Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti valgyti naktį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
chernoglazaja
[COLOR=blue]Hi, mes irgi dar keliames nakti, kazkur apit 23-24val, isgeria apie 180ml misinio, ir po to keliasi dar 4, bet nieko jau neduodu, imam i savo lova blush2.gif ir tai tryse miagam iki 8... a ka daryt, man viena pazistama pasake, vistiek su jumis nemiegos iki pilnametysties tongue.gif
gugutele
ula ismiegodavo visa nakti nuo 10 men. thumbup.gif
N-e-r-i-n-g-a
Nuo 4-5mėn. išmiegodavo naktį nesikėlęs.Na pvz nuo vėlaus vakaro iki ankstaus ryto.Maitinau pati( nusitraukinėjau). mirksiukas.gif
Vai2x
Bandžiau atpratinti nuo naktinio valgymo 10 mėn. Nieko neišėjo schmoll.gif Labai daug triukšmo buvo, keldavosi 1-2 k. MP užvalgyt. Po to savaime pradėjo keltis tik 1 k. O maždaug nuo metukų pradėjau nebeduot naktį. Vieną naktį verkė apie valandą, vėliau užmigo ir miegojo iki ryto. Kitą naktį pazirzė kelis kartus ir viskas. Dabar ne tik nebevalgo naktį, bet ir nebesikelia. thumbup.gif
Svajūnė
Maniškė išmiega visą naktį nuo 5 gyvenimo dienos (kai grįžom iš gimdymo namų į namus) ax.gif Tad aš net nežinau ką reikškia naktinis vaiko maitinimas blush2.gif Iki šiol dukrytė gauna MP.
SD
Nuo 6men 4u.gif Labai jau tingedavosi keltis ir eiti daryt misinuka, tai prisitaike prie seimos poreikiu biggrin.gif thumbup.gif
Aistulle
Manoji misinuka naktimis gerdavo iki metuku ir triju menesiuku...Per viena nakti sugebejo atsisakyti, viskas staiga ivyko...Dabar prabunda karta, kelis vandenuko ar arbatytes atsigerti... ax.gif smile.gif
Renatyte
Mano vyresnioji nuo pat gimimo nevalgydavo naktimis. Tik kartais prabusdavo pametusi čiulptuką, bet ir tai gal kartą per dvi naktis. Bet ji valgė mišinuką, o va mažėlis iki metų (kol maitinau pati) kėlėsi naktim po 10 ir daugiau kartų. Užmigdavo tik užkandęs, jei taip galima pavadint mažą gurkšniuką pienuko...
light blue
Mano Saldainei 1m 5mėn ir dar mišinuką naktimis valgo. Net nebandau atpratinti, nes išsibudina galutinai ir tada jau skagumėlis doh.gif Galiu galvą į sieną trankyti. Geriau jau minimaliai ramus miegas (nes po lovą migruoja normaliai, klostinėju, čiupinėju). Apskritai mano dukrytė išvis nesenai pradėjo gerti skysčius. Iki tol tik mišinukas išskirtinai ėjo skrandin. Ir nepadėjo nei vasaros karščiai, nei įmantriausi gėrimo būdai ir skonių pasiūla. Atėjo laikas, persilaužė. Manau ir mišinuko kažkada atsisakysim, pageidaučiau kuo greičiau smile.gif
Lina-Emilija
ismaitinau iki 1metu ir menesiuko savo pienu,tai naktimis tekdavo daznokai atsikelti blink.gif bet nuo metu ir 4men naktimis nieko nebenorejo..atejo laikas ir vaikas ismiegodavo visa nakti,tai man buvo didziausias dziaugsmas,kad galiu visa nakti ismiegoti biggrin.gif thumbup.gif
Simutee
QUOTE(Lina-Emilija @ 2008 04 08, 14:28)
ismaitinau iki 1metu ir menesiuko savo pienu,tai naktimis tekdavo daznokai atsikelti blink.gif bet nuo metu ir 4men naktimis nieko nebenorejo..atejo laikas ir vaikas ismiegodavo visa nakti,tai man buvo didziausias dziaugsmas,kad galiu visa nakti ismiegoti biggrin.gif  thumbup.gif
*

pas mus lygiai ta pati situacija- pati maitinau iki 1,1 m. Tik tiek, kad mums laukti nereikejo-lygiai su diena kai nutraukiau maitinima (mazius pats nebenorejo), pradejo ramiausiai ismiegoti visa nakti smile.gif o iki tol kelinedavomes vos ne kas valanda... doh.gif
