Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vištienos konservavimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2
Ingushko
Sveikutės mergaitės, 4u.gif ar darote kas "tūšonkes"? Žinau, kad teta su greitpuodžiu darydavo, dar kitaip "černobiliu" vadinamo. Dar esu girdėjus, kad paprastai daro, į didelį puodą susikrauna užpildytus stiklainius ir verda , kol išverda vanduo.
Ar turite kas konkrečių receptėlių, bo tėvelis mano augina 33 vištas (tiek liko š 50) ir nebėra šaldiklį vietos biggrin.gif
Mintibutė
Nagi merginos,parasykit,kas mokat tusonkes gaminti 4u.gif
IndruteUK
Konservuota vistiena

1 kg vistienos,1 saukstas druskos,pipiru abieju rusiu maltu,cesnaku(nepagaileti) thumbup.gif
viska sumaisyti,palaikyti kokia valanda,sudeti i puslitrinius ir virti su visais stiklainiais didekliame katile
tik i apacia reikia ideti koki skudura,kad nesiliestu su dugnu
sudeti stiklainius ir tik po to pilti salta vandeni
uzdeti dangtelius,tik neuzsukti ir nuo uzvirimo virti kokia 1.5 val ar 2val
tik ziureti,kad uzvires vanduo nesitaskytu i vidu stiklainio
stiklainius dar karstus reikia uzsukti su dangteliais ir padeti kur kad atvestu
o kai atvesta,sudeti i saldytuva,kad sustingtu iki drebuciu biggrin.gif

Ta pati galima ir su mesyte daryti... smile.gif vat mirksiukas.gif
thumbup.gif

I sveikata!
Saulėgražutė
Noreciau ir as taip mesytes! Nu, bet man cia pernelyg sudetinga man blush2.gif. Virti stiklainius puode padejus skudureli, nu nzn. doh.gif
erosi
o taip ir kiauliena galima paruost? blush2.gif
idomu kaip ten su mesytes putojimu. juk verdant puode labai putoja... gal cia kas kitaip? 4u.gif
bambinute
o man įdomu pasidarė kokią būtent vištos dalį virti, kokią mėsą rinktis? kaip suprantu mėsytę be kaulų? o iš kur tada drebučiai bus?
šiaip tai visai įdomu būtų pabandyti..
Gaisrena
Mes tą puodą vadiname autoklavu.Labai skanios tušonkės gaunasi.
Čia truputis informacijos; 4u.gif

Autoklavas skirtas zuviai, mesos gaminiams, paukstienai, darzovem ir sultim konservuoti.Tai yra elementarus gamyklinis produktas.Isbandytas prie 11 atmosferu.Yra instrukcija, manometras, termometras bei kiti priedai.Jie buna triju rusiu - mazas, vidutinis ir didelis.I mazaji telpa 5-7 stiklainiai vienu aukstu.I vidutiniji telpa 5-7 litriniai ir puslitriniai stiklainiai dviem aukstais.I didiji telpa 5-7 litriniai stiklainiai dviem aukstais.
*Saulute*
Kažkada ir mes namuose gamindavome "tušonkę". Vištienos šlauneles dėdavome su kaulu. Aišku užima stiklainyje vietą, bet taip daug skaniau ir "tikresnė" išvaizda gaunasi smile.gif
Tik reikia su tuo puodu labai atsargiai pagal visas instrukcijas elgtis, kad neiššautų 4u.gif
malram
vajei,kaip skaniai skaitosi biggrin.gif mes šiemet taip bandysim triušiena marinuoti,gal pavyks.. blush2.gif
kažin,o vandens reikia į stiklainius,ar tiesiog bus savo sultyse? g.gif
danike
QUOTE(erosi @ 2008 02 21, 22:58)
o taip ir kiauliena galima paruost?  blush2.gif 
idomu kaip ten su mesytes putojimu. juk verdant puode labai putoja... gal cia kas kitaip?  4u.gif
*


