Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio amžiaus ryžotės gimdyti vėliausiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4
@egle@
Turiu pora berniukų, o visada galvojau turėti tris kleckus mirksiukas.gif Bet va, laikas bėga, dar ir į moklus įnikau, o planai dėl kleckų skaičiaus nesikeičia... thumbup.gif . Tik va, problemėlė, kad tą trečiąjį galutinai suplanuoti galiu po gerų 2 metų, o man tada jau ir 36 meteliai bus stuktelėję.... nestuke.gif verysad.gif
Ar ne vėlu gimdyti trečią leliuką tokiame amžiuje? Vyresnysis tada jau būtų 14 m., mažiukas 5 m. O ir apie riziką galvoju, apie leliuko sveikatėlę ...... unsure.gif
Gal vyresnės mamytės ką nors patartų??? 4u.gif blush2.gif
Ateik
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 11, 16:43)
Tik va, problemėlė, kad tą trečiąjį galutinai suplanuoti galiu po gerų 2 metų, o man tada jau ir 36 meteliai bus stuktelėję....  nestuke.gif  verysad.gif
Ar ne vėlu gimdyti trečią leliuką tokiame amžiuje?

Žinoma nevėlu. Mes savo pagranduką pradėjom irgi man 36-erių esant, o gimė (ir net ne veinas, o visi du pargandukai thumbup.gif ), kai jau visi 37 suėjo. Nėštumo metu nebuvo jokių didesnių bėdų, nors gi ir metų daugiau, ir vaikučiai du. Gimdžiau pati, labai lengvai, du milžinukus broliukus (3100g ir 3140g).

Tiesa, prieš šį nėštumą ir sveikatą pasitikrinau, kraujo tyrimus pasidriau, dantis susitvarkiau - pasiruošiau kaip reikiant. bigsmile.gif

Aišku, svarbu ir pati tavo sveikatos būklė, gyvenimo būdas, etc. Bet jei tik nori - planuok sau sėkmingai ir tikrai džiaugsies trečiu mažučiuku. biggrin.gif

@egle@
QUOTE(Emilė @ 2007 07 13, 15:10)
Žinoma nevėlu. Mes savo pagranduką pradėjom irgi man 36-erių esant, o gimė (ir net ne veinas, o visi du pargandukai  thumbup.gif ), kai jau visi 37 suėjo. Nėštumo metu nebuvo jokių didesnių bėdų, nors gi ir metų daugiau, ir vaikučiai du. Gimdžiau pati, labai lengvai, du milžinukus broliukus (3100g ir 3140g).

Tiesa, prieš šį nėštumą ir sveikatą pasitikrinau, kraujo tyrimus pasidriau, dantis susitvarkiau - pasiruošiau kaip reikiant.  bigsmile.gif

Aišku, svarbu ir pati tavo sveikatos būklė, gyvenimo būdas, etc. Bet jei tik nori - planuok sau sėkmingai ir tikrai džiaugsies trečiu mažučiuku.  biggrin.gif
*

