QUOTE(benmama @ 2009 09 30, 16:22)
kas tai per preparatas? nes as tuoj turesiu kakojimo fobija
QUOTE(Margareta @ 2009 11 16, 18:12) Tai Duphalac, ji gali vartoti maitinancios mamos. Pati vartojau. Ten su gerosiomis bakterijomis, kurios atstato zarnyno mikroflora. Kol geriau si preparata, tol tustinimasis buvo lengvesnis, o kai nebevartoju, tai vel viskas taip pat. man deja jis padejo tik laikinai.
as irgi naudojau po gimdymo microlax klizmutes. man jos labai patiko, geras daiktas.
QUOTE(tuzikas83 @ 2009 11 17, 14:32) Tai Duphalac, ji gali vartoti maitinancios mamos. Pati vartojau. Ten su gerosiomis bakterijomis, kurios atstato zarnyno mikroflora. Kol geriau si preparata, tol tustinimasis buvo lengvesnis, o kai nebevartoju, tai vel viskas taip pat. man deja jis padejo tik laikinai. o jis receptinis?
Sveikos, nerandu temos kurios man reikia, todel rasau i panasiausia
Tas skausmas buvo nuo gimdymo, bet jis toks mazai juntamas ir nestiprus.
Gal iki menesio buvo problemu su tustinimusi, bet kenciau, o ka darysi. Siek tiek padejo zvakutes, kurias israse gydytoja gimdymo namuose. Dabar nepamenu pavadinimo.
Tustintis eidavau su asaromis akyse.
teko apsilankyt del sito pas proktologa, tai sake gert stiprinacius kraujagysles vaistus ir labai reguliuoti mityba, o zvakutes tai sako jos tik sutepa ten viska o gydymo tai nelabi kokio duoda,
man atrodo svarbiausia, tai pasireiskus pirmiems simptomamas neuzleisti ir pradeti gydyti ir viskas bus ok
Nu man irgi buvo beda
ingusiia jeigu kraujas tustinantis tai ir yra hemorojus,bet ji galima gydyti. Beje jums tepaliukas padejo nuo isorinio ar vidinio?
Nes turiu irgi sita problema,maitinu,naudoju hemorol zvakutes,nezinau ar padeda ar ne,tik 3 para...Tikiuosi pades. QUOTE(ingusiia @ 2009 12 17, 04:02) Nu man irgi buvo beda Nebutinai, gal buti ir storosios zarnos vidiniu sieneliu nubrozdinimas. Tada jau jokios zvakutes nepades, jei viduriai kieti, nes kiekviena kart tustinantis tas nubrozdinimas atsinaujina. Reikia stengtis, kad kakuciai butu kuo mikstesni/skystesni QUOTE(Maugli @ 2004 01 02, 21:43) Susikaupiau ir apsilankiau pas ta gydytoja. Mano laimei, jokio hemorojaus pas mane nebuvo, tik mazhas itrukimas nuo uzhkietejusiu viduriu Tai vat noriu paprashyti visu forumo dalyviu, kad nustatinedamos diagnoze butumete atsargios, nes, kaip ir perspejama, tikslia diagnoze gali nustatyti tik gydytojas. Ash, asmenishkai, patyriau baisu stresa ir visai be reikalo Tai tik draugishka pastaba Na ir idomi tu mergaite, tai kokio velnio klausi diagnozes forume??? savaime suprantama kad ja nustatyti gali nebent tik gydytojas, o dabar forumo dalyves kaltos, kad tau sukele streso, nes paskatino nuvaryti pas gydytojus???...
