O Jus ar daznai giriate savo vaikucius?
Kadangi,pati augdama is mamos niekada neesu isgirdusi,nei vieno pagiriamo zodzio,savo dukryte giriu nuolatos.Uz graziai nupiesta piesini,uz ismesta siuksle,uz apsiauta batuka.Ir galvele paglostau ir pagiriu,kokia saunuole
O Jus ar daznai giriate savo vaikucius?
Ištisai giriu. Kad PATS ką nors padarė
Ir tai duoda savo vaisių. Vos pakeičiu mažiui sauskelnes, jau žiūriu, vyresnėlis jas ir neša išmest. Jeigu ant stalo ką paliejo, tuoj bėga atsinešti pavalyti. Ir šiaip namų ruošoj labai noriai dalyvauja. Nes niekad nereikalauju prievarta.
Visada pagiriu, net jei ir nepavyksta, ko nors padaryti. Svarbiausia, kad stengiasi, daro PATS. Manau, vaikui labai svarbu, jausti, kad tėvai jį myli, domisi, ką jis veikia, kaip jam sekasi. Jie juk tokie šaunuoliai
Giriu kas diena ir daug
norvegijoj tai vaikus giria giria. taip dar nemaciau. ir ne tik vaikus. net mamas po gimdymo daktarai giria - oi kokia tu saunuole, kokia tu visokia, kaip tu gerai gimdei
QUOTE(Hacone @ 2007 07 12, 14:41) norvegijoj tai vaikus giria giria. taip dar nemaciau. ir ne tik vaikus. net mamas po gimdymo daktarai giria - oi kokia tu saunuole, kokia tu visokia, kaip tu gerai gimdei a gal tai ir gerai??? as pagiriu visada irgi uz savarankiskuma, o jei kas nepavyksta - tai sakau nieko baisaus pvz - ispyle piena ar maistas netycia iskrito is lekstes o viena karteli as buvau vonioj ir girdejau kaip kazkas krito virtuvej, bet kadangi verksmo neisgirdau tai ir nelekiau pasiziureti, o pasirodo mano sunaitelis isliejo jogurto ar tai pieno puodeli ir tada pats nuejes pasieme sepeti ir vale grindis (ir dar is po stalo istrauke deze su sliokais ir maisus visus istrauke - tipo reik gerai isvalyt ) as buvau maloniai nustebus jo tokio poelgio ir tada labai jau pagyriau
mane tevai daugiau kritikavo gero noredami ir lygino su kitais vaikais nei gyre, todel savo dukryte, nors dar visai mazute, kuo dazniau stengiuosi pagirti. manau, kad taip galima pasiekti geresniu rezultatu, nei kritikuojant.
as ir
Aš ir daug giriu
Giriu nes tai butina.jei nepagiri tai isnyksta noras geriems darbams.
Visada,kai tik padaro kažką gero pagiriu-tiek didyjį,tik mažąją
Aš irgi pagiriu - manau, tai vaikui šioks toks motyvavimas kitą kartą vėl dėl kažko pasistengt, padaryt kažką geresnio
Pozytyvus auklėjimas visada geriau už negatyvų. Pagirti galima ir reikia visada už gerus darbus. Galima ir už ne visai gerus darbus (apipiešta veidrodį, ar sieną ), tik nukreipiant kitam kartui dailininko gebėjimus ant popieriaus. Girti ir įvertinti reikia kuo dažniau, taip stiprinamas pasitikėjimas savimi ir pozytyvus mąstymas.
ir as giriu
Sunui 1,8 m. Giriu daznai. NEs jam tai patinka, is karto save paglosto. Noriu, kad vaikas pradetu skirti, kas yra gerai, kas blogai.
PAstebejau, kad jeigu jis uzsispiria, neduoda rankytes, nepakelia ju, jei noriu nurengti, tereikia maziu pagirti, is karto buna teigiamas rezultatas
Aš savo sūnelį stengiuosi pagirti už viską, ką jis gero padaro. Jam tai patinka.
Už kiekvieną gerą darbą pagiriu abi. Dabar vyresnėlė pati prašosi, kad pagirčiau: kai aš jai liepiu ką nors padaryti, tai ji iš karto klausia ar bus šaunuolė
As savo dukryte giriu labai daznai, stengiuosi pastebeti visus gerus darbelius. Tai tikrai stiprina vaiko pasitikejima savimi, kas yra labai svarbu bendraujant su aplinkiniais.
as irgi savo vaikina daznai pagiriu, nes matau kad tai tikrai i nauda
Manau vaikus girti butina, tai juos paskatina.Mano vaikuciai dar mazi, bet nors ir nesupranta jau dabar uz ka nors pagiriu, pasakau kad saunuoliai, jei pabuna ramiai ar pan
as tai pat is tu, kurios vaika giria issijuosusios. giriu turbut uz kiekviena nieka. ir man smagu ir vaikui...
nuolat
Giriu uz kiekviena gera darba padaryta, tai skatina vaika dazniau daryti gerus darbelius
Stengiuosi girti kuo daugiau, bet, jei nesąmonių pridaro, būna ir papeikimų, būna pasakau: o kur protukas tavo?
