Mes iki metu turejom Cam firmos universalu vezimuka su lopsiu, tai pardavem, nusipirkom sketuka ir dabar gailiuosi, nes palyginus su tuo universaliu, sketuka labai sunku vezti, valdyti,taciau nusinesti,aisku, lengviau. !!! Siulau atkreipt demesi i vezimuko girdzdejima,ratu barskejima.Kiek teko matyti,tai su tokiais dvigubais maziukais ratukais labai barska vaziuojant,gal leliuko tai ir nenervina, bet mane pacia nervintu  . Ir manau,kad geriau geros firmos naudotas, nei prastos naujas.Pagalvok kiek laiko praleisit daug lauke, juk arteja vasara, mano maze gimusi 05.15, tai mes lauke istisas dienas prabudavom, nes ir oras geresnis nei namie ir pati atitruksti nuo istisinio sukimosi.Man dar patogu buvo,kad lopsinio vezimuko apacioje didelis krepsys susideti daigtams, nueidavom ir i turgeli, apsipirkdavom,o tysti ant peciu nereikia  . Dar toks pastebejimas-yra vezimuku, kur kai pasidaro gulima padetis,tarp nugareles ir krepsio lieka nedaug labai vietos, tai jei leliukas miegos, o dazniausiai jis ir miegos arba gules, nes labai maziukas, bus sunku ka ideti i krepsi ar issiimti...Nezinau, gal cia ir ne visai tokie patarimai tinkami,bet tikiuosi nepakenks
saltrune
2004 06 22, 07:47
Aš irgi nervinuos dėl vežimėlio. Gyvenu senamiestyje, laiptai siauroki ir statūs,o "tempti" vežimą reiks į trečią aukštą. Apžiūrėjus ir pasiskaičius atsioliepimus, širdis labiausiai linksta prie bebe comfort vežimėlių, bet kainos tai labai kandančios... Ar apsimoka pirkti tik ratus ir lopšį be sportinės dalies? Gal dar + nešiojama auto kėdutė...? Ar šiuos vežimus turi tik Tindi Rindi parduotuvės? Kokią nuolaidą ir kaip ten galima gauti? Būsiu labai dėkinga visoms patarėjoms...
| QUOTE (saltrune @ 2004 06 22, 05:48) | Aš irgi nervinuos dėl vežimėlio. Gyvenu senamiestyje, laiptai siauroki ir statūs,o "tempti" vežimą reiks į trečią aukštą. Apžiūrėjus ir pasiskaičius atsioliepimus, širdis labiausiai linksta prie bebe comfort vežimėlių, bet kainos tai labai kandančios... Ar apsimoka pirkti tik ratus ir lopšį be sportinės dalies? Gal dar + nešiojama auto kėdutė...? Ar šiuos vežimus turi tik Tindi Rindi parduotuvės? Kokią nuolaidą ir kaip ten galima gauti? Būsiu labai dėkinga visoms patarėjoms... |
sakyciau n\visai nereiketu lopsio o pirkciau tik ratus su kedute ir sportine dalimi  . Kedute dedasi atskirai ant ratu, tai kam tas lopshys, na nebent planuoji vaika migdyti lopshyje nakti. O siaip net nepastebesi kai vaikas jau sedes ir to lopshio niekam nebereikes. O kedute tikrai butina, kaip vaika su masina veziosi? ir dar jei sportinukas pilnai pasiguldo, tai iklojus ka nors gali irgi vietoj lopshio naudoti. va butent taip as ir pasidariau - nusipirkau sportinuka ir kedute, kuri dedasi ant ratu  .Tik pirkau ne bebe confort o chicco
saltrune
2004 06 22, 11:03
Na, man atrodo, lopšys labiau reikalingas nei sportinė dalis- bent jau mano patirtis tokia buvo, nes kol gulėjo , tol gulėjo, o vaikščiot praktiškai ansčiau nei pati atsisėst pradėjo (7 mėn), ir tada jau į jokį vežimą nebeįkišom- vis tiek muistydavosi ir nesėdėjo. O sportinėse dalyse, kiek žiūrėjau, visur jau diržai kapitaliai pritvirtinti, jų nenuimsi, tad gulėtant jų nemanau, kad patogu, ir net jei kūdikiui atrodo nieko, stuburui kietėjant galimos visosios deformacijos, kurios atsilieps, aišku ne dabar, bet apie 50m. Westa, o kodėl chicco? didžiausias jų minusas kai žiūrėjau, man pasirodė maži ratai, nes prie namų žiemą ne visada nuvalo sniegą, bet kuo jie tau atrodo geresni?
Paulina1
2004 06 29, 09:41
geriausia du vezimai: vienas gulimas (su lopsiu) ir velesniam laikui sketukas. Nebent dar pirkti viena brangu, bet kuris su atskiromis dalimis - siaip ne kiekvienam mirtingajam ikandama kaina  )) Siaip dar ka pastebejau - yra tikrai tokiu nelabai vaikstanciu lauke mamyciu (laukia, kol tetukas is lauko gris), tai joms pripuciamu ratu nelabai reikia, o man, as lauke budavau iki penkiu valandu, tai buvo kaip issigelbejimas...