Labai faina išgirsti padrąsinamų žodžių iš mamytės, kuri visa tai jau praėjo, o ir du leliukai gimė iš karto - mano svajonė (tikriausiai neįgyvendinama unsure.gif blush2.gif ). Va ir nesijaučiu likusi viena su savo baimėm ir nuogastavimais, kai matau, jog gali gimdyti sveikus kleckaus ir vyresnio amžiaus moteris lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
cudo
Pirmas vaikas 18 metu,o antras 35metu. Ir dar gal ir trecia sulauksem.
Ikulia
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 13, 16:39)
Labai faina išgirsti padrąsinamų žodžių iš mamytės, kuri visa tai jau praėjo, o ir du leliukai gimė iš karto - mano svajonė (tikriausiai neįgyvendinama unsure.gif  blush2.gif ). Va ir nesijaučiu likusi viena su savo baimėm ir nuogastavimais, kai matau, jog gali gimdyti sveikus kleckaus ir vyresnio amžiaus moteris lotuliukas.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Aisku, kad gali.
Trecia "organizavom" kai man 37 buvo. Tikrinausi pas genetikus. Gimdziau pati, be epidurinio nuskausminimo, gana greitai ir nepasakyciau, kad sunkiai.
Maitinu iki siol. Nematau amziuje jokiu problemu. Dukriukas sveikas, fainas, visu mylimas wub.gif
vyšniux
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 13, 16:39)
Labai faina išgirsti padrąsinamų žodžių iš mamyciu kai matau, jog gali gimdyti sveikus kleckaus ir vyresnio amžiaus moteris  lotuliukas.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Tikrai gali mirksiukas.gif as gyvas pavyzdys biggrin.gif mirksiukas.gif .Mane mama ir pagimde budama 36m.Uzaugau tvirta kaip liepa mergina smile.gif ,nors anais laikais mama,pasakojo,kad gydytojai buvo linke labai vyresnes moteris prigasdint doh.gif .
@egle@
thumbup.gif mirksiukas.gif Dėkui už padrąsinančius žodžius visoms biggrin.gif
cheery
QUOTE(vyšniux @ 2007 07 13, 17:27)
Tikrai gali mirksiukas.gif as gyvas pavyzdys  biggrin.gif  mirksiukas.gif .Mane mama ir pagimde budama 36m.Uzaugau tvirta kaip liepa mergina smile.gif ,nors anais laikais mama,pasakojo,kad gydytojai buvo linke labai vyresnes moteris prigasdint  doh.gif .
*

o aš gimiau, kad mano mamai iki 40-mečio buvo likę 3 mėnesiai 4u.gif
Letenele
Esu truputi virs keturiasdešimt (jaučiuosi tai kaip dvidešimtmetė mirksiukas.gif ). Pernai vasara sėkmingai pagimdžiau (planuotą) ketvirtą sūnelį. Dabar esame jauni laimingi žydintys tėvai. Vyriausiam jau devyniolika. Turime dvynukus - dvylikos metų. Visa šeima labai džiaugiamės mažiuku. Nei grožio, nei sveikatos nėštumas ir gimdymas neatėmė. Be abejo buvo atlikti ir genetiniai tyrimai, vykdžiau visas gydytojų rekomendacijas.
@egle@
thumbup.gif 4u.gif
Dile
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 16, 10:42)
thumbup.gif  4u.gif
*

Gimdysiu kai man bus 38 su puse, pastojau 37, tyriausi pas genetikus, ryt turi but atsakymas ar viskas gerai bigsmile.gif
@egle@
QUOTE(Dile @ 2007 07 19, 08:41)
Gimdysiu kai man bus 38 su puse, pastojau 37, tyriausi pas genetikus, ryt turi but atsakymas ar viskas gerai bigsmile.gif
*

nestuke.gif Ketvirtas leliukas????? Faina tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Viskas bus gerai biggrin.gif
@egle@

unsure.gif O kaip su genetiniais tyrimais, visos darotės (darėtės)? blush2.gif
Dile
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 09:55)
nestuke.gif  Ketvirtas leliukas????? Faina  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Viskas bus gerai  biggrin.gif
*

Trecias tongue.gif , pagranduko gimimo data dar be dienos, tik numatomas menuo
Ikulia
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 10:58)
unsure.gif  O kaip su genetiniais tyrimais, visos darotės (darėtės)?  blush2.gif
*

as dariausi ax.gif
@egle@
QUOTE(Ikulia @ 2007 07 19, 20:01)
as dariausi  ax.gif
*

Labai būtina??? verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Dile @ 2007 07 19, 14:33)
Trecias tongue.gif , pagranduko gimimo data dar be dienos, tik numatomas menuo
*

blush2.gif O as pagalvojau....... Bet vis tiek faina 4u.gif
Gili
jei duotu dievas man 3 vaikelius, tai trecias panasaus amziaus man turetu gimt bunant. kazkaip net nebuvo kilusi mintis, kad butu per velai... kitaip turejau pradeti jau pries 10 metu blink.gif
Ikulia
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 21:54)
*

