Apie tai jau rašiau daug kartų. Visus vietiškai naudojamus tepalus tepti galite.
LAba diena,
skaiciau, kad minejot, kad galima vartoti Oscilo...homeopatinius vaistus. O ar tikslinga esant siendieninei situacijai (gripo epidemijai) vartoti kokius nors vaistus, norint apsisaugoti nuo sios baisios ligos? Ir jei tai tikrai apsaugo nuo gripo susirgimo, tai kuriuos vaistus rekomenduotumet tuos Oscilo... ar Influcid ar kitus? Ir kokia doze tiktu nesciai? Aciu uz atsakyma.
Visus homeopatinius vaistus nėščioji vartoti gali, tačiau detalių tyrimų, ar Jie tikrai padės, nėra atlikta. Pasirinkti turite Jūs pati.
Laba diena, mano nėštumo testas rodo dvi linijas, tik antroji yra ne tokia ryški. BT vakar 37,3, šiandien 37,1. Vakar gydytoja žiūrėjo echoskopu, bet nėštumo dar nerodė. Menstruacijų nėra 6-ta diena.
Sergu skranžio refliukso išvarža - ar galiu nakčiai vartoti RANIBERL 300 tabletę, o dieną GASEC 20 tabletę, nes graužia tos rūgštys gerklę? Kaip man elgtis?
Šie vaistai priskiriami taip vadinamai B vaistų kategorijai. T.y. Tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o tyrimų nėščiosioms neatlikta.
laba diena,turiu diziule sloga
ACIU!!! man 13 sav.
Taip. Visus vietiškai veikiančius vaistus nuo slogos vartoti galite.
Laba diena,
Laukiuosi 25 savaitės. Antrą savaitę vakarais labai sunkiai užmiegu, nors stengiuosi eiti miegoti tuo pačiu laiku. Ar galiu vakare išgerti melisos arbatos, gal ji padėtų įveikti tą nemigą? Ačiū.
Taip, galite bandyti visus žolinius preparatus.
Jei pirmomis savaitėmis vartojau Ketanova ir diklofenaka,ar tai turės neigiamą poveikį vaisiui?
Pirmajame nėštumo trimestre šie vaistai priskiriami B kategorijai. T.y.tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o išsamių tyrimų nėščiosioms neatlikta.
laba diena ,ar galiu koki vaistuka isgerti kol nueisiu pas odontologa ?? mums 17sav
Keletą kartų galite išgerti bet kuriuos Jums labiausiai tinkančius vaistus.
Nuskausminimą taisant naudoti tikrai galima.
Po ovuliacijos pradėjau gerti duphastoną 1 kartą per dieną. Gydytoja man jo nėra skyrusi. Neseniai sužinojau, kad laukiuosi. Nežinau ką daryti, ar nutraukti jį gėrus, ar pagerti iki 12 savaitės. Nes kiek girdėjau, nutraukimas gali išprovokuoti kraujavimą ar net persileidimą
Augant nėštumui organizmas pats gamina pakankamą kiekį progesterono, todėl vien dėl to, kad nutrauksite "Dufaston"ą, persleidimo tikrai neįvyks. Tačiau, jei Jums ilgesnį laiką buvo geltonkūnio funkcijos nepakankamumas, šį preparatą galite gerti ir toliau.
Laba diena, gydytoja,
Perskaičiau, kad rašėte, kad vietiškai tepami tepaliukai nėštumo metu nekenkia. Atsiradusius spuogelius tepu Acne BP5 emulsija. Noriu paklausti, ar Acne BP5 emulsija galiu priskirti vietiškai tepamam tepaliukui? Ar nepakenkiau besivystančiam savo kūdikiui (5 svaitės)? Ir ar toliau galiu jį vartoti? Ačiū.
Šį preparatą naudoti galite, vaisiui nepakenks.
Labas diena,
Jau trečia savaitė nepraeina sloga. Nosis užgulta. Na nemanau, kad tai būtų peršalimas, nes nei temperatūros nėra, nei gerklę skauda, nei kosčiu. Lašinu Pinosol lašelius. Bet požymių, kad praeitų nesimato. Esu kažką girdėjusi apie nėščiųjų slogą, dėl hormonų pokyčių (ar kažkas panašaus). Ar tai tiesa? Ar ta sloga gali kaip nors pakenkti mano būsimam kūdikiui? Laukiuosi 17 sav. Dėkui už atsakyma. ir linksmų jums švenčių.
Man dar tik 4 su truputėlių savaitės nėštumo. O sušilus išgėriau šalto vandens ir dabar labai skauda gerklę, sunku net ryti. Jokios arbatos ar čiulpiamos pastilės nepadeda. Ar Bioparox galima vartoti ankstyvame nėštume?
