Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atsisako mėsos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
November
Suneliui 2metai3menesiai nenori valgyti mesos,tik jaigu malta.Man jau tos kotletus lipdyti atsibodo,kad ir jis ne visada noriai valgo.Skaiciau,kad mesa tokiam amziuje butina,ko as jau nesugalvoju(ir grozi ir turi keiciu kaskart),bet kiek tai testis gali.Vakar iskepiau vista griliuje,pati procesa ziurejo suzavetas,o kaip tik valgyti-atsigule ant grindu uzdenge akis ir rieke:fu kaka,mama valgo kaka- tol kol nepadejau vista i saldytuva.Po menesio eis i darzeli,ten niekas jam kotletu nekeps,nezinau ka daryti.Okaip jus ar susiduret su panasia problema? cry.gif cry.gif
Martyna
Susiduriau doh.gif Maniskis dabar visai atsisake valgyt mesa cry.gif Nors seniau bent kotletus ar blynus su mesa valgydavo, o dabar visiskai nieko kur yra bent kiek mesos unsure.gif Darzeli lanko jau metus, tai aukletojos sake, kad ir ten valgo tik tai, kur nera mesos, viska kas tik panasu i mesa palieka cry.gif
vilmic
Maniškis tai kaip tik, sakyčiau, mėsėdis smile.gif
Darželyje gan dažnai būna mėssos maltiniai, ten pažais, pavargs, kiti vaikai valgys ir jis gal pradės mėsytę kramsnoti smile.gif
vilmic
Na va, kol parašiau, tai prieš tai ppriešinga nuomonė pasirodė sad.gif g.gif
November
Martyna,kiek jau laiko taviskis nevalgo mesos,ar nebuna jis darzeli alkanas? 4u.gif
Martyna
QUOTE(kerita @ 2005 03 30, 19:30)
Martyna,kiek jau laiko taviskis nevalgo mesos,ar nebuna jis darzeli alkanas? 4u.gif
*

Jau menuo tai tikrai yra kai mesos nevalgo visiskai cry.gif O alkanas jis niekada nebuna, gali ir visa diena nieko nevalgyt doh.gif Man jau stogas vaziuoja kai reikia sugalvot ka jam duot valgyt sad.gif
November
pas mus iki1,5m nebuvo problemu viska susluodavo,o dabar kai kada.kartais per karta suvalgo tiek kiek tevas nesuvalgo,o kartais neikisi.Tai visa menesi valgo tik keptas bulves,jau antra savaite makaronus,o pries tai daktariska desra trys savaites.va ir dabar reikalauja makaronu.tik va mesos niekaip...rieke FU KAKA...LAIKAS MIEGOT,O JAM MAKARONU PADUOK,VARAU VIRTI
delfinas
O kur čia problema? g.gif Jeigu mėsa (bet kuriai amžiaus grupei) būtų būtina, visi vegetarai ir vegetarų vaikai seniausiai būtų išmirę kaip dinozaurai smile.gif. Yra nemažai tyrimų, kurie rodo, kad vegetarai visumoj yra sveikesni smile.gif. Su tais tyrimais nebūtinai reikia sutikti, tačiau gal jie vis tik rodo, kad mėsa (kaip ir bet kuris kitas maisto produktas) nėra būtina? g.gif

