Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymo pozos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kaštonė
Labutis visoms!
Kokia jusu nuomone apie kitokias gimdymo pozas (turiu omeny ne gulint ant gimdymo stalo, o pvz. tupint)? Teko skaityti, kad taip ir vaikeliui lengviau islysti, ir maziau tarpvietes plysimu buna, be to neuzspaudziamos stambiosios kraujagysles. Ar kuri bandet ir ar isvis akuseres ir gydytojos leidzia rinktis?  
Irena
Zinau, kad dar ne visur galima rinktis gimdymo padeti. Taciau, manau, kad daugumoj didmesciu gimd. namuose jau galima "eksperementuoti".
As pagimdziau, guledama ant kairiojo sono, viena is akuseriu prilaike koja. Man tai buvo tinkamiausia. Bandziau ir atsiklaupus, ir atsistojus, ir atsitupus (beja, greiciau atsisedus, nes tupejau ant spec. kedutes kaip wc  ;D ), taip pat ir "klasikinej" pozoj, bet ne viena man netiko, kazkaip nesijauciau konfortabiliai. O stai kai atsiguliau ant sono, net visas reikalas pagreitejo. Todel tikrai, labai nuosirdziai rekomenduoju isbandyti kelias gimdymo padetis, jaigu tik yra galimybe.
Tikrai sakoma, kad stovint, arba tupint vaikeliuj lengviau uzgimt, nes padeda traukos jega. Del plysimu girdejau priestaringas nuomuones, vieni sako, kad kaip tik del didesnio spaudimo i tarpviete stovint, ar tupint, ji dazniau plysta, taciau daugelis tvirtina, kad plysimu kaip tik  pasitaiko zymiai reciau. Medikai nesutaria. Reiketu pravesti apklausa tarp mamyciu.
Zvirbliuke
Aš pagimdžiau atsitūpus. Tiesa, į galą pavargo kojos, tai šiek tiek pagelbėjo praskėsti vyro keliai (tarp stangų sėdėjau kaip toj specialioj kėdutėj smile.gif). Mano atveju tai buvo geriausia išeitis - užsitęsus stangoms reikėjo panaudoti  žemės traukos jėgą.
Neplyšau, tik gimstanti galvutė truputį "kabino", "įbrėžė" (čia todėl, kad galvutė ėjo įstrižai)...

Pozos ant nugaros trūkumai:"sunku stumti, gimdos svoris užgula arterijas ir venas, o tai neigiamai veikia motinos kraujo spaudimą, kūdikiui stinga deguonies, per daug ištempta tarpvietė, todėl didėja plyšimų skaičius ir jų gilumo laipsnis, kliudo savaimingam placentos gimimui - tokiais atvejais ji traukiama už virkštelės, stumiama, ir rizika nukraujuoti padidėja."

