O del gimdymo vandeny girdejau idomiu astrologes pasisakymu- atseit tai labai gerai vandens zenklams ir visiskai netinka ugnies. Kadangi as antras variantas+ tikiu "visom sitom nesamonem"
Ta kede kaip klozetas tikrai geras ishmislas
O del gimdymo vandeny girdejau idomiu astrologes pasisakymu- atseit tai labai gerai vandens zenklams ir visiskai netinka ugnies. Kadangi as antras variantas+ tikiu "visom sitom nesamonem"
Sveikos mergaites...
Mano jau pilveliui 34 savaites ir jau senokai neramina mintis,kaip vyks pats gimdymas(nors ir be galo daug visko prisiskaiciau ir netgi sesers gimdyme dalyvavau ne lietuvoje). Man labai ydomu ar gimdymo stalas panasus i ta kede,kur pas kiekviena ginekologa einant reikia kojas "aukstyn" iskelti,dar kitaip vadinama "viertaliot'u"? Ar paprasta lova ,kur gali laikantis uz koju gimdyti(na taip mano sesute gimde)? Reiketu gal per ligonines Vilniui pravazineti ir paziureti. Bet kaip jus daret?Ar is karto turejot numate akusere(na tokiu atveju tikriausiai ir primoketi reikia?)? Ir ar kas kreips demesi,jei paprasciausiai nuvaziavusi paprasyciau aprodyti palatas ar supazindinti su esama tvarka??? Aciu uz atsakymus... Ir prasau,nerasykit,kad pasiskaityciau kitas temas,nes tai as jau padariau. QUOTE(remarka @ 2005 12 09, 16:21) Sveikos mergaites... Mano jau pilveliui 34 savaites ir jau senokai neramina mintis,kaip vyks pats gimdymas(nors ir be galo daug visko prisiskaiciau ir netgi sesers gimdyme dalyvavau ne lietuvoje). Ar esi susitarus su kokia nors gydytoja pas ką gimdysi? Iš laiškelio atrodo kad ne... Vistiek manau kad nuėjus į gimdymo namus ir šiais laikais visur aprodo palatas ir atsako į klausimus O jei kur nors nesiteiks su tavim aiškintis, tai vadinasi ten ir gimdyti neverta... Bet kokiu atveju sėkėmės
sakychiau, tu pasiskambink i gn ir pasiklausinek. paprastai buna leidzhiama apsilankyti, apsidairyti gimdyklose ir pogimdyminiame skyriuje.
teorishkai, nebutinai turi gimdyti ant gimdymo stalo (jis ish tiesu panashus i "vertaliota"), tachiau praktishkai greichiausiai gimdysi ant jo. tikrai nebutina pasikabinti ant tu atramu, gali gimdyti pusiau sedom, apsikabinusi kojas kaip sesuo zhinau, kad vgn galima gimdyti vandenyje svarbiausia, tiksliai ishsiaishkinti, kas kurioje ligonineje praktikuojama. sekmes.
Pavaikščiok po gimdymo namus ir pasižiūrėk, bus ramiau. Vienuose likę gimdymo stalai, kituose gimdai lovoje, tiksliau iš lovos padaro gimdymo stalą, kituose dar kitaip. Pasižiūrėk ir išsirink tau tinkamiausius.
Manęs tik atvažiavus gimdyti ir įžengus į gimdyklą klausė kokia poza norėčiau gimdyti.
as kai jau gulejau ant gimdymo stalo, man pasiule keleta pozu kaip man butu patogiau, gal ir ne pats tinkamas laikas rinktis buvo, bet aiskiai zinojau kaip geriau.
