Sveikutės,kiek peržiūrėjau temų niekur neradau apie tai,o gydytojos kol kas neklausiau. Mano sūnui už poros mėnesių bus penkeri ir jį dažnai užtinku besilaikantį už savo pimpaliuko,jam patinka čiupinėti kai sėdi/guli.Mieste einant ir tai jis jį čiupinėja per kelnes,vis sudrausminu.Nei jam niežti,nei skauda.Manau,jam malonu,bet ar toks dažnas,beveik nuolatinis čiupinėjimas,ar tai normalu.Gal kuri buvo susidūrus su tokiu dalyku,o gal aš per daug į tai kreipiu dėmesį
mano sunui beveik 3 metai, tai jam siuo metu jo pimpaliukas ir svarbiausiaas, su rankom braukia per ji ir sako pimpa pimpa  , ir si zodi daznai vartoja. gal isauks?
carvalho
2007 07 16, 12:15
Maniškis mėgdavo pasičiupinėti prieš miegą  Buvo gal kokie 3,5-4 metai. Tai kurį laiką tiesiog eidavau miegot su juo ir žiūrėdavau, kad rankytės būtų ne po kaldra. Tai per porą savaičių įprato miegoti rankas po galva susidėjęs, kaip angeliukas  Ir po to kažkaip nepastebėjau panašių dalykų. Šiaip gydytojai sako, kad jei vaikas čiupinėjasi, jam tiesiog trūksta dėmesio.
vaiddda-d
2007 07 20, 09:40
QUOTE(carvalho @ 2007 07 16, 13:15) Maniškis mėgdavo pasičiupinėti prieš miegą  Buvo gal kokie 3,5-4 metai. Tai kurį laiką tiesiog eidavau miegot su juo ir žiūrėdavau, kad rankytės būtų ne po kaldra. Tai per porą savaičių įprato miegoti rankas po galva susidėjęs, kaip angeliukas  Ir po to kažkaip nepastebėjau panašių dalykų. Šiaip gydytojai sako, kad jei vaikas čiupinėjasi, jam tiesiog trūksta dėmesio. taip pat esu girdejusi,kad jei vaikas taip daro jam truksta demesio.
Vaivorykštė
2007 07 20, 15:33
Mano taip oat ciupinejasi , gal ne tiek daznai kaip Hertos, bet namuose , ypac jei buna be kelnaiciu. Daznai vartoja zodi pimpaliukas.Manau, kad siuo metu vaikas atranda savo lyti ir nieko cia nepadarysi.Tik skaiciau, kad barti negalima , nes vaikas nesupranta, kodel tevai pyksta, kai jam malonu.Sako po to gali kilti psichologiniu problemu.As tai pasakiau, kad jei taip daznai lies pimpaliuka, tai gali ji nukrapstyti ir nebetures, tai dabar visa laika tikrinasi ar nenukrapste  Taigi nieko nelaimejau. Manau reikia laukti , kol isaugs ir nelaikyti, neguldyti vaiko nuogo.
