Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vidurių užkietėjimas, kraujas tuštinantis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Margareta
QUOTE(benmama @ 2009 09 30, 16:22)
suradau MICROLAX vienkartines klizmutes ir dufalaca. Nerealus dalykas. Po ju gyvenimas prazysta.
*

kas tai per preparatas? nes as tuoj turesiu kakojimo fobija doh.gif unsure.gif
tuzikas83
QUOTE(Margareta @ 2009 11 16, 18:12)
kas tai per preparatas? nes as tuoj turesiu kakojimo fobija  doh.gif  unsure.gif
*

Tai Duphalac, ji gali vartoti maitinancios mamos. Pati vartojau. Ten su gerosiomis bakterijomis, kurios atstato zarnyno mikroflora. Kol geriau si preparata, tol tustinimasis buvo lengvesnis, o kai nebevartoju, tai vel viskas taip pat. man deja jis padejo tik laikinai.
matautas
as irgi naudojau po gimdymo microlax klizmutes. man jos labai patiko, geras daiktas. smile.gif
Margareta
QUOTE(tuzikas83 @ 2009 11 17, 14:32)
Tai Duphalac, ji gali vartoti maitinancios mamos. Pati vartojau. Ten su gerosiomis bakterijomis, kurios atstato zarnyno mikroflora. Kol geriau si preparata, tol tustinimasis buvo lengvesnis, o kai nebevartoju, tai vel viskas taip pat. man deja jis padejo tik laikinai.
*

o jis receptinis? g.gif
Vilytshiukė
QUOTE(Margareta @ 2009 11 18, 13:29)
o jis receptinis?  g.gif
*

Ne, jis parduodamas paprastai wink.gif
XVXVX
Sveikos, nerandu temos kurios man reikia, todel rasau i panasiausia wink.gif gal kam taip buvo ar yra... 4u.gif laukiuosi antra karta, pirmajam beveik 1,4men, nestumas 5menesiai, plysau per pirma gimdyma, jau koki menesi jauciu skausma tarpvietej, bet tas skausmas toks idomus, labai jau panasus, kai gimdziau, toks jausmas kad pamesiu viska ten, ar iskris viskas, ipatingai skauda kai atsitupiu ar atsisedu ant tuoleto (kai nera kam prilaikyt tos vietos, pvz: lova), kartais kai vaikstau... atrodo, kad raumenys nelaiko,labai nusilpe, todel ir skauda.viduriai nera labai normalus, kartais uzkieteje kartais ne..
Tas skausmas buvo nuo gimdymo, bet jis toks mazai juntamas ir nestiprus.
Rinne
Gal iki menesio buvo problemu su tustinimusi, bet kenciau, o ka darysi. Siek tiek padejo zvakutes, kurias israse gydytoja gimdymo namuose. Dabar nepamenu pavadinimo.
saner
Tustintis eidavau su asaromis akyse.
rooshka
teko apsilankyt del sito pas proktologa, tai sake gert stiprinacius kraujagysles vaistus ir labai reguliuoti mityba, o zvakutes tai sako jos tik sutepa ten viska o gydymo tai nelabi kokio duoda,
rainak
man atrodo svarbiausia, tai pasireiskus pirmiems simptomamas neuzleisti ir pradeti gydyti ir viskas bus ok
ingusiia
Nu man irgi buvo beda doh.gif ziauriai kraujuodavo tustinantis, pavartojau bepanten tepala ir padejo, visai praejo thumbup.gif o jau galvojau hemarojus
super_wife
ingusiia jeigu kraujas tustinantis tai ir yra hemorojus,bet ji galima gydyti. Beje jums tepaliukas padejo nuo isorinio ar vidinio? g.gif

Nes turiu irgi sita problema,maitinu,naudoju hemorol zvakutes,nezinau ar padeda ar ne,tik 3 para...Tikiuosi pades.
mazutesaule

Nes turiu irgi sita problema,maitinu,naudoju hemorol zvakutes,nezinau ar padeda ar ne,tik 3 para...Tikiuosi pades.
*

