QUOTE(bugie @ 2006 07 10, 10:43) kočioju, tada išsipjaunu su formele didesnį apskritimą iš tešlos dedu mėsą ir užlenkiu pakraštėlius  tiesa nežinau gal kas bandėte, bet visai skanūs pyragėliai su mėsa gaunasi iš tos tešlos, kur parduotuvėje sluoksniuota šaldyta parduodama, užmiršau pavadinimą tik... bet darbo tai iš viso jokio nereikia įdėti. Išsitrauki iš kameros atitirpsta per 10 min perpjauni kokio dydžio nori tešlą sudedi faršą ir į orkaitę... modifikuoti lietuviški tinginių kebabai  O tai aciu reikes isbandyti
QUOTE(yollka @ 2006 07 10, 22:35) O tai aciu reikes isbandyti  į sveikatą
jetau... aš čia kad pasakoju apie kibinus ir įsivaizduoju kad į kibinų tema rašau...  sorrius Papildyta:galva perkaito nuo tų karščių
Merginos,gal galit patarti : kai perki elektrinę mėsmalę, prie jos yra priedas kebabams daryti,bet aš niekaip nesuprantu,kaip ten juo naudotis. Jis šioj nuorodoj http://www.neriba.lt/index.php?sid=6686ae0...6e51b1.48763270 po mėsmale iš dešinės ,prie sietelio,mažiukas,plastmasinis.
QUOTE(vira @ 2006 08 01, 11:31) Merginos,gal galit patarti : kai perki elektrinę mėsmalę, prie jos yra priedas kebabams daryti,bet aš niekaip nesuprantu,kaip ten juo naudotis. Jis šioj nuorodoj http://www.neriba.lt/index.php?sid=6686ae0...6e51b1.48763270 po mėsmale iš dešinės ,prie sietelio,mažiukas,plastmasinis. šiaip turėtų būti instrukcijoje, įtariu kaip ir tą ilgą plasmasinį vamzdį, kuris dešrom kimšti. su metaline sriege užtvirtini ir įdarą varai per tą vamzdelį. Eiliškumas manau toks : peiliukai mėsai malti, grotelės, vamzdelis, ir sriegė, kuri viską užtvirtina. Mali įdarą ir tiesiai į kebabą ar kur kitur.
Kaip tą mažiuką užtvirtinti,tai aš įsivaizduoju,bet ką ir kaip ten toliau ... Tas vamzdelis tai dešrom,o ta maža " pimpačka" šalia - tipo kebabam. Kai per ją suki,tai gaunasi "kažkas" tuščiaviduris,kuris greitai sugriūna...
QUOTE(vira @ 2006 08 04, 10:38) Kaip tą mažiuką užtvirtinti,tai aš įsivaizduoju,bet ką ir kaip ten toliau ... Tas vamzdelis tai dešrom,o ta maža " pimpačka" šalia - tipo kebabam. Kai per ją suki,tai gaunasi "kažkas" tuščiaviduris,kuris greitai sugriūna... Tu per tą pimpačką tešlą ar įdarą varei? Jei tšlą tai kepi ir ji turėtų išsisluoksniuoti (bent taip įsivaizduoju). Na ir galvosukis. Paprasčiausia bus paklausti parduotuvėje, jei ten žinos.
QUOTE(tavi @ 2006 08 04, 13:05) Tu per tą pimpačką tešlą ar įdarą varei? Jei tšlą tai kepi ir ji turėtų išsisluoksniuoti (bent taip įsivaizduoju). Na ir galvosukis. Paprasčiausia bus paklausti parduotuvėje, jei ten žinos.  Supratau. Kai kurie kebabai yra lipinami apie iešmą. Tik jiems mėsa yra rupiau malama. Taigi tai ką išduodsa tavo pimpačka reikia aplipinti iešmelį ir kepti orkaitėj ar dar geriau gilyje.
QUOTE(tindi @ 2005 03 16, 06:31) turkiskas kebabas reikia vistos fileciu,tandori prieskoniu,THYMES(cia angliskai) seklyciu,aliejaus(labai mazai),paprikos milteliu,BBQ prieskoniu.supjaustyti filetes ir pamarinuoti kokias dvi dienas. dar padarau padaziuka tai majinezas su cesnako milteliais. ir as viska dedu i tortilos paplotelius. labai skanu  Pabandysiu ir as
jei kas blynus kepate, tai kocioti reikia, o miltus geriausia uzplikyti verdanciu vandeniu- taips skaniausia, bet terliones tikrai daug. Kepti keptuveje karstoje be riebalu reikia.