joviliukste
QUOTE(light blue @ 2008 04 08, 08:49)
Mano Saldainei 1m 5mėn ir dar mišinuką naktimis valgo. Net nebandau atpratinti, nes išsibudina galutinai ir tada jau skagumėlis doh.gif Galiu galvą į sieną trankyti. Geriau jau minimaliai ramus miegas (nes po lovą migruoja normaliai, klostinėju, čiupinėju). Apskritai mano dukrytė išvis nesenai pradėjo gerti skysčius. Iki tol tik mišinukas išskirtinai ėjo skrandin. Ir nepadėjo nei vasaros karščiai, nei įmantriausi gėrimo būdai ir skonių pasiūla. Atėjo laikas, persilaužė. Manau ir mišinuko kažkada atsisakysim, pageidaučiau kuo greičiau smile.gif
*

girdeta istorija drinks_cheers.gif galiu patarimuka duoti mirksiukas.gif kai prabusdavo nakti pakisdavau buteliuka su vandenuku, is pradziu pyko pyko, lygiai po 5 dienu ismiegojo visa nakti thumbup.gif iki siol neprabunda niekad nakti, nors del visa ko laikau buteliua su vendenuku mirksiukas.gif gyd.sake tokiem vaikiukam jau tikrai nereikia maisto nakti, bet nori pajusti saldumeli, dl to ir prabunda mirksiukas.gif kai negalvo saldumelio, daugiau nebeprabusdavo mirksiukas.gif sekmes ir ramaus miegelio 4u.gif
virugie
Mes nuo 1 metų nustojom valgyt naktimis, nustojau maitint MP , o vandens gerti iš buteliuko nenorėjo, kartais dar atsibusdavo naktimis pasivartydavo ir užmigdavo ax.gif
Astutelama
MES IR NUO METU NESIKELDAVOM NAKTI TA NAKTIS PAS MUS BUDAVO 5,6 VAL RYTO JIS NUO MAZENS TAIP KELDAVOSI 24 PAVALGYDAVO IR ISMIEGODAVO IKI RYTO NA DABAR JAU MUM 1.6MEN TAI VAKARE SUVALGOM MISINUKA IR RYTE NES VELAI EINAM GULTI ANKSTI NESIKELIAM BET NEMIEGAM NEPAVALGE MISINUKO BANDZIAU DUOTI ARBATYTES BET NEGERIA ...TAIGI MISINUKA GERIAM RYTE IR VAKARE NORS VAKARE NE VISADA NAKTI KARTAIS ARBATOS ATSIGERIAM BET LABAI RETAI
Loretux
Na as savo dukrytei nutraukiau maitinima nuo 10 men. tai ir baigesi naktiniais valgymai...Siaip labai dziaugiuosi, kad lengvai prieme sia naujove biggrin.gif
light blue
QUOTE(joviliukste @ 2008 04 08, 15:35)
girdeta istorija  drinks_cheers.gif galiu patarimuka duoti  mirksiukas.gif  kai prabusdavo nakti pakisdavau buteliuka su vandenuku, is pradziu pyko pyko, lygiai po 5 dienu ismiegojo visa nakti  thumbup.gif iki siol neprabunda niekad nakti, nors del visa ko laikau buteliua su vendenuku  mirksiukas.gif  gyd.sake tokiem vaikiukam jau tikrai nereikia maisto nakti, bet nori pajusti saldumeli, dl to ir prabunda  mirksiukas.gif kai negalvo saldumelio, daugiau nebeprabusdavo  mirksiukas.gif  sekmes ir ramaus miegelio  4u.gif
*

ačiū, reiks pamėginti, bet tai nenoriu kokias penkias naktis kankintis blush2.gif nors kai manoji nėra valgūnė aš save raminu tuo, kaad nors to marmalo dar kiek valgo doh.gif
Bamse
Miegojo nesikeldama nuo gimimo iki kol pajuto gera, t.y. iki 9mėn, tada tris mėnesius pasikankinau keldamasi naktimis kone kas pusvalandį, o artėjant metukams, nusprendžiau jog ir man reik pamiegot biggrin.gif Tai vat galima sakyt kaip nustojau maitint taip nustojom ir naktimis keltis thumbup.gif
egzigo
manoji nuo menesio laiko ismiega visa nakti ax.gif O iki menesio reikejo paciai kelt nakti ,kad pavalgytu blush2.gif Nors seip miega neramiai,jautriai.
