Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaistai ir skiepai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Rita Matulionytė
Visus papraščiausius vaistus ("Gastal" ir pan.) nėščioji gali gerti, nes jie nesirezorbuoja.
IGu
Ar tik homeopatinėm priemonėm?
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Labas rytas, noriu paklausti, ka galeciau gerti, noredama sustiprinti imuniteta, kad nestuke.gif metu nepultu ligos?

Gal kokios labai geros tabletes yra?
O is naturaliu produktu be cesnako, ir medaus, kas dar padetu isvengti ligu.

Rita Matulionytė
Imunitetą nėštumo metu rekomenduojama stiprinti natūraliai - pilnavertė mityba, režimas, judėjimas gryname ore. Jei dažnai kartojasi infekciniai susirgimai, galimos ir homeopatinės priemonės.
Rita Matulionytė
Nėštumo metu svarbiausia pilnavertė mityba, režimas, judėjimas gryname ore. Sveikai moteriai to visiškai užtenka. Žinoma venkite kontaktų su sergančiais. O medumi nepiknaudžiaukite- tai labai alergizuojantis produktas.
sanda
Noreciau paklausti ar galima vartoti alaus mieliu tabletes nestumo metu, nes niekiap negaliu atsikratyti akies mieziu? Jokie antibjotikiniai tepaliukai nepadeda.O ar akiu mieziai nekenkia nestumui? Aciu
Rita Matulionytė
Šį preparatą vartoti galima.Pats miežis nėštumui nekenkia, tačiau siūlau pasikonsultuoti su okulistu.
Skarota Egle
siuo metu planuojam seimos pagausejima, taciau ar laukiuosi tvirtinti negaliu, taip pat kaip ir paneigti. kita savaite turiu vizita pas stomatologa, taciau esu girdejusi kad nerekomenduojama naudoti nejautros besilaukianciai moteriai. ar is tikruju tai yra nepatartina ar tai tik snekos, nes nenoreciau pakenkti vaisiui, jeigu kartais mums pavyko suplanuoti 2.gif .

is anksto dekoju 4u.gif
Rita Matulionytė
Vietinė nejautra vaikeliui tikrai nepakenks.
žvarba
sveiki, norėjau jūsų paklausti patarimo, kaip nėščiajai pastiprinti imunitetą... Mums jau 9 savaitės, bet dabar toks permainingas metų laikas, kad pradeda kabintis slogos... Manau pasirūpinti imuniteto stiprinimu būtų visai į naudą.. Gal galite parekomenduoti kokių žolinių preparatų ar kitų būdų nekenkiančių vaisiui.
Dėkoju
Rita Matulionytė
Nėščiai moteriai rekomenduojamos bendros imunitetą stiprinančios priemonės - arbo poilsio režimas, sveika mityba, pasivaikščiojimai gryname ore ir t.t. Taip pat rekomenduojama kiek įmanoma vengti kontaktų su sergančiais.
Vicci
Laba diena,

esu iš tų , kurioms rekomenduojami skiepai prieš gripą. Tačiau šiuo metu 10 savaitė neščia. Ar galiu skiepytis ir apskritai ar neščiosioms tai nepavojinga?
laumi
Sveiki,

Norejau paklausti, ar galima skiepitis nuo gripo pastojus? O gal nepatariama?

Aciu uz atsakyma
Rita Matulionytė
Nėra atlikta tyrimų apie skiepų poveikį vaisiui, todėl aš skiepytis nerekomenduoju.
Rita Matulionytė
Nėra atlikta išsamių tyrimų apie skiepų poveikį vaisiui, todėl aš skiepytis nerekomenduoju.
Donciute
Laba diena,

Esu 22 savaite nescia. Slapimo tyrimas parode uzdegima, todel gydytoja liepe 5 dienas vartoti Klion D. Ar sis vaistas nekenkia nestumui?
Is anksto dekoju uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Klion-D negalima vartoti tik pirmus tris nėštumo mėnesius.
Egloshke
Laba diena, gerb.gydytoja,

