Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 11-metis, o dar tiek daug pieninių dantų
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Atogrąža
Nesugebėjau rasti panšios temos, tai klausiu naujoje blush2.gif

Pradėjau nerimauti unsure.gif . Sūnui jau vienuolika, o nuolatiniai kol kas tik 8 kandžiai ir vienas krūminis.
Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės doh.gif Praėjo metai, o jis (kaip ir visi kiti) nė nežada klibėti doh.gif Skylė jau nemaža, kol kas neskauda, o mes vis laukiame naujų dantų ax.gif Ar tik man taip atrodo, ar jie tikrai smarkiai vėluoja? (Pieniniai pradėjo dygti 7-8mėn)

Iš anksto ačiū už atsakymą aciuks.gif
MamaI
QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 16, 01:17)

Pradėjau nerimauti unsure.gif . Sūnui jau vienuolika, o nuolatiniai kol kas tik 8 kandžiai ir vienas krūminis.
Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės doh.gif Praėjo metai, o jis (kaip ir visi kiti) nė nežada klibėti doh.gif Skylė jau nemaža, kol kas neskauda, o  mes vis laukiame naujų dantų ax.gif Ar tik man taip atrodo, ar jie tikrai smarkiai vėluoja? (Pieniniai pradėjo dygti 7-8mėn)

*

Manau kad nera reikalo nerimauti schmoll.gif ,o kad buti visiskai ramiai nueikit pas gydytoja,padaris nuotrauka ir bus matit ar yra nuolatiniu dantuku uzuomazgos. smile.gif
Atogrąža
QUOTE(MamaI @ 2007 07 16, 16:52)
Manau kad nera reikalo nerimauti  schmoll.gif ,o kad buti visiskai ramiai nueikit pas gydytoja,padaris nuotrauka ir bus matit ar yra nuolatiniu dantuku uzuomazgos.  smile.gif
*

Aš irgi taip norėčiau manyti, bet gal į mano klausimą atsakys ir odontologė blush2.gif
Apie nuotraukas, žinoma, irgi galvojau, bet visai nenorėčiauto to rentgeno be reikalo... gal ir nėra ko nerimauti... Bet dukra, būdama 12 metų nebeturėjo nė vieno pieninio danties ir jau dygo 7-tieji krūminiai, netrukus ji turėjo jau 28 dantis. Sūnui 11-ka, nuolatiniai tik 9, o procesas jau virš metų nejuda į priekį.

Turbūt odontologą reikės aplankyti ...
mama_gulbe
QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 19, 03:02)
Aš irgi taip norėčiau manyti, bet gal į mano klausimą atsakys ir odontologė blush2.gif
Apie nuotraukas, žinoma, irgi galvojau, bet visai nenorėčiauto to rentgeno be reikalo... gal ir nėra ko nerimauti... Bet  dukra, būdama 12 metų nebeturėjo nė vieno pieninio danties ir jau dygo 7-tieji krūminiai, netrukus ji turėjo jau 28 dantis. Sūnui 11-ka,  nuolatiniai tik 9, o procesas jau virš metų nejuda į priekį.

Turbūt odontologą reikės aplankyti ...
*

as as atsimenu kad man jau net 14 metu istrauke paskutini pienini danti blink.gif lotuliukas.gif
Aliondra
Atogrąža žinok turim tą pačią bėdą. Mano sūnui 9,5 metų ir yra iškritę 4 apatiniai ir 4 viršutiniai pieniniai. Tiesa nuolatiniai jau visiskai tose vietose išaugę, o jau 2 metai kai daugiau burnytėje niekas nevyksta. Nejaugi ir mums reikės rentgeno. Labai nenorėtume. Gal yra kas su panašia patirtim ir gali nuraminti, kad tai normalu ir dar reikia truputį palaukti.
MamaI
QUOTE(Aliondra @ 2007 08 10, 14:00)
Atogrąža žinok turim tą pačią bėdą. Mano sūnui 9,5 metų ir yra iškritę 4 apatiniai ir 4 viršutiniai pieniniai. Tiesa nuolatiniai jau visiskai tose vietose išaugę, o jau 2 metai kai daugiau burnytėje niekas nevyksta. Nejaugi ir mums reikės rentgeno. Labai nenorėtume. Gal yra kas su panašia patirtim ir gali nuraminti, kad tai normalu ir dar reikia truputį palaukti.
*

