Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visa tiesa apie gimdyma su epidūrine nejautra
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2, 3
zi-zi
ačiū visoms smile.gif
noriu_nenoriu
Liux 4u.gif
Dziurgyte
grazu wub.gif ,net asara iskrito,prisiminiau savo mazutes atejima i pasauli wub.gif
zi-zi
QUOTE(Dziurgyte @ 2007 08 22, 18:04)
grazu wub.gif ,net asara iskrito,prisiminiau savo mazutes atejima i pasauli wub.gif
*

man net pačiai kartais vėl paskaičius širdis suvirpa wub.gif
Mea
kokia šilta istorija wub.gif
every
ir mes sveikinam, as irgi gimdziau abu VGN, bet va skausmus teko atkentet su kaupu, pabijojau nejautros. Bet viskas pasimirsta kai pamatai maza stebuklely 4u.gif aukit dideli ir sveiki
zi-zi
QUOTE(every @ 2007 08 31, 14:25)
ir mes sveikinam, as irgi gimdziau abu VGN, bet va skausmus teko atkentet su kaupu, pabijojau nejautros. Bet viskas pasimirsta kai pamatai maza stebuklely  4u.gif  aukit dideli ir sveiki
*

jūs pabijojot nejautros, o aš pabijojau skausmo iki pažaliavimo rolleyes.gif
LoveIs
Dziaugiames uz jus lotuliukas.gif
Limcamca
Nuostabu wub.gif Aukit sveiki ir laimingi thumbup.gif
me_gustas_tu
Labai dziaugiuosi uz jus, kad viskas vyko sklandziai ir jums pavyko isvengt salutinio poveikio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tik sios istorijos pavadinimas is tiesu netinka siai istorijai, sakyciau klaidina. ax.gif
Šelmė
Koks lengvas ir grazus vaikucio gimimas, sveikinimai 4u.gif
Putlutė
kokia grazi istorija,net apsiverkiau blush2.gif koks sunelio vardas?gal Rytis? bigsmile.gif
zi-zi
QUOTE(Putlutė @ 2007 09 13, 10:07)
kokia grazi istorija,net apsiverkiau blush2.gif koks sunelio vardas?gal Rytis? bigsmile.gif
*

sūnelio vardas Karolis smile.gif
violla
As irgi gimdziau su epiduriniu, tik man vaistus leido 6 valandas (kas 2 valandas). Uzmigt tikrai nebuciau galejusi, nes saremius jauciau, nors jie skausmingi ir nebuvo. Tik po gimdymo man nuo epiduro pasidare bloga, pradejo pykint ir vemt. Ir dar paskiau puse metu paskaudedavo nugara. Bet dabar kai reikes vel gimdyt turbut vis tiek rinksius su epiduru, nes kelias valandas kentet nezmoniskus skausmus man atrodo klaiku, juolab kad visu jegu prireikia pabaigai.
Putlutė
QUOTE(zi-zi @ 2007 09 13, 14:12)
sūnelio vardas Karolis  smile.gif
*

labai grazus vardas,tiesiog nuostabus thumbup.gif thumbup.gif wub.gif beje...mano vyro vardas Karolis biggrin.gif man seip,pats kaip vardas tai jis yra beprotiskai grazus,tik va gaila negalesiu jo savo suneliui padovanoti,nes kazkaip durnai kai seimose buna 2Karoliai,2Egidijai,2Arvydai..ir t.t. rolleyes.gif
na,bet tu saunuole,nerealu varda issrinkai 4u.gif
ORVIDAITE
sveikinu 4u.gif labai graziai papasakojai thumbup.gif sveikatytes suneliui 4u.gif 4u.gif
ORVIDAITE
thumbup.gif tongue.gif tongue.gif thumbup.gif thumbup.gif
zi-zi
QUOTE(violla @ 2007 09 13, 14:23)
As irgi gimdziau su epiduriniu, tik man vaistus leido 6 valandas (kas 2 valandas). Uzmigt tikrai nebuciau galejusi, nes saremius jauciau, nors jie skausmingi ir nebuvo. Tik po gimdymo man nuo epiduro pasidare bloga, pradejo pykint ir vemt. Ir dar paskiau puse metu paskaudedavo nugara. Bet dabar kai reikes vel gimdyt turbut vis tiek rinksius su epiduru, nes kelias valandas kentet nezmoniskus skausmus man atrodo klaiku, juolab kad visu jegu prireikia pabaigai.
*