o gal kas bandėte daryti žuvies "tušonkę" su "skaravarke" ?
Nosferatu
Sveikos šeimininkės,
Man reikia puodo didelio tušonkems gaminti, gal žinote kur tokį puodą galima nusipirkti ?
Zepter nesiūlykite, labai brangus, bet stebuklo vistiek nebus. Paprasto rusiškas, ar koks ten tikrai tiktu,- o gal kuri parduodate ? blush2.gif
moniuxx
sveikos merginos,
gal kuri mokate gaminti tusonkes autoklave ir zinote iki kiek atmosferu reikia ka uzpumpuoti ir iki kiek karscio uzkaitinti ,bei kiek laiko juos ten sutinti ,,, na mane domina viskas ir mesytes ir zuvytes ir darzoviu koncervavimui skirti parametrai - is anksto dekoju 4u.gif
kristi_22
Laba diena. Gal kas konservuojate mėsą autoklave? Norėčiau, kad pasidalintumėte receptais. Beje, girdėjau, kad galima konservuoti ir daržoves. Labai laukiu receptų. g.gif bigsmile.gif
elvyrrr
Žuvies konservavimo autoklavu (padidinto slėgio ir temperatūros sąlygomis)
Komponentai:
- žuvis;
- morkos;
- svogūnai;
- truputis paprikos;
- pupelės (nebūtinai);
- prieskoniai;
- druska;
- aliejus;
- pomidorų padažas (nebūtinai).
Komponentų kiekis - pagal skonį.
Nemažam autoklavui (15 l) užpildyti reikia apie 8-10 kg žuvies. Stiklainiai paruošiami įprastu būdu. Išvalomi metaliniai dangteliai. Geriau naudoti paprastus, o ne užsukamus stiklainius, nes jie mažiau nušaudo.
Žuvis nuplaunama ir supjaustoma 3-4 cm griežiniais. Pasūdoma ir sumaišoma su prieskoniais. Į stiklainių dugną dedama griežiniais pjaustytų morkų ir svogūnų. Sluoksnis sudaro apie 2-3 cm. Tada dedamas žuvies sluoksnis, nuolat šaukštu paspaudžiant. Ant žuvies sluoksnio įkrečiamas šaukštas pomidorų padažo. Tada vėl dedamos daržovės sluoksniuojant su žuvimi. Viršutis sluoksnis sudaromas iš žuvies. Pripildžius stiklainį, iš viršaus užpilama aliejaus. 1 litro stiklainiui reikia apie 5 šaukštų aliejaus. Stiklainis užsukamas metaliniu dangteliu aparatėlio pagalba.
Ant autoklavo dugno patiesiamas skudurėlis, sustatomi eilėmis stiklainiai. Pripilama vandens, kad stiklainiai būtų apsemti apie 2-3 cm. Uždengiamas ir užsukamas dangtis. Pompos pagalba pripumpuojama į autoklavą oro, kad jo slėgis sudarytų apie 0,8 atm. Pastatoma virti. Kylant temperatūrai, didėja ir vidinis indo slėgis. Kai temperatūra pasiekia 110º C, ugnį reikia primažinti ir taip katilą virinti apie valandą (tik tokiu atveju žuvies kaulai visai suminkštėja – čia ir kitų žvejų nuomonė). Po to temperatūra pakeliama iki 120º C ir virinama dar apie 20 min. Po to ugnis išjungiama ir autoklavas parai paliekamas ataušti. Po paros vidaus slėgis tesiekia tik pradines 0,8 atm. Iš ventilio reikia labai atsargiai išleisti orą (kitu atveju stiklainiai gali sprogti arba nušaudys dangteliai), nuimti dangtį ir ištraukti stiklainius. Ir tiek. Skanaus.
Stiklainius su konservais nebūtina laikyti šaldytuve, pilnai pakanka ne per daug vėsaus

zylutes
bet apie kailienos tušinimą su autoklavu taip ir niekas nepasko nieko,nejau niekas nežino? verysad.gif
ramuniuxs
reikes pabandyti vistiena i sloinikus kisti bent viena pameginimui pasidaryti ax.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
dar norejau paklausti ar file tinka vistos tokiem dalykam? bigsmile.gif
čikuraku
o gal zinot kas kokiu receptuku, be tu magisku puodu, su mesyte ax.gif skaiciau tik viena kur tas su skuduriuku virti rolleyes.gif
sena pažįstama
QUOTE(čikuraku @ 2009 07 12, 21:34)
o gal zinot kas kokiu receptuku, be tu magisku puodu, su mesyte ax.gif  skaiciau tik viena kur tas su skuduriuku virti rolleyes.gif
*