saltrune
2004 07 26, 15:58
O lopšiniu ar galėsiu iki 6 mėn važinėtis? Seniai turėjau  , nebeatsimenu  . Mes gyvenam senamiesty, tai laiptai labai siauri ir aukšti, todėl noriu , kad lengvas būtų ir/ arba siauras, arba patogiai ir greit susilankstytų. Kitą vertus, esu mėgėja vaikščioti, balkono nėr, tad tikrai daug laiko važinėsimės. Bjauru būna žiema, nes šaligatvius aplink valo labai blogai, todėl bijau, kad su mažais ratais nepravažiuosiu (ar tikrai?). Plius turiu 8-metę smarkią dukrą, kuri tik bėgt moka, o ne vaikščiot  , todėl svarbu, kad vežimas būtų labai stabilus (dėl to lyg ir akrenta triračiai). O va finansai gal nėra pirmoj eilėj, galiu daug ką sau leist. O dėl lopšiuko, tai ar vasarą nebus karšta? Juk dar daugiau kaip mėnuo šilumos gali būt? Be to jie man tokie maži atrodo, o ir aš pati, ir vyras , ir dukra aukšti, tai nemanau, kad miniatiūrinį lelių gausiu  O kai nebetilps, nemanau, kad patogu pusiau gulom miegot, plius visur kur žiūrėjau, diržai tai kapitaliai pritvirtinti, tai ant jų lelius turės miegot- reik dėt čiužinėlį, bet ar jis pakankamai išlygins? Va kiek daug klausimų idiotiškų
Barbora2
2004 10 04, 18:21
Laba diena mamytes, niekaip negaliu suprasti ko Jus taip zavites tais ,,lopsiniais" vezimeliais? As buvau irgi toki nusipirkus,bet atsisakiau po poros menesiu naudojimo! Garsios firmos Peg-perego! Privalumu jokiu ! Vien klapatas..tai i lifta sunkiai tilpdavo, issidedi i automobili,tai beveik visa vieta uzima...! Supti sunelio as neprisipratinau( aciu akuserei uz gerus patarimus), paveziodavau pirmyn atgal ,nekratydama..., tai kaip ir sis vezimelis kele daugiau problemu, negu turejo privalumu. Pardaviau! nusipirkau universalu -sportini varianta su nesiokle ir tikrai tai buvo zymiai patogiau...Drauge nusipirko pries metus Bebe-comfort, zinoma paklojusi virs 2000 lt giriasi,kad labai geras...JUOKINGA! Nieko siame vezimelyje apart dideles kainos gero nematau....Lopsy naudojo trumpai gal kokius 4 men., isgirtos lopsio savybes ,kad vaikeliui bus sukurtas idealus klimatas ir odele kvepuos ( lyd taip ar panasiai giria) zinoma nepasitvirtino,kudikely ir isberdavo ir pasusdavo...!taigi ne nuo vezimelio sitie dalykai priklauso ! Tvirtinciau,kad draugei vaikely reikedavo ,net daugiau prirenkti guldant y lopsy ,negu man y silta nesiokle..! sportinis variantas daugiau primena kedute,aukstas, be priekines rankenos vaikeliui laikytis! jei ant vaziuokles reikedavo uzsitvirtinti lopsy ,tai dedasi papildomas lankas! Jei ta lanka pamirsai netycia namuose,nes pries tai vazinejai prisitvirtinusi nesiojama kedute, lopsio nepritvirtinsi...! :-) Peg-perego nors geresni techniniai spredimai,bet kokia detale nuimsi ir uzdesi be papildomu priedu ir didesniu pastangu...! o svoriai....!!! Renax, Jus kaip zinovai ka galite pasiulyti is naujoviu...gal buvote Tarptautineje parodoje Kiolne? ka nors ypatingo nusiziurejote...? Drauge ant dienu gimdys ir ieso kazka ypatingo...! tokios firmos kaip Hauck; ABC Design; Baby comfort....Jai perprastos! Nori kazka ypatingo ir iskirtinio, patarkite kaip ysigyti. Aciu
Paulina1
2004 11 10, 10:26
Is savo karcios patirties sasakysiu - niekada daugiau su balandinuku arba zieminuku nepirkciau universalo ir dar naujo. Pirkciau deveta lopsini, o paskui sudedama smartuka, o vasarinukams tik smartukas, nes niekam daugiau neprireiks tokio sunkaus vezimo su dideliais ratais...
Lopsys tikrai kovinukaui beveik nereikalingas  Naudojome tik apie menesi  Mes pirma auginome lenkiskame universale ir jau jo atsikandome  velniskai sunkus  O tampyt tada reikejo tik i antra auksta  Siaip kaip dukrytei suejo metai nupirkome "Hauka" su pilnai gulima padetimi, bet prie jo nebuovo jokiu apsaugu- nei ant kojyciu nei nuo lietaus  Dabar antro tureciau sulaukti vasara ir ieskau tikrai ne universalo, o kazko panasaus i sketuka
 Wilmog, kad ir kovinukas, pirk gerą vežimėlį. Jei nenori nešiojamo lopšiuko, pirk vežimėlį be jo. Jų tikrai nemažas pasirinkimas. jei nusipirktum su klasikiniu lopšiu- tai šis tinka ir žiemai ,ir vasarai. Žiemą vaikeliui šilta, o vasara erdvu ir patogu. tuo labiau, kad mūsų vasaros visokios būna. Čia ne Europa. Mūsų klimatas gana šaltas, palyginus su kitom Europos šalim. Taip kad rinkis tokį vežimėlį. kad poto nesigailėtum. Iš patirties galiu pasakyt, kad grįžta klasikiniai vežimai su dideliais lopšiais. Tuo labiau, kad jie žymiai lengvesni už universalus. O dėl ratų: Maži ratai-tai plastikiniai ratukai. Jie neretai barškantys, tratantys. tikrai nemažas pasirinkimas yra normalių vežimėlių su vidutiniais arba dideliais ratais... O vežimėlį rinkis tokį, koks bus patogus tau, o svarbiausia tavo
Nu va, prisiskaiciau visokiu patarimu bei nuomoniu ir finale jauciuosi ziauriai pasimetus!  Supratau tik tiek, kad geriausia gimdyti arba ziemos pradzioj (tada gali pirkti lopsini vezimeli, kuri sudevesi iki vasaros, o vasaros pradzioj nusipirksi sketuka). Arba vasara, tai nereikes nei lopsinio, nei universalo- iskart bus galima ciupt sportini (su lopsiu atskirai). H-m-m-m-m...  O jeigu as gimdysiu kovo men. ir iki siltu oru tik 2-3 men.???? Beje, man siulo Graco firmos nenauja travel tipo vezima, bet kazkaip baiminuosi del tu mazu ratuku. Patarkit kas nors, ar jie patogus tokiu metu laiku?