Matau, kaip kyla mano angina. Beveik nieko praryti negaliu. galiausiai pradėjau purkštis Bioparox. Tikiuosi jis tokiame ankstyvame nėštume vaisiaus vystimuisi įtakos neturi
Ar angina, ypač puliuojanti, gali pakenkti vaisiui? Ar vartojami antibiotikai nepakenks?
Šį preparatą vartoti galima.
Esant pūlingai anginai, kylant temperatūrai būtina kuo skubiau kreiptis į gydytoją, kad būtų paskirtas adekvatus gydymas saugiais medikamentais. Tuomet nėštumo pažeidimo tikimybė minimali.
Su nėštumu tiesiogiai tai neturėtų būti susiję. Vaikeliui tai t.p. neturėtų pakenkti. tačiau būtinai pasirodykite loristui.
Buvau nuvykusi į priimamąjį, pasakė, kad padidėjusios tonzilės, bet apie pūliuojančią anginą nieko nesakė. Tik sakė, kad tonzilės jau pradeda valytis, į paviršių išlindę vienoj pusėj kokie 5, kitoj 3 spurgai. Kai kurie turi baltą mažytę viršūnėlę. Tai turbūt čia ne angina?
Jokio gydymo neskyrė, tik natūraliais būdais: gazuotu mineraliniu vandeniu pašildytu, arbatų gėrimas, citrina, gulėjimas. Temperatūra laikosi 37,5. Kiek žinau esant pūliuojančiai anginai temperatūra būna žymiai aukštesnė, siekia net iki 40 C. Ar man reikėtų sunerimti mane priėmusia gydtytoja
Norėčiau paklausti, ar Hexaspray (Biclotymolum) nekenkia nėštumui? nes lapelyje neparašyta, kad nei draudžiama nei galima jį vartoti nėštumo metu.
ar per didelis kiekis organizme Progesterono daro žalą besivystančiam vaisiui. KAip nutraukti Duphastono gėrimą nesukeliant kraujavimo. Nes kiek žinoma, kad staigus jo nutraukimas gali išprovokuoti kraujavimą. Pas gydytoją tik trečiadienį, tai nežinau kaip elgtis. Duphastoną pradėjau gerti po 1 tabletę, nes turėjusi esu persileidimą. Dabar neramu, kad jį begerdama galiu pakemkti vaisiui.
Nuo kelintos nėštumo savaitės yra pats pavojingiausias laikotarpis?
Nerimauti tikrai neverta, manau kad gydymas kol kas adekvatus situacijai.
Šį preparatą vartoti tikrai galima.
Geriant tokį kiekį šio vaisto vaikeliui tikrai nebus jokios žalos. Jei Jums neramu, galite gerti šį preparatą iki 11- 12-tos nėštumo savaitės (jei Jus prižiūrinti gydytoja nerekomenduos kitaip.)
Nėštumo metu nėra objektyviai įvertintų "pavojingų" laikotarpių.
Sveiki
Jau maždaug 2-3 mėnesiai nepraeina sloga. Tiksliau kažkoks nosies užgulimas, sunku prakvėpuoti. Jūros vanduo, Euphorbium compositum, pasoūlyti vaistinėje visiškai nepadeda, nosis dar labiau užgula. Padeda Sanorinas. Ar šis vaistas kenksmingas nėštumo metu? Ačiū už atsakyma.
Tokie vietiškai veikiantys vaistai nėštumui nekenkia, tačiau siūlyčiau pasikonsultuoti su LOR gydytoju.
mano nestumas 10 sav. kankina kasdieninis neiskenciamas galvos skausmas, net tablete paracetamolio nepadeda, taip kokios 3-4 dienos, pora dienu pailsiu ir vel. Kokias priemones galiu naudoti nors siek tiek skausmui apmalsinti be tableciu, bijau, kad kasdienis ju naudojimas tikrai gali pakenkti.
Tam, kad parinkti gydymą be medikamentų, būtina pasiaiškinti skausmų priežąstį. Geriausiai šiuo atveju Jums padėtų neurologas.
Gerb. Gydytoja,
pasiskundžiau šeimos gydytojai, kad labai kankina nemiga, ji patarė gerti raminamuosius žolelinius vaistus Dormiplant (sudėtis valerijonas ir melisa). Šie vaistai pradėjo veikti tik po savaitės. Ar pastovus šių vaistų vartojimas nepakenks kūdikiui? Nėštumas 35 savaitės. Ačiū.
