Sveikos mamytės,
norėjau jūsų patarimo. išbėrė mažajai žandukus, žinau tikrai, kad ne nuo maisto. veido odelė šiurkštoka, spuogai panašūs į suaugusiųjų, o po maudyniu, jie labai išraudonuoja jei niekuo nepatepi. tepam specialiu tepalu, kurį išrašė mūsų gydytoja, tačiau visai nepadeda... patarkit, ką daryti...
Mums buvo didelis bėrimas ypač ant veiduko tai tikrai nuo mišinio, netiko mišinys ir kol nepakeitėm buvo baisu.O dėl šiurkščios odos, nes vėliau atsirado ant kojyčių ir rankyčių šiurkštumai tai išrašė receptą kurį reikia vaistinėj užsakyti jei reikės galėsiu paieškoti ten labai daug komponentų įeina  rašyk man į až jei tikrai reikės
Labai uzjauciu..Nes esu per sita pragara perejus.Mano maziukei labiausiai padejo streptocido tepalas,tepdavau 2kartus per diena-kovoja su infekcija,nesukelia alergijos..Visa diena tepliodavau dermobasa kremuku(vaistinej pirkau)-lygina odele.Tepiau n kartu,visa laika odele turi blizget. Visa tai rekomendavo labai gera alergologe.Efektas buvo!
viltuke
2006 04 04, 20:26
QUOTE(Irjuda @ 2006 03 30, 07:24) Sveikos mamytės, norėjau jūsų patarimo. išbėrė mažajai žandukus, žinau tikrai, kad ne nuo maisto. veido odelė šiurkštoka, spuogai panašūs į suaugusiųjų, o po maudyniu, jie labai išraudonuoja jei niekuo nepatepi. tepam specialiu tepalu, kurį išrašė mūsų gydytoja, tačiau visai nepadeda... patarkit, ką daryti... Jeigu tepalas netinka, kurį išrašė gydytoja, reikia kokį kitą pabandyti. Jų rūšių yra labai daug ir visiems vaikams vienas ir tas pats netiks. O kodėl galvoji, kad išbėrė ne nuo maisto? Aišku, gali dar berti nuo skalbimo priemonių, nuo vitaminų, jei vartojat...
Chanson
2006 04 05, 07:52
jei ne nuo maisto, tai nuo seilyciu - tepk Bepanthenu. Bent jau mums jis padeda tokiais atvejais
Mano dukrytei irgi ant veiduko spuogiukų, panašių į suaugusių, atsirado. Bet man atrodo, kad čia prakaitinis bėrimas, nes ir pirmajai taip buvo. Kol kas gydytojai dar neparodėm, tai jokiais tepalais ir netepam. Gal reikia žiūrėt, kad kūdikis neperkaistų?
ivetukas
2006 04 05, 12:57
QUOTE(Irjuda @ 2006 03 30, 08:24) Sveikos mamytės, norėjau jūsų patarimo. išbėrė mažajai žandukus, žinau tikrai, kad ne nuo maisto. veido odelė šiurkštoka, spuogai panašūs į suaugusiųjų, o po maudyniu, jie labai išraudonuoja jei niekuo nepatepi. tepam specialiu tepalu, kurį išrašė mūsų gydytoja, tačiau visai nepadeda... patarkit, ką daryti... Labukas.Turiu ir as didele poblema su sunau odyte.Buvom pas alergologa daremes tyrimus nustatancius nuo kokio maisto jis alergiskas bet nieko nerado.Beria netik veiduka bet ir visa kuneli.ko tiknebandem nieks nepadejo bet dabar ziuriu kad lyg viskas savaime praeidineja.Esu girdejus kad vaikai isauga tokias odos problemeles.Tikiuosi ir jum viskas susitvarkys savaime.Sekmes
Labutis. Pas mus ta pati problemele buvo, klausem daug daktaru patarimu, net privaciai pas alergologe buvom, mano mazulio daktare tuo metu kursuose buvo, tepem ivairiausiais kremukais, tepalais, laikiausi grieztos dietos, kadangi dar pati maitinu-niekas nepadejo, sulaukiau savo daktares, kuri patare isigyti Eucerin ph5 Lotion su vitaminu E-super losjona, reikia tepti 3-4 kartelius per diena, odele tapo minksta, svelni, isnyko isberimai ir nuo veidelio ir nuo kunelio.
motinyte
2006 04 08, 18:59
o aš va kai maitinau pati berdavo..ir pasirodo vlgydavau šokolado..tai nuo to ir išbėrė
QUOTE(motinyte @ 2006 04 08, 19:59) o aš va kai maitinau pati berdavo..ir pasirodo vlgydavau šokolado..tai nuo to ir išbėrė  ne tik nuo šokolado beria...
Austre 123
2006 04 09, 16:57
Pas mus taip pat būvo tokia problema tepiau streptocidu
taigi, buvom vakar pas alergologus... keisčiausia, kad vaiką apžiūrėjo vos 1 minutę, nedarė jokių tyrimų, o išvados - beria nuo maisto...  taigi, net nežinau ar tuo tikėti, nes manau tokiu atveju turi kažkokius tyrimus daryti... davė krūva nurodymų, kaip maitinti vaika. žodžiu, po truputi atsisakom mišinio ir pereinam prie kefyro.  iki metų negalima duoti kiaušinio, pieno produktų, sulčių visiškai jokių, vištienos, košes tiktai virti pačiai, specialios netinka, vaisiai irgi tik natūralūs, tyrelės pirktinės netinka, ir t.t....  gal kam buvo panaši situacija? ar verta tikėti gydytojos žodžiais? o gal nuvesti pas kita? ir kaip pripratint prie kefyro? ji taip raukosi ir grieztai atsisako gerti...