Na del vezimo pasirinkimo- isaiskejo vienas dalykas. Kiekvienai mamai reik kitokio vezimo  kas vienai atrodo idealu- kitai visai netinka Lygiais miesto keliais vazineti visai uztenka su mazais ratukais. O kas po gamta, miskus megsta vazinetis renkasi dideliais ratais Kuo toliau galvoju tuo aiskiau darosi, kad galbut rinksiuosi 2 vezimelius Viena lopsini iki metu, kita sportini paaugusiam leliui- nes skirtingam amziui skirtingi dalykai aktualus Is pradziu leliukui norisi patogumo, o jam paaugus norisi lengvumo nes per ta laika jau uzknisa tasyti
edvinox
2005 03 23, 21:31
Sveiki,
Įdomi patyrusių mamų nuomonė: kokios strategijos geriausia būtų laikytis perkant vežimėlius?
Vaikutis gims gegužę, gyvename antrame aukšte. Biudžetas ~1500Lt, na iki 2000Lt, jei tikrai super variantas pasitaikytų.
Taigi, strategijos tokios:
1) pirkti klasikinį lopšinį vežimą, paskui pirkti sportinį/skėtuką ar kaip ten jie vadinasi. Iki kokio amžiaus vaiką išeina vežioti lopšyje?
2) pirkti universalų, su gulima padėtimi ir medžiaginiu lopšiuku, jei reikia vaikutį kur nusinešt, vėliau, vaikui paaugus tą patį vežimą naudoti kaip sportinį.
3) pirkti sportinę važiuoklę su galimybe ant jos tvirtinti lopšį (pvz. Peg Perego Pliko, Bebe Confort Trophy Air 6/Loola)
4) Gal jūs ką pasiūlysite?
-- Edvinas
pumiux5
2005 03 23, 22:07
ka gi pabandysiu atsakyti 1) as tik uz lopsini vezima. NAujagimiui tai geriausias variantas: erdvu ir saugu. Lopsyje savaja veziojome iki septinto menesio, ilgiau jau pati nebenorejo - viskas aplink rupi, gulet lopsyje nebenori. Nuo tokio amziaus sketuka pagal gamintoju nuorodas naudoti jau galima. 2) variantas su isimamu medziaginiu lopsiu yra labai blogas (cia tik mano nuomone), nes neuztikrina svarbiausio dayko - vaikelio saugumo. Nezinau ka galvoja sios prekes gamintojai bet vaikus nesioti medžiaginese krepsiuose turetu buti draudziama. Kad tokio vezimo nepriktume mums primygtinai patarinejo vyro tevas, jis yra vaiku chirurgas - tai sake, kad savo anukes pas save skyriuje su skilusia kaukole nenoreciau sulaukti (sorry labai baisiai skamba, bet tokie buvo jo zodziai); pradejome tyrineti ka siulo gamintojai, pasirodo tik vieninetlis Windoo lposys (bebeConfort) del plastmasiniu rankenu yra pritaikytas nesti, kai kudikis guli jame. Visu kitu lopsiu su medziaginem rankenom dokumentuose aiskiai parodyta, kad nesant lopsi vaiko jame neturi buti. 3) trecias variantas yra geras (mas pati toki pasirinkome), taciau dabar pati jau ieskau sketuko, nes remas ir sportine dalis yra sunkesni nei sketukai, o ateina vasara norisi lengvesnio daikto. Tai tiek  sekemes apsisprendziant
Pumpiux deja rinka blogai tirinejote  Pegperego naveta ,chicco coconas turi plastikines istisas rankenas . Bet dabar as savo siulyma isakysiu , kadangi biudzetas nemazas ir gyvenate antrame aukste ir yra vasara o poro ziema , tai siulyciau imti dideli Pegperego clasic , chicco bella , deja kitu firmu lopsiai mazesni , klasikini lopsi dideli kur vaikas iki 9-10 men laisvai telpa  cia mano svajoniu dalele , sportines dalies neimkit ( patarimas ) , auto kedele tos pacios firmos kaip ir vezimas tiks trumpoms kelionems i parduotuve  ir su padeklu kadangi eina puikiai tvirtinsit auto  Kedele galima det ant tu paciu ratu . O poto geras kompaktiskas sketukas kai vaikui 10 men ant pavasario  . Lopsi parduosite lengvai  Dasidesit kas like bus is sumos ir nusipirksit sketuka Cia mano nuomuone ir fantazija aisku galima imti is paskutines mados seriju Quinny buzz ar traxx , bet mane labiau klasika zavi . P.S pastebejimas toks smulkutis ,lopsyje vaika nepatogu nesioti bet kokiam jis tam persunkus , patogiausia nesiot auto kedelese . Bet pegperego , chicco , ir daugelyje kitu nurodyta kad vaika galima nest . P.SS as su sitom firmom niekaip nesusijusi cia tik mano asmenine fantazija treciam vaikui
Mes irgi sprendeme ta pati klausima, kai rinkomes vezimeli savo maziui. Pasirinkom varianta is triju daliu (Cam - nezinau, ar jie yra Lietuvoje, nes gyvenome uzsienyje http://www.camspa.com/inglese/DB_2002/sche...?ID_ART=842001). Tai yra variantas, kur ant sportinio vezimuko lengvai uzsideda lopsys arba autokedute. Situo variantu mes patenkinti. Manau, jei reiktu is naujo rinktis, tai 1. vel butinai pirkciau lopsi - tik kuo didesni, nes musu sunelis (6 men, 9 kg) jau sunkiai telpa i lopsi - ypac siltai aprengtas ir su antklodem visokiom. 2. kedute, kuri tvirtinasi ant remo - isbandyta ir labai patogu (kad ir maitinti kose). 3. sportuka pirkciau lengvuti ir atskirai. Is principo, mano nuomone suptampa su Renax. Jei galite sau leisti Pegperego varianta, tai, manau, pirmyn.
