Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mononukleozė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2
dasa
Jau keturias dienas dukrytė serga šia baisia liga verysad.gif Temperatūra pastoviai 39, tik Ibufenu numušu iki 37. Pagėrėjimų nematau, bet ačiū dievui ir blogiau nesidaro. Skaičiau, kad galima sirgti net 1 mėn. ir daugiau. Gal kas susirudėte, kiek sirgo jūsų vaikučiai? Nors tikrai tokios ligos ir priešui nepalinkėčiau verysad.gif Gal žinote kokias liaudiškas priemones limfmazgiams sumažinti (dabar jai labai padidėję kairės pusės žandikaulio limfmazgiai). Turiu dar 5 mėn. sūnėlį ir vis bijau, kad jam ši liga neprasidėtų verysad.gif Girdėjau, kad vaikai iki 6 mėn. dar turi iminitetą nuo infekcinių ligų gautą nuo mamos. Kaip jums buvo, ar mažieji irgi užsikriesdavo kai sirgo vyresnieji brolis ar sesuo?
Daniella
QUOTE(dasa @ 2007 07 04, 18:06)
Jau keturias dienas dukrytė serga šia baisia liga verysad.gif Temperatūra pastoviai 39, tik Ibufenu numušu iki 37. Pagėrėjimų nematau, bet ačiū dievui ir blogiau nesidaro. Skaičiau, kad galima sirgti net 1 mėn. ir daugiau. Gal kas susirudėte, kiek sirgo jūsų vaikučiai? Nors tikrai tokios ligos ir priešui nepalinkėčiau verysad.gif  Gal žinote kokias liaudiškas priemones limfmazgiams sumažinti (dabar jai labai padidėję kairės pusės žandikaulio limfmazgiai). Turiu dar 5 mėn. sūnėlį ir vis bijau, kad jam ši liga neprasidėtų verysad.gif Girdėjau, kad vaikai iki 6 mėn. dar turi iminitetą nuo infekcinių ligų gautą nuo mamos. Kaip jums buvo, ar mažieji irgi užsikriesdavo kai sirgo vyresnieji brolis ar sesuo?
*

4u.gif vargsiuke mergina.
As pati sirgau, kai buvau 16 metu. Ligos eiga labai keista smile.gif pirmiausia padidejo limfmazgis pazastyje, po keliu dienu isnyko be gydymo. Po to kelis menesius vakarais pradejo kilti temperatura, neauksta - nekreipiau demesio. sad.gif Po to sukilo - auksta, laikesi kelias savaites, gerkleje atsirado puliniu, padidejo kaklo limfmazgiai, bluznis, sutino veidas, visiskai prapuole apetitas. Buvo siaubingai silpna, vos per kambari pereidavau. Pradejau rimciau tirtis, itare net difterija, tyre ar nera leukemijos. smile.gif Gyde metaciklinu, pagerejima pajutau jau po pirmos kapsules. Vien zodziu, sunkiai sirgau apie menesi, paskui dar kelis menesius buvau "trapi". smile.gif Dabar dar po 16 metu jokiu blogu pasekmiu nebeliko, tik kaklo limfmazgiai truputi padideje turbut liks visam gyvenimui.
Sveikit. 4u.gif
Tobako
Sveikute 4u.gif