as maitinu sava maziuke jau 10menesi, viduriai kieti, kiek einu pas kgyditoja tiek mane suncia namo, nutraukiau maitinima diena, tai biskuti atlaisvejo, bet vistiek naudoju Dupholap, manau kai nutrauksiu maitinima viskas susitvarkys
Sveikos
Man problemos buvo, kad skaudejo tarpviete kaip suspardyta
Prakeiktas hemorojus, bjauriausia liga kokia kada nors esu sirgusi... ir nesvarbu, kad man dare CP, nepabegau as nuo jo niekur... jau 4 menesius kankina nelabasis, o seimos gydytoja nesiuncia pas proktologa, nes maitinu, gydyt prades tada kai nebemaitinsiu, o jei man zarnos islys??? nepamasto. Uztat kisu zvakutes Hemorol, kad sviesiau butu ir vis tikiuos stebuklo. Nevyksta jokie stebuklai, va, jau kokia 5 d kraujuoja kai kakoju ir skauda tai brrrr.... Raitausi ant klozeto kai sliekas ant kabliuko. Nezinau, eisiu leduka kisiu prie varteliu ir lauksiu kol maziau skaudes, tada eisiu miegucio. Butinai pries miega pasimelsiu, kad vaikuti dievulis saugotu, kol miegosiu ir kad hemoroju pagydytu. Nors del hemorojaus vargiai susitarsiu ka... Ai, einu leduko nuo saldymo kameros krapstyt. Labanakt.
QUOTE(Murlyka @ 2010 01 08, 01:11) teko ir man patirti si "malonuma" QUOTE(turtle @ 2010 01 08, 13:10) teko ir man patirti si "malonuma" Laikausi, as gi drasi moteriske
na man irgi panašiai būna, bet aš tuomet džiovintų slyvų pavalgau ir pirmom dienom po gimdymo taip dariau ir visom patarčiau
sveikutės,
Nors ir nedaug plyšau, bet pirmas dienas šlapimas bėgo savaime vos atsistodavau nuo lovos... negalėjau to kontorliuoti... gerai, kad buvau VIPe, tai netoli iki tūliko... o dėl tuštinimosi, tai trečią parą sesutė davė žvakutė, o paskui- dar ir dabar gal kas antra ar trečia para- išeinu gan nesunkiai, nors dar ir ne taip įprastai, kaip prieš gimdymą... O kažin slyvų kompotas ir džiovintos slyvos padeda ar tik mitas?
Su tuštinimusi buvo labai blogai,o dar tarpvietė buvo kirpta ,tai ...
Aš problemų irgi turėjau nes iškart pagimdžius įstatė kateterį ( taip atrodo vadinasi) kad nusišlapinti, po šito daikto pora mėnesių tragedija buvo eiti šlapintis, skausmas nežmoniškas, ir jausmas... nesupranti ar dar darai ar jau padarei.
Antrą kaip gimdysiu tokių cirkų tikrai nesileisiu kad darytų. QUOTE(Drugeliukas @ 2010 01 11, 11:38) Aš problemų irgi turėjau nes iškart pagimdžius įstatė kateterį ( taip atrodo vadinasi) kad nusišlapinti, po šito daikto pora mėnesių tragedija buvo eiti šlapintis, skausmas nežmoniškas, ir jausmas... nesupranti ar dar darai ar jau padarei. Antrą kaip gimdysiu tokių cirkų tikrai nesileisiu kad darytų. Man buvo panasus jausmas iskart po gimdymo ir dar apie para po to, o veliau susitvarke viskas kazkaip. Siaip dar naudojau zvakutes nuo skausmo. O del didelio reikalo, tai, pamenu, pirma karta buvo laaabai baisu eiti i tulika, bet pasirode, kad nebuvo ko taip bijoti. Aisku, labai keistas jausmas.... O po savaites su virsum, naudojant tualetini pop. isplyso vienas siulas. Paperstejo, bet nejau pas gyd ir sugijo po to.
kaip buvau ligonineje tustinausi be problemu, o kaip po 5 paru gryzau namo, tai prasidejo problemos, tai suvalgydavau semenu seklu uzpiltu vandeniu ir dar saukta aliejaus, tai eidavo be jokiu dideliu pastangu ir skausmu
o, nebloga mintis su ta kava, o ir kvieciu parupsnot butu ne pro sali, be to bananai man labai gerai vidurius pareguliuoja
Man taip pat buvo sunku slapintis, o ypac tustintis, nes buvau siuta. Atradau paprasta buda, kai reikedavo eiti tustintis, paimdavau savo leliu ant ranku ir duodavau jam kruti, kol jis valgydavo, viskas man atsipalaiduodavo ir iseidavo savaime. Gal ir keistai atrodziau sededama ant klozeto, bet ta pati man patare ir lankanti sesele, kai papasakojau apie savo tustinimosi problemas. Ir nereikejo jokiu zvakuciu ar ipatingo maisto.
