Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Blynai iš bulvių
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
gabi
Neradau skanaus bulviniu blynu recepto. Vakar kepiau, bet kazkodel gavosi labai neskanus schmoll.gif
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj essen.gif )?
pokemonas
QUOTE(gabi @ 2005 01 27, 15:42)
Neradau skanaus bulviniu blynu recepto. Vakar kepiau, bet kazkodel gavosi labai neskanus schmoll.gif
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj essen.gif )?
*


Kad būtų gelsvi, o ne pajuodę, reikia įtarkuoti svogūną, kad būtų išsipūtė - kiaušinius dėkite tik prieš tai išplakusi.
bea
Aš darau taip: sutarkuoju bulves, įmušu vieną kiaušinį, įdedu nedidelį šaukštą miltų, porą šaukštų riebios grietinės. Jei turiu, įdedu pertrintos varškės. Tada dar svogūnų (jei mėgstat), druskos.
Ingute
As darau irgi paprastai: sutarkuoju bulves, idedu citrinines rugsties sek tiek, kad nejuoduotu, druskos, imusu kiausini (kartais 1, kartais 2), pripjaustau svoguno ir dedu dar i tesla siek tiek grietines. Man gaunasi skanus, tik, kad as retokai juos darau rolleyes.gif

P.S. Gabi, o as tave susekiau biggrin.gif Paziurejau i avatara, galvoju, kur man cia ta mergyte matyta biggrin.gif Ogi, pasirodo, turim bendra pazistama biggrin.gif
gabi

Aciu uz receptukus 4u.gif ,
Ingute, kas tas musu bendras pazistamas, parasyk i AZ smile.gif

Song
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi smile.gif . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
Elena
QUOTE(song @ 2005 01 28, 00:30)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi smile.gif . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
*


Song, perduok prašom savo vyrui didelį ačiū už receptą..nu labai skanus blynai gavosi...Tik aš visą tą masė nukošiau su kiaurasamčių, o tada jau kiaušinis, pienas, manų kruopos..ir aišku svogūno nepagailėt..tikrai labai skanus, minkšti,purus blynai thumbup.gif Ne vyras ...o tikras kulinaras smile.gif
Song
Aciu, aciu- suzavetas bus, kad moteriskes giria... biggrin.gif
mama39
Sutarkuoju bulves,pora kiausiniu,1-2 susmilkinti ir apkepinti(lengvai)svogunai,
2-3saukstai miltu,jautienos farso 300gr.druskos ir truputis pipiru.Viska ismaisau ir kepu aliejuje.Na dar ta skysti nuo bulviu lengvai taip nupilu lauk.
Kartais tokius pat kepu tik farso nededu.
Mamūškė
O man niekada nesigauna skanus kai tarkuoju paprastai sad.gif as visada dabar tarkuoju su burokine tarka, idedu miltu sauksta du, prieskoniu ir nededu kiausinio, nes jis gadina viska ir kepu ax.gif skanesniu nesu ragavus thumbup.gif
murzinyte
Nu prisiskaičiau čia jūsų, kaip blynų užsimaniau... doh.gif
Tai sudėjau jūsų receptus ir išsikepiau thumbup.gif thumbup.gif essen.gif
Į tarkius įdėjau žiupsnelį citrinos rūgšties (tešla baltutėlė), atskirai išplakiau vieną keušą ,supyliau. Įdėjau tarkuotą svogūną, šaukštą miltų, prieskonių ir ištrintą su 2 šaukštais grietinės varškės pokelį.
Niam niam.
Ačiū kulinares mirksiukas.gif
mama39
As dar kartais i tarkuotu bulviu mase dedu sutrinta 1 vitamino c tablete,tai blynai irgi balti gaunasi smile.gif
Ulė
QUOTE(Elena @ 2005 01 31, 08:47)
Song, perduok prašom savo vyrui didelį ačiū už receptą..nu labai skanus blynai gavosi...Tik aš visą tą masė nukošiau su kiaurasamčių, o tada jau kiaušinis, pienas, manų kruopos..ir aišku svogūno nepagailėt..tikrai labai skanus, minkšti,purus blynai  thumbup.gif Ne vyras ...o tikras kulinaras  smile.gif
*