Gal kas grietininio padazo (ne cesnakinio ir be majonezo) recepta isduosite? Prasau laibai....
Kažkada ir aš žiauriai užsimaniau kebabų, bet tų, parduodamų mūsų kioskuose kažkaip nea. Taigi pasigaminau pati: pakepinau vištienos file su morkomis, įdėjau aštraus pomidorų padažo. Pakui tą mėsytę sudėjau į Tortilijos blyną (man daug skaniau nei lavašas, be to ir skysčiai neprasisunkia)dar pridėjau šiaudeliais pjaustyto agurko, pomidoro, svogūno, prieskonių (beje Thyme yra čiobreliai). Gardumėlis...Gal to ir nepavadinsi kebabu, bet...juk jo norėjosi
murziukas
2007 10 27, 00:53
QUOTE(mahsa @ 2006 01 25, 10:47) mamma o mano vyras persas  ir as ten budama is mokau i ssavo uosves ivairiausiu patiekalu.1 is nju kababas  kas norit pasakysiu receptuka  Man vyras irgi padaro kartais bet cia mes netokia.bet as negaliu ysivaizduok koks skonis galetu buti mesos tenai irane.jami
dontstop
2007 11 17, 11:03
Mes vakar gaminome kebabus, tai gavosi š  Mamytės, patarkit, kokius ten kopūstus dėti, gal turi būti specialiai pamarinuoti?  Nes su šviežiais neskanu
simute19
2007 11 27, 00:14
as tai darau labiau ne kepabus o savarmas (nusikopijavau is kebabines) apkepinu vistiena smulkiai supjauscius,idedu i tortela(paploti),idedu bulvyciu fri,pomidoru agurku ir cesnakinio padazo...labai skanu
tiponeva
2007 12 11, 22:15
vat vat man ir pirmas kebabu blynas prisviles gavosi... nzn kaip daryt. gal jusu patarimai pades
svajukas
2008 01 13, 21:04
Skaniausi kebabai Kaune, sumoki 7lt. ir nereikia terliūzytis, o dydis tai ogogo.. net man plačiaburniui kartais labai sunku įveikti normalų kebabą, o Vilniuje kiek kur valgiau tai šlykstūs labai.. Reiks gal ir man kokią dieną pažaisti ir pabandyti pasidaryti kebabą, gal nenumirsiu
as kebabus darau taip naminius. nusiperku kebabu pitu. idara darau: pasidarau salotu tarkim pomidorai aguskas svogunas ir uzpilu acto padaziuku salotom aisku prieskoniu idedu, po to mesyte galima naudoti ka turit, kad ir virtos mesos likucius vistiena ar kiauliena pakepinu keptuvej istroskinu ja,o jei zalia dar uzpilu sojos vyno acto mesai ir istroskinu prieskoniu aisku reikia. pitas istepu tokiu plakiniu : keciupas+majonezas ir deda ant ju salotu ir mesytes susuku kebabus o galus uzlankstau ir susmeigiu dantu krapstukais. ir kepu orkaitej. jei turit ta keptuve tai keptuvej kept tada, o as orkaitej ir gaunasi labai skaniai. o salotas galima improvizuoti ka tik megstate.
sveikutes. as kebabus kepu lavase ir lavasa darau pati. gaunasi kaip tikri. tai va lavasui: 400g miltu, 100g sviesto, ir karsto vandens tiek kad gautusi tesla. i miltus sudeti sviesta ir tol su rankom minkyti, kol taps birus kaip rupus miltai, tuomet pilti karsta vandeni ir minkyti tesla. is teslos iskociokite plonus ir didelius blynus. kad kociojant blynas nekiptu prie stalo gausiai pasibarstykite miltu. as kadangi neturiu keptuves i kuria tilptu toks didelis blynas, tai kepu orkaiteje apie 10min. orkaiteje kepti lavsai gaunasi kietoki, todel suslakstau vandeniu ir uzdengiu dregnu marliu. idaras:mesyte marinuooju para su majonezu ir prieskoniais. issimarinavusi kepinu ant keptuves, tikrai labai skaniai gaunasi, tik nepilkit daug aliejaus. toliau lavasa patepu pacios pasidarytu padazu ( majonezes, 1s. grietines, krapai, zali agurkai ir marinuoti agurkai, skiltele cesnako. viska smulkiai supjaustau ir ismaisau. kad butu skystesnis pilu siek tiek vandens), dedu smulkiai pjaustyta pekino kopusta, mesos gabaliukus, agurka, pomidora ir uzlenkiu is apacios ir is sonu, virsu palieku atvira. kebaba lavase kepu elektrineje vaflineje. super, visiems labai patiko.