Taurė
butu kas pabandes pakelti mane nuo nugaros, jauciu apspardzius buciau  ;D
Šmigija
Na as gimdziau iprastoj pozoj atsigulus ant nugaros ir visai nesiskundziu, nesijauciau nei nepatogiai nei dar kaip neiprastai, gal kad po skausmingu saremiu stumimas man buvo vieni niekai, visai neskausminga, todel net mintioes nebuvo kitokios pozos rinktis. O saremiu metu galejau daryt ka noriu, nors tsinorejo skradziai zeme prasmegt.
Board
As gimdziau  beveik sededama, tarp stangu pusiaugulom. Patogu buvo, vienu momentu norejo is vis susiriest i kamuoliuka, kai pabandziau vaikas isslydo ;D. Tai jau kaip ir nebereiekejo riestis ;D
#Mia#
Viena atsitupus, kita ant sono. Ant nugaros net nebandziau gultis nes per apziura baisiausiai skaudejo.
Ir dar del idomumo: ar skaudejo per gimdyma pilva, nes man per pirma gimdyma vis lauke kol suskaus pilva, bet taip ir pagimdziau tik su nugaros skausmais.
Board
Man turbut skaudejo pilva daugiau, tik i pabaiga labaiu nugara, net nezinau.
Jau uzmirsau ;D
Taurė
man istisai pilva skaudejo ....
Brooke
Gimdziau standartinej pozoj, nes apie jokia kita poza ir pagalvot nesinorejo.. [smiley=ne.gif] O siaip, labai idomu, kaip ten vonioj gimdymas vyksta :smile.gif? Nors, cia gal ne prie pozu :smile.gif..
shpika
as gimdziau iprastai, ant nugaros. ir kai suleido nuskausminamuosius is vis nieko nejutau. gydytoja liepia stumt, o as: ka stumt, jei nieko nejauciu laugh.gif bet po gimdymo, kai vaistai nustojo veikt, tai... lenviau pagimdyt, nei po gimdymo atsigaut wink.gif
Lašelis
Iki pat gimdymo momento sedejau tokioje kedeje kaip klozetas tongue.gif tongue.gif , o kai lelius kosminiu greiciu pradejo judeti i pasauli , net nepajutau kaip buvau perkelta i gulima padeti ir atvirai pasakius net nespejau pagalvoti ar noreciau guleti kitaip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Board
O apie gimdyma vonioje??? Kita vaika turbut noreciau vonioj pagimdyt, tik man neaiskus po to islipimas is jos unsure.gif , jeigu is kart po gimdymo neleidzia stotis, tai kaip as is vonios islipsiu??? Nezinau. Bat vonioje per saremius, tai tikrai palaima. Nereiketu daryt bent trumpu pertrauku, tikrai nebuciau lipus is vonios nei minutei. Didziaja dali laiko praleidau vandeny, skausmus nuima kuo puikaiusiai, bet sako kad visa laik negalima nes gali suletet gimdymo veikla. unsure.gif . Tai teko lipt kas pusvalandi ikranta smile.gif apdziut. o poto kuo stigiau atgal sokt biggrin.gif (jeigu tai galima pavadint suoliu, veikiau tai buvo taip pat grakstu kaip juros vezlio apsivertimas nuo nugaros ant pilvo ant kranto biggrin.gif , jei kas mate supras)
O siaip vonia yra gerai, biggrin.gif
Guest
QUOTE (auges @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 15:50)
O apie gimdyma vonioje??? Kita vaika turbut noreciau vonioj pagimdyt, tik man neaiskus po to islipimas is jos unsure.gif , jeigu is kart po gimdymo neleidzia stotis, tai kaip as is vonios islipsiu???
O siaip vonia yra gerai, biggrin.gif

Mano zhiniom, stotis galima ir ishlipti galima, tik atsargiai ir prilaikomai... smile.gif ash pvz vonioj buvau paskutinius saremius ir per stangas, toj pachioj vonioj paskui dar nusiprausiau, shvaraus vandens gavusi, ir ishlipau, vyro prilaikoma (vat kam reikalingas gimdyme vyras biggrin.gif ) - nei buvo sunku, nei ka, tik mazhumele kojos drebejo... smile.gif
pushis
QUOTE (Guest @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 19:44)
Mano zhiniom, stotis galima ir ishlipti galima, tik atsargiai ir prilaikomai... smile.gif ash pvz vonioj buvau paskutinius saremius ir per stangas, toj pachioj vonioj paskui dar nusiprausiau, shvaraus vandens gavusi, ir ishlipau, vyro prilaikoma (vat kam reikalingas gimdyme vyras biggrin.gif ) - nei buvo sunku, nei ka, tik mazhumele kojos drebejo... smile.gif

sorry. ana zhinute parashiau ash smile.gif
norge
Vat, ta kede, kur Laselis klozetu pavadino huh.gif , as gavau tik per antra gimdyma. Tai man ji laabai patiko. Isirangiau joje ir praleidau pora trejeta valandu. Bandziau kartais atsistoti, pajudeti, pavaikscioti, bet nieko gero nesigaudavau- tuoj skuosdavau atgal i ta kede blink.gif . Paskui paprasiau epiduro ir persikrausciau ant gimdymo stalo. O pirmo gimdymo metu visus saremius sazinigai atvaiksciojau, tik gal valandelei priguliau ant sono, norejau pailseti, bet koks cia poilsis, jei saremiai stiprus ir be pertrauku sad.gif .

Siaip jau per pati gimdyma abu kartus gulejau ant nugaros. Net nebuvo minties tupti ar stoveti ar pan. Galvodavau apie vaika, o kaip ji gydytojai geriau galetu stebeti - tik kai moteris guli ant nugaros. O jei moteris tupi, atsiprasau - neismanele as blink.gif , po ja gydytojas gi neisitaisys su prozektorium. Aisku, galima ranka ta vaikeli uzciuopti, bet vaiko stebejimas dar ne vienam vaikui nepakenke.