super blynai,tik ka prisikepiau 4u.gif ,valgau lyg pirma kart ragauciau bulvinius blynus tongue.gif
labai skanus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lilė T.
Man dar skaniau kai su įdaru. Tingiu terliotis tai darau taip: į keptuvę dedu maždaug 3 blynus, dideliais tarpais, ant jų po šaukštą iš anksto apkepto faršo su prieskoniais, vėl tešlos gerą šaukštą ir verčiu.
Kad netamsėtų tešla irgi kartais dedu c vitamino, o dėl minkštumo įtarkuoju truputi morkos. smile.gif
angellina
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna thumbup.gif
vaival
QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 11:25)
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna  thumbup.gif
*



gaminu bulvinius blynus sekanciai:
i tarkiu mase pilu slakeli karsto pieno, druskytes, imaisau isplakta kiausini, 2 saukstu miltu ir butinai itarkuoju fermentinio surio.
Blynai tada buna traskus, apskrude... rolleyes.gif
Pabandykit doh.gif
jolia
Mamytes,jus dar pabandykit pasidaryti toki,kaip padaziuka.
1. pertrinta varske,truputukas druskytes ir grietine.
2.pakepinti lasinukai su svogunais,ir ant virsaus grietines.
Man tai labai skanu ax.gif
Gabijja
Man taip pat prie blynu labai patinka tas padaziukas su varske ir grietine, ir dar darau toki, pievagrybius pakepinu tada svoguno galvute pakepinu atvesinu ir sumaisau su grietine,truputi idedu druskos, essen.gif
Tučka
QUOTE(Gabijja @ 2005 02 26, 13:43)
Man taip pat  prie blynu labai patinka tas padaziukas su varske ir grietine,  ir dar darau toki, pievagrybius pakepinu tada svoguno galvute pakepinu atvesinu ir sumaisau su grietine,truputi idedu druskos,  essen.gif
*



As irgi toki darau thumbup.gif skanu 4u.gif
Perrin
Pasidalinkit patirtim kaip iskepti gerus zemaitiskus blynus.
Kadangi Ispanijoj bulves vienas vanduo tai visai nieko nesigauna cry.gif Vakar vel dariau tai turbut be reikalo kiausini idejau, nes nekalbu apie bynu forma rankomis, dedu i keptuve su saukstu, tai vakar visai nieko nesigavo cry.gif
Ka daryti, kad tvirtesni butu?
Help!
Dikse
QUOTE(pukiena @ 2005 04 27, 10:15)
Pasidalinkit patirtim kaip iskepti gerus zemaitiskus blynus.
Kadangi Ispanijoj bulves vienas vanduo tai visai nieko nesigauna  cry.gif  Vakar vel dariau tai turbut be reikalo kiausini idejau, nes nekalbu apie bynu forma rankomis, dedu i keptuve su saukstu, tai vakar visai nieko nesigavo  cry.gif
Ka daryti, kad tvirtesni butu?
Help!
*