Man labai irgi aktualu butu mesos koncervavimas blush2.gif
Pamenu, kaip mama man, studentei, kiaules visas sutroskindavo i stiklainius...
Tai prisimenu tik tiek, kad mesa smulkiai supjaustydavo, dedavo druskos, lauro lapu ir trooooooskindavo ilgai, kol mesa suirdavo praktiskai, bet eiliniam puode virdavo. Paskui supildavo visa ta mesos troskini i iskaitintus stiklainius ir uzvekuodavo.

Dar zinau, kad mesa istroskina iki minkstumo ir deda i stiklainius bei pasauna i orkaite 250 laipsniu, tipo, veikia, kaip autoklavas, patroskina ten net pusvalandi ar valanda, paskui vekuoja.
čikuraku
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 04, 10:09)
Man labai irgi aktualu butu mesos koncervavimas blush2.gif
Pamenu, kaip mama man, studentei, kiaules visas sutroskindavo i stiklainius...
Tai prisimenu tik tiek, kad mesa smulkiai supjaustydavo, dedavo druskos, lauro lapu ir trooooooskindavo ilgai, kol mesa suirdavo praktiskai, bet eiliniam puode virdavo. Paskui supildavo visa ta mesos troskini i iskaitintus stiklainius ir uzvekuodavo.

Dar zinau, kad mesa istroskina iki minkstumo ir deda i stiklainius bei pasauna i orkaite 250 laipsniu, tipo, veikia, kaip autoklavas, patroskina ten net pusvalandi ar valanda, paskui vekuoja.
*




as kazkaip bijau stiklainius kisti i orkaite kad nesprogtu unsure.gif
sena pažįstama
QUOTE(čikuraku @ 2009 08 04, 13:16)
as kazkaip bijau stiklainius kisti i orkaite kad nesprogtu unsure.gif
*


Nesprogs tikrai 4u.gif Isbandziau ne su stiklainiais, o su stikliniu dideliu bubeniu, kuriame plova viriau blush2.gif Tik stiklainis turi buti ne is kameros istrauktas, o jau su karsta mesa, kad pats stiklas uzsigrudintu.
čikuraku
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 04, 14:08)
Nesprogs tikrai 4u.gif Isbandziau ne su stiklainiais, o su stikliniu dideliu bubeniu, kuriame plova viriau blush2.gif Tik stiklainis turi buti ne is kameros istrauktas, o jau su karsta mesa, kad pats stiklas uzsigrudintu.
*



nu dar pagalvosiu, su kepimo indais stikliniais tai jo nebaisu, bet kazkaip nepatikimi man stiklainiukai, et jei galima vistyte ant butelio pakept tai gal ir taip su stiklainiukais pavyks, einu skaityt nuo pradziu tema ar tik vistyte kepsim ar ir kiaulyte bus galima g.gif
l-aura
norėčiau ir aš šiais metais tušonkės pasidaryt, kaip prisimenu vaikystėj... NIam niam essen.gif Gal kas receptuką imestų, Elvyrrr aiškiai parašė kaip daryt žuvies, o kaip su mėsyte? Kokią naudot? KA dėt? NEaišku man... wacko.gif
zydrag
QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 31, 13:48)
Konservuota vistiena

1 kg vistienos,1 saukstas druskos,pipiru abieju rusiu maltu,cesnaku(nepagaileti)  thumbup.gif
viska sumaisyti,palaikyti kokia valanda,sudeti i puslitrinius ir virti su visais stiklainiais didekliame  katile
tik i apacia reikia ideti koki skudura,kad nesiliestu su dugnu
sudeti stiklainius ir tik po to pilti salta vandeni
uzdeti dangtelius,tik neuzsukti ir nuo uzvirimo virti kokia 1.5 val ar 2val
tik ziureti,kad uzvires vanduo nesitaskytu i vidu stiklainio
stiklainius dar karstus reikia uzsukti su dangteliais ir padeti kur kad atvestu
o kai atvesta,sudeti i saldytuva,kad sustingtu iki drebuciu    biggrin.gif

