Po kiek laiko po radiologinio tyrimo, ultragarso tyrimo, fizioterapinių šildymų gerklei, antibiotikų"Ospamox", tablečių "Mycosyst", žvakučių 'Lomyzyn" galima pradėt vaikutį?Ant kiek šie dalykai būtų rizikingi, kokios pasėkmės?Ar , jei vyras serga sinusitu, peršalęs, pastot rizikinga?Kaip nėštumui gali atsiliepti mano nuolat progresuojantis ūminis laringitas, angina? Koks gydymas rekomenduojamas ūminiam laringitui nėštumo metu, man jokie vaistai nepadeda, o vaikučio noriu, jau ir taip dėl tos gerklės vis sustoju?Apskritai, kokie žalingiausi faktoriai vaisiui ir būtent kuriias mėnesiais?
Jei pries pastojima,neturetu buti nieko blogo.
Planuojant pastojimą,abu su vyru išsigydykit visas infekcijas.Jus vargina laringitas-pasidarykite visus įmanomus pasėlius iš gerklės su antibiotikogramomis,apsilankykit pas LOR gydytoją,stomatologą.Infekcijos gydomos antibiotikais.Vartokite ryklio taukus arba Ežiuolės preparatus imunitetui stiprinti,vitaminus.Jūsų išvardintos procedūros neturės įtakos būsimam vaikučiui. Prieš pastojant,rekomenduojama keletą mėnesių pavartoti Folinę rūgštį. Labiausia rizikingas laikotarpis,užsimezgus naujai gyvybei-nuo pastojimo dienos iki 12savaitės.tuo metu vyksta pagrindinių organų ir sistemų formavimasis.Gydymą nėščiosioms visada turi skirti tik gydytojas.
Miela gydytoja, ka manote apie Pregnylio ir Duphastono skyrima gresianchiam persileidimui gydyti?
Nėštumo metu kiaušidėje,kurioje įvyko ovuliacija,susiformuoja geltonkūnis.Jis gamina hormoną progesteroną,kuris palaiko nėštumą.Dėl tam tikrų priežasčių,esant nepakankamai šio hormono gamybai,gręsia nėštumo nutrūkimas.Tuo atveju šis trūkumas kompensuojamas Dufastonu ir Pregnyliu.Beje,paskutiniaisiais metais atliktos studijos,kurių rezultatai leidžia daryti išvadą,kad pakanka vien Dufastono.
Kokios priezhastys lemia tu hormonu trukuma? Kokie shansai neshtuma ishsaugoti juos papildant?
ar nekenkia nėščiai gerklės gleivinės tepimas jodo-glicerino tirpalu?Ką patartumėt nėščiai nuo gerklės skausmo?Ar, jei kraujyje nerasta infekcijos, nuolatinis gerklės skausmas neturi neigiamos įtakos vaiko vystymuisi?
Laba diena, Miela gydytoja.
Norejau paklausti, koks poveikis gali buti vaisiui, jei pacioj pradzioj nestumo (iki 5 savaiciu) buvo pavartotas Diflucan 150? Labai aciu is anksto! Nėštumo metu patartina vartoti vietines gydymo priemones.Nebent(kaip nurodoma vaisto anotacijoje)pacientės sirgtų sunkiomis infekcijomis,kurios grėstų sveikatai.Mano praktikoje buvo atvejų,kai pacientės,nežinodamos apie nėštumą,naudojo įvairius vaistus.Tačiau rimtesnių nėštumo ir vaisiaus komplikacijų nebuvo.Manau,kad nevertėtų krimstis dėl tos Difliukano kapsulės.