Gydytoja prieš prasidedant stūmimui pasakė, kad galima rinktis kokia norėčiau poza gimdyti, nors iš jos patirties supratau kad ir gydytojams ir dažniausiai gimdyvėms patogiausia būna tradicinė poza. Aš apie jokią kitą ir pagalvoti negalėjau, nes paprasčiausiai būčiau nepastovėjusi
QUOTE(remarka @ 2005 12 09, 17:21) Sveikos mergaites... Mano jau pilveliui 34 savaites ir jau senokai neramina mintis,kaip vyks pats gimdymas(nors ir be galo daug visko prisiskaiciau ir netgi sesers gimdyme dalyvavau ne lietuvoje). Man labai ydomu ar gimdymo stalas panasus i ta kede,kur pas kiekviena ginekologa einant reikia kojas "aukstyn" iskelti,dar kitaip vadinama "viertaliot'u"? Ar paprasta lova ,kur gali laikantis uz koju gimdyti(na taip mano sesute gimde)? Reiketu gal per ligonines Vilniui pravazineti ir paziureti. Bet kaip jus daret?Ar is karto turejot numate akusere(na tokiu atveju tikriausiai ir primoketi reikia?)? Ir ar kas kreips demesi,jei paprasciausiai nuvaziavusi paprasyciau aprodyti palatas ar supazindinti su esama tvarka??? Aciu uz atsakymus... Ir prasau,nerasykit,kad pasiskaityciau kitas temas,nes tai as jau padariau. as iki pat gimdymo pradzios nezinojau, kokia poza gimdysiu, o kai prasidejo gimdymas, paaiskejo, kad reiks visada gulet, nes leliuko sirdyte turejo nuolat klausyt... linkiu Tau greito, lengvo ir grazaus gimdymo
Daug kas priklauso nuo gimdyvės, bet dar daugiau nuo gimdymą prižiūrinčių medikų ir aišku situacijos-juk jei gimdymas komplikuojasi gi atliekamas ir cezario pjūvis.
Man baisiausios akimirkos ant gimdymo stalo ir visi aiškina-gydytoja, akušerė, vyras kaip reikia riesti uodegytę,o aš apdujus po 11,5 val sąrėmių nieko nesupratau,brrr, o antras gimdymas vonioje vandenyje tai gimdžiau pati be jų visų tiksliau klausiau tik akušerės,o visi kiti išnyko ir niekas nieko neaiškino. Lengvo gimdymo
[quote=xaiva,2005 12 28, 21:08]
Daug kas priklauso nuo gimdyvės, bet dar daugiau nuo gimdymą prižiūrinčių medikų ir aišku situacijos-juk jei gimdymas komplikuojasi gi atliekamas ir cezario pjūvis. Pries keleta metu gimdziau Lietuvoje gimdymo poza tradicine nieko ypatingo. Tad kai teko gimdyti Kanadoje man gimdymo metu vis rekomenduodavo keisti poza. Tai patikekite kokiu tik nera aisku tradicine, ant skirtingu sonu, spec. aparata pastatydavo ir t.t. Vyras dalyvavo gimdyme tiek Lietuvoje tiek Kanadoje ir labiausiai mums patiko spec. aparatas prisiminus ta aparata abu juokiames. Kazkas panasaus i treniruokli. Aisku prieziura gimdymo ir pogimdymo lyginti ir neverta skiriasi kaip diena ir naktis. QUOTE(remarka @ 2005 12 09, 17:21) Sveikos mergaites... Mano jau pilveliui 34 savaites ir jau senokai neramina mintis,kaip vyks pats gimdymas(nors ir be galo daug visko prisiskaiciau ir netgi sesers gimdyme dalyvavau ne lietuvoje). Man labai ydomu ar gimdymo stalas panasus i ta kede,kur pas kiekviena ginekologa einant reikia kojas "aukstyn" iskelti,dar kitaip vadinama "viertaliot'u"? Ar paprasta lova ,kur gali laikantis uz koju gimdyti(na taip mano sesute gimde)? Reiketu gal per ligonines Vilniui pravazineti ir paziureti. Bet kaip jus daret?Ar is karto turejot numate akusere(na tokiu atveju tikriausiai ir primoketi reikia?)? Ir ar kas kreips demesi,jei paprasciausiai nuvaziavusi paprasyciau aprodyti palatas ar supazindinti su esama tvarka??? Aciu uz atsakymus... Ir prasau,nerasykit,kad pasiskaityciau kitas temas,nes tai as jau padariau. Aš gimdžiau Panevėžio gimdymo namuose prieš metus. Tai vat papasakosiu kaip viskas buvo. Ten yra gimdymo lovos nu jas perskyrus pasidaro kaip ginekologo kėdė bet aš gimžiau kaip ant lovos ten yra kur įsikibti bet neprireikė nes vyras davė savo ranką
