Suneliui 2metai3menesiai nenori valgyti mesos,tik jaigu malta.Man jau tos kotletus lipdyti atsibodo,kad ir jis ne visada noriai valgo.Skaiciau,kad mesa tokiam amziuje butina,ko as jau nesugalvoju(ir grozi ir turi keiciu kaskart),bet kiek tai testis gali.Vakar iskepiau vista griliuje,pati procesa ziurejo suzavetas,o kaip tik valgyti-atsigule ant grindu uzdenge akis ir rieke:fu kaka,mama valgo kaka- tol kol nepadejau vista i saldytuva.Po menesio eis i darzeli,ten niekas jam kotletu nekeps,nezinau ka daryti.Okaip jus ar susiduret su panasia problema?
Susiduriau
Maniškis tai kaip tik, sakyčiau, mėsėdis
Darželyje gan dažnai būna mėssos maltiniai, ten pažais, pavargs, kiti vaikai valgys ir jis gal pradės mėsytę kramsnoti
Na va, kol parašiau, tai prieš tai ppriešinga nuomonė pasirodė
Martyna,kiek jau laiko taviskis nevalgo mesos,ar nebuna jis darzeli alkanas?
pas mus iki1,5m nebuvo problemu viska susluodavo,o dabar kai kada.kartais per karta suvalgo tiek kiek tevas nesuvalgo,o kartais neikisi.Tai visa menesi valgo tik keptas bulves,jau antra savaite makaronus,o pries tai daktariska desra trys savaites.va ir dabar reikalauja makaronu.tik va mesos niekaip...rieke FU KAKA...LAIKAS MIEGOT,O JAM MAKARONU PADUOK,VARAU VIRTI
O kur čia problema?
Mano sūnui dabar 2 m. 9 mėn. Kadangi abu su vyru jau per dešimtmetį esam vegetarai, jis mėsos irgi nėra iki šiolei ragavęs. Nu nė nusilpo, nė numirė
Tai pas jus dar dors maltą mėsą valgo, o mūsų buvo kokių pusę metų iš vis jokios mėsos, tai kai pas gydytoją nuėjom pasitikrinti pasakiau kad vegetaras, pasiūlė kraują patikrinti ir aišku geležies trūko, tai gėrėm vitaminus su geležim Feroglobin, kraujas atsistate, o keisčiausia kai pradėjo eiti į daržą pradėjo valgyti ir mėsą ir žuvį (kurios išviso nepripažino)
Aš irgi plaukus nuo galvos roviausi, nes maniškė nė iš tolo į mėsą nežiūrėjo, kraujas pagedo, gėrėm geležį. Nu bet po to susitaikiau su realybe ir ėmiau duoti daugiau grikių, špinatų ir kitų produktų kur daugiau geležies. Nu ir normalus tas kraujas pasidarė
Žodžiu reikia susitaikyt, juk per prievartą neįkiši.
Taip,zinoma per prievarta neikisi o as ir nekisu.Tiesiog dabar zinau kad nevien jis toks nemegejas mesos.Perdaug mociutes,tetutes i duse lenda,ir dar tikiosi kad darzeli su vaikuciais prades valgyti.
QUOTE(delfinas @ 2005 03 30, 21:23) Mano sūnui dabar 2 m. 9 mėn. Kadangi abu su vyru jau per dešimtmetį esam vegetarai, jis mėsos irgi nėra iki šiolei ragavęs. Nu nė nusilpo, nė numirė Delfine, o ką savo sūneliui duodi "vietoj" mėsos? Aš irgi nematyčiau didelės problemos, jei vaikas nevalgo mėsos, bet, mano nuomone, jis turėtų tuomet gauti jos "pakaitalų" - ankštinių, riešutų ir pan. Mano sūnelis nei mėsos, nei daržovių nemėgsta, lęšių - išvis QUOTE(neras @ 2005 04 01, 10:21) Delfine, o ką savo sūneliui duodi "vietoj" mėsos? Gal turi kokių super vegetarinių-vaikiškų valgių receptų? Tofu ir kitokią (ieškau, kad būtų genetiškai nemodifikuota ir ekologiška dažniausiai) soją duodu, kiaušinių jis daug valgo, anksčiau razinas valgė, bet dabar nustojo - jose nemažai geležies. Grūdai geležies turi. Super receptų neturiu - mano vaikis mėgsta paprastai valgyt Lęšius (ir kitokius ankštinius) gali bandyt "užmaskuot": jeigu vaikas valgo bulvių košę, gali lęšių po truputį įmaišyt į bulvių košę. Arba - jeigu valgo kokią pertrintą daržovių sriubytę-tyrę - gali irgi bandyt įtrint kokių pupų, žirnių (tie saldūs, turėtų patikti
Na va, apie soją kažkaip ir užmiršusi buvau
Ačiū už patarimus QUOTE(neras @ 2005 04 02, 09:31) Na va, apie soją kažkaip ir užmiršusi buvau Ačiū už patarimus Į sveikatą
Ne panaceja ta mesa, valgykit brokoliukus, kai tik galesit, sparagus, riesutukus, spanguoles ir bedu nebus, manau, kai reiks organizmui, tai ir valgys, as nepirsciau per prievarta.