Mano didvyris irgi čiupinėjasi. Visada žiūriu kad būtų su triusikėliais, nebeleidžiu nuogam miegoti. Tiesiog tokios paprastos priemonės padeda
QUOTE(vaiddda-d @ 2007 07 20, 10:40) taip pat esu girdejusi,kad jei vaikas taip daro jam truksta demesio. siaip as niekada vaiko neguldau nuogo miegoti, man kazkaip atrodo neestetiska, na nezinau, ir jis pats sako, noriu apsirengti, bet einant miegot nepastebejau reiktu pastebeti. o siaip jei sedi nusiprause su ranksluosciu, tai kartais paima, bet neperdazniausiai. esu sakius, kad pelyte yra sisiukui daryti. ir jei jau nori sisiu, tai tada tikrai paima ir laiko, ir tada mauna i wc. pastebiu kad ziuredamas tv kartais paima, tai gal ir pries norejima i tualeta, nes buna kad net ir "atsistoja". nu nezinau kazkaip per daug dar nesureiksminau to  . ir nemanyciau kad cia demesio stokos pasekme, nu nezinau
QUOTE(Vaivorykštė @ 2007 07 20, 15:33) .As tai pasakiau, kad jei taip daznai lies pimpaliuka, tai gali ji nukrapstyti ir nebetures, tai dabar visa laika tikrinasi ar nenukrapste  Taigi nieko nelaimejau. Manau reikia laukti , kol isaugs ir nelaikyti, neguldyti vaiko nuogo. Aš irgi taip sakau,bet tas nepadeda.Nuogo niekada neguldžiau ir neguldau,bet rankos vistiek triusikėliuose.Dėmesio gal trūksta,bet atrodo,kad normaliai jam jo skiriam ... gal aš čia labai sureikšminau ir jis tai išaugs,dar reiks su gydytoja psikalbėt
Lorena123
2007 07 26, 01:11
Šiaip gydytojai sako, kad jei vaikas čiupinėjasi, jam tiesiog trūksta dėmesio. O ar tokiame amžiuje dėmesio gali pakakti Pabandykite keleta dienų skirti visą dėmesį nuo ryti iki vakaro, vistiek vakare eis miegoti nepatenkintas O dėl pimipliuko, tai manu nereikia kištis į naturalius procesus. Su laiku išmoks pasičiupinėti pasislėpęs ir tai jau bus ne mūsų bobų reikalas
Sutinku su nuomone, kad kistis negalima, pagaliau vaikui ne viska mes mamos turim nurodyti. Norejau dar paklausti ar jusu maziesiems vyrams buna erekcija....  ? Maniskiui nuo gimimo - kiekviena ryta.
QUOTE(Lorena123 @ 2007 07 26, 01:11) Šiaip gydytojai sako, kad jei vaikas čiupinėjasi, jam tiesiog trūksta dėmesio. O ar tokiame amžiuje dėmesio gali pakakti Pabandykite keleta dienų skirti visą dėmesį nuo ryti iki vakaro, vistiek vakare eis miegoti nepatenkintas O dėl pimipliuko, tai manu nereikia kištis į naturalius procesus. Su laiku išmoks pasičiupinėti pasislėpęs ir tai jau bus ne mūsų bobų reikalas  Ačiū,tavo postas paguodė QUOTE(Peper @ 2007 07 26, 09:53) Sutinku su nuomone, kad kistis negalima, pagaliau vaikui ne viska mes mamos turim nurodyti. Norejau dar paklausti ar jusu maziesiems vyrams buna erekcija....  ? Maniskiui nuo gimimo - kiekviena ryta. būna,bent jau maniškiams vyrams tai tikrai
carvalho
2007 07 27, 07:39
QUOTE(Peper @ 2007 07 26, 10:53) Norejau dar paklausti ar jusu maziesiems vyrams buna erekcija....  ? Maniskiui nuo gimimo - kiekviena ryta. Būna, būna  Gydytoja sakė, kad jei nebūtų, tada galima būtų nervintis. O dabar tai tiesiog reiskia, kad viskas pas juos veikia
Kasandra@@@
2007 07 30, 22:38
Jezau kaip mane nuramino tas pasakymas,kad erekcija normalu, nes kai ryte atlekia ir pamatau iš kart pradedu jaudintis. Galvodavau, kad dar tokio amžiaus per anksti, tačiau jai gydytoja sakė tada normalu  .
vaižgantė
2007 07 31, 14:56
Mano vyriausiam sūnui taip buvo, kai gimė brolis. Pasistengiau daugiau skirti vaikui dėmesio ir visi čiupinėjimaisi pasibaigė...
