o kam nedidelis hemorojus (man buvo išlindęs per gimdymą) - tai labai padeda Kegelio pratimai, tik ne raumenis aplink makštį reikia sutraukinėti, o apie išangę
labai padeda LEPICOL kapsules ar milteliai- ten naturalios skaidulos. ir daaaaug skysciu per diena
Man padėjo Hemoral žvakutės ir džiovinti abrikosai
xena ir radirex, kiek žinau vaistai natūralių augalų, be chemijos...gerti iškart dvi arba net tris tabletes, o tada lauk rezultatų...1 bėgyje, tik spėk
naudojau
Uiiiii priminėt baisiausią gyvenimo laikotarpį
Kadangi dažniausia problema yra skausmas tuštinantis dėl hemorojaus- su juo pirmiausia ir kovokim: labai padeda žvakutės Posterisan. Jos yra saugios vartoti ir žindant, kaip vartot ir kiek galima per dieną- pasiskaitysite instrukcijoje. Jei skausmas yra labai stiprus, galite pabandyt Posterisan Forte: jos stipriau nuskausmina, bet kai kurios medžiagos gali patekti į pieną, todėl jei priblema didelė- naudot galima , bet ne nuolat ir nedaug (pvz. kai labai skauda, pasituštinus) Iš kitos pusė- vidurių skystinimas ir neleiskit užkietėt (bet tuo pačiu, kad nepereitų į viduriavimą ir nekenktų žindomam kūdikiui): QUOTE(dziaugsmas @ 2006 07 05, 22:29) xena ir radirex, kiek žinau vaistai natūralių augalų, be chemijos...gerti iškart dvi arba net tris tabletes, o tada lauk rezultatų...1 bėgyje, tik spėk naudojau Šie vaistai nėra labai gerai, nes veikia per stipriai, neskatina susitvarkymo. Galima naudot Duphalax sirupą ar miltelius, liaudiškos priemonės- rytinė stiklinė šalto vandens su šaukšteliu medaus ir citrinos sulčių lašeliu (jei kūdikis nealergiškas). Mikrolax žvakutės- pradžioj galima, bet stengtis nuo jų atprast. Šie patarimai išbandyti ir padėjo tiek man pačiai , tiek kelioms draugėms Na , o kas nepatyrė, niekad nesupras, kad gali būti toks baisus košmaras. Sakiau, geriau dar kelis kartus gimdyt, nei po imdymo TAI iškentėt
Toms, kurioms kieteja viduriai po gimdymo, patarciau is vakaro siltu vandeniu uzsipilti keleta dziovintu slyvu, o ryte isgerti skysti ir suvalgyti suminkstejusias slyvas. man labai padejo
Kitas budas - ryte ant tuscio skrandzio suvalgyti kivi. Sito nelabai praktikavau. Trecias budas - isgerkit ryte Aktimelio. sitas man gerai suveikia O del hemorojaus, tai man irgi islindo gimdymo metu ir po jo. Gyd. sako, kad tai norma, paprastai be to moterys ir nepagimdo. nors mano sesuo sako, kad jai su hemorojum viskas tvarkoj buvo.
aš turiu šią problemikę, bet ji nedidelė... mažoji gimė per didžiuosius karščius, tai aš tik vandenį pliurinau ir "rimtam" reikalui gamta nekvietė
sveikos mamytes
Labai gerai padeda linu semenys. As uzpildavau sauksteli linu semenu su zoleliu arbata, palaikydavau 1-2 val ir isgerdavau.
naudojau Mikrolax zvakute - viena ketvirta diena po gimdymo, pati pasakiau ligoninej problema tai dave. Tik panaudojau jau namie, nes kaimyne pagasdino, kad galiu puse dienos lakstut i wc, tai nerizikavau pries kelione
Visoms,kurias kankina si beda,siulau isbandyti si misinuka,kuris man labai padejo,o kai po gimdymo praejo 5men.,net sio misinio nebereikia.