na, man po epidūro nieko nebuvo, nei nugaros skaudėjo, nei pykino. Tik man, atrodo, vaikutis per daug ramus buvo pirmą parą g.gif
virguliuke
EX, O ,AN NESPEJO EPIDIURO PADARYT..
O GALEJAU LYGIAI TAIP PAT MEGAUTIS GIMDYMU lotuliukas.gif
Anzela0626
Sveikinam susilaukus sūnelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aukit stiprūs ir sveiki smile.gif
Archideja
Mano kraujo rezusas irgi neigiamas, o vyro teigiamas? Ar tai reiškia, kad manes laukia sunkus nestumas? As girdejau, jeigu moters rezusas neigiamas - ji negales pati gimdyt, reikes daryt cezari
zi-zi
QUOTE(Archideja @ 2007 10 25, 17:19)
Mano kraujo rezusas irgi neigiamas, o vyro teigiamas? Ar tai reiškia, kad manes laukia sunkus nestumas? As girdejau, jeigu moters rezusas neigiamas - ji negales pati gimdyt, reikes daryt cezari
*

nieko panašaus dėl cezario pjūvio, tiesiog gausi vieną ukoliuką vaistukų nėštumo pabaigoje ir jei vaikutis gims su pliuso grupe, tai vėl gausi ukoliuką. TIK TIEK smile.gif
Dėl ko visa tai paaiškinti negaliu, nes nepamenu rolleyes.gif Aišku, kai toks kraujo grupių skirtumas save reikia labiau prižiūrėti ir labiau tave prižiūrės gydytojai.

Sėkmės tau ir tavo pilvuko gyventojui ir lengvo gimdymo smile.gif
Archideja
QUOTE(zi-zi @ 2007 10 25, 22:21)
nieko panašaus dėl cezario pjūvio, tiesiog gausi vieną ukoliuką vaistukų nėštumo pabaigoje ir jei vaikutis gims su pliuso grupe, tai vėl gausi ukoliuką. TIK TIEK  smile.gif
Dėl ko visa tai paaiškinti negaliu, nes nepamenu  rolleyes.gif Aišku, kai toks kraujo grupių skirtumas save reikia labiau prižiūrėti ir labiau tave prižiūrės gydytojai.

Sėkmės tau ir tavo pilvuko gyventojui ir lengvo gimdymo  smile.gif
*

Labai aciu uz naudingus patarimus smile.gif
Mrs Freken Bok
Labai grazi istorija wub.gif as ir noreciau tokio lengvo gimdymo ax.gif mirksiukas.gif
@rita@
QUOTE(zi-zi @ 2007 07 10, 04:24)
Nėštumas buvo gan sunkus ir sudėtingas, nes mano kraujo grupė - , vyro +. Teko kelis kartus gulėti ligoninėje dėl gresiančio persileidimo, priešlaikinio gimdymo. Gydytojas ramino, jog tokiom kaip man reikia net kartais skatinti gimdymą dėl užsitęsusio nėštumo. Esu pati stipri ir vaikutį gimdysiu laiku.

2006 birželio 13d. (gimdymo terminas birželio 15d.) ryte nueinu pas gydytoją apžiūrai ar mano pilvuko gyventojas laikosi puikiai ir, ar galvytė jau įsistačiusi į kaulinį dubenį (ruošiasi gimdymui). Gydytojas prognozavo dar kokias penkias dienas lauksim. Sunerimusi išeinu iš konsultacinio centro ir mintyse viena mintis, negi teks pernešiot vaikutį. To labiausiai bijojau.