As kai gimdziau,tai buvau atradus pozicija kojom pasidet,bet man griestai neleido,liepe spirtis i laikiklius ir viskas,o as automatiskai jas vistiek pasidedavau taip kaip man patogiau,tai visa gimdyma klausiau pastabas del koju:)
as gimdziau keturiom, ant zemes, rankom pasiremus i lova
as gimdziau iprasta poza ant nugaros tokioj lovoj kaip "vertaliotas",su kojomis stumiausi i remus,o rankom traukiau rankeneles. man buvo visai patogu
nu gal ne tokios vėplos gimdymais užsiima, kad vaikus žemėn mėtytų prigalvojat kartais tikrai per daug.. QUOTE(Agnė @ 2004 02 23, 06:42) O del gimdymo vandeny girdejau idomiu astrologes pasisakymu- atseit tai labai gerai vandens zenklams ir visiskai netinka ugnies. Kadangi as antras variantas+ tikiu "visom sitom nesamonem" O čia tai geras, gerai, kad iki šiol nežinojau. Gimdžiau abi dukras vandeny, ir buvo laaaaabaai gerai. Neįsivaizduoju savęs kitaip gimdančios. Ir dabar galiu prisipažinti: esu šaulė iki panagių, o mano dukros viena svarstyklės, kita liūtukas (taigi, irgi ugnies ženklas). Ir antrosios gimimas buvo itin sėkmingas Astrologija ("įvaizdis") - dar ne viskas, potraukis vandeniui ("troškulys") - viskas. dar paplepėkim apie pozas: ar gimdėk kas klūpom? ant lovos? ar yra kokis pasirėmimas ar tik vyras? ar "keturiom" bandžiusių yra? ar olandiška kėdutė naudojama ir išvarymo metu? ar tik sąrėmių? parašykit patyrusios, už ką pamėgot ar nepamėgot savają pozą? QUOTE(aldyte @ 2006 10 09, 23:26) Aš per sąrėmius ropinėjau keturiom, visa išsižergusi, kaip varlė... Dar man padėdavo įvairaus po būdžio lingavimas: ant kelių, apsikabinus kamuolį, arba vaikštant, siūbuojant į šonus ir maurojant kaip meška... Pats gimdymas man neatskiriamas nuo vandens. Ir visai ne dėl kokių filosofinių nusiteikimų, bet tiesiog traukia į jį fiziškai ir nenumaldomai. Ir net stanginantis niekas nebūtų privertęs manęs iš jo išlipti. Net su kranu nebūtų išlupę, būčiau vonią kartu su savimi nusinešus. Beje, šiaip gyvenime vonioj maudytis nemėgstu. Net kai gyvenom su vonia, o ne dušo kambariu, tai vistiek vandens niekad neleisdavau. O vat nuo tam tikro nėštumo periodo man ta vonia pradeda patikti... Jau ir šiandien buvo kilęs noras paplūduriuoti. Matyt, nėštumo metu man žuvies uodega išdygsta Beje, neseniai čia kažkas rašė, kad ugnies ženklams gimdyti vandenyje netinka. Smagiai pasižvingavau. Ech, horoskopai, tie narkotikai liaudžiai... QUOTE(aldyte @ 2006 10 10, 00:26) dar paplepėkim apie pozas: ar gimdėk kas klūpom? ant lovos? ar yra kokis pasirėmimas ar tik vyras? ar "keturiom" bandžiusių yra? ar olandiška kėdutė naudojama ir išvarymo metu? ar tik sąrėmių? parašykit patyrusios, už ką pamėgot ar nepamėgot savają pozą? Na, pati vieną gimdžiau ant gimdymo stalo ir patogu tas nebuvo. Sąrėmių metu labai norėjosi keturiom būti, bet ligoninėj nieks neleido ropinėti po grindis. Antrąją gimdžiau sėdėdama vonioje. Ką su rankom dariau - nepamenu, gal už vonios krašto laikiausi O filmuose teko matyti, kad ir išvarymo metu moterys sėdi ant kėdutės. QUOTE(Raideles @ 2006 10 10, 15:00) Na, pati vieną gimdžiau ant gimdymo stalo ir patogu tas nebuvo. Sąrėmių metu labai norėjosi keturiom būti, bet ligoninėj nieks neleido ropinėti po grindis. Aš ropinėjau ir ligoninėj, nuogą sėdynę atstačius, tiesa, tai buvo ne Lietuvoj. Ypač atkakliai ropinėjau, kai gydytojai bandė prie manęs prikabinti savo aparatūrą tonusams užrašyti. Kartais užsispyrimas gerokai palengvina gimdymą oho, kokie spalvingi jūsų gimdymai. Ačiū. Kaži kodėl seniau lietuvaitės gimdyvę šaukdavo meška? Aš irgi pamėgau vonią, tokią pustuštę, šiltą...su pasilaistymais... Manau, tokios pačios norėsiu ir gimdydama. Labai