QUOTE(Kasandra@@@ @ 2007 07 30, 23:38) Jezau kaip mane nuramino tas pasakymas,kad erekcija normalu, nes kai ryte atlekia ir pamatau iš kart pradedu jaudintis. Galvodavau, kad dar tokio amžiaus per anksti, tačiau jai gydytoja sakė tada normalu  . nu as nezinau, bet pas savo vaikina kazkaip nepastebejau  reiks pastebeti ji
Doviliukasss
2007 07 31, 22:36
Pas mus ir ta pati problema,vis ciupineja ir ciupineja,kazkuri laika jau buvo aprimes,o dabar ir vel,visur namie,lauke parduotuvej  sudrausminu ir vel tas pats,na sita tai pirma kart girdziu del demesio stokos,bet turbut teisybe,nes neviena paminejot
ingeborge
2007 08 01, 16:19
QUOTE(Kasandra@@@ @ 2007 07 30, 23:38) Jezau kaip mane nuramino tas pasakymas,kad erekcija normalu, nes kai ryte atlekia ir pamatau iš kart pradedu jaudintis. Galvodavau, kad dar tokio amžiaus per anksti, tačiau jai gydytoja sakė tada normalu  . O mano sunus sakydavo koks didelis pimpaliukas isaugo  Lyg dydziuodamasis tuo
mano sūneliui 3,5m tai kartais pagaunu ji tokiu netinkamu momentu.....ignoruoju,kartais gražiai paaiškinu,kad negalima...daktarė sakė jokiais būdais vaiko už tai nebausti ir nebarti aš sutinku su tuo
vilmux79
2007 08 03, 10:54
Čiupinėjasi ir maniškis Kol kas pamačiusi primenu, kad taip daryti nereikėtų ir, kad pimpaliukas skirtas sysiukui daryti ir, kad tėti irgi to nedaro  (juokingai nuskambėjo, ane, niu bent neužtikau dar  ).
juoduke
2007 08 03, 11:54
mano vaikelis irgi laiko už pimpaliuką, paaiškinu jam kad negražu taip daryti,nežinau, jam 3 su puse, gal išaugs iš to.o erekcija tai irgi pastebėjau, dažniausiai rytais .
JūratėG
2007 08 07, 07:54
Mano sūnui 7m, kai lankė darželį buvo pamėgęs laikyti už pimpiuko, nes negalėjo užmigti pietų miego, o gulėti vis tiek reikėjo. Namuose čiupinėdavo retai. Tačiau dabar jam kartais būna erekcija, tada jis manęs klausia: Mama, mano pimpiukas kažkodėl būna kitoks, KODĖL??? Nežinau kaip vaikui paaiškinti?? Patarkite Nuoširdžiai AČIŪ.
*sandriukas*
2007 08 07, 15:04
QUOTE(Kasandra@@@ @ 2007 07 30, 22:38) Jezau kaip mane nuramino tas pasakymas,kad erekcija normalu, nes kai ryte atlekia ir pamatau iš kart pradedu jaudintis. Galvodavau, kad dar tokio amžiaus per anksti, tačiau jai gydytoja sakė tada normalu  . ir man pasidare ramiau, kad erekcija reiskia, jog viskas gerai  Maniskis, tai visada pasako - mama, paziurek kos pas mane pimpis pasidare  Niu as paaiskinau, kad turbut sisiuko jis jau nori, tai dabar kiekviena ryta pirmu reisu i tualeta
Na mano sūnus (4,6 m) vienu metu taip pat vis liesdavo pipmaliuką. Bat pas mus tai prasidėjo po vieno įvykio. Jam ten gavosi kažkokia infekcija - užsikišo gleivinė, buvo žiauriai ištinęs, kad net važiavom pas gyd į ligoninę. Aišku gyd tenai viską sutvarkė, bet rėkė mano vaikas, tai nerealiai, toks jausmas, kad jį prievartavo. Po to, tėvelis padarė didelę paslaugą. Pasakė sūneliui, kad pimpaliukas turi būti pakeltas į viršų, atseit taip geriau... Taigi nuo to laiko sūnus nuolat "taisydavo" pimpaliuką, kad būtų taip kaip tėtis pasakė. Taip darydavo nuolatos ir namuose, ir parduotuvėje, tikiu, kad kai nematydavau tai ir darželyje. O aš jį pradėjau drausminti, kad taip nedarytų, tai aišku jis pasislėpdavo ir vies tiek savo. Po kiek laiko jau netekusi kantrybės pasakiau, kad eisim pas gydytoją, nes čia tikrai taip negalima, ir kad čia jau pripratimas ir, kad taip dažnai tikrai nereikia taisyti. Na keli pasakymai, kad jau rytoj einam pas gyd. padėjo. Dabar jau koks pusmetis nepastebėjau, kad "taisytų".
Tetrahidro
2007 08 15, 23:19
Taip, manau dabar jam toks laikas, išaugs.