[/quote]
AS SUSIDURIAU SU SITA PROBLEMA DAR BUDAMA NESCIA.PASKUTINI MENESI ATSIRADO,TAI IRGI NAUDOJAU SITAS ZVAKUTES,TAI PADEJO.DB VISKAS LYG IR GERAI
Migluzee
QUOTE(ingusiia @ 2009 12 17, 04:02)
Nu man irgi buvo beda doh.gif  ziauriai kraujuodavo tustinantis, pavartojau bepanten tepala ir padejo, visai praejo thumbup.gif o jau galvojau hemarojus
*

Nebutinai, gal buti ir storosios zarnos vidiniu sieneliu nubrozdinimas. Tada jau jokios zvakutes nepades, jei viduriai kieti, nes kiekviena kart tustinantis tas nubrozdinimas atsinaujina. Reikia stengtis, kad kakuciai butu kuo mikstesni/skystesni 4u.gif
Astix
QUOTE(Maugli @ 2004 01 02, 21:43)
Susikaupiau ir apsilankiau pas ta gydytoja. Mano laimei, jokio hemorojaus pas mane nebuvo, tik mazhas itrukimas nuo uzhkietejusiu viduriu clap.gif. Viskas susitvarke, kai susitvarke viduriai biggrin.gif .
Tai vat noriu paprashyti visu forumo dalyviu, kad nustatinedamos diagnoze butumete atsargios, nes, kaip ir perspejama, tikslia diagnoze gali nustatyti tik gydytojas.
Ash, asmenishkai, patyriau baisu stresa ir visai be reikalo sad.gif .
Tai tik draugishka pastaba wink.gif .
*

Na ir idomi tu mergaite, tai kokio velnio klausi diagnozes forume??? savaime suprantama kad ja nustatyti gali nebent tik gydytojas, o dabar forumo dalyves kaltos, kad tau sukele streso, nes paskatino nuvaryti pas gydytojus???...
braskexxx
as maitinu sava maziuke jau 10menesi, viduriai kieti, kiek einu pas kgyditoja tiek mane suncia namo, nutraukiau maitinima diena, tai biskuti atlaisvejo, bet vistiek naudoju Dupholap, manau kai nutrauksiu maitinima viskas susitvarkys
mamamia*
QUOTE(ingusiia @ 2009 12 17, 06:02)
Nu man irgi buvo beda doh.gif  ziauriai kraujuodavo tustinantis, pavartojau bepanten tepala ir padejo, visai praejo thumbup.gif o jau galvojau hemarojus
*

O mazdaug kiek laiko ji naudojai ? 4u.gif
DaivaVe
Sveikos smile.gif o pas mane tokia idomi problemele... per gimdyma kirpo ir siuvo, dabar jau praejo beveik trys savaites, viskas beveik sugijo, slapinantis jau nebepersti thumbup.gif bet va del tustinimosi... kol dar gijo tarpviete, tustintis eidavau tik tada kai jau pradedavo veikti sunkio jega doh.gif t. y. kai jau nebereikejo jokiu pastangu tam, viskas kas reikia islisdavo ir taip blush2.gif ir visai man neskaudejo ir jokiu klizmuciu nereikejo. O dabar tai gal jau kokia savaite nebuvau tustintis doh.gif Esme tame, kad as nejauciu, kad butu uzkieteje viduriai, tiesiog nera jokio poreikio doh.gif Atrodo, kad mano organizmas nebegamina kako g.gif tai va galvoju, ar neturesiu bedu del to? Atrodo lyg ir valgau normaliai ir vaikeli maitinu MP smile.gif tai kodel kakas nesigamina??? g.gif
slyva
Man problemos buvo, kad skaudejo tarpviete kaip suspardyta biggrin.gif Slapinantis jokiu skausmu, o dideli sunku buvo daryt doh.gif Gal savaite gera kankinaus, ir atrodo pasitustint toks pat skausmas ir didelis darbas kaip pagimdyt doh.gif Bet tai truko gal gera savaite...
Murlyka
Prakeiktas hemorojus, bjauriausia liga kokia kada nors esu sirgusi... ir nesvarbu, kad man dare CP, nepabegau as nuo jo niekur... jau 4 menesius kankina nelabasis, o seimos gydytoja nesiuncia pas proktologa, nes maitinu, gydyt prades tada kai nebemaitinsiu, o jei man zarnos islys??? nepamasto. Uztat kisu zvakutes Hemorol, kad sviesiau butu ir vis tikiuos stebuklo. Nevyksta jokie stebuklai, va, jau kokia 5 d kraujuoja kai kakoju ir skauda tai brrrr.... Raitausi ant klozeto kai sliekas ant kabliuko. Nezinau, eisiu leduka kisiu prie varteliu ir lauksiu kol maziau skaudes, tada eisiu miegucio. Butinai pries miega pasimelsiu, kad vaikuti dievulis saugotu, kol miegosiu ir kad hemoroju pagydytu. Nors del hemorojaus vargiai susitarsiu ka... Ai, einu leduko nuo saldymo kameros krapstyt. Labanakt.
turtle
QUOTE(Murlyka @ 2010 01 08, 01:11)
Uztat kisu zvakutes Hemorol, kad sviesiau butu ir vis tikiuos stebuklo.
*