Laba diena, su praeitu nėštumu man buvo atsiradusi, atrodo, dilgėlinė, nes išbėrė pilvą, su trečiu nėštumu (9 sav.) vėl kažkas ne taip, niekada nebuvau alergiška, o atsirado sausos raudonos dėmelės ir spuogelių ant pilvo, pilvas pleiskanoja, labai sausa oda pasidarė,gydytoja mane priims tik ryt vakare, gal galite kol kas pakomentuoti, kas man galėjo nutikti, alergija, ar kokia nors raudonukė (nežinau, ar esu persirgusi), neduok Dieve, kokie raudonukės požymiai
Tiesa, dar vakar buvo temperatūra 37.8, skaudėjo gerklę (nors tai nuolatinė mano problema), perštėjo akis, spuogelių, dėmių yra tik ant pilvo, krūtinės, kaklo, ir 1 dėmė ant rankos.Ar nuo gerklės skausmo ir temperatūros geriau gerti aviečių, liepžiedžių ar Gripolio arbatas Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Gerb.
neturiu galimybes artimu laiku susitikti su savo gydytoju, todel kreipiuosi i Jus. Esu 12-13 sav. nescia. Kreipiausi i ginekologa 11-12sav., nes pasirode zalsvo atspalio tirstos isskyros. Gydytojas nustate pienlige ir nurode naudoti Lomexin zvakutes(3vnt.).Jas pries dvi dienas sunaudojau. ***Jeigu vel pienliges pozymiai atsinaujins, kas kiek laiko galiu pakartoti vel ta pati kursa(3zvakutes)? ***kokie produktai iskaitoma i saldumynus-ar tam priskiriami ir saldus vaisiai bei dziovinti vaisiai (del daznu pykinimu megstu uzkandziauti dziovintom vynuogem-razinom, slyvom, abrikosais...); ***kokie dar produktai gali skatinti cukraus kiekio padidejima? Is anksto dekoju. Bėrimai gali būti alerginės kilmės,o taip pat vienas iš infekcinių ligų požymių.Reikalinga terapeuto,o gal ir infekcionisto konsultacija.(nuspręs terapeutas)Pavojų vaisiui apsprendžia ne tiek temperatūra,kiek infekcijos pobūdis.Ypač pavojingi virusiniai susirgimai,nors temperatūra gali būti ir neaukšta. Galite kartoti bet kada.Beje,galima nusipirkti dvi žvakutes,kur vaisto dozė yra po 600mg ,ir sunaudoti su vienos dienos pertrauka. Džiovintus vaisius valgykite.Tik ne kilogramais.Ir polivitaminus nėščiosioms.O gliukozę ženkliai didina visi saldumynai(šokoladas,saldainiai,pyragai ir kt.)
Sveiki,
Kazkada jau to klausiau, bet klausimas tikriausiai buvo istrintas. O tai man is tikruju svarbu. Gal galite pasakyti, ar GAMMAGLOBILINAS (skiepas) nekenkia nesciosios kudikiui? Aciu Tai ne skiepas,o imunoprofilaktika.Nėščiosioms,kurių Rh yra neigiamas,o jų vyrų teigiamas(todėl ir vaisiaus gali būti teigiamas),tiriami kraujyje antikūniai prieš Rh faktorių.Tiriama nuo 16savaitės kas du mėnesiai.Jei iki 28 nėštumo savaitės antikūniai nesusidaro,moteriai suleidžiamas į raumenis specialus serumas(antirezusgamaglobulinas),kad užblokuoti tolesnį galimą antikūnių susidarymą.Toks pats serumas mamai leidžiamas po gimdymo,jei naujagimio Rh yra teigiamas.Taigi tai ne tik kad nekenksminga,bet atliekama su tikslu apsaugoti vaisių nuo hemolizinės ligos ar net žuvimo.
Ar tinka ligolio-glicerino tepalas 1 kartą per dieną ir retkarčiais faringosepto tabletės?Ką dar galima būtų pavartoti, jei šis skausmas ilgai nepraeina ?
Iki kelintos savaitės jis patartinas, kokia minimali ir kokia maksimali jo paros dozė?