kristegri
maniske iki 7men keldavosi kokius tris kart per nakti doh.gif kol maitinau pati, kaip pradejau maitinti kietu maistu ir gerti misinuka, ismiegojo visa nakti, tai yra nuo septinto menesio. bet dar ir dabar pasitaiko visko, buna ramiu nakteliu ir nelabai schmoll.gif
rikutis
mūsų pupa naktį valgė iki pusės metukų kažkur. Aišku, jei būtų gavęs MP, ir iki šiol turbūt keltusi prie mamos pabūt, bet deja deja...
lineva
Aš nors dar ir iki šiol maitinu MP (dabar mažei 1m ir 5mėn), bet naktimis nebevalgo nuo metukų thumbup.gif
mamiux
nakty pati maitinau dar iki metu ir 4 menesiu, doh.gif ,po to visvien reikalavo,tai duodavau pieno arba vandens,tai kokiu metu ir 9 menesiu jau nebereikia...bet retsykiais dar buna kad papraso atsigerti,dabar metai ir 11 menesiu wub.gif Vargelio buvo unsure.gif ,bet niekis mirksiukas.gif
ovimama
Suneliui metai ir 2men,dar ne vienos nakteles nesu ismiegojusi nuo vakaro iki ryto verysad.gif Tai vat,per tuos valgymus,pienuko vis norisi mazyciui.Gaila buvo vaiko.Keliausi ir daviau,po to gaila savo miego,iduodu pienuka ir toliau miegu.Bet kantrybe truko,kiek galima!!!Jau 3 naktis vandenuko siulau...ir tris naktis tik pries ryta uzmiegam...eina sau,kiek dar truks...bet kelio atgal nebera,jau teks iki galo ismokinti negerti pienuko naktimis.
Zuikiosaulute
Mes jau nebevalgom naktimis pora savaičių. Vadinasi, metėm nuo 1 metų 2 mėnesių. Beje, valgydavom mišinį, bet tiesiog nebeturėjau jėgų keldinėtis naktimis, tai išvykus tėčiui į komandiruotę, nutariau atpratinti. Pirma naktis buvo sunkesnė, teko apie valandą supti, kitą naktį pats prabudęs muistėsi apie valandą, o kitas naktimis teko tik čiulputką įduoti ir vsio. Beje, vandens nesiūliau, nes žinau, kad po to vaikai keliasi vandens gerti, tai koks tikslas atpratinti valgyti. Dabar nesikeliam nei valgyti, nei gerti thumbup.gif
sraige1
Maze nebevalgo naktim nuo tada, kai pradejo nebegaut MP, t.y. nuo metu ir 3 menesiu ax.gif nuo tada nei arbateles, nei vandenuko naktim negeria.
ovimama
Nu va,musu tolesnes naujienos,jei kam ydomu.Ketvirtoji naktis kaip ir pirmoji,nieko gero,jau pagaunu save mastant,ar neduoti jam to pieno ir miegot abiem vel ramiai...Akys skauda ir siaip jau miego noriu labai labai verysad.gif Ir po viso lengvumo apie kuri cia tiek daug rasyta..Vandens jau nebesiulau,nes visvien jo negeria,jauciu streikas bus nemazas,nes jau ir miegot lovelej nebenori vienas.
Brudi
Na, maniske kelesi naktimis beveik iki pat dvieju metuku. Ko tik nebuvau isbandziusi, kaip cia kai kurios buvo minejusios vandenuka, truputi saldinta arbatyte. Bet tik pajusdavo, kad tai ne pienukas, prasidedavo toks riksmas, kad namai skleisdavosi. Tokia naktis budavo kazkoks kosmaras, nes tada keldavosi kas 15min, o diena budavo baisi niurzga. O nemazesne niurzga budavau ir as blink.gif . Tad musu gydytoja patare, kol kelsis tol ir duokit! O atprato savaime, kai apsirgo NORA virusu. Tada labai veme ir burna nieko nenorejo imti. Tai po savaites ligos susiformavo yprotis nakti nebesikelti cool.gif .