Nu ka as galiu pasakyti.... Mano mergina sirgo metuku vos sulaukus. Siaubinga liga verysad.gif Beda ta, kad limfmazgiai dideli ir dabar, o mums jau truputi virs dvieju verysad.gif Bet tai dar butu nieko, jei ne amzinai raudona gerklyte verysad.gif po persirgimo mononukleoze dar nebuvo ne dienos, kad nebutu raudona. Tai irgi butu dar puse velnio, bet po jos nebegalim isbristi is ligu verysad.gif persekioja anginos verysad.gif ir siaip kazkaip nusilpo organizmas verysad.gif daktarai sake vaziuot prie juros, tipo pades, bet kur tau.... tik nuvaziavus prie jos jau po valandos temp 39, ir vel gerkle, ir vel antibiotikai... bet daktarai sake, kad cia ilgas sveikimo procesas bus kazkur iki metu verysad.gif na tai kaip ir baiginejam termina, bet pagerejimo jokio, deja verysad.gif Atrodo ir vitaminus duodu, ir vasara dabar: uogos, vitaminai ir t.t. bet visa laika jauciu, kad kabom ant plauko nuo ligu verysad.gif del limfmazgiu mazinimo tai nieko kazkaip nezinau, bet turbut ir liks jau jie tokie itariu, nes jei man paciai per tiek metu neisnyko, tai ir mazuliams musu turbut pasiliks padideje, nors daktarai, velgi, tvirtina, kad viskas susitvarkys.... tai toks vat nemalonus susidurimas su sia liga buvo verysad.gif Laikykites, vistik pageres kada, o gal jums pavyks visai atsikratyti sios ligos pedsaku rolleyes.gif
Beja, po sios ligos turejom sunkias pasekmes verysad.gif Bet nerasysiu ir negasdinsiu, tiesiog patariu ilgai po isgyjimo stebeti savo vaikiuka, nes tikrai baisi liga verysad.gif
dasa
Ačiū už atsakymus. Negaliu pasakyti, kad nuraminot verysad.gif Mes ir taip su iminitetu problėmų turėjome, va tik pavasarį nuo adenoidų atsikratėme, tai yra pasveikome be jokių operacijų, ačiū dievui, o tai jau net blogai girdėti pradėjo verysad.gif Kažkur 1,5 mėn. praėjo ir vat šita nelemta liga. verysad.gif Svarbiausia vaikas net į darželį nuo vasaros pradžios nevaikščiojo ir kieme jokių nesveikų vaikų nepastebėjau unsure.gif O dėl važiavimo prie jūros, tai ir mes ją kiekvienais metais vis veždavome, padėdavo, bet tik 3-4 mėn., o po to vėl kosulis, sluoga verysad.gif Vat ir šiemet planavome, bet dabar jau ir nežinau ar pavyks verysad.gif Šiaip kaklo limfmazgiai jau sumažėjo ant tiek, kad išoriškai nesimato, bet nuo to nelengviau, nes ten viduje matomai jie dar dideli, per nosį kviepoti negali, baisiai knarkia verysad.gif Linkių su šia liga niekam nesusidūrti rolleyes.gif
benux
sveikutės. Mano vyresnėlis susirgo būdamas 3 metų. Buvo labai aukšta temperatūram, raudona gerklė. Paguldžius į ligoninę išaiškėjo ir diagnozė. Jam padidėjusios buvo kepenys ir kasa. Dabar jam 6 metai ir ačiū Dievui, jokių pasekmių nėra. Tikiuosi ir nebus. Tad nenusiminkite ir laikykitės.
ciobrelis77
sveikutes, o kiek ienu karsciavo jusu vaikuciai? Mano jau 8 dienos karsciuoja 39-40. Viena is diagnoziu - mononukleoze.
dasa
QUOTE(ciobrelis77 @ 2007 09 24, 16:53)
sveikutes, o kiek ienu karsciavo jusu vaikuciai? Mano jau 8 dienos karsciuoja 39-40. Viena is diagnoziu - mononukleoze.
*

Apie 5 dienas laikėsi 38-39, o po to viskas gan greitai praėjo, tai yra sumažėjo limfmazgiai, temperatūra normalizavosi rolleyes.gif Po kokių 8-9 dienų jau ir kraujo tyrimai buvo geri bigsmile.gif Sveikit, stiprybės Jums,nes tikrai labai bjauri liga verysad.gif
** Svaja**
Sia bedele turejo ir mano antras sunelis unsure.gif unsure.gif triju metuku budamas sirgo kas menesi ir po dvi savaites, kol galu gale nepatino limfmazgiai ,pakilo temperatura doh.gif Mus pagulde i ligonine ,istyre ir rado ta bruda doh.gif ,gydemes daugiau kaip savaite,po to rekomendavoi pajuri vaziuoti.nNeturejome jokiu dideliu nemalonumu su sveikata .po gydymo praejo 7 metai ir zinokit tfu tfu tf... sirgo tik viena syk 4u.gif 4u.gif dziaugiuosi kad mums pavyko iveikti ta Monunokleoze thumbup.gif thumbup.gif

Mamytems kantrybes ir stiprybes kovojant su sia beda ir tikrai pamatysit Pasveiks jusu mazyliai wub.gif wub.gif Sveikateles jums wub.gif
ciobrelis77
Mes jau 10 dienu karsciuojam. Sianakt pirmakart uzkilo tik iki 38,3. Siaip 39-40, su vemimais ir be dvigubos paracetamolio dozes niekaip. Dukryte visai nusilpo, keltis is lovytes nenori. Siandien, aciu Dievui,pradejo kazkuo dometis, atsigere siek tiek. O siaip ant laseliniu kabom ir tiek. Tiesa pasakius, gydytojai dar nenustate, ar cia tikrai mononukleoze, ar kas nors kita. Mononukleoze - tik viena is diagnoziu.
Nesirkite 4u.gif
celesta
Galima sakyti, kad iki šios ligos nežinojau ką reiškia iš tikrųjų vaikui sirgti. Mano dukriukui 6 metukai, šiandien jau ketvirta diena kaip vaikas kankinasi, o pagerėjimo jokio. Temperatūra iki 39, angina baisiausia, sloga, limfmazgiai labai padidėję. Paskyrė mums antibiotikų, bet jos organizmas nepriima jų, viskas išvemiama. Šiandien bandysiu duoti kitus, jei vėl išvems, tuomet beliks daryti injekcijas į veną. Daktarė nori guldyti mus į Santariškes, bet bandysim gydytis namie, užmokėsim ateinančiai seselei ir suleis tuos vaistus, nes apie ligoninę girdėjau ne kokių atsiliepimų, o ir pati manau, kad namuose pačiam vaikui sveikti bus lengviau. Žodžiu liga tikrai baisi, dabar belieka ilgai ir kantriai gydytis
zaiza66
sveikos