Laba diena,ko jus taip pergivenat ? Tikrai tai yra normalu. smile.gif Mano dukrai 13 metu,ir ji dar turi 2 pieninius dantukus,3as tik pries pora savaiciu iskrito. Ir visiskai del to nepergivenu,ateis laikas pasikeis. mirksiukas.gif
Atogrąža
QUOTE(MamaI @ 2007 08 11, 14:54)
Laba diena,ko jus taip pergivenat ? Tikrai tai yra normalu. smile.gif Mano dukrai 13 metu,ir ji dar turi 2 pieninius dantukus,3as tik pries pora savaiciu iskrito. Ir visiskai del to nepergivenu,ateis laikas pasikeis. mirksiukas.gif
*

Nu man vistiek 13-os su dviem pieniniais neatrodo taip beviltiškai, kaip 11-os su 11 pieninių g.gif . Juolab, kad jau virš metų, kaip niekas nesikeičia. Eisim pas odontologą.
MamaI
QUOTE(Atogrąža @ 2007 08 11, 18:18)
Nu man vistiek 13-os su dviem pieniniais neatrodo taip beviltiškai, kaip 11-os su 11 pieninių g.gif . Juolab, kad jau virš metų, kaip niekas nesikeičia. Eisim pas odontologą.
*

Parasykit kaip sekesi ir ka pasake odontologas po vizito. smile.gif
Onora
as kazkaip nepamenu, kad man butu visi tureti pieniniai iskrite, gal ne visi jie turi pasikeisti g.gif
MamaI
QUOTE(Onora @ 2007 08 11, 20:27)
as kazkaip nepamenu, kad man butu visi tureti pieniniai iskrite, gal ne visi jie turi pasikeisti g.gif
*

Pieniniai tikrai visi turi pasikeisti smile.gif
Atogrąža
QUOTE(MamaI @ 2007 08 11, 20:16)
Parasykit kaip sekesi ir ka pasake odontologas po vizito. smile.gif
*

Taip, 20 pieninių dantų, pasikeičia į 32 nuolatinius. Aišku, 21as - 28as išdygsta kiek vėliau, (mano vyresnioji 13 m. jau juos visus turėjo), o 29-30as (protiniai) - jau suaugusiam.

Parašysiu. Svarbu prisiruošti iki mokyklos bent jau blush2.gif Kai gydyt nereikia nė vieno, tai kojos ten visai neneša doh.gif
renax
QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 15, 22:17)

Tas krūminis (4-tas apačioj) išdygo ir išaugo jau daugiau nei prieš metus. Manėme, kad netrukus keisis ir kitas, tai net nėjom gydytiti jame esančios skylutės doh.gif Praėjo metai, o jis (kaip ir visi kiti) nė nežada klibėti doh.gif Skylė jau nemaža, kol kas neskauda, o  mes vis laukiame naujų dantų ax.gif Ar tik man taip atrodo, ar jie tikrai smarkiai vėluoja? (Pieniniai pradėjo dygti 7-8mėn)

*

Mano dukrai 13 ir jai tik 12 dantis pries savaite issikale smile.gif As paskutini pienini budama 17 palaidojau lotuliukas.gif
airina
QUOTE(Atogrąža @ 2007 07 16, 01:17)

*

Sveika.. Geras sumanymas yra apsilankyti pas gydytoja odontologa wink.gif Nes vaikui mazdaug 6 metu turetu isdygti 4 virsutiniai, 4 apatiniai kandziai, bei 2 apatiniai kruminiai (moliarai) ir 2 virsutiniai kruminiai (moliarai)- jie dygsta uz visu pieninuku, paciam gale smile.gif Zinoma, gali tie dantukai ir veluoti ir anksciau isdygti, bet jei vienoj pusej isdygsta dantukas, o kitas toks pat kitos puses veluoja ir neisdygsta daugiau kaip 12 menesiu, tai patariama atlikti rentgeno nuotrauka ir vertinti kas jam trukdo isdygti... g.gif
Tikiuosi, nors kiek padejau wink.gif
Jei kas neaisku, rasyk, atsakysiu wink.gif
Sekmes...
Atogrąža
QUOTE(renax @ 2007 08 12, 06:48)
Mano dukrai 13 ir jai tik 12 dantis pries savaite issikale smile.gif As paskutini pienini budama 17 palaidojau  lotuliukas.gif
*