Galima.Dar gerkite daug šiltų skysčių,galima su medum.Jei skausmai stiprėtų ar pakiltų temperatūra,reikėtų pagalvoti apie antibiotikus.Aišku,juos turėtų skirti gydytojas. Skiriamas,kai yra geltonkūnio funkcijos nepakankamumas.Paprasčiau,kai yra per mažai progesterono ir nėštumas gali nutrūkti.Kaip rašoma anotacijoje,galima naudoti nuo nėštumo pradžios iki 20 savaičių.Didžiausia dozė iki 40mg per dieną-t.y.4 tabletės.Dažniausiai gydytojai skiria iki 13-14savaites,po 1-2tabletes.
Turiu viena vaika, noreciau kada antro. Kadangi pirmas vaikas buvo neplanuotas, buvo daug nerimo ir pan. Si karta noriu visapusiskai pasirengt kitam nestumui. Zinau, kad negalima vartoti alkoholio ir medikamentu, sveikai maitintis jau pries nestuma.
O del kokiu ligu patartumete pasiskiepyti? Jei pasiskiepiciau, kada butu galima pastoti? Beje, kaip del skiepu nuo erkinio encefalito, kiek ju reikia (nes manau, sio skiepo isties reiketu - gyvenu netoli misko)? Aciu
Nurodymų dėl skiepų ,planuojant nėštumą,nėra.Tačiau ,jei gyvenate prie miško,nuo erkinio encefalitp pasiskiepyti vertėtų.
Du kartus buvau pastojusi ir abu kartus nestumas nesivyste, nestumas nutrukdavo apie 10 sav. Pasidariau visus tyrimus (toksoplazmozes, citomegalo, chlamidijozes, ureaplazmu, mikoplazmu, kariotipo tyrima, antifosfolipidinio sindromo) Visi tyrimai buvo geri. Antifosfolipidinio sindromo tyrimo vienas is rodikliu buvo 38, o sio tyrimo riba yra 39. Tai tyrimo rezultatas yra kaip ir ant ribos. Dabar vel esu nescia, pries pastojant profilaktiskai geriau aspirina 100 mg, kraujui skystinti. Nestumo metu ir toliau vartojau aspirina. Nuo 20 sav. gydytoja rekomendavo nutraukt aspirino vartojima, nes jau pilnai funkcionuoja placenta ir vaisiaus vystymasis neturetu sustot. Taciau as geriu aspirina ir dabar, tik po 50 mg. Dabar nestumas 26 sav. Iki kelintos savaites galima vartot aspirina? Vieni gydytojai rekomenduoja iki 32 sav., kiti iki 36 sav. Ir ar uztenka 50 mg, ar reikia vartot 100 mg?
Diagnozavus antifosfolipidinį sindromą gydymą mažomis aspirino dozėmis(po 100 mg) rekomenduojama tęsti iki 32-34 nėštumo savaičių.
Gerb. Gydytoja, noriu paklausti apie Duphaston'o poveikį vaisiui. Kadangi turėjau gresiantį persileidimą, ligoninėje man paskyrė gerti šį vaistą po 2 tb per dieną , geriu nuo 6 nėštumo sav, dabar yra 10 sav. bet ginekologė mano poliklinikoje prasitarė, kad moteriški hormonai negerai vaisiui, ypač jei laukiamasi berniuko. noriu paklausti Jūsų nuomonės apie šį vaistą, ar jis gali kaip nors pakenkti būsimam vaikeliui?
Dėkui už atsakymą
Ši dozė Jūsų vaikeliui tikrai nepakenks.
Šiandien sužinojau, kad laukiuosi (dariausi testą). Birželio pradžioje labai sirgau ir gydytoja man išrašė LEKOKLAR antibiotikus...Kas kart po jų išgertos dozės jausdavau labai stiprų kartumą burnoje. Kaip suprantu - kepenys. Esu įsitikinus, kad jau kai vartojau vaistus laukiausi....
Aš labai bijau ar tie vaistai negalėjo pakenkti mano leliukui.......