Bedos prasidejo praejus 2 sav po gimdymo (iki to laiko viskas buvo labai gerai). Dabar kai tik uzsimanau i tualeta, einu su baime, nes zinau, kad teks ilgai pasedeti, kesti draskyma ir po jo sekanti krauja
Jokiu priemoniu nesiimu- bijau, nes maitinu vaikeli MP.
aš irgi turiu tą pačią bėdą su viduriais, geriausiai padeda džiovintų slyvų tyrelė Semper, o nuo hemorojaus, kai išbandžiau visokias žvakutes, geriausiai padėjo panaudotų arbatos maišelių kompresiukai.
Po pirmo gimdymo viduriai ziauriai uzkietejo, nieko nedraiau ko pasekoje siaubingas skausmas tustinantis. su sia problema kovojau bene 8 men. ir viskas tusciai, jokios zvakutes ir tepaliukai nepadejo...Pasak proktologo man buvo isanges itrukimai ir vidines sieneles nubrozdinimai, tad norint kad jie uzgytu, kakuciai turejo buti kuo skystesni. Labai ziurejau ka valgau, kad tik neuzkietetu, daug geriau, bet nieks negelbejo. Jei tik kiek kietesni viduriai, tustinantis is kart draskantis skausmas. Tualetas buvo tapes baisiausiu kankinimu vieta
Dabar po CP viduriai kaip ir nebuvo uzkieteje visai, na gal kiek kietesni nei paprastai, bet tikrai ne taip kaip po pirmo gimdymo. Bet gryzus is ligonines pries beveik 3 sav. vistiek pajauciau skausma...
Aha - bėda bėdelė. Atsimenu, man mama duodavo ryte dar prieš valgį kažkokio aliejaus, berods, moliūgų sėklų, šaukštelį ant tuščio praryt... Lyg ir lengviau būdavo
o kai man niekas nepadejo, tai gydytoja pasiule pagerti "Duphalac" atrodo toks pavadinimas, tai toks saldus skystis, jis nepigus, bet uztat padeda tai oi. Svarbu nepadauginti, nes bus toliau nei matai
QUOTE(sidrulka @ 2010 01 10, 22:09) sveikutės, Nors ir nedaug plyšau, bet pirmas dienas šlapimas bėgo savaime vos atsistodavau nuo lovos... negalėjau to kontorliuoti... gerai, kad buvau VIPe, tai netoli iki tūliko... o dėl tuštinimosi, tai trečią parą sesutė davė žvakutė, o paskui- dar ir dabar gal kas antra ar trečia para- išeinu gan nesunkiai, nors dar ir ne taip įprastai, kaip prieš gimdymą... O kažin slyvų kompotas ir džiovintos slyvos padeda ar tik mitas? Jei pati vaikeli maitini, tai nei slyvu kompoto, nei dziovintu slyvu tikrai nepatarciau valgyti: vidurius atlaisvins ne tik tau, bet ir leliui. Papildyta: Sveikos, Matau, kad ne as viena po gimdymo turejau problemu del tustinimosi. Dar gulint ligonineje, sesute pasake, kad tam reikalui padetu zvakutes nuo hemorojaus. Yra tokios stebuklingos "Hemorol" zvakutes, man uzteko ir vienos, ir kas svarbiausia, tinka ir maitinancioms mamoms
kazkas minejo, kad nestumo metu uzkietejus viduriams gerai kiwi pavalgyti, nu ir zinokti padejo
gal ir po nestumo padetu?