Esu 11 savaičių nėščia, labai skauda galvą. Miegas nepadeda. Neapsikentusi išgėriau Ibumetin200 tabletę. Ar nepakenkiau savo mažyliui?.. Kokius vaistukus nuo galvos skausmo galima vartoti nestuke.gif ? Ar geriau verta pakentėti, kol praeis. ax.gif

Dėkoju už atsakymą.
Rita Matulionytė
Kentėti slausmo tikrai neverta. Jei retkarčiais išgersite šio vaisto, mažyliui tikrai nepakenksite.
Grudukas
Norečiau paklausti ar galima sportuoti neštumo metu ax.gif pvz.:aerobika. Ir jei galima, tai iki kelinto nėštumo menesio. ax.gif
Gal galetumėte paaiškinti kas tai yra balno formos gimda g.gif .Kokie pavojai laukia pastojus, gimdant ? unsure.gif
Rita Matulionytė
Sportuoti galima,tik krūvis turi būti toks, kad jaustumėtės gerai.
Balno formos gimda susiformuoja vystantis vaisiaus lyties organams. Ji šiek tiek platesnė negu įprastai, dugne yra nedidelis ylinkis. Dažniausiai ir nėštumo eiga ir gimdymas vyksta kaip ir esant normaliai gimdai.
giedret
laba diena,

gydytoja išrašė indometacin tepalą, nes man labai skauda sėdmenis, informaciniame lapelyje parašyta, kad šį tepala draudžiama naudoti nėščioms ( man 14 savaičių), ką daryti?
Rita Matulionytė
Šį tepalą naudoti galite. Tiesiog farmacinės kompanijos anotacijose parašo labai daug įspėjimų, norėdamos apsidrausti nuo juridinių ieškinių.
subalansuota
Laba diena,

Iškilo man klausimėlis. Pas mus įmonėje ruošiasi skiepyti nuo gripo. Ar galima skiepytis nuo gripo jeigu nėštumas yra tik pradinėje stadijoje, sakykim iki 4 savaičių? Ar tai nepakenktų vaisiaus įsitvirtinimui? Ar geriau išvis nesiskiepyti?

Kiek žinau pasiskiepijus yra susergama lengvu gripu, kad įgaut imunitetą, bet kiek žinau aukšta temperatūra ir ne tik aukšta, kenkia vaisiaus įsitvirtinimui?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Rita Matulionytė
Nėra atlikta tyrimų, kurie patvirtintų, arba paneigtų žalingą skiepų poveikį nėštumui.
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
9 sav. nestumas, labai beria veido oda tokiais puliniai spuogiukais.
Dermotologe patare naudoti
Imex tepaliuka, 1g tepalo 30 mg tetraciklino (kaip suprantu sia antibiotikas)
ir Acnecolor, sudetis: clotrimazolum 10 mg, 2-Phenyletanol, +aromatas ir spalva. ( esu skaiciusi, kad jis hormoninis).

Todel sunerimau, ar tikrai galima naudoti juos. Kuris jusu manymu maziau pavojingas? Ar verciau naudoti kazkokias kitas priemones?

Aciu 4u.gif
Rita Matulionytė
Abu šie preparatai nehormoniniai, tik vienas pasižymi antibakteriniu, kitas daugiau priešgrybeliniu poveikiu. jų poveikis tik vietinis, todėl nei vienas nepakenks.
Valentinka
Laba diena, 4u.gif

šį savaitgalį labai skaudėjo strėnas, kadangi po ranka nieko kito nebuvo, pasitepiau Fastum geliu - palengvėjo smile.gif Internete, jo informacinaime lapelyje, perskaičiau, kad galima vartoti nesčiom moterims tik prižiūrint gydytojui g.gif Tai reiškia, kad nerekomenduojama? g.gif