mes abi su dukryte ką tik prasirgom mononukleoze. kaip ir čia mamytės rašo labai bjauri liga. kai pati sirgau žinau ką praeina vaikiukai. sirgom mes iš tikrųjų ilgai, nes pradžioj mūsų šeimos gydytoja mus gydė nuo papraščiausios anginos , net tris kursus santibiotikų irgėrę, o pasirodo tik organizmas nuo tų antibiotikų nusilpo. o kai jau ištyrė kokia liga tada viskas daug aiškiau pasidarė ir liga daug greičiau pabėgo . nesakau , kad mes jau sveikos , tačiau viskas į gerąją pusę. tikiuosi neatkrisim ir toliau galėsim džiaugtis laiminga vaikyste.
mamytės saugokit savo varliukus ir linkiu kad visus aplenktu ši klastinga liga 4u.gif

celesta kaip mum gydytoja santariškėse sakė , šios ligos antibiotikai neima , ją reikia pralaukti , lygiai taip pat kaip ir kokius vejaraupius. o gyd dažnai daro klaidą ir skiria antibiotikus , kurie tik dar labiau nualina organizmą ir tada vaikiuko organizmas ilgiau kovoja su liga. mus pvz gydė ibuprofenu ir actifedu+ pas mus ausytės buvo paraudę tai lašindavo kažkokius gamintus lašiukus i ausytes ir kompresiukus dėjo . tai per savaitėlę ryškus pagerėjimas pasirodė
swelnute
Mano vaikas susirgo praktiskai is kart po lengvos pneumonijos, buciau nepastebejusi is kart, bet vyro sesuo atvaziavusi pamate, kad kakliukas vienoje puseje patines, apziurejau, kad ir kitas didesnis...., as uz vaiko ir i poliklinika, tenai nusiunte pas infektologe, kuri ir nustate diagnoze, paeme kraujo tyrimus, be kuriu nera nustatoma 100% diagnoze. Gydymo kazkokio specifinio nera, skiriami vaistai, nepamenu gal ir antibiotikai. Skyre gydyma, temperatura gal kelias dienas laikesi ir po keliu savaiciu jau i darzeli ejo. Nepastebejau, kad butu komplikaciju, gal tiesiog, greitai pradejome gydyma.
Kiek pamenu, imunitetas susidaro visam gyvenimui ir maza sansu susirgti vel mononukleoze.

Cia galite pasiskaityti:
http://209.85.135.104/search?q=cache:dVlYn...;cd=1&gl=lt
naca
mano mazyliui itaria sia liga. ryt kraujo tyrimas parodys. bet dabar paskaiciusi jusu pasisakymus esu beveik isitikinusi verysad.gif
naca
o kokias proceduras skiria ligoninej? mano mazyli guldo verysad.gif
"mazyte"
Sveikos mamytės 4u.gif Mes irgi sergam šia liga. Dukrytei 6 metukai. O viskas prasidėjo nuo skaudančios gerklytės,vėliau pakilo temperatūra, dukrytė skundėsi ir pilvo skausmais. Paguldė mus į ligoninę, bet net 6 dienas laikėsi didelė temperatūra, aš nerimavau, kad labai ilgai nenukrenta, nes visgi leido ir antibiotikus ir lašalines gaudavom, bet daktarė mane nuramino, nes temperatūra kartais ir 3 sav. laikosi blink.gif Taip pat buvo padidėję limfmazgiai, kepenys, blužnis blink.gif , man atrodo, kad tai baisi liga. Dukrytė į darželį neis visą mėnesį, nes daktarė sakė, kad kuo mažiau būtų kontaktų su žmonėmis. SVEIKIT 4u.gif
naca
o mes taip ir nesigulem, pabegom kaip sakant. nesinorejo nekarsciuojanti vaika guldyti i infekciniu ligu skyriu. praejo 2 sav, bet limfmazgiai vis dideli. mum taip tiksliai ir neistyre, ar tai mononukleoze, bet turbut. gydytoja sake, kad nera tikslo tirti ar tai limfodenitas ar mononukleoze, nes abiem gydymo nera ir taip greitai nepraeina.

o as nesuprantu, kodel jums skyre antibiotikus g.gif . kiek skaiciau, tai jie siuo atveju nenaudotini. na, bet jei skyre, tai matyt reikejo doh.gif
Daniella
As girdejau, kad antibiotiku neskiria, bet pati pajutau palengvejima po pirmos metaciklino kapsules (sirgau budama 15 metu). Kol nevartojau antibiotiku, kasdien vis blogejo: karsciavimas, puliniai gerkleje, skysciu susilaikymas laikesi kelias savaites, beveik nieko nevalgiau. smile.gif Isgerus metaciklino, bent per kambari galejau tvirciau pereiti [iki siol atsimenu] - man pasirode stebuklingas vaistas, daugelis simptomu praejo per kelias dienas. I mokykla neejau turbut dar menesi, kai pradejau taisytis. smile.gif O dar kelis menesius buvau kaip "isvirinta".