teko ir man patirti si "malonuma" doh.gif nestumo metu dar galima kentet buvo, bet po gimdymo tai ... blink.gif doh.gif man ligoninej prisake naudot posterisan zvakutes, tai jos ir padejo, pries tai naudojau hemoral, tai man jos nieko nepadejo. laikykis, viskas susitvarkys 4u.gif

Murlyka
QUOTE(turtle @ 2010 01 08, 13:10)
teko ir man patirti si "malonuma"  doh.gif nestumo metu dar galima kentet buvo, bet po gimdymo tai ...  blink.gif doh.gif man ligoninej prisake naudot posterisan zvakutes, tai jos ir padejo, pries tai naudojau hemoral, tai man jos nieko nepadejo. laikykis, viskas susitvarkys  4u.gif
*

Laikausi, as gi drasi moteriske ax.gif naudojau ir posterisan ir mastu s forte ir azuolp zieves nuovire galiuka mirkinau ir va... Ka as galiu pasakyt, bausme cia man, kad per gerai negyvenciau doh.gif
Spyglelis
na man irgi panašiai būna, bet aš tuomet džiovintų slyvų pavalgau ir pirmom dienom po gimdymo taip dariau ir visom patarčiau thumbup.gif tikrai jokiso problemos tuštinantis nebuvo, nors kai kam rimčiau, tai jau reik daugiau dalykų, mano mama ryte geriau tik tirpią kavą su pienu, jai padeda, ir dar daigintus kviečius su natūraliu jogurtu man rodos valgydavo... g.gif
sidrulka
sveikutės,

Nors ir nedaug plyšau, bet pirmas dienas šlapimas bėgo savaime vos atsistodavau nuo lovos... negalėjau to kontorliuoti... gerai, kad buvau VIPe, tai netoli iki tūliko...
o dėl tuštinimosi, tai trečią parą sesutė davė žvakutė, o paskui- dar ir dabar gal kas antra ar trečia para- išeinu gan nesunkiai, nors dar ir ne taip įprastai, kaip prieš gimdymą...

O kažin slyvų kompotas ir džiovintos slyvos padeda ar tik mitas?
Vanilė
Su tuštinimusi buvo labai blogai,o dar tarpvietė buvo kirpta ,tai ... doh.gif o su šlapimu irgi buvo bėdų kurį laiką doh.gif
Drugeliukas
Aš problemų irgi turėjau nes iškart pagimdžius įstatė kateterį ( taip atrodo vadinasi) kad nusišlapinti, po šito daikto pora mėnesių tragedija buvo eiti šlapintis, skausmas nežmoniškas, ir jausmas... nesupranti ar dar darai ar jau padarei. doh.gif
Antrą kaip gimdysiu tokių cirkų tikrai nesileisiu kad darytų.
Luttuke
QUOTE(Drugeliukas @ 2010 01 11, 11:38)
Aš problemų irgi turėjau nes iškart pagimdžius įstatė kateterį ( taip atrodo vadinasi) kad nusišlapinti, po šito daikto pora mėnesių tragedija buvo eiti šlapintis, skausmas nežmoniškas, ir jausmas... nesupranti ar dar darai ar jau padarei.  doh.gif
Antrą kaip gimdysiu tokių cirkų tikrai nesileisiu kad darytų.
*