SoniaSonia
2005 04 01, 10:43
Sveiki, o ta "lopsini" tai jus vadinate kur yra stacionarus lopsys, ar kur isimamas? As kazkaip matyt per mazai apziurejau vezimuku, todel nesigaudau, nes pati noreciau nesiojama lopsi nusipirkti ir pritaikyti ji sportiniam vyresnelio vezimui. dar turiu maza lengva sketuka vasaros isvykoms, manau, kad pakaktu - tik va irgi nezinau, kaip su tuo lopsiu tame sportiniame....
QUOTE(SoniaSonia @ 2005 04 01, 10:43) Sveiki, o ta "lopsini" tai jus vadinate kur yra stacionarus lopsys, ar kur isimamas? As kazkaip matyt per mazai apziurejau vezimuku, todel nesigaudau, nes pati noreciau nesiojama lopsi nusipirkti ir pritaikyti ji sportiniam vyresnelio vezimui. dar turiu maza lengva sketuka vasaros isvykoms, manau, kad pakaktu - tik va irgi nezinau, kaip su tuo lopsiu tame sportiniame.... Lopsiniais jos vadina tos kur stacionarus lopsys yra. I universalus dadasi tokie medziaginiai, kurie buna siek tiek pakietinti ir minksti. Geras daiktas, bet nemanau ar vasara gimsianciam leliui naudingas
su pirmu vaikeliu turejau lopsini,nors gime pavasari,orudeni pirkau universala,nes isaugo,nebetilpo.Ziema buvo gerai,bet pavasari pirkaulengva sketuka.O su antru vaikeliu as vistiek pirkau lopsini vezima(su ventiliacija,su pusiau sedima padetim),nes tik gimusiam kudikiui tai-idealus variantas.aisku,jei esate daug keliau janti mamyte tai geriau pirkti sketuka su gulima padetim,bet toks yra tik chicco c1 ir kazkuris peg perego pliko p3 variantas.(is Vilniuj siulomu)O deti i sportini nesiokle vasara man atrodo yra gryna nesamone, juk vaikeliui ir karsta jame ir nera erdves.  dabar ,kai atsilo oras mes turim peg perego plikomatic ir dziaugiuos,nes jis patogus ir man(kompaktiskai susideda,lengvas 8 kg),ir vaikelis jame jauciasi puikiai(vezimas platus,palyginus minkstas,beveik gulima padetis)  Sekmes renkantis
Sveikos mamytės, nesuprant, kodėl kai kurios mamos sako, kad lopšys vasarą nereikalingas..Jis patogus visais metų laikais. Nebūtinai pirkti super brangų vežimą, Yra labai daug lopšinių nebrangių vežimų. Ir gamontojai ne ką blogesni už "brangiuosius". Be to sėdima dalis į kainą įeina. O kaina gali būti net nuo 600.
Gie Nezinau jei is situ dvieju tu manes pasirinkt prasai tai deja nepadesiu nes modeliai techniskai visiskai skirtingi . Graco ziemai nepirkciau nes nezieminis vezimas nors tu ka * vasarai super arba didesniam vaikui ) , nebent su apverciama buda . Del lopsinio tai geras variantas bet lopsini visada pigiau nusipirkt gera bet naudota , kokybe bus liuksine ir kaina nesikandzios. Nes uz 500 lt galima ir chicco ir pegprego ir senesni bebe lopsini nupirkt . Kaina sutaipysi ir drasiai poto parduosi . Nezinau pagal mano logika as investuociau daugiau i gera sportini nes jo ilgam reikia . O lopsys ziemai su dideliais ratais pats tas . Uzdedama kedute ziema nesizavek mazai reikalingas daiktas jos dejimas ant vezimo .
