Pradėjau nerimauti
Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės
Iš anksto ačiū už atsakymą
Nesugebėjau rasti panšios temos, tai klausiu naujoje
Pradėjau nerimauti Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės Iš anksto ačiū už atsakymą QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 16, 01:17) Nesugebėjau rasti panšios temos, tai klausiu naujoje Pradėjau nerimauti Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės Iš anksto ačiū už atsakymą Manau kad nera reikalo nerimauti QUOTE(MamaI @ 2007 07 16, 16:52) Manau kad nera reikalo nerimauti Aš irgi taip norėčiau manyti, bet gal į mano klausimą atsakys ir odontologė Apie nuotraukas, žinoma, irgi galvojau, bet visai nenorėčiauto to rentgeno be reikalo... gal ir nėra ko nerimauti... Bet dukra, būdama 12 metų nebeturėjo nė vieno pieninio danties ir jau dygo 7-tieji krūminiai, netrukus ji turėjo jau 28 dantis. Sūnui 11-ka, nuolatiniai tik 9, o procesas jau virš metų nejuda į priekį. Turbūt odontologą reikės aplankyti ... QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 19, 03:02) Aš irgi taip norėčiau manyti, bet gal į mano klausimą atsakys ir odontologė Apie nuotraukas, žinoma, irgi galvojau, bet visai nenorėčiauto to rentgeno be reikalo... gal ir nėra ko nerimauti... Bet dukra, būdama 12 metų nebeturėjo nė vieno pieninio danties ir jau dygo 7-tieji krūminiai, netrukus ji turėjo jau 28 dantis. Sūnui 11-ka, nuolatiniai tik 9, o procesas jau virš metų nejuda į priekį. Turbūt odontologą reikės aplankyti ... as as atsimenu kad man jau net 14 metu istrauke paskutini pienini danti
Atogrąža žinok turim tą pačią bėdą. Mano sūnui 9,5 metų ir yra iškritę 4 apatiniai ir 4 viršutiniai pieniniai. Tiesa nuolatiniai jau visiskai tose vietose išaugę, o jau 2 metai kai daugiau burnytėje niekas nevyksta. Nejaugi ir mums reikės rentgeno. Labai nenorėtume. Gal yra kas su panašia patirtim ir gali nuraminti, kad tai normalu ir dar reikia truputį palaukti.
QUOTE(Aliondra @ 2007 08 10, 14:00) Atogrąža žinok turim tą pačią bėdą. Mano sūnui 9,5 metų ir yra iškritę 4 apatiniai ir 4 viršutiniai pieniniai. Tiesa nuolatiniai jau visiskai tose vietose išaugę, o jau 2 metai kai daugiau burnytėje niekas nevyksta. Nejaugi ir mums reikės rentgeno. Labai nenorėtume. Gal yra kas su panašia patirtim ir gali nuraminti, kad tai normalu ir dar reikia truputį palaukti. Laba diena,ko jus taip pergivenat ? Tikrai tai yra normalu. QUOTE(MamaI @ 2007 08 11, 14:54) Laba diena,ko jus taip pergivenat ? Tikrai tai yra normalu. Nu man vistiek 13-os su dviem pieniniais neatrodo taip beviltiškai, kaip 11-os su 11 pieninių
as kazkaip nepamenu, kad man butu visi tureti pieniniai iskrite, gal ne visi jie turi pasikeisti
QUOTE(MamaI @ 2007 08 11, 20:16) Taip, 20 pieninių dantų, pasikeičia į 32 nuolatinius. Aišku, 21as - 28as išdygsta kiek vėliau, (mano vyresnioji 13 m. jau juos visus turėjo), o 29-30as (protiniai) - jau suaugusiam. Parašysiu. Svarbu prisiruošti iki mokyklos bent jau QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 15, 22:17) Nesugebėjau rasti panšios temos, tai klausiu naujoje Pradėjau nerimauti Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės Iš anksto ačiū už atsakymą Mano dukrai 13 ir jai tik 12 dantis pries savaite issikale QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 16, 01:17) Nesugebėjau rasti panšios temos, tai klausiu naujoje Pradėjau