Ta pati galima ir su mesyte daryti... smile.gif vat  mirksiukas.gif
thumbup.gif

I sveikata!
*


šita virimo būdą esu girdėjus,tik nebandžiau ,virti teko specialiame puode kur susideda 24 stiklainiukai pripilama pilnas puodas vandens kad apsemtų visus stiklainius ir verdama,tik žinau ,kad negalima pridėti pilnų stiklainiukų,dėti tiek ,kad iki viršaus stiklainiuko liktų apie 2-3cm laisvos vietos,vištieną pjausčiau išimdama vadina nugaros su šonkauliukai kaulą,o kojeles ir kakliuka ir sparnelius truputi smulkinau.produktas gavosi bigsmile.gif niam niam.o jei kas augina savo vištas ir jei nevalgėte ankščiau vištos kojų tai išsivirkite ,tik pavirkite ilgiau arba greitpuodyje,pamatysite kaip skanu,čia jums ne valdiškos kur būna pamėlusios.Skanaus 4u.gif
mexxe
as tai, jau 5m. savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
o kiauliena jai truputi suresne padarai, tai isvis ji net prie +30laiopsniu laikydavo
LoJoo
O visai be druskos turbūt nesilaikytų taip užkonservuota mėsytė? unsure.gif
giletaite
Esu valgius vistienos tusonkes is autoklavu su cesnakais viduj-gal man su nosim negerai, bet smirdi sugedusia mesa, tiesiog kakiu blush2.gif blush2.gif Po to vienos gaspadines paklausiau, kas cia man darosi su ta nosim, o ji atsake-mazai kam nesidaro, didelei daugumai nepatinka kvapas toks. Tai va ka parasiau. O tusonkes vistienos darau dedama tik arbatini sauksteli druskos puslitriui, daugiau nieko nededu.
fuksė
QUOTE(barbuste @ 2009 08 14, 23:15)
as tai, jau 5m. savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda  uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
o kiauliena jai truputi suresne padarai, tai isvis ji net prie +30laiopsniu laikydavo
*



Sakykite, o kur reikia laikyt tokias tusonkes? Ar saldytuve? g.gif
atemor
savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.


O kaip su kitais prieskoniais-lauro lapais,pipiriukais?negi jokio prieskonio nors kol verda mėsytė?
Leilla
bet tai kokiu kiekiu aliejumi uzpilti doh.gif ?
pamaiva_
O kas zino kaip su tuom skuduru,ar tikrai ji reikia deti i autoklavo dugna,nes siandiena ruosiuosi daryti,bet planuoju jo nedeti,nes kaskaip negirdejau kad kas detu ax.gif
Ir idomu kazin ar reikia truputi aliejaus ar vandens i vistienos stiklainius pries dedant i autoklava? g.gif
asklaipediete
QUOTE(atemor @ 2009 08 21, 12:46)
savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
O kaip su kitais prieskoniais-lauro lapais,pipiriukais?negi jokio prieskonio nors kol verda mėsytė?
*


Daug metu verdu kiaulienos tusonke.Kai pjauna kiaule,nera kur deti lasiniu.Tai juos sumaisius su neriebia mesyte panasiai pusiau,iseina nuostabus patiekalas tiek saltas,tiek pasildytas.Verdu taip-Supjaustau mesa dideliais gabalais,( lasiniui nulupti skura)Mesos sluoksni sudeti i puoda,pabarstau druska,dedu kvapn.pipiru,lauro lapu.Taip susluoksniuoti visa mesa,ipilti apie 300-400g vandens ir uzkaisti.Kai uzverda-retkarciais pamaisyti.Virti 2h,sudeti i gerai iskaitintus stiklainius ir-skanaus!
zydrag
QUOTE(pamaiva_ @ 2009 08 23, 15:45)
O kas zino kaip su tuom skuduru,ar tikrai ji reikia deti i autoklavo dugna,nes siandiena ruosiuosi daryti,bet planuoju jo nedeti,nes kaskaip negirdejau kad kas detu  ax.gif
Ir idomu kazin ar reikia truputi aliejaus ar vandens i vistienos stiklainius pries dedant i autoklava? g.gif
*