RECEPTAS:100g razinu,100g dziovintu slyvu,100g senos lapu.Viska sumalti per mesmale ir vartoti po i arbatini sauksteli vakare,jei per dau atlaisvintu,galima maziau,ziurekite pagal save. Efektas garantuotas
Mane si beda kamavo ir pora men pries gimdyma. galvojau, kad del to, jog gelezi geriu. pagimdziau, bet vis tiek nepraejo.ligoninej dave laisvijnamuju. tai tik keliems kartams tepadejo. namuose bedos nepraejo. kankinausi. pirkau laisvinamuju vaistu, bet kol geriau tol tepadejo, pasibaige ir vel tas pats. tai nusprendziau isbandyt Lepicol preparata zarnyno veiklai gerinti. visiskai nekenksmingas, nesciosioms ir zindancioms rekomenduojama. tai dabar be skausmo ir jokiu vargu. rekomenduoju ir nesikankinkit.
Pirmuosius šiuos pasisakymus dar skaičiau prieš gimdymą ir galvojau, kad tik man taip nebūtų. Šiandien mano dukrytei sueina 3,5 mėn. ir tik pastarąją savaitę pastebėjau, kad reikalai tvarkosi, o buvo žiauru:ir kraujo, ir skausmas, ir kaip jūs rašote - į tualetą, kaip į katorgą. Čia gal dar ir psichologija prisideda, nes iš karto nusistatydavau, kad bus siaubinga. Taip ir būdavo. Gėriau laisvinančias arbatas, valgiau daug slyvų, gėriau jų sultis, atsisakiau ryžių, nors juos be galo mėgstu - niekas nepadėjo, tik kartais lengviau būdavo, bet vis tiek sunku. Tai net nežinau, ką ir patarti, tikriausiai reikia bandyti viską ir vieną dieną tikrai šios kančios baigsis. Kantrybės ir sėkmės.
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 07 06, 00:00) Pabandykit tik atsikele suvalgyt obuoli "ant tuscio skrandzio".Arba tarkuota obuoli su sauksteliu medaus (kam galima) Sitas receptas man tinka visiem gyvenimo atvejam Gal man kas nors neaisku, bet pirma kart girdziu, kad nuo obuolio "ant tuscio skrandzio ryte" paleidzia kakuti
man tai labai padeda slyvu sultys,arba dziovintos slyvos
Ak, mamytes, ir as maniau, kad viena kankinuosi
QUOTE(arabica @ 2006 08 20, 09:55) Gal man kas nors neaisku, bet pirma kart girdziu, kad nuo obuolio "ant tuscio skrandzio ryte" paleidzia kakuti Mano mazutei visada labai pusdavo pilveli, jeigu tik suvalgydavau obuoli (kai pati maitinau). O dabar kai valgo pati vaisiu tyreles, tai obuolio isvis negaliu duot, nes kai tik suvalgo, po keliu valandu klykia, rieciasi... pilvuka skauda Bet gal cia kiekvienam vaikui buna skirtingai?...
ojoj kai atsimenu ,negera darosi
Man viduriai po gimdymo sukieteje nebuvo-atvirksciai vos dabegdavau iki WC.Tiesa paakius pirmus kartus kaku daryt tai baisu buvo,nes neaisku kokie siurprizai laukia
sita beda ir mane kankino. iki asaru prieidavau, kol vos ne vos ka nors isstumi. siaubinga kancia. pirmos dienos isvis pragaras buvo. i tualete laksciau gal 10 kartu per diena o padaryt kaip neiseina taip neiseina.po kokiu poros savaiciu apmazejo skausmas, bet vistiek dar vargas buvo. o po kokio menesio kai jau beveik nebeskaudejo, bet pradejo kieketi viduriai tai labai bijojau vel tu paciu kanciu, tai nusipirkau "tabulettae laxantes". isgeriau tik keles tabletas ir viskas praejo.nezinau ar jos man cia padejo ar pats organizmas pagaliau susitvarke ir baigesi savaime visi vargai.