Papildyta: Ir dar jam visada labai reikia mano palaikymo ir pritarimo. Dėl kiekvieno menkniekio, pvz. kur dėti kojines? Sakau, na, tai kur nors padėk. Padėsiu čia ar gerai? ("Negirdžiu" QUOTE(gitap @ 2007 08 18, 11:25) Ir dar jam visada labai reikia mano palaikymo ir pritarimo. Dėl kiekvieno menkniekio, pvz. kur dėti kojines? Sakau, na, tai kur nors padėk. Padėsiu čia ar gerai? ("Negirdžiu" Pagalvojau šiandien kodėl jis taip daro?
aš su vyru taip pat labai giriame savo mažąją
jai ypač patinka kai giri kaip ji gražiai atrodo
Dažnai. Kai Saulutė ką nors padaro arba bando daryti, tai apkabinu, pamyluoju, sakau, kad ji tikra šaunuolė, nuostabi mano mergytė, pakiloju, paskraidinu. tą patį daro ir vyras
Giriu tik tada, kai padaro, kažka gero, išmoksta naujo dalyko arba kitokį garsą išleidžia su kitokiom raidėm. Giriu už tai jei valgo gražiai, o nežaidžia (beje tai labai padėjo, dabar jau mažai kada žaidžia su maistu), giriu, jei atiduoda daiktą paimtą ir nerodo ožiukų. Bet jei blogai padaro visada aprėkiu ir nesakau ai mažas tiek to, nes po to sunku bus išauklėti, juk auklėjimas šiais laikais vyksta iki 5 metų, vėliau jau sunkiai ką ir pakeisi ypač kai į mokyklą pradės eiti.
Labai daznai giriu savo dukryte.Pagiriu kai labai stengiasi gerai elgtis, nerodo oziuku,kai graziai ka nors nupiesia ar padaro.....Vaikui labai reikia tokiu pagirimu,nes salia bausmiu turi buti ir paskata.Vaikas turi jaustis mylimas ir suprasti ,kad jis gali buti ir gabus ir protingas ir savarankiskas...pagyrimai padeda labiau pasitiketi savimi.Manau, kad tarp bausmiu ir pagyrimu turi but pusiausvyra.
As daznai giriu savo mergina. Cia vaikui pats geriausias paskatinimas ir daugiau pasitikejimo igauna.
Kad jei ir ko prasia padaryti liepiamu tonu, tikrai nepadarys. O jei prasia ir dar pagiri, kad busi gera ir didele mergaite, jei ta ir ana padarysi. Visuomet padarys.
Pastoviai giriu savo zuikutį. Pastoviai bučiuoju ir visaip skatinu.
stengiuosi girti kuo dazniau ,ypac idetas pastangas
giriu tik uz atliktus darbus pvz. sutvarkytus zaislus, rubus ir t.t. bet ne uz grozy. paskui bus pance uzrietus nosy. na kartai pagiriu kad leistu susukuoti plaukus graziai ir viskas.
Giriam daug
giriam savo mazaja, bet kai tam yra dingstis. Kai kas nors pavyksta padaryti, susitvarko zaislus, pati apsiauna batus ir pan.
pagiriu kai to reikia
visada pagiriu kai gera darba padaro, pvz. ismeta savo pampersa i siuksline, susitvarko zaisliukus, nusinesa lekstute.tai dabar jis visada kai padaro ka nors gero visada pasiploja sau
Dukryte visada gauna pagyru, kai graziai mane pavaduoja
Tarkim broliukas saukia kad nori gerti, o vaziuojam is darzelio namo... Ir girdziu kaip dukryte ramiai ir svelniai sako " pakentek, gi tuoj grisim i namus ir galesi atsigerti" Daugiausiai pagyru tenka uz elgesi su kitais zmonemis, manimi, broliu... Taip pat uz tvarkinguma Sakau ir komplimentus
Męs tai kiekvienu geru darbu didžiuojames ir džiaugiames, tai vakar sūnus pirmą kartą kambarį visą sutvarkė, tai net laukė kada gryž tetis iš darbo ir galės pasigirti, nes žino, kad bus pagirtas.
Su mažąja visuomes tasiplojame kai ji išmeta savo pampersiuką ir kai kartais užsimirštu ir pati išmetu, tai ji man paploja už gerą darbą
O taip,kasdien pagiriu.Kai i kelnes nepadaro,o i puoda papraso,kai zaislus susitvarko..
QUOTE(Valerija @ 2008 02 07, 14:53) Męs tai kiekvienu geru darbu didžiuojames ir džiaugiames, tai vakar sūnus pirmą kartą kambarį visą sutvarkė, tai net laukė kada gryž tetis iš darbo ir galės pasigirti, nes žino, kad bus pagirtas. Su mažąja visuomes tasiplojame kai ji išmeta savo pampersiuką ir kai kartais užsimirštu ir pati išmetu, tai ji man paploja už gerą darbą
Matau, kai vaikai stengiasi kažką padaryt patys, to neliepiami. Pvz, susitvarko žaislus, išvalo išpiltą pieną/arbatą... Manau, tai juos skatina būt savarankiškiems ir suprast, kad tėvai ne viską už juos padarys
visada giriu ir dėkoju už kiekvieną gerą poelgį.
|