Mano sūnui dabar 2 m. 9 mėn. Kadangi abu su vyru jau per dešimtmetį esam vegetarai, jis mėsos irgi nėra iki šiolei ragavęs. Nu nė nusilpo, nė numirė smile.gif.
vikix
Tai pas jus dar dors maltą mėsą valgo, o mūsų buvo kokių pusę metų iš vis jokios mėsos, tai kai pas gydytoją nuėjom pasitikrinti pasakiau kad vegetaras, pasiūlė kraują patikrinti ir aišku geležies trūko, tai gėrėm vitaminus su geležim Feroglobin, kraujas atsistate, o keisčiausia kai pradėjo eiti į daržą pradėjo valgyti ir mėsą ir žuvį (kurios išviso nepripažino) blink.gif ir dabar darže valgo daug geriau nei namie. thumbup.gif
November
4u.gif 4u.gif 4u.gif tame ir reikalas kad kudikisteje buvo mazakraujiste ir labai greit atsistate kraujas butent kai pradejo mesiskos kosytes valgyti,nesinoretu turet problemu su krauju.Vaistai yra,bet jie labai gadyna dantu emale ir poto gali nuo dantuku issivistit infekcija,mano sesers vaikui taip buvo:teko 4metuku traukti visus prekinius dantukus. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ewa
Aš irgi plaukus nuo galvos roviausi, nes maniškė nė iš tolo į mėsą nežiūrėjo, kraujas pagedo, gėrėm geležį. Nu bet po to susitaikiau su realybe ir ėmiau duoti daugiau grikių, špinatų ir kitų produktų kur daugiau geležies. Nu ir normalus tas kraujas pasidarė smile.gif Dabar jau karts nuo karto suvalgo mėsos, bet tik višta jai tinka, o ten geležies ne fontanai g.gif
Žodžiu reikia susitaikyt, juk per prievartą neįkiši.
November
Taip,zinoma per prievarta neikisi o as ir nekisu.Tiesiog dabar zinau kad nevien jis toks nemegejas mesos.Perdaug mociutes,tetutes i duse lenda,ir dar tikiosi kad darzeli su vaikuciais prades valgyti. wub.gif wub.gif wub.gif
Kaštonė
QUOTE(delfinas @ 2005 03 30, 21:23)
Mano sūnui dabar 2 m. 9 mėn. Kadangi abu su vyru jau per dešimtmetį esam vegetarai, jis mėsos irgi nėra iki šiolei ragavęs. Nu nė nusilpo, nė numirė smile.gif.
*

Delfine, o ką savo sūneliui duodi "vietoj" mėsos?
Aš irgi nematyčiau didelės problemos, jei vaikas nevalgo mėsos, bet, mano nuomone, jis turėtų tuomet gauti jos "pakaitalų" - ankštinių, riešutų ir pan. Mano sūnelis nei mėsos, nei daržovių nemėgsta, lęšių - išvis schmoll.gif , o riešutams dar lyg ir per mažas tongue.gif . Gal turi kokių super vegetarinių-vaikiškų valgių receptų? mirksiukas.gif
delfinas
QUOTE(neras @ 2005 04 01, 10:21)
Delfine, o ką savo sūneliui duodi "vietoj" mėsos? Gal turi kokių super vegetarinių-vaikiškų valgių receptų?  mirksiukas.gif

Tofu ir kitokią (ieškau, kad būtų genetiškai nemodifikuota ir ekologiška dažniausiai) soją duodu, kiaušinių jis daug valgo, anksčiau razinas valgė, bet dabar nustojo - jose nemažai geležies. Grūdai geležies turi. Super receptų neturiu - mano vaikis mėgsta paprastai valgyt smile.gif. Kai įmantriai paruošiu, nevalgo ax.gif. Pavyzdžiui, tiesiog supjaustau avokadą gabaliukais, ir valgo. Arba tofu - vieną valgo gabaliukais. Mano "budintis" patiekalas - kai noriu sušerti gerų daržovių - yra daržovės virtos arba garintos ir su makaronais. Dar virdama įdedu šlakelį (labai nedaug, nes nieko jis gero...) daržovių sultinio miltukų. Anksčiau nieko nedėdavau, bet dabar sykiais įdedu skoniui pakeist. Paulius labai valgus - jis valgo faktiškai viską, ką jam duodu, ir po daug. Problemos neturiu tuo klausimu 4u.gif.