QUOTE(nuria @ 2006 07 04, 14:02) Sveikos, Labai jau cia man idomu pasidare, ar cia dazna problema Po gimdymo praejo jau daugiau nei 3 sav., o man vis dar nepavyksta be Microlaks klizmutes pasitustinti... Gal sakau, man ten ka uzsiuvo per daug Ka daret ir kaip privertet vidurius normaliai dirbt??? Negaliu pasigirti,kad buvo labai lengva, nes hemorojus kankino, bet susitvakre siaip-taip. Nors, man, niekada neturejusiai viduriu uzketejimo problemu, dabar sunkiau gyvenasi...
oij geri prisiminimai.... acimenu po gimdymo liepe eit i toleta ir bandyt shikt:D o kadangi bestumiant man je, ten bishki kazkur itruko, ir jiem teko viena siule isiut, tai ash net nebandziau kakot, nes bijojau, kad kas nesuplyshtu. dave vaistu, kad prakakot galima butu. bet ash laukiau, kol tushtinamoji zarna buvo pilna pilna, kad kakutis savime ishlindo, neteko net stumt:) bet po to.... kai namo grizau...po kokio menesio....viduriai ant tiek buvo sukieteje... sedziu tolete....stumiu stumiu....kai nelenda tai nelenda...lenda ir uzstringa.... bet jau tokio dydzio kakalas.....ir taip kas dien...asharos pachios tekedavo ish akiu:D net su kraujais ishlysdavo jis:) visa "shiknaskyle" sudraskydavo:D ziauru buvo
QUOTE(dvyne2 @ 2006 08 23, 06:21) oij geri prisiminimai.... acimenu po gimdymo liepe eit i toleta ir bandyt shikt:D o kadangi bestumiant man je, ten bishki kazkur itruko, ir jiem teko viena siule isiut, tai ash net nebandziau kakot, nes bijojau, kad kas nesuplyshtu. dave vaistu, kad prakakot galima butu. bet ash laukiau, kol tushtinamoji zarna buvo pilna pilna, kad kakutis savime ishlindo, neteko net stumt:) bet po to.... kai namo grizau...po kokio menesio....viduriai ant tiek buvo sukieteje... sedziu tolete....stumiu stumiu....kai nelenda tai nelenda...lenda ir uzstringa.... bet jau tokio dydzio kakalas.....ir taip kas dien...asharos pachios tekedavo ish akiu:D net su kraujais ishlysdavo jis:) visa "shiknaskyle" sudraskydavo:D ziauru buvo nu labai iskalbingas tavo pasakojimas siaip ta problema as turiu iki sio,vaikui jau metai,bet... reikes isbandyti situos vaistukus kuriuos cia radau,nes nei slynu sultys nei pacios ugos nei is vis striuba kas dien po n kiekio.. rezultate tas pats... taigi,tikiuosi pades tai ka jus patarete
Oi mergytes, del tu problemu gyvenimas nemielas
Jei tik mano viduriai laisvi, tai lelius kankinasi nuo diegliuku. Tai dabar Bepantenas ir vazelias geriausi draugai.
man ir buvo ši problema pasigimdžiue, nors gimdymo namuse statė klizmą, nepadėjo, grįžus nesituštinau, tai nuėjau į vaistinę, ir davė. tolete susušvirkšti į subiniuką, ir atliuosuoja viską, tai dvi dienas panaudojau, ir viskas toliau kaip sviestu patepta, tik va nepamenu pavadinimo tų vaistukų
Sveikutes likimo drauges.As maniau,kad mazai kuri per gimdyma isstumia hemaroju,o pasirodo vos ne kiekviena.Man pradejo kietet viduriai pries gimdyma,o po jo taukst ir yra skausmelis.naudojau zvakutes tai aprimo,bet kiek zinau tai kai tik vel uzkietes viduriai,tai bus tas pats skausmelis.Jau kai buna rimta beda,tai operuoja.