dėti reikia tik mėsytę.jokio aliejaus,jokio vandens,juk mėsa turi savo skysdčius ir riebaliuką,gali ant dugno dėti morkos griežinėlių
lillit
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif thumbup.gif
mexxe
QUOTE(fuksė @ 2009 08 19, 10:57)
Sakykite, o kur reikia laikyt tokias tusonkes? Ar saldytuve? g.gif
*


aisku kuo vesiau tuo geriau.na vyras laiko saldytuve, na o jei netelpa tai ir tiesiog kabinoje.namie mes jos nelaikome tik i reisus dedasi.
Papildyta:
QUOTE(Leilla @ 2009 08 22, 21:07)
bet tai kokiu kiekiu aliejumi uzpilti  doh.gif  ?
*


sudedi vistiena iki tos vietos kur jau prasideda siaurejimas , na kur dangtelis sukasi, ir iki pat virsaus aliejumi uzpilu.
Papildyta:
QUOTE(lillit @ 2009 08 27, 11:19)
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif  thumbup.gif
*


kazkada esu ir taip dejus vistiena, visai neblogai gaunasi
iziuminka
as irgi pries pora dienu dariau kiaulienos tusonke pagal moziutes recepta. gavosi super biggrin.gif vyras jau baigia valgyt smile.gif daug aisku nedariau, tik pabandymui smile.gif kita karta darysiu daugiau.
tai va, parasysiu receptuka, gal kam pravers smile.gif

reikejo:
kiaulienos mentes be kaulo su oda apie 3 kg
kiaulienos karkos apie 1 kg
druska, pipirai (zirneliais)
lauru lapai 4-5 vnt

mesa supjasciau dideliais kubeliais. nuo karkos irgi apipjoviau mesa ir kaula padejau ant puodo dugno. po to sudejau pjaustyta mesyte. idejau druskos, pipiru (zirneliu)ir lauro lapu. ipyliau vandens, kad vos uzdengtu mesyte. ir viriau ant mazos ugnies geras 3 valandas. kol virs reik paraug ar druskos uztenka (turi gerai jaustis). kai jau bus gatava, sudeti i paruostus stiklainius ir palikti kad atvestu. po to sudejau i saldytuva. tik nereikia i stiklainius deti lauro lapu, juos tiesiog ismest.
stiklainius isplautus ir sausus pasildziau orkaitei.

na va, atrodo viska surasiau smile.gif skanaus!
regna
[quote=iziuminka,2009 10 02, 19:23]
as irgi pries pora dienu dariau kiaulienos tusonke pagal moziutes recepta. gavosi super biggrin.gif vyras jau baigia valgyt smile.gif daug aisku nedariau, tik pabandymui smile.gif kita karta darysiu daugiau.
tai va, parasysiu receptuka, gal kam pravers smile.gif

Iziuminka,o,gal žinote pauštienos gerą receptą? 4u.gif
iziuminka
ne, deja, paukstienos jokio receptuko nezinau, bet man patiko mintis su vistiena, bandysiu ka nors eksperementuot smile.gif
something else
o kiek toks stiklainis gali šaldytuve stovėti? g.gif
iziuminka
na tikrai ne diena, ne savaite ir ne menesi, o manau daug ilgiau smile.gif kaime kai darydavom, tai rusy net nezinau kiek laiko stovejo smile.gif
daugiavaike 4
mano mociute ir darydavo tokias tosonkes, bet as nelabai pamenu. zinau, kad pirmiausia vistienos gabaliukus apkepdavo svieste, paskui virdavo puode su prieskoniais.puikiai stiklainiuose issilaikydavo thumbup.gif
vasara04.
Cia kas supranta rusiskai, pati dariau, tai skonis tiesiog super, dejau daug cesnako ir sterilizavai ne orkaitej, o puode su vadeniu 2 -3 val.
Мясо отделить от костей - это обязательно, лишний жир (немного всё же оставить) и плёнки удалить.
Мясо нарезать на красивые аккуратные кусочки (курицу можно не резать, а оставить кусочки такими, какими они остались после отделения от костей).
В глубокой посуде смешать с солью и всеми приправами (по вкусу) - дать постоять.
Тем часом из костей и обрезков сварить бульон и процедить. Остудить.