Maniškis irgi čiupinėjasi kai proga būna: būna be kelnaičių ar žiūri TV. Kad negražu daryti, kažin ar gerai taip drausmint? Aš sakau kad man negražu žiūrėti kaip jis tai daro, paklausiu ar kada matė kad tėtis taip darytų? O jei nematė kad tėtis taip daro, tai vadinas jei jau darai, tai daryt reik kad niekas nematytų. Dėl erekcijos tai geras, aš visad maniau kad ji atsiranda tik kai lytinė branda būna  , kai sūnus gimė ir išsižiojau pamačius  .
Maniškis atrado saviškį daikčiuką kažkur 5,5 mėn.  Numovus sauskelnę iš karto griebia už jo, manau, kad jam niežti ar ką  Kartais taip timpteli, kad atrodo, nuplėš  Tiesiog kai būna be sauskelnių sudominu žaislikais. Aišku, trokiame amžiuje nič nieko dar piplys nesupranta, bet kažkaip neramina, o kas bus toliau...
nuraminot mane  nes as ir jaudinausi,del erekcijos rytais,ir po pietu miego.maniau,kad kazkas negerai.O del ciupinejimosi tai kazkaip nelabai,arba as nepastebejau.reikes demesi atkreipti  O kai buvo maziukas iki metuku tai ir patampydavo,maniau,kad ji ten nuples.Bet paskui kazkaip savaime liovesi tai dares
ADITELKA
2007 09 05, 07:44
Sveikos mamytės. Noriu paklausti Jūsų ar jūsų sūneliai domisi moteriškom grožybėm (t.y. krūtim), nes mano sūnus kai pamato, tai negali akių atitraukti, labai dažnai pagaunu žvilgsnį ant savo krūtų arba jei per teliką rodo tai jau net negalvok tada kanalą perjungti...  Mane tas neramina.
Mano sunus myli krutis  zino, kad is ju buvo maitintas, kartais pakalbam apie tai. Pamates kudiki paklausia ar jis valgo mamos papuka.
ADITELKA
2007 09 06, 12:03
maniškis irgi žino, kad buvo maitintas iš jų, bet jam dabar tiesiog rūpi krūtis ne kaip maitinimo šaltinis, o kaip moteriškos grožybės. Jam 5 metai ar neper anksti jis pradėjo domėtis tuom?  Man labai keista. Kaip jūsų sūneliai, mamytės?
Maniškis nesidomi krūtim,yra klauses kaip vadinas ir t. t.,bet jam neįdomu,mato kasdien kaip maitinu sesę,tai jam jokios reikšmės nedaro,net nesako,kad sese valgo papuką,sako "sesė valgo mamą'",užtat mes mylim "savo pimpiuką"...Na tikiuosi išaugs,dabar jau mažiau čiupinėjas negu tada kai užvedžiau temą,o dėl krūtinų tai net nežinau ką daryt,gal irgi išaugs,kai pasidarys viskas aišku ir nebeįdomu ,nebesidomės...
sveikos galiu papasakot tokia istorija  mano drauges sunui 3-meciui atsirado toks kaip pimpaliuko uzdegimas ( na nezinau kaip teisingai vadinasi) zodziu eme begti kazkokios isskyros,vaikas sauke kad skauda,tai ji issigandusi nuveze berniuka i ligonine,o ten apziurejes chirurgas (vyras  ) pasake kad mamos neteisingai daro neleisdamos berniukam iki 4 metu ciupineti pimpaliuko,nes butent zaisdamas jis ten ir atsmaukia ir uzsmaukia,na vien zodziu sake kad iki 4 metu reikia leisti vaikams ciupineti pimpi  o vyresniems tai gal sakau jau reiktu issaiskinti kazkaip kad negrazu ir t.t
Donalita
2007 10 28, 07:15
Sveikos, maniškis dar mažas, bet ir aš galvoju, kaip užbėgti situacijai už akių, jei ką. Ar padėtų paaiškinimas, kad pvz., kaip nedera vaikščiot nuogam gatvėj, kasytis užpakalio, krapštytis nosį, taip ir pimpaliuko nereikia čiupinėti ? Mano mažius vos tik nuimu sauskelnes, tai tuoj ir čiumpa. Iki šiolei dar išsaugojau, kad nesukištų ten rankų, kai apsikakojęs