Po pietų guliu lovoje žiūriu TV, su vyru džiaugiames paskutinėmis laisvomis dienelėmis. Keistai pradedu jaustis, lyg švelnų maudimą pilvo apačioje, kaip prieš mėnesines. Suprantu, kad gal tai sarėmiai. Pasiimu lapelį ir rašiklį, skaičiuosiu sarėmių dažnius: 6min.,... 7min.,... 5min.,... 8min.,... 4 min.... Labai jau dažni, pamaniau, bet vyrui nieko dar nesakau, gal praeis.

Skambutis vyrui, apvogė mūsų sodą. Greit pašokom ir važiavom žiūrėt, kas nutiko. Aš su lapeliu ir rašikliu niekur nesiskyriau. Kaimynė, kuri pranešė apie įsilaužimą, paklausė manęs kada ruošiuos gimdyt, o aš jai juokdamasi sakau, va, sarėmius skaičiuoju  lotuliukas.gif , nors save raminu, dar nelaikas (taip gydytojas sakė). Po keletos valandų trukusių ir vis nesibaigiančių sarėmių, paskambinau gydytojui paklaust, ką daryt. Liepė tiesiog nuvažiuot į ligoninę ir mano nerimui nuramint - pasitikrinti. Vakare, po sodo, daiktų neėmę, nuvažiavom. Kaklelis atsidaręs jau 4cm. Dabar jau niekur nedingsi, teks gimdyt, pagalvojau. Taip norėjosi tą gimdymo baimę atidėt kuo ilgiau... Susiskambinau su mane prižiūrinčiu, visą nėštumą, gydytoju ir sakau, kad jau gimdysiu. Jis mano gimdyme dalyvaut negalėjo, bet užtai perleido į labai geras kitos gydytojos rankas bei budėjo mano sutarta akušerė  thumbup.gif . Dabar tai nebijau gimdyt! Kol mane paruošė gimdymui, aprengė "seksuoliais" marškinukais, užpildė popierius, vyras nulėkė namo daiktų atvežti.

Gimdykla. Čia taip šilta, gera, nes visa drebanti nuo nervų buvau, tokia baimė nežinios. Na va, iš čia jau išeisime tryse, su vyru šnekučiuojamės. Prijungė pilvuką prie aparatų ir jie rodys, kaip sarėmiai dažnėja. Tuometu skalė rodė 25-35, kai prasideda pats gimdymas rodo - 100. Man jau dabar labai skauda, o ką kalbėt, kai skalė pasieks viršų  blink.gif . Gydytoja nuleido vandenis, nes sarėmiai buvo, o vandenukas nenubėgo. Tuo metu buvau žiauriai įsitempusi ne tiek iš to skausmo, kiek iš baimės, tai gydytoja patarė daryt epidūrinę nejautrą. Iškart sutikau. Pats, epidūrinės najautros, darymas nebuvo skausmingas, tik labai nemalonus. Tau pilvą skaudą, nes sarėmiai dažnėja, o čia liepia susirietus į kamuoliuką sėdėt ir nejudėt, kol įvedinėja kateteriuką į nugarą. Pati procedūra truko neilgai, bet kai suleido vaistukus, tai akyse net prašviesėjo.

Laukimas. Palatoje tik aš ir vyras. Už lango jau temsta, ligoninėje ramu, tik karts nuo karto girdi praeinantį pro šalį gydytoją ar pas tave užeinantį, pažiūrėt kaip sarėmiai ir savijauta. Užeina ir anesteziologė pasiteiraut, ar neskauda ir nereikia vėl vaistukų suleist. Pašnibždom kalbamės su vyru, lyg nenorėtumėm pažadinti pilvelyje ramiai miegančio stebuklėlio. Ramu... naktis... pilvuko neskauda... guliu šiltoj lovytėj, vyras šalia... mintys klaidžioja apie mažą stebuklėlį, kurio laukėm visus 9 mėn. Net nepastebėjau, kaip užsnūdau. Pabudau, kai ėmė švisti. Buvo labai gražus, ramus rytas. Nė vieno garso, šnaresio. Pagalvojau, tai pats nuostabiausias rytas pasitikti kūdikėlį  wub.gif