Vivaida
2006 04 18, 18:32
Kai antrą sūnų maitinau savo pienu, taip pat jam bėrė veidukus, problema buvo mano piene, per didelis baltymų kiekis. Tai buvo seniai, nepamenu kuo tepiau veidukus, bet turėjau duoti spes. mišinukus. Ir kartas nuo karto jei tik organizmas gauna daugiau baltymų po truputį išberia. Paskutiniu metu gyvename be šių problemų, mitybą kontroliuoju.
Ruslana
2006 04 19, 00:44
sveika, mums taip pat beria veiduka, kojas, net alergine sloga atsirado. Taip pat ieskom, kas taip netinka  Zinai, sunkiausia, kad alergija is organizmo taip greit neiskeliauja  gali ir menesio ar daugiau prireikti. Turek kantrybes, sureguliuota mityba nepakenks. Nevalgykit zuvies, riesutu, sokolado, kvietiniu produktu, saldainiuku (ypac spalvotu, sokoladiniu), jokiu pieno produktu ir pan. Na dar nevirtu morku (nors ir virtu atsisakem). Duok daug skysciu gerti, kad greiciau alergenai pasisalintu  Labai gerai razinu kompotukas  Vaikai megsta, tad pliumpina visa diena  Manau, kad ir kita gydytoja pasakys ta pati.... Mums patare vietoj pienuko nan2 probiotik misini, bet sunui misinys visai nepatinka, neprates
draugė pasiūlė išbandyti voneles su LAKIŠIŲ ŽOLĖS nuoviru.  labai padėjo, po pirmo prausimo jau matėsi geri rezultatai. dar po maudymo ištepiau essex kremu...  pabandykit ir jūs
sssaule
2006 04 25, 21:06
QUOTE(Irjuda @ 2006 04 11, 22:41) taigi, buvom vakar pas alergologus... keisčiausia, kad vaiką apžiūrėjo vos 1 minutę, nedarė jokių tyrimų, o išvados - beria nuo maisto...  taigi, net nežinau ar tuo tikėti, nes manau tokiu atveju turi kažkokius tyrimus daryti... davė krūva nurodymų, kaip maitinti vaika. žodžiu, po truputi atsisakom mišinio ir pereinam prie kefyro.  iki metų negalima duoti kiaušinio, pieno produktų, sulčių visiškai jokių, vištienos, košes tiktai virti pačiai, specialios netinka, vaisiai irgi tik natūralūs, tyrelės pirktinės netinka, ir t.t....  gal kam buvo panaši situacija? ar verta tikėti gydytojos žodžiais? o gal nuvesti pas kita? ir kaip pripratint prie kefyro? ji taip raukosi ir grieztai atsisako gerti...  Mano mergaitęi irgi išbėrė visą kūnelį, raudonom šiurkščiom dėmėm, buvau pas pediatrę ji davė siuntimą pas alergolugus, paskambinau į klinikas tai užregistravo tik birželio 29 d. Po dviejų mėnesių !!!Mergaitę maitinau 13 mėn. o sako kuo ilgiau maitinsi tuo vaikas bus mažiau alergiškas. visiška nesamonė. Prirašė vaistų, tepalo, kas iš to tuos plėmus tikiuosiu panaikins, bet priežasties tai ne. Papildyta:QUOTE(Ruslana @ 2006 04 19, 01:44) sveika, Labai gerai razinu kompotukas  Vaikai megsta, tad pliumpina visa diena Kaip jį virti?
QUOTE(sssaule @ 2006 04 25, 21:06) Mano mergaitęi irgi išbėrė visą kūnelį, raudonom šiurkščiom dėmėm, buvau pas pediatrę ji davė siuntimą pas alergolugus, paskambinau į klinikas tai užregistravo tik birželio 29 d. Po dviejų mėnesių !!!Mergaitę maitinau 13 mėn. o sako kuo ilgiau maitinsi tuo vaikas bus mažiau alergiškas. visiška nesamonė. Prirašė vaistų, tepalo, kas iš to tuos plėmus tikiuosiu panaikins, bet priežasties tai ne. Papildyta:Kaip jį virti? Pabandyk lakišų žolės vaistinėj nusipirkti irpasidariusi nuovirą įpilti į vonią. aš pilu 1l nuoviro, nes maudau didelioje vonioje. dar gali kelis kartus per dieną tuo nuoviru pavalyti išbertas vietas. o po maudynių ištepk tepalu, kurį paskyrė gydytoja. mum labai padėjo, jau po pirmų maudynių oda atsigavo.