Банки простерилизовать.
Сложить плотно мясо, стараясь не оставлять пустот. Мясо пустит сок. Если мясо не будет покрыто соком, то долить бульоном.
Банки закрыть, закрутить, но не совсем плотно, не до самого конца... Эдак, чтоб на полповоротика осталось докрутить…
Баночки ставим в глубокий противень, наливаем воды (в противень, само собой), это сооружение ставим в холодную духовку. ТЭк-с, теперь нам надо готовить тушёнку при температуре около 108-110°, как это достичь? Или у вас есть термометр для печи или - как делаю я - врубаем печь на чуток повыше, чем 110°, потому что (как я установила) то, что указано на "панели управления" печкой не соответствует её "внутренним данным" (прям как у нас, у людей).
Время готовки продукта зависит напрямую от мяса (для курицы достаточно 1 часа, максимум 1,5), для свинины, телятины и молодого барашка от 1,5 до 2 часов, для говядины не менее 3 часов) - и заметьте! - отсчёт идёт от момента достижения нужной температуры! Если у кого уж совсем дедовская печь, то тоже есть выход (эхма, где наша совковость пропадёт?) - вы увидите, как мясной сок закипит прямо в банках, вот отсюда и поехали...

По истечении срока, банки вынуть и сразу же "дозакатать", перевернуть - через 5 минут перевернуть их (пардон!) "взад", дать остыть: можно есть или хранить (лучше на холоде, то бишь в холодильнике).
Если же собираетесь хранить подольше, то на следующий день - для страховочки - повторите процедуру стерилизации в печке.
Nastulia
mano vyras,vaziavo i svedija apsiprekint,tj pripirko,ale pigiu vistu biggrin.gif tik nesuprato,kad jos senos,nu ka darysi galvoju...visas supjausciau gabaliukais,(su kauliukais) ir ant silpnos ugnies viriau 3val,dejau druskos,pipiru,lauru...ir i stiklainius,snd valgem su saltibarsciais niam,niam ax.gif
žollia
pasiūlysiu kiulienos konservų receptą, nes greit Kalėdoms pradėsit kiaules pjaut, tai...Aš darau į litrinius stiklainius. Prieš tai susismulkinu mėsą (turi būti ir riebaliuko). Druskos 1 l stiklainiui reikia 2 arb. šaukštelių:vieną šaukštelį įmetu į stiklainio dugną, antrą-kai pridedu mėsos ant viršaus, druska ištirps atsiradusiose sultyse. Jokio vandens ant mėsos pilti nereikia. Mėsą ir prieskonius stiklainyje sluoksniuoju: eilutė mėsos ir apibarstau nedaug maltais pipirais, česnakais, kita eilutė vėl taip pat. Jei česnako nemėgstate-dėkit savo nuožiūra prieskonius. Taip sudedu iki stiklainio siaurėjimo, nes užvirus mėsa truputį pasikels, pridengiu spiritu nuvalytais dangteliais, bet neužsuku. Į didelio puodo (20 l talpos) dugną įkloju audinio (galima mažą virtuvinį rankšluostuką). Jis reikalingas, kad amortizuotų ir nesidaužytų į dugną virdami stiklainiai. Tada sudedu stiklainius. Pripilu šalto vandens iki stiklainių susiaurėjimo ir po užvirimo ant silpnos ugnies virinu 2 h (jei mėsa senesnio gyvulio-3 h). Tada imu po vieną ir užsuku stiklainius. Žiūrėti, kad verdant vanduo stipriai neburbuliuotų ir nepatektų į stiklainius. Rūsyje galima laikyti ilgai, vartojame ir ant bulvių ir šaltą, ir į sriubą-visaip tinka. Skanaus. essen.gif
Stakpole
Labai knieti isbandyti vistienos konservavima blush2.gif o cia paskutiniam receptui, tai isvis i stiklainius vandens nereikia, tik bus virta mesyte su prieskoniais, be jokio rasalo unsure.gif ?
saintlina
QUOTE(Stakpole @ 2010 02 18, 19:52)
Labai knieti isbandyti vistienos konservavima  blush2.gif  o cia paskutiniam receptui, tai isvis i stiklainius vandens nereikia, tik bus virta mesyte su prieskoniais, be jokio rasalo  unsure.gif ?
*