Na, cia daugiau mano nuostata buvo...labai asmeniskai norejau isitikinti, kad viskas tvarkoje ax.gif
Dile
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 11:58)
unsure.gif  O kaip su genetiniais tyrimais, visos darotės (darėtės)?  blush2.gif
*

As dariausi, kad ramiau butu, siandien bus atsakymas. bigsmile.gif
Dile
QUOTE(Dile @ 2007 07 20, 09:55)
As dariausi, kad ramiau butu, siandien bus atsakymas. bigsmile.gif
*

Turiu jau tyrimu atsakyma- jie geri bigsmile.gif esu laiminga ax.gif
@egle@
QUOTE(Dile @ 2007 07 20, 15:38)
Turiu jau tyrimu atsakyma- jie geri bigsmile.gif esu laiminga ax.gif
*

4u.gif 4u.gif 4u.gif lotuliukas.gif
Dile
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 20, 17:14)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif
*

Aciu mirksiukas.gif , sekmes pjanuojant pagranduka 4u.gif
Letenele
Dile,
nuoširdžiausi Jums linkėjimai 4u.gif

Manau daryti genetinius tyrimus būtina.
_una_
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 11:58)
*

Pas mus giminėj daug moterų gimdė vėlai (ne pirmą vaiką), kitos net virš 40, nė vienai nebuvo problemų dėl vaiko, nebent turėjo aukštą kraujospūdį, tai teko pavartot vaistų. Manau iki keturiasdešimties gimdyti yra normalu, ir jokių tyrimų nereikia. Nebent pastiprinti organizmą, pagerti kokią folio rūgštį. Sėkmės planuojant, ir neapsimeskit senutėm mirksiukas.gif .
Dvi
Mano mylima planuota mazyle gime man esant 40.5. Genetinius dariausi.
@egle@
QUOTE(Dile @ 2007 07 21, 10:21)
Aciu mirksiukas.gif , sekmes pjanuojant pagranduka 4u.gif
*

blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Daiva_V @ 2007 07 21, 14:09)
Mano mylima planuota mazyle gime man esant 40.5. Genetinius dariausi.
*

4u.gif
Afalina
Labas, pirmą vaiką gimdžiau būdama 36, antrą 39, o trečią 40-ties 4u.gif .Genetinių ir kitokių tyrimų nedariau, nes maniau, kad tai nėra būtina. Gimdymai normalūs. Visi vaikai sveiki.
naujakure
labas visoms mamytems, man iki 40 jau tik keli metai liko, bet labai labai noriu pagranduko....
cia su tom baimem visko prisigalvoju, gal ne tiek gimdyti, kiek auginti baugu... bet pas jus forumuose pasiskaiciau, ryzto pasisemiau.... dabar reikia vyra apdirbti ( nors jis jau beveik irgi nori)
O visom nepabugusiom gimdyti valio valio valio thumbup.gif
Šelma
as apie 40 pagranduko noresiu, anyta 43 gimde paskutini (viso 8 turi cool.gif ) ir sveikas grazus bernas isaugo thumbup.gif
*vandene*
QUOTE(@egle@ @ 2007 07 19, 21:54)
Papildyta:

blush2.gif O as pagalvojau....... Bet vis tiek faina  4u.gif
*

Vyresnem moterim patariama darytis genetinius tyrimus - kazkur apie tai skaiciau 4u.gif Geriau pasidaryti, kad paskui nesigailetum.
nivėja
Sveikos mamytės,
O mano draugė pirmą mergytę pasigimdė 47-nerių. Ir viskas tvarkoje. Mergytė ir linksma, ir sveika. Tai ji man toks įkvėpimas. Man dabar 37 -neri, bet dar norėčiau vaikelio...labai, labai.... ( o gal dievulis dar du duos), Tai galvoju apie draugužę ir nusiraminu - turiu dar 10 metelių savo planams.
Larysa
Tyrimus pasidaryti tikrai reikia.
Aš savo trečią burbuliuką gimdžiau 32 metų, tai dar nereikėjo,
o nuo 35 jau reikia. Nors būčiau visai nesupykusi, jeigu ir būtų reikėję
( kažkodėl labai neramu buvo, nors vaikelis gimė sveikut sveikutėlis). nestuke.gif
Manau, kad vyresnės mamos - atsakingesnės. bigsmile.gif
*NYC girl*
QUOTE(Renytė @ 2007 07 25, 04:29)
Vyresnem moterim patariama darytis genetinius tyrimus - kazkur apie tai skaiciau  4u.gif Geriau pasidaryti, kad paskui nesigailetum.
*

drinks_cheers.gif
pas mus JAV moterims virs 36 visi genetiniai tyrimai yra privalomi,nes skaitoma po 36 metu rizika zymiaia padideja del visokiu apsigyminu 4u.gif
Loretoidas
Pirma gimdziau dvidesimt vieneriu,antra - dvidesimt treju, trecia - trisdesimt seseriu.
_una_
QUOTE(nivėja @ 2007 07 25, 12:38)
Sveikos mamytės,
O mano draugė pirmą mergytę pasigimdė 47-nerių. Ir viskas tvarkoje. Mergytė ir linksma, ir sveika. Tai ji man toks įkvėpimas. Man dabar 37 -neri, bet dar norėčiau vaikelio...labai, labai.... ( o gal dievulis dar du duos), Tai galvoju apie draugužę ir nusiraminu -  turiu dar 10 metelių savo planams.
*

Tiek toli nepatarčiau atidėt, apsukos nebe tos mirksiukas.gif . Bet laiko tikrai dar turi, kad ir porelei 4u.gif .
Letenele
Aišku nedelskite. Mėgaukitės gyvenimu, ir Dievulis duos mažiulėlį užauginti. Pati tikriausia laimė turėti tokiuose metuose mažą vaikiuką rolleyes.gif
Tomutė
paskaitynejau mayciu atsiliepimus apie vyresnes mamas ir padariau isvadas,kad vresnes moterys labiau subrendusios.1 jau turi tvirta busta ir tvirtai financiskai stovi.tai suteikia vaikeliui sauguma ko jaunos mamos galbut dar negali duoti. smile.gif
Ramunita
na,mano pažįstamų rate yra dvi merginos,kurios gimė,kai jų mamos buvo po 43 metelius ax.gif merginos sveikos ir protingos mirksiukas.gif
jėga
Per savo 36-ąjį gimtadienį pasigimdžiau dvynius nail.gif Dabr švenčiam trigubus gimtadienius biggrin.gif
Genetinių tyrimų nesidariau. Niekas ir nesiūlė schmoll.gif unsure.gif
lietutisss
mano vyriausiai irgi rugsejo bus 20 ax.gif tarp jos ir maziausio- 20m skirtumas. visada kaskodel galvojau, kad jubiliejaus proga turesiu tokia dovanele . gavau net dvi 4u.gif vienas gime, o po menesio suejo 39. kitas gime balandi, man si menesi bus 41. tikrai jauciuosi jauna mama. viskas yra visiskai kitaip negu pries 20 metu. tikrai smagu tai isbandyt.. ir manau, jei butu pirmas vaikelis tai 40 gal ir veloka.(tada tyrimai butini). ne tai kad veloka - pas mus tik kreivai ziuri. pvz. uzsieny kai pasakai kiek metu ir kokie vaikai (dideli), pasukioja prie smilkinio schmoll.gif .o kai ne pirmas, tai ir jokiu tyrimu nedaro (man nedare).
Dye
Man 37 metai. Prieš tris mėnesius gimė Julytė - trečias vaikas. Vyriausiai 15, viduriniajai 12. Buvo nuostabus laukimas, leliuka planavom du metus, gavos tik dabar. Tas vaikelis atnešė į namus daug džiaugsmo, vyras kai grįžta iš darbo tai tik su dukryte kartu, visur nešiojasi, šnekina, leidžia man atsipūsti sau laiko skirti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Vyras už mane daug viresnis todėl apie ketvirta jau nebegalvojam verysad.gif
Loretoidas
QUOTE(Dye @ 2007 08 17, 22:28)
Man 37 metai. Prieš tris mėnesius gimė Julytė - trečias vaikas. Vyriausiai 15, viduriniajai 12. Buvo nuostabus laukimas, leliuka planavom du metus, gavos tik dabar. Tas vaikelis atnešė į namus daug džiaugsmo, vyras kai grįžta iš darbo tai tik su dukryte kartu, visur nešiojasi, šnekina, leidžia man atsipūsti sau laiko skirti thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Vyras už mane daug viresnis todėl apie ketvirta jau nebegalvojam verysad.gif
*

