Sveiki,
drįstu vėl kreiptis su tokiu gal neįprastu klausimu. Prieš 3 metus pardaviau butą. Tačiau tik prieš keletą dienų, registruojant kitą nekilnojamąjį turtą, sužinojau, kad butas vis dar mano nuosavybė. Nustebau labai. Pasirodo, kad naujasis buto šeimininkas nėra įregistravęs turto nuosavybės valstybiniame registrų centre (o tik tokiu būdu galima įrodyti nuosavybės teisę į turtą) ir jis sėkmingai tuos 3 metus gyvena jame, nemokėdamas jokių mokesčių (anot notarės, pirkimo - paradvimo sutartis yra tik sužadėtuvės, tačiau vestuvės būna tik įregistravus turtą VĮ Registrų centras). Bijau, kad antstoliai neišieškotų skolų, areštuodami mano nekilnojamąjį turtą, automobilį, sąskaitas bankuose. Juk remiantis VĮ Registrų centras duomenimis butas vis dar yra mano nuosavybė. Kokiu būdu galima būtų pripažinti buto pirkimo - pardavimo sutartį negaliojančia ir iškeldinti piktybiškai nemokantį gyventoją? Sutinku jam grąžint jo įmokėtus pinigus už butą, kad tik būtų galima anuliuoti pirkimo - pardavimo sutartį ir išmesti jį lauk. Ar yra koks paprastesnis būdas ar tik teismas čia gali padėti? Ir apskritai ar tai įmanoma. Kaip man išvengti galimų nemalonumų dėl svetimų skolų?