Po gimdymo jau praejo pora menesiu, bet vis dar sunku tushtintis ir teka nemazhai kraujo... Kas galetu buti? Net nezhinau i koki gydytoja kreiptis su tokiu delikachiu klausimu
Hemorojų gydo gydytojas proktologas. O kad tau hemorojus, aš net neabejoju.
As tai ta poniska liga pasigydziau su tokiu spec. tepaliuku is banginio tauku padarytu. Jis laisvai parduodamas vaistinese, tik pavadinimo nepamenu
Klausykit, kaip zhinoti, kad tai tikrai ta "ponishka" liga? Kokie pozhymiai? Gal ten shiaip kokia zaizdele nuo uzhkietejusiu viduriu? Kazhkaip man vis nestiki, kad tai hemorojus, nes gydytoja po gimdymo sake, kad nera jokio hemorojaus. Ir ginekologe priesh pora sav. nieko nepastebejo itartino?... Labai nesinori pas gydytojus... Girdejau, kad kai sergama hemorojumi, tai net sedeti skauda... Man shiaip nieko neskauda. Tik tushtinantis, nes viduriai gerokai uzhkiteje... Ir trupuitis kraujo... Papasakokit, kas sirgote?
sveika.man buvo hemorojus po gimdymo.buvo uzkieteje viduriai ir kraujo pastebedavau, i tualeta eidavau su didziausia baime.nebuvau pas gydytoja, tiesiog nuejau i vaistine ir pasakiusi simptomus gavau vaistu (zvakuciu ir tepalo).buvo nedidele zaizdele, kuri tustinantis vel praplysdavo.zvakutes naudojau 5 dienas, ir po kiekvieno ejimo i tualeta tepdavau zaizdele tepalu.
Susikaupiau ir apsilankiau pas ta gydytoja. Mano laimei, jokio hemorojaus pas mane nebuvo, tik mazhas itrukimas nuo uzhkietejusiu viduriu Tai vat noriu paprashyti visu forumo dalyviu, kad nustatinedamos diagnoze butumete atsargios, nes, kaip ir perspejama, tikslia diagnoze gali nustatyti tik gydytojas. Ash, asmenishkai, patyriau baisu stresa ir visai be reikalo Tai tik draugishka pastaba
Labai atsiprašau, kad suklydau, bet matai aš juk nemačiau "viso šito reikalo",(neturiu ir tam reikiamų instrumentų), o iš aprašymo, tai labai panašu pasirodė. O be to, tu pati pastebėjai, kad mes forumietės ne gydytojos, o tik dalijamės savo patyrimu. Dar kartą atsiprašau.
Taigi mamytes dalinkites patirtim kaip isvengt to nelemto viduriu uzkietejimo
As pati asmeniskai kai prisimenu pirma menesi po gimdymo tai kazkoks kosmaras tas ejimas i tuoleta budavo
Nu Vika pasakok kaip tos hemoral zvakutes veikia? o tai jauciu,
kad po gimdymo turiu dovana-hemoroju eit bijau.. Ir tiesa kokie hemorojaus pozymiai?- gal be reikalo stresuoju
hemorojaus simptomai - deginimas, skausmas, niežėjimas, jausmas, jog nevisiškai išsituštinęs žarnynas, gali pasirodyti kraujo. Hemorol slopina patinimą ir uždegimą, gerina kraujo tekėjimą venomis, mažina kapiliarų laidumą ir kraujosruvas, sukelia baktericidinį poveikį ir šalina spazmus.
As pastoviai geriu Materna, taciau viduriu uzkietejimo neisvengiau.