Nėra pakankamai tyrimų,įrodančių šio preparato žalą nėštumui.Taipogi nėštumui galėjo pakenkti ir infekcija,dėl kurios buvo skirti antibiotikai.Tačiau dažniausiai,jei vaisius pakenkiamas tokiame ankstyvame nėštumo periode-įvyksta persileidimas.
nusipirkusi šias žvakutes perskaičiau instrukciją. o ten nurodyta vienintelė kontraindikacija - nėštumas.
tai vis dėlto, ar neapsiriko gydytoja išrašydama jas?
Gydytoja neapsiriko.Drąsiai galite vartoti šiuos vaistus.Tiesiog farmacinės kompanijos taip apsidraudžia nuo galimų juridinių ieškinių.
Sveiki,
mums jau Noreciau suzinoti,kuom galiu pakenkti savo mazyliui gerdama Ospamox antibiotikus?Ir ar isvis galima juos gerti 7 nestumo menesy?Siaip jauciuosi gerai ir mano nestumas normalus(pirmas),jokiu bedu neturejau,tik mano kraujo grupe -Rh,o vyro +Rh,antikuniu nerasta. Labai nerimauju,nors is mazylio judrumo,jauciu,kad jam pakolkas viskas gerai. Is anksto labai dekinga!
Šiuo metu neįrodyta,kad Ospamoksas, vartojamas nėštumo metu, pakenktų vaisiui.Tai vienas iš saugiausių antibiotikų.
Gydytoja imdama tepineli is karto spejo(nelaukdama rezultatu),kad bus grybelis.Israse man zvakuciu Polygynax.Kiek zinau Bet svarbiausia,jog viena pazistama pasakojo,kad budama nescia taip pat naudojo zvakutes(tik gaila,kad neprisimena kokias),nuo kuriu,kaip spejo patys gydytojai,vaikutis gime su gausiai isberta baltais spuogiukais odele. Issigandau,todel is karto nutraukiau zvakuciu naudojima.Ar tai tiesa,ir nuo ko tai priklauso?
"Poligynax"as Jūsų kūdikiui tikrai nepakenks.Žymiai pavojingiau infekciniai procesai makštyje.Bet jei nejaučiate diskomforto,prieš pradėdama gydymą, sulaukite tepinėlio atsakymo.
Dar nežinojau, kad laukiausiu ir vieną vakarą išgeriau raminamų vaistų VALERADIX. Sudėtis: Valerianae radix-170mg, Melissae folium-50mg, Leonuri herba-50mg, Lupuli strobili-50mg. Na kiek as suprantu čia tik žolytės, tai gal nieko nepakenkė.
Dabar yra 5sav. nėštumo prasidėjo gripas. Jau trečia diena laikosi 37,5 temp. Gydausi tik arbatomis. Ar tas nepakens vaikeliui. Kiek skaičiau kenkia aukšta temperatūra.
Jūsų išgeri vaistai tikrai nepakenkė.
Jūs esate teisi.Kenkia ne pats gripo virusas,bet jo sukeltas karščiavimas- jei 3 ir daugiau dienų teperatūra būna virš 38,5 laisnių.
Gydytoja išrašė Mikogal žvakučių (dėl negausaus grybelio). Instrukcijoje parašyta, kad nėštumo metu jas vartoti reikia tik gerai įsitikinus, jog nepakenks vaisiui. Sunerimau: ar vartoti ir toliau? Jei ne, kaip tiksliai pritaikyti kokias nors liaudiškas priemones? Ačiū.
Jei gydytoja žvakutes paskyrė, jas ir vartokite.Tiesiog farmacinės kompanijos taip apsidraudžia nuo galimų juridinių ieškinių.
Laba diena
Nuo praejusios savaites be apsaugos mylejomes ... Pilva maudzia vientisu skausmu.. ar cia man kas nors negerai? ar galiu tiketis Aciu uz atsakyma
Vaistus išgerkite visus.Jei ir būsite pastojusi šiomis dienomis, jie tikrai nepakenks.