Lęšius (ir kitokius ankštinius) gali bandyt "užmaskuot": jeigu vaikas valgo bulvių košę, gali lęšių po truputį įmaišyt į bulvių košę. Arba - jeigu valgo kokią pertrintą daržovių sriubytę-tyrę - gali irgi bandyt įtrint kokių pupų, žirnių (tie saldūs, turėtų patikti mirksiukas.gif), tų pačių lęšių, tik po nedaug, nes gali "iššifruoti" priešingu atveju. Jeigu makaronus valgo, makaronų visur bandyk kišt - tada "sueina" ir kitokie dalykai šalia makaronų smile.gif. Čia taip sakau todėl, kad žinau, jog daug vaikų makaronus valgo smile.gif.
Kaštonė
Na va, apie soją kažkaip ir užmiršusi buvau ax.gif , o anksčiau ir patys vartojom, net ir tofu patys darydavomės... Reiks pabandyt. Nors šiaip tai maniškis labai įtariai į naujus skonius žiūri, nelabai pavyksta man jo maisto racioną praplėst cry.gif Net ir makaronų įsiūlyt kol kas nepavyko sad.gif
Ačiū už patarimus 4u.gif
delfinas
QUOTE(neras @ 2005 04 02, 09:31)
Na va, apie soją kažkaip ir užmiršusi buvau  ax.gif , o anksčiau ir patys vartojom, net ir tofu patys darydavomės... Reiks pabandyt. Nors šiaip tai maniškis labai įtariai į naujus skonius žiūri, nelabai pavyksta man jo maisto racioną praplėst  cry.gif Net ir makaronų įsiūlyt kol kas nepavyko  sad.gif
Ačiū už patarimus  4u.gif

Į sveikatą 4u.gif. Jeigu Tu dar maitini krūtim, tada iš viso nėra ko sukti sau galvos dėl nieko smile.gif. O ir riešutam visokiem jau greit "priaugsit" smile.gif.
Burbulytis
Ne panaceja ta mesa, valgykit brokoliukus, kai tik galesit, sparagus, riesutukus, spanguoles ir bedu nebus, manau, kai reiks organizmui, tai ir valgys, as nepirsciau per prievarta.
alex
Ir as turiu ta problema cry.gif Maniskei jau 1,6m.,bet mesos schmoll.gif .Tik kartais vistienos gali suvalgyti.
saugerda
Mano vaikai tai seniau gerai mėsą valgė,nes sumaldavau robomiksu,o dabar merga valgo gerai,o bacūriukas tik kai užplaukia,bet retai,dažniausia valgo maltą mėsą. Nuo rugsėjo eis į darželį tai gal pradės valgyti,nes matys kaip kiti vaikai valgo.
meduliukas
Mano nei mesos,nei zuvies nevalgo cry.gif Geriam zuvies taukus,vitaminus,kartais bandau mesa ir zuvi slepti darzovienenje,tai pirmus penkis saukstus sukist pavyksta doh.gif
crocus
Manajam 1,7m. ir niekad mėsytės nemėgo.Kokią zarazą dešrą rūkytą ar dešreles virtas tai kapoja.Bet nepripažįstu dešrų kaip vaikui tinkamo produkto-visokių negerų dalykų ten prikišta.
Vis nepasiduodu ir bandau prakišti gerą virtą mėsą.Nes kraujas silpnas. Bet dažniausiai tokie patiekalai lieka vos paragauti. Žuvį valgo tik sumaišytą su bulvių koše-man džiaugsmas begalinis.Bet nemaitinsiu taip kiekvieną dieną,dar pabos.
Canet
QUOTE(delfinas @ 2005 03 31, 00:23)
O kur čia problema? g.gif Jeigu mėsa (bet kuriai amžiaus grupei) būtų būtina, visi vegetarai ir vegetarų vaikai seniausiai būtų išmirę kaip dinozaurai smile.gif. Yra nemažai tyrimų, kurie rodo, kad vegetarai visumoj yra sveikesni smile.gif. Su tais tyrimais nebūtinai reikia sutikti, tačiau gal jie vis tik rodo, kad mėsa (kaip ir bet kuris kitas maisto produktas) nėra būtina? g.gif 