Ruslana
2006 04 26, 23:21
Papildyta:Kaip jį virti? [/quote] kaip ir paprasta kompotuka - uzvirk vandenuka, pvz.1 l ir iberk sauksta ar pusantro nuplautu razinu, po keliu minuciu gali isjungti. Cukraus nereik, nes razinos isbrinksta ir to saldumo vaikeliui pakanka. Dar tinka dziovinti obuoliai  paprasta, sveika ir skanu
Paranormali
2006 04 26, 23:45
QUOTE(Irjuda @ 2006 04 23, 17:49) draugė pasiūlė išbandyti voneles su LAKIŠIŲ ŽOLĖS nuoviru.  labai padėjo, po pirmo prausimo jau matėsi geri rezultatai. dar po maudymo ištepiau essex kremu...  pabandykit ir jūs  As tik gimusi Skirmantuka maudydavau lakisio voniose , nzn gyd rekomendavo O zandukus mano maziui paberia bet cia jau nuo nesvietisko mandarinu, clementinu, ir visu kitu citrusiniu vaisiu manau  O dar jei pavalgom sokolado  As tepu Fenistiliu jei matau jog jam paniesti, bet juo nepiknaudziauju, o jei labai jau matau gaunasi stipri reakcija geriam Zirteka.
audroneta
2006 05 10, 15:28
Sveikutes, mano dukriukui irgi pradejo berti zandukus. Tokias raudonais mazycias spuogeliais, bet tik aplink lupytes ir truputi auksciau zandukus. Gal cia nuo seilyciu, nes teturim du dantukus o jau seiliojames kad baisu... Bet gali buti ir nuo maisto, tepiau siandien bepantenu bet nezinau ar galima veiduka.
Ruslana
2006 05 10, 21:47
Bepantenas tinka visam kunui, bet jis daugiau nuo sutimo ir esant saltam orui (tepalas), mums labai gerai buvo Dermilon paste. Jis padeda sauseti ir gyti tiems spuogeliams, bet manyciau, kad geriau patars ir parinks dermotologas
Rencike
2006 05 13, 09:12
Sveikos, gal kam teko susidurti su tokia problema, mano sūnui beveik 3m. ir jis alergiškas uodų įkandimams. Pernai vasarą prie jūros taip sukando veidelį, kad visas sutino, atslūgo tik nuo tavegilio. Bandėm tepti tepaliukais, prieš uodus, nelabai padeda, tie kur po įkandimo irgi. Net nežinau ko čia griebtis. Ir vakar buvom lauke, o jau šiandien atsikėlėm su užtinusia akimi, įkando kažkur ir viskas. Pasidalinkite patirtimi, gal žinot, kokį labai efektyvų tepalą, prieš uodus ar kokių kitų priemonių?
Rencike, šiaip reiktų tepti ar purkšti tom priemonėm, kur nuo uodų ir kitokių gyvių, bet gi paprastai mes jas naudojam važiuodami į mišką, o būnant namie nesinori naudot tos chemijos, bet kad kitaip neišeina... Ir maniškė alergiška įkandimams, tai namuose paranoiškai mušu visokius gyvius, o kai kur nors išvažiuojam ar bent jau einam į parką, tada išpurškiu drabužėlius. Perku tokius purškiklius nuo uodų, kurie tinka purkšti ir ant kūno, ir ant drabužių. O po įkandimo kiek žinau vienintelis tepalas - Psilo (ir dar kažkoks panašus) balsamas, kuris šaldo ir mažina niežulį, ir žinoma antialerginiai vaistai Maniškė dabar šitaip baisiai išberta ir ištinusi, o nuo ko - neaišku... gal nuo augalų, gal nuo įkandimo... namie užmušiau kelis toookius uodus mutantus  nu nerealaus dydžio  baisu kad dar kokios ligos neužneštų Įdomu ir man būtų sužinoti, kas ir kaip įveikinėjat šitokias problemas, gal kas žino efektyvesnių priemonių
QUOTE(Rencike @ 2006 05 13, 10:12) Sveikos, gal kam teko susidurti su tokia problema, mano sūnui beveik 3m. ir jis alergiškas uodų įkandimams. Pernai vasarą prie jūros taip sukando veidelį, kad visas sutino, atslūgo tik nuo tavegilio. Bandėm tepti tepaliukais, prieš uodus, nelabai padeda, tie kur po įkandimo irgi. Net nežinau ko čia griebtis. Ir vakar buvom lauke, o jau šiandien atsikėlėm su užtinusia akimi, įkando kažkur ir viskas. Pasidalinkite patirtimi, gal žinot, kokį labai efektyvų tepalą, prieš uodus ar kokių kitų priemonių? Mano dukrai irgi tas pats-labai alergiška uodų įkandimams.Kai tik pamatau įkandimą, iškart duodu Tavegilio, o po to tepu tepaliukais-PSILO-BALSAM nuo odos niežėjimo ir CUTIVATE kad slopinti uždegimą.Mums išrašė pediatrė - PSILO-BALSAM(saulės nudegimas,vabzdžių įgėlimas,odos niežėjimas), CUTIVATE(kutivato kremas slopina uždegimą įgėlus vabzdžiui).O kai važiuojam į gamtą labai padeda AUTAN-pienelis,apsaugantis nuo uodų ir erkių.Juo būtina tolygiai,nepaliekant tarpelio padengti visą neuždengtą rūbais odą ir taip pat tepti ir uždengtą plonu audiniu odą.Šis pienelis tinka vaikams vyresniems kaip 2 metai.
Rencike
2006 05 14, 14:15
Mes naudojam Psilo-balsam po įkandimo, bet jis mažai padeda, nusikaso vaikas iki žaizdų  ir dar bandėm Fenistil gels, irgi dielio poveikio nepastebėjau. O prieš uodus purškalų ir losjonų visokių irgi naudojom, bet kanda jį visvien, reikės pabandyti, tą Autan pienelį.