Man buvo panasus jausmas iskart po gimdymo ir dar apie para po to, o veliau susitvarke viskas kazkaip. Siaip dar naudojau zvakutes nuo skausmo. O del didelio reikalo, tai, pamenu, pirma karta buvo laaabai baisu eiti i tulika, bet pasirode, kad nebuvo ko taip bijoti. Aisku, labai keistas jausmas.... O po savaites su virsum, naudojant tualetini pop. isplyso vienas siulas. Paperstejo, bet nejau pas gyd ir sugijo po to.
Pušūnė
kaip buvau ligonineje tustinausi be problemu, o kaip po 5 paru gryzau namo, tai prasidejo problemos, tai suvalgydavau semenu seklu uzpiltu vandeniu ir dar saukta aliejaus, tai eidavo be jokiu dideliu pastangu ir skausmu biggrin.gif
Murlyka
o, nebloga mintis su ta kava, o ir kvieciu parupsnot butu ne pro sali, be to bananai man labai gerai vidurius pareguliuoja g.gif dabar (tpfu tpfu tpfu) nustojo skaudet, tj kakoju palaimingoj busenoj 4u.gif manau bananai padejo ir elementari higien+hemorol zvakes ax.gif
Dar viena mamyte
Man taip pat buvo sunku slapintis, o ypac tustintis, nes buvau siuta. Atradau paprasta buda, kai reikedavo eiti tustintis, paimdavau savo leliu ant ranku ir duodavau jam kruti, kol jis valgydavo, viskas man atsipalaiduodavo ir iseidavo savaime. Gal ir keistai atrodziau sededama ant klozeto, bet ta pati man patare ir lankanti sesele, kai papasakojau apie savo tustinimosi problemas. Ir nereikejo jokiu zvakuciu ar ipatingo maisto.
Esha
Bedos prasidejo praejus 2 sav po gimdymo (iki to laiko viskas buvo labai gerai). Dabar kai tik uzsimanau i tualeta, einu su baime, nes zinau, kad teks ilgai pasedeti, kesti draskyma ir po jo sekanti krauja doh.gif Dar niekada gyvenime man taip nebuvo. Tikiuosi greit praeis.
Jokiu priemoniu nesiimu- bijau, nes maitinu vaikeli MP.
rasakele
aš irgi turiu tą pačią bėdą su viduriais, geriausiai padeda džiovintų slyvų tyrelė Semper, o nuo hemorojaus, kai išbandžiau visokias žvakutes, geriausiai padėjo panaudotų arbatos maišelių kompresiukai.
Migluzee
Po pirmo gimdymo viduriai ziauriai uzkietejo, nieko nedraiau ko pasekoje siaubingas skausmas tustinantis. su sia problema kovojau bene 8 men. ir viskas tusciai, jokios zvakutes ir tepaliukai nepadejo...Pasak proktologo man buvo isanges itrukimai ir vidines sieneles nubrozdinimai, tad norint kad jie uzgytu, kakuciai turejo buti kuo skystesni. Labai ziurejau ka valgau, kad tik neuzkietetu, daug geriau, bet nieks negelbejo. Jei tik kiek kietesni viduriai, tustinantis is kart draskantis skausmas. Tualetas buvo tapes baisiausiu kankinimu vieta blink.gif Tada, kadangi nemeiatinau vaikiuko, sugalvojau isbandyti laisvinancias vidurius arbatas su senos lapais arba salteksnio zieve, saziningai jas gerdavau kiekviena vakara, o is ryto jau i WC begte, ir taip kokiu pora men. ir po truputi viskas susitvarke.
Dabar po CP viduriai kaip ir nebuvo uzkieteje visai, na gal kiek kietesni nei paprastai, bet tikrai ne taip kaip po pirmo gimdymo. Bet gryzus is ligonines pries beveik 3 sav. vistiek pajauciau skausma... verysad.gif Arbatu gerti negaliu, nes maitinu, tad pries kelias dienas pradejau Hemorol naudot ir nuo siandien bandysiu Lepicol gert, ziuresiu kas gausis g.gif
Gloris
Aha - bėda bėdelė. Atsimenu, man mama duodavo ryte dar prieš valgį kažkokio aliejaus, berods, moliūgų sėklų, šaukštelį ant tuščio praryt... Lyg ir lengviau būdavo blush2.gif
Pušūnė
o kai man niekas nepadejo, tai gydytoja pasiule pagerti "Duphalac" atrodo toks pavadinimas, tai toks saldus skystis, jis nepigus, bet uztat padeda tai oi. Svarbu nepadauginti, nes bus toliau nei matai biggrin.gif . Tai vat savaitele pavartojau kol apgijau ir viskas lyg nieko, turejau siules truki per ta tustinimasi.
Edaura
QUOTE(sidrulka @ 2010 01 10, 22:09)
sveikutės,

Nors ir nedaug plyšau, bet pirmas dienas šlapimas bėgo savaime vos atsistodavau nuo lovos... negalėjau to kontorliuoti... gerai, kad buvau VIPe, tai netoli iki tūliko...
o dėl tuštinimosi, tai trečią parą sesutė davė žvakutė, o paskui- dar ir dabar gal kas antra ar trečia para- išeinu gan nesunkiai, nors dar ir ne taip įprastai, kaip prieš gimdymą...