Kokį tepalą galima būtų vartoti? g.gif Gal yra dar kokių priemonių?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Rita Matulionytė
Jei labai vargina strėnų skausmai šį tepalą vartoti galite.
sraige1
Laba diena. Esu nėščia, bet nežinau tikslaus laiko. Paskutinės mėnesinės buvo rugsėjo 15 d. (niekad nevėluoja) ir du nėštumo testai buvo teigiami. Vakar buvau pas gydytoją, bet ji nieko netikrino, sakė, kad dar per mažas ir nieko nematys... Sakė nusipirkt vitaminų „pagal kišenę". Nusipirkau vitaminų „Materna" ir folio rūgšties (jau 1 mėnesį gėriau ir sakė dar pavartot). Ar jų užteks ar kažką dar reikia vartot? Ar galima dar papildomai gert magnį Diasporal? Tai pirmas nėštumas ir nieko nežinau.. blush2.gif
Be to, pamiršau gydytojos paklaust, ką daryti, kad man kietėja viduriai? Gert laisvinamųjų nesinori...
Ir dar. Gydytoja sakė, jei atsiras tepimas, ateit pas ją. Koks tai tepimas turėtų būt? blush2.gif
Ačiū už atsakymus.
Rita Matulionytė
Folio rūgštį rekomenduojama gerti iki 12 -14 nėštumo savaičių. Visus kitus preparatus gerkite pagal savo pageidavimą, nes jokios būtinybės kol kas nėra.
Vidurius bandykite reguliuoti maistu- valgykite daugiau rupios duonos, daržovių, vaisių, t.p. ir džiovintų, naudokite sėlenas. Venkite maisto produktų, kietinančių vidurius, t.y. kavos, šokolado, saldumynų.
Sakydama "tepimas", gydytoja kalbėjo apie kraujingas išskyras.
ggabi
Gerb. Gydytoja,
Šių metų vasario 14 dieną man buvo išoperuota fibroadenoma. Geras būdas švęsti Valentino dieną, ar ne ax.gif Vasarą kartojau echoskopiją, patvirtino kad viskas gerai, tik kelintą kart pabrėžė, kad vyrauja liaukinis audinys. Jau antras mėnuo planuojame turėti kūdikėlį. Šį mėnesį maždaug nuo ciklo vidurio kasdien maudžia pilvą, lyg per mėnesines tik silpniau, ir strėnas. Speneliai sukietėję, jautrūs. Tačiau jau savaitė kaip skaudena tą vietą kur buvo išoperuota fibroadenoma. Ar gali tai būti dėl spėjamo nėštumo? Ar nebūna sunkumų laukiantis toms, kurios turėjo tokių operacijų? Ir ar reikėtų susirūpinti dėl pilvo ir krūties skausmų nepasitvirtinus nėštumui? Labai lauksiu išsamaus atsakymo. Dėkoju Jums.
*Maja*
Ar galima nėštumo metu nuo gerklės skausmo vartoti Hexalyse ar Dr. Taiso tabletes Angi Sept Herbal?
Rita Matulionytė
Visi šie pojūčiai susiję su hormoniniais pokyčiais organizme. Tai gali lemti tiesiog antra ciklo pusė, bet gali būti ir nėštumas. Jei pastojusi nebūsite, ir po mėnesinių šie skausmai nepraeis, pasirodykite gydytojui.
Rita Matulionytė
Galima.
pasiutus
Gali buti, kad pastojau, dar nesu tikra (per anksti daryti nėštumo testą). Prieš tai man pasireiškė alerginė reakcija. Buvo išrašyta "altiva 180", ar galiu baigti gerti šiuos vaistus? Jei išaiškės, kad pastojau ar nepakenks šie vaistai vaisiui?
Rita Matulionytė
Pasitatkite su alergologu, ir jei dar reikia, gydymą tęskite.
laumi
Sveiki,

Norejau paklausti, ar galima nestumo metu tepti Voltaren gel skaudanti raktikauli? Pagrindine jo sudedamoji dalis diklofenakas. O kaip del Fastum gel?