nereikia smile.gif Mes rudeni darem vistienos konservus vadinamu autoklavu. Tik druskos, lauro lapu ir pipiru dejau. Konservai super wub.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
SOLI-SOL
Sveikos.Gal kartais kuri šeimininkė galėtų pasidalinti mišrainių žiemai konservavimu autoklave?Turim šitą gėrį, mėsytę į Norvegiją konservavom, atlaikė, skanumėėėėėėėėėėėėėėėlis buvo.Dabar galvoju būtų gerai ir mišrainės pasidaryt žiemai, ale nesugalvoju kaip .Gal kas darot?Pasidalinkit mintimis ir idėjomis.
skorpe555
o as neverdu paukstienos,nes ji tada palieka sausa.as supjaustau su visais kauliukais mazesniais gabaliukais(tik krutineliu nededu,ji taip sausoka),dedu prieskoniu,druskos,cesnako smulkiai pjaustyto ir gerai ismaisau -isminkau,kad druska pasiskirstytu.
o norint zinoti,ar uztenka druskos,pries tai mes paimame kelis gabalelius paukstienos ir pakepiname svarioje keptuveje,tada ir pasirodo visas surumas ar uztenka druskos,ar ne. 4u.gif
po to paukstiena prikemsu i slovikus iki pat virsaus,dedu dangteli ant virsaus (tik gumytes isimi is dangteliu,kai iskepa paukstiena tada tas gumas vel sudedam i dangtelius) ir i dukofke,ten nuo uzvirimo kepinu 1,5 valandos.kai iskepa istraukiu ,uzsuki dangtelius ir apverti dangtelius zemyn galva.o kita diena jau nesu i rusi.ir mums issilaiko metus ir daugiau.o skonis paaaasakiskas. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
taip pat mes darome ir su kiauliena,tik ji aisku buna riebesne. smile.gif
LinVik
QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 31, 13:48)
Konservuota vistiena

1 kg vistienos,1 saukstas druskos,pipiru abieju rusiu maltu,cesnaku(nepagaileti)  thumbup.gif
viska sumaisyti,palaikyti kokia valanda,sudeti i puslitrinius ir virti su visais stiklainiais didekliame  katile
tik i apacia reikia ideti koki skudura,kad nesiliestu su dugnu
sudeti stiklainius ir tik po to pilti salta vandeni
uzdeti dangtelius,tik neuzsukti ir nuo uzvirimo virti kokia 1.5 val ar 2val
tik ziureti,kad uzvires vanduo nesitaskytu i vidu stiklainio
stiklainius dar karstus reikia uzsukti su dangteliais ir padeti kur kad atvestu
o kai atvesta,sudeti i saldytuva,kad sustingtu iki drebuciu    biggrin.gif

Ta pati galima ir su mesyte daryti... smile.gif vat  mirksiukas.gif
thumbup.gif

I sveikata!
*



Idomu ar galima taip ruosta vistiena vestis i kelione ir laikyti ne saldytuve kokias 12 valandu? Ka manot?
skorpe555
QUOTE(LinVik @ 2010 08 07, 12:07)
Idomu ar galima taip ruosta vistiena vestis i kelione ir laikyti ne saldytuve kokias 12 valandu? Ka manot?
*


as kepu po dukofke ir tikrai nereikia laikyti saldytuve.
jetau kiek darbo....ar ne lengviau paukstiena kepti,kepta visuomet skanesne mesyte.... 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.