oho bigsmile.gif Na, tai gal ir mes be dantų neliksim biggrin.gif

QUOTE(airina @ 2007 08 12, 12:07)
Sveika.. Geras sumanymas yra apsilankyti pas gydytoja odontologa wink.gif  Nes vaikui mazdaug 6 metu turetu isdygti 4 virsutiniai, 4 apatiniai kandziai, bei 2 apatiniai kruminiai (moliarai) ir 2 virsutiniai kruminiai (moliarai)- jie dygsta uz visu pieninuku, paciam gale smile.gif Zinoma, gali tie dantukai ir veluoti ir anksciau isdygti, bet jei vienoj pusej isdygsta dantukas, o kitas toks pat kitos puses veluoja ir neisdygsta daugiau kaip 12 menesiu, tai patariama atlikti rentgeno nuotrauka ir vertinti kas jam trukdo isdygti...  g.gif   

Tikiuosi, nors kiek padejau wink.gif Jei kas neaisku, rasyk, atsakysiu wink.gif
Sekmes...
*

Jam pirmas pieninis iškrito tik jau būnant 7-ių. Aštuonis kandžius turėjo eidamas 9-us m. Tuos 4 -is galinius krūminius turi seniai (buvau visai apie juos pamiršusi, blush2.gif ir nė nebepamenu, kada jie atsirado), Po to, po gana ilgos pertraukos pasikeitė dar vienas pieninis (tas kur iškart už iltinio). Na, o daugiau niekas nevyksta. Todėl, kai lyginu su vyresniąja dukra, tai mažumėlę nekaip atrodo.

Ačiū, tikrai padėjot (atradau pas vaiką dar 4-is dantis doh.gif lotuliukas.gif ). Bet aišku ir tai, kad pas odontologą irgi eisim aciuks.gif
airina
QUOTE(Atogrąža @ 2007 08 12, 13:59)
oho bigsmile.gif Na, tai gal ir mes be dantų neliksim biggrin.gif
Jam pirmas pieninis iškrito tik jau būnant 7-ių. Aštuonis kandžius turėjo eidamas 9-us m. Tuos 4 -is galinius krūminius turi seniai (buvau visai apie juos pamiršusi,  blush2.gif ir nė nebepamenu, kada jie atsirado),  Po to, po gana ilgos pertraukos pasikeitė dar vienas pieninis (tas kur iškart už iltinio). Na, o daugiau niekas nevyksta. Todėl, kai lyginu su vyresniąja dukra, tai mažumėlę nekaip atrodo.

Ačiū, tikrai padėjot (atradau pas vaiką dar 4-is dantis doh.gif  lotuliukas.gif ). Bet aišku ir tai, kad pas odontologą irgi eisim aciuks.gif
*