Ligoniukams kuo greiciau ir lengviau pasveikti 4u.gif
R03
Mano sunui itare sia liga,bet aciu Dievui ji nepasitvirtino,nors pozymiai visi rode kad jis serga sia liga.Temperatura iki 41 kildavo ir sunkiai vaistais eidavo ja numust,gerkle puliuojanti,nosis uzgulusi,galima sakyt visai neprakvepavo per nosi,limfmazgiai,kepenys,bluznis padideje.O be visa to dar ir plauciu uzdegimas prisidejo.Diagnoze buvo tokia kad cia viskas del anginos puliuojancios buvo,nes dare tyrima del mononukleozes,tai nepasitvirtino.
Ligoniukam sveikatos 4u.gif
naca
man atrodo, kad kaip tik si diagnoze geriau, negu angina doh.gif . net nezinau. visur raso, kad ta liga vaikams praeina be pasekmiu dazniausiai. tik kad ilgai tesiasi. mano mazius vel su temperatura, o vakar biuleteni uzdare doh.gif
R03
O mums gydytojas kaip tik sake,kad dziauktis reikia kad ji nepasitvirtino,nes po to labai neatsparus pasidaro organizmas plauciu uzdegimams,bronchitams ir kitoms persalimo ligoms.
simoneta
mano dukra sirgo sia liga 3 m
TAi tikrai slyksti liga, nes mes gulejom ligoninej, vaistu aiskino kad jokiu nera o tik imuniteta stiprinanciu. Tuo metu buvo labai baisu, bet po to pagijo ir viskas uzsimirso. Stiprybes sergantiems
naca
o tai ka ligoninej dare, jei vaistu neskyre g.gif
Karvute
mums pasitvirtino, karsciuoja jau 8 paras, silpnas, antibiotikus skyre del antriniu susirgimu: sinusitas, pulingu anginu, tonzilitu.(as turejau paseli, gerem aritromicyna) pacio sukelejo antibai neveikia, bet komplikacijas turi veikti. taip ir nebuvo atsakymo kiek ilgai trunka karsciavimas? gal individualiai. vaikui 3m3men

sveikatytes visiems 4u.gif
naca
QUOTE(R03 @ 2008 01 19, 21:31)
O mums gydytojas kaip tik sake,kad dziauktis reikia kad ji nepasitvirtino,nes po to  labai neatsparus pasidaro organizmas plauciu uzdegimams,bronchitams ir kitoms persalimo ligoms.
*

taip taip, maniskiui gripas komplikavosi i plauciu uzdegima doh.gif bet jau pasveiko.
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2008 02 20, 23:28)
taip ir nebuvo atsakymo kiek ilgai trunka karsciavimas? gal individualiai. vaikui 3m3men

*

va cia nuo straipsnio nukopijavau
Temperatūra kelias dienas gali būti pastoviai aukšta, vėliau nukrinta ir aukščiau 38 oC nepakyla. Karščiuojama nuo 2-7 iki 20 dienų. Trečią dieną prasideda angina.
Karvute
QUOTE(naca @ 2008 02 20, 23:12)
taip taip, maniskiui gripas komplikavosi i plauciu uzdegima doh.gif  bet jau pasveiko.
Papildyta:
va cia nuo straipsnio nukopijavau
Temperatūra kelias dienas gali būti pastoviai aukšta, vėliau nukrinta ir aukščiau 38 oC nepakyla. Karščiuojama nuo 2-7 iki 20 dienų. Trečią dieną prasideda angina.
*

straipsnyje neparsyta, kad kol laikosi apnasas ant tonziliu tol laikosi temperatura. kazkiek padeda apnasa nuimti Doktrino gelis (mano vaikas atsisako ji vailgyti) verysad.gif ramuneliu arbatos ir skalaviams furacilinu, kas neimanoma 3meciui. kramtyti duona, ji mechaniskai nuvalo apnasus. jis neko nevalgo! kol kas bukle vidutinio sunkumo. sekmes 4u.gif
naca
o ar nepadeda jums liugolis apnasas nuvalyti?
Karvute
QUOTE(naca @ 2008 02 21, 17:55)
o ar nepadeda jums liugolis apnasas nuvalyti?
*