*

Pritariu thumbup.gif Pas mus tas pats, tik musu vaikui 1 metas ax.gif Kai nevalgai mesos- valgiarastis daug platesnis tampa smile.gif
Raganėlė
va mano vaikinukas irgi atsisakė mėsos, ir kiek pastėbėjau sausos: kalakuto krutinėlės, jautienos. triušį valgo. o kažkada pabandžiau duoti kiaulės liežuvio, tai buvo net keista, bet jam patiko minkšta mėsa ir kiek žinau daug geležies tik ar galima metukų laiko vaikui tokių dalykų? gal kas žinot?
Kaštonė
QUOTE(Raganėlė @ 2005 10 08, 16:05)
kažkada pabandžiau duoti kiaulės liežuvio, tai buvo net keista, bet jam patiko minkšta mėsa ir kiek žinau daug geležies tik ar galima metukų laiko vaikui tokių dalykų? gal kas žinot?
*

Manau, galima, tik turėtų būti virtas ar troškintas. Ir aš, ko gero, pati jį virčiau, o ne duočiau pirktinį...
Ausra25
galima kiaules liezuvi duoti, as nuo 8 men. maldavau ir dedavau saviskei i koseles. Tai iki 1,3 viska valge, o po to, tik keleta patiekalu, mesos, zuvies - ne. O as galvojau kad cia tokia viena, tikra tiesa, stogas vaziuoja... neismanai net ka daryti.
Tiesa po sunkios ligos (kai 2 kg. numete per mė.) kokia savaite ar dvi valge viska, zuvi, mėsa, darzoves, bulves, sriuba (situ dalyku irgi neisiulysi). o dabar vėl tas pats... tai pastebėjau kad sveciuose (pas mociute) kartais valgo sriuba, zuvies, mėso, ar bulvės. Tai 2 kartus reguliariai vaziuojama ir gauname mėsos. Domėjausi šiuo klausimu: ttai daug straipsniu radau kad mėsos užtenka 2-3 kartus i savaite, o kitom dienom galima žuvį. kad 5 kartus į saivatę galima duoti kiausinį(as kepu omleta-daznai pietum), labai daug geležies (buvau nustebusi) miltiniuose blynuose, dar duodu mielinių blynu (iskepus bet ka is pradziu patiesiu vienkartini ranksluosti, taip dalis tauku susigeria į jį). tarp maitinimų stengiuosi duoti: javainiu, ryziu ir kt. krupu galetų (paplotelių), siek tiek bandelės. Košių (kurias teikiasi valgyti) . Į košes idedu bananų, ar hipp tyreliu, kartais skiedzžiu košes su jogurtu, košes gaminu prieš pat valgį, kad nebutu sprangios... na zodziu, vargstu, Kaip mama rase nepasiduodu, vis gaminu ka sveika ir bandau duoti, bet viskas per niek, taip ir norsisi viska isteksti i siena. Uzrasiau i darzeli, viskas nebegaliu, girdejau , kad ten vaikai pradeda valgyti... ziuresim. A kartais dar kepu vistiesnos kepsnelius ir juos troskinu( 400 g. vistienos file supjaustyti smulk. kubeliais, idėti 3 kiausinius, 1 sauksteli vegetos, 1 skilt. cesnako, 2 saukstus majonezo,1 sauksta krakmolo. Viskas pastovi 3 val. Kepu kaip blynus kokias 7-8 min. Paskui vaikui atskirai patroskinu piene, ar ant garu ar seip jai bulves verdi ant virsaus uzdedi) labai greitai pasiodaro, minkstas , lengvas valgis. Cesnako nesijauciau, tiek kad priduoda toki prieskoni.