ojojo turiu ir as sia beda, draskymas tustinantis, dabar pastebejau kraujo
QUOTE(Murlyka @ 2010 01 08, 13:13) Laikausi, as gi drasi moteriske merginos pameginkit karves piena, bet kaimiska, dar burokeliu su rukstele QUOTE(Esha @ 2010 01 26, 18:15) Bedos prasidejo praejus 2 sav po gimdymo (iki to laiko viskas buvo labai gerai). Dabar kai tik uzsimanau i tualeta, einu su baime, nes zinau, kad teks ilgai pasedeti, kesti draskyma ir po jo sekanti krauja Jokiu priemoniu nesiimu- bijau, nes maitinu vaikeli MP. vos pora men praejo,bet net nezada gereti... nenaudoju nieko,bet reikia kazka daryti,toliau taip nebeiskentesiu,tik kad uzknisa,visa byru, vaistininke jau kaip drauge...
sakykit mergaites.. susiduriau ir as su hemorojum po gimdymo.. noriu nusipirkt koki tepaliuka, bet kazi ar netures tai itakos maitinimui?
ir as susiduriau su hemorojumi po gymdymo, kadangi niekada to neturejau, tai is pradziu nesupratau kas tai yra, kuri laika kentejau, galvojau siaip...viduriu uzketejimai, paskui pusesere medike paaiskino, nepatogu buvo skustis tokiais reikalais, bet kai jau kenteti negalejau, tai pasakiau jai. ji mane isbare. gydziausi hemorol zvakutemis (sako naturalios) ir kremu tepiau du kart per diena. praejo greit. po antro gymdymo to nebuvo, neleidau kad taip atsitiktu. o juokios slyvos ir slyvu kompotai man nepadeda. dar labai gerai pagerto Lepicol, labai gerai visai virskinimo sistemai, dabar kai jauciu kad g.b. viduriu uzkietejimai, tai geriu lepicol profilaktiskai. man atrodo tie hemorojai nuo to kad klizma daro pries gymdyma, jie isvalo visas geras bakterijas.
QUOTE(Merisa @ 2010 04 06, 20:58) ir as susiduriau su hemorojumi po gymdymo, kadangi niekada to neturejau, tai is pradziu nesupratau kas tai yra, kuri laika kentejau, galvojau siaip...viduriu uzketejimai, paskui pusesere medike paaiskino, nepatogu buvo skustis tokiais reikalais, bet kai jau kenteti negalejau, tai pasakiau jai. ji mane isbare. gydziausi hemorol zvakutemis (sako naturalios) ir kremu tepiau du kart per diena. praejo greit. po antro gymdymo to nebuvo, neleidau kad taip atsitiktu. o juokios slyvos ir slyvu kompotai man nepadeda. dar labai gerai pagerto Lepicol, labai gerai visai virskinimo sistemai, dabar kai jauciu kad g.b. viduriu uzkietejimai, tai geriu lepicol profilaktiskai. man atrodo tie hemorojai nuo to kad klizma daro pries gymdyma, jie isvalo visas geras bakterijas. man jokios klizmos nestate QUOTE(Merisa @ 2010 04 09, 14:47) gal del to kad be klizmos apsiejote, uztat viskas gerai. girdeaju kad gimgymo namuose nedaro klizmu, o antaklyje du karyus gimdziau tai abu dare taip, girdejau, kad kitur dar stato klizmas.
Po gimdymo ir man atsirado problemu tustinantis. Net baisu eiti i tualeta.
Kai buvau apziurai pas ginekologe pasisakiau, kad turiu bedu ir paprasiau, kad ji pasiziuretu.. tai pasake, kad ne hemarojus( nors pati buvau isitikiusi, kad jis) bei pasiule nusipirkti Lepikol kapsuliu (maitinu leliuka pati). Jau po 2 dienu situacija buvo geresne.. Siulau ir Jums pabandyti
Hemorol zvakutes man nepadeda, jau nebeismanau ka bedaryt. Sunaudoju ju kursa ir po savaites vel tas pats
|