jeigu butu vyresnis, gal ir leistu, o dabar tai ne.
mums jau geriau po dienos miego t-37.8, skaitau, kad visai gerai, suvalge duonos ir zaide. 9 ligos para.
naca
liugolis buna ir purskiamas ir visai neblogo skonio. nors aisku astrokas
Gosh
Oi, kaip verkiau pamenu kai išgirdau, kad dukrai įtariama mononukleozė... 4 metukų ji tada buvo, maniau numirs kaip ištino gerklė, limfmazgiai, gerklė visa balta. Išrašė gydytoja antibiotikų pamenu, po pačios pirmos dozės vaikui tie pūliai gerklėj kaip rožė skleistis mano akyse pradėjo, dar blogiau pasidarė. Temperatūra apie 40, nekrenta, vaikas kvėpuoti negali, sedėjau prie vaiko ir tik meldžiaus, kad neuždūstų, net pasidėjusi buvau peiliuką su tušinuku šalia, kad jei kas, pjausiu gerklę, kišiu tą tušinuką, kad kvėpuotų verysad.gif Tada susišvietė man kaip ta "rožė' sužydėjo ir nebedaviau antibiotikų išrašytų. Nusipirkom dar pamenu Kalergolio (ar kaip jie rašosi, tie raudoni vaistai į nosį), tai žinokit, visus pūlius iš gerklės per nosį vien to kalergolio pagalba ir ištraukėm, kitą dieną dukra jautės jau geriau, o po dar dienos jau net nesimatė kad sirgo smile.gif
Gaila tik buvo vaiko kai reikėjo kas savaitę vaikščioti badyti pirštus, tirti kraują, ar nebėr tų sukelėjų, ir gan nemažą laiko tarpą taip vaikščiojom, vėliau jau kas mėnesį, bet imuninė sistema jau buvo silpnoka po to persirgimo, labai pradėjom sirgti angina. Nes juk mononukleozė sugriauna imuninę sistemą, po jos apie 6 mėn patariama nelankyti darželio, vengti susibūrimų visokių, nes elementari sloga gali į plaučių uždegimą pavirsti, o nesitaisant kraujui ir blogiau būti sad.gif
Tiesa - pirmus metus po šios ligos negalima vaiko vežti prie jūros.
Ir labai protingai kažkas parašė, kad ši liga praeina savaime, jos gydyti antibiotikais nereikia, nėr net jai tinkamų vaistų.
vilija_d
Mums irgi teko susidurti su sia baisia liga sad.gif Praeita rudeni dukrai pries savaitgali pakilo temperatura. Maniau, kad kaip visada - angina ir tiek. Kiek esam sirge tai budavo dazniausia diagnoze. Bet pirmadieni ji ant kojyciu nebegalejo pastoveti tiesiogine to zodzio prasme. Ant pirstu galu stovi, o kulneliu nuleisti negali, nes labai tempia ir skauda koju raumenis. Galvojau koks nors paralyzius ohmy.gif ir temperaturos nebuvo labai dideles, gerkle tik siek tike paraudus, kosijo. Nulekem pas savo gydytoja, o ta is karto iskviete neurologa, net nepadarius kraujo tyrimo ar normaliau vaika apziurejus. Neurologo diagnoze buvo - polineuritas. Prigasdino mus baisiomis komplikacijomis, ligonine ir pan. O jau persigandus buvau mega_shok.gif
Israse is karto siuntima i Santariskes, kad guldytu i ligonine. bet ten nuvykus, jai tos kojytes susitvarke. Ten per didziausias kancias prisiprasem, kad nusiustu pas neurologa dar karta, nes realiu plika akimi matomu simptomu, kad galimas polineuritas jau nebuvo.
Visa laime, kad patekom pas puikia neurologe, kuri greitai padare kraujo tyrima ir jis tikrai nerode polineurito. Bent jau tam kartui nusiraminom, bet vis tiek nebuvo aisku kad jai yra. Po dar daugybes tyrimu pagaliau buvo padarytas kraujo tyrimas mononukleozei nustatyti, kuris parode Epstein baro virusa. I ligonine negulem, bet gydemes namuose geras tris savaites.
Pasirodo, mononukleozes vienas is simptomu yra silpnumas kojose, nors dukrai nebuvo nei limfmazgiai zymiai padideje, nei kitu labai zymiu mononukleozes simptomu.
Po to esa dar karta sirge ir ta beda su kojomis pasikartojo.
Kiek supratau is gydytoju, mononukleoze yra herpes grupes virusas ir mes kiekvienas ji turime savyje. Ir jo faktiskai isgydyti neimanoma. Telieka stiprinti imuniteta
linnce
ech doh.gif pasiskaiciau mamos jusu pasisakymus ir jau tiksliai zinau,kad ir mano maziu uzpuole sita bjauri liga,mes dar tyrimuku nepadarem,nes savaitg,bet gydytoja jau israse antibiotiku tai dabar susimakalavau ar mes teisingai darome,kad geriam tuos vaistus g.gif nors dar tik viena para kai geriam,jokio pagerejomo nematau,o kaip tik visos akytes aptine tokios,o kakliukas isvis baisus verysad.gif
naca
o kokios grupes antibiotikai?
Karvute
QUOTE(naca @ 2008 03 16, 21:53)
o kokios grupes antibiotikai?
*

