nezinau nuo ko pradeti...greiciausiai reikes nuo pradziu.
Kad laukiuosi suzinojau lapkricio menesi,dar dabar pamenu,kad buvo saltas sestadienio rytas ir turejom vaziuoti pas mano brangiausiojo mama.Kai pasidariusi nestumo testa grizau pas vyra i kambari jam nieko sakyti nereikejo,jis tik mane apsikabino ir pasake "labas mamyte".9 menesiai,o tiksliau tos 40 savaiciu prabego labai greitai ir nejucia.Mazylis nusprende mus pasveikinti su Sv.Velykom ir butent ta diena pajutau pirmus judesius....
Gimdyti turejau rugpjucio 2 diena,bet spekit ka?Ta diena kaip atejo taip ir praejo:)Rugpjucio 3 diena man paskambino drauge(ji buvo 28sav nescia) ir paprase,kad as nuvaziuociau su ja i ligonine pas akusere(pas mus priimineja akuseres,o ne ginekologes),nes jai reikia pasitikrinti.Zinoma sutikau vaziuoti kartu,galvojau pasiimsiu visa savo nestumo istorija ir pati uzeisiu pas ta akusere pasimatuoti spaudimo.Kai drauge susitvarke ten visus savo reikalus,ikisau pas i akuseres kabineta nosi ir as:)Pamatavus spaudima,ji man liepe gultis ant stalo ir pajunge monitoriu,kad klausyti vaiko sirdutes.Po pusvalandzio mane paleido ir liepe nueiti pasidaryti krauja i kita pastata ir palaukti dar pusvalandi kol bus atsakymas.Pasidariau krauja ir tada su drauge nusipirkom sumustiniu ir prasedejom ant suoliuko prapliurpem ta 30min.As dar pradejau juokauti,kad sian ir gimdysiu.
Grizau atgal i akuseres kabineta,o ji man sako,kad tuoj ateis gydytojas ir pasnekes su manim.Dar valanda prasedejom,kol pas mane atejo toks simpatiskas juodukas:)Atejo ir su sypsena pasake,kad "brangute tu sian guli i ligonine,skatinsim gimdyma".Sakau "zinoma,aciu".O drauge net pabalo:)Tai gi kai tik isytaisiau i savo nauja lova ir vyras atveze visus daiktus man ir musu mazyliui,prasidejo skatinimas.O skatino su zvakutem.Idejo viena zvakute ir po 2val prasidejo saremiai,tik gaila,kad netikri.Ir taip mane skatino 6 dienas.Pasakysiu teisybe,jau norejau prasyti cezario.6 dienas man idedavo zvakute is ryto,po 2val prasidedavo saremiai(skausmingi) ir vakare apie 9 val vel viskas nurimdavo.kiekviena diena kai prasidedavo saremiai as kursuodavau ratais su vyru aplink ligonine.Su kiekvienu saremiu as isikabindavau i ji ir laukdavau kol nebeskaudes.Bet idomiausias dalykas buvo tas,kad taip jiem ir nepavyko man issaukti gimdymo!Rugpjucio 9,6 valanda ryto,pas mane atejo kita daktare,apziurejo mane ir pasake,kad kai tik atsilaisvins gimdymo kambarys mane perves ten ir ples vandenys.As mieguista jos paklausiau,nusisukau ant kito sono ir uzmigau toliau.Pasakysiu atvirai,kad gimdyti nei kiek nebijojau.Prabudusi jau apie 9val,ilgai sedejau lovoj ir galvojau ar man cia prisisapnavo ar istikruju buvo daktare atejus:)
Iki pietu taip ir nesulaukus kol kas nors ateis manes pervesti,palikau seselei mano mobilu numeri ir isejau i lauka.Tik isejus viena koja per duris sulaukiau skambucio "Ateik,atsilaisvino kambarys".Begdama atgal i palata dar spejau paskambinti vyrui ir pasakyti,kad atvaziuotu.
I gimdymo kambari mane nuvede apie 3 val,vyras atvaziavo 5.45,o 6val atejo daktarai plesti vandenys.Praplesus vandenys,man liepe isideti paketa ir vaikscioti,tol kol prasides saremiai.O jie prasidejo greitai.Buvau paguldyta ant lovos ir man buvo pastatyta laseline.Po 2 val pasiprasiau duju(gas&air,nezinau ar LT yra),dar po dvieju pradejo taip kaulus lauzyti,kad paprasiau vaistu i slauni,bet jie nesuveike.Po dar 1val jau nebegalejau kenteti ir prasiau epiduro,nors visa nestuma buvau pries ji.Bet spekit ka?epiduras irgi normaliai nesuveike,nuejo skausma tik vienoj pusej.Dar po 2 val akusere pasake,kad jau reikes stumti.O tuo tarpu man kaip tik epiduras baiginejosi.Jauciau viska kas darosi,ir stumiau is visu jegu.Pagaliau pajauciau nuovargi,bet akuseres balsas liepe stumti dar viena karteli.Taip ir padariau.Ir islindo galvyte:)po dar vieno stumio ir visas kunelis.Bet kazkas buvo netaip,mano maziukas neverke.Ilgai neverke.Maciau kaip ji padejo ant kito stalo ir trys daktares apstojo ratu.Galvoje pradejo suktis mintys,kas?kodel?kaip?Ir pagaliau po amzinybes(man taip atrode) isgirdau garsu mazylio verksma.Vos sirdis is laimes is krutines neissoko.Kai padejo mazyli ant krutines jauciausi pats laimingiausias zmogus pasaulyje,o kai vyras pasnabzdejo i ausi,kad mes esam jo du patys mylimiausi zmogeliukai pasaulyje,vos neapsiverkiau.
Tai gi po 8h40min gimdymo as turejau nuostabu 3.325kg ir 52cm suneli,Robertuka.Pasirodo nuo tu vaistu i koja jisai gime truputeli priduses.