O kaip man butu buve patogiau? Nezinau. Nebandziau kitaip gimdyti, ir tikrai nebandysiu. Nemanu, kad tai tinkamas laikas eksperimentuoti. Gimdymo metu visu pirma galvoju apie vaika- kad jis turetu maximaliai imanoma gydytoju prieziura. Todel as uz gimdyma ant nugaros.
norge
Oi, tiesa, nieks taip ir nepaaiskino, ka reiskia gimdyti ant nugaros. Isgirdus toki issireiskima kas gali pagalvoti, kad moteris kaip rastas kepso ant nugaros, ir viskas. Taciau ji tik isitaisius ant nugaros, gydytoju komanda tarp koju (oi, net nezinau, kaip cia graziau pasakius blink.gif ). Stangu metu moteris sedasi, rieciasi, uz nugaros stovi sesute ar vyras - padeda. Kai nuvargsta- prigula keliolikai sekundziu. Ir vel rieciasi. Tai stai. cool.gif

Ir dar- Zvirbliuke, gal rasyk, ka cituoji, nes kazkaip nesolidziai atrodo unsure.gif ...
Brooke
QUOTE (norge @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 7:13)
Oi, tiesa, nieks taip ir nepaaiskino, ka reiskia gimdyti ant nugaros.

Manau, pagal gydytoja ir metodika. Man reikejo kojom kuo stipriau stumti tuos koju laikiklius, o rankom, isikibus, lovos tureklus traukti. Is pradziu niekaip nesugebejau suderinti siu dvieju veiksmu rolleyes.gif
norge
Brooke, tai as butnt taip ir man buvo, abu kartus wink.gif . Tik dar is nugaros sesute ar vyras padedavo.
Zvirbliuke
O aš ant nugaros gulėdama pati greičiausiai nebūčiau pagimdžiusi...Todėl esu visom keturiom už vertikalų gimdymą smile.gif Ir vaikeliui turbūt geriau keliauti padedant žemės traukos jėgai, o ne į viršų (kai mamos kojos iškeltos).
O kas patogiau gydytojams, ir taip aišku ir ginčytis nėra ko... wink.gif
norge
Zvirbliuke, na kas parase, kad gimde guledama ant nugaros. Rasom gi, kad susilenke, isitaise toj specialioj gimdymo kedej, judedamos gana aktyviai su gydytoju ir vyru pagalba. Ech, gi parasiau, ir Brooke parase... O gydytojams patogiau STEBETI TAVO VAIKA IR KONTROLIUOTI TAVO GIMDYMO PROCESA, PASTEBETI GIMDYMO NESKLANDUMUS, GREICIAU REAGUOTI, OPERATYVIAU IMTIS REIKALINGU PRIEMONIU. Ir klausiau taves nuosirsdziu nuosirdziausiai:
1. ka citavai aukstesniame poste;
2. kaip tavo vaiko gimima stebejo tavo pribuveja, jei tu gimdei atsitupus- tik apciuopom?
Malonu butu sulaukti atsakymu wink.gif .
Zvirbliuke
Norge,
1. Gaila, dabar neturiu laiko tiksliai parašyti šaltinį, bet kai turėsiu, būtinai nurodysiu, jei jau taip reikia. Beje, apie vertikalaus gimdymo privalumus internete rasite tikrai daaaug info, nebūtinai lietuvių k. smile.gif

2. Kaip pribuvėja stebėjo gimdymą, reikėtų klausti jos pačios wink.gif Įdomu, kodėl stebimasi, juk kai kuriose temose taip atkaliai buvo tvirtinama, kad ir ligoninėje vertikalus gimdymas, visokiausios pozos gimdyvei pageidaujant iki pat vaikelio gimimo - VISIŠKAI ĮMANOMAS DALYKAS (žr. gimdymo namuose temą). Klausimas jums - jei gydytojams tai įmanoma, kodėl neįmanoma pribuvėjai? smile.gif
norge
QUOTE (Zvirbliuke @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 9:39)
Norge,
1. Gaila, dabar neturiu laiko tiksliai parašyti šaltinį, bet kai turėsiu, būtinai nurodysiu, jei jau taip reikia. Beje, apie vertikalaus gimdymo privalumus internete rasite tikrai daaaug info, nebūtinai lietuvių k. smile.gif

2. Kaip pribuvėja stebėjo gimdymą, reikėtų klausti jos pačios wink.gif  Įdomu, kodėl stebimasi, juk kai kuriose temose taip atkaliai buvo tvirtinama, kad ir ligoninėje vertikalus gimdymas, visokiausios pozos gimdyvei pageidaujant iki pat vaikelio gimimo - VISIŠKAI ĮMANOMAS DALYKAS (žr. gimdymo namuose temą). Klausimas jums - jei gydytojams tai įmanoma, kodėl neįmanoma pribuvėjai?  smile.gif

