Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokyklinuke sisioja i lova!?!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Sandr_e
Turime problema-sisiukas i lovyte,kuris tesiasi nuo mazumos ir net nebenumanom ka daryti?Pas ka kreiptis ir kaip atpratinti.Naudojom sauskelnes iki 7 metuku dabar beveik metai bandom apsieit be ju(ir paciai jau geda saskelnes detis),taciau visalaik buna slapia lovyte,gert skysciu nuo 6 val. vakaro jau ribotai po keleta guksneliu jei labai troskina,taciau ir tai nepadeda nakti labai kietai miega ir neimanoma pataikyt prikelt kad neprisisiotu g.gif esu pasimetusi nebezinau ka daryt blink.gif gydytoja sako tai normalu,sako gal vaikas pastresuoja gal ka sako praeis,taciau kyla klausimas kada? Juk mergaite jau nebemaza jau rugsejo menesi bus 8 metukai ir eis jau i treciaja klase... 4u.gif

Help!!!pagalbos sauksmas pasimetusios mamytes verysad.gif patarkit ka daryt kad nustotu sisioti nakty(nors kartais ir poguliuko miegodama prisisioja)!
Griaustinė
Na, būna kartą į pusmetį tokia nelaimė, jei labai pavargusi iš vakaro g.gif bet čia jau vistiek matyčiau problemą
ajd
Jeigu jau vaikas nuo mažens sisioja, tai klausimas ne i ta tema idetas. Jei tyrimai padaryti(o kaip suprantu padaryti) ir jokiu fiziniu sutrikimu nera,ir jei "meškos" apslaugos su pampersais nepridarėte, patariu pasidometi žolėmis. Labai gerai pamenu kap broliui šią bėdą su kažkokia žolių arbata(iš bobulkų o ne hemopatų)išgydė.
red40
Jonažolių arbata padeda. Tik nereikia su ja persistengti ir padauginti. Tiksliai pasakyti kaip ir kiek jos gerti- negaliu, bet vienas puodelis po pietų nemanyčiau, kad gali pakenkti, nes aš ir pati karts nuo karto atsigeriu (nervus ramina, skysčius varo) ir vaikams duodu. Močiutė skydavo, kad jonažolė-vaistas nuo 99 ligų. Kokias pora savaitėlių pagerkit , padarykit 10 d. pertrauką, po to vėl ir pažiūrėsit, jeigu jau gyd. jokio gydymo neskiria.
swarcas
Geriausiai jums kreiptis i vaiku nefrologa.Gydoma vaistais,jie kompensuojami,efektas tikrai geras.
Louxor
Baisu. Uzjauciu zinoma, bet ka daryti nezinau..... Siaip jei man taip butu, tai duociau vaikui suvokti kas yra ta slapia lova. Juk diena nueina i tualeta???
prabegom
1. Tyrimai ir vaiku nefrologas;

2. Jei neranda oficialioji medicina aiskiu priezasciu, tuomet reiketu pameginti kreiptis i osteopatus ir kineziologus (jie atpalaiduoja pertmeptus raumenukus, kauliukus) - mums tikrai padejo savo laiku sia problema spresti.

3. Jei ir kineziologai, osteopatai sako, kad viskas gerai, pagalvokite apie psichologa. 7 metai su sauskelnem tikrai yra neiprasta ir didelis psichologinis kruvis vaikui.

Mylekit ir niekada nesmerkit mergaites, palaikykite ja.
Daivija
QUOTE(Fishbone @ 2007 07 19, 22:43)
Baisu. Uzjauciu zinoma, bet ka daryti nezinau..... Siaip jei man taip butu, tai duociau vaikui suvokti kas yra ta slapia lova. Juk diena nueina i tualeta???
*