Ir as turiu ta problema
Mano vaikai tai seniau gerai mėsą valgė,nes sumaldavau robomiksu,o dabar merga valgo gerai,o bacūriukas tik kai užplaukia,bet retai,dažniausia valgo maltą mėsą. Nuo rugsėjo eis į darželį tai gal pradės valgyti,nes matys kaip kiti vaikai valgo.
Mano nei mesos,nei zuvies nevalgo
Manajam 1,7m. ir niekad mėsytės nemėgo.Kokią zarazą dešrą rūkytą ar dešreles virtas tai kapoja.Bet nepripažįstu dešrų kaip vaikui tinkamo produkto-visokių negerų dalykų ten prikišta.
Vis nepasiduodu ir bandau prakišti gerą virtą mėsą.Nes kraujas silpnas. Bet dažniausiai tokie patiekalai lieka vos paragauti. Žuvį valgo tik sumaišytą su bulvių koše-man džiaugsmas begalinis.Bet nemaitinsiu taip kiekvieną dieną,dar pabos. QUOTE(delfinas @ 2005 03 31, 00:23) O kur čia problema? Mano sūnui dabar 2 m. 9 mėn. Kadangi abu su vyru jau per dešimtmetį esam vegetarai, jis mėsos irgi nėra iki šiolei ragavęs. Nu nė nusilpo, nė numirė Pritariu
va mano vaikinukas irgi atsisakė mėsos, ir kiek pastėbėjau sausos: kalakuto krutinėlės, jautienos. triušį valgo. o kažkada pabandžiau duoti kiaulės liežuvio, tai buvo net keista, bet jam patiko minkšta mėsa ir kiek žinau daug geležies tik ar galima metukų laiko vaikui tokių dalykų? gal kas žinot?
QUOTE(Raganėlė @ 2005 10 08, 16:05) kažkada pabandžiau duoti kiaulės liežuvio, tai buvo net keista, bet jam patiko minkšta mėsa ir kiek žinau daug geležies tik ar galima metukų laiko vaikui tokių dalykų? gal kas žinot? Manau, galima, tik turėtų būti virtas ar troškintas. Ir aš, ko gero, pati jį virčiau, o ne duočiau pirktinį...
galima kiaules liezuvi duoti, as nuo 8 men. maldavau ir dedavau saviskei i koseles. Tai iki 1,3 viska valge, o po to, tik keleta patiekalu, mesos, zuvies - ne. O as galvojau kad cia tokia viena, tikra tiesa, stogas vaziuoja... neismanai net ka daryti.