mano vaikui skire eritromicina, nuo anginos ir sinusito (buvo padarytas paselis, isaugo pneumokokas, antibiotikograma ir t.t.) penicilinui ir amoksicilinams alergija.
linnce
mes geriame duracef,siandien bent jau pasitvirtino,kad nera streptokoko,o del mononukleozes,tik penkt.pasakys,bet jauciu tikrai mes ja turim,sake jei negeres ateinancias 3paras guldys i ligonine,kaip ziauru verysad.gif niekad negalvojau,kad buna tokia ziauri angina unsure.gif
Gosh
O kodėl taip ilgai laukti atsakymo dėl mononukleozės? Juk kraujo tyrimai jau parodo iš karto.
naca
ta ziauri angina ir buna prie mononukleozes. siaip tai labiausiai netinkami penicilino grupes antibiotikai. maniskiui tai tik pablogino padeti, kai dar nezinojom, kad mononukleoze doh.gif paskui prie plauciu uzdegimo gere oksiciklinu grupes, tai jie padejo.

Linnce, o kur jums dare tyrimus. kaip suprantu polikliniku laboratorijose tokiu neatlieka.
linnce
mes is pasilaiciu,tai cia ir daremes,pasilaiciu med.centre,man cia patinka nera susigrudimu,pirmiausiai pora tyrimuku padarem,jei nepasitvitrins darysim ir kitus,bet siandien aciu dievui jam jau geriau,zinot nusipirkau tokio bjauraus purskalo i gerklyte ir nosyte kartu ,yra antgaliai skirtingi,tai patikekit jis tikrai tuos puliukus gerai sutraukia ir per nosi palengvina kvepavima,bet jau kokie bjaurus,tai baisu,nes pati pabandziau sau i gerkle,tai zinokit ir man nesinori ju,bet ka daryti,nors veiksmingi verysad.gif su asarom purskiu,o po to arbatos duodu,nes neuzsigerus neimanoma istvert,o sakykit ar galima i laukuti eiti,jei nekarsciuoja?
linnce
nu va siame skyrelyje ziuriu pasikalbesiu su savim,bet vis delto parasysiu kaip mums sekesi,ogi issityreme ir pasake,kad gryna puliuojanti angina doh.gif tai be galo apsidziaugiau,kad mes neprigriebem vis delto sitos bjaurios ligos 4u.gif
naca
tikrai geros naujienos pas jus. o gryna angina as noreciau operuot jei kartotus.
i lauka tikrai manau galima , jei nera temperaturos
gabby27
mes irgi persirgom epstein baro virusu - mononukleoze sad.gif
penkias dienas karsciavom, skyre antibiotikus iskarto ligoninej, pasveikom, bet va veliau po keliu dienu vel temp ir tada jau bronchitas, veliau obstrukcinis bronchitas. dabar jau daugiau nei pusantro menesio po susirgimo. daktarai gasdina laaaaabaaai saugotis, jokiu viesu vietu, jokiu susiburimu, bent puse metu, nes tada lyg organizmas atsistato.
bijau ir is namu eiti. nezinau, sunku kazkaip.

zmirzlina
Mano sūnui taip pat diagnozuota mononukleozė, bet tik praėjus keliems mėn. nuo ligos pradžios. Vasarį su gerklės skausmu ir paburkimu nuėjom pas gydytoją, tai ji pasakė, kad ne angina, o afta, vaikui visa gerklė užburko. Apsigydėm ir vėl toliau su kosuliais ir ligelėm į mokyklą. DAžnai pavargdavo, irzlus, gulinėdavo, kosėdavo, o apylinkinė nieko nerasdavo (o gal ir nenorėjo). O gegužį taip nusividuriavo, kad papuolėm į infekcinę. Ten ir išaiškino, kad mononukleozė, net hepatitus įtarė, kokios baisios kepenys buvo. Kažkodėl gydytojai patarė vartoti daugiau angliavandenių, o mažiau baltymų. Dar mėn. vartojom papildus kepenims spiprinti. Kad būtų padidėję limfmazgiai, tai taip nebuvo, tik tuo pačiu laiku ir mikoplazma ir traheitas buvo. Vaikui 10 metų, o šis sezonas pirmas toks pilnas ligų, gal kad tokia niekam tikusi žiema imunitetą silpnina ir visokius virusus "nešioja". Skaudžiausia ne tai, kad vaikas serga, o kad gydytojai nenustato ligos ir negali gydymo skirti laiku ir kokybiško ir už tai neatsako.
Karvute
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 28, 20:15)
mes irgi persirgom epstein baro virusu - mononukleoze sad.gif
penkias dienas karsciavom, skyre antibiotikus iskarto ligoninej, pasveikom, bet va veliau po keliu dienu vel temp ir tada jau bronchitas, veliau obstrukcinis bronchitas. dabar jau daugiau nei pusantro menesio po susirgimo. daktarai gasdina laaaaabaaai saugotis, jokiu viesu vietu, jokiu susiburimu, bent puse metu, nes tada lyg organizmas atsistato.bijau ir is namu eiti. nezinau, sunku kazkaip.
*