Ką reiškia "duočiau vaikui suvokti"? Manot vaikas nesuvokia? Mane ši bėda kankino iki 12 metų. Pati tai suvokiau, labai pergyvenau, bet NIEKO negalėjau padaryti. Ir kokių tik tyrimų nedarė, ir pas kokius tik gydytojus nebuvom (pradedant docentais, baigiant bobutėmis) Niekas nepadėjo. Visi sakė: išaugs. Čia yra rimta problema. Bet aš galvoju, gal šiais laikais jau kokių vaistų yra g.gif
Mano sūnus irgi po pusės metų pertraukos pradėjo šlapintis naktimis, bet galvoju, gal per atostogas per daug emocijų patyrė ir labai tikiuosi, kad susitvarkys...
velniuke666
Prisijungsiu ir as. As pati sisiojau i lovyte net iki 14 metuku,o po gydytoju pagydymo vaistais dabar turiu probelmu su sveikatele.Mano brolis irgi slapinosi i lova,.irgi panasaus amziaus baige -tevai jau jo niekur neveze ir negyde -tiesiog isaugo. Drauges vyras iki 16 m. ir nustojo.Mano dukrelei jau 8 metai ir ji vis slapinasi,na ir ka nebandem ir arbateles,ir kelemes naktimis,ir kaip kazkas sake ji puikiai jaucia ka reiskia slapia lovyte ir grauzianti odyte,jai daznai geda buna ir su kokiu dziaugsmu ryte atbega su zodziais - as neprisisiojau sianakt i lovyte !!!!!! MANAU VAIKAI ISAUGA,JUK VAIKAI MIEGA GYLIAI, YRA JAUTRUS,PERVARGSTA. AS ASMENISKAI TIKIU,KAD ISAUGS,O GYDYTOJAIS LABAI NEPASITIKIU,TIKSLIAU MEDIKAMENTAIS. (BEJE,IS VIENOS ZOLININKES SUZINOJAU KAD TUJU ARBATELES MERGAITEM NEGALIMA,O DAUGUMA BOBUCIU JU IR SIULO KAIP SLAPIMO NELAIMYMO PROFILAKTIKAI) SEKMES IR NELIUDEKIT,TAI DAR NE BEDA 4u.gif
Špoka
QUOTE(Fishbone @ 2007 07 19, 20:43)
*

Bereikalinga cia ta uzuojauta, ner cia jokios pasaulio pabaigos doh.gif O naktis nuo dienos irgi skiriasi.
Pas gydytojus tikrai nueikit, kad isitikintumet, jog viskas gerai.O jei viskas yra gerai, tai vadinas isaugs smile.gif Galbut ji tik labai kietai miega? Linkejimai mergytei smile.gif
Dute
Turėjome ir mes tokią problemą. Mano berniukui iki 5 m ir dienos miego metu tokios nelaimės atsitikdavo, vaikas labai jautriai reaguodavo, nes lankė vaikų darželį. Ko tik nedarėme: ir gert mažiau duodavom, ir naktim keldavom, kaip tas pats, taip tas pats.Laukiau, kol sukaks 5 metai, buvau girdėjusi, kad iki to laiko turėtų išaugti. Deja verysad.gif .tuomet kreipiausi į nervų ligų gydytoją, ji davė sūnui tokį kalendorių, kur reikėjo žymėti saulutes smile.gif ir lietutį verysad.gif (priklausomai nuo to, kaip pasisekė naktį), išrašė kažkokias tabletes , dabar bijau suklaidinti, nes tikrai nepamenu pavadinimo, lyg iš "D"raidės g.gif , gal jos pūslės raumenis stiprino g.gif , na gal. Ir nusiuntė pas psichologą - tai po pirmo apsilankymo daugiau nėjau, tikėkimės, kad tik man tokia papuolė doh.gif
Bet tie vaistai ir kalendorius blink.gif .verkiau iš džiaugsmo, kai sūnus po 1-2 sav. pažymėjo pirmąją saulutę.
Dabar šios problemos tolimoj praeity, baigės ir mano, o svarbiausia vaiko vargai. Norėčiau, kad ir jums pavyktų rasti tinkamą gydymo būdą.

tie vaistai - gal DRIPTAN g.gif g.gif g.gif
LiVo
labas, iš savo patirties manau, kad vaikui kažkoks emocinis krūvis, gal kas labai dirgina, gal pykstatės ir ji girdi, gal nesiseka, gal kas skriaudžia/baudžia, gąsdina? Mane ši bėda irgi kankino, bet man grynai buvo dėl šių mano išvardintų priežąsčių. Bet man taip nebūdavo ištisai, o pasitaikydavo karts nuo karto, praktiškai iki 15 m. Buvau, esu ir būsiu turbūt jau l. jautri, o augau kaip sakau ne rojuj. Su tom saulutėm, manau, vykusi mintis, gal padėtų, nes įsijungtų daugiau centru smegenyse saugančių nuo sysiojimo.
Mirėja
QUOTE(prabegom @ 2007 07 20, 20:47)
3. Jei ir kineziologai, osteopatai sako, kad viskas gerai, pagalvokite apie psichologa. 7 metai su sauskelnem tikrai yra neiprasta ir didelis psichologinis kruvis vaikui.
*