Aciu uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Ir vieną, ir kitą preparatą naudoti galima.
skaistukas
labas vakaras smile.gif

Norėčiau Jūsų paklausti ,ar vaistas Duphaston gali būti išrašomas nestuke.gif-ei , ( prieš tai buvo keli nesivystantys neštumai), kaip priemonė kad tai nepasikartotų?

ačiū už atsakymą
Rita Matulionytė
Šis preparatas skiriamas, kai įtariamas progesterono trūkumas antroje ciklo pusėje, bei nėštumo pradžioje.Tuomet moteris negali pastoti, arba įvyksta ankstyvas persileidimas. Nesivystančio nėštumo priežąstys dažniausiai būna kitos, tačiau nenustačius jų aiškiai, galima bandyti skirti ir šį vaistą.
Babulencija
Laba diena,

Norėčiau, kad išsklaidytumėt mano abejones... Esu nėščia 6 - tą savaitę, gydytoja paėmusi tepinėlį nustatė makšties uždegimą ir paskyrė 6 Polyginx kapsules, bet...perskaičiau vaisto instrukciją ir suabejojau, nes nėštumo metu jų vartoti nepatariama. blink.gif

Kaip man elgtis? Ar pasitikėt gydytoja ar vaisto gamintojais? g.gif
Real
Laba diena,

Norėjau paklausti, ką galvojate apie nėščiųjų skiepijimą nuo gripo? Ar tai labai pakenktų vaikučiui. Skiepijama būtų preparatu FLUARIX. Informacijoje apie šį vaistą radau: Riboti nėščiųjų skiepijimo duomenys nerodo, kad vakcina nepalankiai veiktų vaisių ir motiną. Šią vakciną galima skirti nuo antrojo nėštumo trimestro. Nėščiąsias, kurioms dėl sveikatos būklės yra padidėjusi gripo komplikacijų rizika, rekomenduojama skiepyti neatsižvelgiant į nėštumo laiką.

Rita Matulionytė
Beveik visų vaistų anotacijose asite nuorodas, kad nėščioms nerekomenduojama.Tiesiog taip farmacinės kompanijos apsidraudžia nuo galimų juridinių jiešknių.Bet kuriuo atveju infekcija lytiniuose takuose yra labai pavojinga - gali įvykti persileidimas. Todėl patarčiau paklausyti gudytojos.
Rita Matulionytė
Tam, kad pasakyti, ar kenkia vaikučiui, ar ne, turi būti atlikti tyrimai. Kaip matote, gamintojas,atlikęs tyrimus, teigia, kad vakcina vaisiui nekenkia, todėl aš neturiu jokio pagrindo teigti, kad yra atvirkščiai. Taip kad rinktis turite Jūs pati.
Bony
Sveiki,

Gal zinote, ar turi koki nors poveiki besilaukianciai mamai chemikalai (ivairiausi valikliai, nuriebalintojai, balikliai ir t.t.). Kalbu ne apie laikinus kontaktus su jais, o apie tai, kai su jais yra dirbama visa diena. Ar gali pakenkti besilaukianciai mamai ar kudikelio vystymuisi?

Dekoju.
Peliukas
Laba diena,
Norėjau pasiklausti. Peršalau ir labai sloguoju, kiek pakosčiu. Kelis vakarus kaitinau kojas vandeny su druska. tai man padeda atkimšti užgultą nosį. Bet viena draugė pasakė, kad nėščiom negerai kaitinti kojas. g.gif
Ar taip?

Ačiū 4u.gif
Rita Matulionytė
Nėra tokių tyrimų, kurie patvirtintų konkrečią tokių chemikalų žalą, bet nėščiajai rekomenduojama vengti ilgalaikių kontaktų su aktyviomis cheminėmis medžiagomis.
Rita Matulionytė
Kaitinti kojas tikrai galima.
Skarota Egle
kadangi planuojame vaikeli pradejau gerti vitaminus PREGNACARE. taciau apstebejau kad pasidare labai jautrios krutys, net po menstruaciju visiskai nepraeina skausmas ir jautrumas. beto labai padidejo jos blink.gif .praeita menesi dar iskenciau, bet si menesi dar baisiau, visos liemeneles per mazos, miegoti patogiai negaliu ir t.t. as linkusi tai susieti su vitaminais, kuriuos pradejau gerti. gal pakaktu gerti tik foline rugsti ir dar kokius nors reikalingiausius vitaminus? ka patartumete dar gerti be folines rugsties? ir ar problemos kilusios su krutimis gali buti nuo vitaminu?

aciu jums gydytoja 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.