Maniskei 1 metai 8 mėn. (jai kam idomu) Sveriam 12 kg. (bet 2 kg. priaugo per 3 sav. , kadangi buvo nuo ligos numetusi)
iCute
Mano maziui 2,4 m irgi nevalgo mesos ir niekad nevalge. Kartais, nezinau kas jam uzplaukia suvalgo, bet tik trinta sumaishita su sriuba kur su mikroskopu reikia ieshkoti, jei zino kad yra mesa - nevalgo visai arba iskrapsto. Daug ka isbandziau ir dar bandau, ir gyditojo konsultacijos prasiau, bet jais nusiviliau, sako kaip uzvesti, kad "mesa gelezies saltinis ir t.t. kad butinai reikia duoti, ieshkokit budu kaip isiulyti" shita ir pati zinau, jei ne ieskociau budu gyditojo patarimo neprasiciau. Vien zodziu, pradzioj maniau, kad kai dantys ishdigs tada valgis, po to maniau, kad jei nenori tai jam ir nereikia, bet vistiek nuosekliai siulidavau, po to jau nebesiuliau galvojau kad pamirsh, po to valgis - ne velne, o dabar manau, kad neskaniai gaminu, gal reikia receta pakeisti.
Sitaip nesisielociau jei pati vaikistej del to negulieciau lygoninei, del mazo hemoglobino kiekio. Nenoriu, kad vaikas susirgtu anemija, ar kaip ten ta lyga.
lauricinaa
jo su mesos valgymu mes irgi vargstam,kotletus,balandelius dar isiulom,kartais paukstienos prismulkinu arba visa kaula duodu grauzti,o kita mesa isikisa i burna,pakramto ir spjauna lauk,sako man neskanu
Austre 123
Pabandik žuvyte o su mėsa tik po truputi idek mėsos ir daugiau daržoviu ir tūrėtu priprasti
iCute
Aš irgi taip darau, ir dabar jau valgo. Ir dar mažiau daviau jam surelių ir jogurtų, kad normalų maistą pradėtų valgyti.
Naktine Fėja
nevalgo maniskis irgi mesos, ir sriubos, ir koses ir jokio kito virto, kepto, zodziu silto maisto nevalgo verysad.gif tai ka man daryt g.gif tiesa buna , kad suvalgo kokia desrele pieniska, gal 100g per savaite, na vistos max 100g i menesi doh.gif esu tikrai sauni kulinare, isbandziau jeigu ne viska, tai labai arti visko doh.gif ir vistiek nevalgo. jis tikrai kudas, sveria 3-ju metu 13kg, kraujo islandijoj neserganciam vaikui NIEKAS netiria, o i ligoni jis nepanasus, judrus, linksmas, zvalus, kol neliepi valgyti doh.gif tada slepias po stalu ir saukia nenoriu cool.gif verysad.gif
Joana
QUOTE(Ineciukas @ 2006 06 25, 03:28)
nevalgo maniskis irgi mesos, ir sriubos, ir koses ir jokio kito virto, kepto, zodziu silto maisto nevalgo verysad.gif tai ka man daryt g.gif tiesa buna , kad suvalgo kokia desrele pieniska, gal 100g per savaite, na vistos max 100g i menesi doh.gif esu tikrai sauni kulinare, isbandziau jeigu ne viska, tai labai arti visko doh.gif ir vistiek nevalgo. jis tikrai kudas, sveria 3-ju metu 13kg, kraujo islandijoj neserganciam vaikui NIEKAS netiria, o i ligoni jis nepanasus, judrus, linksmas, zvalus, kol neliepi valgyti doh.gif tada slepias po stalu ir saukia nenoriu cool.gif  verysad.gif
*