Beveik kaip pas mane. Aš trisdešimt šešerių pagimdžiau dukrytę, sūnui tuo metu buvo penkiolika, dukrai - trylika. drinks_cheers.gif
reksnyte
mano bendradarbė savo pirmo vaikelio susilaukė 42 m. dabar sūneliui jau ketveri mirksiukas.gif ,o ji puiki mama thumbup.gif
Liutaure
Ir as visai noreciau iki 40 metu dar vieno, tai labai faina, o beje, koks gali buti rodiklis jei sveikata gera ir mylinti sirdis laikia ?
Emilija38
Pirmą vaiką pagimdžiau 21 metų, o dabar man 38 ir laukiu ketvirto vaikelio. Manau, kad 38 puikus amžiau gimdyti, nelaikau tokių mamų vyresnio amžiaus mamomis. Aišku jos yra vyresnės negu 20, 25, 30 metų mamos, bet tik tiek. Manau vyresnio amžiaus mama laikyčiau moterį, kurį ryžosi gimdyt po 45 metų, nes žinau kad ir tokių atvejų būna.
ritka68
Pirmą vaikelį gimdžiau būdama 27 m,antrą-38 metų .Taigi tarp vaikų 11 metų skirtumas.Gimdyčiau dar vieną bet turiu problemų su stuburu.Manau jei sveikata gera gali moteris gimdyti iki 40 -iesNors girdėjau tokių kalbų kad mama būsiu vaikui sena,bet manau nepasiduoti ... ax.gif .
jėga
QUOTE(Emilija38 @ 2007 09 08, 20:02)
Pirmą vaiką pagimdžiau 21 metų, o dabar man 38 ir laukiu ketvirto vaikelio. Manau, kad 38 puikus amžiau gimdyti, nelaikau tokių mamų vyresnio amžiaus mamomis. Aišku jos yra vyresnės negu 20, 25, 30 metų mamos, bet tik tiek. Manau vyresnio amžiaus mama laikyčiau moterį, kurį ryžosi gimdyt po 45 metų, nes žinau kad ir tokių atvejų būna.
*

Šaunuolė didis.gif
Letenele
QUOTE(Emilija38 @ 2007 09 08, 21:02)
*

Nuoširdiausios sėkmės Jums, Emilija. Ar laukiate berniuko? biggrin.gif
Emilija38
QUOTE(Letenele @ 2007 09 09, 12:51)
Nuoširdiausios sėkmės Jums, Emilija. Ar laukiate berniuko? biggrin.gif
*

Ačiū už palinkėjimus wub.gif Laukiu mergaitės, labai norėjom dukrytės, gavosi tik iš ketvirto karto biggrin.gif
gluosnis
Mano vyro sese pagimde antra vaika 41 -ieneriu rolleyes.gif bet jai daugiau 35 niekaip neduotum schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.