Labas, mūsų mažei jau kuris laikas niekaip nepraeina sloga. Jai 9 mėn. Nosis užgulusi, pilna karkalų, bėganti. Naktį vaikas negali prakvėpuoti, ypač kai pienuką geria, springsta tais karkalais. Ko gero situacija pažįstama. Ar gali tokio amžiaus vaikui būti alerginė sloga? Kažkaip ta sloga suintensyvėja kai nuvažiuojam į sodą, o ten juk dabar daug kas žydi. Ką tokiu atveju patartumėte daryti, kaip su tokia sloga kovoti? PAs alergologus greitai nepakliūsime, o iš mūsų pediatrės pagalbos ...  Tad klausiu Jūsų patarimo. Mergaitė alergiška, turi lengvos formos atopinį dermatitą.
Rigedora
2006 05 15, 10:18
QUOTE(disi @ 2006 05 15, 09:39) Labas, mūsų mažei jau kuris laikas niekaip nepraeina sloga. Jai 9 mėn. Nosis užgulusi, pilna karkalų, bėganti. Naktį vaikas negali prakvėpuoti, ypač kai pienuką geria, springsta tais karkalais. Ko gero situacija pažįstama. Ar gali tokio amžiaus vaikui būti alerginė sloga? Kažkaip ta sloga suintensyvėja kai nuvažiuojam į sodą, o ten juk dabar daug kas žydi. Ką tokiu atveju patartumėte daryti, kaip su tokia sloga kovoti? PAs alergologus greitai nepakliūsime, o iš mūsų pediatrės pagalbos ...  Tad klausiu Jūsų patarimo. Mergaitė alergiška, turi lengvos formos atopinį dermatitą. vienu žodžiu taip-nebūtinai eit pas alergologus-eini pas pediatrę, imi siuntimą pas LOristą. ten prašai EZONOFILŲ TYRIMO. Jis parodo ar yra alerginė sloga-pvz mus jų buvo 80proc-labai daug, tada atsiranda diagnozė šienligė-ir gauni kompensuojamus vaistus nuo alergijos, purškalus į nosytę. Mano vaikas irgi grįžo iš sodo su seneliais vakar-tai rigi košmaras kaip užgulta nosis, akytės traiškanoja..  tai ėmė purkštis flexonase purškalą. O jau vėliau, galėsim aiškintis kokiom žiedadulkėm esat alergiški.
Rigedora, o tas Flexonase purskalas, ar leidziamas naudoti vaikams iki 4 metu? Man daktaras israse kazka panasaus, bet kai pasiemiau is vaistines raso, kad nerekomenduojams vaikams iki 4 metu
-Rasinka-
2006 05 17, 06:17
Mamytes,tik nepagalvokit kad reklamuoju.Bet labai padeda Dr.Nona rutulinis dezodorantas.Jis su negyvosios juros druska.Buteliukas kainuoja apie 50lt.Jei naudot kaip dezodoranta sau,tai uztenka 7men.Na o jei tik vaikui,tai kur kas ilgiau.Ir ne tik nuo uodu ikandimo.Ibrezimai ,nubrozdinimai,naudoju kaip antiseptika.  Visada rankinuke.
QUOTE(jjulia @ 2006 05 14, 00:38) CUTIVATE kad slopinti uždegimą o jisai kartais nehormoninis? Dabar taip suabejojau, nes kiek prisiemnu jisai mums irgi kazkada buvo isrtasytas. Pernai maniske buvo su mano mama sanatorijoje druskininkuose - tai tada irgi suzinojome, kad jinai alergiska ikandimams. Apsaugai naudojome Autan purskikli - su pieneliu man nesinori terliotis, o su purskikliu apipurskiai ir viskas. Ir dar nuo visokiu tokiu vabzdziu gerai yra gvazdikeliu aliejus, tai irgi buvom nusipirke ir uzlasindavom dar priedo kelis laselius ant drabuziu. O kai jau ikasdavao, tai savaime aisku alerginiai vaistai ( kol manes nebuvo gavo tavegili, o as jau veliau as zyrtek atsiveziau) - jie kartu ir niezuli slopina ir tada jau ant virsaus psilo balsam. Pasikasydavo, bet tikrai nedaug.
Sveikutės mamytės, mano dukrytei nuo 3 sav . buvo labai išbėrę visą veiduką ir net plaukuotą galvytės dalį. Spuogiukai buvo raudoni, kai kurie su baltom viršūnėlėm. 1 mėn. dermatologė išrašė Fucidin tepalą. Nesiryžau antibiotikais teplioti visos vaikučio galvytės. Kasdien maudžiau , įpildama ramunėlių, medetkų ar lakišiaus nuoviro, su šiais nuovirais kasdien po kelis kartus valiau veidelį, patarus pediatrei, spuogelius su ''viršūnėlėm'' tepiau kalio permanganato tirpalu [ pagamintu vaistinėje].Jis džiovina. Viskas susitvarkė, nors ir ne taip greitai , bet be antibiotikų, manau, spės vaikelis dar gauti įv. vaistų [ tokį ''intensyvų gydymą'' taikiau beveik 3 sav.]. Tokia mano patirtis.