noriu paguosti ir padrasinti.
sirgome mononukleoze vasario men. mum (3m8men) liepe iki vasaros neleisti i darzeli, tipo sirgs. moterys, ar man pasiseke, ar kaip po 2 sav nuo pasveikimo isleidau i darza su didelem baimem. 4 menesius atlanke kaip kareivelis, kabinosi ligos, bet nepraleidom nei dienos!!!
taip kad perdaug nestresuokite. kaip pasiseks, kazkas serga, kazkas ne. ir dar: jeigu jusu vaikas daznai serguliuoja (kaip mano anksciau!) liepa-rugpjuti butinai skiepykite su Pneumo vaikcina!!! ja mazai pataria pediatrai, nezinau kodel, juk visvien komercine. man patare butinai, nes sinusitai puola (zalia sloga) visa ziema ir pavasari!!! tepineliuose auga ta bjaurybe pneumokokas, todel ir pataria skiepyti!!!

laikykites, auksciau nosytes!!! 4u.gif
gabby27
Aciu uz palaikyma,
norejau dar paklausti kodel negalima po sios ligos eiti prie juros, man taip daktare sake, o as paklausti pamirsau.
rytoj eisim pas gydytoja, pridavem krauja, tai papasakos gal ka naujo.
kaip Jus vaiku imuniteta stiprinat?
as pradejau bioptron lempa naudoti.
masazu mums nepatare daryt ir nepaaiskino kodel.
kadangi mums prasidejo bronchitai prie tos ligos tai lyg drusku kambarius minejo, bet sako jei i sanatorija gali blogiau baigtis.
zmirzlina
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 21:54)
Aciu uz palaikyma,
norejau dar paklausti kodel negalima po sios ligos eiti prie juros, man taip daktare sake, o as paklausti pamirsau.
kadangi mums prasidejo bronchitai prie tos ligos tai lyg drusku kambarius minejo, bet sako jei i sanatorija gali blogiau baigtis.
*

Gal būt dėl pakitimų kepenyse. Ar darė kepenų echoskopą. Paprašykit, bus pačiai ramiau. Mano vaikui uždraudė bet kokį fizinį krūvį, papildai kepenims, poilsis, jokio pervargimo. Vartoti daugiau angliavandenių. Taip nurodė gydytojas, kuris gydė. Alergologė irgi sakė, kad tai rimta liga ir kurį laiką vengti ir antibiotikų. O apylinkinė, tai sako, nieko čia tokio. Jos toks požiūris, bet aš manau, kad tai liga, kuria geriau vaikas nesirgtų. Bet mūsų vaikai pasveiks. SĖKMĖS
Karvute
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 21:54)
Aciu uz palaikyma,
*

gal todel, kad ten daznai aktyveja Herpes nuo saules ar pan ir dregnas oras. g.gif as tiksliai irgi nezinau.
duodu teddi vitaminus, bet matau reikia mieliu duoti, nes aplink naguciu oda lupasi ir mezys taisosi g.gif

butinai del pneumo vakcinos pasiklauskite 4u.gif
gabby27
QUOTE(Karvute @ 2008 06 29, 23:14)
gal todel, kad ten daznai aktyveja Herpes nuo saules ar pan ir dregnas oras. g.gif as tiksliai irgi nezinau.
duodu teddi vitaminus, bet matau reikia mieliu duoti, nes aplink naguciu oda lupasi ir mezys taisosi g.gif

*

apie vakcina niekas nieko nesake, o nuo kokio cia amziaus?

echoskopijos kepenu irgi nedare, bet as jau savo gyd prispausiu kai po atostogu gris

o krauja kas kiek laiko reikia tikrinti ir ka ten ziuri?
mums dar hemoglobinas nukrito iki 113
o antibu gavom jau 2 kartus
ligoninej gyd sake, kad po tos ligos vaikas pasidaro NEPATIKIMAS
kaip suprantu gali bet kas ivykti
neradau niekur, kiek laiko tas virusas gyvena organizme, kiek laiko mes esam pavojingi kitiems?

Aciu
zmirzlina
QUOTE(Karvute @ 2008 06 29, 22:14)

*

Gal čia ir ne į temą, bet nelabai supratau ką bendro turi mononukleozė ir mielės, miežis. Aš kiek domėjausi šia liga, tai apie tai nieko neradau. O apie vitaminus, tai mums gyd. sakė, kad nereikia jokiu multi vitaminų, o tik kokių vienos grupės atskirai. Tai tiek.
Papildyta:
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 22:31)

echoskopijos kepenu irgi nedare, bet as jau savo gyd prispausiu kai po atostogu gris

neradau niekur, kiek laiko tas virusas gyvena organizme, kiek laiko mes esam pavojingi kitiems?