Pukiena,gal tu turi galvoje paprastus bulvinius blynus g.gif nes zemaiciu blynai gaminami is virtu bulviu ir dar butinai dedamas krakmolas,o viduje idaras
Burbulytis
Va, va, Belgijoj man irgi nevisada iseina bulves normalias gauti, tos vandeningosios skirtos fri bulvem, zemaitiski sunkiai gaunasi. Pirk tas baltesnes, o ne gelsvesnes. As tai isverdu bulves, tada sugrudu, druskytes idedu, kiausini, ir miltu, po truputi vis pridedu beminkydama tiek, kad kose nebutu ir galima butu suformuoti ta blyna, kuri veliau prikimsus dar miltais pabarstau ir tada kepu is karto, kad nevandenytu. Is tiesu daug kas nuo bulviu priklauso, bet as tai krakmolo nededu, uztenka ir miltu, tik jei bulves netinkamos, miltu per daug prisidedu ir netokie geri gaunasi, ir prikisti sunkiau...Jei tokia beda, tai tu dark maziukus apvalus blynukus, jie zymiai geriau iskeps, o padaza padarysi koki nori, nors ir is to pacio idaro, as tai darau is morku svoguno ir sampinjonu, taip isgelbesi pietus. Nu LT tai visos bulves kaip bulves, o cia tai nesusipratimas...DAru virtu bulviu cepelinus, tai gavosi kose, baisiai susinervinau, o pasirodo cia bulviu beda, kazkurimamyte is uzsienio man taip irgi sake, kad del to nesigavo... biggrin.gif
rosenda
Krakmola i mase reikia deti o ne miltus.O,kad baltuciai butu,truputuka bulviu mase verdanciu vandeniu uzplikyti tongue.gif
Perrin
Butent zemaiciu blynus ir turejau omeny, nes bulviniai tai visai nieko gaunasi. Bulves isverdu, sugrudu ir gaunu tokia kose kokios jau i rankas nebepaimsi. Todel ir deda i keptuve saukstais, dedu mesa ir ant virsaus dar dedu bulviu koses.
Burbulyti pas mus tu baltu bulviu nesu maciusi kaip ir baltu kiausiniu cry.gif
Dziaugiuosi pirkdama turguj, nes dar tokios i bulves buna panasios, o jau parduotuvej doh.gif
Turbut nelabai kas cia ir pades, reiks bulviu is Lt atsivezti.
Amalia
QUOTE(pukiena @ 2005 04 27, 11:15)
Pasidalinkit patirtim kaip iskepti gerus zemaitiskus blynus.
Kadangi Ispanijoj bulves vienas vanduo tai visai nieko nesigauna  cry.gif  Help!
*


Nabage tu.
Matyt ėmei šviežias bulves, jų jau esama, tai jos tikrai kaip vanduo, ir tikrai nieko nesigaus, nei žem.blynai nei cepelinai. Kai mes vaikai mamos prašydavom vidurvasary cepelinų, ji sakydavo, kad "bulvės kaip vanduo", taip kad ne tik ispaniškos. Aš surašiau visą litaniją prie netradicinių cepelinų apie virtų bulvių tešlą, pasižiūrėk gal ką sau pritaikysi.
kisule
QUOTE(rosenda @ 2005 04 27, 16:02)
Krakmola i mase reikia deti o ne miltus.O,kad baltuciai butu,truputuka bulviu mase verdanciu vandeniu uzplikyti tongue.gif
*


TIKRAI NE KRAKMOLĄ REIKIA DĖTI,KRAKMOLAS DEDASI Į VIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS tongue.gif tongue.gif tongue.gif
rosenda
QUOTE(kisule @ 2005 04 29, 09:46)
TIKRAI NE KRAKMOLĄ REIKIA DĖTI,KRAKMOLAS DEDASI Į VIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
*



I zemaicius taip pat tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Chouchou
o ka manot apie soda dedama i tarke? blush2.gif
olé
QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 12:24)
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna  thumbup.gif
*



aš irgi smile.gif nuo jų spalvytė daug gražesnė būna. dar labai skanu į tešlą įmest saujelę moliūgų sėklų
mammamia
Va aš Anglijoj "atkasiau" bulvių rūšį iš kurios visi bulviniai patiekalai gaunasi lux. "King Edward" jos krakmolingesnės, baltos su vietomis rausva luobele. Rekomenduoju.
O mano tėčio kaimiškų bulvinių blynų receptas -tai kuo daugiau kiaušinių..
Tarkim kiek valgančių tiek deda kiaušų. Truputėlis druskos, apsunkia skysčius ir viskas. Gaunasi geltoni, traškūs.. ir labai sotūs biggrin.gif Kaip kam, vieni l. giria, kitiem liesesni skalsesni.
stewie
QUOTE(Song @ 2005 01 28, 01:29)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi smile.gif . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
*




niu labai skanus gavosi. o beja gal galetumete tikslesnes proporcijas parasyti?ir ar reikia kokiu nors prieskoniu? nes as tai idejau bulviu prieskoniu ir siek tiek vegetos...ir ar reikia miltu?
aily
Pameginkit i bulviu mase itarkuot cukinijos, dar siek tiek miltu ir kelis kiausinius, prieskoniu. tikrai skanu, ypac su varskes padazu. Grietines ar pieno i mase nereikia.