QUOTE(Vivaida @ 2006 04 18, 20:32) Kai antrą sūnų maitinau savo pienu, taip pat jam bėrė veidukus, problema buvo mano piene, per didelis baltymų kiekis. Tai buvo seniai, nepamenu kuo tepiau veidukus, bet turėjau duoti spes. mišinukus. Ir kartas nuo karto jei tik organizmas gauna daugiau baltymų po truputį išberia. Paskutiniu metu gyvename be šių problemų, mitybą kontroliuoju. Mano dukrytei irgi zandukus isberdavo jei padaugindavau baltyminio maisto (ypac varskes). Siaip praeina po keliu dienu, isbraukus is maitinancios motinos raciono alergena. O jei laikosi - tai israsomas hormoninis tepaliukas, kurio vos vos patepus - ta pacia diena alergija apmazeja, o kita diena is vis isnyksta.
auslialia
2006 06 02, 18:21
O dar yra toks kremukas Sudocrem - pabandyk, bet Bepanthen pats geriausias (kaip sakant nuo visu galu)
Ruslana
2006 06 06, 09:48
QUOTE(vijasta @ 2006 05 26, 18:57) Sveikutės mamytės, mano dukrytei nuo 3 sav . buvo labai išbėrę visą veiduką ir net plaukuotą galvytės dalį. Spuogiukai buvo raudoni, kai kurie su baltom viršūnėlėm. 1 mėn. dermatologė išrašė Fucidin tepalą. Nesiryžau antibiotikais teplioti visos vaikučio galvytės. Kasdien maudžiau , įpildama ramunėlių, medetkų ar lakišiaus nuoviro, su šiais nuovirais kasdien po kelis kartus valiau veidelį, patarus pediatrei, spuogelius su ''viršūnėlėm'' tepiau kalio permanganato tirpalu [ pagamintu vaistinėje].Jis džiovina. Viskas susitvarkė, nors ir ne taip greitai , bet be antibiotikų, manau, spės vaikelis dar gauti įv. vaistų [ tokį ''intensyvų gydymą'' taikiau beveik 3 sav.]. Tokia mano patirtis. Aisku naturalus metodai patys geriausi, bet po 3 sav., negaudamas alergeno organizmas ir pats "issivalo", berimai isnyksta. Manau nereikia bijoti tu kremuku, kuriuos gydytojai skiria ir padeti vaikeliui nors diena ar dvi, kad sumazetu paraudimai, niezulys. Pati zinau ka reiskia ta alergijos sudirginta oda o bepantenas esant alerginem reakcijom nelabai odele nuramina. Bandziau. Bet padeda jei alergijos pazeista oda sauseja. Bet ir tuomet be rimtesniu vaistuku neissisukom: vargom apie3 sav ir daugiau, kol neapsilankem pas dermatologe ir nenusipirkom vaistuku.
Gal galit plačiau: ar alerginei slogai būdinga ir traiškanojančios, pūliuojančios akytės? Kokie dar požymiai?
tai butent, kad visi spec purskalai i nosi yra nerekomenduojami vaikams iki triju metu. Mes gerdavome antialerginius vaistus ir karts nuo karto gamindavomes lasiukus su histamininiais vaistais. Tyrimu alerginiu siuo metu niekas nedarys, nes jie bus netikslus. O alerginis slogos tyrimas irgi nieko neparodys, jei tada bus pulinga sloga.
O nesuprantau, kodel pas alergologa nepateksit - kiek teko uzsirasineti, tai laukti teko max savaite. Geriausia yra gauti siuntima, o tada eprsiskambinti per visas poliklinikas - gal kurioje nors pasiseks
Mazius_
2006 06 23, 12:20
mes 3mėn. važiuosim į gamtą. nusipirkom psilo-balsam tepaliuką. saugosimės ant vežimėlio merliukais ir uodų baidymais tikimės, kad nebus alegrijos (tfutfutfu)
straige
2006 06 27, 18:50
Superinis daiktas yra RIMI tinkluose, ir, berods, Ermitaze. Isistato toks buteliukas su skysciu i laikikli ir tas laikiklis - i rozete. Specialiai nuo uodu. Tai l.geras daiktas, jei norite, kad patalpose nebutu uodu. Mes savo mergina taip ir gelbejam. Nes irgi buvo sukandziota.