Ateik
Mano abu dar valgo naktimis MP. O pradėti atpratinimą su vandenuku nesiryžtu - bijau, kad vienas kitą išbudins ir bus linksma... Gal po mėnesio kito patys pradės nebenorėti. g.gif
Etumar
Maniškis jau tris naktis išmiegojo nuo 21 iki 6 val ryto nevalgęs thumbup.gif Aišku, reikia keltis užkloti ar perversti ant kito šoniuko, bet ir nesitikiu, kad su mažu vaiku kitaip bus ax.gif

Šiaip aš buvau už tai, kad, jei vaikas prašo naktį valgyti, tai ir reikia jam duoti. Tai ir valgė maniškis naktį kas dvi valandas visus aštuonis mėnesius. Bet prireikė man vienai nakčiai jį palikti su bobute, tai prieš dvi savaites pradėjau pratinti gerti iš buteliuko mišinuką. Tai mano karalaitis geriau pasirinko būti visą naktį nevalgęs nei gerti iš buteliuko doh.gif Būdavo visko - kartais atsigerdavo vandenuko ir vėl užmigdavo, o kartais pusvalandį stovėdavo kaip žvakė lovytėje ir žliumdavo... Tos dvi savaitės buvo košmaras - visa šeima neišsimiegojusi vaikščiojo. Bet į antros savaitės pabaigą vis ilgiau ir ilgiau ramiai išmogodavo.

Taigi, kantrybės mamytės mirksiukas.gif Aš vis paskaitydavau šią temą, tai ji man būdavo ir paguoda, kad ne man vienai taip, ir ryžto suteikdavo, kad pagaliau miegosim ramiai 4u.gif
ra-mune
Va mums ir jau 8 men, bet musu meskiukas ir keliasi 3 kartus valgyt... Viena diena nusprendziau , kad laikas jau pradet atpratint...na ir gavosi juokinga situacija...pirmus du kartus pasitenkino arbatele ar siaip apklojimu, bet va pries ryta atsibudes pradejo zysti, o mano krutines abi plysta nuo pieno...ir ka jus manot...paluzo mamyte o ne vaikas...pagailo savo kudikelio ir daviau MP... stai taip ir toliau keliames nakti valgyt, bet pagalvoju, kad daba kai dygsta dantukai vaikui kaip tik geriau, padeda pamasazuoti dantenas ir siaip apsiramina (bent jau skandalu nakti nedaro). Na ir nutariau, kad dar pavargsiu iki 10 menesiuku, o poto jau ziuresim kaip bus...
Beautiful Life
Maniske keliasi nuo 3 iki 6 kartu per nakti doh.gif , ir tik vienas is ju valgymui, o kiti siaip sau, ar ciulptuka paduoti, ar, kad ant kito sono apverstu. Ir nezinau, kaip ja nuo to "nereikalingo prabudimo" atpratinti blush2.gif
Gija*
sveikutes, prisijungiu ir as..Mano suneliui 5 men. iki 3 men. nesikeldavo nakti visai, nuo 3 menesiu iki dabar keliasi naktim kazkas 5 kartus, soskes neikisi, verkslena, kol negauna papuko...nebezinau jau ka daryti, nes keliuosi kas 2 val... g.gif
Louxor
Neatpratinsi, vaikas pats turi persilauzti. Maniskis pats pradejo atsisakyti naktiniu maitinimu.
indvai
Mums dar tik trys menesiai, bet nuo gimimo nakti keliames tik 1 karta...
vakare 20 val. sociai pavalgo ir miega.
munkaa
... na maniske savaite jau kaip pradejo vel naktimis valgyt
ir taip valgo kaip niekad...siaip budavo 3 val 120ml suvalgo ir iki ryto...o dabar 1val 220ml blink.gif ir apie 6val 220ml blink.gif bet nieko nedarysiu ...reiskia reikia mirksiukas.gif
zyd
mums 1.5 m ir be pienuko nakti niekaip....
ugne23
o mes kaip kada, buvo keltas diena is eiles, kad ismiegodavo visa nakti, o dabar vel pabunda MP keliom minutem patraukia ir toliau miega biggrin.gif
WeenUOGE
Čia patarimai keli smile.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry21648132
ką manot?