o jūs išbandėt jau visokius "apgaulės" būdus, kai košėj, kad ir atvėsusioj, yra nors 20 g mėsytės mirksiukas.gif aš taip saviškį pratinau, tik skirtumas pas mus tas, kad mano vaikis valgo ir valgė šiltą maistą bigsmile.gif tai jam kaip ir sueidavo geriau, paskui didinau normą po trupinėlį, gal padėjo kiek, bet ir dabar mėsytės jam gali nebūti, tik su žaidimais ir kartais dovanėlėm suvalgo kokį kotletuką doh.gif beje,žiemą viskas gerai su valgymu, tai visą bėdą metu karščiams ax.gif
Zyprexa
mano berniukas irgi nevalgo mėsos, bet kažkaip pavyksta įsiūlyti smalsučio dešrelių ir virtos kalakuto filė.
Antigonė
Manasis irgi nevalgo mesytės verysad.gif Pieniškas dešreles mėgsta,bet kotletuku mano gamybos nevalgo... Kartais dar įsiulau liežuvio ar kokio kito raumenuko,tai tada buna didžiulė švente smile.gif
petelne
Nu manasis valgo netik mesa,bet ir bet kokius lasinius ir tik vienus. tongue.gif Nors jis irgi priskiriamas prie nevalganciu.Kartais isvis tik viena kart tevalgo,nu bet renkasi rimta maista:zuvi,mesa labiausiai megsta kiausinius.O gal mamytes dedat per daug druskos,ar siaip prieskoniu.Vaikai nemegsta prieskoniu,arba jei kieta mesa irgi nusibosta kramtyt.Dar kartais manasis tingi pats, aplamai valgyt,tai pati pavalgydinu.
Indrulis
Mamytes, mano berniukas labai nebevalgo mesos...nebezinau ka daryti, ko beprideti...nevalgo ir fsio, keli kasniai ir viskas... nei farso, nei mesos patiekalai nebepatinka doh.gif essen.gif

dedu ir buljono, ir druskytes, prieskoniu kokiu svelnesniu, bet nepadeda doh.gif

gal galit kokiais skaniais receptais pasidalinti??????? 000189.gif

Labai aciu 4u.gif
mii
Manoji irgi mažai mėsytės valgo. Mes dažnai valgom sriubytę su mėsa, tai kažkaip daugiau pavyksta įsiūlyti. Gal jiems tiesiog per sausa ta mėsa, užtai ir nepatinka mirksiukas.gif
Nireglina
Maniškis gal nuo kokių 1.5- 2 m. mėsos beveik nevalgo. Jis apskritai yra nevalgiukas. Pamatęs mėsą, tuoj ima šaukti, kad nevalgys doh.gif Retkarčiais pavyksta jos įsiūlyti. Dar kokią pienišką dešrelę suvalgo (matyt nesupranta, kad ji iš mėsos). Nekartą buvo tirtas jo kraujas ir visada tyrimai buvo geri, tad pernelyg nesijaudinu, jog jis nevalgo mėsos.
dlambliukas
Maniškis irgi kažkaip nelabai mėgo mėsytę, bet kai išviriau jam kalakutienos, tai pradėjo valgyti mėsytę, gali kad ir tris kartus per dieną valgyti ax.gif kai verdu vištieną visada jam duodu kąsti nuo pačio kaulo arba leidžiu pačiam rankyte paimti, tada daugiau suvalgo smile.gif visada visada garnyrui prie mėsytės dedu žirnelius(jei nėra žirnelių tik kelis kąsnius suvalgo) ir kitokias daržoves smile.gif
edisada
Ir mes kovojam, kad mėsytę valgytų.. Labai nevalgi pasidarius doh.gif
2006
as tai viska karu verdu ir mesa ir bulve, morkos ir t.t. paskui viska irgi kartu sumalu su blenderiu,pridedu druskos vos vos, krapu ir VALGO, nesuprasdama kad ten yra tos mesos, nes yrgi KARIAVOM box.gif
Luana
QUOTE(2006 @ 2007 07 11, 21:06)
as tai viska karu verdu ir mesa ir bulve, morkos ir t.t. paskui viska irgi kartu sumalu su blenderiu,pridedu druskos vos vos, krapu ir VALGO, nesuprasdama kad ten yra tos mesos, nes yrgi KARIAVOM  box.gif
*