Nepakenks.
Gyditoja nustate,kad man nedidelis maksties uzdegimas,ir paskyre lemoxil 0.6
Mums dabar 36 savaites,ar nepakenks kudikeliui tie vaistai?kokia gali buti pasaliniai poveikiai?o gal man palaukti kol gims lelius ir tada gyditis? Aciu uz ats. sveiki.norejau jusu paklausti ar del staiga atsiradusio nugaros skausmo(skauda lb zemai,kaip strenu skausmas gal panasiau)atsiradimo gali buti kaltas persalimas,nes del pasikeitusio svorio centro lyg ir per anksti,mums dabar 20saviciu,bet pilvukas dar visai nedidelis.Skausma apibudinciau,kaip lauzianti ir gan pastovu.skausmas atsirado katu su pilvo mauduliu,kaip pries menesines,bet pilvo maudulys praejo,o stai nugara jau 3 dienos kaip skauda.ar gali ji skaudeti del didejancios gimdos?jauciu ir persalimo simtomus:gerkles skausma,temperatura37 ir dar akis niezti.Gyvenam ne lietuvoje tad pas gyd tik kita savaite.Ar tureciau lb sunerimti?stengiuosi gyditis arbatomis.Buciau lb dekinga uz jusu nuomuone,aciu
Visus vaistus, kuriuos paskiria jus prižiūrintis gydytojas vartoti reikia. Uždegiminiai pokyčiai makštyje gali sąlygoti priešlaikinį vaisiaus vandenų nutekėjimą.
Gerb. gydytoja
mano draugė gėrė ofloksacinną, dar nežinodama kad jau neštukė... tada jau buvo 2-4 savaites Iš anksto dėkui už atsakymą.
ne, nepakenks.
esu 6 sav nescia.3-4 savaite 5 dienas vartojau zanocin antibiotikus.ar jie galejo pakenkti?mano gydytoja mano kad geriau pasidaryti isvalyma.
aciu
Infekcija nėštumo metu kenkia kur kas labiau, nei jos gydymui skirti medikamentai. Be to, jei vaisius pakenkiamas tokiame ankstyvame nėštumo laike, organizmas pats jo nenešioja - įvyksta persileidimas.
Gerb. gydytoja,
man mano gydytoja paskire vartoti magni, kuris turi normalizuoti mano gimdos tonusa, nes ji per daznai susitraukineja. Man dabar 33 -34 sav. Magni B6 vartoju jau 3 sav. Vakar drauge pasake kad jos ginekologe mano, kad magnis gali blogai itakoti vaikelio raumenu tonusa. DRAUGES GINEKOLOGE UZDRAUDE JAJ VARTOTI MAGNI NES NUO JOS MANYMU VAIKAS GALI GIMTI SU SULETEJUSIU RAUMENU TONUSU. AR TAI TIESA? aciu uz atsakyma
Tokių, moksliniais tyrimais pagrįstų įrodymų nėra. Tai tik tos gydytojos nuomonė.
Gerb. gydytoja, man jau 37 sav., pries savaite pradejo siaubingai tinti kojos. Rankos, ju pirstai, veidas netinsta. Slapimo tyrime baltymo nerasta. ginekologe rekomendavo pagerti iki gimdymo Cyclo 3 Fort arba Detralex tabletes. Informaciniame lapelyje rasoma, kad nestumo metu jie nera rekomenduojami. ar nepakenks jie mano kudikeliui? gal geriau naudoti Lioton 1000?
Aciu Jums uz atsakyma.
Šiuos preparatus gerti galima, tačiau siūlyčiau pradžioje išmėginti vietinio pobūdžio priemones - kontrastinio vandens voneles, gulėjimą kiek pakeltomis kojomis, Jūsų minėtą tepalą.
Labas,
Nėštumas - 30 sav. Prieš gera savaite atsirado sloga, šioks toks gerklės perštėjimas. Bandžiau gydytis įvairiais žoliniais vaistais, tačiau savaitės eigoje savijauta tik blogėjo. Šiandien pakartotinai apsilankius pas šeimos gydytoja, LOR abi nusprende jog man sinusitas. Blogiausia , kad negalima daryti nuotraukos. Kadangi situacija blogeja, gydytoja pasiule Ospamox. Kiek žinau , jokio poveikio vaisiui neturėtų būti. Tačiau vis dėl to - tai antibiotikas. Ar gali turėti įtakos 6 dienų kursas ( po 2 tabletes ) ? Ačiū.
Šis antibiotikas yra saugus. Vaikeliui žymiai labiau gali pakenkti pati infekcija.
|