aciu uz auksciau skaitytus patarimus!
olé
BULVINIAI BLYNAI SU DARŽOVĖM IR MOLIŪGŲ SĖKLOM smile.gif
tešlai sutarkavau ne tik bulvių, bet ir morkų bei aguročio (cukinijos neturėjau), įbėriau žiupsnelį moliūgų sėklų, įmušiau kiaušinį ir dėjau pora šaukštų sojos miltų (paprastai tik 1 dedu, bet tešla skystoka išėjo). dar dėjau smulkiai pjaustytų porų, svogūnų ir petražolių, druskos ir pipiriukų. kepiau nedideliam aliejaus kieky ir valgiau su pomidoru ax.gif (draugas sakė kas per erezijos tongue.gif ir lapnojo su grietine, bet blynus gyrė blush2.gif)
tiesa, agurotį patarčiau tarkuot atskirai ir nupilt susidariusį skystį, nes tešla ir taip skystoka išeina
dianullka
Gerb. mamytės, parašykite prašau kaip iškepti skanius bulvinius blynus?
kartą viename prospekto pub`e ir "Fortas" valgiau bulvinius blynus su lasiša - tikrai žiaaaaauriai skanu thumbup.gif
Šiaip blynai buvo pateikti su lašišos gabaliukais ir grietinės-varškės-krapų padažu.
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai. rolleyes.gif
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti? 4u.gif
Šiurpė
QUOTE(jolia @ 2005 02 25, 15:21)
Mamytes,jus dar pabandykit pasidaryti toki,kaip padaziuka.
1. pertrinta varske,truputukas druskytes ir grietine.
*


biggrin.gif O aš varškę visada trinu su kefyru ir įspaudžiu česnako skiltelę

QUOTE(aily @ 2005 09 21, 13:03)
Pameginkit i bulviu mase itarkuot cukinijos
*


Dar galima įtarkuoti kopūsto. Skaniai išeina - bulvės, morkos, svogūnas, kopūstas,cukinija.
O mano teta kepdavo su kepeninės įdaru, o ant viršaus uždėdavo grietinės ir riekę pomidoro biggrin.gif
QUOTE(dianullka @ 2006 01 21, 13:26)
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai. rolleyes.gif
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti? 4u.gif
*


Greičiausiai bulvės buvo burokine tarka sutarkuotos g.gif O šviesūs gal nuo vitamino C g.gif
vvandene
QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 12:24)
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna  thumbup.gif
*


aš ir morką būtinai dedu, spalva būna gražesnė smile.gif
alinute_m
tinginiu bulviniai blynai:

nusipirkti sausos bulviu koses (dezutese), galima kur cepelinams ar zemaiciu blynams misinys.

pora kiausiniu imust, daryt blynukus, ir kept ant aliejaus.

na aisku, nesigaus kaip tikras bulvinis blynas - bet siaip visai nieko.

Nerytė
QUOTE(dianullka @ 2006 01 21, 14:26)
Gerb. mamytės, parašykite prašau kaip iškepti skanius bulvinius blynus?
kartą viename prospekto pub`e ir "Fortas" valgiau bulvinius blynus su lasiša - tikrai žiaaaaauriai skanu thumbup.gif
Šiaip blynai buvo pateikti su lašišos gabaliukais ir grietinės-varškės-krapų padažu.
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai. rolleyes.gif
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti? 4u.gif
*



Jei stambiai sutarkuota tai matyt buvo per burokine tarka, o dėl spalvos tai manau irgi, kad nuo vitamino C buvo šviesesni mirksiukas.gif
Wild Flower
Aš irgi noriu pasidalinti savo nerealių bulvinių blynų receptuku, tikiuos, tokio dar nebuvo ir nepasikartosiu.. ax.gif

Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.

Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus! essen.gif

Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos thumbup.gif
Kotre
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi blush2.gif Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu schmoll.gif bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek schmoll.gif bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu bigsmile.gif
Tučka
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 19:04)
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi  blush2.gif  Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu schmoll.gif  bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek schmoll.gif bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu bigsmile.gif
*



Gal bulves be lupenu verdi? g.gif
Kotre
QUOTE(Danguole55 @ 2006 04 19, 20:45)
Gal bulves be lupenu verdi?  g.gif
*



na taip blush2.gif kaip supratau, reikia su lupenom? bigsmile.gif
Asta
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 19:52)
na taip blush2.gif  kaip supratau, reikia su lupenom? bigsmile.gif
*