Tai laukiau laukiau- ir ne menkiausios sviesos siais klausimais, ech sad.gif ...
Na, internete daug info. Ir dar daugiau- tendencingos. Tai, sakau, kai tiek patyrus ir taip apsisvietus pati, gal ir man nurodytum, kas gi tas didis autoritetas, kuri tu issirinkai savo citatoms wink.gif .
O del pribuvejos gimdymo prieziuros, vaikelio atejimo stebejimo, tai irgi taves klausiu todel, kad tu zinai, kaip ten buvo. As vat galiu papasakoti, kaip vaikelio gimima stebi gydytojai, kai gimdoma ligonineje ant specialaus gimdymo stalo. O vat kaip pribuveja stebi kambaryje su zvakelem ir prislopintom sviesom, o dar ir moteriai atsitupus- tai man diiidele misle. Ligonineje tai bent ant pilvo ta dirza gali uzdeti, kur LABAI TIKSLIAI fiksuoja vaikelio sirdeles darba, gimdos susitraukimus. Na kaip ten vyko tas stebejimas VAIKUCIO, please (vat, matai, angliskai net pramokau ta proga biggrin.gif ).
Board
Norge, na is dalies irgi jau pradedi kabinetis. As gimdziau ligoninei, sededama, sviesos buvo "prislopintos" t.y. tas ryskiai svieciantis prozektorius (be kurio neisivaizduojamas ligonines gimdymas) buvoisjungtas visa laika kai vaikas slinko gimdymo takais, ir kai uzgime, ji ijunge tik jau tvarkant mane. rolleyes.gif
Be to dirzo (kuris matuoja saremius ir vaiko sirdele)vis tiek nesegi visalaik. O ir gimdziau tik su akusere, kuri puikiai mate viska kiek jai reikejo. Taip ji su manim turejo siek tiek daugiau nepatogumu nei su gimdancia iprastoj pozoj gimdyve, nes jai reikejo ir pritupt, ir pasilenkt, ir truputi nepatogiai pastovet, bet nezodzio pries as is jos negirdejau.
RebekaG
QUOTE (Brooke @ Sekmadienis, 30 Lapkričio 2003, 8:41)
Manau, pagal gydytoja ir metodika. Man reikejo kojom kuo stipriau stumti tuos koju laikiklius, o rankom, isikibus, lovos tureklus traukti. Is pradziu niekaip nesugebejau suderinti siu dvieju veiksmu rolleyes.gif

Na pirmoji mano stanga buvo tokia, kaip Brooke parase. Vaikas pasistume tik siek tiek. Gydytoja iskart pasake, kad blogai stumiau, nes visa jega sukonsentravau i kojas ir kaip nustumt med. personala smile.gif . Mat mano padai buvo iremti joms i liemenis. Jos liepe, kad kojos butu neitemtos ir kad visa stangos jega konsentruotusi i dubeni. Po antro taisyklingo saremio isslydo galvute biggrin.gif
Zvirbliuke
QUOTE (norge @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 9:48)
Na, internete daug info. Ir dar daugiau- tendencingos.

Va, vienas pavyzdėlis apie vertikalų gimymą inete, specialiai nemokantiems anglų (bet mokantiems rusų): http://www.9months.ru/press/2_02/32/index.shtml

Kas dėl tendencingumo, tai nuorodoje - akušerių -ginekologų, nieko bendro neturinčių su gimdymais namuose, mintys. Taigi, ar žinote, kad :

gimdant vertikalioje pozoje sumažėja gimdymo traumatizmo galimybė tiek vaikeliui, tiek mamai;
sutrumpėja pirmas gimdymo periodas;
mažesnė tikimybė nukraujuoti ir t.t....

Tokių pavyzdžių galima surasti n- , jei tik norisi smile.gif

O kad ne visi gydytojai ligoninėse teiksis atisklaupti šalia tupinčios (ar ant keturių) gimdančios moters, tas tiesa. Todėl tai tik dar vienas argumentas, kodėl gimdžiau namie tongue.gif
Tiesa...Norge, turbūt žinai, kad dabar jau ir ligoninėje (ar gimdymo namuose) galima pagimdyti vandenyje. Tai va, o kaip ten gydytojai sukasi - juk jiems irgi gan nepatogu kažką per vandenį įžiūrėti (o gal į vonią įstato gimdymo kėdę? laugh.gif ) ar aparačiuką pajungti? wink.gif O gal tvirtinsi, kad nieko panašaus ligoninėse nevyskta? Tada - dar taškas namų naudai biggrin.gif