Jureja
Na ir mes kankinames su naktiniu maitinimu doh.gif jau beveik 9 menuo... Pradzioje mazius papuka gaudavo, bet nuo 6 men jo pareikiai stipriai isaugo nori rimtai sociai pavalgyti nakties metu, o MP tik seip uzkandziui tinka. Teko skaityti tokia atpratinimo schema, kad po truputi skiesti misini ir po 10ml mazinti isgeriamaji kieki. Na pradzioje lyg atrodo ir suveike mums sita schema, nuo 150ml perejome prie 80ml, bet ties siuo kiekiu ir apsistojome, keliames tris kartus per nakti. Norejau paklausti kitu mamyciu, kiek jusu vaikuciai nakties metu gauna pienuko ml?
godiuka
mes irgi keliames kas 3 val. valgyt maitinames mp mums jau 4 men.
Paulita
Stengtis atpratint nereikia... kai jam reikės pats nebesikels.. smile.gif aš savo mažuliui jokio rėžimo neįvedinėju... kitu sako kad blogai bet negi liepsi vaikui miegot jei jis nenori.... smile.gif o naktį mes jau senai visą išmiegam, nors būna ir kad atsikeliam... smile.gif
rositafoto
4u.gif
joojoooj
[quote=Paulita,2008 11 25, 21:05]
Stengtis atpratint nereikia... kai jam reikės pats nebesikels.. smile.gif aš savo mažuliui jokio rėžimo neįvedinėju... kitu sako kad blogai bet negi liepsi vaikui miegot jei jis nenori....

drinks_cheers.gif , ir valgydavom mes taip iki kokiu 9 men, paskui pati atsisake
Jureja
As tai manau, kad vaikui reikalingas rezimas. Mes irgi bandem ,kad miega kada nori valgo kada nori, bet nieko is to neisejo... Isvis galedavo visa diena nemiegot,piktas ir visada alkanas budavo. Visai kitaip kai pradejome laikytis rezimo thumbup.gif ateina laikas ir pats liuliuka eina.Bet cia turbut kai kuriems vaikuciams taip, pas kitus matyt tas rezimas naturaliai gaunasi, be mamyciu pagalbos. biggrin.gif Manau ir naktinis valgymas daugiau tapo iprociu, nei alkio malsinimu.

faustluk
as, manau, kad atsakymo "kaip?" nebus. Vaikas padiktuos savo salygas pats. Mes nakti karta valgydavom iki kokio 7-to men. Paskui pora menesiu ismiegodavom visa nakti (ir siaip megsta pamiegot: 19:00 7:15 non stop), pradejus kaltis kruminukams- vel apie 3 val pasiulydavau pienuko (mes gyvenam ne mp). Dabr 10-tam men vel ismiegam be maistelio. Tik paryciais isikraustom pas tevelius i lova..
jukraa
Oho kai kuriu mamyciu vaikuciai dar iki metuku jau ismiega visa nakti, o mes dar nakties metu maziausiai du kartus keliames doh.gif mazdaug 1 ir 4 val unsure.gif isgeria po 220g misinuka is vel parpia toliau, bandziau neduot,tai asaros pakalnem. o kaip atpratint net neurologai atsakymo neturi... Tai tenka laukt kol pats atsisakys cool.gif
Karoliute
Mes tai ziuriu kuo toliau, tuo dazniau keliames. Budavo 5 valandas ismiega, o dabar kaip laikrodukas kas 3 keliasi ir viskas. Buvo naktu, kad jau kas 2 buvo isigudrinus, tai baisu dares. Nezinau, ar sulauksiu tokios laimes, kad visa nakti ismiegotu, bent jau artimiausiu metu tai nesitikiu smile.gif o dar dantys tuoj prasides doh.gif
gustomama
Sveikos.
Kaip paskaitinejau sia tema,aprimau,nes ir pas mus tokios pat bedos,Keliames kokius 2-3k.per nakt.Tokia svente,kaip issimiegojimas,buna koki karta per men.Bet as kaip uzvestas laikrodis vistiek prabundu.mums ir tutes kazkaip nebereikia,kai prabunda,dyudu atsigert ir vel parpia.
Mamos-laukiam,juk ir i musu kiema kada nors ateis svente mirksiukas.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.