Jei gerai suprtau, vaikas ėjo į mokyklą neturėdamas net 6 metukų??? (BUS 8, eis į 3 klasę) Gal čia tas psichologinis krūvis ir yra?
juramare
mes naudojm toki signalizatoriu-zadintuva,jis tvirtinasi prie kelnaiciu,gana brangus ,280lt,bet atsipirko su kaupu-birzelio 23 pradejom naudoti,pirmos trys naktys buvo slapios,o toliau nei karto neprisislapino-dabar jau atsibunda pati. thumbup.gif O iki tol tai buvo kasnakt slapia,net ir po pora kartu...Beje mano mergaitei irgi tuoj bus 8 biggrin.gif metukai
salamandra72
Prisijungiu ir as, maniskis 7 metu taip pat sisioja, manau kad praeis, ir tai manau siusije su seses gimimu ir artejanciu mokslo metu pradzios baime, reikalaujamo savarankiskumo,bet ne ta norejau pasakyt, siandien buvau pas daktare, ir viena mpciute priimamajame, sake kad nieko, sake zinanti vaikinuka kuris dar ir armijoje apsislapindavo blush2.gif , cia turbut yra jautrumo laikotarpiai, kurius reikia pergyventi, paprasciausiai jie jautrus smile.gif
ingavalu

Sveikos mamytės ir mes turėjome tokią problemėlę, dabar galiu sakyti kad,
turėjome, nes viskas praeitį.Dabar berniukui devyni metai ir jau metus nebedaro į lovą. Kur mes nesikreipėm, konedarėm ir gerti neduodavom nuo 6 val vakaro ir naktim keldavom. Kaip viena mamytė pasakojo nuvedėm pas nefrologą ir neurologą davė tą kalendorių žymėti ir išrašė vaistus dabar pavadinimo neatsimenu į nosį purškiami nakčiai. Kaina apie 100 lt. nekompensuojami. vostik pradėjo tuos vaistus naudoti visos bėdos baigėsi . Užteko to vieno buteliuko ir viskas susitvarkė . Ir dabar jau viskas tvarkoje. bet kompleksas vistiek liko. Bijo svetimoje vietoje nakvoti sako o jeigu.... smile.gif
lpd
sveikos, jeigu pacios mamytes sysiojo i lova iki kelintu tai metuku, tai nera ko stebetis, kad ir ju vaikuciai tai daro, tai jau seimos modelis, dazniausiai psichologine problema, kuri rodo neefektyvu tvarkymasi su baime, nerimu ir vidiniais konfliktais. paprastai tai gan agreitai issprendziama. vaistukais nepatarciau gydyti jeigu vaikelis sveikas fiziskai, tada simptomai persikelia i kitas gyvenimo sferas. Jeigu reikia issamesnes info rasykit i az. biggrin.gif
Alinella
Mano sunui dabar 5 metai, turim ir mes ta pacia problema. T.y., jei laikomes tam tikru taisykliu, mano vaikis nebesislapina i lova, bet vos tik lengviau atsikvepiam ir leidziam sau ju nesilaikyti, vel tas pats vargelis... O taisykles, kuriu laikomes, yra sios:
- pietu miegas yra butinas. "Jei nori tikrai gerai pazaisti, reikia pasikrauti jegu, vat visai kaip baterijai..." O svarbiausia - pakankamai miego reiskia, kad vaikas miega ne taip kietai, ir pajunta poreiki slapintis, todel gali atsikelti.
- gerti reikia, ir reikia daug. Pirmiausia todel, kad vaikas daug slapintusi dienos meu, kai yra kam reguliariai priminti, jog turi nueiti i tualeta. Antra, kad nenoretu gerti velai vakare.
- maziausiai karta i valanda, priminti (jei pats neprisimena) kad vaikas pasislapintu. Turim dideli laikrodi, kartu stebim rodyklytes.
- nesedeti ant jokiu saltu akmenu, zemes , kad nepasigauti pusles ar inkstu uzdegimo.

Bet vistiek, jei tenka pakeliauti, vykti i svecius, intensyviai dukti ir pan., neapsieinam be sauskelniu. Po tokiu intensyviu dienu visada dedu sauskelnes, nes slapia lova yra tikra tragedija - jautria oda iskart isberia, vaikis ja nusikaso ir iskart kokia stafilokokine odos infekcija prasideda, o tada reikia bjauriu tepalu ir kartais antibiotiku... antibiotiku, kuriems butu nealergiskas, nera, tai tenka ir nuo alergijos vaistus vartoti. O antialerginiai vaistai daugiau ar maziau, bet migdo, o kai kietai miega, vel nejunta poreikio slapintis. Va toks uzburtas ratas. Tai pasidariau sau isvada - tokiems vaikams geriausia ka galima duoti, tai ramybe, gera rezima ir kuo maziau stresu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.