migliux
2005 04 08, 09:58
Sutinku su Renax dėl lopšinio. Jis tikrai trumpam reikalingas, todėl geriau pirkti dėvėtą, net ir pinigų turint. Su pirmu vaiku pirkau lopšinį nes gimė rugsėjo 6, tai naudojau iki balandžio, paskui pardaviau, nusipirkau sportinį-universalų, jis sunkus, bet jame daug vietos ir vaikas miegot jame gali, kitaip nei skėtuke, nors nebuvau juo patenkinta. O dukrai visai nenaudojau lopšinio, o nuo 4 mėn. nupirkau Bebe triratį ir gavau dovanų sportinį lengvą. Tas Bebe tikrai patogus man buvo  Maži sportinukai tai tik vasarai manau tinka, nes juose ir vietos mažai, ir ilgos žiemos ir pliurzos
o vat mano mazyle gims rugseji, tai kaip supratau is sitos temos svarbiausia dabar, kad vezimelis butu dideliais ratais (ruduo+ziema visgi), kad lopsys butu didelis, kur ja visa primuturiuota galeciau ikelti, na, ir kad nesunkus butu, kiek tik imanoma. o pavasariop leliui bus jau apie 8-9 men, tai rekes sedimo Bet gal tiks vaziuokle ir nuo lopsio, kur su dideliais ratais, na smeliui, miskams ir t.t. Tik jau virsuj noreciau, kad rankena butu perlenkiama, kad vaikutis i abi puses galetu ziuret ir kad gulima ar pusiau gulima padetis is to sedimo pasidarytu. Ar egzistuoja tokie ? Gal kas galetu patarti ? Ai, ir dar man labai patinka triraciai, spalvoti.....
QUOTE(Nyka @ 2005 04 28, 13:47) o vat mano mazyle gims rugseji, tai kaip supratau is sitos temos svarbiausia dabar, kad vezimelis butu dideliais ratais (ruduo+ziema visgi), kad lopsys butu didelis, kur ja visa primuturiuota galeciau ikelti, na, ir kad nesunkus butu, kiek tik imanoma. Dideli ratai...ir mažas svoris-nelabai suderinama... Jei pirmas aukštas-valio dideliems ratams...bet jei reikia nusinešti iš aukščiau- Perkant,renkantis,kilnojant vežimą reikia nepamiršti,kad dar bus + nuo 4 kg ir vis daugiau daugiau...O dar vežimą apglėbti,paimti patogiai reikia...Aš pati pasimokiau iš klaidų...nebenoriu sunkaus
godaiva
2006 01 19, 08:55
o as jaunom mamytem rekomenduociau lopsini vezimeli, ten vaikui kur kas patogiau miegoti, o jei yra neramus galima ji lengvai uzliuliuoti. tokiame vezime dazniausiai telpa leliukai iki kokiu 7-8men. priklausomai nuo vaiko ar mamos noru. tokio amziaus vaikai dar daug miega ir bet koks pasivaiksciojimas baigiasi miegojimu. veliau, kai vaikutis mazai miega ir daugiau sedi, galima isigyti gera sportinuka, kuris yra nesunkus, arba sketuka geresnes firmos. nes universalo nebesinori tampytis kai vaikiukas buna paauges... cia tik mano nuomone. o jums pacioms spresti koki vezimeli pirkti. bet teko ne karta praktiskai susidurti su mamytemis, kurios iki 7 men veziojo vaikus universaluose, o veliau mete juos i sonus ir pirko lengvesnius sketukus jau tokia tiesa. sekmes besirenkant pati graziausia vezimeli
Aš iš esmės pritariu Godaivai Pats geriausias variantas lopšinis vežimas ir paskui geras sportinukas  . Tik tas lopšys turėtų būti didelis ir erdvus (pvz.: kaip Peg Perego), kad vaikiukas tikrai bent jau iki 6 mėn. tilptų. Mažo, siauro ir trumpo lopšiuko pirkti neapsimoka  , nes jis vos keliems mėnesiukams. Tokiu atveju jau geriau iškart geras sportinukas tik su pilnai gulima padėtim. Tarkim aš turėjau BC Windoo, tai jame tik iki 4 mėn tilpom  , o paskui pirkom sportinuką su pilnai gulima padėtim ir ten vežiojom dar nesėdintį klecką.. Jam buvo daug geriau nei lopšyje, nes erdvu, gali nesuvaržytas judėti, apsiversti ant šono, o nenorint miego pusiau sėdimoj pozicijoj stebėti pasaulį O kas dėl universalų, tai tikrai retas atvejis, kad su jais nuo.. iki... pravažinėtų  . Paprastai tėvai vaikeliui išmokus sėdėti perka normalų sportinuką ar skėtuką, nes universalus daiktas niekada neatlieka geriau tos funkcijos kaip atskiras tik tam tikram atvejui pritaikytas daiktas... Man išvis pats nepraktiškiausias variantas pirkti vezima 3in1, t.y. kur ant to pačio rėmo dedasi visos vežimo dalys.. Lopšys tai dar lopšys, ir autokėdutė patogu, kad užsimontuoja, bet tos sėdimos dalys, kurios užsideda ant to paties rėmo paprastai būna tokios nepraktiškos, miniatiūrinės - tiesiog lentutė apvilkta medžiaga  . Taip, kad patarimas iš mano pusės perkant tokį vežimą, imti tik dvi dalis: lopšį ir autokėdutę, o sportinės dalies, kuri dedasi ant to paties rėmo iškart neimkit, pamatysit kaip paaugus veikeliui norėsis normalaus sportinuko, o ne tos "lentutės" užsifiksuojančios ant rėmo
O man sake tevai, kad lauke niekad nemiegodavau, net jei uzmigusiia isnesdavo, iskart pabusdavau ir dairydavausi. Todel manau, kad kieto lopsio nepirksiu, nes jei vaikas i mane atsigims  tai bereikalingas tas lopsys bus.