QUOTE(Donalita @ 2007 10 28, 08:15) Sveikos, maniškis dar mažas, bet ir aš galvoju, kaip užbėgti situacijai už akių, jei ką. Ar padėtų paaiškinimas, kad pvz., kaip nedera vaikščiot nuogam gatvėj, kasytis užpakalio, krapštytis nosį, taip ir pimpaliuko nereikia čiupinėti ? Mano mažius vos tik nuimu sauskelnes, tai tuoj ir čiumpa. Iki šiolei dar išsaugojau, kad nesukištų ten rankų, kai apsikakojęs  istikruju tai manau dauguma maziuku kurie nesioja sauskelnes,tuoj ciumpa ten  vos tik pajunta kad jas nuimi,tiesiog vaikas jauciasi kaip su nuolat uzdetu sarvu ir iskart pajunta kai tik ji nuimi,tai gal cia nieko bloga sakau
Mano mažius ne toks ir jau mažius bet pimpaliuką kartkartėm vis dar pastveria kai žiūri televizorių. Nenutyliu, paklausiu ką ten daro gal ką rado  , pasijuokiam ir tiek
Geriausia taktika - nesureikšminti
Tigrutė
2007 12 12, 21:12
QUOTE(ingeborge @ 2007 08 01, 17:19) O mano sunus sakydavo koks didelis pimpaliukas isaugo  Lyg dydziuodamasis tuo  o maniskis sako, kad "mama pimpaliukas vel isdykauja"
QUOTE(sonatarin @ 2007 07 22, 20:55) siaip as niekada vaiko neguldau nuogo miegoti, man kazkaip atrodo neestetiska, na nezinau, ir jis pats sako, noriu apsirengti, bet einant miegot nepastebejau reiktu pastebeti. o siaip jei sedi nusiprause su ranksluosciu, tai kartais paima, bet neperdazniausiai. esu sakius, kad pelyte yra sisiukui daryti. ir jei jau nori sisiu, tai tada tikrai paima ir laiko, ir tada mauna i wc. pastebiu kad ziuredamas tv kartais paima, tai gal ir pries norejima i tualeta, nes buna kad net ir "atsistoja". nu nezinau kazkaip per daug dar nesureiksminau to  . ir nemanyciau kad cia demesio stokos pasekme, nu nezinau  sutinku, turiu sunu 4 su puse metu, siaip pasiciupineje ir buna kad atsistoja, bet juk tai vyras  visi jie taip daro... ir kiek atsimenu paskaitu tai sio amziaus vaikai na mazdaug nuo 3 pradeda dometis lytiniais skirtumais ir t.t. ka as zinau kol tai proto ribose , neverta jaudintis...
lauryzi
2007 12 13, 16:32
QUOTE(Herta @ 2007 07 14, 23:42) Sveikutės,kiek peržiūrėjau temų niekur neradau apie tai,o gydytojos kol kas neklausiau. Mano sūnui už poros mėnesių bus penkeri ir jį dažnai užtinku besilaikantį už savo pimpaliuko,jam patinka čiupinėti kai sėdi/guli.Mieste einant ir tai jis jį čiupinėja per kelnes,vis sudrausminu.Nei jam niežti,nei skauda.Manau,jam malonu,bet ar toks dažnas,beveik nuolatinis čiupinėjimas,ar tai normalu.Gal kuri buvo susidūrus su tokiu dalyku,o gal aš per daug į tai kreipiu dėmesį  Lygiai tokia pati problema, bet as manau kad laikui begant isaugs
Natalie
2007 12 25, 18:45
Pas tas pats su pimapliuku. Bet jis dazniau ne rankytes kisa, o miegsta pasitrinti atisgules ant pilvo, net suprakaituoja  Mes drausminame, bet nebarome. Nes buvome pas homeopata, tai jis paklause del sio dalyko, ir pasake, jog jokiu budu negalima barti vaika, taip jis atranda save kaip vyriska lyti, aisku jam reikia aiskinti, kad tai nedarytu viesai, kad nera padoru ar kazka panasiai. Bet tai jau prasideda jo seksualinis brendimas.