*grazuolyte*
2008 01 25, 13:13
QUOTE(prau @ 2008 01 23, 16:46) sveikutes. as kebabus kepu lavase ir lavasa darau pati. gaunasi kaip tikri. tai va lavasui: 400g miltu, 100g sviesto, ir karsto vandens tiek kad gautusi tesla. i miltus sudeti sviesta ir tol su rankom minkyti, kol taps birus kaip rupus miltai, tuomet pilti karsta vandeni ir minkyti tesla. is teslos iskociokite plonus ir didelius blynus. kad kociojant blynas nekiptu prie stalo gausiai pasibarstykite miltu. as kadangi neturiu keptuves i kuria tilptu toks didelis blynas, tai kepu orkaiteje apie 10min. orkaiteje kepti lavsai gaunasi kietoki, todel suslakstau vandeniu ir uzdengiu dregnu marliu. idaras:mesyte marinuooju para su majonezu ir prieskoniais. issimarinavusi kepinu ant keptuves, tikrai labai skaniai gaunasi, tik nepilkit daug aliejaus. toliau lavasa patepu pacios pasidarytu padazu ( majonezes, 1s. grietines, krapai, zali agurkai ir marinuoti agurkai, skiltele cesnako. viska smulkiai supjaustau ir ismaisau. kad butu skystesnis pilu siek tiek vandens), dedu smulkiai pjaustyta pekino kopusta, mesos gabaliukus, agurka, pomidora ir uzlenkiu is apacios ir is sonu, virsu palieku atvira. kebaba lavase kepu elektrineje vaflineje. super, visiems labai patiko.   reiks ir man išbandyti šį receptuką
lapute33
2008 05 09, 08:37
Pasidalinsiu tuo ka radau Pita receptukas bet manau galima pritaikyti ir kepant kebaba Lavaso receptukas (anglu kalba) vertimo programelebandysiu kuri savaitgali pasigaminti
donabraskita
2008 10 16, 19:41
kaip užsimaniau kebabo .... o kebabams lavašų yra maximose
QUOTE(prau @ 2008 01 23, 16:46) sveikutes. as kebabus kepu lavase ir lavasa darau pati. gaunasi kaip tikri. tai va lavasui: 400g miltu, 100g sviesto, ir karsto vandens tiek kad gautusi tesla. i miltus sudeti sviesta ir tol su rankom minkyti, kol taps birus kaip rupus miltai, tuomet pilti karsta vandeni ir minkyti tesla. is teslos iskociokite plonus ir didelius blynus. kad kociojant blynas nekiptu prie stalo gausiai pasibarstykite miltu. as kadangi neturiu keptuves i kuria tilptu toks didelis blynas, tai kepu orkaiteje apie 10min. orkaiteje kepti lavsai gaunasi kietoki, todel suslakstau vandeniu ir uzdengiu dregnu marliu. idaras:mesyte marinuooju para su majonezu ir prieskoniais. issimarinavusi kepinu ant keptuves, tikrai labai skaniai gaunasi, tik nepilkit daug aliejaus. toliau lavasa patepu pacios pasidarytu padazu ( majonezes, 1s. grietines, krapai, zali agurkai ir marinuoti agurkai, skiltele cesnako. viska smulkiai supjaustau ir ismaisau. kad butu skystesnis pilu siek tiek vandens), dedu smulkiai pjaustyta pekino kopusta, mesos gabaliukus, agurka, pomidora ir uzlenkiu is apacios ir is sonu, virsu palieku atvira. kebaba lavase kepu elektrineje vaflineje. super, visiems labai patiko.   šaunuolė, man noras praeitų kebabą valgyt,kol blyną kepčiau, juk tai greitas užkandis  , šiaip mačiau pirkt blynų, tik jie kažkodėl buvo pavadinti tortila, bet ne tie kur tikrai tortilos, bet lavašas grynai, o į padažą vietoj grietinės pabandyk kefyro riebaus įpilt ir vandens nepilk, tada tikriau gausis
skorpea
2008 12 12, 20:47
nu blyn man blynas issiskyre gavosi s....