Tiesa po sunkios ligos (kai 2 kg. numete per mė.) kokia savaite ar dvi valge viska, zuvi, mėsa, darzoves, bulves, sriuba (situ dalyku irgi neisiulysi). o dabar vėl tas pats... tai pastebėjau kad sveciuose (pas mociute) kartais valgo sriuba, zuvies, mėso, ar bulvės. Tai 2 kartus reguliariai vaziuojama ir gauname mėsos. Domėjausi šiuo klausimu: ttai daug straipsniu radau kad mėsos užtenka 2-3 kartus i savaite, o kitom dienom galima žuvį. kad 5 kartus į saivatę galima duoti kiausinį(as kepu omleta-daznai pietum), labai daug geležies (buvau nustebusi) miltiniuose blynuose, dar duodu mielinių blynu (iskepus bet ka is pradziu patiesiu vienkartini ranksluosti, taip dalis tauku susigeria į jį). tarp maitinimų stengiuosi duoti: javainiu, ryziu ir kt. krupu galetų (paplotelių), siek tiek bandelės. Košių (kurias teikiasi valgyti) . Į košes idedu bananų, ar hipp tyreliu, kartais skiedzžiu košes su jogurtu, košes gaminu prieš pat valgį, kad nebutu sprangios... na zodziu, vargstu, Kaip mama rase nepasiduodu, vis gaminu ka sveika ir bandau duoti, bet viskas per niek, taip ir norsisi viska isteksti i siena. Uzrasiau i darzeli, viskas nebegaliu, girdejau , kad ten vaikai pradeda valgyti... ziuresim. A kartais dar kepu vistiesnos kepsnelius ir juos troskinu( 400 g. vistienos file supjaustyti smulk. kubeliais, idėti 3 kiausinius, 1 sauksteli vegetos, 1 skilt. cesnako, 2 saukstus majonezo,1 sauksta krakmolo. Viskas pastovi 3 val. Kepu kaip blynus kokias 7-8 min. Paskui vaikui atskirai patroskinu piene, ar ant garu ar seip jai bulves verdi ant virsaus uzdedi) labai greitai pasiodaro, minkstas , lengvas valgis. Cesnako nesijauciau, tiek kad priduoda toki prieskoni. Maniskei 1 metai 8 mėn. (jai kam idomu) Sveriam 12 kg. (bet 2 kg. priaugo per 3 sav. , kadangi buvo nuo ligos numetusi)
Mano maziui 2,4 m irgi nevalgo mesos ir niekad nevalge. Kartais, nezinau kas jam uzplaukia suvalgo, bet tik trinta sumaishita su sriuba kur su mikroskopu reikia ieshkoti, jei zino kad yra mesa - nevalgo visai arba iskrapsto. Daug ka isbandziau ir dar bandau, ir gyditojo konsultacijos prasiau, bet jais nusiviliau, sako kaip uzvesti, kad "mesa gelezies saltinis ir t.t. kad butinai reikia duoti, ieshkokit budu kaip isiulyti" shita ir pati zinau, jei ne ieskociau budu gyditojo patarimo neprasiciau. Vien zodziu, pradzioj maniau, kad kai dantys ishdigs tada valgis, po to maniau, kad jei nenori tai jam ir nereikia, bet vistiek nuosekliai siulidavau, po to jau nebesiuliau galvojau kad pamirsh, po to valgis - ne velne, o dabar manau, kad neskaniai gaminu, gal reikia receta pakeisti.
Sitaip nesisielociau jei pati vaikistej del to negulieciau lygoninei, del mazo hemoglobino kiekio. Nenoriu, kad vaikas susirgtu anemija, ar kaip ten ta lyga.
jo su mesos valgymu mes irgi vargstam,kotletus,balandelius dar isiulom,kartais paukstienos prismulkinu arba visa kaula duodu grauzti,o kita mesa isikisa i burna,pakramto ir spjauna lauk,sako man neskanu
Pabandik žuvyte o su mėsa tik po truputi idek mėsos ir daugiau daržoviu ir tūrėtu priprasti
Aš irgi taip darau, ir dabar jau valgo. Ir dar mažiau daviau jam surelių ir jogurtų, kad normalų maistą pradėtų valgyti.
nevalgo maniskis irgi mesos, ir sriubos, ir koses ir jokio kito virto, kepto, zodziu silto maisto nevalgo
QUOTE(Ineciukas @ 2006 06 25, 03:28) nevalgo maniskis irgi mesos, ir sriubos, ir koses ir jokio kito virto, kepto, zodziu silto maisto nevalgo o jūs išbandėt jau visokius "apgaulės" būdus, kai košėj, kad ir atvėsusioj, yra nors 20 g mėsytės
mano berniukas irgi nevalgo mėsos, bet kažkaip pavyksta įsiūlyti smalsučio dešrelių ir virtos kalakuto filė.
Manasis irgi nevalgo mesytės
Nu manasis valgo netik mesa,bet ir bet kokius lasinius ir tik vienus.