nerimauti Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės Iš anksto ačiū už atsakymą Sveika.. Geras sumanymas yra apsilankyti pas gydytoja odontologa Tikiuosi, nors kiek padejau Jei kas neaisku, rasyk, atsakysiu Sekmes... QUOTE(renax @ 2007 08 12, 06:48) Mano dukrai 13 ir jai tik 12 dantis pries savaite issikale oho QUOTE(airina @ 2007 08 12, 12:07) Sveika.. Geras sumanymas yra apsilankyti pas gydytoja odontologa Tikiuosi, nors kiek padejau Sekmes... Jam pirmas pieninis iškrito tik jau būnant 7-ių. Aštuonis kandžius turėjo eidamas 9-us m. Tuos 4 -is galinius krūminius turi seniai (buvau visai apie juos pamiršusi, Ačiū, tikrai padėjot (atradau pas vaiką dar 4-is dantis QUOTE(Atogrąža @ 2007 08 12, 13:59) oho Jam pirmas pieninis iškrito tik jau būnant 7-ių. Aštuonis kandžius turėjo eidamas 9-us m. Tuos 4 -is galinius krūminius turi seniai (buvau visai apie juos pamiršusi, Ačiū, tikrai padėjot (atradau pas vaiką dar 4-is dantis Zinot, mergaites, Pamaniau sugaisiu siek tiek,bet parasysiu kada kokie dantukai turetu dygti... Skaiciuojami jie burnoje nuo priekio i sonus. Pieninuku buna po 5 i abi puses (viename zandikaulyje-10, reiskia abiejuose- 20 ) Tai pieniniai dygsta taip: 1-ukai(apacioj)-6-8 men.,1-ukai(virsuj)-7-10 men. 2-ukai(virsuj)- 8-11 men., 2-ukai (apacioj)- 9-13 men., 4-iukes(virsuj)- 12-15 men., 4-iukes(apacioj)- 12-16 men., 3-iukai (virsuj)- 16-19 men., 3-iukai (apacioj)- 17-20 men., 5-iukes (apacioj)- 20-26 men., 5-iukes (virsuj)- 25-28 men. Nuolatiniu dantuku buna po 8 i abi puses, skaiciuojant nuo priekio; reiskia- 16 viename zandikaulyje (32- visoje burnoje). Nuolatiniai dantys dygsta taip: 1-ukai (ap.)-6-7 metai; 1-ukai (v.)-7-8 metai; 2-ukai (ap.)-7-8 metai; 2-ukai (v.)-8-9 metai; 4-iukes ir 5-iukes (v.)- 10-11 m.; 4-iukes ir 5-iukes (ap.)-10-12 m.; 6-iukes (v. ir ap.)- 6-7m.; 3-iukes (v.)- 11-12 m.; 3-iukes (ap.)- 9-10 m.; 7-iukes (ap.)- 11-12 m.; 7-iukes (v.)- 12-13 m.; 8-iukes (v. ir ap.)- 17-20 m., gali isdygti veliau arba visai neisdygti- tai musu protiniai dantukai... Cia, jokiu budu ne taisykle, bet tiesiog tokia yra dantu dygimo seka dazniausiai Sekmes skaiciuojant ir stebint vaikuciu dantuku dygima! QUOTE(airina @ 2007 08 12, 17:46) Nuolatiniai dantys dygsta taip: 1-ukai (ap.)-6-7 metai; 1-ukai (v.)-7-8 metai; 2-ukai (ap.)-7-8 metai; 2-ukai (v.)-8-9 metai; 4-iukes ir 5-iukes (v.)- 10-11 m.; 4-iukes ir 5-iukes (ap.)-10-12 m.; 6-iukes (v. ir ap.)- 6-7m.; 3-iukes (v.)- 11-12 m.; 3-iukes (ap.)- 9-10 m.; 7-iukes (ap.)- 11-12 m.; 7-iukes (v.)- 12-13 m.; 8-iukes (v. ir ap.)- 17-20 m., gali isdygti veliau arba visai neisdygti- tai musu protiniai dantukai... Cia, jokiu budu ne taisykle, bet tiesiog tokia yra dantu dygimo seka dazniausiai Sekmes skaiciuojant ir stebint vaikuciu dantuku dygima! Oi, arinut, ačiū tau dideliausias
Mes siandien buvom pas odontologe ir ji mus nuramino, kad viskas gerai, kad netgi jokios rentgeno nuotraukos nereikia daryti, nes iki 14 dantuku kritimo tempas gali buti labai ivairus ir visa tai nor-ma-lu.
Mes kiek klibinom tuos jo dantis atrodo nekliba, o va gydytoja pajudino, sako irtas ruosiasi klibeti ir anas. Tai nusiraminom labai. Viskas tvarkoj. Jums irgi viskas bus gerai. Panikuotojas mes mamos esam.
Mes irgi eisim kitą ketvirtadienį
Na, va, nuvedė meno vyresnioji mažių pas mūsų gydytoją. Išpešė vaikui keturis pieninius ir jau iškart matosi du dygstantys nauji. Nors senieji beveik neklibėjo (bent jau man klibinant
|