norge
Vajezau, Zvirbliuke, kokia tu nervuota huh.gif . Na parodyk man nors viena mano zodi, kur as sneku pries gimdyma atsitupus- net minties tokios neturejau - smerkti. Tik labai smalsu buvo DU DALYKAI- ka konkreciai tu citavai ir kaip tavo vaikeli gimstant stebejo tavo pribuveja. Ko paklausi- to negausi - ech... Tough luck.
Aciu uz nuoroda, bet tingiu dabar ja skaityti- zinai, daug darbo - skaityti su zodynais. Matai, as vakaru universitetuose besimokydama zenklais egzaminus laikiau. Kur jau man iki tokiu poliglociu tongue.gif .
smulkute
Pati negimdžiau, bet mamos patirtim galiu pasiremti smile.gif
Mano mama pagimdė 3 vaikus. As- vyriausioji.

Mano mama piktinosi, kodel gimdymo namuose ja vercia gultis. Ji visai to nenorejo! Mama tempe iki paskutines minutes, trypciojo, kol ja tiesiog paeme ir pagulde ant stalo. Mama teige, kad jai tai visiškai nepatogi padėtis: pilvas užvirsta ant jos pačios, ji turi ne tik stumti, bet tiesiog įstengti ir atsikelti lyg be to ir taip neužtektų, kur jėgų dėti. Jos giliu įsitikinimu turi būti ne gulimi gimdymo stalai, o gimdyti pusiau sėdomis.

Mano įsitikinimu, moteris turi gimdyti tokia padėtim, kokia jai patogiausia, o visi kiti, t.y. gydytojai ir gimdymo namai, turi prie jos prisitaikyti.
Beje, kai kurios tautos (tarp jų ir senovės lietuviai) gimdydavo pirtyje, kur nuo lubų būdavo nuleista virvė. Į ją įsikibusi moteris, stovėdama ir pagimdydavo.
Rimaiste
Na, Smulkute, man kaip tavo mamai buvo. Ir patogu, ir skausmas buvo pakelnciamas kol vaiksciojau. O kai jau graziai paprase, kad atsigulciau, nes esa labai reikia apziureti ir dar visokiais prietaisais viska matuoti, tai skausmas gulint padvigubejo, o naudos is to nelabai daug. Ir kodel? Tik todel, kad kokia tai karaliaus meiluze taip pagimde, kad jis galetu savo smalsuma patenkinti. Negi mes vis dar turime sekti ta kvaila mada? Manau, kad laikas isgyvendinti ta slykscia praktika gimdyti gulint ant nugaros.
norge
Va, pasirodo tai, kaip as sekmingai ir geriausiai imanomai besijausdama pagimdziau du nuostabius vaikus (abu po 10 APGAR balu gavo) vadinasi "slykscia praktika" blink.gif. Na na...
Zvirbliuke
QUOTE (norge @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 15:27)
Ko paklausi- to negausi - ech... Tough luck.

Na nežinau, iš tiesų nežinau, ką matė pribuvėja - nes tuo metu, atleiskit, gimdžiau ir ne visai tie dalykai man rūpėjo rolleyes.gif Tik žinau, kad nepasibodėjo ir ant grindų atsisėst (ir atsiklaupt ar dar kažkaip..), sugebėjo ir gimstančiam vaikui virkštelę atkabint, ir mano audinius nuo plyšimų apsaugot...

O aš, žinodama, kad gulėdama ant nugaros greičiausiai būčiau apturėjusi cezario pjūvį, savo patirtimi galiu tik patvirtinti tai, kas rašoma ir sakoma apie visus tuos vertikalaus gimdymo privalumus. Nepamirškime, kad toks gimdymas - pačios gamtos mums numatytas... smile.gif
saltrune
Na mergytės ir pikčiurnos gi jūs. wink.gif Koks skirtumas, kaip kuriai geriau buvo. Man baisiausia ir yra, kad visos turi gymdyti taip pat , kaip "man buvo patogu"- Juk skiriasi kiekvienos mūsų dydis, kaulų konstrukcija, raumenų jėga, kūdikio dydis ir t.t. Todėl kiekvienas gimdymas ir yra nuostabus ir nepakartojamas (tikrai, geriau nereikia tongue.gif ) Tieiogidomu, kaip sekasi kitoms- gal kai ką pavyks pritaikyti , pabandyti pačiai (bet gal visai ir netiks) rolleyes.gif
Taurė
QUOTE (norge @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 18:54)
Va, pasirodo tai, kaip as sekmingai ir geriausiai imanomai besijausdama pagimdziau du nuostabius vaikus (abu po 10 APGAR balu gavo) vadinasi "slykscia praktika" blink.gif. Na na...

pasirodo ir as slyksciai blink.gif o pusiau sedom irgi slyksciai ?
Taurė
QUOTE (Zvirbliuke @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 19:37)
QUOTE (norge @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 15:27)
Ko paklausi- to negausi - ech... Tough luck.