O kažin slyvų kompotas ir džiovintos slyvos padeda ar tik mitas?
*

Jei pati vaikeli maitini, tai nei slyvu kompoto, nei dziovintu slyvu tikrai nepatarciau valgyti: vidurius atlaisvins ne tik tau, bet ir leliui.

Papildyta:
Sveikos,

Matau, kad ne as viena po gimdymo turejau problemu del tustinimosi. Dar gulint ligonineje, sesute pasake, kad tam reikalui padetu zvakutes nuo hemorojaus.
Yra tokios stebuklingos "Hemorol" zvakutes, man uzteko ir vienos, ir kas svarbiausia, tinka ir maitinancioms mamoms smile.gif
astulka1
kazkas minejo, kad nestumo metu uzkietejus viduriams gerai kiwi pavalgyti, nu ir zinokti padejo blush2.gif

gal ir po nestumo padetu? cool.gif
Kenzo
ojojo turiu ir as sia beda, draskymas tustinantis, dabar pastebejau kraujo blink.gif kaip baisu, bandau naudoti zvakutes nuo hemorojaus ir tepaliuka, matysim kaip bus, o pas gydytoja labai bijau bijau.gif MB buvo del hemorojaus tai sake kad labai skaudziai ji ten apziurinejo blink.gif
braskexxx
QUOTE(Murlyka @ 2010 01 08, 13:13)
Laikausi, as gi drasi moteriske ax.gif  naudojau ir posterisan ir mastu s forte ir azuolp zieves nuovire galiuka mirkinau ir va... Ka as galiu pasakyt, bausme cia man, kad per gerai negyvenciau doh.gif
*

merginos pameginkit karves piena, bet kaimiska, dar burokeliu su rukstele 4u.gif , jai vaikutis labai maziukas tai nesiuliciau gali pilvuka pusti
bavtav
QUOTE(Esha @ 2010 01 26, 18:15)
Bedos prasidejo praejus 2 sav po gimdymo (iki to laiko viskas buvo labai gerai). Dabar kai tik uzsimanau i tualeta, einu su baime, nes zinau, kad teks ilgai pasedeti, kesti draskyma ir po jo sekanti krauja  doh.gif  Dar niekada gyvenime man taip nebuvo. Tikiuosi greit praeis.
Jokiu priemoniu nesiimu- bijau, nes maitinu vaikeli MP.
*

drinks_cheers.gif Va va... Tas pats verysad.gif Tik bedos prasidejo praejus mazdaug 6 savaitems po gimdymo... Iki tol viskas buvo normaliai. O dabar ir ta islindusi hemorojaus guziuka uzciuopiau doh.gif Zinau, kad praeis, nieko baisaus, tik nemalonu doh.gif
reda86
sad.gif man zinokit irgi blogai... i WC net bijau eiti,nes atrodo kad britvos byra unsure.gif
vos pora men praejo,bet net nezada gereti... nenaudoju nieko,bet reikia kazka daryti,toliau taip nebeiskentesiu,tik kad uzknisa,visa byru, vaistininke jau kaip drauge...
*Clivia*
sakykit mergaites.. susiduriau ir as su hemorojum po gimdymo.. noriu nusipirkt koki tepaliuka, bet kazi ar netures tai itakos maitinimui?
-Neužmirštuolė-
QUOTE(tauteee @ 2010 03 21, 13:20)
sakykit mergaites.. susiduriau ir as su hemorojum po gimdymo.. noriu nusipirkt koki tepaliuka, bet kazi ar netures tai itakos maitinimui?
*