o mano vaikas sako mama paziurek koks didelis pasidare  kodel taip?o siaube kaip sunku paaiskint kodel taip darosi o istikruju jei pamaau ten krapstant paklausiu ka ten jieskai ir tiek to pakanka kad israuktu rankyte bet autores aprasyta situaciaja yra visiskai norm tik negalima bart jokiu budu
mano zuiki iki 3m beveik pastoviai taip darydavo,dabar jau aprimo
lauryzi
2008 01 08, 17:41
QUOTE(Lera @ 2007 12 25, 20:07) o mano vaikas sako mama paziurek koks didelis pasidare  kodel taip?o siaube kaip sunku paaiskint kodel taip darosi o istikruju jei pamaau ten krapstant paklausiu ka ten jieskai ir tiek to pakanka kad israuktu rankyte bet autores aprasyta situaciaja yra visiskai norm tik negalima bart jokiu budu  O as manau, kad apie ta daikciuka turetu tetis su sunum kalbetis - pas mus taip ir yra... Mano vaikas manes tokiu dalyku neklausineja, nes zino , kad as tokio daikciuko neturiu...
Mano sunus irgi vienu metu taip dare,tiesiog paaiskinau,kad tai nera grazus reiskinis,kuris sokiruoja aplinkinius zmones,kad tai galima daryti tualete ir tik tuo atveju,kai nusilengvina,tiesiog tyrinejom kartus, aplinkinius vyrus ir kalbejom,kad jie taip nesielgia,o jis jau vyras.Manau,kad vaikui truksta demesio,tai jis taip ji kompensuoja,stenkites kuo maziau ji palikti viena,kol sis iprotis dings,nes veliau jis gali jau slapukauti ir bus sudetinga tai sukontroliuoti
lauryzi
2008 01 11, 15:21
QUOTE(Leja01 @ 2008 01 09, 14:53) Mano sunus irgi vienu metu taip dare,tiesiog paaiskinau,kad tai nera grazus reiskinis,kuris sokiruoja aplinkinius zmones,kad tai galima daryti tualete ir tik tuo atveju,kai nusilengvina,tiesiog tyrinejom kartus, aplinkinius vyrus ir kalbejom,kad jie taip nesielgia,o jis jau vyras.Manau,kad vaikui truksta demesio,tai jis taip ji kompensuoja,stenkites kuo maziau ji palikti viena,kol sis iprotis dings,nes veliau jis gali jau slapukauti ir bus sudetinga tai sukontroliuoti Aha, rimtai, cia gal del demesio stokos????  Nes pastebejau, maniskis buna tai pamirsta, tai vel pradeda taip daryti....
mano keturmetis irgi kartais patyrineja, paciupineja kai persirengia.....bet per daug nesureiksminu......juk turi zmogus zinot kas ten pas ji kaip....... kartais ryte sako, kad jo "didelis pimpis", bet atseit del to kad labai sisi nori...ir vaikui to uztenka........
rasiux-
2008 01 14, 14:16
Maniškis, kol buvo dar visai mažas ir darė triusikėlių srities tyrinėjimus, tai nieko nesakiau. Bet dabar kai vaikiui 6 metai ir vis eina krapštydamasis, vis užklausdavau ar niežti, gal spaudžia, bet vis atsakydavo kad nieko jam nėra, tai vieną kartą paklausiau, gal man pakrapštyt ( jis tai daro per kelnes, nekiša rankų vidun)- tai labai juokėsi  ir dabar vis rečiau bekrapšto. Turbūt jumoro forma pasakyta pastaba suveikė geriausiai.
mums jau greit trys-ir ciupinejasi beveik kasdien ir erekcija buna daznai... stengiuosi nekreipt per daug demesio, o MB jaudinasi ir kartais bando barti..
lauryzi
2008 01 14, 15:58
QUOTE(Domke @ 2008 01 14, 15:36) mums jau greit trys-ir ciupinejasi beveik kasdien ir erekcija buna daznai... stengiuosi nekreipt per daug demesio, o MB jaudinasi ir kartais bando barti..  Musu tetukas irgi bando barti - bet manau kad to daryt tikrai nereikia...
Egliukass
2008 03 25, 10:46
O ka daryti kai mergaite trina sau kumstukus sukisui po kelnytemis?  tol,kol uzmiega,kartais net iki raudonumo,i alergija tai nepanasu... Meginu istraukti ir laikyti savo rankoje kol uzmiega,bet su visa jega tempia ir mano ranka po savimi...
|
|