krutines bet net jei jis ir paima kruti jis jos nezinda. Net ligoninei buvo atejusi sesute pasiziuret kodel vaikas nezinda. Tai valanda laiko ji bande mano kudiki priversti taisyklingai paimti kruti ir zysti, per ta laika ji pasake kad tikri zindymo gurksniai buvo gal tik kokie 5, o visa kita laika vaikas makalavosi liezuviu. Bandziau duoti kruti su anspieniais (mano speneliai idube) tai irgi ne ka geriau. Tai zodziu rezultatas nekokie. Valanda laiko mano vaikas gali but isikandes kruti bet vistiek jis alkanas; pamiega pamakaluoja, tai as jau geriau nusitraukiu pienuka ir duodu jam is buteliuko. (nes vienu ar kitu atveju vistiek reiks traukti). vaistinej yra tokiu tableciu, kad dingtu pienas, jas be recepto parduoda. as ju nusipirkus, nes irgi turejau problemu del krutu, ir tie nusitraukinejimai labai vargina. taciau kruties skausmas susitvarke ir negeriau as tu vaistu, net neatidariau
mylimuke
2007 08 15, 14:42
QUOTE(jardita @ 2007 08 15, 13:46) mano maziukui truputeli daugiau nei menuo. Kuri laika vis dedavau prie krutines bet net jei jis ir paima kruti jis jos nezinda. Net ligoninei buvo atejusi sesute pasiziuret kodel vaikas nezinda. Tai valanda laiko ji bande mano kudiki priversti taisyklingai paimti kruti ir zysti, per ta laika ji pasake kad tikri zindymo gurksniai buvo gal tik kokie 5, o visa kita laika vaikas makalavosi liezuviu. Bandziau duoti kruti su anspieniais (mano speneliai idube) tai irgi ne ka geriau. Tai zodziu rezultatas nekokie. Valanda laiko mano vaikas gali but isikandes kruti bet vistiek jis alkanas; pamiega pamakaluoja, tai as jau geriau nusitraukiu pienuka ir duodu jam is buteliuko. (nes vienu ar kitu atveju vistiek reiks traukti). Net jei ir nusitraukineji, vistiek pries kiekviena maitinima duok kruti, pratink prie jos, gal ims viena diena ir prades zysti. O prie antspeniu irgi reikia kad priprastu.
algirdusia
2007 08 15, 17:43
o as savo maziuka temaitinau viena menesiuka nors ir ilgesniam laikui uzteko MP. bet daktarai grieztai uzdraude maitint toliau nes maziuka puliniais berdavo ir istyre pasake kad alergiskas MP. baltymu per daug.  ir tik pradejau maitint misineliais iskart pulinukai dingo ir kol kas problemu neturim
mama_x2
2007 08 15, 18:41
QUOTE(*Rykliukė* @ 2007 08 12, 19:06) Merginos, kaip mane paguode jusu postai! Jetau, kiek as graudziu asaru isliejau, kai del nugrauztu speneliu jau nebegalejau duoti vaikui zysti kruties. Man tai toks didziulis stresas  . Dar tik savaite su kapeikom kaip maitinu ir buvau ipratusi prie musu su mazyle artumo, bet jau nebegaliu tverti skausmo- kas karta verkiau maitindama, net akys issprogdavo kai mazule godziai traukdavo kruti. Bet baisiau buvo matyti krauja. Pradejau nutraukineti kol sugis speneliai, ir labai bijau kad dings peinelis- o kai pagalvoju apie misinelius- apsipilu asaromis. As viena is tu naturalisciu kuriai praplove smegenis, kad tik naturalus maitinimas yra prevencija pries mastita, tik tokia mama yra pilnaverte mama ir t.t. Tai dabar taip sunku! Bet matau, kad as ne viena tokia ir siek tiek apsiraminau... Gal vis tik nebusiu tokia bloga mama jei nekelsiu streso vaikui maitinant ( mazyle net pradejo neimti kruties, paziuri i mano akis pilnas asaru ir pati tyliai asaroja), o kol kas nusitraukdama kiek Dievas duos pienelio, o jei nebus- pamaitindama misineliu?...  tada cezariu gimde irgi yra nepilnavertes? (pasak tu, kurios tau tas nesamones kale i galva...) visos mes pilnavertes, jei mylim savo maziukus. beje, kai sako kad TIK MP maitinamas bus sveikas...manajam 8 men, dar nesirges, nors atlapotas ziema suprakaitaves budavo lauke...o ka daryt kai reik namo pareit o vaikas slapias. ir ejom. misini valge nuo 3-4 sav kazkur. QUOTE(amri13 @ 2007 08 12, 20:32)  uzjausiti tave tai uzjauciu, bet taip tai jau gal nereikia, ka?  antspenius uzsidek AVENT ir viskas bus saunu. nereikes nusitraukineti. is pradziu bus sunku priprasti mazei su jais valgyti, bet paskui viskas bus gerai: ir tau neskaudes, ir ji gales is taves valgyti. tik turek kantrybes pratindama su juo valgyti. avent kieti, nuk antspeniai minkstesni  QUOTE(eglejk @ 2007 08 15, 14:37) vaistinej yra tokiu tableciu, kad dingtu pienas, jas be recepto parduoda. as ju nusipirkus, nes irgi turejau problemu del krutu, ir tie nusitraukinejimai labai vargina. taciau kruties skausmas susitvarke ir negeriau as tu vaistu, net neatidariau  parlodeli yra, ale jos su receptu berods. QUOTE(algirdusia @ 2007 08 15, 18:43) o as savo maziuka temaitinau viena menesiuka nors ir ilgesniam laikui uzteko MP. bet daktarai grieztai uzdraude maitint toliau nes maziuka puliniais berdavo ir istyre pasake kad alergiskas MP. baltymu per daug.  ir tik pradejau maitint misineliais iskart pulinukai dingo ir kol kas problemu neturim  na, tik nesikrimsk  yra kaip turi but
Julija27
2007 08 15, 21:08
Sveikos mamytės. Noriu ir aš pasiguost.: Pagimdžiau, dvi paras maitinau priešpieniu, paleido mus namo. o ten mane dar tą pačią dieną suėmė stiprūs kairės kojos skausmai ( negalėjau nei sėdėt, nei stovėt, nei gulėt), tai dar namų sąlygom gydėmės, kol po trijų dienų išvėžė į Kauno klinikas ir teko nutraukti maitinimą MP, nes rado sėdimo nervo uždegimą. Pradėjo leisti stiprius nuskausminamus ir nuo uždegimo vaistus, tai dabar jau pusantros savaitės gyvenu tik su vaistais (kitaip skausmo neištverčiau). MP nusitraukiu su pientraukiu Avent ir išpilu, maitinu mišinuku Nan1 ir vis tikiuosi, kad pabaigus vaistų kursą dar ims krūtį. Jau po truputi galiu atsikelt, šianakt bandysiu atsigult, nes visas naktis prieš tai tik sėdėt galėjau
QUOTE(Julija27 @ 2007 08 15, 22:08) Sveikos mamytės. Noriu ir aš pasiguost.: uzhjauchiu pamegint kreiptis i gera manualines terapijos specialista... gali buti, kad per neshtuma ar gimdant pasislinko kuris nors stuburo slankstelis ir uzhspaude nerva... manualistas gali stubura "pataisyti" ir nervas atsileis... man neshchiai buvo, kad kaire koja paskaudedavo, o galiausiai net vilkdavau - nes skaudedavo lenkiant... tai stubura atstate i vieta ir susitvarke viskas per kelias dienas...
|
|