QUOTE(Onora @ 2006 01 19, 14:29) O man sake tevai, kad lauke niekad nemiegodavau, net jei uzmigusiia isnesdavo, iskart pabusdavau ir dairydavausi. Todel manau, kad kieto lopsio nepirksiu, nes jei vaikas i mane atsigims  tai bereikalingas tas lopsys bus. Nemanau,kad tu tik gimusi pasaulį tyrinėdavai,kai tėvai po lauką važinėdavo.Teisingai,kai vaikas paauga,tai retai kuris lauke išmiega.Maniškis pvz. tai nuo 7 mėn lauke nemiegodavo.Gal tavo tėvai truputį sumaišė amžių,kada tu nemiegodavai vežime  Odėl lopšio tai pamastyk.Jei žiemą tavo vaikelis dar bus labai mažas,tai tik lopšy kūdikiui komfortiškiausia
QUOTE(Violetukas @ 2006 01 19, 22:43) Ir aš tą patį rašiau savo pirmame poste šia tema. Tik tas mėnesių nurodymas tai gal nelabai: pvz., vaikui 7 mėnesiai sueina gruodį -tai nemanau, kad mamytė ryšis vaikučiui pirkti skėtuką ir vežioti jį jame. Tuo labiau, kad su skėtuku ir pravažiuoti žiemą per pusnis keblu. Taip kad kiekvienas atvejis yra kitoks. Šiaip tai jo, vežimo pasirinkimas dar labai priklauso nuo to kada vaikelis gimęs.. Maniškis gimė birželį, tai atėjus pirmiems šaltiems orams ir prireikus kombinezono bei vokelio, jis jau nebetilpo į lopšį, o žiema dar tik prasidėjo..Todėl pirkom rimtą sportinuką su pakankamai dideliais ratais, gulima padėtim o ne visai lengvą, mažaratį skėtuką ir kol kas mums labai gerai  . Į lopšį, kad ir koks jis didelis bebūtų, per visą žiemą netilptume
Pasidalinsiu savo patirtim.Nors man labai patiko tie vezimeliai su kietu lopsiu,bet dziaugiuos,kad pirkom su isimamu.Nes gyvenam 9 aukste,vezimas telpa i lifta tik prilaikant lifto duris,o pirmam aukste dar reikia viena laiptu uzlipima panesti.Taigi,po keliu tokiu patasymu pradejau laikyt vezima savo masinoj kieme  Be to,vasara keliavom su masina i uzsieni,tai isimamas lopsys neuzeme daug vietos,o nakvojant moteliuose mazule galejo jame miegoti Dar susigundziau dideliais ratais  bet galiu pasakyti,kad vezimas lygiai taip pat trata(pirma vaika veziojau mazais ratukais),kai vaziuoju prastu saligatviu,tik ,kad ne taip garsiai... Padariau tik tokia isvada,kad vis tiek teks pirkti dar viena vezima,lengvesni ir uzimanti maziau vietos,nes daug vazinejam.Jau svajoju apie QUINNY sportinuka,kur susilanksto i visai maziuka...
friculis
2006 06 23, 15:12
sveiki,
ir taip ir taip tačiau kai reikia išsirinkti vežima...tai pasirodo ne taip lengva kai turi konkrecius reikalavimus. Gal zinot koks vezimas butu, o tai visai jau pasimečiau:
*tinkamas vaziuoti per smeli ir sniega, t.y. didesniais ratais; *ratai manevringi, t.y. gali buti ir triju ir keturiu ratu svarbu kad priekiniai bentjau sukiotusi apie savo asi arba butu dvigubi. su fiksatoriais; *normalaus svorio, t.y. apie 13-15kg (nelabai tikiu kad lengvu su dideliais ratais buna) *permetama rankena (ziema nukeliama dali sukioti su vaikiuku, man rodos nei sis nei tas)
snickers
2006 06 23, 16:11
Viskas, ka isvardijai yra vadinamuose universaluose. Bet....kazkodel mamos ju atsikanda greit. Vienas dalykas svoris apie 15kg. Kol leliukas mazas, tai dar patyst eina , o veliau  . Daznai girdziu apibudinima "griozdas", tai matyt uzima nemazai vietos, nepatogu nesti ir t.t. Patarciau rinktis kombinuota varianta, kai ant tu paciu ratu fiksuojasi lopselis ir sportine dalis. Beje, atsizvelgiant i vaikiuko gimimo laika to lopsiuko galima ir nepirkt, ta sportine dalis kai kuriuose modeliuose tinkama nuo gimimo. Siuo metu man labiausiai patinka Chicco 0.1 ir Pegperego Pliko P3. Abu susideda kaip sketukai ir sveria atitinkamai 8kg ir 9kg. SEKMES!