Na nežinau, iš tiesų nežinau, ką matė pribuvėja - nes tuo metu, atleiskit, gimdžiau ir ne visai tie dalykai man rūpėjo rolleyes.gif Tik žinau, kad nepasibodėjo ir ant grindų atsisėst (ir atsiklaupt ar dar kažkaip..), sugebėjo ir gimstančiam vaikui virkštelę atkabint, ir mano audinius nuo plyšimų apsaugot...

O aš, žinodama, kad gulėdama ant nugaros greičiausiai būčiau apturėjusi cezario pjūvį, savo patirtimi galiu tik patvirtinti tai, kas rašoma ir sakoma apie visus tuos vertikalaus gimdymo privalumus. Nepamirškime, kad toks gimdymas - pačios gamtos mums numatytas... smile.gif

kaip zinai, kad gulom butu reikeje cezario ?
norge
QUOTE (Zvirbliuke @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 19:37)
[/QUOTE]

Zinodama, kad gresia Cezaris, gimdei namuose. Echm echm.
Tiek to.
Bet vat vel neatsakei. Aisku, neprivaloma. Bet smalsumas mano vis vien nepatenkintas. sad.gif Atsiklaupus, atsitupus- vaje, kokia smulkmena. As klausiau, kaip vaika stebejo, o ne kokiu kampu savo kojas sulenke. Ir citata ta, ech...
Ir is vis, Zvirbliuke, tolerancijos daugiau, tolerancijos. Jau tokie piktumai tokioje nekaltoje temoje blink.gif . Moterys, gimdykite taip, kaip jums patogu. Gerai Saltrune sake. Vat, man buvo patogiausia ant nugaros, o stangos pusiau sedom (dazniausias atvejis, bet ne vienintelis gi imanomas).
Ir tavo kategoriskumas sioje temoje tikrai netinkamas, Zvirbliuke. Negrazu moterims nurodineti, kokia poza joms gimdyti, dar ir gamtos vardu spekuliuoti. Ta gamta labai jau nenuspejama ir ivairi- skirtingos nuostatos zmonems prigimtinem atrodo, skirtingas vertybes zmones aukstina, ir supratimas apie pasauli oi kaip zmoniu skiriasi.
Zodziu, atvesk, Cikcirik wink.gif .
Ajuss
Aš irgi abi pagimdžiau "ta šlykščia" poza. Tiesa, "tempiau gumą" vaikščiodama iki paskutinės minutės, nes atsigulus skausmai smarkiai sustiprėdavo, bet Šiauliuos išvis vien "veterinarai" dirba, tai apsidžiaugiau, kad bent viskas sėkmingai, o apie gimdymo pozas tik pasvajot galima sad.gif
norge
Prasidejo... huh.gif Gal susitarkim be tokiu epitetu kaip "slykstus"? Kaip gyvenimas rodo, tokie epitetai prasideda, kai argumentu pritrukstama wink.gif .
Ajuss
QUOTE (norge @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 10:29)
Prasidejo... huh.gif Gal susitarkim be tokiu epitetu kaip "slykstus"? Kaip gyvenimas rodo, tokie epitetai prasideda, kai argumentu pritrukstama wink.gif .

Aš tai tikrai čia ne rietis užsukau, ir išvis aš mažai reiškiuos, gal dėl to ir nesugebu sakinio suregsti unsure.gif . Et.....
Zvirbliuke
QUOTE (norge @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 7:42)
]
Zinodama, kad gresia Cezaris, gimdei namuose. Echm echm.

Ko ir tikėjausi iš Norgės... smile.gif
Cezaris man negrėsė, tik tiek, kad gimdydant ant nugaros man stangos būtų dar labiau pailgėjusios ( vaikas juk turi keliauti į viršų..), o ligoninėje per ilgos (netelpančios į nustatytą limitą) stangos neleidžiamos, daromas cezaris.
Nemanau, kad esu katogeriška, rašydama apie motinėlės gamtos mums skirtą planą - tai tiesa, nes anskčiau visos gimdydavo būtent vertikalioje pozoje.