xsaulele
2006 06 28, 17:29
QUOTE(Rencike @ 2006 05 13, 10:12) Sveikos, gal kam teko susidurti su tokia problema, mano sūnui beveik 3m. ir jis alergiškas uodų įkandimams. Pernai vasarą prie jūros taip sukando veidelį, kad visas sutino, atslūgo tik nuo tavegilio. Bandėm tepti tepaliukais, prieš uodus, nelabai padeda, tie kur po įkandimo irgi. Net nežinau ko čia griebtis. Ir vakar buvom lauke, o jau šiandien atsikėlėm su užtinusia akimi, įkando kažkur ir viskas. Pasidalinkite patirtimi, gal žinot, kokį labai efektyvų tepalą, prieš uodus ar kokių kitų priemonių? alioo...nesuprantu is kur tas noras vaikus gydyti tavegiliais..as cia skaitau ir kraupstu- kas juos rekomneduoja-mociutes ar mociutes gydytojos/-yra puikus antihistaminai antros kartos, kurie veikia efektyviai, bet nesukelia tiek salutinio poveikio kiek pirmos kartos antihistaminai, beja, kam rupi savo ir savo vaiko sveikata-pasiskaitykite straipsnius "gydymas siuolaikiniais antihistamininiais vaistais ir perspektyvos", Lietuvos bendrosios praktikos gydytojas 2005, tomas IX, nr. 6- ir paziurekit kuo girdot savo vaikus. labai gaila, kad vaistininkai lengva ranka parduoda tos senus ir pigius preparatus, kai yra tikrai gero veikimo ir saugesni desimteriopai. Citata is to straipsnio:"Pirmosios kartos H1 antihistamininiu vaistu nepageidaujamas poveikis pasireiskia juos vartojant ipratsinemis dozemis......Senesnieji vaistai gali slopinti CNS, atsitiktinai arba tycia perdozavus gali mirti, gali buti panaudoti vaikams zudyti ir savizudybei." (psl.51). taigi paskaitykit, issinagrinekit gerai lenteles-ir pradekit gydytis vaistais,kurie saugus. nevienas vaistas nedaro stebuklu, bet kada galima rinktis- tai nesuprantu, kodel kazkas sprendzia uz mus? Papildyta:alioo ....nezinau ka veikia gydytojai skirdami vaikams tavegilius...jei tai ne stipri alergija arba alregija, kuri tuoj prives prie soko- jokio tavegilio. ir tai ne antibiotikas- o pirmos kartos dar pokario metais israstas antihistaminas, kuris smarkiai veikia centrine nervu sistema, galima saveika su kitais vaistais ar alkoholiu, sukelia ne tik mieguistuma, bet ir demesio koncentracijos praradima ir budrumo praradima...zodziu vaistas vos greiciau suveikia, bet kartu atsinesa daug salutinio poveikio...ir gerai pagalvokime, ar mes patys gertumem ta vaista, zinodami, kad jis taip veikia... mano nuomone tokius vaistus paprastoms alergijoms skiria gydytojai, kurie gal pensinninkai ir nesidomi niekuo. ir skaiciuoja kitu pinigelius-mat neva tas vaistas pigesnis- bet kodel neatsiklausia zmogaus ar jis nori sveikti su geru vaistu, ar sveikti- bet dar kazkam kenkti- juk pigiau...juokinga ir kartu graudu. teveliai bukite budrus ir sakitykite naujoves- antros kartos antihistaminai yra puikus preparatai, kurie turi mazai salutinio poveikio o gydo taip pat kaip pirmos kartos...be to dar geriau, paminesiu pora vaistu is skirtingu firmu tai claritine(loratadinas) ir zyrtec(cetirizinas)- siu firmu vaistai originalus negeneriniai. tuos vaistukus skiria nuo 2 metu vaikuciams, jie skaitomi saugesniais vaistais skiriant nesciosioms..zodziu reiskia saugus. bet as pati geriau claritina ir galiu pasakyti, kad esu dekinga siams vaistui. loratadina(claritina) jav duoda net savo lakunams, kur reikalingas ipatingas budrumas. beja cetirizinas irgi geras, tik jis iki 30 proc. gali slopinti CNS. be to nemazai sio vaisto nepakitusio mes pasilinam su slapimu- zodziu as uz loratadina-Claritina
Rencike
2006 06 28, 22:22
QUOTE(xsaulele @ 2006 06 28, 17:29) alioo...nesuprantu is kur tas noras vaikus gydyti tavegiliais..as cia skaitau ir kraupstu- kas juos rekomneduoja-mociutes ar mociutes gydytojos/-yra puikus antihistaminai antros kartos, kurie veikia efektyviai, bet nesukelia tiek salutinio poveikio kiek pirmos kartos antihistaminai, beja, kam rupi savo ir savo vaiko sveikata-pasiskaitykite straipsnius "gydymas siuolaikiniais antihistamininiais vaistais ir perspektyvos", Lietuvos bendrosios praktikos gydytojas 2005, tomas IX, nr. 6- ir paziurekit kuo girdot savo vaikus. labai gaila, kad vaistininkai lengva ranka parduoda tos senus ir pigius preparatus, kai yra tikrai gero veikimo ir saugesni desimteriopai. Citata is to straipsnio:"Pirmosios kartos H1 antihistamininiu vaistu nepageidaujamas poveikis pasireiskia juos vartojant ipratsinemis dozemis......Senesnieji vaistai gali slopinti CNS, atsitiktinai arba tycia perdozavus gali mirti, gali buti panaudoti vaikams zudyti ir savizudybei." (psl.51). taigi paskaitykit, issinagrinekit gerai lenteles-ir pradekit gydytis vaistais,kurie saugus. nevienas vaistas nedaro stebuklu, bet kada galima rinktis- tai nesuprantu, kodel kazkas sprendzia uz mus? Papildyta:alioo ....nezinau ka veikia gydytojai skirdami vaikams tavegilius...jei tai