Aciu
*

Mano vaikui mononukleozę nustatė pirmiausia padarę echoskopą, pakito kepenys, nes nei temp. nebuvo, nei limfmazgiai, nei kita klinika nepasireiškė. O kad nustatyti šią ligą yra atliekami būtent šiai ligai nustatyti skirti kraujo tyrimai. Šia liga suserga vaikai, su nusilpusia imunine sistema. Pasirodo 1 iš 300 potencialių, tai va. Ir kiek pastebėjau kiekvienas gyd. skirtingai vertina šią ligą, tik neaišku kodėl. Gal nėra apie ją daug žinoma.
Karvute
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 22:31)

Aciu
*

vakcina lyg nuo 6 men galima g.gif nepazadu, reikia internete pasidometi, lyg Usonio straipsni buvau radus neperseniausiai.
NEPATIKIMAS vaikas visados, ko gero. kasdiena po naujiena.
hemoglobina keliam su hematogenu ir granatais, nes mesos nemegsta.
po antibu duokite geruju bakteriju, man rekomendavo Hefilus forte. viruso antibiotikai neveikia, jie veikia bakterijas - komplikacijas (sinusitai, bronchitai, kt).

virusas gyvena organizme, kol yra ligos pozymiu (karsciavimas) paskui vaikai nepavojingi! karantino skelbti nereikia.
cia skaitosi pirmo bucinio liga (nuo seiliu) todel dazna susirgimu paauglystei, bet imunitetas islieka visam gyvenimui. taip kad musiskiai gales buciuotis ramiai biggrin.gif
prasom! 4u.gif

QUOTE(zmirzlina @ 2008 06 29, 22:42)
Gal čia ir ne į temą, bet nelabai supratau ką bendro turi mononukleozė ir mielės, miežis. Aš kiek domėjausi šia liga, tai apie tai nieko neradau. O apie vitaminus, tai mums gyd. sakė, kad nereikia jokiu multi vitaminų, o tik kokių vienos grupės atskirai. Tai tiek.
Papildyta:
Mano vaikui mononukleozę nustatė pirmiausia padarę echoskopą,  pakito kepenys, nes nei temp. nebuvo, nei limfmazgiai, nei kita klinika nepasireiškė. O kad nustatyti šią ligą yra atliekami būtent šiai ligai nustatyti skirti kraujo tyrimai. Šia liga suserga vaikai, su nusilpusia imunine sistema. Pasirodo 1 iš 300 potencialių, tai va. Ir kiek pastebėjau kiekvienas gyd. skirtingai vertina šią ligą, tik neaišku kodėl. Gal nėra apie ją daug žinoma.
*

tik tiek kad gal bendras organizmo nusilpimas. tai gal maniskui butent B grupes ir truksta? g.gif gera mintis aciu!

mes echo nedarem, nes pas mus vietoj nedaro, vaziuoti i ligonine nepanorome. pediatre sake, kad sukieteej kepenukai, bet normos rybose, uz sonkauliu neiseina, todel apsiraminome. tokie organu pakitimai praeina sakyciau po 3-6 men. g.gif
Audra_T
Sveikos mamytes!

mano sunus irgi buvo pasigaves sia "nuostabia" liga, kai buvo kokiu 2 metu. Baisi liga - sirgo ilgai ir sunkiai. Gydytoja is pradziu diagnozavo puliuojancia angina ir paskyre antibiotikus - nuo ju vaikui tik dar blogiau pasidare - isbere visa, gerkle uztino galutinai, limfmaziai buvo kastono dydzio, temperatura 39, vienu zodziu linksma.
Tik po 3 dienu tapo aisku, kad liga visai ne ta, nuo kurios gydyta. Labai budingas mononukleozei simptomas - uztine vaiko akys. Tada mes tikrai issigande buvom, nes kraujo tyrimas parode didziuli leukocitu kieki ir labai mazai trombocitu. Gydytoja liepe labai ziureti, kad nebegiotu, nes gali begdamas nukristi ar uzsigauti ir gali pysti bluznis, kuri nuo sios ligos labai padideja ir vaikas gali nukraujuoti. Negalima temperaturos musti ibuprofenu, nes tai irgi gali sukelti vidini kraujavima. Paracetamolis siuo atveju saugesnis. O nuo uztinimo suleido steroidu ir zmogeliui zymiai pagerejo. Siaip vaistu nuo sios ligos nera. Gerai, kad nors imunitetas susidaro visam gyvenimui.
Sandriuks1
Maniskis irgi,budamas 2m susirgo sia liga doh.gif
Lygiai vienodai mums nustate gerkles uzdegima,israse antibu,tik tiek,kad maniskiam akys neuztino,bet kraujas is nosie begdavo doh.gif
Vaziavom ir i santariskes,dare jam ir kaulu ciulpu biopsija,nes kraujo tyrimus kai dare,rado dvi lasteles,kurios mutuot gali vezines,tai turejau strioko,kad net nezinau kokiais kiekiais verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.