džiaugiuos, kad neturėsiu būrio žmonių aplink, kai gimdysiu. Jei viskas klostysis, tai tik akušerė/pribuvėja užeidinės. Mane bent jau dabar gasdina tas 3-4, kad ir laaaabai gerų žmonių, stovėjimas tarp kojų, laikymas už pėdų ir visokie kitokie prisilietimai... Tuo metu gal viskas ir nebesvarbu - bet dabar tai net kartais apima noras išvis pačiai vienai su vyru likti... Ar baido tie žmonės, kurie būna gimdykloj/kambary, kai jau esi gimdyvė? Gal tikrai visai nebesvarbu, kiek ten jų būna? QUOTE(aldyte @ 2006 10 10, 17:10) Ar baido tie žmonės, kurie būna gimdykloj/kambary, kai jau esi gimdyvė? Gal tikrai visai nebesvarbu, kiek ten jų būna? Labai priklauso nuo žmonių. Mano pirmam gimdyme dalyvavo ir draugė, bet ji buvo "niže travy, tiše vody", aš jos buvimo net nejaučiau. O ligoninės varstomos durys nervina. Geriausia, jei tavim rūpinasi tik viena akušerė (na, ir vyras...), o daugiau niekas nesikiša. Na, nebent iškiltų reikalas... Prisilietimų gimdymo metu aš irgi negaliu pakęsti. Netgi vyro. Įmanyčiau pati prisiimti kūdikį, kad tik niekas manęs nečiupinėtų. O vat tylintys žiūrovai netrukdo. o kaip ten su valgymu? mums akušerė patarė atsinešti valgyti (tame centre yra virtuvėlė, jie patys nemaitina...). Būti po gimdymo centre leidžiama 6 val (apytikriai) - tada namo. Ar jums norėjosi valgyti? Kai pasiskaitau, dauguma nori, bet Lietuvoje neleidžia, nesiūlo, nepripratę... Ankstoka čia man tuo domėtis, gal ir nesvarbu, bet jei jau užėjote manęs paprotinti, tai dar papasakokite...
Sūnų gimdydama likus aštuonioms valandoms iki jo gimimo nė kąsnio į burną paimti negalėjau - pykino. O paskui, praėjus gal trims valandoms po gimdymo taip užsimaniau valgyti.... Gimdžiau ligoninėj, vakare, tai buvo gal trečia - ketvirta nakties, iki pusryčių dar toli... Gerai, kad turėjau šį tą pasiėmus iš namų
O dukrytę gimdydama galėjau valgyti, po gimdymo iš karto man trikertės žvaginės arbatos su medumi paruošė, namuose ir taip maisto buvo, visiškai nereikėjo tuo rūpintis Tai matyt verta kažką pasiimti - ar ilgiau užtrukus gimdymui vyras turės ko užkąsti, ar pati gimdymo metu ar po jo valgyti užsimanysi - jei ten neduoda nieko, tai nereiks kankintis iš alkio. Juk po gimdymo iš karto tapsi maitinančia motina, kuriai reikia turėti iš ko pieną gaminti
Po pirmo gimdymo - iškart po jo - gavau karštos arbatos su medum. Mmmm, gardumėlis... dar niekad arbata neatrodė TOKIA skani. Ir netrukus gavau karšto maisto į lovą. Na, aš pati dar kurį laiką nebūčiau susipratusi pavalgyti, per daug emocijų buvo po gimdymo ir pernelyg rūpėjo tas naujas mano gyvenimo stebuklas. Bet manimi pasirūpino - ir tai buvo puiku.
Antrą pagimdžiau naktį, pačiam vasaros įkarštyje. Todėl mielu noru nusnūdau, apsikabinusi mažiukę, mėgaudamasi nakties vėsa. Valgis visai nerūpėjo. O ryte jau parsiradom namo. Manau, termosiukas su tavo mėgstamiausia arbata tikrai nepakenks. O dėl maisto sunku ką nors patarti. nu dėkui. Kiek aiškiau. nuėjau į tėčių puslapį paskaitinėjau, bet gal geriau paklausiu jūsų - ar vyrai nebuvo "pribuvėjais"? nenorėjo? Aš noriu, ir mano vyras nori. Na, aišku, proto ribose, su priežiūra, bet ar manote, kad tai įmanoma??? ne Lietuvoje. Čia kur viską galima pasirinkti. Amerikoj.
Mano vyras nebuvo išreiškęs pageidavimo priimti vaikus pats. Gal reiks paklausti ar dabar nenorėtų
tai gerai, jei manai, kad įmanoma. Mąnysiu ir aš. Daugiau keistų/kvailų klausimų neturiu (šiuo momentu). Nuo pozų nuklydom kaži kur... Na iki susitikimų, tuoj vėl ko kamantinėsiu...
O kai aš gydytojai užsiminiau jog norėčiau gimdyti atsitūpus ar atsisėdus, ji atšovė(nu gražiai pasakė), kad tam reikia spec įrangos, o ligoninė tokios dar neturi.
