mano mazylei 16 men. , o sulaukem tik 6 dantuku, gal reiketu kreiptis pas odontologa? Beje ir tarp virsutiniu dantuku didelis tarpas, tarp kitu viskas gerai, tai susitvarkys ar ne? Aciu.
QUOTE(Snezana @ 2005 01 27, 16:36) mano mazylei 16 men. , o sulaukem tik 6 dantuku, gal reiketu kreiptis pas odontologa? Beje ir tarp virsutiniu dantuku didelis tarpas, tarp kitu viskas gerai, tai susitvarkys ar ne? Aciu. Dantukai tikrai sudygs ir be odontologo pagalbos.
Nezibnau ar cia papuoliau, bet turiu toki klausmeli, tik nenorejau uzvesdineti naujos temos.
Stai maciau laida TV3 pagalba, kurioje tie vadinamieji pagalbininkai norejo padeti berniukui, kuriam lyg ir apie 10 metu bet jam neisdygo dantys isvis norejau paklausti gerb. odontologes ar taip isvis gali buti? is anksto dekoju uz atsakyma
Taip- tai gali būti. Bet tai labai reta anomalija, kuri kartu eina ir su kitais genetiniais sutrikimais pvz. gomurio nesuaugimas ir kt. Žodžiu tai tikrai negresia jūsų gražiems rubuiliukams
sveiki, ash irgi norejau paklaust. mano mazhiui jau beveik 19 men. turi ashtuonis dantukus - visus kandzhius. jau senokai atrodo, kad dygsta iltiniai ir pirmieji kruminiai. dantenos ishtinusios, vienoj vietoj net melyne. vienas kruminis dantukas net buvo prasikales, bet atrodo, kad dantenos ishtino, ir dantuko vel nesimato. vaikis vaikshto jau ne pirshta,o visus keturis i burna susikishes. kaip jam padeti?
Dantenėlėms suminkštinti galite bandyti tepti specialia žele, o dėl pirštų tai kuo rimčiausiai traukite lauk, nes suformuosite aukštą gomurį, ko pasekoje gali būti netaisyklingas sąkandis ir dantų susigrūdimas.
Laba diena.
Atrodo, kad mano 4 metu sunelis neturi vieno dantuko (viso suskaiciavau 19). Kreipiausi i stomatologa, bet mazylis atsisake issizioti, taigi, reikes dar karta apsilankyti. Noreciau paklausti, ar tai rimta, ar pagaliau isdygs tas paskutinis dantukas?
O kurio dantuko trūksta?
Truksta galinio dantuko (arciau gerklytes) apacioje, kaireje puseje.
O kiti pieniniai dantukai sveiki?
Visi dantukai yra sveiki, sunus pats juos valosi kasdien nuo pusantru metuku.
Tada šiaip jau reikėtų pasirodyti odontologui, ir jei reikia pasidaryti ro nuoraukėlę
Dukrytei 1m 2men.Turim 4 kruminius,1 iltini ir tik 7 kandzhius? Ar taip gali buti?
|