ne stipri alergija arba alregija, kuri tuoj prives prie soko- jokio tavegilio. ir tai ne antibiotikas- o pirmos kartos dar pokario metais israstas antihistaminas, kuris smarkiai veikia centrine nervu sistema, galima saveika su kitais vaistais ar alkoholiu, sukelia ne tik mieguistuma, bet ir demesio koncentracijos praradima ir budrumo praradima...zodziu vaistas vos greiciau suveikia, bet kartu atsinesa daug salutinio poveikio...ir gerai pagalvokime, ar mes patys gertumem ta vaista, zinodami, kad jis taip veikia... mano nuomone tokius vaistus paprastoms alergijoms skiria gydytojai, kurie gal pensinninkai ir nesidomi niekuo. ir skaiciuoja kitu pinigelius-mat neva tas vaistas pigesnis- bet kodel neatsiklausia zmogaus ar jis nori sveikti su geru vaistu, ar sveikti- bet dar kazkam kenkti- juk pigiau...juokinga ir kartu graudu. teveliai bukite budrus ir sakitykite naujoves- antros kartos antihistaminai yra puikus preparatai, kurie turi mazai salutinio poveikio o gydo taip pat kaip pirmos kartos...be to dar geriau, paminesiu pora vaistu is skirtingu firmu tai claritine(loratadinas) ir zyrtec(cetirizinas)- siu firmu vaistai originalus negeneriniai. tuos vaistukus skiria nuo 2 metu vaikuciams, jie skaitomi saugesniais vaistais skiriant nesciosioms..zodziu reiskia saugus. bet as pati geriau claritina ir galiu pasakyti, kad esu dekinga siams vaistui. loratadina(claritina) jav duoda net savo lakunams, kur reikalingas ipatingas budrumas. beja cetirizinas irgi geras, tik jis iki 30 proc. gali slopinti CNS. be to nemazai sio vaisto nepakitusio mes pasilinam su slapimu- zodziu as uz loratadina-Claritina Dėkui, kad priverti susimastyti, bet Zyrtekas mums nepadėdavo, o gydytojai rekomenduoja dažniausiai tik Tavegilį.  Bandysim dar tą kitą claritine, bet kai vaiko veidas visas sutinęs ir nieko kito neturi po ranka, tai džiaugiesi, kad nors kas extra padeda.
xsaulele
2006 06 30, 09:01
QUOTE(Rencike @ 2006 06 28, 23:22) Dėkui, kad priverti susimastyti, bet Zyrtekas mums nepadėdavo, o gydytojai rekomenduoja dažniausiai tik Tavegilį.  Bandysim dar tą kitą claritine, bet kai vaiko veidas visas sutinęs ir nieko kito neturi po ranka, tai džiaugiesi, kad nors kas extra padeda. mielos mamos ar teciai, jei esat isitikine, kad vaziuojant i gamta jusu vaikas nuo menkiausio ikandimo pradeda tinti, tai reikia gerti vaista ne po to, o pries- pvz. claritinas yra tiesiog suciuolpiamas pries susitinkant alregena- tokiu atveju jusu organizmo visas kedutes, kur paprastai apseda alergenai-tai uzima to vaistuko veiklioji medziaga loratadinas,ir tada vietoj didelio gumbo ar paraudimo, galimas tik mazas raudonas taskelis, arba tiesiog dar viena tabletuke,bet jau po paros. dar yra vasitukas aerius, ten is kart papuola i krauja per trumpesni laika, ir galima duot maziukams vaikams, taciau jis nekompensuojamas. apskritai, kada prasiseda alergine sloga, rekomenduojama antialergini vaista gerti pries 2 savaites, gerti vaista, kol tas alergenas yra ir dar po jo pradingimo menesi. tai jei per ta laika gersim pirmos kartos vaistus...nezinau i kokias darzoves rizika pavirst?.. zodziu pasikonsultkite su protingais ir zinias sekanciIS GYDYTOJAIS, BO KAI KURIE RASO TIK VIENA IR TIK VIENA VASTA...be to ka pasakiau, verta zinoti, kad claritinas nesaveikauja su alkoholio ir kitais vaistais, neturi toksinio paveikio sirdziai, jav duoda savo lakunams, kadangi jis neslopina centrines nervu sistemos...jei paskaitytumet ta straipsni, kuri rekomendavau, tai net kai kurie antros kartos vaistai kaip cetirizinasiki 30 proc. isgerus rekomenduojama doze gali slopinti CNS. taigi visiems linkiu nesirgti, bet jei jau susirgome, tai gydytis ne pigiais ir turinciais daug salutinio poveikio, bet normaliais efektyviais ir saugiais vaistais.
Norėčiau paklausti, kaip jūsų vyresniems vaikučiams sekasi kovoti su alergine sloga, ar yra pasveikusių, kuo gydotės. Mano sūnui jau 10 m. iš jų 8 m. gyvenam su alergine sloga. Alergiškas jis labiausiai dulkių erkei, kiek mažiau žiedadulkėm, gyvūnų plaukams. Įprastinis alergologų skiriamas gydymas visai nepadeda  . Gal kas bandėt homeopatiją?
Reikia šalinti priežastį....ta prasme jei yra alergija namų dulkių erkutei - keisti patalyne( netinka pūkinė ir t.t.), nenaudoti kilminės dangos, mikštų žaislų, dažnas kambarių valymas ir t.t.
QUOTE(snapi @ 2007 01 04, 22:17) Reikia šalinti priežastį....ta prasme jei yra alergija namų dulkių erkutei - keisti patalyne( netinka pūkinė ir t.t.), nenaudoti kilminės dangos, mikštų žaislų, dažnas kambarių valymas ir t.t. Kas įmanoma, per 8 metus jau padaryta , visų dulkių bute vistiek neišgaudysim.  . Beto ir alergija pas mus labai sunkios formos, pagerėjimų beveik nebūna. Mane domina, ar kas bandė netradicinius gydymo metodus ir ar jie padėjo.