as po gimdymo pora kart zvakutes pavartojau ir kazkaip daugiau neprireike
Sunkiausia buvo pirmas kartas
Jeigu jau visai problematiska ir reikia labai skubios pagalbos, galima panaudot Microlax klizmute, velesni bet stabilesni poveiki duoda Duphalac'o sirupas (galima vartoti net ir kudikiams)
Kai primines problemos sutvarkytos: galima imtis maistiniu priemoniu: rytais ant tuscio skrandzio isgert stikline silto vandens su puses citrinos sultim, uzvalgyt ismirkytu dziovintu slyvu ziema, ir svieziu slyvu vasara, valgyt daugiau kruopu kosiu, sriubu, isgert butinai ~2L vandens per para, daugiau judet, ir reikaliukai susitvarkys. Jeigu iplyso iseinamoji anga (labai skauda tustinantis) galima patepti vaikisku bepanteno tepaliuku, o jei kad turit saltalankio aliejumi, daug greiciau sugis. Tai va tokie mano patarimai ir savo patirties ir savo vaiko patirties taip pat. Ir dar: iseidama is ligonines po gimdymo nusipirkau tu zvakuciu, taciau nepraplestas pakelis taip ir guli, kadangi panaudojau auksciau isvardintas priemones.
Na as buvau net isivarius hemoroju po gimdymo
Pirmas mėnuo po gimdylo buvo kažkas tokio, valgau ir galvoju kaip poto turiningai laiką leisiu . Nežinau kaip Jums, bet man maistas, kuriame būdavo aguonų, įsiminė labiausiai. Buvau prisiekus, kad gyvenime daugiau nevalgysiu jokių kepinių su aguonom. Kelis kartus teko išbandyti Microlax klyzmutę, o po to viskas per laiką kažkaip susitvarkė.
Sveikos
Vasara i pabaiga, orai prastyn tai ir as atradau laiko pas jus uzbegti vel Turejau tokia problema po gimdymo t.y. ir viduriu uzkietejima ir sutrukinejusia isange (ginekologe sake, kad tai ne hemorojus). Auges patarimus galeciau patvirtinti, nes as taip vidurius irgi susitvarkiau. O as naudojau tepala PREPARATION H. Gal nepatogiau, kad tepti reikia, bet jis praktiskai per dvi dienas viska sutvarke, nora nezinodama ka daryt kankinausi vos ne visa men. Jo kaina apie14lt, ir nors skausmas dingsta greitai ji reikia naudoti 5dienas butinai. Gal kam pades
Padeda stikline kefyro ir juodos duonos riekele pries miega. Man taip pat kaip ir Chilli padejo ir zvakutes nuo hemorojaus
Bliamba, ash irgi turiu tokia pat problema:( susivariau 2 mikroklizmutes, bet atsiprashant viskas kaip i uzpakali... tai neishkentus pasidariau normalia kllizma, tai pagimdziau antra karta, bet nors tiek dziaugiuosi, ale jau antra diena ir jauciu, kad vel nieko nebu... negi daba man kasdien klizmuotis? jau butu virsh visko... bandyciau slyvu, bet sako, kad maziui nelabai gerai, ka manot? dar vandens ryte bandysiu, bet atrodo, kad nelabai ten ka pramush 1/labai padeda ryte ant tuščio ir vakare einant gult alyvuogių aliejaus po did šaukštą/rezultatas ne greitas bet efektingas/ 2/einant gulti 2 kivius suvaryti 3/maiste-t.y visur barstyti selenų/kefyro stiklinę su 2 šaukštais selenų/sprangu,bet padeda 4/daug skysčių na gal kas tiks ir padės
O kaip tos selenos atrodo ir kur ju buna pirkti? ar vienu ar kokiuose kituose produktuose tinka? ir dar norejau paklausti, ar nekenkia daznas naudojimas laisvinanciu zvakuciu ar klizmuciu, ash kolkas be ju po gimdymo dar neishsiverciu? ar nepripras organizamas, jau atrodo, kad ish viso neprakakosiu niekad?
sveikos. gal galite pasidalinti patirtimi?? po gimdymo prasidejo kancios tualete. labai skauda tushtinantis, kartais net pakraujuoja. Girdejau kad tai dazna gimdziusios problema. ar tai tiesa, ir ar imanoma kaip nors ta "malonuma" palengvinti??
Praktiskai visas sis malonumas kankina, tik neprisipazysta niekas
Na, pas mane hemorojaus nebuvo
Gal tiesiog problemos del viduriu uzkietejimo? Pabandykit tustintis kuo dazniau ir niekada nebijokit eiti i tuoleta-bus lengviau. Nes kuo ilgiau nesitustini tuo viduriai kietesni. Ir aplamai netgi maitinancioms mamoms yra skirtos zvakutes, laisvinancios vidurius. Sekmes!
pabandykit Microlax klizmutę, vaistinėje parduodama
ir + zvakuciu nusipirk nuo hemorojaus.