loret30
2009 01 13, 22:25
QUOTE(skorpea @ 2008 12 12, 20:47) nu blyn man blynas issiskyre gavosi s....   Neliūdėk,ne tau vienai taip nutiko
kashara
2009 02 03, 12:11
sian brangiausiajam prisizadejau kebabus padaryt bet kazkaip skaicia skaiciau ir neradau TOKIO receptuko.bet reik kazkaip suktis is situacijos
lapute33
2009 02 04, 19:38
As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va:  Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose
Polaroid
2009 02 04, 19:56
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 20:38) As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va:  Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose  oho kaip idomiai
kashara
2009 02 06, 16:58
prasiniurkiau su lawaso gaminimu bet siaip ne taip kazka pagaminau ir lawasas gawosi  : o ir pats kebabas buwo liuks.seimyna walge tyledami kad tik niekas neatimtu  tyla prie stalo pas mus buna itin retai  beja gawosi ziauriai skanus padaziukas: majonezas naturalus jogurkas biski druskos ir puse widutinio marinuoto agurko smulkiai pjaustyto
agneta33
2009 02 06, 19:36
 o cesnako ne? QUOTE(kashara @ 2009 02 06, 17:58) prasiniurkiau su lawaso gaminimu bet siaip ne taip kazka pagaminau ir lawasas gawosi  : o ir pats kebabas buwo liuks.seimyna walge tyledami kad tik niekas neatimtu  tyla prie stalo pas mus buna itin retai  beja gawosi ziauriai skanus padaziukas: majonezas naturalus jogurkas biski druskos ir puse widutinio marinuoto agurko smulkiai pjaustyto 
kashara
2009 02 13, 18:07
mes cesnako newalgom taii ir nedejau
Savaitgali sveciuose turejome du sefus, vienas pyragu, kitas kebabu  Sake, kad jei i kebaba dedamos salotos ir padazai, tuomet sugadinamas tikras mesos skonis, todel pats idealiausias kebabas yra mesyte ir pamidoras ir ivyniota i lavasa... Man taip tikrai labai patinka, sakysite sprangu? Pasiimkite kefyro stikline, (labai panasu i jogurto gerima, kuris ir gaivinantis ir virskinima palengvina).
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 19:38) As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va: Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose  Bet gi ir isradingumas tu supermamu
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 21:38) As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va:  Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose  jėtau, tikrai, koks išradingumas  niekad nebūčiau taip sugalvojus, kepti keptuvei ant dugno
*Brukne*
2009 02 20, 22:22
Ir as pirma karta gaminau kebabus.  Norejau standartiskai, nes brangiausiasis idomybiu nemegsta. Mesa keptuveje visai skaniai gavosi. Lavasa ir padaza pirkau parduotuveje + salotos, pomidorai, agurkai ir viskas. Sake patiko
Abejoklė
2009 02 22, 11:35
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 20:38) As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va:  Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose  O čia kaip matau viryklė dujinė? Kažin ar ant elektrinės virykls pavyktų?
IngridaHA
2009 03 05, 20:46
QUOTE(Inga654 @ 2009 02 22, 10:35) O čia kaip matau viryklė dujinė? Kažin ar ant elektrinės virykls pavyktų? Itariu,kad ir keptuvei pakenktu..pas mane tokia nesvylanti.Kazi kaip butu,kad pakepinciau vidu  bijau sugadint.
Student3
2009 04 06, 20:44
Reikes ir man pabandyti,pigiau gausis nei pirkti juos siaip  o kiek pakuoteje buna tu lavasu?
Aigesta
2009 04 22, 10:15
Akitule
2009 04 22, 17:52
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 21:38) As tai lavasus kebabams kepu pati is paprastos mielines (nesaldzios) teslos  reikia iskocioti blynukus kuo ploniau ir kepti ant apverstos keptuves  va taip va:  Iskepusius kisu po ranksluosciu Beje sia ideja radau cia pat supermamose  Gl gali pasakyti teslos receptuka?
rugiagele26
2009 06 17, 21:56
Na as paskutiniu metu "mirstu" kaip noriu kebabu... ta didiji sukertu kaip nieko  nors esu kudena  ir galvoju pati pasigaminti. Prisiskaiciau, tai bandysiu. Tik va man del svogunu neaisku, juos gal siek tiek pamarinuot, nes kitaip aitrus bus labai  ir mesa bandysiu plonai plonai pakepint  net seiles burnoj renkasi, kaip noreciau dabar jo... O ju pasildyt mikrobangej negalima? O kaip sumustiniu keptuvej - ten neisbega viskas?