QUOTE(friculis @ 2006 06 23, 13:12) sveiki, ir taip ir taip tačiau kai reikia išsirinkti vežima...tai pasirodo ne taip lengva kai turi konkrecius reikalavimus. Gal zinot koks vezimas butu, o tai visai jau pasimečiau: *tinkamas vaziuoti per smeli ir sniega, t.y. didesniais ratais; *ratai manevringi, t.y. gali buti ir triju ir keturiu ratu svarbu kad priekiniai bentjau sukiotusi apie savo asi arba butu dvigubi. su fiksatoriais; *normalaus svorio, t.y. apie 13-15kg (nelabai tikiu kad lengvu su dideliais ratais buna) *permetama rankena (ziema nukeliama dali sukioti su vaikiuku, man rodos nei sis nei tas) Jei sneket is savos praktikos , tai siulyciau pasidaryt lopsinio nenaujo ( chicco , pegperego ) toki galima isigyt uz 200-400 lt . Bus labai konfortiska kudikeliui ( tuo labiau ju lopsiai yra dideli ir svoris pakankamai mazas ) . Poto nusipirkt gera sportinuka , nes juo naudosies ilga laika toki kaip ( chicco c1 , esprit aluking , pegperego p3 , ). Jei gimdyt pavasari tai galima ir be lopsio apseit . Kaip bebutu sunku isnest ta 15 -16 kg .
***smile***
2006 08 27, 12:07
sveikos supermamytes mazylis gims +/- apie naujuosius metus  jau dabar visa seima ieskome vezimo, kadangi mama keliones sunkiai atlaiko ir i pabaiga ner ko delst kai reikes ledais ciuozt su pilvu  neseniai buvom vilniuj ir prie progos pasidairem i vezimukus  kiek ju daug, koks pasirinkimas, net nezinai prie kurio prieiti...  bet vezimo nenusipirksi vien del to kad jis akiai mielas, turi buti ir patogus mazyliui bei mamytei, vienu privalumu reikia, kitu ne, vienos firmos  vezimeliai, kitos galbut patarkit i ka atsizvelgt perkant vezima tokiu laiku gimsianciam vaikeliui, kad tiktu ir ziema ir vasara?  kokie yra bendri privalumai ir atskiri(zinoma, ne visi jie reikalingi)?
pirmiausia patarciau nusistatyti kriterijus, pagal kuriuos ieskosit vezimuko  ar ieskot universalaus vezimo - kad ant tos pacios vaziuokles detusi ir lopsys, ir sportine kedute ir galbut autokedute? ar labai aktualus vezimelio svoris? ar gyvenat name su liftu? jei ne, ar aukstai? ar daug keliausit su masina ir vezimeliu? kokia suma pasirenge investuoti i vaiko ir savo komforta?  pradziai ben tiek reiktu atsakyti
***smile***
2006 08 27, 14:22
siaip butu geriau jei kuo lengvesnis, kad mama dar pakeltu jei reiketu ryte kur iseit, nors yra liftas name bet pirmam aukste iki lauko visgi reikia iveikti 6 laiptukus ir dar isejus is laiptines tris  siaip daznai mamai jo kilnot nereiks jei neprirista prie grafiko, nes tetis kasdien grista pietu, as po pamoku visa diena zadu but namie ir jau nuo namu darbu tam nesunku atsitraukt  zinoma, nesakau kad jau ne karto mamai paciai nereiks kilnot del kelioniu...pagrindine "kelione" vasara i soda kasdien, ten gal reiktu vezimo kol mazylis nevaiksto pats, o siaip tevai nelinke vazinet, karta per kelis menesius i kita miesta, o siaip cia vietoj pas gimines ar draugus lankosi  kelioniu visgi bus, nors kad per lagaminus netilptu vezimas tai karta i metus gal na suma jau bus pagal vezima, neseniai ziurejo tevai gariunuose, ten didelis pasirinkimas ir tikrai nebloga vezima galima isigyt uz 600, o i tuos paprastus kur jau gariunuose po 300 net neziurejo siaip paciu pageidavimai tai kad tilptu i lifta, permetama rankena, reguluojamas jos aukstis ir vakar mama pamate rankini stabdi ant rankenos tai to butinai uzsimane  visa kita tai tik patogumas i kuri labai daug ieina, o svoris svarbu pakelt, nes gero vezimo ziemai ir lengvo manau kad reiktu paieskot
jobukas
2006 08 27, 16:11
QUOTE(***smile*** @ 2006 08 27, 15:22) siaip butu geriau jei kuo lengvesnis, kad mama dar pakeltu jei reiketu ryte kur iseit, nors yra liftas name bet pirmam aukste iki lauko visgi reikia iveikti 6 laiptukus ir dar isejus is laiptines tris  siaip daznai mamai jo kilnot nereiks jei neprirista prie grafiko, nes tetis kasdien grista pietu, as po pamoku visa diena zadu but namie ir jau nuo namu darbu tam nesunku atsitraukt  zinoma, nesakau kad jau ne karto mamai paciai nereiks kilnot del kelioniu...pagrindine "kelione" vasara i soda kasdien, ten gal reiktu vezimo kol mazylis nevaiksto pats, o siaip tevai nelinke vazinet, karta per kelis menesius i kita miesta, o siaip cia vietoj pas gimines ar draugus lankosi  kelioniu visgi bus, nors kad per lagaminus netilptu vezimas tai karta i metus gal na suma jau bus pagal vezima, neseniai ziurejo tevai gariunuose, ten didelis pasirinkimas ir tikrai nebloga vezima galima isigyt uz 600, o i tuos paprastus kur jau gariunuose po 300 net neziurejo siaip paciu pageidavimai tai kad tilptu i lifta, permetama rankena, reguluojamas jos aukstis ir vakar mama pamate rankini stabdi ant rankenos tai to butinai uzsimane  visa kita tai tik patogumas i kuri labai daug ieina, o svoris svarbu pakelt, nes gero vezimo ziemai ir lengvo manau kad reiktu paieskot  Pasimatuokite atstuma tarp vezimelio ratu ir koks tarpas lifte, kai atsidaro durys. Kai kurie vezimukai gana platus ir i lifta netelpa. Mes jau pasimokeme, teko i parduotuve su cenimetru keliauti  .