Man tai neskauda, bet kartais pakraujuoja, tai irgi skaitosi, kad hemorojus. dabar geriausios zvakutes sake gydytoja yra PREPARATION H. Yra ir kremas, bet geriau zvakutes panaudot. Tinka ir nescioms net. Ir padeda!
Apšvieskit dar -ytę ir tik svajojančią apie vaikus: kaip būna su tualetu iš karto po gimdymo (ar labai skauda) ir kada prasideda pirmosios mėnesinės po gimdymo?
Ar hemorojus kankina visas pagimdžiusias ??????
Hemorojus kankina tikrai ne visas, bet dauguma. Nors as nesijauciu kankinama
O menesines prasideda visoms skirtingai. Jei maitini, tai ilgiau nebuna. Nors ta pasak, kad kol maitini, nebus, nesamone. Drauge maitino du metus, o menesines atsirado po puses metu. O siaip po gimdymo, bent jau man, tai nieko labai neskaudejo. Baisu buvo, kad siules neplystu, bet skausmo tai nebuvo. Bet velgi, vienai vienaip, kitai kitaip. Maziau reikia klausytis gasdinimu
Sveikos,
Mano problema irgi tokia pat - visiskai nesinori eiti tustintis, nes zinau, kad kraujuosiu. stengiuosi derinti produktus, bet per daug neprisilaikysi, vis dar pati maitinu. labai skausminga. reikes pabandyti minetas zvakutes pavartoti. Mane tai siuvo,ir jau tuoj trys mėn.kaip einu tuštintis,man skaudą siule,reikės eiti pas ginekologe O mėnesinės maitinančiom atsiranda,kaip pradeda vaikelį primaitinti,kitu maistu.Na aš taip skaičiau
O man mėnesinės prasidėjo lygiai po mėnesio ir taip su abiem vaikais nors aš juos maitinau iki 4 mėn vien savo pienu
Niekada nedelskite tustintis. Kuo greiciau pasitustinsit tuo maziau skaudes. Esme tame, kad jei neini tustintis vien tik pajutus nora viduriai tampa kietesni ir tustinantis dar labiau skauda
Po gimdymo, kai užsimaniau į tualetą, tai įsistačiau Mikrolax klizmutę, kadangi siuvo ir bijojau, kad neplyštų. Po gimdymo su tuštinimusi problemų neturėjau, bet reikėtų valgyti skystesnį maistą porą savaičių, kad tuštintis būtų lengviau.
Mano kolegei po gimdymų buvo išlindus žarna, kankinosi vargšelė, kiek pamenu, tai tualeto reikalus ji stengėsi sutvarkyt linų sėmenų pagalba, sakė, kad tada š... slidesnis būna ir ne taip skauda. Kaip dabar pamenu, atvažiuodavo į svečius, išsitraukdavo stiklainiuką sumaltų sėmanų ir valgydavo juos, gausiai užgerdama vandeniu.
Aš šių bėdų išvengiau, nes darė cezarį, bet jaučiu, jei gimdyčiau pati, būt ir man kokia žarna išlindus, nes nėštumo metu buvo šios ligos užuomazgos, kurios daba dingo.
as irgi vargstu su tuo. Uzsirasiau pas proktologa, nes ginekologe apziurejus hemorojaus nemate. Bandysiu issisaiskint kas cia tada yra.