Moterys, žinoma, gimdykite taip, kaip jums patogu - mes juk kalbame čia ne apie tai. Klausimas buvo konkretus - kodėl sakoma, kad vertikli gimdymo poza yra geresnė. Aš pabandžiau į tai atsakyti...
Zvirbliuke
QUOTE (norge @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 7:42)
Bet vat vel neatsakei. Aisku, neprivaloma. Bet smalsumas mano vis vien nepatenkintas. sad.gif Atsiklaupus, atsitupus- vaje, kokia smulkmena. As klausiau, kaip vaika stebejo, o ne kokiu kampu savo kojas sulenke. Ir citata ta, ech...

Miela Norge, jei labai įdomu, gal pasiklausinėk kai kurių gimdymo namų akušerių-ginekologų? Jei neklystu, Auges čia rašė, kad pagimdė sėdėdama - tiesa, nežinau, turbūt sėdėdama toj pecialoj kėdutėj, bet va, klausimas lieka tas pats - kaip ten gydytojai vaikelį prižiūrėjo ir ką jie matė, juk ir lempos išjungtos buvo ?
Bet panašu, kad tamstai rūpi tik sudirbinėti gimdymus namuose, pamirštant apie analogiškus atvejus (džiugu, kad tokių jau atsiranda) ligoninėse, ar ne? wink.gif
norge
Keista blink.gif . Jei kuri kita butu parasius, kad gimde tupedama, tai ir jos buciau pakamantinejus to paties. Saves sureiksminimas retai kada gyventi padeda wink.gif . Auges rase apie gimdyma sedint, bet juk tai vienas ir tas pats, kas gulint. Cia tik pavadinimas skiriasi. Juk as jau rasiau- negulejau kai rastas, sedausi, rietciausi, ir kitos ta pati rase- et, atsibodo jau ta pati ir ta pati blink.gif .
Ir is vis - paranojos kazkokios prasidejo, persekiojimo manija... Gaila. Vat jei mano geriausios nescios drauges man sakytu, kad bandys gimdyti tupedamos, tai jokiu budu nepulciau ju atkalbineti. Sakau- moterys skirtingos, nestumai skirtingi. Ir ne viena as cia taip rasiau. Vienai patogu taip, kitai kitaip. Bet vat, kaip vaikas stebimas gimdant atsitupus, tai man smalsu- negi del to mane ant kryziaus kalsi tongue.gif . Nenori- neatsakinek. Nepriversiu gi huh.gif .
Tik vat blefuoti irgi nereikia- ilgos stangos, negresiancios kudikio hipoksija, nenutraukiamos Cezariu. Arba tai, kad anksciau visos moteris gimdydavo tupedamos - na jau , na jau tongue.gif ...
Ir is vis- Christmas ant nosies- tolerancijos daugiau, Zvirbliuke, tolerancijos biggrin.gif ...
norge
QUOTE (Zvirbliuke @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 8:47)
[/QUOTE]
Moterys, žinoma, gimdykite taip, kaip jums patogu - mes juk kalbame čia ne apie tai. Klausimas buvo konkretus - kodėl sakoma, kad vertikli gimdymo poza yra geresnė. Aš pabandžiau į tai atsakyti...

Lyg ir ne to klausiau blink.gif ...
Zvirbliuke
QUOTE (norge @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 10:18)
Arba tai, kad anksciau visos moteris gimdydavo tupedamos - na jau , na jau tongue.gif ...

Gal yra skirtumas tarp tupėjimo ir vertikalios pozos, į kurią įeina ir stovėjimas, ir klūpėjimas keturiomis, ir dar galybė visokių variantų...

O klausimas tai buvo užduotas temos pradžioje - autorė klausė apie vertikalias pozas:

"Labutis visoms!
Kokia jusu nuomone apie kitokias gimdymo pozas (turiu omeny ne gulint ant gimdymo stalo, o pvz. tupint)? Teko skaityti, kad taip ir vaikeliui lengviau islysti, ir maziau tarpvietes plysimu buna, be to neuzspaudziamos stambiosios kraujagysles. Ar kuri bandet ir ar isvis akuseres ir gydytojos leidzia rinktis? "

Bet, matyt, pabandyti nuoširdžiai atsakyti į šį klausimą tiesiog neįmanoma - vis ta Norgės cenzūra....
norge
QUOTE (Zvirbliuke @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 10:24)
QUOTE (norge @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 10:18)
Arba tai, kad anksciau visos moteris gimdydavo tupedamos - na jau , na jau tongue.gif ...