O kokios įrangos reikia, nepasakė?
Sako Kaune gyd. Banga priima gimdymus ir tupint, ir klūpant.
na klinikose kaune sake kad gali pasirinkt kaip gimdyt, bet aisku akuserem daug paprasciau iprastai, nei gulet ant grindu ir gaudyt vaikiuka, kai gimdo atsitupus.
Sveikutes!!!
Mamytes,auuuuuuu!!! papasakokit, kaip jus gimdet? kokioj pozoj?
Na... ligoninėj jau seniai gimdžiau, o namuose paskutinį vaiką tai judesyje...
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 20, 15:19) Mamytes,auuuuuuu!!! papasakokit, kaip jus gimdet? kokioj pozoj? Per sąrėmius tai geriausiai jaučiausi vaikščiodama arba klūpodama. O gimdžiau vandeny, pusiau sėdom... QUOTE(Green.apple @ 2007 04 20, 22:35) o gimdei namie ar ligoninej? Vieną namie, kitą ligoninėj. Ne Lietuvoj... Ten leido daryti beveik viską, ką noriu. QUOTE(Green.apple @ 2007 04 24, 21:11) butent- VERTIKALI. bet man atrodo lietuvoje vis dar taip ir gimdo ant tu lovu... Blogai atrodo Jau šios temos pradžioje buvo kalbėta, kad ir Lietuvoje galima pagimdyti kitaip QUOTE(Auges @ 2007 04 25, 08:44) Blogai atrodo Jau šios temos pradžioje buvo kalbėta, kad ir Lietuvoje galima pagimdyti kitaip pritariu
nu as tai su didziuliu palengvejimu atsimenu kai jau leido atsigulti...
Nes pradzioj tai liepe arba vaikscioti, arba tupeti - o taip dar labiau spaudziamas kaklelis ir labiau skauda... ..o kaip jau atsiguliau.. tai atsikvepiau
as irgi skaiciau,bet pas mus dar akmens amzius
QUOTE(Auges @ 2007 04 25, 06:44) Blogai atrodo Jau šios temos pradžioje buvo kalbėta, kad ir Lietuvoje galima pagimdyti kitaip Na, o kalbant apie pozas, mano patirtis štai koia. Prieš gimdymą labai jomis domėjausi, turėjom netgi gimdymo kėdę pasiruošę. Deja, realybėje viskas pasirodė gerokai kitaip
Pirmaji iprastai,ir labai skaudejo,ilgai gimdziau
Papildyta: Del vonios taip pat pritariu
Apleista tokia idomi temele... Kuriuose Vilniuje esanciuose gimdymo namuose (RK, AK ar VGN) leidzia pasirinkti patogesne gimdymo pozicija? Jei vaziuoji nesitares, tai ar galima tiketis, kad galesi rinktis kaip tau patogiau, ar tektu klausyt ir elgtis kaip priziurinciam personalui patogiau...
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 03 08, 23:55) Apleista tokia idomi temele... Kuriuose Vilniuje esanciuose gimdymo namuose (RK, AK ar VGN) leidzia pasirinkti patogesne gimdymo pozicija? Jei vaziuoji nesitares, tai ar galima tiketis, kad galesi rinktis kaip tau patogiau, ar tektu klausyt ir elgtis kaip priziurinciam personalui patogiau... o jei važiuoji susitaręs ar kaškas nuo to pasikeis? Ir aplamai, ar yra vln gydytojų ir akušerių, sugebančiu is sutinkančių priimti gimdymus ne ant stalo? QUOTE(Natuke @ 2008 03 09, 12:27) o jei važiuoji susitaręs ar kazkas nuo to pasikeis? Ir aplamai, ar yra vln gydytojų ir akušerių, sugebančiu is sutinkančių priimti gimdymus ne ant stalo? Mano (kolkas gal labai naiviu Mano isivaizdavimu tai pries paspaudziant rankas, t.y. patvirtinant susitarima, detaliai aptari kas butu, jei butu, kaip elgtumemes vieniu ar kitu atveju; ar butu galima vienaip ar kitaip. Jei medikui priimtinos tavo mintys, jis nesitycioja is ju (nebutinai tiesiogiai), kad kas cia per pasaku prisigalvojimas, tai tadu OK. => Taigis, atsakant i tavo klausima, ziurint ka reiskia susitares ir kaip susitares O i antraji klausima as labai noreciau suzinot atsakyma. Ar yra Vilniuje gydytoju, akuseriu, gebanciu, norinciu priimti naturalu (ne konvejerini) gimdyma? |