Dar GN ginekologas kiekvieną dieną klausdavo, ar pasituštinau. Per keturias dienas nepavyko, bet grįžusi namo, rimtai pažiūrėjau į šį reikalą ir pirmas dienas prasėdėjau ant klozeto. Pavyko tik tada, kai išgėriau mamos virtą slyvų kompotą. Taigi slyvos
QUOTE(arabica @ 2006 08 20, 10:55) Gal man kas nors neaisku, bet pirma kart girdziu, kad nuo obuolio "ant tuscio skrandzio ryte" paleidzia kakuti manau,kad tikrai reiketu atsisakyti obuoliu,nes nuo ju ,jei pati nejauti,labai gerai tvarkosi zarnynas,o kai ju per daug pradeda pusti pilva. o toms pirmosioms mamytems,kur kencia skausmus jau po menesi,reikia uz kantrybe medalius uzkabinti,nes as tiek tikrai nebuciau istverus. aciu dievui,nors labai bijojau ir buvau susiuvineta,bet kazkaip neskausmingai ir atsisedau ant tualeto ir padariau viska ciki piki (nors ant kedes dar nesedejau)
as jau irgi buvau pagalvojusi, kad as viena tokia esu:) as tai prasikankinau apie 3 savaites, kas ryta geriau stiklie vandens ant tuscio skrandzio...lig ir padedavo!!!ir dar..kreipiausi pas daktarus, jie man atsake kad cia visiems buna po gimdymo!!:)))gersnio atsakymo jie nesurado!!!
Sveikutes
ex, mamytes uz ka mums taip.
na kai pagimdziau, tai tustinausi labai normaliai, net apsidziaugiau kad tai viskas liuks, net pries nestuma neiseidavau i tuoleta kaip po gimdimo, ir pirmas tustinimas nebuvo skausmingas, pirmus 3 men buvo viskas ok, tada viskas ir prasidejo, po svaite nedarydavau kaka tai va tokia mano istorija. tuos vidurius
Zinokit man irgi tokia pat problema iskilo po gimdymo. Pirma savaite tualete del sios problemos tekdavo sedeti po valanda. Skausmas nerealus.
Todel vaistineje patare gerti Duphalac sirupa. Po keliu dienu kakos pasidare minkstesnes, taciau vistiek sunkoka buvo isstumti. Nusprendziau valgyti sviezias slyvas, gerti slyvu sultys bei valgyti aviziniu dribsniu koses - padejo. Taciau po keliu tokiu seansu nuo tu slyvu vaikas pradejo viduriuoti, todel teko atsisakyti slyvu. Dabar jau antra diena negaliu pati prakakoti. QUOTE(dvyne2 @ 2006 08 23, 05:21) oij geri prisiminimai.... acimenu po gimdymo liepe eit i toleta ir bandyt shikt:D o kadangi bestumiant man je, ten bishki kazkur itruko, ir jiem teko viena siule isiut, tai ash net nebandziau kakot, nes bijojau, kad kas nesuplyshtu. dave vaistu, kad prakakot galima butu. bet ash laukiau, kol tushtinamoji zarna buvo pilna pilna, kad kakutis savime ishlindo, neteko net stumt:) bet po to.... kai namo grizau...po kokio menesio....viduriai ant tiek buvo sukieteje... sedziu tolete....stumiu stumiu....kai nelenda tai nelenda...lenda ir uzstringa.... bet jau tokio dydzio kakalas.....ir taip kas dien...asharos pachios tekedavo ish akiu:D net su kraujais ishlysdavo jis:) visa "shiknaskyle" sudraskydavo:D ziauru buvo Va cia tai pasakojimas Stebiuosi, merginos, kantrybe jusu. Bandot visokias ten namines priemoneles, padeda jos ten ar ne - garantijos nera. O jus ir toliau "antra karta gimdot" praejus porai savaiciu po gimdymo. Nedelsiant reikia eiti pas gydytoja. Ir jeigu gydytojo israsytos zvakutes nebepadeda, tai tada tiesiu taikymu pas chirurga. Tik taip galima to atsikratyti ir tai dar karta pagimdzius yra tikimybe kad vel atsinaujins.
O buvo Dieve padek,kaip baisu.Eidavau i toleta jau zinodama ko laukt.Asaros pacios begdavo.Gimdydavau vel ir vel.panaudojau zvakutes laikinai padejo,po to vel tas pats.pas daktarus nejau,nes cia Alytui daktarai tai geriau kartais pati bandai.Dabar geriu daug vandens,tai lyg ir nieko.
svarbiausia neleisti uzkieteti viduriams. reikia sureguliuoti zarnyno veikla. atsikelus isryto isgerti letais gurksneliais virinto drungno vandens. arba jogurto stikline. gerti daug skysciu ir t.t. jei viduriai nebus uzkieteje, lengviau tustintis, o ir ne kraujuoja. o jei visdelto sunku tustintis, ir yra kraujo, padeda homeopatines zvakutes "hemorol", kurios visiskai nekenksmingos.