Aga, su lupenom. Tada jose krakmolas taip neišsiplauna. Dar, kad geriau liptu, galima krakmolo paskui į sumaltą bulvių masę įdėti.
Kotre
QUOTE(Asta @ 2006 04 19, 21:47)
Aga, su lupenom. Tada jose krakmolas taip neišsiplauna. Dar, kad geriau liptu, galima krakmolo paskui į sumaltą bulvių masę įdėti.
*



Aciu,mamos smile.gif rytoj pabandysiu su lupenom issivirti, itariu, turi pavykti doh.gif essen.gif
Frosted
Aš tai bulvinius blynus labai paprastai kepu:
bulves sutarkuoju smulkia tarka
įmušu kiaušinį
įberiu miltų
druskos
Visą tešlą (ji turi gautis nelabai tiršta) - į keptuvę ir kepam blynus smile.gif Ga;lima dar įdėt keptų bulvių prieskonių. Psio. Labai skanu tongue.gif
jurgita:)
Sveikos mamos, norejau paklasuti, o kaip jus darote Zemaiciu blynu idara ?
smile.gif
aistuzele
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 16:04)
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi  blush2.gif  Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu schmoll.gif  bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek schmoll.gif bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu bigsmile.gif
*



as zemaiciu blynus tik is kokio 3 karto padariau tinkamus, kai apsilankiau pas vyro senelius zemaitijoj ir juos taip paprasta padaryti, tai juokiausi is saves, kad taip vargdavau. Taigi: isverdamos bulves su lupena, isvirtas bulves as sumalu su mesmale, i ta mase nieko kito nededu tik krakmola. Krakmolo pasirinktinai, priklausomai nuo to koks mases tasumas jums patinka. Mano vyras labai megsta tasius tai as krakmolo dedu visa pakeli(didiji), na ir siaip jo reikia deti tiek , kad nekiptu prie ranku.
QUOTE(jurgita:) @ 2006 07 26, 07:45)
Sveikos mamos, norejau paklasuti, o kaip jus darote Zemaiciu blynu idara ?
smile.gif
*


zemaiciu idaras tradicinis butu toks, isverdama mesa, patarciau riebesne, nes sausa mesa zemaiciams man nelabai patinka, tai vienu zodziu renkuosi pusriebe kiauliena, ja isverdu, sumalu su mesmale, tuo paciu sumalu ir svogunus, na ir viskas. Dar visai nieko yra plauciuku idaras, vistienos kepeneliu, dar kiti daro netradiciskai, deda varskes. Cia paprasciausiai skonio reikalas mirksiukas.gif
brashke77
Vakar kepiau bulvinius blynus su cukinija- mažiau kalorijų mirksiukas.gif
Gavosi thumbup.gif . Taigi:

Imam tarkuotų bulvių ir cukinijos (per burokinę tarkuokit) 1:1 dalimis.
Įmušame kiaušinį (ar 2),
Sudedame smulkiai pjaustytą svogųną;
Dedame miltų kiek daugiau nei įprastai, nes kitaip skysti bus...
Na, ir ruskytės.

Viską gerai sumaišome ir kepame. Valgome su grietinyte 12 proc. tongue.gif

Labai skanūs, tokie 'lengvi' blyneliai wub.gif
linmauric
QUOTE(Wild Flower @ 2006 04 06, 20:33)
Aš irgi noriu pasidalinti savo nerealių bulvinių blynų receptuku, tikiuos, tokio dar nebuvo ir nepasikartosiu.. ax.gif

Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.

Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus! essen.gif

Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos thumbup.gif
*


laaaaabai skanu thumbup.gif
iš miško
Mano bulvinių blynų receptas paprastas:

Bulvės + kiaušiniai išplakti su varške. smile.gif

Proporcijos maždaug tokios: 8 vidutinio dydžio bulvės, 3 kiaušiniai, 150g. varškės.

Surarkuotą bulvių masę reik supilti į sietelį, kad truput nuvarvėtų skystis, į ją įmaišyti kiaušvarškę, česnako, druskos, 1-2 šaukštus krakmolo. Aj, dar kartais morkų įtarkuoju biggrin.gif

Niam niam kaip skanu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.