ir aš ankščiau taip darydavau, o dabar jau problemų neturim, valgo neblogai mėsytę ypač mėgsta vištienos kotletukus thumbup.gif
Kribuk
Maniškė ir nelabai mėgsta mėsą. Ją dažniausiai į daržovienę dede, tada dar valgo.
La femme*
maniskis mesos nevalgo nuo gimimo,dabar jam 7,bet as pergyvenu iki siol,juk gydytojai,o labiau anyta sako kad vaikas atsiliks proteliu,tai kur cia isskirtinumas g.gif O baisiausia,kad jis apetito visiskai neturi,valgo vienoda maista,o nauju patiekalu vengia net ragaut.Vis laukiau,gal isaugs g.gif ,o pagerejimo jokio.Tai problemos su vaiku,pykciai su anyta.Be galo sunku auginti toki vaika,neriesi is kailio kad tik ka pagamintum gardziau,o jis net nepajuosto........ doh.gif
nendrele
pabandyk TOFU, sojos suris. arba pacia sojos mesyte.
sojos mesos nebandziau bet tofu valgo gerai. Kartais geras pakaitalas mesai. ir toks pat maistingas!
naitas
QUOTE(Indrulis @ 2007 07 04, 22:50)
Mamytes, mano berniukas labai nebevalgo mesos...nebezinau ka daryti, ko
*

gal karšta vasara "kalta" ax.gif aš ir pati nenoriu mėsos per karščius.
Izolda
Aš tai manau, kad nieko blogo, jei vaikas nevalgo mėsos.
Vaikų organizmai švarūs, dar nesugadinti, jie patys sugeba intuityviai pajausti ko jiems kada reikia.
Aš pvz. kai buvau maža mėsos taip pat nevalgiau. Apie 4-us metus tik pradėjau valgyt šlapdešrę (bet ten labai daug krakmolo) ir vištos kulšeles. Bet ir tai niekada jų nemaišydavau nei su duona, nei su bulvėm.. Tėvai net ir su diržu mėgino mėsos įkišt, bet man ji tiesiog buvo neskani, net žiaukčiodavau..

Su laiku ėmiau viską valgyti. Bet manau, kad vaikai patys gali pasirinkti. Tik svarbu per anksti jiems nepakišti visokių čipsų, kokakolų, saldumynų..
JulieTa
Mano vyresnele nevalgo mesos. is tikruju nematau tame problemos, nes iki mazdaug č m valge, tai manau zino skoni, ir atsisake savo noro. tai ir tavo bernuzeliui, gal nera mielas mesos skonis, arba ji pabodo, tiesiog... rolleyes.gif
o antra mano, tai viska is eiles valgo ir uz sese, ir uz visus... doh.gif
zuika12
O kiek cia tokiu vaikiuku mano ir tik pajaucia mesa ir spjauna sutrinu kuo smulkiau ir visteik neima lotuliukas.gif gal tada jiems nereikia g.gif kaip nores patys paims rolleyes.gif
Indrulis
QUOTE(zuika12 @ 2007 08 30, 08:48)
O kiek cia tokiu vaikiuku mano ir tik pajaucia mesa ir spjauna  sutrinu kuo smulkiau ir visteik neima  lotuliukas.gif  gal tada jiems nereikia  g.gif kaip nores patys paims  rolleyes.gif
*

na, mano nuomone mesa labai svarbu, ypac auganciam organizmui..bet kai mano vyriokas suvalgo vos kelis kasnelius, tai juoktis pro asaras tik norisi doh.gif

dabar pradejau prieskoniu normaliai ideti, na, kaip sau darydama, tik druskytes maziau, tai nors po kasneli suvalgo-pfu pfu pfu bigsmile.gif
Olimpiete
maniskis nevalgom nieko smile.gif skamba baisiai, bet jei as nesiulyciau, abejoju ar paprasytu. Mesos mes irgi nemegstam. Sokolado jau irgi nebe smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.