taip, visu pirma reikia issimatuoti lifta  nes tarkim is bebe confort yra du geri vezimai, bet jie i standartini senoviska lifta netelpa  o del permetamos rankenos tai siulyciau dar pagalvot, ar cia jau butinybe  siaip jei jau dairetes vezimu, tai kazka tikriausiai jau nusiziurejot vis tiek  tai gal butu lengviau jei pateiktumet variantus cia, o mamos jau patars is patirties
Sveikos, pagal kokius pagrindinius kriterijus renkaties vezimeli? Mano pagrindinis, kad butu su lopsiais, o antrasisis, kad daug nesvertu. PIrkau su lopsiais, o sveria- 20kg (dvynuku). Del ratu dydzio, tai visiskai nieko nezinau, dar neteko isbandyti sio privalumo.
meduliukas
2007 07 13, 11:21
Man pagr. kriterijus - ilga patogi, plati sedyne, ne trumpesne kaip 90cm ir ne siauresne negu 30cm, antroj vietoje amortizatoriai - butinai reikia, kad butu.O svoris neaktualu, nes nenesiojau
*Citra*
2007 07 13, 14:57
Mano pagr kriterijai: -erdvus lopsys (lopsinis vezimas) -Svoris (nes gyvenu 5a be lifto) -kadangi norejau lengvesnio, automatiskai, kad butu nedideli ratai -kaina (iki 1500Lt). -Kad ant remo detusi autokedute. -Butinai 4 ratai.
Man svoris turėjo įtakos, norėjosi lengvesnio, nes nešioju iš antro aukšto - neaukštai, bet vis tiek. Ratai - dideli ir pripučiami, man tai buvo labai svarbu. Norėjau būtent triračio. Norėjau universalo, jokiu būdu ne lopšinio. Autokėdutės ant rėmo manęs nedomino.
O as esu pries tas kedutes montuojamas, nes manau, kad kudikis turi guleti visu kuneliu issitieses. O koks pliusas ar minusas trys ar keturi ratai?
Triračiai manevringesni ir šiek tiek lengvesni. Aš savo triračio į keturratį tikrai nekeisčiau.
Baukidė
2007 07 13, 22:03
QUOTE(*Citra* @ 2007 07 13, 15:57) Mano pagr kriterijai: -erdvus lopsys (lopsinis vezimas) -Svoris (nes gyvenu 5a be lifto) -kadangi norejau lengvesnio, automatiskai, kad butu nedideli ratai -kaina (iki 1500Lt). -Kad ant remo detusi autokedute. -Butinai 4 ratai. Būtų įdomu sužinoti, ar jau radote vežimuką, atitinkantį visus šiuos kriterijus
*Citra*
2007 07 14, 11:36
QUOTE(Baukidė @ 2007 07 13, 22:03) Būtų įdomu sužinoti, ar jau radote vežimuką, atitinkantį visus šiuos kriterijus  Isigyjau chicco ct01 Trio. Manau jis atitiks mano lukescius (nes isbandysim tik rugpjuti  )
Šypsenėlė24
2007 07 14, 22:25
Man renkantis įtakos turėjo vežimuko svoris, kad būtų keturratis, bei manevringas
meduliukas
2007 07 15, 14:37
QUOTE(pupux @ 2007 07 13, 16:45) O as esu pries tas kedutes montuojamas, nes manau, kad kudikis turi guleti visu kuneliu issitieses. O koks pliusas ar minusas trys ar keturi ratai? Kedeles skirtos saugiai vaziuoti automobilyje, o ne vezimuke vezint ant remo uzdejus, isskyrus parduotuves, kai atvyksti labai patogu isimti kedele, deti ant remo ir vaziuot. O vezioti lopsiuose - ypac nesaugu - pazystamu kudikis zuvo tik del to, kad veze lopsyje ant automobilio sedynes, kitaip butu gyvas likes, jeigu kedeleje
Jurgutėlė
2007 07 16, 15:16
Aš tai labai norėjau ,kad vežimėlis turėtų kietą lopšį ,nes man tos "tašės' tai nepatinka  Pirkom Hauck Mini Star ,labai patiko  O didesniam įsigijom triratį Bebe Confort ,labai manevringas ,puikiai rieda net ir per smėlį ,mat ratai dideli Rinkdamasi sportinį vežimėlį ,norėjau ,kad pasidarytų gulima padėtis. Taip pat ieškojau dideliais ratais
QUOTE(meduliukas @ 2007 07 15, 15:37) Kedeles skirtos saugiai vaziuoti automobilyje, o ne vezimuke vezint ant remo uzdejus, isskyrus parduotuves, kai atvyksti labai patogu isimti kedele, deti ant remo ir vaziuot. O vezioti lopsiuose - ypac nesaugu - pazystamu kudikis zuvo tik del to, kad veze lopsyje ant automobilio sedynes, kitaip butu gyvas likes, jeigu kedeleje  As turiu omenyje, einant pasivaikscioti, vezimas turi buti su lopsiu.O vaziuojant masina, tai tik keduteje vaikas turi sedeti.
|
|