Na rašo, kad maitinančioms naudoti galima, bent jau "procto glyvenol" ir "posterisan" anotacijoje. Taip, kad manau gali nebijot.
*Clivia*
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 03 21, 17:52)
Na rašo, kad maitinančioms naudoti galima, bent jau  "procto glyvenol" ir "posterisan" anotacijoje. Taip, kad manau gali nebijot.
*

aciu labai 4u.gif
Merisa
ir as susiduriau su hemorojumi po gymdymo, kadangi niekada to neturejau, tai is pradziu nesupratau kas tai yra, kuri laika kentejau, galvojau siaip...viduriu uzketejimai, paskui pusesere medike paaiskino, nepatogu buvo skustis tokiais reikalais, bet kai jau kenteti negalejau, tai pasakiau jai. ji mane isbare. gydziausi hemorol zvakutemis (sako naturalios) ir kremu tepiau du kart per diena. praejo greit. po antro gymdymo to nebuvo, neleidau kad taip atsitiktu. o juokios slyvos ir slyvu kompotai man nepadeda. dar labai gerai pagerto Lepicol, labai gerai visai virskinimo sistemai, dabar kai jauciu kad g.b. viduriu uzkietejimai, tai geriu lepicol profilaktiskai. man atrodo tie hemorojai nuo to kad klizma daro pries gymdyma, jie isvalo visas geras bakterijas.
*Clivia*
QUOTE(Merisa @ 2010 04 06, 20:58)
ir as susiduriau su hemorojumi po gymdymo, kadangi niekada to neturejau, tai is pradziu nesupratau kas tai yra, kuri laika kentejau, galvojau siaip...viduriu uzketejimai, paskui pusesere medike paaiskino, nepatogu buvo skustis tokiais reikalais, bet kai jau kenteti negalejau, tai pasakiau jai. ji mane isbare. gydziausi hemorol zvakutemis (sako naturalios) ir kremu tepiau du kart per diena. praejo greit. po antro gymdymo to nebuvo, neleidau kad taip atsitiktu. o juokios slyvos ir slyvu kompotai man nepadeda. dar labai gerai pagerto Lepicol, labai gerai visai virskinimo sistemai, dabar kai jauciu kad g.b. viduriu uzkietejimai, tai geriu lepicol profilaktiskai. man atrodo tie hemorojai nuo to kad klizma daro pries gymdyma, jie isvalo visas geras bakterijas.
*

man jokios klizmos nestate mirksiukas.gif atsirado jis stumiant. bet ir isnyko be vaistu per savaite. tikiuos neatsinaujins...
Merisa
QUOTE(tauteee @ 2010 04 08, 13:46)
man jokios klizmos nestate  mirksiukas.gif atsirado jis stumiant. bet ir isnyko be vaistu per savaite. tikiuos neatsinaujins...
*

gal del to kad be klizmos apsiejote, uztat viskas gerai.
girdeaju kad gimgymo namuose nedaro klizmu, o antaklyje du karyus gimdziau tai abu dare blush2.gif
*Clivia*
QUOTE(Merisa @ 2010 04 09, 14:47)
gal del to kad be klizmos apsiejote, uztat viskas gerai.
girdeaju kad gimgymo namuose nedaro klizmu, o antaklyje du karyus gimdziau tai abu dare blush2.gif
*

taip, girdejau, kad kitur dar stato klizmas. rolleyes.gif gimdziau Klaipedos GN, o ten jau senokai niekas nestato rolleyes.gif cia jau gimdyves asmeninis reikalas turbut smile.gif bet man jos nebutu reikeje smile.gif
kris***
Po gimdymo ir man atsirado problemu tustinantis. Net baisu eiti i tualeta.
Kai buvau apziurai pas ginekologe pasisakiau, kad turiu bedu ir paprasiau, kad ji pasiziuretu..
tai pasake, kad ne hemarojus( nors pati buvau isitikiusi, kad jis) bei pasiule nusipirkti Lepikol kapsuliu (maitinu leliuka pati). Jau po 2 dienu situacija buvo geresne..
Siulau ir Jums pabandyti 4u.gif
Pušūnė
Hemorol zvakutes man nepadeda, jau nebeismanau ka bedaryt. Sunaudoju ju kursa ir po savaites vel tas pats doh.gif . Net baisu pagalvoti apie tustinimasi cry.gif . Man jokios klizmos nedare ir sis nemalonumas atsirado po gero menesio po gimdymo doh.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.