Gimdymas prasidėjo. Suėjo daktarė, akušerė, sesutė, dar vyras šalia. Jaučiausi apgaubta šiltų, rūpestingų žmonių. Stumimas vyko labai greitai ir neskausmingai. Vyras buvo šalia, ramino ir glostė man galvą.  Kai akušerė pasakė, kad jau mato galvutę, net patikėt negalėjau, kad tai jau vyksta. Netrukus ant gydytojos rankų išvydau mažą, raudoną, drėgną kamuolėlį, kuris surėkė skardžiu balsiuku. Akys pasruvo didelėm ašarom ir džiaugsmas užėmė visą krūtinę. Nemačiau nieko aplinkui, tarsi visi išnyktų, tik savo sūnelį. Net skausmai iškart dingo ir apėmė didžiulis džiaugsmas.

Sūnelis gimė pačiu nuostabiausiu metu, kai tik gamta budinosi, saulė kopė į dangų, žolė rasa apsiklojusi ir po langais paukštelis čiulbėjo.

Mes tapome tėveliais!

*

begalo grazi istorija thumbup.gif
glinglingas
sveikinam ir mes 4u.gif bukit sveikuciai heart.gif
tik del tiesos, tai nuskausminimas nera gerai nei vaikui nei mamai schmoll.gif o kad sumazina skausmus tai savaime aishku. gi del to ir leidziami vaistai mirksiukas.gif
ir turbut daktaras neispeo, kad tokje vietoje kur dare nuskausminima toje vietoje kremzle formuosis sleep.gif ir veliau del to jausite nugaros skausmus ..
del ishskirtiniu atveju kaip gimo po pora paru sutinku, kad nera kur dingti 4u.gif
atsiprashau, kad tiek prirashiau, bet kurios nezino apie tai susigundo nepasigilinusios i pasekmes
zi-zi
QUOTE(glinglingas @ 2007 10 29, 08:38)
tik del tiesos, tai nuskausminimas nera gerai nei vaikui nei mamai  schmoll.gif o kad sumazina skausmus tai savaime aishku. gi del to ir leidziami vaistai  mirksiukas.gif
ir turbut daktaras neispeo, kad tokje vietoje kur dare nuskausminima toje vietoje kremzle formuosis  sleep.gif  ir veliau del to jausite nugaros skausmus ..
del ishskirtiniu atveju kaip gimo po pora paru sutinku, kad nera kur dingti  4u.gif
atsiprashau, kad tiek prirashiau, bet kurios nezino apie tai susigundo nepasigilinusios i pasekmes

*

aš sutinku su tavim mirksiukas.gif
Man gydytoja pasiūlė daryti epidūrinį nuskausminimą, nes pamatė, kad esu labai išsigandusi, įsitempusi ir visokia kitokia... Šiandien dienai aš nė kiek nesigailiu, kad gimdžiau su nuskausminimu.
Madmuazelle
labai graži istorija thumbup.gif wub.gif
Valencia
QUOTE(zi-zi @ 2007 07 10, 18:21)
Buvo truputis bėdelių, pakilusi temp. 39 gimdymo metu, tai suleido, bijau pameluot, analginą tikriausiai. Tai ant krūtinės neiškart padėjo sūnelį. Po to visą buvimą ligoninėje dar leido.
Jei teks kada antrąkart gimdyti, rinksiuos tik epidūrinę nejautrą. Nenoriu iki pažaliavimo kentėt skausmuose  :rolleyes:

Ačiū visoms už gražius palinkėjimus  smile.gif
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
beleinga
Gražiai perteikta istorija wub.gif smile.gif
Ir mūsų dukrytės atėjimo istorija labai panaši smile.gif Gimė dar ir per šv.Velykas, o aš užsnūsti nespėjau smile.gif - viskas buvo labai greitai.
Ir sekantį kartą gimdysiu su epidūrine nejautra smile.gif .
Dykuma5
Ten pat ir aš gimdžiau savo sūnelį pas gyd. Kitovienę ir akušerę Karalienę - darė epidūrą - pagimdžiau greitai ir be skausmo.......... thumbup.gif
Esu patenkinta tais gimdymo namais ir gydytoja bei akušere...... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Ačiū joms.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tanile
Antrą dukrą gimdžiau su epidūra, tai paskui dar kokį mėnesį vaikščojau euforijoj, kad galima taip lengvai, gražiai ir švelniai susilaukti vaikučio. Per pirmą gimdymą buvau nemenkai išsikankinus, budavo košmarus sapnuodavau, kad jau vėl nėčia ir gimdyt turėsiu. Dėl sunkaus gimdymo kelis metus atidėliojau antrą nėštumą (mano atveju nepasitvirtino teiginys, kad vaikelį paėmus ant rankų visi skausmai pasimiršta). Dabar visas besilaukiančias drauges ir pažįstamas įkalbinėju gimdyt su epidūrine nejautra. O dėl nugaros skaudėjimo - mano dukrytei beveik ketveri, o nugaros dar nė karto neskaudėjo. Nors jei ir skaudės, tie skausmai bus toks mažmožis palyginus su gimdymo skausmais, kad aš juos iškentėsiu su šypsena veide smile.gif
MO
grazi istorija.. wub.gif wub.gif nzn kaip ten su tuo epiduru, bet as nusiteikus gimdyt be jo, naturaliai, ir negasdina jau gimdziusiu pasisakymai.. 4u.gif
zi-zi
QUOTE(monikiux @ 2007 11 06, 21:01)
grazi istorija..  wub.gif  wub.gif  nzn kaip ten su tuo epiduru, bet as nusiteikus gimdyt be jo, naturaliai, ir negasdina jau gimdziusiu pasisakymai..  4u.gif
*

prieš tokias drąsias ir ryžtingas būsimas gimdyves lenkiu žemai galvą thumbup.gif , tik nereiškia, kad mes, kurios pasirinkom epidūrinę nejautrą, esame silpnos. Kaip sakoma: viskas sveiko proto ribose tongue.gif
beleinga
QUOTE(zi-zi @ 2007 11 07, 06:21)
prieš tokias drąsias ir ryžtingas būsimas gimdyves lenkiu žemai galvą  thumbup.gif  , tik nereiškia, kad mes, kurios pasirinkom epidūrinę nejautrą, esame silpnos. Kaip sakoma: viskas sveiko proto ribose  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
ich
thumbup.gif istorija, laba grazu... wub.gif as tik uz epidurine nejautra, tai gimdymas su malonumu thumbup.gif
simplemind
QUOTE(glinglingas @ 2007 10 29, 09:38)
sveikinam ir mes  4u.gif  bukit sveikuciai heart.gif
tik del tiesos, tai nuskausminimas nera gerai nei vaikui nei mamai  schmoll.gif o kad sumazina skausmus tai savaime aishku. gi del to ir leidziami vaistai  mirksiukas.gif
ir turbut daktaras neispeo, kad tokje vietoje kur dare nuskausminima toje vietoje kremzle formuosis  sleep.gif  ir veliau del to jausite nugaros skausmus ..
del ishskirtiniu atveju kaip gimo po pora paru sutinku, kad nera kur dingti  4u.gif

*

1. o kuo skiriasi nuskausminimas danties?Tas pats principas, tik saldomi nugaros nervai.taigi leidziamas tas pats Lidokainas, saldomieji vaistai, kurie nekenkia niekuo!!!Isskyrus nuima skausmus ir gali padidinti cezario rizika, nes mama nejaucia vaiko slinkimo gimdymo takais.
2.Apie kremzle pirma karta girdziu, manau cia absurdas doh.gif Neturiu net medicininio paaiskinimo tam.
3. Nugaros neskauda, o jei skauda tai nuo vaikelio nesiojimo, o ne nuo epidurinio blink.gif