O Viespatie, kokie cia baisus dalykai dedasi, net negaleciau pagalvoti, kad po gimdymo yra taip sunku.
oij man tai jau viskas puijku, tik pirmais menesiais riesta buvo. bendrai pagalvojus, koki pirma menesi nieko nebuvo, viskas buvo gerai...tik veliau ne kas... ir ash galvojau, nuo kada man taip sunku prakakot...nes anxciau, tai jei noriu kaku...nelekiu i tleta...20 sekundziu....baigtas reikalas....o tada valandu valandas reikejo sedet...labai jau primine gimdyma... kazkas panashau tokio buvo... butu buve gera8i, jei kakot norechiau kas kelias dienas...bet ne...kas dien norejosi... bet jau taip kieta buvo... bandziau galvot priezaschiu del ko taip yra... tai galvojau...galvojau... ir buvau sugalvojus, kad vaikas visus mano skyschius ishgeria....nes ir sysiot retai eidavau...tai tada daug skyschiu gerdavau diena, nes zinojau, kad vakare bus pragaras...tai geriau nenoredama...padejo:)
Ech, man po gimdymo pirmas tris dienas nebuvo jokių problemų, pasituštinau be vargo ir...per anksti pasidžiaugiau... Grįžus namo prasidėjo vargai vidurius pučia, o pakakot neina...
LABUKA...ŽINAI TOKIĄ LIGĄ hemarojų...aš irgi turėjau tokią problemėlę...tik nėščiai prasidėjo...yra keli tipai vidinis ir išorinis...tau greičiausiai vidinis yra, nes tuštinies su krauju...man buvo išorinis mazgai padidėję...procto-gylvenol tepaliukas padėjo jis skirtas ir išoriniam ir vidiniam naudojimui labai liuks...
hemarojaus prevencija yra higiena ir mityba...sėsk ant dietų ir nuolat prauk tą vietą...pasistek gert arbatas jei gali laisvinancias vidurius...neleisk kad uzkietėtų.... soris visos temos negalejau skaityt...todėl rasau ka manua ...gal padesiu
sudetinga buvo pirmas dvi dienas, bijojau kad siules perplis
as tai bijojau eit tustintis, nes maniau man ten pralys viskas
Na, man po gimdymo koki menesi buvo ramu.O paskui prasidejo!.............. Ir, nors vaikeliui jau 4,5 men., vargstu iki siol. Viduriai labai kieteja, todel nuolat valgau virtus burokelius. Labai labai padeda zali agurkai. Tik nuo ju vaikeliui pilva pucia (maitinu pati). Bet patikekit, puikus vaistas nuo viduriu uzkietejimo. Bet padeda, bant jau man, tik agurkai is mociuciu sodo, o ne is parduoviu pirkti.
Dar pries einant miegoti galima isgerti raugintu pasuku su selenom. Liuks! Ryte kakutis garantuotas. Na, o slyvos nelabai man padejo. Gal tik slyvu kompotas. Dar girdejau, kad abrikosu tyrele viduriukus laisvina. Va, kiek prirasiau. I sveikata!
Nu merginos ir man tas pats
dvi savaites kankinausi
Pamenu ir as ta kosmara kai tulikas baubas numeris vienas po gimdymo buvo.Be to dar piena nezmoniskais kiekeis geriau tai viduriukam visai ojojo kas buvo.O bedos baiges tik baigus paciai maitinti
As zvakutes naudoju, du kartus kolkas, nes mums dar tik savaite...
Subiniukas skauda sedint, nebesneku apie stumima, as net savo zarnyno nejauciu
as irgi kankinuosi su tais viduriu uzkietejimais
prie vaistu nesinori pratintis, o slyvos gali lelytei viduriukus atlaisvint
as visa menesi kankinausi...neitin malonus reikaliukas
Man ir buvo toletas baibas.Atrodė kad gimdyt lengviau nei tą reikalą padaryt
|