Gal yra skirtumas tarp tupėjimo ir vertikalios pozos, į kurią įeina ir stovėjimas, ir klūpėjimas keturiomis, ir dar galybė visokių variantų...

O klausimas tai buvo užduotas temos pradžioje - autorė klausė apie vertikalias pozas....

Klupejimas keturiomis- vertikali poza? Na, kaip cia svelniau ta naujiena pranesus- na gi, mmm, kad nelabai vertikali tokia padetis biggrin.gif . Bet siaip jau negasdink mamyciu ir neissigalvok pasakeliu, buk gerute wink.gif . Miela Zvirbliuke, tikrai nebuvo "ant" Lietuvos visuotinio gimdymo vertikalioje pozoje smile.gif . O jei mane kas butu prievarta patupdes gimdymu metu, tai sekancia diena lektu pas protezuotoja naujo smailo uzsisakineti biggrin.gif .
Zvirbliuke
na jau atsibodo...Paskaityk inete, ten rasi sąvokos "vertikali gimdymo poza" paaiškinimą. na, bet jei niekuo netiki, tik savim ...

Panašu, kad jau peržengtos tam etikos tikros ribos ir aš nebegaliu atsakinėti šioje temoje, nes viskas, ką parašau apie vertikalią pozą, yra melas, o gimdyti mamai ir vaikui geriausia tik ant nugaros...Jaučiuosi netaktiškai puolama, kad ir ką beparašyčiau. Jaučiuosi kaltinama sąmoningu mamų klaidinimu ir dar turiu dėl to teisintis...

Jei Lietuvoje ligoninėse iš tiesų gimdoma tik ant nugaros, tai kodėl namų gimdymo temoje buvo tvirtinta priešingai - dabar viskas (sąlyginai) įmanoma, gydytojai leidžia rinktis, niekas netempia ant tos kėdės, galima vandeny ir t.t. ir pan? Nebent tada buvo meluojama...
norge
Nieko nesupratau blink.gif Cia turbut ne apie mane, nes ne vienos mano citatos pries gimdyma tupint tikrai nerastum. Ir kartoju gal desimta karta- nesu pries gimdyma tupint blink.gif . Neturiu jokios nuomones apie ji, todel ir klausinejau. Nerasiau, kad gimdymas ant nugaros negali tureti alternatyvu, kad jis mamai yra geriausias, kad ligoninese toleruojamas tik gimdymas ant nugaros.
Prisikuri baubu, o tada su jais kovoji... Beprasmybe kazkokia huh.gif .
Rimaiste
Oi, moteriskes ir vel nusivaziavot i lankas. Slyksti ne poza, o praktika. Taigi skirtumas: gimdymo poza ant nugaros. Tai tiesiog poza ir joje galima pagimdyti vaika be problemu, kaip daugelis ir padarete. Taciau PRAKTIKA yra versti visas moteris taip gimdyti. Del to, kad gydytojui taip patogiau. NOrs toli grazu ne visoms moterims tokia poza patogi. Taigi, tokia PRAKTIKA yra slyksti. Atskirkim apie ka kalbam.
norge
Vat, kad prievarta yra negrazu, tai as sutinku - nununu smile.gif .
Saulytes mamyte
Kazkodel tai man paciai nesinorejo niekur judeti nuo stalo, tik riestis. Viena kart nupuskavau iki tualeto, tai Jeezau kokios kancios! Bet kiek motinu, tiek nuomoniu. O dar yra tokia Olandiska kede, kur is viso visaip sukiotis gali, tik pries tai rekomendacija - cirke pasitreniruokit
MAMA2T&T
Mane bande itikinti, kad pabandyciau gimdyti keturiom rolleyes.gif Tai po sekundes vel guliausi ant nugaros - nu man kazkaip nepatiko unsure.gif Nesistumia tas vaikis... Po to guledama ant nugaros, laikiau savo shlaunis, o kupeta seseliu - mano pedas, as atseit i jas isispirti galejau dry.gif Maniau, as joms dantis ishspirsiu.. Galu gale atlenke tuos "padeklus" pedoms - isispyriau zmoniskai ir dukra gime thumbup.gif

O ko jus cia pykstates del tu pozu unsure.gif Kas kaip nori, tas taip gimdo - svarbu, kad pagimdo thumbup.gif Kas per mada savo nuomone pirshti smartass.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.