Geriau jei nezinote ir nerasykite tokiu dalyku, nes mamos po to nesamoniu prisigalvoja doh.gif
As gimdziau su epiduriniu. nesigailiu, o savo draugem kurios man sako, o as tai nebijau, o ko cia bijoti, tai as net nezinau ka pasakyti. . .Tik palinkiu sekmes 4u.gif
simute19
[mano ir vyro irgi grupes skiriasi,mano - jo +,neskaitant to lengvai irgi pagimdziau tik be jokiu epiduru mirksiukas.gif
tanile
QUOTE(simute19 @ 2007 11 16, 01:43)
[mano ir vyro irgi grupes skiriasi,mano - jo +,neskaitant to lengvai irgi pagimdziau tik be jokiu epiduru  mirksiukas.gif
*

galima tik pavydėti... aš apie tokias moteris sakau "sutvertos vaikų gimdymui" ir nuoširdžiai linkiu susilaukti kuo daugiau vaikų wub.gif
Calmness
labai grazu,aukit sveikuciai 4u.gif
rokinuke
QUOTE(simute19 @ 2007 11 16, 00:43)
[mano ir vyro irgi grupes skiriasi,mano - jo +,neskaitant to lengvai irgi pagimdziau tik be jokiu epiduru  mirksiukas.gif
*

as taip pat 4u.gif jau du vaikelius. esu grieztai pries epidura-mano draugei del epiduro kojas supalerizavo savaitei blink.gif kur cia geris?o naturalus vaikelio gimimas yra stebuklas nestuke.gif wub.gif
Rūta bitė
grazu 4u.gif
Kamila***
O as perskaiciusi Tavo gimdymo istorija, apsiverkiau...Dziaugiuosi uz Jus ir Jusu vaikuti smile.gif Sveikinu!!! clap_1.gif
Zana4
Labai patiko jusu istorija wub.gif
Austryte
pati graziausia istorija....sveikinu thumbup.gif 4u.gif
jurguciux
QUOTE(rokinuke @ 2008 01 05, 21:59)
as taip pat 4u.gif jau du vaikelius. esu grieztai pries epidura-mano draugei del epiduro kojas supalerizavo savaitei blink.gif  kur cia geris?o naturalus vaikelio gimimas yra stebuklas nestuke.gif  wub.gif
*

Sveika smile.gif ,as tai gimdziau su epidurine nejautra ir nieko blogo tame nematau.Nors iki astunto menesio buvau nusprendusi gimdyti naturaliai,bet paskui persigalvojau.Man vandenys nubego 23val,o saremiai prasidejo 23.30val iskart kas 5 minutes.Tai pirmas dvi valandas jauciau visus skausmus blink.gif,bet paskui padare epidura.O likus 1 valandai iki pacio gimdymo,nuskausminamuju man niekas nebeleido schmoll.gif ,nes turejau jausti,kada reikia stumti.Tik per tas kelias valandas,kol veikia nuskausminamieji,as neisvargau,pailsejau ir sukaupiau jegas stumimui thumbup.gif .Ir tada as pamaciau savo mazute thumbup.gif
O man jokios zalos nepadare epidura thumbup.gif .Turbut daug kas priklauso nuo anesteziologo,kaip atlieka savo darba g.gif .
O paskutiniais moklsininku atliktais tyrimais yra irodyta,kad gerai atlikta epidura nedaro jokios zalos mamai ir vaikeliai
Aryvle
kaip grazu.... sveikinu 4u.gif
TOMIENE
labai graži istorija ir nepabodo skaityti 4u.gif
Soterija
QUOTE(Džiuga+ @ 2007 07 10, 08:28)
Grazi istorija...Svekinu jus su stebuklelio gimimu 4u.gif
*

pritariu visu 200 proc. wub.gif
zi-zi
ačiū už gražius žodžius ir palinkėjimus wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.