O ar jūs nėščia galima pasakyti tik atėjus mėnesinių laikui. Šie Jūsų pojūčiai su nėštumu nesusiję.
Laba diena. Norejau Jūsų nuomones ar patarimo.
Planuoju tureti vaikeli, bet as kiekvienais metais reguliariai susergu gripu ziema. Kiekviena ziema to gripo buna vis kitokia "forma". Bei ji lydi auksta temperatura. Ir tada gydausi paracetamoliu. Nuo to gripo galiu saugotis kaip tik imanydama, bet vistiek juo susergu. Tad bijau pradeti vaikeli, kad jam nepakenktu mano susirgimas gripu... Šiaip galvojau, kad gal reikia pasiskiepyti nuo gripo, bet jei as pasisikiepysiu nuo vienos gripo formos, o susirgsiu veliau kita? Norejau suzinoti, kas butent kenkia vaikui kai mama serga gripu. Ar yra kokie kiti vaistai, kurie nekenkia vaikui, o mama gydo? Is anksto dėkui už atsakyma.
Manoma, kad kenkia ne pats gripo virusas, o aukšta temperatūra- jei daugiau kaip tris paras karščiuojama virš 39.
Taigi tokiais atvejais rekomenduojama temperatūrą mažinantys medikamentai.
Laba diena, norėčiau paklausti, ar tikrai galima nėščiai vartoti macmiror žvakutes? Man gyd rado tepinėly kažkokių gandorela ar kažkaip panašiai ir sakė pavartoti macmiror žvakutes. Man prieš nėštumą dažnai kartodavosi pienligė, grybelis, dabar kai esu nėščia, tai vėl kartojasi. Ar tai labai kenkia vaisiui?
laba diena,
norejau paklausti, koks skiepu nuo erkiu poveikis nestumui? dar nezinodama, kad esu nescia skiepijausi vakcina Encepur. paskutiniu mmm pirma diena 07.05, skiepijausi 07.11. aciu uz atsakyma!
Šias žvakutes naudoti galima.
Bet kokią infekciją makštyje gydyti būtina, nes tai gali sukelti priešlaikinį vaisiaus vandenų nutekėjimą.
Nėra atlikta išsamių tyrimų, kurie patvirtintų arba paneigtų žalingą skiepų poveikį.
Laba diena,
paskutinėm dienom labai užkietėjo viduriai, tuštinantis net kraujuko pasirodo. Sakykite kokių priemonių nėštumo metu galima būtų griebtis ir kokius vaistukus gerti? Dėkuj už atsakymą.
Beveik visi šiuo metu parduodami vaistai iš virškinimo trakto nesirezorbuoja, todėl galimi ir nėščioms. Geriausiai tiktų sirupų ar tirpalų pavidalu.
Gerb.Gydytoja.
Suprantu,kad mano i mano klausima atsakyti be galo sunku.Tiesiog turiu vilciu ,kad siuo klausimu turite naujausios informacijos arba tikrai naujesniu ziniu nei as,isnarsiusi begale knygu,straipsniu ir t.t. 21c.d.(ciklas 28-31d.) teko naudoti gydytojos paskyrimu ampicilina(2dienas po 4g i vena).Priezastis-slapimo pusles uzdegimas lydimas tem.iki 39.0 Jau 40c.d..Turiu itarimu ,kad esu pastojusi. Kaip tai galetu paveikti busima vaikiuka?Ar ampicilinas,auksta kuno temp. gali sukelti apsigimimus? Aciu Jums uz atsakyma.
Nei ampicilinas, nei karščiavimas apsigimimų nesukelia. Jei moteris nėštumo pradžioje ilgai karščiuoja (daugiau kaip 3 dienas temperatūra virš 39), dažniausiai įvyksta persileidimas.
|