Mamytes, mano berniukas labai nebevalgo mesos...nebezinau ka daryti, ko beprideti...nevalgo ir fsio, keli kasniai ir viskas... nei farso, nei mesos patiekalai nebepatinka
dedu ir buljono, ir druskytes, prieskoniu kokiu svelnesniu, bet nepadeda gal galit kokiais skaniais receptais pasidalinti??????? Labai aciu
Manoji irgi mažai mėsytės valgo. Mes dažnai valgom sriubytę su mėsa, tai kažkaip daugiau pavyksta įsiūlyti. Gal jiems tiesiog per sausa ta mėsa, užtai ir nepatinka
Maniškis gal nuo kokių 1.5- 2 m. mėsos beveik nevalgo. Jis apskritai yra nevalgiukas. Pamatęs mėsą, tuoj ima šaukti, kad nevalgys
Maniškis irgi kažkaip nelabai mėgo mėsytę, bet kai išviriau jam kalakutienos, tai pradėjo valgyti mėsytę, gali kad ir tris kartus per dieną valgyti
Ir mes kovojam, kad mėsytę valgytų.. Labai nevalgi pasidarius
as tai viska karu verdu ir mesa ir bulve, morkos ir t.t. paskui viska irgi kartu sumalu su blenderiu,pridedu druskos vos vos, krapu ir VALGO, nesuprasdama kad ten yra tos mesos, nes yrgi KARIAVOM
QUOTE(2006 @ 2007 07 11, 21:06) as tai viska karu verdu ir mesa ir bulve, morkos ir t.t. paskui viska irgi kartu sumalu su blenderiu,pridedu druskos vos vos, krapu ir VALGO, nesuprasdama kad ten yra tos mesos, nes yrgi KARIAVOM ir aš ankščiau taip darydavau, o dabar jau problemų neturim, valgo neblogai mėsytę ypač mėgsta vištienos kotletukus
Maniškė ir nelabai mėgsta mėsą. Ją dažniausiai į daržovienę dede, tada dar valgo.
maniskis mesos nevalgo nuo gimimo,dabar jam 7,bet as pergyvenu iki siol,juk gydytojai,o labiau anyta sako kad vaikas atsiliks proteliu,tai kur cia isskirtinumas
pabandyk TOFU, sojos suris. arba pacia sojos mesyte.
sojos mesos nebandziau bet tofu valgo gerai. Kartais geras pakaitalas mesai. ir toks pat maistingas!
Aš tai manau, kad nieko blogo, jei vaikas nevalgo mėsos.
Vaikų organizmai švarūs, dar nesugadinti, jie patys sugeba intuityviai pajausti ko jiems kada reikia. Aš pvz. kai buvau maža mėsos taip pat nevalgiau. Apie 4-us metus tik pradėjau valgyt šlapdešrę (bet ten labai daug krakmolo) ir vištos kulšeles. Bet ir tai niekada jų nemaišydavau nei su duona, nei su bulvėm.. Tėvai net ir su diržu mėgino mėsos įkišt, bet man ji tiesiog buvo neskani, net žiaukčiodavau.. Su laiku ėmiau viską valgyti. Bet manau, kad vaikai patys gali pasirinkti. Tik svarbu per anksti jiems nepakišti visokių čipsų, kokakolų, saldumynų..
Mano vyresnele nevalgo mesos. is tikruju nematau tame problemos, nes iki mazdaug č m valge, tai manau zino skoni, ir atsisake savo noro. tai ir tavo bernuzeliui, gal nera mielas mesos skonis, arba ji pabodo, tiesiog...
o antra mano, tai viska is eiles valgo ir uz sese, ir uz visus...
O kiek cia tokiu vaikiuku mano ir tik pajaucia mesa ir spjauna sutrinu kuo smulkiau ir visteik neima
QUOTE(zuika12 @ 2007 08 30, 08:48) O kiek cia tokiu vaikiuku mano ir tik pajaucia mesa ir spjauna sutrinu kuo smulkiau ir visteik neima na, mano nuomone mesa labai svarbu, ypac auganciam organizmui..bet kai mano vyriokas suvalgo vos kelis kasnelius, tai juoktis pro asaras tik norisi dabar pradejau prieskoniu normaliai ideti, na, kaip sau darydama, tik druskytes maziau, tai nors po kasneli suvalgo-pfu pfu pfu
maniskis nevalgom nieko
|