eglute1990
2009 06 18, 11:45
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 17, 23:56) Na as paskutiniu metu "mirstu" kaip noriu kebabu... ta didiji sukertu kaip nieko  nors esu kudena  ir galvoju pati pasigaminti. Prisiskaiciau, tai bandysiu. Tik va man del svogunu neaisku, juos gal siek tiek pamarinuot, nes kitaip aitrus bus labai  ir mesa bandysiu plonai plonai pakepint  net seiles burnoj renkasi, kaip noreciau dabar jo... O ju pasildyt mikrobangej negalima? O kaip sumustiniu keptuvej - ten neisbega viskas?  Esu šldžius sumustinių keptuvėje tikrai neišbėga, bet aišku reikia dėti su folija Siaip turbut geriausiai pasyla.Bet sildant reikia apversti taip tolygiau pašyltu abi pusės
mistikaa
2009 06 18, 16:33
jauciu teflonine tikrai netiktu keptuve, tai jauciu galima kaip picu pagrindus orkaiteje kepti kad ir skardoje, mieline tesla iskeps, bet nebus plona, kad galima butu vyniot... O kokio karscio tas vanduo turi but, jei plikoma tesla daryt, verdantis?
Kazkas grietininio padazo norejo, tai mano mylimiausias, visu beje:grietine, balto vyno actas, druska ir kapareliai, al aliejus, proporcijos pagal skonio receptus, jei del skystumo per tirsta tai nezinau kuo skiest tiesa pasakius, as naudoju ta ekologiska zaliam indely, apie 30 riebumas, tai mums pats tas, nuo aliejaus, acto atsiskiedzia, jei kapareliu kas nemegsta agurkeliai marinuoti neblogai irgi, bet kapareliai ir suruma ir visa kita priduoda, dieviskas skonis gaunas, sekmes! Nieks taip ir neparase tikrovisku tikrovisku receptu, nors viska perskaiciau
rugiagele26
2009 06 18, 17:40
Na tai tas is tikriausiu ir panasiausiu buvo paminetas, kur su agurkais, pomidorais, kopustais, svogunais, cesnakiniu padazu, ir mesyte. Tik kad ant iesmo manau nekepsi viso kumpio  tai as kaip minejau bandysiu plonai prisipjaustyt, ir pakepint...
xxkatexx
2010 01 25, 14:25
Bandziau bet tesla gavosi
Sveikutes  ir mes bandem daryt kebabus,ir pavyko  .labai skanu buvo. http://img3.imageshack.us/img3/407/dsc03771jf.jpg
iziuminka
2010 01 26, 22:21
QUOTE(gabani @ 2010 01 26, 18:04) Sveikutes  ir mes bandem daryt kebabus,ir pavyko  .labai skanu buvo. http://img3.imageshack.us/img3/407/dsc03771jf.jpglabai saunus kebabai gavosi  bet labai idomu kur taip pakepinai? gal kartais vaflinei?
QUOTE(iziuminka @ 2010 01 26, 23:21) labai saunus kebabai gavosi  bet labai idomu kur taip pakepinai? gal kartais vaflinei?  Taip taip taip kepinom vaflinej
Na sitokia Tarybiniu laiku (kaip as vadinu) vafline as irgi senokai naudoju kaip mini griliu (puikiai pakepa ir mesyte ir darzoves ir t.t.) Kai naudoju kebabams as persuku tas plokstes (nes man nelabai graziai atrodo kitaip kebabai tarsi vafliuose suvynioti  ). Ten kai ta vafline atidarot matosi kad virsutine ir apatine plokste pritvirtinta dviems varzteliais jie lengvai atsisuka ir jas nuemus dar lieka kitos lygios plokstes, jei plokscio pagrindo reikia tiesiog persukate pusemis tas plokstes ir turit lygu pagrinda arba tas plokstes visai nuimate laikinai ir toks gylesnis "griliukas " lieka kaip tik labai gerai kebabams su lavasu ar pitoms pakepinti
iziuminka
2010 01 31, 11:07
QUOTE(gabani @ 2010 01 26, 23:34) Taip taip taip kepinom vaflinej  reiks ir man turbut isbandyt, kaip tik turiu tokia vafline (dar sovietu laiku atrodo). aciu labai uz ideja  vis niekaip negalejau sugalvot kur dar galima butu panaudot ta vafline. dar karta aciu merginos
|
|