Beje, del kentejimo, tai niekad nekenciu, kai tik pajuntu nora- tiesiu taikymu i wc, jei kenteciau, tai turbut ne tik peiliais tustinciaus, bet dar ir pjuklais kokiais... QUOTE(Dzimute @ 2005 09 12, 09:27) as irgi vargstu su tuo. Uzsirasiau pas proktologa, nes ginekologe apziurejus hemorojaus nemate. Bandysiu issisaiskint kas cia tada yra. Beje, del kentejimo, tai niekad nekenciu, kai tik pajuntu nora- tiesiu taikymu i wc, jei kenteciau, tai turbut ne tik peiliais tustinciaus, bet dar ir pjuklais kokiais... Labai užjaučiu
Man irgi pažįstamas šitas "malonumas"
O šiaip tai patartina klizmų jokių nedaryti, nes, kaip Edita rašė, tai tik dar labiau gali pabloginti, t.y. suerzinti ir taip jau jautrią ten odą. Geriausia tai daug ląstelienos turintis maistas (pvz., slyvų sultys, džiovintos slyvos, rupi duona ir daug daug gerti skysčių), plaukiojimas labai padeda, vartoti tokį geriamą DUPHALAC (toks saldus klampus skystis -laktozė atrodo - kuris turėtų pagerinti tuštinimąsį) ir jei jau prastokai + žvakutės.
O man ginekologe pas kuria gimdziau buvo israsius dvieju vaistu derini: CYCLO3 FORTE (kapsules, kurias galima vartoti ir zindant) bei zvakutes PREPARATION H. Super. Nepraejo ne savaite kaip viskas susitvarke ir daugiau nebeatsinaujino. Nors vaistu kaina biski kandziojasi - sumoje kainavo 52 Lt... Bet buvo verta
Apie šį "malonumą" aš sužinojau tik po gimdymo kai nuėjau i toletą
Zvakutes padeda tik lengvais atvejais
QUOTE(Meg @ 2004 11 15, 16:40) parduotuvėse būna - tokiuose maišiukuose kaip kruopos. "Maistinės kviečių sėlenos" atrodo vadinasi. Aš jas pilu ant košių, į sriubos lėkštę, žodžiu, ant bet kokio maisto ( kai prisimenu
Man padada Actimel ryte ant tuščio skrandžio ir vandens stiklinė
O man viskas atvirkščiai susitvarkė: šią problemą turėjau iki nėštumo ir per nėštumą. Oi, vargau. Visokios sėlenos ar kiviai atrodė juokas. O po gimdymo viskas t.y. viduriai susitvarkė
OI si problema kankina mane. Po gimdymo praejo menuo, tualeto po siai dienai bijau kaip nezinau ko
Pritariu geriausias vaistas dziovintos slyvos + daug sriubos ir kitu skysciu
po gimdymo ir aš turėjau problemų dė vidurių užkietėjimo,valgiau slyvas džoiovuintas jokios naudos tai nedavė
Na po gimdymo ir as tokiu problemu turejau gal koki menesi, bet kazkaip savaime po to praejo,
Viduriukams tikrai padeda skysčių vartojimas. Geriu kuo daugiau ir viduriukai susitvarkė. Geras vaistas nuo vidurių užkietėjimo yra šaukštas aliejaus ar žuvų taukų ryte ant tuščio skrandžio, bet aišku tai nėra pats skaniausias būdas
Kiek žinau, aliejus, kaip ir juoda duona, ryžiai, mėlynės, kaip tik kietina vidurius.
Aš tą problemą irgi sprendžiu ne slyvom - tos nė velnio nepadeda, nors saujom valgyčiau. Man labiausiai padeda elementarus judėjimas - vaikščiojimas po lauką. Kuo daugiau vaikštau, tuo geriau.
O pas mane tokios problemos atsirado ne iš kart po gimdymo, o praėjus 2 mėnesiams. Prasidėjo tikras hemarojus. Vidurių užkietėjimas palyginti su hemarojumi yra niekalas.
Viskas prasidėjo nuo to, kad atsisėdu ir kažkaip nemalonu. Ir apskritai jausmas drosi nemalonus. Vis atrodo, kad nori tuštintis, nueini į tuliką, akys išsprogsta nuo skausmo, tau atrodo, kad tu kažką darai, o iš tikrųjų tu nieko nepadarei. Vienas užėjimas į tuliką trunka apie pusvalandį. Žinau, kad kiti iki valandos sėdi. Tai nusipirkau žvakučių, kurių pavadinimo neatsimenu. Tai buvo, kad lyg sumažėja hemorojus, poto vėl padidėja. Na, galvoju, chana man. Įsivariau liga. Bet po mėnesio kaip dingo taip ir dingo. Na ir ligelė....... |