Zinot, mergaites, smile.gif
Pamaniau sugaisiu siek tiek,bet parasysiu kada kokie dantukai turetu dygti... Skaiciuojami jie burnoje nuo priekio i sonus. Pieninuku buna po 5 i abi puses (viename zandikaulyje-10, reiskia abiejuose- 20 ) smile.gif
Tai pieniniai dygsta taip: 1-ukai(apacioj)-6-8 men.,1-ukai(virsuj)-7-10 men.
2-ukai(virsuj)- 8-11 men., 2-ukai (apacioj)- 9-13 men.,
4-iukes(virsuj)- 12-15 men., 4-iukes(apacioj)- 12-16 men.,
3-iukai (virsuj)- 16-19 men., 3-iukai (apacioj)- 17-20 men.,
5-iukes (apacioj)- 20-26 men., 5-iukes (virsuj)- 25-28 men.
Nuolatiniu dantuku buna po 8 i abi puses, skaiciuojant nuo priekio; reiskia- 16 viename zandikaulyje (32- visoje burnoje).
Nuolatiniai dantys dygsta taip:
1-ukai (ap.)-6-7 metai; 1-ukai (v.)-7-8 metai;
2-ukai (ap.)-7-8 metai; 2-ukai (v.)-8-9 metai;
4-iukes ir 5-iukes (v.)- 10-11 m.; 4-iukes ir 5-iukes (ap.)-10-12 m.;
6-iukes (v. ir ap.)- 6-7m.;
3-iukes (v.)- 11-12 m.; 3-iukes (ap.)- 9-10 m.;
7-iukes (ap.)- 11-12 m.; 7-iukes (v.)- 12-13 m.;
8-iukes (v. ir ap.)- 17-20 m., gali isdygti veliau arba visai neisdygti- tai musu protiniai dantukai...
Cia, jokiu budu ne taisykle, bet tiesiog tokia yra dantu dygimo seka dazniausiai wink.gif
Sekmes skaiciuojant ir stebint vaikuciu dantuku dygima! smile.gif
Atogrąža
QUOTE(airina @ 2007 08 12, 17:46)
Nuolatiniai dantys dygsta taip:
1-ukai (ap.)-6-7 metai; 1-ukai (v.)-7-8 metai;
2-ukai (ap.)-7-8 metai; 2-ukai (v.)-8-9 metai;
4-iukes ir 5-iukes (v.)- 10-11 m.; 4-iukes ir 5-iukes (ap.)-10-12 m.;
6-iukes (v. ir ap.)- 6-7m.;
3-iukes (v.)- 11-12 m.; 3-iukes (ap.)- 9-10 m.;
7-iukes (ap.)- 11-12 m.; 7-iukes (v.)- 12-13 m.;
8-iukes (v. ir ap.)- 17-20 m., gali isdygti veliau arba visai neisdygti- tai musu protiniai dantukai...
Cia, jokiu budu ne taisykle, bet tiesiog tokia yra dantu dygimo seka dazniausiai wink.gif
Sekmes skaiciuojant ir stebint vaikuciu dantuku dygima! smile.gif
*

Oi, arinut, ačiū tau dideliausias aciuks.gif thumbup.gif darbą atlikai, dabar viskas aišku, kaip dieną smile.gif
Aliondra
Mes siandien buvom pas odontologe ir ji mus nuramino, kad viskas gerai, kad netgi jokios rentgeno nuotraukos nereikia daryti, nes iki 14 dantuku kritimo tempas gali buti labai ivairus ir visa tai nor-ma-lu.
Mes kiek klibinom tuos jo dantis atrodo nekliba, o va gydytoja pajudino, sako irtas ruosiasi klibeti ir anas. Tai nusiraminom labai. Viskas tvarkoj. Jums irgi viskas bus gerai. Panikuotojas mes mamos esam.
Atogrąža
Mes irgi eisim kitą ketvirtadienį rolleyes.gif kad nereiktų prisigalvot jokių niekų ir panikuot. bet jau telefonu pasakė, kad nėra dėl ko pergyvent. Tiesiog profilaktiškai pasitikrinsim rolleyes.gif
Atogrąža
Na, va, nuvedė meno vyresnioji mažių pas mūsų gydytoją. Išpešė vaikui keturis pieninius ir jau iškart matosi du dygstantys nauji. Nors senieji beveik neklibėjo (bent jau man klibinant doh.gif ). Daktarei, pasirodo, klibėjo visi keturi. Dar sugydė vieną nuolatinį (įtariau, kad kažkas jam ne visai gražu). Ir sumokėjo 270lt swoon.gif . Nu, nuskausmino visus 5-is pieninius, viena plomba nuolatiniame, bet maža, na dar ir dukrą tuo pačiu patikrino (bet lyg anksčiau už tai neimdavo unsure.gif ) niekaip nesugalvoju, už ką tiek sumokėt reikėjo g.gif Ir daktere lyg ir pasitikiu - daugybę metų via šeima pas ją lankomės, tėvai, seneliai... negi tokios nerealios kainos dabar nuskausminamųjų, azar pieninį išraut tiek pat, kiek nuolatinį kainuoja g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.