QUOTE(jovana @ 2006 06 19, 12:53) Gal galit plačiau: ar alerginei slogai būdinga ir traiškanojančios, pūliuojančios akytės? Kokie dar požymiai? Galiu pasidalinti savo patirtimi. Pati esu alergiska, todel greit suuodziau, kad mano dukrele turi kazka panasaus. Buvo tokie pozymiai: nesiliaujanti skysta, skaidri sloga. Gulint uzgulta nosis, vaikus sunkiai arba is vis negali prakvepuoti per nosi. Maniske labai trindavo akytes (bet traiskanos ir puliai tikrai ne alergines slogos pozymiai  ) ir ausytes, o kartais ir gerkles srityje. ( As jei papuolu i tokia aplinka, kur yra alergenu is kart pajuntu akim, ausim, gekle ir sloga  todel atkreipiau demesi i saviskes elgesi) As pradejau jai duoti homeopatinius vaistus - zirniukus ir i nosyte lasinti tuju (atrodo?) aliejuka - viska dave homeopatineje vaistineje. Galiu pasidziaugti, kad jau 2 men. kazkur neturime slogos Tyremes ir pas LOR , siunte pas alergologe, padare odos meginius, nes kraujo sake dar per maza daryti ir liepe gerti Zyrtec po 1/3 tableteles. Bet mes jo bent jau kol kas tikrai negersime, nes slogos nera ir toliau gydomes homeopatiniais vaistukais
QUOTE(Nordex @ 2007 01 04, 23:19) liepe gerti Zyrtec po 1/3 tableteles. Bet mes jo bent jau kol kas tikrai negersime, nes slogos nera ir toliau gydomes homeopatiniais vaistukais  Mums Zyrtec visiškai nepadeda.  Purškiamų hormonų stengiuosi vartoti kuo mažiau, tik kai būna ryškus pablogėjimas, nuima jie tik čiaudulį ir nosies varvėjimą, bet nosis vis tiek lieka užsikišusi. Buvom pas refleksoterapeutę, bandėm akupunktūrą, buvo ji parašiusi kažkokių homeopatinių žirniukų - efekto jokio  . Matyt, ne pas pačią geriausią specialistę pataikėm.  Ji iš pat pradžių pasakė, kad alergijos tokiais metodais išgydyti neįmanoma, galima tik imunitetą pastiprinti. Sausio pabaigoje bandysim eiti pas vieną Atopinio dermatito skyrelyje rekomenduotą homeopatę, gal ir mums padės?
giedre77
2007 01 10, 12:31
Mano dukrytei irgi sloga, bet niekas negali pasakyti nuo ko. Praeitą kartą tris mėnesius vargom, buvom ir pas LOR, ir pas alergologą, darė tuos mėginius ant rankytės, nieko nerodė, parašė vaistų, bet nuo jų negerėjo, paskui susirgo, gėrė antibiotikus kartu su tais nuo alergijos, sloga dingo, bet džiaugėmės tik kokį mėnesį, nes dabar vėl nosis užgulta, naktį miega labai neramiai, ji neišsimiega, aš irgi. Net neįsivaizduoju ką daryti, pediatrė sakė susitaikyt ir tikėtis, kad išaugs.
Limcamca
2007 07 05, 08:43
SENA TEMA ČIAŠnekame ir dalinamės patirtimi toliau
MELONIJA
2007 07 05, 10:17
sveikos mamos, turim ir mes ta pacia beda-alergija.mus beria nuo pienuko ir visu kruopu isskyrus grikius.daremes tyrima ir taip issiaiskinom kam esam alergiski.nuo pienuko mus beria raudonai visa kuneli ir taip tarsi su dilgyne nudilgintas vaikiukas buna.istinsta vokai,pradeda vemti.taip jau buvo nutike keleta kartu dabar nevalgome alergizuojancio maisto,bet man toks itarimas,kad jam ir viduje alergija.kai valgome pradeda trinti baisiai nosi ir kakutis pasidare toks liktai pilksvai gleivetas,nemalonus rugstus kvapas.ar tai galetu buti alergija  po ilgojo savaitgalio kreipsimes i daktarus....
Limcamca
2007 07 05, 10:24
QUOTE(mamuleAistule @ 2007 07 05, 11:17) sveikos mamos, turim ir mes ta pacia beda-alergija.mus beria nuo pienuko ir visu kruopu isskyrus grikius.daremes tyrima ir taip issiaiskinom kam esam alergiski.nuo pienuko mus beria raudonai visa kuneli ir taip tarsi su dilgyne nudilgintas vaikiukas buna.istinsta vokai,pradeda vemti.taip jau buvo nutike keleta kartu dabar nevalgome alergizuojancio maisto,bet man toks itarimas,kad jam ir viduje alergija.kai valgome pradeda trinti baisiai nosi ir kakutis pasidare toks liktai pilksvai gleivetas,nemalonus rugstus kvapas.ar tai galetu buti alergija  po ilgojo savaitgalio kreipsimes i daktarus.... O IgE tyrimą darėtės? Jis parodo, kiek organizmas yra įsialerginęs. Gal dar ką nors valgo, kam yra alergiškas, bet neatrastas produktas. O dėl kakučio aišku, negerai kai toks. Aš vietoj tavęs bent telefonu su prižiūrinčia gydytoja pasikonsultuočiau.
|
|